- Η μαγεία των πόλεων... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
"From the top of this celestial temple, I hold the profet's severed head unto all nations"
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Alchemist ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
ΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.
ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Αγαπητέ φίλε AVATARGR σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου αλλά δεν εννοούσα οτι ψάχνω πληροφορίες για αυτό το κτίριο.Ήθελα κατι παραπανω για εκεινο το γεγονος στην σχολή καλων τεχνων.
Το κτίριο που μου λες το έχω προσέξει από πολύ μικρός γύρω στα 12 μου (όταν νόμιζα ότι ήμουν σατανιστής![]()
![]()
και πολύ κακος!!!!!) και μέσα στο μυαλό μου είχα φτιάξει τρελές ιστορίες!!
Τελικά μια μέρα πρίν απο λίγο καιρο η παιδική ομίχλη που καλυπτε το κτιριο μεσα στο μυαλο μου διαλυθηκε όταν ο soldier συζητώντας για αυτο μου είπε οτι είναι μια παλιά και πολυ όμορφη και περιεργη εκκλησια συμφωνα με ότι είχε διαβάσει σε καποιο βιβλιο.
Αυτά γνωρίζω να σας πω για το συγκεκριμένο κτιριο.Για κάτι παραπάνω ο soldier μαλλον μπορει να σας βοηθήσει.
Ανάμένω πληροφορίες για εκείνο το βράδυ στην σχολη καλων τεχνων.
Αυτά!!!!
Φιλικά Alchemist

"From the top of this celestial temple, I hold the profet's severed head unto all nations"
![]()
Keep the flame burning...
Edited by - soldier on 07/10/2003 22:15:45
Αγαπητέ φίλε AVATARGR
σχετικά με
quote:
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
ΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ.
Με πάσα επιφύλαξη για την πληροφορία, το κτίριο ανήκει πλέον στο Βυζαντινό Μουσείο

Στη Σουβάλα της Αίγινας, στο δρόμο από το εστιατόριο ΑΡΩΜΑ προς το βουνό, κάπου στα 100 μ υπάρχει ένα οικόπεδο που μοιάζει με νεκροταφείο (αν και δεν ήταν ποτέ) και στην πόρτα (πύλη να πω καλύτερα), η οποία είναι αρκετά μεγάλη και απίστευτα υποβλητική, γράφει με μαύρα βαθιά χαραγμένα κεφαλαία γράμματα σε μαρμάρινη πινακιδα "ΣΤΕΛΛΑ". Ούτε επώνυμο, ούτε τίποτα. Είναι πολύ παράξενο, ενώ τα ζώα (με το συμπάθειο) "τα παίζουν" κανονικά όταν πλησιάζουν (εκτός από τις γάτες.) Δεν έχω μπει ποτέ. Επίσης παρουσιάζει κάποια περίεργα φαινόμενα τη νύχτα.

quote:
Με πάσα επιφύλαξη για την πληροφορία, το κτίριο ανήκει πλέον στο Βυζαντινό Μουσείο
Φίλε Oannes όντως ο καινούριος ιδιοκτήτης του κτηρίου της οδού Ακαδημίας 58Α είναι το Βυζαντινό Μουσείο.
Ακόμα θα ήθελα να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί τμήμα του νεοκλασικού κτιρίου της παράπλευρης οδού Μαυρομιχάλη αρ. 6 με το οποίο ενώνεται εσωτερικά.
Επίσης κατασκευαστηκε απο τον γνωστό αρχιτέκτονα Τσίλλερ.
Μετά απο έρευνες που είχα κάνει μαζί με φίλους πριν απο περίπου 12-15 χρόνια, όταν ακόμα ο δράκος ήταν στη θέση του, όλες οι πληροφορίες και μαρτυρίες απο περίοικους του κτιρίου κατέληγαν στην πεποίθηση ότι μέσα στο κτίριο ακουγόντουσαν ψαλμωδίες και οτι επρόκειτο για κάτι σαν εκκλησία-λειτουργεία.Βέβαια για να πω και την αλήθεια τότε πιστεύαμε οτι πίσω απο αυτή την βαριά πόρτα (αξίζει να κάνετε μια βόλτα να την δείτε πρίν την βγάλουν και αυτή) έκαναν "παιχνίδι" οι Σατανιστές και έτσι ακουγόταν στην περιοχή. Βέβαια τότε όσα βράδια και αν είχαμε ξενυχτήσει απ'εξω δεν φάνηκε κάτι τέτοιο.
