ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Εθνικοσοσιαλισμός στην Ελλάδα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ο Εθνικοσοσιαλισμός στην Ελλάδα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Lonsdale50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
pliroforisiΜέλος
25/07/2003, 15:43:50
Μην ταυτίζουμε τους εθνικοσοσιαλιστές με τον πατριωτισμό. Δεν είναι Ελληνες πατριώτες αυτοί που θαυμάζουν τους κατακτητές της πατρίδας τους και σφαγείς των ομοεθνών τους. Ούτε με τον φυλετισμό δεν πρέπει να ταυτίζουμε τον εθνικοσοσιαλισμό. Οι ναζί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους "κιτρινομούρηδες" για να προωθήσουν την ολοκληρωτική παγκοσμιοποίησή τους.

Και μία απλή ερώτηση... Θα λειτουργούσε νόμιμα αυτό εδώ το φόρουμ εάν είχαν την εξουσία οι "εκπολιτιστές" του εθνικοσοσιαλισμού;

DAGONΜέλος
25/07/2003, 18:01:45
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
"Μην ταυτίζουμε τους εθνικοσοσιαλιστές με τον πατριωτισμό. Δεν είναι Ελληνες πατριώτες αυτοί που θαυμάζουν τους κατακτητές της πατρίδας τους και σφαγείς των ομοεθνών τους. Ούτε με τον φυλετισμό δεν πρέπει να ταυτίζουμε τον εθνικοσοσιαλισμό. Οι ναζί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους "κιτρινομούρηδες" για να προωθήσουν την ολοκληρωτική παγκοσμιοποίησή τους.

Και μία απλή ερώτηση... Θα λειτουργούσε νόμιμα αυτό εδώ το φόρουμ εάν είχαν την εξουσία οι "εκπολιτιστές" του εθνικοσοσιαλισμού;"

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Αν κρίνω όμως από το "εκπολιτιστές" απευθείνεσαι σε εμένα οπότε σε πληροφορώ ότι όχι, δεν ήμουν στην Γκεστάπο.

ΑΙΟΝ
"είσαι εσωτεριστής dagon ? (αν και δεν μου αρέσουν οι "ταμπέλες" πρέπει να κάνω αυτήν την ερώτηση για να δούμε απο τη βάση μιλάμε)
Λοιπόν ? είσαι εσωτεριστής ? "

Μόνο με εσωτεριστές μπορείς να μιλήσεις? Γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία για εσένα ΑΙΟΝ? Έχεις ρωτήσει κι άλλους. Δεν μπορείς να απαντήσεις ευθέως σε αυτά που έχω παραθέσει παραπάνω? Αν ήταν να μιλάμε μόνο με όσους είναι σαν κι εμάς γιατί δεν παίρνουμε τα ρόπαλα να γυρίσουμε πίσω στις σπηλιές?

ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ

"Θέματα όπως εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός πρέπει να απορρίπτονται από την αρχή για να μη δίνουμε στους άλλους και την ευκαιρία να ¨μας παρεξηγήσουν¨"

Εάν διάβασες τα γραφόμενά μου θα διαπίστωσες ότι πουθενά δεν τάχτηκα υπέρ αυτών των τάσεων αλλά σαφώς κατά. Όμως δεν μπορώ να ανέχομαι απαντήσεις τύπου

"Ποιά φυλή, ποιό μεγαλείο και ποιά δόξα;"

-"Δεν θα ζούσες σε οργανωμένες κοινωνίες εάν δεν υπήρχε το έθνος."
-"Αυτό τώρα από πού το ανακάλυψες;"

Το έθνος είναι η τελειότερη μορφή κοινωνίας που μπορεί να υπάρξει. Ουτοπίες τύπου "πατρίδα μου όλη η γη"κλπ. δεν νομίζω ότι έχουν εφαρμοστεί ούτε ότι μπορούν να εφαρμοστούν. Εκτός κι αν δεν θέλουμε τάξη, πρόοδο, πολιτισμό αλλά αναρχία, μαζοποιήση, εξάλλειψη της διαφορετικότητας.

