ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε τι γλώσσα μίλησε ο Θεός στην Γένεση και άλλες πολλές απορίες ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σε τι γλώσσα μίλησε ο Θεός στην Γένεση και άλλες πολλές απορίες ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SperanSΜέλος
25/04/2007, 11:20:54
quote:
El.Elyon
Καλημέρα .

Φίλε alet για να μπορεί να υπάρχει διάλογος θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός!

Το στριμωξατε ρε παιδια το παλικαρι. Και καλα κανατε.

Φιλικη συμβουλη στον el.elyon και οχι μονο.
Η πιστη/αποψη σου σε οδηγει σε αδιεξοδο. Κανε τη στην ακρη για να προοδευσεις. Πολυ καλο ειναι να εχεις ανυσυχιες. Ψαξου, διαβασε, ερευνησε. Εγω δεν εχω κανενα συμφερον και δεν εκπροσωπω κανεναν. Και εγω πριν λιγα χρονια ειχα πολυ διαφορετικες αποψεις απο αυτες που εχω τωρα. Η τυφλη πιστη σε κατι που αποδεικνυεται εσφαλμενο ειναι πνευματικη παγιδα. Οι εγωισμοι πρεπει να μπαινουν στην ακρη και να παραδεχομαστε τα λαθη μας για να προοδευουμε. Πραγματικα ολα αυτα τα λεω με καλη προθεση και φιλικη διαθεση. Και δε μιλω μονο για χριστιανους αλλα για ολους.

--------------------------------
Ερωτηθείς τίνι διαφέρουσιν οι πεπαιδευμένοι των απαιδεύτων, έφη, "ελπίσιν αγαθαίς"

Όταν τον ρώτησαν σε τι διαφέρουν οι πεπαιδευμένοι από τους απαίδευτους, είπε "στις καλές ελπίδες"

Χίλων ο Λακεδαιμόνιος
(ένας εκ των επτά σοφών)

Edited by - SperanS on 25/04/2007 11:23:30

25/04/2007, 12:03:01
2ο ερώτημα :
Γιαχβέ και Ιησούς .
Πατέρας και Υιός .
Η φανέρωση του Ενός Θεού ,διαμέσου του Ιησού Χριστού.

Τέλειοι και Αγαθοί σε κάθε εκδηλώσει τους ή μήπως όχι ;
Τι λέει άραγε η Παλαιά και η Καινή διαθήκη ;
Υπάρχουν αδυναμίες που μας φαίνονται περίεργες πίσω από αυτά που γνωρίζουμε (φανέρωμα Γιαχβε-διδασκαλία Ιησούς) ή μήπως κάποιοι συμβολισμοί που δεν μπορούμε να τους κατανοήσουμε ;

Η μήπως οι άνθρωποι που μας δώσανε την μυθολογία των Εβραίων (αλήθεια για άλλους ,και κακή αντιγραφή για άλλους) την αποδώσανε βάση τις δικιάς τους φυσιολογικής ανθρώπινης αδυναμίας ,να κατανοήσουν αυτό που λέμε μέγιστο (Θεός ) ;

el.elyonΜέλος
25/04/2007, 13:07:44
Καλημέρα SperanS.

quote:
SperanS: Το στριμωξατε ρε παιδια το παλικαρι. Και καλα κανατε.

Αφού θεωρείς καλό τον διάλογο χωρίς σεβασμό είναι λογικό να πιστεύεις ότι κάποιοι με στριμώξανε!

quote:
SperanS: Φιλικη συμβουλη στον el.elyon και οχι μονο.
Η πιστη/αποψη σου σε οδηγει σε αδιεξοδο. Κανε τη στην ακρη για να προοδευσεις.

Ευχαριστώ για την συμβουλή σου αλλά θα πρέπει να σου πω ότι Αρχηγός της πίστης μου είναι ο Ιησούς Χριστός! Εκείνος είναι η Αλήθεια, η Ζωή και η Οδός!

