- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φίλε κράτα έμεινα, τουλάχιστον μέχρι την Νο10
Έχω βάλει στοίχημα, μην με απογοητεύσεις.
Έχεις μεγάλη πλάκα
Προχώρα ακάθεκτα…. τουλάχιστον μέχρι τη Νο10
Πολλά τα λεφτά πατριώτη
By the way, ΕΣΥ τα γνώριζεις όλα, εμείς μαθαινουμε όπως πάντα, όσο για τους ελληναρες, εδω μέσα είναι πεζοί και ακακοι...ψάξε αλλου να βριζεις...IMHO all the time...![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 30/03/2011 22:24:12
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 30/03/2011 22:25:19
quote:
Ρε καημενε τραβα να μαθεις για τον Σωκρατη και μην με πρηζεις. Εγω φταιω που ηταν παιδεραστης; lol
Που το διαβασες?
Πηγή....και γράψε καθαρά ποιος είπε αυτο για το σωκρατη.
......
• Ο Πλάτων στο «Συμπόσιο» γράφει πως ο Αλκιβιά-
δης κοιμήθηκε μια νύχτα με το Σωκράτη και ενώ
τον αγκάλιασε, αυτός δε συγκινήθηκε καθόλου
από ερωτικής πλευράς. Ξύπνησε χωρίς να συμβεί
τίποτα περισσότερο από το αν είχε κοιμηθεί με
τον πατέρα του ή το μεγαλύτερο αδελφό του. Στο
ίδιο έργο, αλλά και στους «Νόμους», καταδικάζει
την παιδεραστία και ας ήταν ο ίδιος ερωτικός. Οι
άνθρωποι έλεγε που αποφεύγουν τον έρωτα είναι
άρρωστοι, όπως άρρωστοι είναι και αυτοί που
κάνουν καταχρήσεις σε αυτόν και διαστροφές.
Στην «Πολιτεία» μιλά για τον έρωτα υποστηρίζο-
ντας περιπαιχτικά ότι οι άριστοι δικαιούνται να
«φιλούν» όποιον ωραίο νέο θέλουν15,16.
τον αραπη κι αν τον πλυνεις το σαπουνι σου χαλας.
Μαυρος κι αραχνος θα παραμεινει.
Και ο Λουπους τα ιδια.
Αφου εχει καψει ολες τις ασφαλειες το παιδι!
Και με την απεργια των φαρμακοποιων,δεν βρισκει τα σωστα
χαπια του και υποτροπιαζει!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σου έβαλα απο το λινκ τι ακριβώς έγινε με τον σωκρατη και τον Αλκιβιάδης. Αυτη είναι η αλήθεια. Δεν τον ακουμπήσε. Γκέκε?
Που να ήξερε πως το νικ που γράφει τωρα, έχω συζητήσει μαζι του...για μέρες.
Αμοκ θα τον πιάσει...Αν ήξερε τι έλεγε για τους χριστιανούς....![]()
Λουπε λουπε είσαι εδω? πες krishnamurti...o βουδας σε γυρεύει... ![]()
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές μου έδωσε η παράθεση από τον Lupus τμήματος της Α’ Προς Κορινθίους επιστολής Παύλου , όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής :
1,21 ἐπειδὴ γὰρ ἐν τῇ σοφίᾳ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔγνω ὁ κόσμος διὰ τῆς σοφίας τὸν Θεόν, εὐδόκησεν ὁ Θεὸς διὰ τῆς μωρίας τοῦ κηρύγματος σῶσαι τοὺς πιστεύοντας. 1,22 ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, 1,23 ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν, 1,24 αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν· (Α’ Προς Κορινθίους 1,21-24)
Από αυτά βγαίνει σαφέστατα το συμπέρασμα , ότι τα κηρύγματα της νέας θρησκείας δεν είχαν καμία απήχηση στους μορφωμένους Έλληνες , ή ελληνικής παιδείας πολίτες της ρωμαϊκης αυτοκρατορίας , οι οποίοι τα απέρριπταν χαρακτηρίζοντάς τα βλακώδη , και γι΄ αυτόν τον λόγο οι χριστιανοί προσηλυτιστές απεύθυναν τα κηρύγματά τους σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης , αποφεύγοντας τους μορφωμένους . Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον Κέλσο , που στο βιβλίο του «Αληθής Λόγος» σημειώνει :

Τα κηρύγματά τους απέφευγαν να τα κάνουν μπροστά σε μορφωμένους και σκεπτόμενους ανθρώπους , γιατί εκεί συναντούσαν τον χλευασμό και την απόρριψη . Γι’ αυτόν τον λόγο και όταν άρχισε να εδραιώνεται ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία , σαν πρώτο μέλημά του είχε το χτύπημα της παιδείας , με διώξεις κατά των φιλοσόφων , των αστρονόμων , των μαθηματικών κλπ. Διώξεις που ο απόηχός τους φθάνει μέχρι σήμερα με την ανάγνωση των αναθεματισμών κατά την εορτή της «Ορθοδοξίας» .