Αυτά που λες για δημιουργούς, πατρίδες, ομάδες, ρατσισμούςκλπ. με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Μην μιλάς γενικά και αόριστα αλλά με επιχειρήματα.(Ακούς εκεί δώρο του δημιουργού!)

Να λοιπόν πως παρεξηγούν κάποιοι πολύ εύκολα. Η πρόθεσή μου ήταν να υπάρχει μέτρο και να ακούγονται όλες οι απόψεις και να μην φτάνουμε σε άλλες ακρότητες για να καταρίψουμε τις προηγούμενες.

Ξαναλέω

Θέματα όπως εθνικοσοσιαλισμός-ναζισμός πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει όμως να καταλήγουμε και στο άλλο άκρο.

Να το ξαναπώ άλλη μία?

ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ.

morphΜέλος
25/07/2003, 18:18:01
"...ο αληθινος ρολος που παιζουν
σημερα
εβραιοχριστιανικα ιερατεια,
Κεντρικο Ισραηλιτικο Συμβουλιο,
Ενωσεις Τουρκων στην Θρακη,
Οργανωσεις Αλβανων-Τσαμουριες και αλλες τριχες..."

αλήθεια, ποιος είναι ο αληθινός τους ρόλος;
(για τον αληθινό ρόλο των τριχών έχω διαβάσει και ξέρω)
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις ζω στο σκοτάδι. (μάλλον δεν παρακολουθώ πολύ "tele-city". ουπς...ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ εννοώ.

σοβαρά τώρα, είναι εύκολο να κατηγορούμε. υπάρχουν όμως αποδείξεις που να αποδεικνύουν το "πραγματικό ρόλο" τους;

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω

morphΜέλος
25/07/2003, 20:36:29
και πλάκα πλάκα ωραία τακτική ο lonsdale...

" Pistevete gia na swthei h Patrida mas apo oles tis kakes ksenes epiroes pou einai san mikrovia thanatifora gia ton politismo mas th fulh mas kai th doksa mas o Ethnikososialismos einai h monh lush? H Ellada anoikei stous Ellhnes.. H Eurwph anoikei stous Eurwpaious!"

πυροδοτεί και εξαφανίζεται......................

Ρεμπω

25/07/2003, 23:45:23
Μα τι άλλο να πεί?
Νομίζω ότι τα είπε όλα με τον τρόπο που τοποθέτησε το θέμα ώστε ταυτόχρονα να αποτελεί και προσωπική του τοποθέτηση...

"Τάδε έφη Avallon"
AIONΜέλος
28/07/2003, 09:00:05
φίλε Dagon δεν μιλάω μόνο με εσωτεριστές αλλά έκανα αυτήν την ερώτηση γιατι βρισκόμαστε σε ένα χώρο οπου υποτίθεται οτι η κάθε συζήτηση έχει εσωτερικό χαρακτήρα.
Ενας εσωτεριστής π.χ. ποτέ δεν θα έλεγε αυτό :

quote:
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΙΣΑΞΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΟΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Εάν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα ήσουν άνθρωπος αλλά απολίτιστο ζώο. Δεν θα ζούσες σε οργανωμένες κοινωνίες εάν δεν υπήρχε το έθνος. Δεν θα μπορούσες να επικοινωνήσεις εάν δεν υπήρχε γλώσσα. Ο άνθρωπος δεν είναι πάνω από τη γη. Η γη-όπως την λες, δεν είναι μόνο χώμα αλλά και αίμα αυτών που την υπερασπίστηκαν. Είναι και το μέρος που άνθησε ο πολιτισμός. Είναι και η ιστορία. Η γλώσσα, η ένταξη σε μία οργανωμένη κοινωνία(έθνος), η κουλτούρα(παράδοση), η ιστορία. Αυτά σε κάνουν πολιτισμένο. Και ο άνθρωπος συμβαδίζει με τον πολιτισμό. Σε αυτό διαφέρει από τα ζώα: στο ότι εξελίχθηκε-εκπολιτίστηκε. Πρέπει λοιπόν να τα διαφυλάξεις αυτά που με κόπο δημιούργησαν και στην συνέχεια διαφύλαξαν οι πατέρες σου και τα παρέδοσαν σε εσένα. Το οφείλεις σε εκείνους, στην πατρίδα σου και στον εαυτό σου.

