- Κάλεσμα Πνευμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Tha sou apanthsw se kathe erwthsh
Η τροποποίηση του μηνύματος έγινε από τον Συντονιστή Arzuna σε συνεννόηση με τους Διαχειριστές των Forums.
Edited by - Arzuna on 18/06/2003 14:44:07
quote:
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΕ ΠΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ?
Εμείς προσπαθούμε να σε πείσουμε τόσο καιρό να ανοίξεις την Πύλη και να έρθεις ξανά εδώ στην Γη, από τον Αστρικό Κόσμο που βρίσκεσαι και εσύ ψάχνεις να μπεις πιο βαθιά;;;![]()
![]()
Τέλος πάντων για να μη νομίζεις ότι σε αποπαίρνω, δεν μου λες, δοκίμασες να χτυπήσεις το...κουδούνι;![]()

Φίλοι μου wicca και TETRAGRAMATON (αλλά και οι υπόλοιποι) σας παρακαλώ να διαβάσετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΞΑΝΑ τις δυο αυτές σελίδες http://www.esoterica.gr/editorial.htm και http://www.esoterica.gr/forums/policy.asp.
Ειδικά το σημείο που λέει:
Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες.
αλλά και...
Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε....
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Είναι ευτυχές το ότι αυτή η Συζήτηση έχει πάρει πλέον μία πιο εύθυμη τροπή! Είναι πραγματικά καλύτερα έτσι... (και μάλλον με μεγαλύτερη χρησιμότητα
)
TETRAGRAMATON, η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας προς Μέλη που δηλώνουν Ανήλικα, είναι ανεπίτρεπτη.
Επίσης οτιδήποτε έχει να ειπωθεί, πρέπει να ειπωθεί στις Συζητήσεις και να μην υπάρχουν "υποσχέσεις" για Οδηγίες, Καθοδήγηση κ.λπ. μέσω άλλων οδών!
Τα Forums, και ο Τόπος, δεν μπορούν και δεν είναι μέσα στους σκοπούς τους νομίζω να φιλοξενούν τέτοιους είδους εγκλήσεις...
Αυτοί είναι και οι λόγοι που τροποποιήθηκε το μήνυμα του TETRAGRAMATON.
Ειδικότερα προς τα Ανήλικα Μέλη και επισκέπτες(εάν πραγματικά υπάρχουν στις Συζητήσεις ή τις παρακολουθούν - δεν έχουμε κάποιο τρόπο να το διευκρινήσουμε και να το γνωρίζουμε αυτό):
Οι συζητήσεις έχουν σαν κύριο σκοπό την παράθεση γνώσεων, πληροφοριών, παραπομπών από το υπόλοιπο Διαδίκτυο, τον φιλοσοφικού τρόπου Διάλογο πάνω σε θέματα του ευρύτερου πεδίου της Αναζήτησης. Στοιχεία για Πρακτικές οποιουδήποτε τύπου που πιθανώς παραθέτονται από Μέλη σε Συζητήσεις δεν έχουν την έγκριση των Υπευθύνων του Τόπου και δεν προωθούνται με οποιονδήποτε τρόπο!
Πολύ σωστά η φίλη Darkangel_78 εξάλλου, επισύναψε στο μήνυμά της τις δύο αυτές παραγράφους από τους Κανονισμούς λειτουργίας!
Να υπογραμμίσω κι εγώ από την πλευρά μου δύο συγκεκριμένες φράσεις από αυτές τις παραγράφους, που σχετίζονται πολύ ειδικά με την παρούσα Συζήτηση:
... δηλώνετε ότι έχετε την πλήρη και έννομη ευθύνη για τη συμμετοχή σας. ...
... η συντακτική και ερευνητική ομάδα του ESOTERICA.gr δηλώνει εκ των προτέρων ότι δεν είναι απαραίτητα σύμφωνη και δεν συνυπογράφει οποιεσδήποτε απόψεις εκτός εάν αυτό δηλώνεται σαφώς. ...
Ας έχουμε Μεγάλη Προσοχή!! ![]()
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
quote:
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΕ ΠΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΜΕΣΑ?