Δεν είναι η πρώτη φορα και δεν θα είναι ούτε η τελευταία που κάνω στην άκρη όταν δεν υπάρχει σεβασμός!

quote:
SperanS: Πραγματικα ολα αυτα τα λεω με καλη προθεση και φιλικη διαθεση.

Να είσαι καλά SperanS. Ευχαριστώ για την φιλική σου διάθεση.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

VasiliscmΜέλος
25/04/2007, 14:56:01
Φίλε El.elyon,

με συγχωρείς εάν σε έθιξα με τα λεγόμενά μου. Δεν το είχα σκοπό. Με ενδιαφέρει να καταπολεμίσω τις απόψεις σου και όχι εσένα προσωπικά.

Βασίλης

25/04/2007, 20:05:50
quote:
Η μήπως οι άνθρωποι που μας δώσανε την μυθολογία των Εβραίων (αλήθεια για άλλους ,και κακή αντιγραφή για άλλους) την αποδώσανε βάση τις δικιάς τους φυσιολογικής ανθρώπινης αδυναμίας ,να κατανοήσουν αυτό που λέμε μέγιστο (Θεός ) ;

Φίλε μου elo, θα συμφωνήσω σ' αυτό που αναφέρεις, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει με την κάθε θρησκεία.
Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτός είναι ο ορισμός της θρησκείας.
Μια συλλογική προσπάθεια ενός λαού/έθνους ερμηνείας του Θείου μέσα από τα δικά του φίλτρα, τους δικούς του κανόνες κοινωνικών αξιών κι εθίμων.
Νομίζω λοιπόν πως μια θρησκεία είναι κι ένα μέσο για να κατανοήσουμε καλύτερα ένα σύνολο ανθρώπων σχετικά με το πως ερμήνευσαν το Θείο.

quote:
Φίλε El.elyon,

με συγχωρείς εάν σε έθιξα με τα λεγόμενά μου. Δεν το είχα σκοπό. Με ενδιαφέρει να καταπολεμίσω τις απόψεις σου και όχι εσένα προσωπικά.

Φίλε Vasiliscm, το σημείο από τα λεγόμενα σου που υπογράμμισα, μου φαίνεται ότι τείνει να είναι κάπως δογματικό.
Πιστεύω όμως πως ίσως να παρανόησα εγώ αφού οφείλω να αναγνωρίσω ως αναγνώστης - λέγοντας μαζί κι ένα "μπράβο" - την δύναμη και την καλή διάθεση σου να ζητήσεις συγγνώμη από έναν συνομιλητή σου!

In anticipation of my resurrection...

dimitris2Μέλος
26/04/2007, 01:52:20
quote:

Διαφωνείς el.elyon ; Όλοι οι Χριστιανοί (κι εγώ Χριστιανό θεωρώ τον εαυτό μου) δεν αποδεχόμαστε πλήρως την Παλαιά Διαθήκη ; (άλλοι κυριολεκτικά και άλλοι ως αλληγορία φυσικά) Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε την ορθή πίστη αλλά για τους Εβραίους ο Χριστιανισμός δεν είναι αίρεση του Ιουδαισμού ;

Οχι πλήρως αγαπητέ,
π.χ. δεν περιτεμνόμαστε ούτε νηστεύμε τα σάββατα κ.α.
Για τους εβραίους ο Χριστιανισμός είναι προδοσία της βίβλου από το πρόσωπο του Ιησού.
quote:

Ο Χριστιανισμός δεν είναι πρωτογενής θρησκεία, είναι εξέλιξη του Ιουδαισμού.
Η εβραική θεολογία περίμενε (και ακόμα περιμένει) τον Μεσσία.
Ως Χριστιανοί εμείς ασπαζόμαστε την μέχρι τη γέννηση του Χριστού ιουδαική θρησκεία και θεωρούμε ότι ο Μεσσίας ήρθε.

