- ΤΟ " ΑΓΙΟ " ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
macedon γιατι το λες αυτο !δεν μπορει να υπαρξει αυτο που προανεφερα?
Από την πείρα μου κι απ'αυτά που γνωρίζω, το θεωρώ τελείως απίθανο να υπάρξει αυτό που ανέφερες.
quote:
Δεν ειναι ολα ισωμα φιλε δασκαλε,παντου και παντα υπαρχουν και θα υπαρχουν εξαιρεσεις αρκει να θελουμε να τις δουμε
Ας μην ξεχνάμε πως οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και ο κανόνας, κατά την προσωπική μου άποψη είναι αυτός που έγραψα. Προσωπικά, αυτήν την εξαίρεση δεν την έχω συναντήσει ποτέ μου. Αυτοί που μιλούν για "χριστιανική αγάπη" είναι αυτοί που θα πρέπει κανείς να κρατιέται μακριά τους... αν θέλει το καλό του.
Η γνώμη μου είναι φίλε μου πως η "χριστιανική αγάπη" είναι μία υποκριτική δήλωση που συνήθως γίνεται από ανθρώπους που θα μπορούσαν θαυμάσια να ανήκουν στην κάστα των Φαρισαίων, αν δεν τους είχαν ήδη ξεπεράσει... Και μόνο μια ματιά σ'αυτούς που κάνουν μεγάλους σταυρούς, μιλάνε για "χριστιανική αγάπη" και βρίσκονται εδώ μέσα, ξερνώντας χολή και μίσος εναντίον όλων όσων διαφωνούν μαζί τους, αρκεί για να πείσει για του λόγου το αληθές.
Το ίδιο συμβαίνει και μ'αυτούς που αποκαλούν τον άλλο "αδελφέ μου", οι οποίοι είναι απείρως πιο υποκριτές και κακοί από τους πρώτους (αυτούς, με την αγάπη)
Φυσικά, όπως είπες και συ, αρκεί να θέλει να τα δει κανείς ![]()

macedon
quote:quote:
macedon γιατι το λες αυτο !δεν μπορει να υπαρξει αυτο που προανεφερα?
Δεν ειναι ολα ισωμα φιλε δασκαλε,παντου και παντα υπαρχουν και θα υπαρχουν εξαιρεσεις αρκει να θελουμε να τις δουμε
Σταύρο μας,πές μας σε παρακαλώ τι εξαιρέσεις να υπάρχουν στην
χριστιανική θρησκεία,που είναι εξ ολοκλήρου μια καλοστημένη
μυθοπλασία.Να βρούμε και να απομονώσουμε εξαιρέσεις μέσα απο εναν
μύθο?Αφού ολα είναι μύθος!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 20/05/2011 00:59:49
Νικομαχε για σενα προσωπικα μπορει να ειναι η χριστιανικη θρησκεια μια μυθοπλασια ,για αλλους δεν ειναι .
Ο καθένας πιστεύει οτι νομίζει.Οταν όμως εμπλέκεται
σε συζητήσεις,πρέπει να είναι έτοιμος για όλες τις
απόψεις.
Δώσε βάση σε αυτό.Δεν εναντιώνομαι σε οτι πιστεύεις.
Εναντιώνομαι όταν το συζητάς και ρωτάς κάτι.
Τότε υποχρεούμαι να απαντήσω,σύμφωνα με τα δικά μου
νοήματα.Λογικό δεν είναι?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Σταυρο ο macedon θέλει να πεί οτι η χριστιανική αγάπη δεν
εχει καμμία σχέση με την ειλικρινή αγάπη.
Η πρώτη είναι ιδιοτελής και σκοπούμενη και η δεύτερη
ανιδιοτελής,μη σκοπούμενη,μέσα απο την ψυχή.Δεν υπάρχει χριστιανός,ούτε ενας,που να αγαπάει έστω και εναν άλλο
άνθρωπο,μή χριστιανό!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Καταλαβα το σκεπτικο του Μακεδον, Νικομαχε.
Το αν καποιος συπεριφερεται οπως αναφερεις Νικομαχε δεν φταιει η θρησκεια του, αλλα αυτος με την συπεριφορα του και την χρηση της χριστιανικης και ειλικρινης του αγαπης.
