ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Χριστός , τι φταίει? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
08/08/2008, 09:55:46
Αυτο το αξίωμα φίλε Γιάπετ, είναι η βάση της πίστης μας
και αυτό πολεμάτε γιατί δεν έχετε κάτι ανάλογο...
έχουμε ποτέ τέτοιους διαλόγους με τους ψευδοθεούς του 12θεου;
Όχι βέβαια, μονο ανθρώπινα πάθη είχαν και τίποτε άλλο...
Κοινώς απλά αποτελούσαν επιθυμίες ανθρώπων που τις
μετέτρεπαν σε θεικές θέσεις...
Αντιφατικότητα βλέπουν ΄μονο όσοι δεν θέλουν να δουν τα
νοήματα της Αγίας Γραφής... Το ότι απευθύνονται σε 4
τύπους ανθρώπων, ώστε να γίνει αντιληπτή από όλους, αντί
να το θαυμάσεις το χαρακτηρίζει δοξασίες... Φίλε μου καλά
θα ήταν καμιά φορά να σε ενδιέφερε η αληθεια κι όχι η
κατασυκοφάντηση της....
Ο Χριστός ήρθε σαν δείγμα ανθρώπου εξ ου και το "Ίδε ο
άνθρωπος", που του είπε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής...Ήταν μια
παρουσία που έφερε την σωτηρά στον άνθωπο, δεν μπορει
να θέλεις τον χαμό σου, με θεούς φθοράς...
08/08/2008, 11:01:48
quote:
Αυτο το αξίωμα φίλε Γιάπετ, είναι η βάση της πίστης μας
και αυτό πολεμάτε γιατί δεν έχετε κάτι ανάλογο...

Αγαπητέ trexagireve, ποιούς εννοείς αφού απευθύνεσαι προσωπικά στον γιαπετ;
Δε μπορώ να καταλάβω την χρήση του β' προσώπου πληθυντικού αριθμού ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργεί χωριστικότητα κι ομαδοποίηση...

In anticipation of my resurrection...

08/08/2008, 15:22:19
quote:
Dying_Incubus:
Δε μπορώ να καταλάβω την χρήση του β' προσώπου πληθυντικού αριθμού ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργεί χωριστικότητα κι ομαδοποίηση...

Γιατί έχει άδικο? Στους Χριστιανομάχους απευθύνεται.
Ο άθεος ή ο ά-θρησκος φυσικά και σε καμία περίπτωση δεν είναι Χριστιανομάχος. Είναι απλά ιδεολόγοι, έχουν τη θεωρία τους την άποψη τους η οποία είναι σεβαστή θεμιτή και εκτιμητέα.
Για να φέρεις όμως τον τίτλο του Χριστιανομάχου απαιτούνται ειδικά προσόντα όπως......το να λες καλημέρα και να σου λένε κάτω ο Χριστιανισμός. Παράδειγμα ο Schwabe, όταν άνοιξε θέμα για τον Καιάδα στην Σπάρτη........θα θυμάσαι φαντάζομαι.......και πριν περάσει τα 3 μηνύματα στα καλά καθούμενα δήλωσε ότι την ευθύνη για το μύθο αυτόν φέρει ο Χριστιανισμός...
έτσι και ο γιαπετ.....χρησιμοποιεί μέρη εδαφίων της Καινής Διαθήκης για να αποδείξει τάχα ότι ο Χριστός ήταν ένας μανιακός και παράφρων!!! με συμμορία......
Όπως ο sesostris που δε διστάζει να χρησιμοποιήσει μυθιστορήματα ως πηγές-απόδειξη για το διωγμό των "Ελλήνων από τους Χριστιανούς" όπως ο macedon, που ενώ αποκαλεί τη Μακεδονική Δυναστεία μη Ελληνική...δηλώνει ότι Η Ελλάδα αποτελείται από πολλούς Χριστιανούς και λίγους Έλληνες.......και λέει ότι η Κων/λη δεν ήταν Ελληνική και ως απόδειξη έχει ότι ήταν πρωτεύουσα του Βυζαντίου........ούτε η Σμύρνη ήταν ......και κει Χριστιανούς είχε.......μεταφέρει επίτηδες σκανάρωντας σελίδες που τυχαίνει να έχουν την ίδια αρίθμηση με μία πηγή, που χρησιμοποιούν οι Χριστιανοί για να απόδειξη ότι η πηγή λέει άλλα αυτά που ο ίδιος μετέφερε........ελπίζοντας ότι δε θα μπει κάποιος στον κόπο να ψάξει να δει εάν η σελίδα που έφερε είναι η αληθινή ή όχι........
Ε! κάπως έτσι έγινε αυτός ο διαχωρισμό.......εκ των πραγμάτων δηλαδή......εκτός εάν είναι καλύτερο να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 08/08/2008 15:26:47

