ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κάλεσμα Πνευμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Κάλεσμα Πνευμάτων - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

morph61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
06/12/2008, 10:36:04
quote:
Οι αγιογραφίες όμως δε θέλουνε να σου προκαλέσουνε τέρψη οφθαλμών, αλλά να σε μεταφέρουνε σε έναν άλλο πνευματικό κόσμο, έναν κόσμο όπου επικρατεί μια άλλη συναισθηματική κατάσταση. Να σου προϊδεάσουνε δηλαδή το τι θα συναισθάνεσαι στον παράδεισο, για αυτό προσπαθούνε να αγγίξουνε ένα άλλο αισθητήριο, τη διαίσθηση.

Ενω εν μερη συμφωνω με όσα άλλα λες, σε αυτο εδω θεωρω οτι προτρεξες λιγο.. σε αλλο κόσμο ναι σε πάνε.. αλλα όχι στο παράδεισο.. οι αγιογραφίες τουλάχιστον όχι.. οτι σε κανουν ίσως να σκεφτεις πιο πευματικα, ή να μπεις στο πνεύμα της εποχής ναι..
Τωρα οσον αφορα το παραδεισο.. ετσι κι αλλιώς κατα πόσο μπορει να τον προσεγγίσει καποιος μεσο μιας εικόνας.. ελάχιστα

Man uses 100% of his brain. The 10% is a myth.
http://www.youtube.com/watch?v=nourmU6OSSQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
http://www.youtube.com/watch?v=7kBX-r1AoS0

06/12/2008, 10:37:23
Καλά εδώ έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια,μιλάμε
για αγίους, που βασανιστήκαν, διωχθήκαν και περάσαν τα
πάνδεινα και η σημερινή αναισθησία, συζητάει το πως δείχνει
ένας κακοπαθημένος άνθρωπος στο σώμα, πριν 500 χρόνια τουλάχιστον....
Συγνώμη, αλλά δεν υπήρχε πάντα ο κόσμος που ζούμε σήμερα, πέρασαν άλλες
εποχές που καλά θα ήταν να μας δίδασκαν και τίποτε, γιατί πολύ του καφέ γίναμε...
μπαινει ο πάσα είς πετά την κακία του και ξεχαρμανιάζει...Ήλιος, ξεήλιος
και πράσινα άλογα, δεν με νοιάζει, αλλά εμποδίζει το παρόν όχημα
το διάλογο με προσωπικές κακίες...
Μπορείτε να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση για τα θαύματα που γίνονται και
με ονόματα διευθύνσεις που γίνονται νέα και αναφέρονται σε έντυπα που δείχνουν
φωτογραφίες, λένε ότι θελεις για να το επιβεβαιώσεις;...
Να δούμε γιατί είναι του Θεού και γιατί μονο ο Θεός μπορεί να αλλάξει την όποια
λογική ακολουθία...
Αυτά απλά τα αρνείστε, φοβούμενοι μην βγείτε απο την νωθρότητα που μας έχει ρίξει
όλους το σήμερα...
ar_iaΜέλος
06/12/2008, 11:40:47
trexagireve
quote:

Καλά εδώ έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια,μιλάμε
για αγίους, που βασανιστήκαν, διωχθήκαν και περάσαν τα
πάνδεινα και η σημερινή αναισθησία, συζητάει το πως δείχνει
ένας κακοπαθημένος άνθρωπος στο σώμα, πριν 500 χρόνια τουλάχιστον....

Συγνώμη αλλά πριν 500 χρόνια τουλάχιστον.....όπως ό ίδιος λες, εσείς πάλι κάνατε παιχνίδι....εκτός αν κυνηγάτε οι ίδιοι τους δικούς σας....
Και για να έρθουμε και στο τώρα, μέχρι πρότινος είσασταν έτοιμοι να αγιοποιήσετε πάλι άλλον έναν παπά που πέθανε, και κάπου έχει παγώσει το θέμα νομίζω...δεν τα θυμάμαι και καλά....τεσπά, αν τελικά τον αγιοποιήσετε και αυτόν την ίδια φάτσα του κατατρεγμένου θα του κάνετε αλήθεια??
Έχετε την τάση να αγιοποιήτε κάθε φορά που η θρησκεία σας κάνει κοιλιά..έχετε φτάσει στους 2000 η 3000 χιλιάδες αγίους, ας δεχτούμε ότι τα 3/4 τους κυνήγησαν, τους τωρινούς ποιος τους κυνηγάει και έχουν την ίδια φάτσα...ο hulk????

quote:

μπαινει ο πάσα είς πετά την κακία του και ξεχαρμανιάζει...