Το πνευμα της χριστιανικης αγαπης δεν ειναι αγαπα με το συμφερον σου ,ασχετο αν πραγματικα συμβαινει αυτο που λες σημερα ,αλλα οπως και προανεφερα σε ποιο πανω ποστ υπαρχουν και οι εξαιρεσεις ανθρωπων.
quote:
Σταύρο αυτό το καταλαβαίνω και δεν με απασχολεί.Ο καθένας πιστεύει οτι νομίζει.Οταν όμως εμπλέκεται
σε συζητήσεις,πρέπει να είναι έτοιμος για όλες τις
απόψεις.
Δώσε βάση σε αυτό.Δεν εναντιώνομαι σε οτι πιστεύεις.
Εναντιώνομαι όταν το συζητάς και ρωτάς κάτι.
Τότε υποχρεούμαι να απαντήσω,σύμφωνα με τα δικά μου
νοήματα.Λογικό δεν είναι?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Λογικοτατο και σαφεστατο Νικομαχε και ουτε θεωρω οτι πρεπει να δινεις τουλαχιστον εξηγησεις σε μενα γιατι ξερεις οτι δεν παρεξηγω τον διαλογο και τις διαφορετικες αποψεις του καθενος.
Edited by - stiv on 20/05/2011 01:36:07
quote:
Το αν καποιος συπεριφερεται οπως αναφερεις Νικομαχε δεν φταιει η θρησκεια του
Ίσως και να'ναι έτσι, αλλά προσωπικά θα έβαζα στοίχημα για το αντίθετο... ![]()

macedon
quote:
stivquote:
macedon γιατι το λες αυτο !δεν μπορει να υπαρξει αυτο που προανεφερα?Από την πείρα μου κι απ'αυτά που γνωρίζω, το θεωρώ τελείως απίθανο να υπάρξει αυτό που ανέφερες.
quote:
Δεν ειναι ολα ισωμα φιλε δασκαλε,παντου και παντα υπαρχουν και θα υπαρχουν εξαιρεσεις αρκει να θελουμε να τις δουμεΑς μην ξεχνάμε πως οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και ο κανόνας, κατά την προσωπική μου άποψη είναι αυτός που έγραψα. Προσωπικά, αυτήν την εξαίρεση δεν την έχω συναντήσει ποτέ μου. Αυτοί που μιλούν για "χριστιανική αγάπη" είναι αυτοί που θα πρέπει κανείς να κρατιέται μακριά τους... αν θέλει το καλό του.
Η γνώμη μου είναι φίλε μου πως η "χριστιανική αγάπη" είναι μία υποκριτική δήλωση που συνήθως γίνεται από ανθρώπους που θα μπορούσαν θαυμάσια να ανήκουν στην κάστα των Φαρισαίων, αν δεν τους είχαν ήδη ξεπεράσει... Και μόνο μια ματιά σ'αυτούς που κάνουν μεγάλους σταυρούς, μιλάνε για "χριστιανική αγάπη" και βρίσκονται εδώ μέσα, ξερνώντας χολή και μίσος εναντίον όλων όσων διαφωνούν μαζί τους, αρκεί για να πείσει για του λόγου το αληθές.
Το ίδιο συμβαίνει και μ'αυτούς που αποκαλούν τον άλλο "αδελφέ μου", οι οποίοι είναι απείρως πιο υποκριτές και κακοί από τους πρώτους (αυτούς, με την αγάπη)
Φυσικά, όπως είπες και συ, αρκεί να θέλει να τα δει κανείς
macedon
Τι να σε πω Μακεδον αλλαξε τις παρεες σου
Μακεδον με βρισκεις συμφωνω για αυτα που γραφεις και δεν εθελοτυφλω γαι το τι συμβαινει περιξ ,πραγματικα και εγω πολλες φορες βλεπω καθημερινα γυρω μου ανθρωπους να κανουν 100 φορες τον Σταυρο τους να σου μιλαν για χιλια δυο πραγματα και να κανουν τα μεγαλυτερα αισχη και ατοπηματα στο ονομα της αγαπης και του χριστιανισμου.Απλα τους ξερεις τους απομονωνεις και πας παρακατω.Δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν και γυρω μας οι αυθεντικοι.
quote:
Δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν και γυρω μας οι αυθεντικοι.