08/08/2008, 17:27:40
europaios2

quote:
Για σένα μιλάς? που ποτέ δεν έχεις παρουσιάσει κάτι πλην του Ιντερνετ?

Κάποιος που παρακολουθεί τα γραφώμενα των μελών στο φορουμ, γνωρίζει ότι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ έχω χρησιμοποιήσει πληροφορίες απ' το ιντερνετ και ΠΟΤΕ χωρίς να το αναφέρω...΄

Ατύχησες ευρωπαίε, προσπαθώντας να φορτώσεις σε άλλους, αυτό που κατά κόρον, κάνεις εσύ και μάλιστα χωρίς να καταλαβαίνεις τις περισσότερες φορές τι αντιγράφεις ή τι σου λένε να πεις και γιατί...

Δεν θα πεις τελικά, στο φορουμ, γιατί ο χριστός προέτρεψε να έχουν από ένα μαχαίρι όλοι;

Μήπως θέλεις να κάνουμε ανάλυση του Γιεσούα, μέσα απ' την κ. διαθήκη;
Μήπως θέλεις να καταλάβεις (τρόπος του λέγειν, μη με παραξηγήσεις) τι γνώμη είχαν γι' αυτόν, ακόμη και οι μαθητές του;

Ή θα το κάνεις κι αυτό γαργάρα, όπως το πού ήταν, ας πούμε, ο χριστός από τότε που γεννήθηκε μέχρι να γίνει 30 χρόνων, ;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/08/2008, 00:14:01
Ο Γιάπετ χρησιμοποίησε β΄πληθυντικό, φίλε
D Incubus,αλλά μάλλον δεν τον διάβασες, δεν
πειράζει...
Ο Χριστός φίλε Γιάπετ, δεν είπε σε κανέναν να έχει
μαχαίρι, αντιθέτως, είπε εγώ σας έστειλα ως πρόβατα
σφαγής.. Αλλά τι να καταλάβεις εσύ από αυτό;...
09/08/2008, 00:32:37
τρεχα....

quote:
Ο Χριστός φίλε Γιάπετ, δεν είπε σε κανέναν να έχει
μαχαίρι, αντιθέτως, είπε εγώ σας έστειλα ως πρόβατα
σφαγής..

Δηλαδή γράφουν αρλούμπες οι συγγραφείς του "κατά Λουκάν"; Δεν περίμενα να αμφισβητείς τις γραφές και τα ευαγγέλια...

Κι αυτό το είπε, έχεις δίκαιο, όπως τόσα και τόσα αντικρουόμενα, άλλωστε!

Πάντως, χωρίς να το θέλεις, αποσαφηνίζεις ποιός χαρακτήρισε, πρώτος, πρόβατα τους χριστιανούς, γιατί κάποιοι το χρεώνουν στους... "χριστιανομάχους".