Πρόσφατα διαβάζοντας κάποιο βιβλίο επανέφερα στη μνήμη μου όλα τα παραπάνω. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό ο συγγραφέας του είχε εισχωρίσει σε αυτο και είχε βρεί και φωτογραφίσει, πίσω απο την βαριά πόρτα ένα διάδρομο ο οποίος οδηγούσε σε ένα, ω... τι έκπληξη!!!, εκκλησάκι.
ΦΙΛΙΚΑ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΝ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΑΝ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ,ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΜΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ,ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΣ?
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΦΑΙΗ
Φίλε 'Ενας, συντάσομαι στο πλευρό της Φαίης...
Εχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ σε αυτό που σου αναφέρει περί των "επιστημονικών εξελίξεων ΚΑΙ ανακαλύψεων"...
Ρίξε μια ματιά το έργο της Λέφκοβιτς (αν δε κάνω λάθος) "Η ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ", απο τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ και θα ανακαλύψεις ΠΟΛΛΑ...
Στα περί ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ τώρα...
ΚΑΙ στο θέμα που είχε αναφερθεί ότι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ έκλεψε απο το ΒΟΥΔΔΙΣΜΟ τα περισσότερα χαρακτηριστικά του , αλλά ΚΑΙ στο θέμα με τις ΑΙΡΕΣΕΙΣ και πόσες γνωρίζουμε, ανέφερα την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ για το θέμα που αναρωτιέσαι...
πολύ γενικά, αυτό που έχω καταλήξει είναι πώς ΟΛΕΣ οι θρησκείες είναι το ΙΔΙΟ ΜΕΣΟ και ε΄χουν τον ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ για την ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...
Την ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ...
Φυσικά αυτό ΔΕΝ επιτυχάνεται, αλλά σε αυτό φυσικά ΔΕΝ φταίει η ΘΡΗΣΚΕΙΑ...
Μάλλον οι "λειτουργοί" της φταίνε...
και αναφέρωμαι σε ΟΛΕΣ τις θρησκείες, γνωστές ΚΑΙ άγνωστες, παλαιότερες ΚΑΙ νεότερες...
Επίσης ένα άλλο σημείο που έχω καταλήξει είναι πώς τα ΟΝΤΑ εκείνα που ΕΠΙΦΟΡΤΗΣΘΗΚΑΝ για να σχηματοποιήσουν την έννοια του Θείου ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (αυτή που εθεμελίωσαν, ίδρυσαν κπλ), ΟΛΟΙ Εκείνοι έφτασαν στο ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, στην ΙΔΙΑ ΠΗΓΗ απ'όπου άντλησαν στοιχεία και εικόνες για να φτιάξουν την "θρησκεία Τους"...
Αυτός είναι και ο λόγος, η αιτία που σε ΚΑΘΕ θρησκεία υπάρχουν ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΖΟΝΤΕΣ & ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΝΤΕΣ σπεύδουν να βγάλολυν συμπε΄ρασμα για το ΠΟΙΟΣ έκλεψε απο ΠΟΙΟΝ τα στοιχεία που ανακαλύπτουν στις θρησκείες...
"Τυφλοί που οδηγούν τυφλούς" και που "σε αμφί βόθρο πέφτουνε", συμπαρασύρωντας τα ΠΑΝΤΑ και τους ΠΑΝΤΕΣ...
Αυτά για μιά πρώτη απάντηση...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ φίλε Ενας, περιμένουμε και τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη εκτός απο τον προβληματισμό σου...