Ειλικρινά έχω βαρεθεί να κάνω αυτές τις κουβέντες περι πατρίδος και άλλων εθνικών ζητημάτων. Υποτίθεται οτι εδω μέσα συζητάμε για τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ στον οποίο δεν συναντάμε έννοιες όπως πατρίδα , έθνος,φυλή αφού Η ΜΟΝΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ο εσωτερισμός είναι ο Ανθρωπος.
Υπάρχουν τόσες "γωνιές" στο internet για τέτοιες συζητήσεις και δεν μπορώ να καταλάβω γιατι πρέπει να τις κάνουμε και εδω πέρα.

Smart Alex-Μέλος
29/07/2003, 15:31:35
Hallo my Brothers..

Αχ βρε Ελληνική Δόξα μόλις απέκτησες κι άλλον μνηστήρα, τον "Εθνοσοσιαλισμό".

"μικρόβια θανατηφόρα" χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
(΄΄Ελα Ελλαδίτσα, μη κάνεις πείσματα, ανοιξε το στόμα και πιες την αντιβίωση να φύγουν τα μικρόβια....)

Eides tpt asteio kai gelas Morph? ferese poly eirwnika kai de mou aresei katholou auto. Ama den exeis apopsh mhn apantas kai mhn koitas katholou to forum auto.

Victory or Valhalla

morphΜέλος
29/07/2003, 16:49:33
quote:
Ama den exeis apopsh mhn apantas kai mhn koitas katholou to forum auto

smart alex, με όλο το σεβασμό που τρέφω προς κάποιον άγνωστο σε εμένα, δεν θα μου υποδείξεις εσύ τι θα κάνω. Για αυτό υπάρχουν άλλοι καθόλα αρμόδιοι (Admin, συντονιστές).οπότε θα έλεγα εσύ προς το παρόν να περιοριστείς στο να προτείνεις και όχι να υποδεικνύεις. αμάν πια με αυτόν τον αυταρχισμό...

άποψη έχω. προτίμησα όμως να τοποθετηθώ χιουμοριστικά γιατί μόνο ως αστεία μπόρεσα να θεωρήσω μια τόσο απλοική και αστήρικτη (κατά την γνώμη μου) άποψη, όπως αυτή που διατύπωσε ο Lonsdale.

αν θέλεις να δεις την άποψη μου για το πως μπορεί να βελτιωθεί η Ελλάδα (θέμα απόλυτα συναφές με το παρόν θέμα) κοίταξε στο εξής: http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1777

και για την ιστορία, εκτος από Έλληνες είμαστε ΚΑΙ Ευρωπαίοι (σου αρέσει δεν σου αρέσει). Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτές οι δύο έννοιες δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

και αν ψάχνουμε αλλού τις αιτιες για την όποια "κατάντια" μας ας σταματήσουμε να κοιτάμε τριγύρω μας κι ας κοιταχτούμε στο καθρέφτη μας...

θα παρακαλούσα πολύ οποιαδήποτε περαιτερω διένεξη μεταξύ μας (δεν το ευχομαι) να συνεχιστεί μέσω private messages. δεν χρωστούν τίποτε οι υπόλοιποι του forum να ανέχονται τη κοκκορομαχία μας

και για την ιστορία, η γνώμη όπως και το χιουμορ είναι έννοιες εντελώς υποκειμενικές...