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

09/08/2008, 09:19:09
το να μη θέλεις να συννενοηθείς και να το παιζεις
Αλέκος, είναι δικό σου θέμα φίλε Γιάπετ, απλά μην
περμένεις ότι περνάν κι οι μαστροπίες σου...
Φίλε το πνευματικό μαχαίρι σε ότι πιστεύει ο άνθρωπος,
όπου πρέπει να ξεριζωθεί το κακό, είναι άλλο από το μαχαίρι
απέναντι σε αλλόθρησκους... Τα μπερδεύεις σκοπίμως, πιστεύω,
αλλά μόνο πόρωση δείχνεις φίλε , τίποτ άλλο. Στείρα πόρωση...
Πρόβατα με την έννοια του αθώου της μοίρας τους οι χριστιανοί,
αλλά πρόβατα ..μεταφερόμενα από ιδέα σε ιδέα ,οινεοεποχίτες,
πραγματικά για λύπηση που τυγχάνουν τόσης κοροιδίας από τον
ηγέτη και τους δορυφόρους του, που μπρος στο μέλλον που
προδιαγράφουν, ακόμη κια τις ζωές των "πιστών" τους τη θεωρούν
αναλώσιμη... Η αποφασιστικότητα τους σοκάρει...
10/08/2008, 01:49:23
quote:
seirios12a
Φίλε Sesostris, εδώ σηκώνει μεγάλη κουβέντα το κείμενο που παρέθεσες και δεν θα ήθελα να περάσει στα ψιλά.
Δηλαδή άν κατάλαβα καλά, ουσιαστικά ο Μώμος θέλει να μας πει πως ο Χριστός ήταν "βαλτός" από κάποιους ισχυρούς της εποχής,
που μέσω εκείνου και της διδασκαλίας του ενισχύουνε τον πλουτισμό τους και ισχυροποιούν την θέση τους?
Διότι εάν είναι έτσι ( εάν λέμε), μιλάμε για μια κατασκευασμένη θρησκεία , η οποία σκοπό είχε να μην αφήσει τους φτωχούς και
ταπεινούς υπηρέτες της τότε και της νην πλουτοκρατίας να σηκώσει το κεφάλι.

Φίλε seirios12a , ζητώ συγνώμη που εκ παραδρομής δεν διάβασα έγκαιρα την απάντησή και καθυστέρησα να απαντήσω στο εύλογο ερώτημά σου .
Πράγματι αυτό θέλει να πη ο Μώμος , αλλά αν και μιλάει για την υποτιθέμενη διδασκαλία του Ιησού (ευαγγελίων) , υπονοεί τον χριστιανισμό του Παύλου που τον διαμόρφωσε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της άρχουσας τάξης , διαστρευλώνοντας τελείως το επαναστατικό αρχικό κίνημα των Εσαίων . Αυτό μπορείς να το διακρίνης και μέσα από τις αντιφάσεις των ευαγγελίων .
quote:
seirios12a
Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω διαβάζοντας το κείμενο. Δλδ εφόσον δεν μπορούσαν να νικήσουν τους Έλληνες, βρήκαν αυτόν τον
τρόπο (μέσω του Χριστού) να τους κάνουν να σκύψουν και να τους έχουν σε απραξία , πνευματική περισσότερο και λιγότερο πρακτική?
Δεν θα μπορούσε ίσως η διδασκαλία του να είναι καθαρά πνευματική και να σου λέει απλά, παραιτήσου από τα εφήμερα και τα ανούσια
και ασχολήσου με το πνεύμα σου?

Οι Έλληνες και ο τρόπος σκέψης τους φίλε μου , αποτελούσαν το μεγαλύτερο εμπόδιο και απειλή να αποτύχουν τα σχέδιά τους , γι’ αυτό έπρεπε και να εξοντωθούν .
Κανένας λαός στην παγκόσμια ιστορία δεν δέχτηκε τέτοιο εξοντωτικό πλήγμα όσο οι Έλληνες . Όπως όταν σβήσουν τα φώτα κυριαρχεί το σκοτάδι , έτσι και με την καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού ήλθε ο Μεσαίωνας , και πισωγύρισε ο πολιτισμός τουλάχιστον χίλια χρόνια . Όπως έλεγε και η Λιλή Ζωγράφου : «Ο χριστιανισμός ειδωμένος από ιστορικής πλευράς , μόνο σαν θεομηνία μπορεί να χαρακτηρισθή» .