Προφανώς και υπάρχουν και μάλιστα έχω εντοπίσει και δύο εδώ μέσα. Ευτυχώς όμως για μας, είναι ελαχιστότατοι... ![]()

macedon
quote:
Ευτυχώς όμως για μας, είναι ελαχιστότατοι...macedon
Τι εννοεις με αυτο?
quote:
Μακεδον με βρισκεις συμφωνω για αυτα που γραφεις και δεν εθελοτυφλω γαι το τι συμβαινει περιξ ,πραγματικα και εγω πολλες φορες βλεπω καθημερινα γυρω μου ανθρωπους να κανουν 100 φορες τον Σταυρο τους να σου μιλαν για χιλια δυο πραγματα και να κανουν τα μεγαλυτερα αισχη και ατοπηματα στο ονομα της αγαπης και του χριστιανισμου.Απλα τους ξερεις τους απομονωνεις και πας παρακατω.Δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν και γυρω μας οι αυθεντικοι.
Aμ , δεν τους ξέρεις πάντα . Έχουν τον τρόπο τους να κρύβονται . Σε πείθουν με την "ευλάβειά" τους και τους μεγάλους σταυρούς που κάνουν . Ενίοτε...σε βάζουν στο χέρι και όταν "ξυπνάς" , ανακαλύπτεις εκτός των άλλων ότι π.χ. σου λείπουν και Χ € που σου πήρε δανεικά ο "θεοφοβούμενος" αυτός άνθρωπος . Ξέρω προσωπικά μερικούς τέτοιους .
Τώρα αν αυτά τα κάνουν οι.......immitation πιστοί , δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν οι γνήσιοι......![]()
quote:
stiv
Sesostris αν ήταν Χαρισμένα με ειλικρινή και χριστιανική αγάπη ισως να το βλεπαμε με διαφορετικη ματια
Δυστυχώς φίλε stiv , τις περισσότερες φορές περικλείει ιδιοτέλεια , φαρισαϊσμό , και απύθμενο μίσος για την διαφορετικότητα . Όταν έγραφα φίλε μου ότι εύχομαι να αφυπνιστούν οι χριστιανοί , εννοούσα να παραμείνουν στο πνεύμα και τα μηνύματα εσωτερισμού της θρησκείας τους , και να σταματήσουν να προσκυνούν πτώματα , κόκαλα , και να εκστασιάζονται σε ταχυδακτυλουργικά τρυκ με δακρυρροούσες εικόνες , θαυματουργές αφές αγίου γωτός , και παναγία που συναρμολογεί τεμαχισμένους ανθρώπους μέσα σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου .
Τότε σε διαβεβαιώ ότι η θρησκεία σου θα ήταν πολύ καλύτερη .

*
Ασφαλώς υπάρχει το είδος στο οποίο αναφέρεσθε αλλα υπάρχουν και άνθρωποι -Χριστιανοί-..απλοί άνθρωποι καθημερινοί που μοχθούν για την οικογένειά τους και για την ζωή τους την ίδια και που είναι άνθρωποι όμορφοι και με καλή διάθεση έναντι του κάθε συνανθρώπου τους...και ας μην είμαστε μονόπλευροι σε ορισμενα πράγματα...υπάρχουν παντού -σε όλους τους χώρους- και οι μέν και οι δέ...και προσωπικά -το έχω ξαναπεί- δεν με ενδιαφέρει τι "πιστεύει" ο καθένας και δεν θα κρίνω κανέναν συνάνθρωπό μου απο τις Θρησκευτικές ή πολιτικές ή άλλες εν γένει πεποιθήσεις του αλλα απο την εν γένει στάση του ως άνθρωπος...
Δεν είμαι πιστός με την έννοια του όρου...ωστόσο διατηρώ το δικαίωμα να σέβομαι την απόφαση του κάθε συνανθρώπου μου για αυτοδιάθεση και να επιλέγει ότι εκείνος ξεχωριστά θεωρεί ότι του προσφέρει γαλήνη και ηρεμία...