Ρεμπω

Smart Alex-Μέλος
30/07/2003, 11:59:24
Morph pote de tha ithela me kapoion apo ta paidia tou eswterika na arxisw logomaxies mesa sta forums kai se privet msg.
Otan thigete ena thema, opio kai na einai afto omws, den mporei kanenas na to eirwnevete kai na to katadikazei.
Oso gia emena kai tous kathreptes pou aneferes.. Egw eimai Ellhnas kai Agapaw thn Patrida mou! Autoi pou mas kuvernane omws einai anthellhnes h na tous pw me to onoma tous... Evraioi!!!
Mia politikh stash san ton NationalSozialism mporei na einai viaih, mporei na einai filopolemh, mporei na einai anarmosth me to Ellhniko eirhniko pnevma, Alla vlepete allh lush eseis? Milame kai fwnazoume pws mas kuvernane Evraioi kai anthellhnes. Pws tha tous diwksoume?
Pws tha stamathsoume thn paraplhroforish kai thn sunexeis propaganda enantia tou Ellhnismou kai twn Ierwn ths Xwras Mas? Symfwnw apoluta Morph EIMASTE EVRWPAIOI!
As afhsw na kulisei h sizhthsh omws...
Morph to thema metaksu mas pistevw na elhkse. To oti den sumfwnoume panw se aftes tis idees einai emfanes.. alla den einai logos na mhn eimaste enwmenoi enantia stous koinous exthrous mas
FIGHT THE REAL ENEMY
UNITED WE WILL WIN

Victory or Valhalla

30/07/2003, 12:27:25
Μπορούμε, παρακαλώ, να αποφύγουμε τα Greeklish ;;

(ο τίτλος του Θέματος επανεγγράφηκε με ελληνικούς χαρακτήρες)

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

Smart Alex-Μέλος
30/07/2003, 12:40:07
Brother Admin apeuthinese kai se emena.
Se liges meres pou tha epistrepsw sto pc mou, dioti twra grafw apo Germania, tha grafw me ellhnikous xarakthres.

Victory or Valhalla

26/06/2004, 20:04:45
quote:

...ΜΟΥ-ΜΟΥ..
ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ. ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

Η ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥ-ΜΟΥ, ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥ-ΜΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΛΕΜΟΥΡΙΑΣ.

Γιατί έχω την εντύπωση ότι Μου (Mu) και Λεμουρία είναι το ίδιο όνομα;

Lemouria Timeline (σύμφωνα με αυτό το site)

από το
http://www.lemuria.net/index.html

Ας έχουμε υπ όψιν μας βέβαια ότι οι περισσότερες "πληροφορίες" για την Λεμουρία μας ήρθαν μέσω "channeling" οπότε, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εγκυρότητά τους.

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα έχω βρει ένα καλό link
http://www.burlingtonnews.net/leumurian1.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

κώσταςΜέλος
26/06/2004, 22:10:07
Αγαπητή Ostria
quote:
Ας έχουμε υπ όψιν μας βέβαια ότι οι περισσότερες "πληροφορίες" για την Λεμουρία μας ήρθαν μέσω "channeling" οπότε, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εγκυρότητά τους.
Με δεδομένη την επιφύλαξη ως προς την εγκυρότητα, δίνω μια αναφορά της Ε. Π. Μπλαβάτσκυ για τη Λεμουρία και τον Τρωικό Πόλεμο.
quote:
Practically all of the gods of Greece are of a northern origin, originating in Lemuria toward the end of the Third Race after its physical evolution was completed. The Fourth Race is, with Hesiod, that of the heroes who fell before Thebes, or under the walls of Troy. The Trojan War, therefore, although an historical event of some 6,000 years ago, was also a symbol of other events which took place upon the continent of Atlantis. The Atlanteans developed from a nucleus of northern Lemurian men, centered, roughly speaking, toward a point of land which is now in the middle of the Atlantic Ocean. The early Atlanteans were three-eyed, having two in front and a third eye at the back of the head. The Greeks preserved the record of this race in a statue of the three-eyed Zeus, discovered in the Acropolis of Argos and believed to be the oldest statue ever found in Greece.
http://www.wisdomworld.org/additional/ancientlandmarks/ThePrehistoricGreeks.html

Ο Σλήμαν ανακάλυψε την Τροία το 1872 και η Μπλαβάτσκυ πέθανε το 1891. Υποθέτω πως το κείμενο δημοσιεύτηκε έχοντας υπόψη την ανακάλυψη της Τροίας. Παρόλ' αυτά ανάγει τον "σύγχρονο" Τρωικό Πόλεμο στο 4.000 π.Χ. (μια διαφορά 2.800 χρόνων από την ισχύουσα χρονολογία). Ο Σλήμαν πάλι πίστευε ότι η Ομηρική Τροία αντιστοιχούσε στην Τροία ΙΙ, 2600-2450.