Kυριακή 15:00 Αlpha ![]()

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...
quote:
Εμείς προσπαθούμε να σε πείσουμε τόσο καιρό να ανοίξεις την Πύλη και να έρθεις ξανά εδώ στην Γη, από τον Αστρικό Κόσμο που βρίσκεσαι και εσύ ψάχνεις να μπεις πιο βαθιά;;;Τέλος πάντων για να μη νομίζεις ότι σε αποπαίρνω, δεν μου λες, δοκίμασες να χτυπήσεις το...κουδούνι;
ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ?
ΠΟΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ?
ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ?
ΟΧΙ ΒΡΕ ΤΗΟΤΗ.
...ΜΕΤΑ, ΘΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ!

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...
ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΛΩΣΩ!

Πέθανε μια άλλη μέρα
απ'οτι διαβασα στο thread οσα ατομα καλεσαν πνευματα χωρις να εχουν καποια γνωση δεν επαθαν και κατι το τοσο τρομερο, μηπως θα αξιζε αμα καλουσα πνευματα για να μαθω τα παρακατω;; :
κουφια γη: υπαρχει;
εξωγοιηνοι: υπαρχουν;
εναλακτικη λυση 3: αληθευει;
θαλασσια τερατα: υπαρχουν;
ξωτικα: υπαρχουν;
και ολα αυτα που μας ενδιαφερουν αλλα μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη για να τα αναφερω.
θα μου εδεινε ομως σωστες απαντησεις; ή θα μου απανταγε για αυτο που θελω εγω να ακουσω ετσι ωστε να κερδισει την εμπιστοσυνη μου;
Rulez are made to be broken...
ΚΑΛΟΣ ΗΡΘΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.
ΜΑΛΟΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ.![]()

Πέθανε μια άλλη μέρα
Prin liges meres anakalipsa ena AKOMH polu endiaferwn site.. enos kinezou.. O OPIOS: ISXIRIZETE PWS ANAKALISPE TO SYSTHMA GIA NA MENEIS PANTA NEOS! KAI Akoma isxirizete pws zeis TRIPLASIA!!! ZWH.
TA SIMPERASMATA DIKA SAS...
blackstate.
Μια χαμογελαστή ξανθιά με μπούκλες και ομορφο ντεκολτέ αποκλείεται να είναι πολύ καλός και ενάρετος άνθρωπος; Να έχει αγωνιστεί και να έχει νικήσει τα πάθη της (κατα τρεχα); Να είναι ένα καλό παράδειγμα για τους ανθρώπους;
Γιατί το λές βλασφήμια;
τους αγίους, μίζερους,εγώ απλά αναφέρθηκα στις πλαστικές εικόνες
που δεν αντιπροσωπεύουν τον μέσο πολίτη...
Δεν κρίνω, γιατι το απέξω δεν υποδηλώνει το μέσα, αλλά είδες που
ζεις με δισκρίσεις;
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να είναι καλύτεροι απο ότι εγώ μπορώ να φανταστώ,
αυτό είναι ο δικός μου πόθος...
Τους ήξερα κι απο χθές; Αμφιβάλλω αν τους ήξερε ποτέ κανείς για την ακρίβεια...
Μίζερη είναι η εικόνα που τους έχει φτιάξει η εκκλησία για τα εξυπηρετήσει τα συμφεροντά της.
Man uses 100% of his brain. The 10% is a myth.
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
http://www.youtube.com/watch?v=7kBX-r1AoS0
Εάν κάποιοι το βλέπουνε αυτό σαν κάτι το πνευματικό και ανώτερο εγώ το θεωρώ φτηνή ειδωλολατρεία. Και σήμερα αυτό δεν θα περνούσε πια, γιατί ανακαλύφτηκε ξέρετε ο κινηματογράφος. Εάν θέλω να δω την Μπελούτσι βλέπω ένα έργο της και δεν πάω σε ένα ναό να την προσκυνήσω κιόλας.