*
Edited by - Sesostris on 30/03/2011 23:23:01
quote:
galadriel
ως συνήθως δικό σας το μαχαίρι δικό σας και το καρπούζι....
"Φτάσαμε στη Σαλονίκη ξημερώματα με τον Μανώλη και τον Νίκο, αφού ταξιδέψαμε όλη νύχτα σιδηροδρομικώς. Αμέσως τηλεφωνάμε του Παπάζογλου να ξυπνήσει να δούμε το στούντιο. Στούντιο πρώτης τάξεως. Στερεοφωνικό παρακαλώ. Όποιος θέλει μπορεί πια να γράφει δίσκους και στη Σαλονίκη, δεν είναι συγκινητικό ?", Από το εσώφυλλο του δίσκου "Η εκδίκηση της γυφτιάς", 22-3-1978, studio "Το Αγροτικόν", Κ.Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Το θέμα απευθύνεται σ' αυτούς που κρατούν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Ευχαριστώ galadriel. Θα επανέλθω.
Τα σέβη μου,
Deva Parinito, άρτει αφιχθής εκ Δενδροπόταμον...
Υ.Γ Ο Πουσπούλ το έκανε πάλι το θαύμα του!
Edited by - Deva_Parinito on 26/05/2005 21:18:48

ωραιο θεμα!!
Τελεια εισαγωγη![]()
γεια σου ΝΤΕΒΑ!
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΕΤ,ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΕΝΑ,ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΑΓΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

εβίβα, εμπρός με την γυφτιά !
με καρπούζι και μαχαίρι,
τώρα που ‘ναι καλοκαίρι.
Μέσα στο παχύ χορτάρι,
ριζικά με το καντάρι,
μοίρες, χήρες Ι.Χ
και γαρύφαλλο στ’ αυτί.
Ντέφια, κέφια και τραγούδι,
Θα καεί το πελεκούδι,
κι όλοι οι γιαχνί σοφοί,
φαν σκατέ σε κρεπερί…
Τα δέοντα,
Deva Parinito
Παρ’ ότι μεγαλωμένος σε πόλη, εκ γενετής αστός αλλά εκ πεποιθήσεως μπουρτζόβλαχος και χωριατάνθρωπος, θυμάμαι πως κατά την διάρκεια της μουσικής μου παιδείας, ουδέποτε συμπάθησα τον Μπαχ, τον Σοπέν, και τους υπόλοιπους κλασσικούς, ασχέτως αν μπορώ καθισμένος στο πιάνο να τους φέρω στ’ αυτιά των ακροατών μου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανεπίδεχτης μαθήσεως συμπεριφοράς μου, ήταν θυμάμαι, μια παράσταση που είχε γίνει κάποτε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Βορείου Ελλάδος στο οποίο μαθήτευσα κοντά σε μια εξαιρετική κυρία, δασκάλα του πιάνου. Είχε ιδρώσει ο πισινός μου από τις πολλές ώρες μελέτης ενός μουσικού έργου κάποιου κλασικού, δεν θυμάμαι το όνομά του τώρα, και η δασκάλα μου ήταν σίγουρη πως θα κατάφερνα να σταθώ αξιοπρεπώς στην σκηνή, παρουσιάζοντας στο πολυπληθές ακροατήριο που δεν είχε αφήσει ούτε σπιθαμή κενού χώρου στην αίθουσα, ένα μουσικό πανδαιμόνιο ήχων και μελωδιών. Αντί γι’ αυτό, το πολυπληθές ακροατήριο παρέλαβε τον «Τρελό» του Άκη Πάνου αποδιδόμενο στο πιάνο, με μουσικές «γκέλες» και κλειδοκυμβαλωνίτικες πενιές που είχα κρυφά δουλέψει μόνος μου, όταν έλειπαν ακόμη και οι γονείς μου από το σπίτι. Η δασκάλα μου κοιτούσε έκπληκτη τον Άκη Πάνου να υπερίπταται στον αέρα του Γαλλικού Ινστιτούτου, το ακροατήριο σάστισε στην αρχή, αλλά άρχισε κατόπιν να χειροκροτεί ρυθμικά και ο πρόεδρος της επιτροπής, ω! του θαύματος, σηκώθηκε από την θέση του και χόρεψε ζεϊμπέκικο.