Η απάντηση του καλού μας "Κέλσου" (ειδικά το παράδειγμά του για τον "τυφλό") αλλά και του... χυμώδους "Ανανά" σε ένα παραπλήσιο topic που είδα προηγουμένως μου θυμίζει κάποια από τα αγαπημένα μου λόγια, ενός αγαπημένου μου αγωνιστή της πνευματικής ελευθερίας:
«Αλλά πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι το 99,9% από εκείνους που επιτίθενται στη θρησκεία, δεν έχουν ποτέ αναλύσει το νου τους, δεν έχουν ποτέ αγωνιστεί για να βρουν τα γεγονότα. Έτσι τα επιχειρήματά τους δε θίγουν τη θρησκεία περισσότερο από όσο θα μας επηρέαζαν τα λόγια ενός τυφλού που ξεφωνίζει: «Όλοι είσαστε τρελοί που πιστεύετε πως υπάρχει ήλιος»». Βιβεκανάντα, Γκνιάνα Γιόγκα, Εκδόσεις Κονιδάρη(σ. 121)
«Η ταραχή, οι διαμάχες κι οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις θρησκείες, δε θα σταματήσουν παρά μόνο όταν θα καταλάβουμε πως η θρησκεία δε βρίσκεται μέσα στα βιβλία και στους ναούς. Είναι ζήτημα πραγματικής αντίληψης. Μόνο ο άνθρωπος που είδε πραγματικά το Θεό και τη ψυχή, είναι θρήσκος. Δεν υπάρχει καμιά πραγματική διαφορά ανάμεσα στον μεγαλύτερο εκκλησιαστικό γίγαντα, που μπορεί να μιλάει πολυμαθέστατα, με τους τόμους των βιβλίων και στον χαμηλότερο, τον πιο αμαθή υλιστή. Όλοι μας είμαστε άθεοι, ας το ομολογήσουμε. Η απλή διανοητική συγκατάθεση δεν μας κάνει θρησκευόμενους». (σ. 122)
«Η θρησκεία αρχίζει μόνο όταν αρχίζει να ανατέλλει η αληθινή πραγμάτωση μέσα στην ίδια μας την ψυχή. Εκείνο θα είναι το γλυκοχάραμα της θρησκείας και τότε μόνο θα ζήσουμε ηθικά. Τώρα δεν είμαστε περισσότερο ηθικοί από τα ζώα. Το μόνο που μας συγκρατεί είναι ο φόβος του μαστιγίου της κοινωνίας. Αν σήμερα η κοινωνία έλεγε, «δεν θα σε τιμωρήσω αν κλέψεις» θα κάναμε επίθεση ο ένας στην περιουσία του άλλου. Είναι ο αστυνομικός που μας κάνει ηθικούς. Είναι η γνώμη της κοινωνίας που μας κάνει ηθικούς και πραγματικά είμαστε ελάχιστα καλύτεροι από τα ζώα. Το ότι είναι ακριβώς έτσι, το καταλαβαίνουμε μέσα στα μυστικά της ίδιας μας της καρδιάς. Ας μην είμαστε λοιπόν, υποκριτές. Ας ομολογήσουμε πως δεν είμαστε θρησκευόμενοι, κι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να περιφρονούμε τους άλλους. Όλοι είμαστε αδέλφια και θα γίνουμε αληθινά ηθικοί όταν πραγματώσουμε την θρησκεία.
Αν έχετε δει μιαν ορισμένη χώρα, και σας αναγκάσει κάποιος να πείτε πως δεν την έχετε δει, θα ξέρετε όμως στο βάθος της καρδιάς σας , πως την είδατε. Έτσι, όταν η θρησκεία και ο Θεός θα έχουν γίνει για σας κάτι το πολύ πιο απτό, από τούτο τον εξωτερικό κόσμο, τότε τίποτα δε θα μπορέσει να κλονίσει την πεποίθησή σας». Βιβεκανάντα, Γκνιάνα Γιόγκα, Εκδόσεις Κονιδάρη(σ. 122-123)
(σ. 122-123)

Ο ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΗΧΘΗΚΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ.
Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΙΑ ΜΟΡΦΗ ΛΑΤΡΕΙΑΣ - ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΘΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ - ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΓΗ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ - ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΝ - ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΡΕΑΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΗΓΗ ΓΟΝΙΜΟΤΙΤΑΣ (Π.Χ. ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ) ΕΝΩ ΣΕ ΠΙΟ ΑΝΥΔΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ (Π.Χ. ΑΡΑΒΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΙ). ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΙΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΞΑΛΟΥ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΔΑΡΒΙΝΙΚΗΣ ΕΞΕΛΗΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
Υ.Γ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ESOTERICA ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.
Υ.Γ. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ. ΘΕΩΡΩ OTI OI ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ESOTERICA ΞΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Πασχαλη ΚΑΙ ΕΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΣΘΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Ο Πασχαλης ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ????????????
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ???
ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΕΛΣΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΛΕΦΚΟΒΙΤΣ
" Η ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ....
ΙΣΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ...
ΕΤΥΧΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Μ.ΛΕΦΚΟΒΙΤΣ
ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑΣ Η ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ "ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ" ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥΣ ΩΣ ΑΝΕΔΑΦΙΚΗ.
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΧΟΜΕ ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ "ΜΑΥΡΕΣ" ΘΕΩΡΙΕΣ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ "ΜΑΥΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΙΑ ΣΕΛΙΔΑΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΕΛΗΧΘΗΚΕ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΙΤΑΞΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
Ο ΚΕΛΣΟΣ ΣΩΣΤΑ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΗΧΘΗΚΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΚΟΜΑ, ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΚΛΟΠΗ.
"Τυφλοί που οδηγούν τυφλούς" και που "σε αμφί βόθρο πέφτουνε", συμπαρασύρωντας τα ΠΑΝΤΑ και τους ΠΑΝΤΕΣ...
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
Καταρχάς ΝΟΜΙΖΩ πώς ΚΑΝΕΙΣ δεν επιτίθεται σε ΚΑΝΕΝΑΝ...
Εδώ ως χώρος ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ απόψεων (άσχετα ΑΝ ευσταθούν ή ΟΧΙ) αυτό που ΟΛΟΙ ΠΡΑΤΟΥΜΕ είναι να ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ αυτά που διαβάζουμε από τους υπόλοιπους φίλους και να τα ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ...
Πολλές φορές δε, τα ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΟΥΜΕ με όσα εμείς οι ίδιοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και έτσι κάνουμε ΕΝΑ ακόμα βήμα πιό ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
Τουλάχιστον ΑΥΤΟ ΠΡΑΤΩ ΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑ...
* Καλέ μου φίλε Πασχάλη, πραγματικά ο φίλος μας 'Ενας, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ πώς ήθελε να μας ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ...
* Φίλε μας 'Ενας, ο Πασχάλης απλά είπε το προφανές...
Πραγματικά έχουμε ΑΛΛΕΡΓΙΑ πρός τη Βλακεία και την Παραπληροφόριση και ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥ...
Και τώρα επι της ΟΥΣΙΑΣ....
Φίλε μου 'Ενας, (ξεκινάω απο το τέλος) ΚΑΤΑΡΧΑΣ πρώτα ΕΜΕΙΣ (που ανοίγουμε ένα θέμα) ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ την υποκειμενική μας άποψη ή και γνώση και ΜΕΤΑ στη συνέχεια επάνω σε αυτό έρχονται τα υπόλοιπα μέλη και ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΕ...
Τουλάχιστον αυτό είναι το ΠΡΕΠΟΝ και το ΕΥΓΕΝΙΚΟ...
Υπάρχουν ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ που κάποιο μέλος ανοίγει ΑΠΛΑ για να ρωτήσει κάτι που καλά καλά ΟΥΤΕ και το ίδιο γνωρίζει (πρός θεού, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ φίλε μου, μη με παραξηγήσεις) και εκεί είναι που ξεκινά μια ΧΑΒΡΑ (όπως αυτή των Ιουδαίων)...
