ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

CROWL2630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/11/2006, 01:18:47
Αυτο που ολοι λετε Θεο, εγω το λεω Συμπαν. Μια υπερτατη αοριστη δυναμη που κανεις μας δεν μπορει να εξηγησει, παρα μονο να την φανταστει,να την νιωσει.Οχι με την λογικη,αλλα με το πνευμα του.
Για μενα ( θεοι) ειμαστε ολοι μας, απο την στιγμη που ειμαστε ενα
κομματι αυτου του Συμπαν.

Απο μας εξαρταται ποιος Θεος θα υπερνικησει μεσα μας,αφου το καλο και το κακο συνυπαρχει σε ολους μας.

Και οσο για τον Σατανισμο ( ΣΑΤΑΝΑΣ ), ειναι γνωστο οτι δεν υπαρχει καλυτερο οπλο για τον ελεγχο της μαζας.

dimitris2Μέλος
30/11/2006, 01:21:54
quote:

Δικαιωμα εχουν.Δικαιωμα του καθενος ειναι να πιστευει σε θαυματα,σε παναγιες,σε δρακους και ξωτικα και οτι αλλο θελει.Δικαιωμα ομως εχω και εγω και ο οποιοσδηποτε να τα αμφισβητει.Η επιστημη ζηταει αποδειξεις μεσω πειραματικων μεθοδων.Η μαρτυρια καποιου σχιζοφρενη η της κυρα Κατινας δεν αποτελει αποδειξη θαυματος.Πριν λιγα χρονια ειχα και εγω αμφιβολιες για το αν γινονται θαυματα,για το αν υπαρχει Θεος κ.λ.π.Στην πορεια καταλαβα οτι απλως ειναι χαριτωμενα παραμυθακια.

Μας τα μπερδεύεις .
Τα είδες χαριτωμένα παραμυθάκια ενώ ομιλείς για αποδείξεις πειραματικών μεθόδων.
Πως στο καλό απέδειξες στο εργαστήριο ότι η κυρά κατίνα δεν έχει δίκιο?
quote:

Ψηλε οπως τα ιερατεια πουλανε ανυπαρκτους θεους ετσι δινουν και ψευτικες ελπιδες στον κοσμακη με δηθεν θαυματα του καλου Θεουλη οταν ταυτοχρονα στην μαυρη ηπειρο πεθαινουν χιλιαδες παιδια και κανενας Θεουλης δεν κανει κανενα θαυμα.Εμπορευμα ειναι και τα θαυματα για να θησαυριζουν τα ιερατεια.Μην το ψαχνεις.

Το θεωρώ υποκριτικό.
Δεν θησαυρίζουν τα ιερατεία αλλά εσυ.
Εβαλες από την τσέπη κανα ευρώ για τους ανθρώπους που πεθαίνουν?
Εσύ είσαι το ιερατείο.
Εύκολα κατηγορείς και είναι ανώδυνο αφού το χέρι σου δεν μπαίνει στην τσέπη.
Παρακαλάς να κάνει ο θεούλης κανένα θαύμα ώστε να ζούν οι πλούσιοι πλουσιώτεροι αλλά και οι φτωχοί.
Δεν στέκει μαθηματικά.
Θαυμάζεις φυσικά τους γιατρούς του κόσμου και όσους τους βοηθάνε γιατί αποτελούν όλοι αυτοί παράδοξο σχήμα για τις ιδέες μας , ότι δηλαδή δεν θα έπρεπε να υπήρχαν αλλά αντί γι αυτούς να ήταν ένα θεός που να διέταζε.
maraki8Μέλος
30/11/2006, 09:00:26
quote:
Δηλαδή από αμυνόμενος έγινα και επιτιθέμενος τώρα;; Άλλο πάλι και τούτο!!
Να υποψιαστώ ότι δεν αντέχετε αυτά που σας λέει ο Ψηλός και τα εκλαμβάνετε ως επίθεση στη μονόπλευρη λογική σας που θέλετε ντε και καλά να μου την παρουσιάσετε ως λογική με λίγη σάλτσα επιστημονικότητα (που ιδέα δεν έχετε τι εστί, όπως και εγώ άλλωστε), ενώ δεν βλέπετε το φανατισμό και την εμμονή σας σε στερεότυπα, μόνο και μόνο για να μην παραδεχτείτε ότι μπορεί και να σφάλλετε;;