*

10/08/2008, 01:52:07
quote:
trexagireve
Φίλε το πνευματικό μαχαίρι σε ότι πιστεύει ο άνθρωπος,
όπου πρέπει να ξεριζωθεί το κακό, είναι άλλο από το μαχαίρι
απέναντι σε αλλόθρησκους...

Φίλε trexagireve , δεν κατάλαβα τι εννοείς με αυτή την παράγραφο της απαντήσεώς σου . Δηλαδή όταν στο κατά Λουκά λέει :

"36 εἶπεν οὖν αὐτοῖς· Ἀλλὰ νῦν ὁ ἔχων βαλάντιον ἀράτω, ὁμοίως καὶ πήραν, καὶ ὁ μὴ ἔχων πωλήσει τὸ ἱμάτιον αὐτοῦ καὶ ἀγοράσει μάχαιραν...
38 οἱ δὲ εἶπον· Κύριε, ἰδοὺ μάχαιραι ὧδε δύο. ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· Ἱκανόν ἐστι"

εννοεί ότι όποιος δεν έχει χρήματα , να πουλήση το ρούχο του για να πάρη (πνευματικό) μαχαίρι ; ή να πάρη μαχαίρι για να εξοντώση τους αλλόθρησκους όπως και έγινε κατά την επιβολή του Χριστιανισμού ;
Και τι σόϊ (πνευματικό) μαχαίρι είναι αυτό που χρειάζεσαι χρήματα για να το αγοράσης ;

*

10/08/2008, 02:01:10
quote:
γιαπετ:
Κάποιος που παρακολουθεί τα γραφώμενα των μελών στο φορουμ, γνωρίζει ότι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ έχω χρησιμοποιήσει πληροφορίες απ' το ιντερνετ και ΠΟΤΕ χωρίς να το αναφέρω...

. Tότε είσαι πολύ εχέμυθος γιατί ποτέ δε μας έχεις παραθέσει πηγές πλην αυτές του Ίντερνετ.......
quote:
γιαπετ:
Μήπως θέλεις να κάνουμε ανάλυση του Γιεσούα, μέσα απ' την κ. διαθήκη;
Μήπως θέλεις να καταλάβεις (τρόπος του λέγειν, μη με παραξηγήσεις) τι γνώμη είχαν γι' αυτόν, ακόμη και οι μαθητές του;

Ή θα το κάνεις κι αυτό γαργάρα, όπως το πού ήταν, ας πούμε, ο χριστός από τότε που γεννήθηκε μέχρι να γίνει 30 χρόνων, ;

Να κάνουμε γιαπετ!!! το ρωτάς???
Να κάνω γαργάρα που πήγε ο Ιησούς πριν τα 30? Τα Ευαγγέλια κάνουν μια πολύ μικρή και γρήγορη αναφορά. Ο Λουκάς μας ενημερώνει ότι "το παιδίον ηύξανε και εκραταιούτο πνεύματι πληρούμενο σοφίας". Ο Ιησούς , ενώ ζει στη Ναζαρέτ απλά και ταπεινά, μέσα στη σιωπή και στην αφάνεια, βρίσκεται συγχρόνως σε αναμονή να έρθει η δική του "ώρα", όπως τονίζει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, "η ώρα του πληρώματος του χρόνου" για την έναρξη του σωτήριου έργου.
Οι Ευαγγελιστές ασχολούνται με την ιστορία της γένεσης της Χριστιανικής πίστης και όχι με τη βιογραφία του Ιησού!
Ο Λουκάς ο ίδιος απαντά στον γιαπετ του μέλλοντος όταν στο κεφάλαιο Α' στοίχος "2" γράφει την αιτία γραφής του Ευαγγελίου του...".....καθώς παρέδοσαν ημίν οι απ΄αρχής αυτόπται και υπηρέται γενόμενοι του Λόγου"
Όταν άρχισε η θρησκευτική δράση του Ιησού τότε άρχισε και το ενδιαφέρον της πληροφόρησης...............

quote:
γιαπετ:
Ατύχησες ευρωπαίε, προσπαθώντας να φορτώσεις σε άλλους, αυτό που κατά κόρον, κάνεις εσύ και μάλιστα χωρίς να καταλαβαίνεις τις περισσότερες φορές τι αντιγράφεις ή τι σου λένε να πεις και γιατί...