Ακόμα και έναν Παρθενώνα να φτιάχνανε σήμερα, κατ εμέ φοβερό έργο, ωστόσο δεν θα έλκυε τον κόσμο τόσο όσο π.χ. ένα video game, που σου παρουσιάζει μια άλλη πραγματικότητα.
Με λίγα λόγια, ακόμα και εάν δεν είχε εμφανιστεί ο Χριστός στη γη, δεν θα είχαμε σήμερα αγάλματα και ωραία κτίρια, γιατί η οπτική τέρψη επιτυγχάνεται με την ψηφιακή εικόνα πάρα πολυ καλύτερα.
Οι αγιογραφίες όμως δε θέλουνε να σου προκαλέσουνε τέρψη οφθαλμών, αλλά να σε μεταφέρουνε σε έναν άλλο πνευματικό κόσμο, έναν κόσμο όπου επικρατεί μια άλλη συναισθηματική κατάσταση. Να σου προϊδεάσουνε δηλαδή το τι θα συναισθάνεσαι στον παράδεισο, για αυτό προσπαθούνε να αγγίξουνε ένα άλλο αισθητήριο, τη διαίσθηση.

quote:
mimosa
Διαφωνώ και επιμένω. Οι άγιοι είναι επίτηδες ζωγραφισμένοι έτσι.
Την εκκλησία τη θυμούνται οι άνθρωποι όταν έχουν πρόβληματα, αρρώστειες, κακοτυχίες. Οι περισσότεροι τουλάχιστον, για να μην παρεξηγηθω. Νιώθουν ότι ο λυπημένος άγιος συμπάσχει μαζί τους εκείνη τη στιγμή. Πολύ προσεγμένη δουλειά σου λέω.
Εν τω μεταξύ, είναι φτιαγμένο έτσι το κοινωνικό σύστημα ώστε να σου δημιουργεί προβλήματα, να σε αποδυναμώνει.
Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα φίλη mimosa , πράγματι το γέλιο είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του χριστιανισμού , γιατί ο χριστιανός πρέπει να φοβάται και να συντρίβεται , και το γέλιο διώχνει τον φόβο . Ο Uberto Eco στο «Όνομα του Ρόδου» τα λέει όλα , αλλά πολύ περισσότερα θα καταλάβης από το παρακάτω απόσπασμα με τα όσα ανατριχιαστικά περιγράφει , που αντέγραψα από το iospress.gr και ακόμα ανρωτιέμαι αν έχουν σχέση όλα αυτά με τις αγάπες και τα λουλούδια που υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο χριστιανισμός .
Η καταστροφή του μοναχού
Η διαμάχη του χριστιανισμού με το γέλιο βρίσκεται στο απόγειό της με την άνθηση του ασκητισμού και ειδικότερα του αναχωρητισμού σε περιοχές της ερήμου. Ειδικό κεφάλαιο για να καταδικάσει το γέλιο έχει αφιερώσει στα «Ασκητικά» του ο όσιος Εφραίμ ο Σύρος, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων πατέρων και διδασκάλων της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Δ' αιώνας). Το κεφάλαιο ονομάζεται «Οτι δεν πρέπει να γελώμεν και να μετεωριζόμεθα, αλλά να κλαίωμεν και να θρηνώμεν εαυτούς» (μετάφραση Μάρκου Σακκορράφου, 1864). Ο Εφραίμ θεωρεί το γέλιο καταστροφή:
«Αρχή της καταστροφής του μοναχού είναι ο γέλως και η παρρησία. Οταν εις ταύτα ίδης σεαυτόν, μοναχέ, γίνωσκε ότι κατήντησας εις βάθη κακών. Μη παύσης δεόμενος του Θεού, όπως σε ελευθερώση του θανάτου τούτου. Ο γέλως και η παρρησία εις πάθη αισχρά επιρρίπτουσι τον μοναχόν. Και ουχί μόνον τους νεωτέρους, αλλά και τους γέροντας.