Αμυνόμενοι είμαστε όλοι εμείς που όταν τολμάμε να πούμε την άποψή μας,αρχίζεις την επίθεση εσύ αγαπητέ μου!!!Δεν έχεις καταλάβει ότι είσαι επιθετικός και σαρκαστικός επίσης,πολύ συχνά;και στο λέω με όλη την φιλική διάθεση,γιατί έχουν υπάρξει και φορές που έχω συμφωνήσει με κάποια πράγματα που έχεις πεί.Και δεν νομίζω ότι είμαστε εμείς που είμαστε φανατισμένοι...Εσύ αποκλείεις το γεγονός ότι μπορεί και να σφαλλεις;Και θα συμφωνήσω και με τα λεγόμενα της Κίρκης,εφόσον πιστεύεις ότι είσαι μια χαρά κι έχεις την ησυχία σου με το δόγμα σου,μεγειά σου και χαρά σου.Μην επιτίθεσαι όμως σε ότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου.

quote:
Αν δεν θέλετε δείτε την πραγματικότητα, είναι δικαίωμά σας! Είναι κρίμα όμως να δείχνετε τόσο φανατισμό και με την ψευδαίσθηση ότι είστε στο σωστό δρόμο να μην συνειδητοποιείτε το σφάλμα που μπορεί να κάνετε!!

Αυτό ισχύει και για σένα...

quote:
Όσον αφορά τα θαύματα, εγώ μίλησα για περιπτώσεις όπου μάρτυρες ήταν άνθρωποι επιστήμονες οι οποίοι μπόρεσαν, τουλάχιστον με το δικαίωμα που τους δίνουν οι γνώσεις τους, να διακρίνουν για το θαυμαστό του γεγονότος που αποκαλούμε θαύμα!!

Επιστήμονας ήταν και ο Φυσικός που ξεσκέπασε την απάτη με τον Βησσαρίωνα...

quote:
Το θεωρώ υποκριτικό.
Εσύ είσαι το ιερατείο.
Παρακαλάς να κάνει ο θεούλης κανένα θαύμα ώστε να ζούν οι πλούσιοι πλουσιώτεροι αλλά και οι φτωχοί.

Νομίζω ότι κάνεις λάθος αγαπητέ μου Δημήτρη.Είναι ευρέως γνωστό πια και χιλιοειπωμένο,το τι πλούτο έχει η εκκλησία.Και αντί να δώσει κάτι,ζητάει από μένα και από σένα,που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε 3 ευρώ αύριο για τσιγάρα,τον οβολό μας.Ε,όχι αγαπητέ μου...
Εσύ έβαλες από την τσέπη σου κάτι για τους ανθρώπους γύρω σου;Έχεις δώσει έστω και μια στάλα αίμα εθελοντικά;Αν αυτά που έγραψες απευθύνονται σε αναίσθητα γαιδούρια,τότε μιλάς σωστά.Αν όμως μας παίρνει όλους η μπάλα,το θεωρώ τουλάχιστον προσβλητικό...
EPAITHSΜέλος
30/11/2006, 11:09:33
quote:
Νομίζω ότι κάνεις λάθος αγαπητέ μου Δημήτρη.Είναι ευρέως γνωστό πια και χιλιοειπωμένο,το τι πλούτο έχει η εκκλησία.Και αντί να δώσει κάτι,ζητάει από μένα και από σένα,που δεν ξέρουμε αν θα έχουμε 3 ευρώ αύριο για τσιγάρα,τον οβολό μας.Ε,όχι αγαπητέ μου...

Kαι δέν τον έχει μονάχα σήμερα τον πλούτο, ανέκαθεν τον συγκέντρωνε αφηδώς απο την εποχή των μεγάλων της προνομίων επι Τουρκοκρατίας. Και παρατηρούμε στις μέρες ακόμα και να φθάνουν οι εκπροσώποι της στο οικτρό σημείο να ξεσπιτώνουν φτωχούς ανθρώπους επειδή ισχυρίζονται οτι τάχα έχουν χαρτιά ιδιοκτησίας μερικών αιώνων.