Και ας μην έχουμε την αίσθηση , ότι σε "άλλους χώρους" με διαφορετικές αντιλήψεις βρίσκονται οι καλύτεροι άνθρωποι διότι αυτό ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...
Παντού θα απαντήσουμε και τους μεν και τους δέ...
Προσωπικά νοηματοδοτούμαι απο αρχές που δεν έχουν σχέση με οποιαδήποτε Θρησκεία...ε!! ΚΑΙ...???
Τί άραγε σμαίνει αυτό , ότι είμαι καλύτερος ως άνθρωπος...θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου να υποστηρίξω κάτι τέτοιο!!!
Έχω γνωρίσει απλούς ανθρώπους -με θρησκευτική ευλάβεια- που κάθε λόγος τους ήταν και μια γλυκειά ανάσα μέσα στον ορυμαγδό της καθημερινότητας και έχω γνωρίσει και άθεους κυριολεκτικά "καραγκιόζηδες"...και το αντίθετο...όπως επίσης αγράμματους ανθρώπους -ανθρωπάκια με την καλή την έννοια- με μεγάλο ανάστημα όμως ως οντότητες και πολύ μορφωμένους που τα έχουν κάνει σε όλα τα επίπεδα μπάχαλο στην ζωή τους αλλα και το αντίστροφο..νάνους!
"Δεν βαριέσαι" μου είπε κάποιος φίλος πρόσφατα -μεγάλος σε ηλικία- ακόμα και ψέμματα να είναι όλα αυτά , εμένα μου αρέσει να πιστεύω ότι είναι αλήθεια...θέλω να πιστεύω ότι είναι αλήθεια!
Ζητώ την κατανόηση όλων των πλευρών και θεωρώ ότι δεν ειμαι με κανέναν σε διαμάχη και με κανενός το πλευρό...για την ακρίβεια είμαι με το πλευρό κάθε ανθρώπου και μην ξεχνάμε ότι ΚΑΙ οι Θρησκείες αποτελούν ψυχαναλυτικό εργαλείο πέραν κάθε αμφιβολλίας!!!
Στρεβλοί ψυχισμοί και κακοί άνθρωποι θα κάνουν κακό οπουδήποτε βρίσκονται...είτε σε μια Θρησκεία ... είτε σε μια επιστημονική κοινότητα!!!
Προσωπικά θεωρώ ότι η επιστήμη της ψυχολογίας μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα και επι της ουσίας πράγματα απ'οτι μια Θρησκεία ΑΛΛΑ πρόκειται για προσωπική μου άποψη...όπως και οι γνώσεις σε γενικότερο επίπεδο....αλλα και η σοφία που πηγαζει απο διάφορες πηγές...σε συνδυασμό με τις εμπειρίες της ζωής και άλλα πολλά...και θα με άφηνε αδιάφορο ενδεχομένως αν ο Φρόυντ...ή ο Γιούνγκ...ή ο Λακάν...ή ο Χάϊντεγκερ και οι υπόλοιποι φιλόσοφοι όπως ο Αριστοτέλης κοκ...ήταν φανταστικά πρόσωπα και όχι πραγματικά -ούτως ή άλλως δεν γνώρισα προσωπικά κανέναν- και αυτο διότι δεν με ενδιαφέρει ο καθένας τους προσωπικά αλλα οι ιδέες τους και η χρησιμότητά τους!!!
Το θεμα είναι για μένα να μην είμαστε "Ταλιμπάν" ... και "Ταλιμπάν" υπάρχουν παντού σε όλους τους χώρους και όχι μόνο στο χώρο των Θρησκειών!
Έχω εκφράσει τις απόψεις μου επι του θέματος πάμπολες φορές και την αντίθεσή μου επίσης σε απόψεις θρησκευτικές και έχω αποτυπώσει με διαύγεια τις δικές μου πεποιθήσεις και ιδέες...ωστόσο θεωρώ ότι ο τρόπος που διεξάγονται οι συζητήσεις αυτού του είδους μόνο σύνθεση δεν προκαλούν και συνεύρεση...και μας θέτουν τον ένα απέναντι στον άλλο δημιουργώντας περαιτέρω οξύνσεις και χάσματα!