Ο γέλως και η παρρησία κατακρημνίζει τον μοναχόν. Είπε τις των αγίων περί της παρρησίας. Η παρρησία είναι ομοία προς άνεμον θερμόν, διαφθείρουσα τους καρπούς του μοναχού. Περί δε του γέλωτος νυν άκουε. Ο γέλως εκδιώκει τον μακαρισμόν των λυπουμένων και τα οικοδομηθέντα κατακρημνίζει. Ο γέλως λυπεί το Αγιον Πνεύμα, την ψυχήν δεν ωφελεί, το δε σώμα διαφθείρει. Ο γέλως τας αρετάς εκδιώκει, δεν έχει μνήμην θανάτου, ουδέ μελέτην των κολάσεων. Αφαίρεσον απ' εμού, Κύριε, τον γέλωτα, και δώρησέ μοι λύπην και κλαυθμόν, τον οποίον επιζητείς, Θεέ μου, παρ' εμού.
[...]
Η λύπη οικοδομεί και διαφυλάσσει. Η λύπη την ψυχήν εκπλύνει διά των δακρύων και καθιστά αυτήν καθαράν. Η λύπη γεννά την σωφροσύνην, αποκόπτει τας ηδονάς, κατορθοί αρετάς. Και τι να λέγω έτι; Η λύπη υπό του Θεού μακαρίζεται, και υπό των αγγέλων παρηγορείται. Οθεν έλεγε τις των μαθητών του Κυρίου. "Ο γέλως υμών εις λύπην θέλει μεταβληθή και η χαρά εις κατήφειαν". Ταπεινώθητι υπό την κραταιάν χείρα του Κυρίου και θέλει υψώσει υμάς».
Οι συναξαριστές των ασκητών διηγούνται πολλές ιστορίες για τις προσπάθειες των δαιμόνων να βάλουν σε πειρασμό τους ερημίτες μόνο και μόνο για να τους κάνουν να γελάσουν. Ο ερημίτης που γελά είναι εκείνος που παραβαίνει τον όρκο του και υποκύπτει στον Σατανά. Και πώς είναι δυνατόν να επιτευχθεί η αυτοσυγκράτηση; Μας το εξηγεί και πάλι ο όσιος Εφραίμ, περιγράφοντας τις τεχνικές «αποστροφής των οφθαλμών» από κάθε πειρασμό: «Οταν λοιπόν έρχεται ο Δαίμων να μορφώνη τον πειρασμόν και να ζωγραφίζη εις την διάνοιάν σου κάλλος γυναικός, την οποίαν ποτέ είδες, συλλογίσου τον φόβον του Θεού, και ενθυμήθητι τους κοιμωμένους εις τους τάφους. (Σημ. Καλά εδώ μιλάμε για σκέτη νεκροφιλία .)
Συλλογίσθητι την ημέραν του θανάτου σου, όταν μέλλη η ψυχή σου να χωρισθή από το σώμα. Ενθυμήθητι την φοβεράν και φρικώδη φωνήν, την οποίαν θέλουσιν ακούσει όσοι δεν εφύλαξαν τας εντολάς του Χριστού. "Υπάγετε απ' εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον, το ητοιμασμένον διά τον Διάβολον και τους αγγέλους του. Εις το σκότος το εξώτερον, όπου θέλει είναι ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων".
Συλλογίσθητι τον σκώληκα τον ακοίμητον και την ατελεύτητον βάσανον. Ταύτα συλλογίσθητι και ενθυμήθητι, και θέλει διαλυθή η επιθυμία της ηδονής από του νοός σου, καθώς διαλύεται ο κηρός από προσώπου πυρός. Διότι οι δαίμονες δεν δύνανται ν' αντισταθώσιν εις τον φόβον του Θεού. Οστις όμως δεν εναντιώνεται εις την επιθυμίαν, αλλ' αφήνει τους οφθαλμούς αυτού ελευθέρους να περιπλανώνται ένθα κακείθεν, ούτος εξάπαντος πίπτει εις τα πάθη και εάν λείψη η εντροπή των ανθρώπων φθείρει το σώμα του».