Εγώ δέν θα μείνω εδώ, αλλά θα έρθω στο σημείο που συζητάτε τώρα. Ισχυρίζεστε οτι η φιλοσοφία του χριστιανισμού είναι να βοηθάει ο πλούσιος τον φτωχό συνάνθρωπο. Απορώ πού είδατε την εφαρμογή του αρχικά στους πλούσιους μεγιστάνες της κοινωνίας μας κάνοντες σε καθημερινή βάση τους μεγάλους σταυρούς.
Πώς μεταδίδει η εκκλησία αυτή την υποκριτικού ισχυρισμού νοοτροπία στο κόσμο;; Όχι προτρέποντας να δώσουμε τον όβολο μας στον σακάτη ζητιάνο που βρίσκεται στα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά προβλέποντας να τον τοποθετούμε σε ένα απο τα πολλαπλά υπάρχοντα ντουλαπάκια στους ιερούς ναούς, καταλαβαίνετε τώρα - υπέρ ανακαίνησης, υπέρ απόρων, για την σωτηρία της ψυχής μας - με την τύχη τους στην συνέχεια άγνωστη.
Μόνο τα αρπακτικά μυαλά των ιερέων είναι σε θέση να την γνωρίζουν.
Σαφώς και η αληθινή βοήθεια στον συνάνθρωπο είναι ο όβολος απευθείας στον συνάνθρωπο και ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕΣΙΤΗ. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις καταλήγει στον μεσίτη.
Δυστυχώς τα περισσότερα αρρωστημένα φανατικά χριστιανικά μυαλά έχουν πέσει σήμερα στην πατρίδα μας σε αυτή την άσχημη παγίδα που τους έχουν ρίξει η εκπρόσωποι του κλήρου. Δέν αμφιβάλλω οτι υπάρχουν και τίμιοι ιερείς αλλά δέν μπορείς να παίζεις την τύχη του ψωμιού που κερδίζεις με τον ιδρώτα της δουλειάς σου κορώνα - γράμματα μόνο και μόνο επειδή είσαι άνθρωπος καλοπροαίρετος για προσφορά.
Είναι η μεγαλύτερη ατιμία η εξαπάτηση αγαθών και καλοπροαίρετων ανθρώπων, και το πιό χειρότερο όχι μονάχα μία φορά αλλά ασταμάτητα σε τακτική βάση.

Edited by - EPAITHS on 30/11/2006 11:11:06

maraki8Μέλος
30/11/2006, 11:32:07
quote:
Ισχυρίζεστε οτι η φιλοσοφία του χριστιανισμού είναι να βοηθάει ο πλούσιος τον φτωχό συνάνθρωπο. Απορώ πού είδατε την εφαρμογή του αρχικά στους πλούσιους μεγιστάνες της κοινωνίας μας κάνοντες σε καθημερινή βάση τους μεγάλους σταυρούς.
Πώς μεταδίδει η εκκλησία αυτή την υποκριτικού ισχυρισμού νοοτροπία στο κόσμο;; Όχι προτρέποντας να δώσουμε τον όβολο μας στον σακάτη ζητιάνο που βρίσκεται στα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά προβλέποντας να τον τοποθετούμε σε ένα απο τα πολλαπλά υπάρχοντα ντουλαπάκια στους ιερούς ναούς, καταλαβαίνετε τώρα - υπέρ ανακαίνησης, υπέρ απόρων, για την σωτηρία της ψυχής μας - με την τύχη τους στην συνέχεια άγνωστη.
Μόνο τα αρπακτικά μυαλά των ιερέων είναι σε θέση να την γνωρίζουν.
Σαφώς και η αληθινή βοήθεια στον συνάνθρωπο είναι ο όβολος απευθείας στον συνάνθρωπο και ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕΣΙΤΗ. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις καταλήγει στον μεσίτη.
Δυστυχώς τα περισσότερα αρρωστημένα φανατικά χριστιανικά μυαλά έχουν πέσει σήμερα στην πατρίδα μας σε αυτή την άσχημη παγίδα που τους έχουν ρίξει η εκπρόσωποι του κλήρου. Δέν αμφιβάλλω οτι υπάρχουν και τίμιοι ιερείς αλλά δέν μπορείς να παίζεις την τύχη του ψωμιού που κερδίζεις με τον ιδρώτα της δουλειάς σου κορώνα - γράμματα μόνο και μόνο επειδή είσαι άνθρωπος καλοπροαίρετος για προσφορά.
Είναι η μεγαλύτερη ατιμία η εξαπάτηση αγαθών και καλοπροαίρετων ανθρώπων, και το πιό χειρότερο όχι μονάχα μία φορά αλλά ασταμάτητα σε τακτική βάση.