Αν υπήρξε τέτοιος πόλεμος στην "Ηρωική" γενιά, κάτι που ενισχύεται κι από την εκστρατεία του Ηρακλή, θα υμνήστηκε από κάποιο αντίστοιχο έπος;

Το τριόφθαλμο άγαλμα του Δία θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμιά άλλη πληροφορία.

gnothe seauton
30/06/2004, 00:45:23
quote:

Αν υπήρξε τέτοιος πόλεμος στην "Ηρωική" γενιά, κάτι που ενισχύεται κι από την εκστρατεία του Ηρακλή, θα υμνήστηκε από κάποιο αντίστοιχο έπος;

Το τριόφθαλμο άγαλμα του Δία θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν μπόρεσα να βρω καμιά άλλη πληροφορία.

Ας τα δούμε λίγο πιό αναλυτικά:

Μπορεί οι Λεμούριοι να ήταν βόρειου τύπου; Υποτίθεται ότι η Λεμουρία βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό. Ιθαγενείς του Ινδικού Ωκεανού, κάθε άλλο παρά βόρειου τύπου πρέπει να ήταν! (Αρα καμιά σχέση με τους αρχαίους Θεούς μας -έστω αν δεχτούμε ότι αυτοί ήταν βόρειου τύπου)

Ο Ησίοδος μας λέει κάτι ενδιαφέρον για την τέταρτη γενιά. Οι μισοί ζούσαν στα μέρη μας και πολέμησαν με τον στρατό του Οιδίποδα (;) -μάλλον εννοεί αργότερα κατά την διεκδίκηση του θρόνου από τους γιούς του- και στην εκστρατεία κατά της Τροίας, και οι υπόλοιποι ζούσαν
στα νησιά των "μακάρων" στην άκρη της γης, εκεί που στροβιλίζεται ο βαθύς Ωκεανός, ήρεμοι, μακριά από την θλίψη και από τους ανθρώπους (;)

Αρα μιλάει για μιά εποχή όπου οι ημίθεοι ήρωες και οι άνθρωποι ζούσαν ταυτόχρονα. Προφανώς στην αρχή των ιστορικών χρόνων.

Για το ξύλινο ξόανο του Δία στο Αργος, με τα τρία μάτια (Ζευς τρίοπας)
βρήκα το κείμενο του Παυσανία που το καταγράφει (αν και δεν το είδε ο ίδιος) αλλά το βρήκα στα αγγλικά δυστυχώς και βαριέμαι τώρα να το μεταφράσω.

"On the top of Larisa [the citadel of the city of Argos] is a temple of Zeus, surnamed Larisaios (of Larisa), which has no roof; the wooden image I found no longer standing upon its pedestal. There is also a temple of Athena worth seeing. Here are placed votive offerings, including a wooden image of Zeus, which has two eyes in the natural place and a third on its forehead. This Zeus, they say, was a paternal god of [the mythical Trojan king] Priamos, the son of Laomedon, set up in the uncovered part of his court, and when Troy was taken by the Greeks Priamos took sanctuary at the altar of this god. When the spoils were divided, Sthenelos, the son of Kapaneus, received the image, and for this reason it has been dedicated here. The reason for its three eyes one might infer to be this. That Zeus is king in heaven is a saying common to all men. As for him who is said to rule under the earth, there is a verse of Homer which calls him, too, Zeus:- 'Zeus Khthonios (of the Underworld) [Hades], and the august Persephonea.' The god in the sea [Poseidon], also, is called Zeus by Aiskhylos, the son of Euphorion. So whoever made the image made it with three eyes, as signifying that this same god rules in all the three 'allotments' of the Universe, as they are called." -Pausanias 2.24.2-4