Για περισσότερα στο http://www.iospress.gr/ios2006/ios20060402.htm
*
quote:
Οι αγιογραφίες όμως δε θέλουνε να σου προκαλέσουνε τέρψη οφθαλμών, αλλά να σε μεταφέρουνε σε έναν άλλο πνευματικό κόσμο, έναν κόσμο όπου επικρατεί μια άλλη συναισθηματική κατάσταση. Να σου προϊδεάσουνε δηλαδή το τι θα συναισθάνεσαι στον παράδεισο, για αυτό προσπαθούνε να αγγίξουνε ένα άλλο αισθητήριο, τη διαίσθηση.
Έτσι θα είναι στον παράδεισο οι καλοί χριστιανοί;
Θα επικρατούν καταστάσεις που θα τους κάνουν να έχουν τέτοια φάτσα;
Αυτό αγωνίζεσαι να "κερδίσεις" στη μετά θάνατον αιώνιο ζωή;
Ευτυχώς που θα είμαι έξω, εγώ...![]()
![]()
![]()
Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν νομίζω ότι χρήζουν απάντησης, όπως κάθε ανθελληνικό παραλήρημα και μένος.
Απλά επιβεβαιώνεις τις επιδιώξεις σου.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν νομίζω ότι χρήζουν απάντησης, όπως κάθε ανθελληνικό παραλήρημα και μένος.Απλά επιβεβαιώνεις τις επιδιώξεις σου.
Αγαπητέ γιαπετ, το μόνο που μπορώ να συμπεράνω και αφότου διάβασα και ό'τι μας παρέθεσε ο sesostris είναι πως τέτοιες κουβέντες μπορούν να ξεστομίσουν μόνο δύσμορφα όντα που έχουν καταντήσει τόσο ξύλινα και άσχημα, όσο και οι εικόνες που ασπάζονται...
Ακόμη και ο Κουασιμόδος μπροστά τους ωχριά...
Αλλά το λέει και ένα τραγουδάκι: άλλο να'χεις κάλλος κ'άλλο να έχεις κάλο!
Για ακούστε το:http://www.youtube.com/watch?v=Vyu5WW1sdXM
μαγείες και βουντού γιατί είναι στυλάτα και τρέντυ και φυσικά
θεωρείται μπανάλ και αποκρουστικό τον χριστιανισμό, που δεν φτιασιδώνεται,
δεν έχει manager promoter, κοινώς, μές στην αφανεια.. Μιζέρια, χάλια...
Αλήθεια, καταλαβαίνετε γιατι μιλάμε, ή νομίζετε ότι μιλάμε για κανένα
σώου;
μιλάμε για την αιώνια διαμάχη ανθρώπου και διαβόλου, όπου ο δεύτερος θέλει
να ταπεινώσει και ρίξει στο επίπεδο του ζώου τον άνθρωπο, ώστε να δείξει
ότι οτ πλασμα του Θεού, δεν αξίζει να το προσκυνήσει...Το τι πραγματικά
συμβαίνει με την εποχή μας, μπορείτε να το καταλάβετε;Μπορείτε να δείτε
την χαλαρώτητα και την νωθρότητα του κόσμου μας;
Μπορειτε να σκεφτείτε τι θα γίνει,σε μια περίπτωση ενός παγκοσμίου φαινομένου
όπως ένας πόλεμος;Μπορείτε να φαντστείτε τι μιζέρια έχετε τότε να δείτε;
Μπορείτε να φανταστείτε τι άνθρωπο κουβαλάει μέσα του σήμερα ο άνθρωπος και
πόσο ζώα θα γίνυμε σε μια κρίση; Στις ΗΠΑ, κσοτώθηκαν τρια ατομα στις ..εκπτώσεις,
αυτό τον άνθρωπο τον μελετήσατε καθόλου, να δείτε σε τι κατάσταση είναι και τι μπορεί
να αντέξει; Γιατί, συζήτηση του καφέ, δεν βγάζει τέτοια συμπεράσματα....
Εδώ μπαίνει ο πάσα εις και λέει το μακρύ οτυ και οτ κοντό του, για ξεχαρμάνιαμα
εντελώς, τι συζήτηση να κάνουμε;