Δάσκαλε που δίδασκες.....

quote:

Μπορείτε να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση για τα θαύματα που γίνονται

Σοβαρή όταν λες....?
Δλδ του τύπου...."Είναι θαύμα επειδή το είπε η κυρά κατίνα?"
Α οκ, συγνώμη, δεν κατάλαβα ότι διάλογος για σένα είναι απλά να δεχόμαστε ότι μ@λ@@ια πετάει ο καθένας.....

quote:

Αυτά απλά τα αρνείστε, φοβούμενοι

To μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φοβόμαστε καμία "οργή Θεού"

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!

samuel1974Μέλος
06/12/2008, 14:25:58
quote:

quote:
Οι αγιογραφίες όμως δε θέλουνε να σου προκαλέσουνε τέρψη οφθαλμών, αλλά να σε μεταφέρουνε σε έναν άλλο πνευματικό κόσμο, έναν κόσμο όπου επικρατεί μια άλλη συναισθηματική κατάσταση. Να σου προϊδεάσουνε δηλαδή το τι θα συναισθάνεσαι στον παράδεισο, για αυτό προσπαθούνε να αγγίξουνε ένα άλλο αισθητήριο, τη διαίσθηση.

Ενω εν μερη συμφωνω με όσα άλλα λες, σε αυτο εδω θεωρω οτι προτρεξες λιγο.. σε αλλο κόσμο ναι σε πάνε.. αλλα όχι στο παράδεισο.. οι αγιογραφίες τουλάχιστον όχι.. οτι σε κανουν ίσως να σκεφτεις πιο πευματικα, ή να μπεις στο πνεύμα της εποχής ναι..
Τωρα οσον αφορα το παραδεισο.. ετσι κι αλλιώς κατα πόσο μπορει να τον προσεγγίσει καποιος μεσο μιας εικόνας.. ελάχιστα

Δεν κάνω εικαστική ανάλυση, γιατί είμαι ολίγον τι άσχετος απο ζωγραφική. Λίγο ελευθερο σχέδιο με κάρβουνο έμαθα και αυτό μόνο με 5 διαφορετικές αποχρώσεις. Μιλάω για τη θεολογία των εικόνων. Ο αγιογράφος θεολογεί.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ
06/12/2008, 15:13:31
quote:
Δεν κάνω εικαστική ανάλυση, γιατί είμαι ολίγον τι άσχετος απο ζωγραφική. Λίγο ελευθερο σχέδιο με κάρβουνο έμαθα και αυτό μόνο με 5 διαφορετικές αποχρώσεις. Μιλάω για τη θεολογία των εικόνων. Ο αγιογράφος θεολογεί.

Ναι οκ, συμφωνω

quote:
Σοβαρή όταν λες....?
Δλδ του τύπου...."Είναι θαύμα επειδή το είπε η κυρά κατίνα?"
Α οκ, συγνώμη, δεν κατάλαβα ότι διάλογος για σένα είναι απλά να δεχόμαστε ότι μ@λ@@ια πετάει ο καθένας.....

Θα σου ζητούσα να είσαι πιο ευγενική αλλα όπως είπα και σε άλλο φόρου η ευγενεια για πολλους χριστιανομαχους απλά δεν υφισταται.
Οποτε θα σε ρωτησω τι δεν καταλαβες απο αυτά που είπε για φωτογραφίες κ ονόματα? Εγω θα πρόσθετα στη λιστα των τελευταίων και.. διαγνωσεις..

quote:
To μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φοβόμαστε καμία "οργή Θεού"

Το oτi ειστε.. πολλοι απο σας.. "αθεοφοβοι" το έχετε αποδείξει πολλες φορές..

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 06/12/2008 15:15:01

RichterΜέλος
06/12/2008, 15:37:58
quote:
Εγω θα πρόσθετα στη λιστα των τελευταίων και.. διαγνωσεις..
Πρόσεχε λίγο τα λόγια σου................

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

ar_iaΜέλος
06/12/2008, 16:50:30
quote:

Θα σου ζητούσα να είσαι πιο ευγενική αλλα όπως είπα και σε άλλο φόρου η ευγενεια για πολλους χριστιανομαχους απλά δεν υφισταται.

Ουπς, ζήλεψες κι εσύ από τον φίλο σου.....? Ζηλιάρη!!!
Τεσπά όμως δεν πειράζει.

Σου ζητώ ταπεινά να με συγχωρέσεις....

ΥΓ μωρέ κάτσε να δεις τι μου θυμίζει αυτό το στυλάκι που έχετε εσείς οι χριστιανοί εδώ μέσα.....πως το λένε να δεις.....
Α, ναι, κάτι από μία 7ετια αλλά δεν θυμάμαι πως την έλεγαν γμτ.... λες να είναι τυχαίο....? Μπα, η ιδέα μου θα 'ναι....