Δεν θα πεις τελικά, στο φορουμ, γιατί ο χριστός προέτρεψε να έχουν από ένα μαχαίρι όλοι;

Μη λες μεγάλες κουβέντες γιατί είδες τι έπαθες μόλις στην προηγούμενη σελίδα..........με τον Τάκιτο.....ακόμη περιμένω απάντηση........πήγες για μαλλί γιαπετ..........και έφυγες γουλί!!!!

Απάντησα δεν το διάβασες? μάλιστα το σχολίασες!!! δε φταίω εγώ εάν τίποτα δε σου βγαίνει........άκου μαχαιροβγάλτης ο Ιησούς!!!!! τυχερός είσαι που δεν είμαστε Αφγανιστάν όπως θα ήθελε και ο macedon!

11/08/2008, 08:44:53
Φίλε Sesostris, ξέρεις πολύ καλά ότι επί Χριστού
οι χριστιανοί, δεν π[ιάσαν ποτέ όπλό κι αν θυμηθείς
το ..μαχαίρι του Πέτρου που έκοψετο αυτί του υπηρετη του
αρχιερέα, Μάλχου, ο Κύριος,΄οχι απλά απέστρεψε το μαχαίρι,
αν και αμυνόμενοι, αλλά ιάτρεψε και το αυτί που είχε κοπεί
δείχνοντας και λέγοντας ότι ήρθε ως αμνός προς θυσίαν, όπως
και έγινε...
Το πνευματικό μαχαίρι φίλε μου, θέλει χρήματα του νου, όχι
της τσέπης. Θέλει να έχεις γερό το μυαλό και να ακούς το
Άγιο Πνεύμα που πνεί ελεύθερα και όλοι κοινωνούμε μαζί του..
11/08/2008, 21:42:08
quote:

Φίλε Sesostris, ξέρεις πολύ καλά ότι επί Χριστού
οι χριστιανοί, δεν π[ιάσαν ποτέ όπλό κι αν θυμηθείς
το ..μαχαίρι του Πέτρου που έκοψετο αυτί του υπηρετη του
αρχιερέα, Μάλχου, ο Κύριος,΄οχι απλά απέστρεψε το μαχαίρι,
αν και αμυνόμενοι, αλλά ιάτρεψε και το αυτί που είχε κοπεί
δείχνοντας και λέγοντας ότι ήρθε ως αμνός προς θυσίαν, όπως
και έγινε...

πιστεύεις ότι αυτές τις χαζομάρες είναι δυνατόν να τις φάει νοήμον άτομο;

11/08/2008, 22:29:49
quote:
άθεος:

Tι σχέση έχεις εσύ με τέτοιο?

Edited by - europaios2 on 11/08/2008 22:30:55

11/08/2008, 22:40:20
quote:

quote:
άθεος:

Tι σχέση έχεις εσύ με τέτοιο?

Edited by - europaios2 on 11/08/2008 22:30:55

εκτός από έμενα όλοι μου οι φίλοι είναι νοήμον άτομα
ξέρω ότι εκεί που συχνάζεις δεν έχεις συναντήσει ποτέ σου κανένα αλλά μην ανγχώνεσαι θα σου πω που θα πας να δεις
έτσι θα μπορείς και εσύ κάποτε να λες στα παιδιά σου ότι συνάντησες έστω και μια φορά στην ζωή σου νοήμον άτομο

11/08/2008, 22:50:31
quote:
αθεος

Γιατί φίλε μου, σου είπε κανείς πως αυτές οι ανοησίες απευθύνονται σε νοήμονα άτομα;

macedon

11/08/2008, 23:18:44
Γιατί ρε άθεε, εσύ περνιέσαι για νοήμον
άτομο; Εδώ συζητάμε και συ μόνο ειρωνεύεσαι
θέσεις των άλλων
Καλά δεν ξέρεις τι λες,αλλά πρέπει να το βλέπουμε
συνέχεια;
12/08/2008, 01:59:05
quote:
trexagireve