Ακριβώς αγαπητέ μου.Ούτε εγώ αμφέβαλλα ποτέ ότι υπάρχουν και τίμιοι ιερείς,ξέρω και κανα-δυο.Αλλά ξέρω και χίλιουςδυό που κάνουν τα αντίθετα,δυστυχώς.Άσε που έχει μαθευτεί πλέον το μέγεθος της απάτης και οι άνθρωποι κάνουν αυτό ακριβώς που είπες:προσφέρουν την βοήθειά τους απ'ευθείας στους συνανθρώπους τους και όχι στους μεσάζοντες-εκκλησία...
D.P.J. 10Μέλος
30/11/2006, 11:45:57
Σίγουρα ο σατανισμός είναι συνέπεια - εφεύρεση του χριστιανισμού . Άν δεν υπάρχει το αντίπαλον δέος, δεν υπάρχει και ο λόγος ύπαρξης ενός προστάτη , πανάγαθου (εδώ γελάνε ) κ.λ.π. θεού . Για να το δούμε όμως το πράγμα πιο ρεαλιστικά και σε σχέση με την εποχή που δημιουργήθηκαν οι θεοί με τις αντίστοιχες τιμωρίες : κόλαση , καζάνια , οργή θεού κ.α. : Με τις δομές ελέγχου της κοινωνίας (αστυνομία , δικαστήρια) σε πολύ πιο πρωτόγονη και αναποτελεσματική κατάσταση από ότι σήμερα, πιος άλλος τρόπος υπήρχε για να φοβηθούν οι επίδοξοι εγκληματίες , με ή χωρίς εισαγωγικά ; Βέβαια και σήμερα άν κάνει κάποιος ένα αδίκημα έχει πιθανότητες να ξεφύγει του ανθρώπινου νόμου , ωστόσο πολύ λιγότερες από το παρελθόν. Οπότε άς του βάλουμε και την ιδέα ότι θα τύχει της θείας τιμωρίας ή της κόλασης με τον πρόεδρό της , σ'αυτόν ή στον άλλο (!) κόσμο , μήπως και αποθαρρυνθούν μερικοί που έχουν ανάλογο ταλέντο για έγκλημα (και ανάλογο πνευματικό επίπεδο βέβαια). Πρακτικά πράγματα .
Όσο για το άν δίνει ο χριστιανός την βοήθεια (που μπορεί) στον αναξιοπαθούντα πλυθησμό της γής και ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτόν , όλα συνοψίζονται σε μία φράση που λέγεται κατά κόρον : "Δόξα τω Θεώ !" . Που έδωσε εμάς να φάμε , έδωσε υγεία ,ανέσεις κ.λ.π. και άσε τους άλλους να πάνε να γ.......νε. Σωστός δίκαιος και δοξασμένος ο κύριος που έδωσε σε ΕΜΑΣ , και επίσης σωστός και δοξασμένος που δεν έδωσε σε δισεκατομμύρια άλλους. Να πάρει συνέχεια ξεχνάω : άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου....., αγαπάει όσους παιδεύει (χο,χο,χο !)....
VIKINGΜέλος
30/11/2006, 14:15:04
quote:

Μας τα μπερδεύεις .
Τα είδες χαριτωμένα παραμυθάκια ενώ ομιλείς για αποδείξεις πειραματικών μεθόδων.

Εγω δεν εχω μπερδεψει τιποτα Δημητρη,μαλλον εσυ εισαι μπερδεμενος.Αυτος που πρεπει να αποδειξει κατι ειναι εκεινος που ισχυριζεται οτι γινονται θαυματα απο τον Θεο.Εφοσον δεν υπαρχουν αποδειξεις εγω ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

quote:

Το θεωρώ υποκριτικό.
Εσύ είσαι το ιερατείο.

Η υποκρισια βρισκεται αλλου.Και προσεχε πως μιλας,το θεμα δεν ειμαι εγω και το τι κανω.Μπα δεν θησαυριζουν τα ιερατεια,σοβαρα μιλας;
Γνωριζεις ποια ειναι η περιουσια της Ελλαδικης Εκκλησιας;Αμυθητη ειναι.Θελεις να σου φερω στοιχεια;

quote:
Δεν στέκει μαθηματικά.