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!

06/12/2008, 17:12:03
helios2012

quote:
Αγαπητέ γιαπετ, το μόνο που μπορώ να συμπεράνω και αφότου διάβασα και ό'τι μας παρέθεσε ο sesostris είναι πως τέτοιες κουβέντες μπορούν να ξεστομίσουν μόνο δύσμορφα όντα που έχουν καταντήσει τόσο ξύλινα και άσχημα, όσο και οι εικόνες που ασπάζονται...
Ακόμη και ο Κουασιμόδος μπροστά τους ωχριά...

Λες να είναι όντα προερχόμενα απ' το αστερισμό του Κήτους;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
06/12/2008, 17:17:53
quote:

quote:

Ουπς, ζήλεψες κι εσύ από τον φίλο σου.....? Ζηλιάρη!!!
Τεσπά όμως δεν πειράζει.

Σου ζητώ ταπεινά να με συγχωρέσεις....

ΥΓ μωρέ κάτσε να δεις τι μου θυμίζει αυτό το στυλάκι που έχετε εσείς οι χριστιανοί εδώ μέσα.....πως το λένε να δεις.....
Α, ναι, κάτι από μία 7ετια αλλά δεν θυμάμαι πως την έλεγαν γμτ.... λες να είναι τυχαίο....? Μπα, η ιδέα μου θα 'ναι....

Κάτσε να δεις εμένα τι μου θυμίζει αυτός ο αντισημιτισμός, ο εθνικισμός και ο φυλετικός ρατσισμός των αρχαιολατρών εδω μέσα...

Οντινισμός, εσωτερισμός, Χίμλερ, νέα θρησκεία του τρίτου ραϊχ...

Ωραίο τρόπο βρήκανε μερικοί για να κρύβουνε τις στολές των γερμανοτσολιάδων (ελληνικών Ες Ες) κάτω απο τις χλαμύδες!

06/12/2008, 17:31:10
Ακόμη μια φορά οι χριστιανομάχοι ή απλά ενάντιοι του
χριστιανισμού, κατάφεραν ένα θέμα, αφού δεν τους έβγαινε,
με στοιχεία και διάλογο, να το κάνουν παιδική χαρά...Είναι
παιδικά απωθημένα... ειδικά αυτό το υφάκι 10 καρδιναλίων περί του
τι στυμβαίνει και ποιός είναιτι, σκίζουν στις προβλέψεις..Κάτι
απο Πατέρα, στον "αντέννα"....
Αλλά, ρε παιδιά, αφού οι θέσεις είναι τόσο μασίφ, γιατί ανοίγετε και
ξαναανοίγετε θέματα που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε και χαλάτε των άλλων
που θέλουν ένα διάλογο; Τα παιδία παίζει...
Και φυσικά οι ύβρεις και τα παιδικά πειράγματα δίνουν και παίρνουν, μόλις
δεν αντέχουν τις θέσεις του άλλου......Πότε θα μεγαλώσετε;
Για θαύματα πιστεύετε ότι υπάρχουν, ξέρετε κάτι ή μόνο πασαρέλα;
ar_iaΜέλος
06/12/2008, 19:25:12
samuel1974
quote:

Κάτσε να δεις εμένα τι μου θυμίζει αυτός ο αντισημιτισμός, ο εθνικισμός και ο φυλετικός ρατσισμός των αρχαιολατρών εδω μέσα...

Ωραίο τρόπο βρήκανε μερικοί για να κρύβουνε τις στολές των γερμανοτσολιάδων (ελληνικών Ες Ες) κάτω απο τις χλαμύδες!

Αχ ναι, κι εμένα μου αρέσει ο σπίλμπεργκ, στο σινέ "χριστιανική αγάπη" το παίζει?????

samuel1974Μέλος
06/12/2008, 19:45:39
quote:

samuel1974
quote:

Αχ ναι, κι εμένα μου αρέσει ο σπίλμπεργκ, στο σινέ "χριστιανική αγάπη" το παίζει?????

Δυστυχώς όχι.

Στις βιντεοθήκες μόνο την αγάπη του κόκκινου στρατού προς τους Ναζί μπορείς να βρεις.

Βρίσκεται στα σκληρά πορνό.

ar_iaΜέλος
06/12/2008, 20:33:15
samuel1974
quote:

Δυστυχώς όχι.

Στις βιντεοθήκες μόνο την αγάπη του κόκκινου στρατού προς τους Ναζί μπορείς να βρεις.