Χαίρομαι που ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ να συνδιάσεις ΜΙΑ ΚΟΙΤΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ με ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ (και όχι πνευματιστική, άλλο πράγμα αυτή) ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ή ΠΙΣΤΗ...
Εμένα πάλι μου γεννιέται η απορία ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;;;;
Με ποιά "λογική" μπορεί να έγινε αυτό;;;
Ο πλανήτης ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ώστε να μπορέσουν να ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ τα ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΦΥΛΛΑ σε διαφορετικά ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΗΚΗ;;;;
Μήπως για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα, θα πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ να κατασταλάξουμε σε μιά άποψή του ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;;;
Γιατί ΑΝ πιστεύουμε ότι είμαστε απο ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ φερμένοι ως άποικοι σε αυτόν τον πλανήτη, θα μπορουσε να ευσταθεί η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ επάνω στον πλανήτη ( ως λίκνο) και δε θα ήταν άλλη παρά το μέρος όπου και θα είχαμε (οι πρόγονοί μας απο τα άστρα) ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΘΟΙ - ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ...
ΑΝ πάλι δεχθούμε την ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (η περίφημη Δαρβίνεια θεωρεία), τότε και πάλι θα πρέπει να ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ αν μονο σε ενα μερος του πλανήτη ΕΥΣΤΑΘΕΙ να υπάρχει αυτή η "εξέλιξη"...
Βέβαια η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, κάτι που οι επιστήμονες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ να αναρωτιθούμε "και καλά τα ΖΩΑ απο τα οποία ΠΡΟΗΛΘΑΜΕ, πώς βρέθηκαν πάνω στο πλανήτη;;;;
Και αυτά απο "άλλα" άστρα έφτασαν;;;
Μα καλά, τα άστρα τελικά τι κάνουν, ΓΕΝΝΟΥΝ ΖΩΗ και άλλη "σκορδοκαήλα" δεν είχαν ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ για να ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ;;;;
Αν συνεχίσω να εγείρω ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ κατά των όποιων ΓΕΛΟΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙΩΝ (συγχωρέστε μου την αγένεια αυτή, αλλά ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ) δε θα μας φτάσουν όλα τα γιγαμπάϊτ του server μας!!!!!
Βλέπεις λοιπόν φίλε μου 'Ενας, πώς θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΟΥΜΕ σε αυτά τα ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για του ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ωστε να δούμε μετά την ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΕΙΑ, ή οποία ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ μας είπε ο καλός μας AvatarGr έχει ΗΔΗ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ως ΑΣΤΡΙΚΤΗ...
Ζητάς όμως "πηγές" και μάλιστα ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ...
Τι να σου κάνουν φίλε μου ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;
Μόνος σου κάτσε και ΑΝΑΡΩΤΙΣΟΥ...
Μετά διάβασε και μελέτησε τις ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ όλων των λαών...
Συνταύτισε ΟΛΕΣ τις επιστημονικές θεωρείες με τις ΠΡΩΤΕΣ ΠΗΓΕΣ...
Βγάλε στη συνέχεια την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ...
Για το θέμα τώρα το οποίο και τιτλοφορήτε το παρόν τόπικ...
Ρίξε μια ματιά σε αυτά που έγραψε ο Τρισμέγιστος Ερμής απο τον Μεγάλο Δάσκαλο τον Βιβεκανάντα (δεν ήταν χριστιανός ή ορθότερα ήταν ΚΑΙ Χριστιανός και μάλιστα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο πολλούς βαφτισμένους!!!!)...
Θα ανακαλύψεις ΠΡΑΓΜΑΤΙ πολλά που θα σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ Και πρός Θεού, δε παραφέρθηκες ΚΑΘΟΛΟΥ...
Μακάρι όσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν παραφερθεί, να το είχαν πράξει όπως εσύ που λές ότι παραφέρθηκες...