Την επομένη, η διευθύντρια του Ωδείου με συνεχάρη και με έδιωξε από την σχολή.
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθω παρέα με όλους τους γυφτοπρόξενους αδελφούς μου, για να σας εκδικηθώ…
Deva Parinito
Υ.Γ Galadriel, ναι, και το καρπούζι και το μαχαίρι ανοίκει σε μας. Κράτα εσύ τα κουκούτσια κι άμα θες, ξέρω να σου πω και πως να τα φυτέψεις μπας και φτιάξεις κι εσύ κα'να πριβέ μποστάνι και γλυκαθείς, τώρα που καλοκαίριασε κιόλας...
Edited by - Deva_Parinito on 27/05/2005 00:25:13
ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑ ΑΠΟΨΕ ΠΛΑΤΕΙΑ.
ΩΡΑΙΟΣ.
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
quote:
Απίστευτοι άνθρωποι οι τελευταίοι, και αυθεντικοί από την κορφή ως τα νύχια με μια αυτοσχέδια ποιητική διάθεση, με εκπληκτικό τρόπο προσέγγισης της ζωής και του θανάτου, καπελωμένοι από την Ανατολίτικη ρυθμική και ζωντανή παράδοση του τσίφτε – τελιού και του άσβηστου φλογερού πάθους που τους συντηρεί. Μεγαλωμένοι χωρίς αρχαίους συγγραφείς, χωρίς θεωρητικές φιλοσοφίες, χωρίς συστήματα, σχολές και αποφθεγματικούς στοχασμούς, ζουν, αναπνέουν και υπάρχουν, με μοναδικό τρόπο χωρίς να τους φοβίζει τίποτε.
accha![]()
..κρατουν τα μυστικα του κοσμου (κιοχιμονο)..."παραυτα".)
ΟΜ

Edited by - ΑΤΜΑ on 27/05/2005 00:50:05
έχω κάτι να σου πω,
έχω βρει όλες τις λύσεις,
στ’ εγκεφάλου μου τις πλύσεις,
με αποσκληρυντικό.
Μα εντός μου παραμένει,
μι’ απορία απωθημένη,
γι’ αυτό στάσου πριν αρχίσω,
μια στιγμή να σε ρωτήσω.
Κυρ διευθυντά του φόρουμ,
πες μου για τον εαυτό,
όλοι λεν’ «εγώ τον ξέρω»,
μα ουδείς απ’ όσους ξέρω,
λέει για «εσωτερισμό».
Εσωτερισμός σημαίνει,
«ό,τι είμαι, αυτό μου βγαίνει,
πάντα εγώ μιλώ σε μένα,
και εντός μου βρίσκω εσένα.»
μην με πάρεις για αναιδή,
άλλο είναι συζητάω,
κι άλλο είναι αναζητάω
μια συνείδηση ακριβή.