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

HEROnlysINΝέο Μέλος
04/07/2004, 16:26:45
ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ Sound NICE

Your Only, My Only, HER Only sIN

snikolaidisΜέλος
05/07/2004, 09:41:34
Εδώ τώρα υπάρχουν δύο θέματα/ερωτήματα, ανάλογα με την βάση στην οποία τίθονται:

Η φωνή της λογικής:
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες/προγράψαντες, junk95, Angelos και λοιπούς, των οποίων το βασικό επιχείρημα είναι της μορφής "Αν υπήρχε κάτι, τότε ΓΙΑΤΙ δεν βρέθηκε τίποτε;"

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτό.

Τα αναπάντητα ερωτήματα:
Ερωτήματα τα οποία μόνο πονοκέφαλο προκαλούν και κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να απαντήσει, γιατί πολύ απλά, ΔΕΝ μπορούν να απαντηθούν βάσει της κλασικής ιστορίας...

Να δούμε μερικά ενδεικτικά;

1. Ξεκινάμε με τους Μάγιας/Αζτέκους. Τα γιγάντια γεωμετρικά σχήματα (αράχνες κλπ) που δεν μπορεί έχουν κατασκευαστεί με απλή επιεδάφια παρατήρηση. Πρέπει να υπήρχε και κάποια εναέρια υποστήριξη. Πριν φύγουμε από εκεί, να αναφέρουμε και το ελαφρύ χρυσάφι τους; Η επιστήμη ακόμη δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει πώς το έχουν κάνει αυτό.

2. Να κάνουμε μια βόλτα μέχρι τα νησιά του Πάσχα; Πώς (προσοχή: δεν αναφερόμαστε στο γιατί, αλλά στο πώς) μπόρεσαν οι πρωτόγονοι να μεταφέρουν σε αποστάσεις χιλιομέτρων τα γιγάντια αυτά αγάλματα; Και πώς κατάφεραν να ανεβάσουν τα κόκκινα καπέλα επάνω στα κεφάλια;

3. Ντόγκον και η στενή τους σχέση με τον Σείριο. Πριν οι σύγχρονοι επιστήμονές μας ανακαλύψουν την ύπαρξη του Σείριου, οι Ντόγκον γνώριζαν ήδη ότι πρόκειται για ένα διπλό αστέρι. Δεν νομίζω να χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο εδώ.

4. Να έρθουμε στην όμορφη και γεμάτη μυστήρια (τελικά) Ελλαδίτσα μας; Τι να πρωτοαναφέρουμε; Ενδεικτικά, να πούμε για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου; Πώς κατάφεραν να κάνουν ένα θέατρο με τόσο τέλεια ακουστική, ΧΩΡΙΣ κανένα εργαλείο; Να μιλήσουμε για τον ναό του Επικουρείου Απόλλωνος που κινείται διαρκώς γύρω από τον άξονά του, βάσει ενός συγκεκριμένου αστρικού σημείου; Α, και όσον αφορά τα GPS που αναφέρθηκαν και τους πιθανούς αρχαίους γεωστατικούς δορυφόρους, απλά θα αναφέρω το Ευπαλίνιο όρυγμα (http://www.geocities.com/sfetel/gr/plumb_waters_g.htm#tunnel) στην Σάμο. Τα σχόλια δικά σας.

5. Τέλος, δεν υπήρχε περίπτωση να μην αναφέρουμε την αρχαία Αίγυπτο και την μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας που από μόνη της είναι μια μαθηματική/αστρονομική βιβλιοθήκη...

Μιλάμε για κατασκευές που δεν συμφωνούν με την τεχνολογία της αντίστοιχης εποχής. Κατασκευές που χρειάζονται "αυτό το κάτι άλλο" που δεν έχει βρεθεί ακόμη. Μιλάμε για ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν με την κοινή λογική που θέλει μια ομαλή γεωμετρική τεχνολογική εξέλιξη του ανθρώπου, από τα σπήλαια και τα ρόπαλα του μακρυνού παρελθόντος μέχρι το εξελιγμένο σήμερα.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

--
Στράτος. Ετσι απλά.