Ε πες το καλέ,τώρα εξηγούνται όλα....γι' αυτό έρχεσαι συνέχεια... φτιαγμένος.....για καυγά
Δες και τπτ άλλο μπας και χαλαρώσεις λιγάκι....δοκίμασε παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο

samuel1974Μέλος
06/12/2008, 20:45:42
quote:

samuel1974
quote:

Δυστυχώς όχι.

Ε πες το καλέ,τώρα εξηγούνται όλα....γι' αυτό έρχεσαι συνέχεια... φτιαγμένος.....για καυγά
Δες και τπτ άλλο μπας και χαλαρώσεις λιγάκι....δοκίμασε παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο

Προτιμώ πιο κουλτουριάρικα έργα, όπως το Satyricon του Fellini, εκεί δείχνει το "μεγαλείο" της αρχαιότητας. Είναι ξέρεις βασισμένο σε μια ιστορία του Τίτου Πετρωνίου απο το 60 μ.Χ., και θεωρείται κλασσικό έργο.

06/12/2008, 22:54:34
τρεχα....

quote:
Αλλά, ρε παιδιά, αφού οι θέσεις είναι τόσο μασίφ, γιατί ανοίγετε και
ξαναανοίγετε θέματα που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε και χαλάτε των άλλων
που θέλουν ένα διάλογο;

Μάλλον δεν μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει στην τόσο σοβαρή και μεστή, επιχειρηματολογία σου...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

ar_iaΜέλος
07/12/2008, 01:49:28
samuel1974
quote:

Προτιμώ πιο κουλτουριάρικα έργα, όπως το Satyricon του Fellini, εκεί δείχνει το "μεγαλείο" της αρχαιότητας. Είναι ξέρεις βασισμένο σε μια ιστορία του Τίτου Πετρωνίου απο το 60 μ.Χ., και θεωρείται κλασσικό έργο.

Άντε καλά, με νίκησες...με έναν....χμμμμμμ..... κουλτουριάρη δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα

RichterΜέλος
07/12/2008, 09:18:58
quote:
Εάν κάποιοι το βλέπουνε αυτό σαν κάτι το πνευματικό και ανώτερο εγώ το θεωρώ φτηνή ειδωλολατρεία. Και σήμερα αυτό δεν θα περνούσε πια, γιατί ανακαλύφτηκε ξέρετε ο κινηματογράφος. Εάν θέλω να δω την Μπελούτσι βλέπω ένα έργο της και δεν πάω σε ένα ναό να την προσκυνήσω κιόλας.
Εγώ πάντώς προτιμώ να δώσω λεφτά σε κάτι που θαυμάζω.. παρά σε κάτι που μου προκαλεί οίκτο.. Δηλαδή κατώτερα συναισθήματα..!!!

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

RichterΜέλος
07/12/2008, 09:23:09
Συν τοις άλλοις.. Αν το παρατηρήσετε χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση.. ΟΙ περισσότεροι gay έχουν θλιμμένη φάτσα... Κάποιες γυναίκες μέν που τους λείπει το sex έχουν και αυτές θλιμμένη φάτσα...!!!

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

07/12/2008, 11:07:31
Καλά ρε φίλε Richter, που είδες εσύ gay και αγ...τη, θλιμένους;
Όλες οι ταινίες και τα σήριαλ, μες στη τρελή χαρά τους τους δείχνουν...
Αυτοί παριστάνουν συνέχεια τους ευτυχισμένους....
Μήπως, χρησιμοποιείς ανάποδα τους συσχετισμούς;
Και φυσικά, πιστεύω ότι εδώ αξίζει να προστεθεί,ότι εκτός απο τις εικόνες
με αγίους που βασανίζονταν ή έκαναν τον αγώνα τους για την πίστη τους,
ότι είναι και πολλές απο τις εικόνες στις εκκλησίες, όπου οι άγιοι ή άγγελοι,
δείχνουν να λάμπουν... Τελικά αυτό που θέλει να δει κανείς βλέπει
και χάνει αυτό που κοιτάζει κι ότι μπορεί να πάρει απο αυτό...
Αλήθεια, να βάλουμε και κανένα θαύμα στην κουβέντα;Έτσι για να μην λέμε
μόνο άλλα εκτός απο το θέμα μας...
07/12/2008, 11:14:25
τρεχα....

quote:
Αλήθεια, να βάλουμε και κανένα θαύμα στην κουβέντα;Έτσι για να μην λέμε
μόνο άλλα εκτός απο το θέμα μας...

Είσαι ο καταλληλότερος γι' αυτό, αφού σου έχουν τύχει, τουλάχιστον, 8 θαύματα, όπως έχεις πει.

Για λέγε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