Αν θυμάμαι καλά φίλε trexagireve , ο Χριστός του έπε αν δεν έχει χρήματα , να πουλήση το ιμάτιό του για να αγοράση μαχαίρι . Και φυσικά δεν πουλάνε πουθενά πνευματικά μαχαίρια .
Πάντως το παρόν απόσπασμα από το κατά Λουκά φίλε trexagireve , είναι ένα απομεινάρι από το γενικότερο ράβε ξήλωνε που υπέστησαν τα Ευαγγέλια , το οποίο αναφερόταν στον ένοπλο αγώνα των «Ζηλωτών» και των Εσσαίων κατά του διεφθαρμένου ιερατείου για την επαναφορά του Ιουδαϊσμού στις αρχικές του αξίες , και κατά των Ρωμαίων κατακτητών .

*

12/08/2008, 01:59:20
quote:
άθεος:
εκτός από έμενα όλοι μου οι φίλοι είναι νοήμον άτομα
ξέρω ότι εκεί που συχνάζεις δεν έχεις συναντήσει ποτέ σου κανένα αλλά μην ανγχώνεσαι θα σου πω που θα πας να δεις
έτσι θα μπορείς και εσύ κάποτε να λες στα παιδιά σου ότι συνάντησες έστω και μια φορά στην ζωή σου νοήμον άτομο

Kαι πως σε κάουν παρέα? σ' έχουν για τα θελήματα?
quote:
macedon:
Γιατί φίλε μου, σου είπε κανείς πως αυτές οι ανοησίες απευθύνονται σε νοήμονα άτομα;

Tι λες τώρα? να μην τοποθετηθεί ο μετρ του είδους?..........άκουσε για ανοησίες και έτρεξε να δώσει παρόν!!!!!

12/08/2008, 09:04:14
Αγαπητέ Sesostris, τα ευαγγέλια αποτελούν
διαυγή απόδοση του τι έγινε όταν ήρθε ο Κύριος
της Δόξης επί γης. Μιλάνε σε΄ολους τους ανθρώπους γι
αυτό κι έχουν γραφτεί για όλους τους τύπους των ανθρώπων
μια σοφή κίνηση που πουθενά αλλού δεν συναντιέται...
Κι όμως η ..ζήλια σας δεν σας αφήνει να δείτε...
Λυπάμαι πολύ που επειδή δεν έχεις να πεις τίποτα για
τη δική σου θρησκεία, ή κάτι μεμπτό για τον χριστιανισμό,
τότε πέφτεις στις κακιούλες...Ένδεια φίλε μου της
ντροπής...
12/08/2008, 14:56:50
quote:
trexagireve
Αγαπητέ Sesostris, τα ευαγγέλια αποτελούν
διαυγή απόδοση του τι έγινε όταν ήρθε ο Κύριος
της Δόξης επί γης. Μιλάνε σε΄ολους τους ανθρώπους γι
αυτό κι έχουν γραφτεί για όλους τους τύπους των ανθρώπων
μια σοφή κίνηση που πουθενά αλλού δεν συναντιέται...
Κι όμως η ..ζήλια σας δεν σας αφήνει να δείτε...
Λυπάμαι πολύ που επειδή δεν έχεις να πεις τίποτα για
τη δική σου θρησκεία, ή κάτι μεμπτό για τον χριστιανισμό,
τότε πέφτεις στις κακιούλες...Ένδεια φίλε μου της
ντροπής...

καλό αυτό πες και το άλλο
αυτό το
<<εσύ φταις που έβαλες το πόδι σου κάτω από το πόδι μου και όχι εγώ που σε πάτησα

quote:
macedon

ένταξή τώρα μην γίνεσαι και εσύ κακός άσε τα παιδιά να παίξουν

quote:
europaios2
Kαι πως σε κάουν παρέα? σ' έχουν για τα θελήματα?

δεν αναφερόμαστε σε εσένα και την παρέα σου αγαπητέ