κώσταςΜέλος
16/07/2004, 21:47:24
quote:
Μπορεί οι Λεμούριοι να ήταν βόρειου τύπου; Υποτίθεται ότι η Λεμουρία βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό. Ιθαγενείς του Ινδικού Ωκεανού, κάθε άλλο παρά βόρειου τύπου πρέπει να ήταν! (Αρα καμιά σχέση με τους αρχαίους Θεούς μας -έστω αν δεχτούμε ότι αυτοί ήταν βόρειου τύπου)

Μιλάμε βέβαια πως αν υπήρξε Λεμουρία, θα υπήρξε πριν από εκατοντάδες χιλιάδες, και ίσως και εκατομύρια χρόνια πριν.

Επειδή ο άξονας της γης από εκείνη την εποχή έχει αλλάξει μερικές φορές, δεν αποκλείεται η θέση του σημερινού Ινδικού ωκεανού να βρισκόταν κοντά στον τότε βόρειο πόλο της γης.

Ενδεικτικά αναφέρω πως βρέθηκαν κατεψυγμένα μαμούθ στη Σιβηρία με υπολείμματα τροφής από εύκρατες περιοχές.

quote:
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες/προγράψαντες, junk95, Angelos και λοιπούς, των οποίων το βασικό επιχείρημα είναι της μορφής "Αν υπήρχε κάτι, τότε ΓΙΑΤΙ δεν βρέθηκε τίποτε;"

Σήμερα στο Βιετνάμ δεν υπάρχει ούτε ένας τάφος Αμερικανού, ούτε ίχνος Αμερικανικής παρουσίας.

Αυτό δεν αποδεικνύει πως δεν είχαν πάει δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στον πόλεμο του Βιετνάμ πριν από 30 μόλις χρόνια.

gnothe seauton
snikolaidisΜέλος
19/07/2004, 10:11:14
quote:
quote:

Σήμερα στο Βιετνάμ δεν υπάρχει ούτε ένας τάφος Αμερικανού, ούτε ίχνος Αμερικανικής παρουσίας.

Αυτό δεν αποδεικνύει πως δεν είχαν πάει δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί στον πόλεμο του Βιετνάμ πριν από 30 μόλις χρόνια.

Και; Θες να καταλήξεις κάπου μ'αυτό που λες; Ότι και καλά, ήρθα "κάποιοι" από μακριά (όπως οι αμερικάνοι), έκαναν ό,τι έκαναν στην γη και τους κατοίκους της, για πολλές χιλιάδες χρόνια, και ξαφνικά αποφάσισαν να φύγουν; Και μάλιστα, να πάρουν ό,τι είχαν φέρει μαζί τους; Εργαλεία, μηχανήματα, τεχνολογίες κλπ;

Χμμμ... :confused:

--
Στράτος. Ετσι απλά.