Δεν στεκει για σενα.

velialΜέλος
02/12/2006, 03:17:00
quote:
Όσο για το άν δίνει ο χριστιανός την βοήθεια (που μπορεί) στον αναξιοπαθούντα πλυθησμό της γής και ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτόν , όλα συνοψίζονται σε μία φράση που λέγεται κατά κόρον : "Δόξα τω Θεώ !" . Που έδωσε εμάς να φάμε , έδωσε υγεία ,ανέσεις κ.λ.π. και άσε τους άλλους να πάνε να γ.......νε.

ΑΚΡΙΒΩΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, οτι ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ της σημερινης εποχης οφειλωνται σε αυτην την ακρως εγωιστικη κοσμοαντιληψη της ΑΤΟΜΙΚΗΣ σωτηριας. Τα παιδακια που πεθαινουν στην Αφρικη, ο καρκινος που θεριζει λογω βιομηχανικων συμφεροντων, η ανελεητη καταστροφη της φυσης ειναι ΑΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Ο ανθρωπος ειναι θηριο απο τη φυση του, οταν ομως διαστρεβλωνεις και την λογικη/ηθικη του, τοτε το ΚΑΚΟ κυριαρχει

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

02/12/2006, 12:32:33
quote:

quote:

Μας τα μπερδεύεις .

Εγω δεν εχω μπερδεψει τιποτα Δημητρη,μαλλον εσυ εισαι μπερδεμενος.Αυτος που πρεπει να αποδειξει κατι ειναι εκεινος που ισχυριζεται οτι γινονται θαυματα απο τον Θεο.Εφοσον δεν υπαρχουν αποδειξεις εγω ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Το ότι δεν πιστεύεις είναι γιατί δεν θέλεις να πιστέψεις. Αποδείξεις υπάρχουν και πάρα πολλές. Αυτοί που μπορούν να σου τις προσφέρουν είναι τα άτομα που έζησαν το θαύμα. Το θαύμα είναι ένα γεγονός που απευθύνεται σε συγκεκριμένο άτομο ή άτομα. Το θαύμα, τις περισσότερες φορές είναι ένα ανεπανάληπτο γεγονός.
Δυστυχώς για σένα δεν είναι θέμα για το κοινό.
Δικαίωμά σου λοιπόν το να μην θέλεις να πιστέψεις. Είναι κρίμα όμως να προβάλλεις τη θέλησή σου εμπόδιο στο να πιστέψεις.
Αν θυμηθούμε ότι και τα ίδια τα άτομα που ευεργετήθηκαν θαυματουργικά από τον ίδιο το Σωτήρα, ευρίσκονταν μεταξύ αυτών που φώναζαν «σταύρωσον Αυτόν», δεν παραξενεύει το γεγονός ότι εσύ φίλε Βίκινγ αδυνατείς να πειστείς.

quote:

quote:

Το θεωρώ υποκριτικό.
Εσύ είσαι το ιερατείο.

Η υποκρισια βρισκεται αλλου.Και προσεχε πως μιλας,το θεμα δεν ειμαι εγω και το τι κανω.Μπα δεν θησαυριζουν τα ιερατεια,σοβαρα μιλας;
Γνωριζεις ποια ειναι η περιουσια της Ελλαδικης Εκκλησιας;Αμυθητη ειναι.Θελεις να σου φερω στοιχεια;

Ο Δημήτρης καλά τα λέει.
Μας τσούζει όμως όταν ο λόγος γίνεται για εμάς.

Όσον αφορά την Εκκλησία, θα σου πως μόνο στο Βόλο, η Μητρόπολη προσφέρει καθημερινά περί τα 100-150 γεύματα σε ανθρώπους, χωρίς να τους ζητήσει χαρτιά και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την «δυστυχία» τους.
Μήπως γνωρίζεις το καθημερινό κόστος αυτής της προσφοράς αγάπης της Μητρόπολης Βόλου;;

Πες μου σε παρακαλώ, ποιοι και πόσοι από τους ιδιώτες που κατέχουν περιουσίες υπερδιπλάσιες της Εκκλησίας, προσφέρουν έργο παρόμοιο με αυτό της Εκκλησίας;;

Γνωρίζεις άραγε, ότι στη σημερινή Ελλάδα, πολλά γεροντάκια που η σύνταξή τους δεν τους φτάνει ούτε για τα φάρμακά τους, καταφεύγουν στα «συσσίτια αγάπης» των διάφορων ενοριών για να φάνε κάτι γιατί αλλιώς θα πέθαιναν από την πείνα;; Το γνωρίζεις αυτό άραγε;;

Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν και μερικά παραδείγματα κληρικών που εκμεταλλεύτηκαν για προσωπικό τους όφελος την περιουσία της Εκκλησίας. Αυτά τα ελάχιστα όμως παραδείγματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους για να αμαυρώνεται το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Ανεξάρτητα από τα διάφορα παραδείγματα κακών κληρικών που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ζωής της Εκκλησίας μας, αν θελήσουμε να αποτιμήσουμε τη συνολική προσφορά της Εκκλησίας μας στη χώρα μας, θα δούμε πως ήταν τεράστια και σωτήρια για το έθνος μας.

02/12/2006, 13:54:36
quote:
Ψηλός
Όσον αφορά την Εκκλησία, θα σου πως μόνο στο Βόλο, η Μητρόπολη προσφέρει καθημερινά περί τα 100-150 γεύματα σε ανθρώπους, χωρίς να τους ζητήσει χαρτιά και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την «δυστυχία» τους.
Μήπως γνωρίζεις το καθημερινό κόστος αυτής της προσφοράς αγάπης της Μητρόπολης Βόλου;;

Και μπράβο της !!
Γιατί όμως θα πρέπει να το εκθειάσουμε αυτό ;
Αυτή δεν είναι μια από τις δουλειές της εκκλησίας ;
Το ότι πηγαίνουμε κάθε μέρα στις δουλειές μας δε νομίζω ότι είναι και λόγος για να δίνουμε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο. Είναι το αυτονόητο.

Όμως να ρωτήσω κάτι άλλο, το κόστος που απαιτείται γι’ αυτά τα συσσίτια από πού καλύπτεται ;

Αν τα πληρώνει η μητρόπολη από την τσέπη της, από πού τα βρήκε ;
Γιατί νομίζω (δεν το ξέρω) ότι είναι χρήματα των πιστών, που απλά κάποια από αυτά τα επιστρέφει πίσω με αυτόν τον τρόπο.

Αν τώρα κάνω λάθος και τα χρήματα προέρχονται από “τα κεντρικά ταμεία”, γιατί δεν γίνεται σε όλες τις μητροπόλεις και τις ενορίες ;

Αν ισχύει αυτό, γιατί γίνονται διακρίσεις ;

Αν δεν γίνονται διακρίσεις και παίρνουν όλες οι μητροπόλεις και οι ενορίες, που πηγαίνουν τα λεφτά αφού δεν κάνουν όλες αυτό που κάνει η μητρόπολη του Βόλου;

quote:
Ψηλός
Πες μου σε παρακαλώ, ποιοι και πόσοι από τους ιδιώτες που κατέχουν περιουσίες υπερδιπλάσιες της Εκκλησίας, προσφέρουν έργο παρόμοιο με αυτό της Εκκλησίας;;

Φίλε μου οι ιδιώτες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι τέτοιο.
Δεν θυμάμαι να βγήκε ποτέ ο Λαμπράκης, ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης κ.α. και να είπαν για την αγάπη προς τον πλησίον, για δύο χιτώνες κτλ. Παρόλα αυτά πολλοί από αυτούς έχουν κάνει σημαντικές δωρεές και έχουν προσφέρει κάποια πράγματα, έστω και για διαφήμιση.

Τι διαφορά είχαν προσφορές της εκκλησιάς και των πλουσίων ιδιωτών, για τα θύματα από το τσουνάμι ή για τους άστεγους από το σεισμό στην Αθήνα ;

Και δεν νομίζω να μπαίνουν σε ζυγαριά οι περιουσίες τους καθώς επίσης και ο κοινωνικός τους ρόλος.

quote:
Ψηλός
Ανεξάρτητα από τα διάφορα παραδείγματα κακών κληρικών που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ζωής της Εκκλησίας μας, αν θελήσουμε να αποτιμήσουμε τη συνολική προσφορά της Εκκλησίας μας στη χώρα μας, θα δούμε πως ήταν τεράστια και σωτήρια για το έθνος μας.

Αν κάποιος για παράδειγμα, μπορεί να προσφέρει 100, (που στο κάτω κάτω αυτός είναι και ο ρόλος του) και προσφέρει 10, τα οποία τα διαφημίζει κιόλας, να με συγχωρείς αλλά εγώ δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω και ευεργέτη.

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...