Θυμάμαι και τον φίλο Τρεχαγύρευε που είχα την τιμή να μιλήσω και τηλεφωνικά μαζί του...θυμάμαι ακόμα την χροιά και τον τόνο της φωνής του..ένας άλλος άνθρωπος σε σχέση με τον άνθρωπο που πρόβαλλε με τις θέσεις του στο φόρουμ και ευγενικός θα έλεγα τουλάχιστον με μένα!
Και γώ μερικές φορές εκνευρίζομαι με πολλές απόψεις -ασχέτως αν δεν το εκδηλώνω- αλλα σκέπτομαι το εξής :"Γιατί άραγε εκνευρίζομαι...και σαν πιστεύει ότι πιστεύει εμένα τι με αφορά..δεν υπάρχουν τόσα άλλα που θα μπορούσα να συζητήσω με αυτόν τον άνθρωπο κοινά.."???
Η ζωή περνάει και χάνεται νομιζω φίλοι μου...άσκοπα και χωρίς νόημα , ας προσπαθήσουμε να αλληλοκατανοήσουμε που πολύ σωστά ένας εξαίρετος συνδίκτυος και φίλος πολλές φορές έχει πεί...γειά σου φίλε Noema...!!!
Ουτως ή άλλως , ο καθένας μας θα δρέψει τους καρπούς των επιλογών του και όχι οι υπόλοιποι και τους δρέπει ήδη , ασχέτως αν αυτο γίνεται αντιληπτό απο τον ίδιο ή όχι!!!
Καλά να είμαστε...![]()
Τα καταστροφικά γεγονότα και εμπειρίες στην διαχρονική πορεία της ανθρωπότητας την διατρέχουν σαν κόκκινη γραμμή και είναι πάμπολα και ετερόκλητα .... ας μην οπισθοδρομούμε σε τακτικές και συμπεριφορές που μας ακυρωσαν ως ανθρωπότητα...η ανταλλαγή απόψεων είναι -κατα την γνώμη μου- επιτρεπτή αλλα και επιβεβλημμένη...όλα τα υπόλοιπα είναι παρακμιακά σύνδρομα που ουδέποτε οδήγησαν σε καλά αποτελέσματα!
ΥΓ:"Ας μην ξεχνάμε , ότι και η ζωή πολλών φιλοσόφων/ψυχολόγων πήγε "στράφι" παρ'ολες τις "γνώσεις" τους...βλέπε Χάϊντεγκερ..Σοπενχάουερ..Νίτσε...κοκ"

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
stivΔεν ειναι ολα ισωμα φιλε δασκαλε,παντου και παντα υπαρχουν και θα υπαρχουν εξαιρεσεις αρκει να θελουμε να τις δουμε
Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φίλε stiv και μάλιστα φωτεινές όπως επί παραδείγματι ο θεολόγος Γ. Μουστάκης , όμως είναι απελπιστικά ελάχιστοι , και οι εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνυν τον κανόνα . Πόσοι φίλε stiv από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των απολογητών και της ΟΟΔΕ , πόσοι από τους επαγγελματίες θεολόγους της διαπλοκής που στις ερμηνείες τους διαστρεβλώνουν τελείως το νόημα του αρχαίου κειμένου , έχουν την εντιμότητα να πουν αυτά που αναφέρει ο κος Μουστάκης ;

*
quote:
Τι να σε πω Μακεδον αλλαξε τις παρεες σουμπας και δεις κανενα πραγματικο χριστιανο
Μπορείς φίλε μου να ορίσεις τον όρο "πραγματικός χριστιανός" για να γνωρίζουμε λίγα απ' τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων;;;
quote:
Δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν και γυρω μας οι αυθεντικοι.