SouthselasΝέο Μέλος
21/07/2004, 18:07:26
Πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι αυτό που αφορά παλαιότερους αναπτυγμένους γήινους πολιτισμούς,το επίπεδο του τεχνολογικού πολιτισμού στο οποίο αυτοί έφτασαν και οι τυχόν επιρροές τους στο σύγχρονο πολιτισμό.
Λοιπόν,αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο άνθρωπος στη Γη βρίσκεται κάποια εκατομμύρια χρόνια και αν αναλογιστούμε οτι ο σημερινός τεχνολογικός πολιτισμός προέκυψε μέσα από μια καταγεγραμμένη ιστορία 4.000 ετών περίπου,τότε είναι σωστό να πιστεύουμε ότι τα υπόλοιπα(εκατομμυρια)χρόνια ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ζει στις σπηλιές και να αγωνίζεται μόνο για την επιβίωση του είδους του μη διαφέροντας από τα ζώα;Και όλα αυτά τα ευρήματα(Πυραμίδες,Νησί του Πάσχα,Παρθενώνας,μηχάνημα Αντικυθήρων,τα γεωμετρικά σχήματα στις Άνδεις(Νότιος Αμερική) που είναι ορατά μόνο από αέρα,το μπούμερανγκ των ιθαγενών της Αυστραλίας,τα κρυστάλλινα κρανία,το Στόουνχετζ και άλλα πολλά δεν αρκούν για να πείσουν τους σκεπτικιστές; Μα τι θέλουν,να οδηγήσουν Mercedes-Benz κατασκευασμένη πριν από 20.000 χρόνια για να πειστούν; Η μήπως αν η Αμερική βυθιζόταν σήμερα, θα είχε απομείνει , μετά απο 10.000 χρόνια ,τίποτα που να θυμίζει τον σημερινό πολιτισμό της.Μόνο ο ΜΥΘΟΣ θα είχε απομείνει μιας ηπείρου της αρχαιότητας πολύ ανεπτυγμένης η οποία δεν υπάρχει πια.Και τότε όλοι πάλι (με πρωτοστατούντες τους επιστήμονες της εποχής)θα μιλάνε για ΜΥΘΟ, για φαντασία δηλαδή και όχι για πραγματικότητα ,γιατί τα <<αδιάψευστα>> επιστημονικά στοιχεία της εποχής θα λένε ότι την εποχή της θρυλούμενης Αμερικής δεν μπορεί να υπήρχε πολιτισμός γιατί τότε οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές και ντυνόντουσαν με δέρματα ζώων.Και όσοι θα υποστηρίζουν το αντίθετο θα χαρακτηρίζονται φαντασιόπληκτοι και μυθομανείς,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ. Ή μήπως οι διάφοροι μύθοι έχουν βγει από τη φαντασία των δημιουργών τους. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είναι από τα βάθη της αρχαιότητας ,τα οποία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και γι'αυτό <<ξεφεύγουμε>> χαρακτηρίζοντάς τα σαν μύθους. Όπως θα κάνουν οι μεταγενέστεροι για τη σημερινή εποχή δηλαδή,γιατί Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
Κλείνοντας θα ήθελα να συστήσω ένα , κατά τη γνώμη μου, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που είναι σχετικό με το εξεταζόμενο θέμα(Αρχαίοι Πολιτισμοί). Εχει τίτλο <<Κάτοικος δύο πλανητών>> και είναι των εκδόσεων Βουλούκου.

<ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΙΓΕΛΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΗΤΗ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ>

AlastisΜέλος
22/07/2004, 22:24:38
Συμφωνω με τον Southselas.

Μας λενε οτι ο πλανητης μας ειναι μολις 4,5 δις χρονων και εμεις γνωριζουμε απο αυτα που μας λενε μονο για τα τελευταια λιγα χιλιαδες χρονια. Δεν γνωριζουμε δηλαδη το 99,999% της ιστοριας της Γης...

Εαν υπηρχε ενας προηγμενος αρχαιοτατος πολιτισμος πριν απο 200.000 χρονια ας πουμε και αντεξε 5 ή 10 χιλιαδες χρονια, τι θα μπορουσε να μεινει ως παρακαταθηκη σε εμας τωρα? Νομιζω οτι και μονο η φθορα απο τον χρονο δεν θα ειχε αφησει τιποτα απολυτως.

Εχουμε ομως καποια ανεξηγητα κατασκευασματα (το post του snikolaidis αναφερει μερικα) για τα οποια αδυνατουμε να καταλαβουμε ακομα και σημερα πως φτιαχτηκαν...
Εχουμε και καποιες γραπτες αναφορες που μιλανε για ανεξηγητες καταστασεις και περιγραφουν πολυ παραξενα πραγματα...
Αυτα ειναι οι μονες ενδειξεις που εχουμε.

Αναμενουμε ομως μπας και η ενδειξη γινει καποια στιγμη αποδειξη.

...open minds are better minds!