Το γιατί μου εσύ το ξέρεις,
κι απ’ αυτό κι εσύ υποφέρεις,
κι όταν βλέπεις απαντήσεις
κάνεις τις δικές σου πλύσεις…
Τα σέβη μου,
Deva Parinito
Εχω τέτοιο φίλο,(γυφτο) μια μέρα μου ομολόγησε τις ρίζες του…
Ήθελε να ακούσει και τις δικές μου, έτσι του είπα…πως είμαι γιος Φιλοσόφου
(βρήκαμε τους γονείς μας, μα δεν ειμασταν εκει... όταν έγινε το κακό…
)
Γελάσαμε...
και για να γελάσετε και εσείς, θα σας πω κάτι που είπε τελευταία… ο ευγεν-ης... Fo’
Ο Γνωστός μας μπερλουσκονι, τον αποκαλεί, ποτε γυφτο... και ποτε Θεό, (μεσα ειμαστε...), μετά το τελευταίο του λίφτινγκ, παρουσίασε στο πρόσωπο έκζεμα, πρήξιμο... και φουσκάλες με πύων.
Πάει λοιπόν στον καλύτερο δερματολόγο του κόσμου, να τον εξετάσει, και αυτός μετά από λεπτομερή εξέταση, του δίνει τρία μπουκαλάκια με χάπια.
Θα παίρνεις ένα χάπι από αυτά κάθε μέρα.
Τα άσπρα το πρωί, τα πράσινα το μεσημέρι, τα κόκκινα μετά το βραδινό σου φαγητό. Πριν πας για ύπνο το βράδυ, θα βρίσκεις σκατα, καλύτερα αν είναι δικά σου, και θα πασαλείβεις το πρόσωπο σου..
Έμεινε έκπληκτος ο Μπερλουσκονι, μα ήταν τέτοια η φήμη του δερματολόγου, που δεν είπε κουβέντα. Πλησίαζαν και οι εκλογές…. πως θα παρουσιαζόταν στο κοινό του, με τέτοιο αποκρουστικό πρόσωπο….
Πείρε λοιπόν τα χάπια, και κάθε βράδυ πασαλειβόταν, και ιδού το θαύμα…
Μετά από λίγες μέρες, το πρόσωπο του, γύρισε νορμάλ.
Τηλεφωνάει γεμάτος θαυμασμό και χαρά, στον δερματολόγο, και του ανακοινώνει μετά πολλών επαίνων, το αποτέλεσμα, ζητώντας εξηγήσεις…
Είναι απλό, του απαντάει ο Δερματολόγος.
Τα άσπρα Χάπια, το πρωί, είναι ένα συνηθισμένο καθαρτικό….
Τα πράσινα χάπια το μεσημέρι, ρυθμίζουν κυκλοφορία και πίεση…
Και τα κόκκινα, το βράδυ, είναι Νέα ανακάλυψη, δεν κυκλοφορεί ακόμα στα φαρμακεία, και είναι για το δέρμα του προσώπου….
Καλά όλα αυτά, λεει ο μπερλουσκονι, μα τα σκατά στο πρόσωπο…
Ο τίποτα! Είναι ένα προσωπικό… καπρίτσιο!![]()

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι
quote:
έχω κάτι να σου πω,
έχω βρει όλες τις λύσεις,
στ’ εγκεφάλου μου τις πλύσεις,
με αποσκληρυντικό.Μα εντός μου παραμένει,
μι’ απορία απωθημένη,
...
Ωρε μάναμ!
Βγάλτε τις κιθάρες από το πατάρι!
(Εγώ ένα ντέφι ξέρω να παίζω - λίγο φάλτσο βέβαια - αλλά εμπνεύστηκα...)
Κατά τα άλλα...
Αγαπητέ Deva,
πρωτότυπο και εμπνευσμένα δοσμένο και πάλι το θέμα σου.
Αλλά,
είναι ανάγκη να υπάρχουν αιχμές που αφορούν κάποιο μέλος των forums;
Έδωσες την πρόσκλησή σου για συζήτηση στη Galadriel και καλά έκανες.
Ωστόσο, θα είναι πολύ πιο δημιουργικό για όλους, να μη δίνουμε αφορμή για άσκοπες συγκρούσεις.
Οκ, μία διαφωνία απόψεων είναι αποδεκτή.
Αλλά με μεγάλη προσοχή.
Άλλωστε δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε.
Ο καθένας συμβάλλει στο forum με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!