Ρωτάω το παραπάνω για να μπορέσουμε να διακρίνουμε αυτούς του αυθεντικούς...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Περισσότερα και ενδιαφέροντα περί Αγίου Φωτός,εδώ!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:quote:
stivΔεν ειναι ολα ισωμα φιλε δασκαλε,παντου και παντα υπαρχουν και θα υπαρχουν εξαιρεσεις αρκει να θελουμε να τις δουμε
Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φίλε stiv και μάλιστα φωτεινές όπως επί παραδείγματι ο θεολόγος Γ. Μουστάκης , όμως είναι απελπιστικά ελάχιστοι , και οι εξαιρέσεις που απλώς επιβεβαιώνυν τον κανόνα . Πόσοι φίλε stiv από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των απολογητών και της ΟΟΔΕ , πόσοι από τους επαγγελματίες θεολόγους της διαπλοκής που στις ερμηνείες τους διαστρεβλώνουν τελείως το νόημα του αρχαίου κειμένου , έχουν την εντιμότητα να πουν αυτά που αναφέρει ο κος Μουστάκης ;
Φιλε Sesostris στο παρελθον ειχα παρακολουθησει τον Μουστακη και πραγματικα μου εκανε εντυπωση ,διοτι ο ανθρωπος ελεγε τα πραγματα με το ονομα τους και στην σωστη διασταση τους.Λιγοι μετρημενοι στην παλαμη του ενος χεριου βρισκονται σαν αυτον,αλλα υπαρχουν.
quote:
stiv
quote:
Τι να σε πω Μακεδον αλλαξε τις παρεες σουμπας και δεις κανενα πραγματικο χριστιανοΜπορείς φίλε μου να ορίσεις τον όρο "πραγματικός χριστιανός" για να γνωρίζουμε λίγα απ' τα χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων;;;
quote:
Δεν σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν και γυρω μας οι αυθεντικοι.Ρωτάω το παραπάνω για να μπορέσουμε να διακρίνουμε αυτούς του αυθεντικούς...
Φιλε γιαπετ νομιζω δεν χρειαζεται να σου ορισω τον ορο <<πραγματικος χριστιανος> γιατι νομιζω πως τον ξερεις ,οπως οριζεται ενα καλος ανθρωπος στην κοινωνια ασχετου θρησκευτικου πιστευω.Οπως αυτα που μας διδαξαν οι υγιεις κατα το πνευμα και πραξεων γονεις μας για το τι Αρχες και Αξιες πρεπει να κουβαλαμε και να πορευομαστε μεσα απο αυτες και τις οποιες προσπαθουμε να διατηρησουμε οσο μπορουμε περισσοτερο και να τα <μεταβιβασουμε> ο καθενας στα παιδια του .Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις τι θελω να πω για το στοιχειο που περιεχεται μεσα σε αυτους που αποκαλω αυθεντικους.
Τώρα αν υπάρχουν και ανάμεσα στους χριστιανούς πραγματικά καλοί άνθρωποι, δεν σημαίνει ότι γι' αυτό είναι υπεύθυνη η θρησκεία τους, αλλά η συνείδησή τους.
Άλλωστε ο χαρακτήρας του καθενός και η πράξεις τους, δεν μπορεί να δώσει υπόσταση ή νόημα στην θρησκεία του ή στην γειτονιά του ή στο σόι του, ας πούμε, αφορά μόνο στον ίδιο προσωπικά.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Αγαπητέ stiv, αυτός ο άνθρωπος που περιγράφεις δεν είναι ο πραγματικός χριστιανός, είναι ένας καλός άνθρωπος που, πολύ σωστά λες, η καλοσύνη του δεν εξαρτάται απ' το θρησκευτικό του πιστεύω.
Αγαπητέ Γιάννη,
θα ήθελα να μου πεις από τι εξαρτάται η καλοσύνη αυτή;

quote:
Ψηλός
Αγαπητέ Γιάννη,
θα ήθελα να μου πεις από τι εξαρτάται η καλοσύνη αυτή;
Και εγώ Ψηλέ θα ήθελα πολύ να μας πης αν συμφωνείς με τα λεγόμενα του Μουστάκη στο Video , γιατί μέχρι τώρα διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου ότι ουδέποτε έγιναν όλα αυτά , και είναι ασύστολα ψεύδη των χριστιανομάχων προκειμένου να πλήξουν την θρησκεία σου .
*