Τι σημαίνει ως προς την ποιότητα πρωτογενής και δευτερογενής θρησκεία;
Αλαντικά ΑΑΑ ή γαρμίλι 3Α;
Δεν ασπαζόμαστε την ιουδαική θρησκεία. Ασπαζόμαστε 3άδα ομοούσιο. Οι εβραίαοι ασπάζονται 1 θεό μονοϋπόστατο.

quote:

Κι ο Απ. Παύλος που τόσο συχνά μνημονεύεις λέει στην "Προς Ρωμαίους":
"Τι λοιπόν θα πούμε; Ο νόμος είναι αμαρτία; Είθε να μη γίνει! Αλλά την αμαρτία δε γνώρισα παρά μόνο με το νόμο... Ώστε, πράγματι, ο νόμος είναι άγιος, και η εντολή άγια και δίκαιη και αγαθή".

Πως το ερμηνεύεις αυτό;
el.elyonΜέλος
26/04/2007, 10:19:24
Καλημέρα.

quote:
Vasiliscm: Φίλε El.elyon,

Φίλε Vasiliscm δεν είμαι στο ESOTERICA για να πολεμήσω απόψεις αλλά για διάλογο. Αφού εσύ θέλεις να καταπολεμήσεις απόψεις μπορείς να το κάνεις αλλά χωρίς την συμμετοχή μου. Εκτιμώ την ειλικρίνεια σου και δέχομαι ότι δεν έχεις κάτι με μένα προσωπικά αλλά εγώ δεν θέλω να καταπολεμήσω απόψεις!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

SperanSΜέλος
26/04/2007, 12:30:17
Επειδη το θεμα αναφερεται και σε "αλλες αποριες", νομιζω οτι νομιμοποιουμαι να εκφρασω και εγω καποιες αποριες μου.

Και επειδη πιστευω ακραδαντα οτι το "ΓΙΑΤΙ;" μπορει να γκρεμισει καθε ψευδος ρωταω λοιπον.

quote:
dimitris2
Δεν ασπαζόμαστε την ιουδαική θρησκεία. Ασπαζόμαστε 3άδα ομοούσιο. Οι εβραίαοι ασπάζονται 1 θεό μονοϋπόστατο.

ΓΙΑΤΙ ανθρωπε ασπαζεσαι 3αδα ομοουσιο;;;

quote:
el.elyon
Ευχαριστώ για την συμβουλή σου αλλά θα πρέπει να σου πω ότι Αρχηγός της πίστης μου είναι ο Ιησούς Χριστός! Εκείνος είναι η Αλήθεια, η Ζωή και η Οδός!

ΓΙΑΤΙ ανθρωπε αρχηγος της πιστης σου ειναι ο ιησους;; ΓΙΑΤΙ εκεινος ειναι η αληθεια, η ζωη και η οδος;;;

Αυτες οι ερωτησεις απευθυνονται σε ολους τους χριστιανους.

Επισης ερωτηση κρισεως προς υπολοιπους:
ΓΙΑΤΙ πιστευετε οτι οι συγκεκριμενοι ανθρωποι και αλλοι που βρισκονται σε παρομοια κατασταση, πιστευουν ακραδαντα αυτα που πιστευουν;;;

Επειδη εχω δει ατελειωτες συζητησεις στο forum με παρομοια θεματα νομιζω οτι ηρθε η ωρα να πιασουμε την ουσια και πηγη του ζητηματος και ολα θα λυθουν.

Υ.Γ.: Εχω και εγω αποψη σχετικα με τις παραπανω ερωτησεις αλλα προσμενω με μεγαλο ενδιαφερον να δω πρωτα τις απαντησεις αλλων και ειδικα χριστιανων.

----- --- -------
[i]Ερωτηθείς τίνι διαφέρουσιν οι πεπαιδευμένοι των απαιδεύτων, έφη, "ελπίσιν αγαθαίς"

Χίλων ο Λακεδαιμόνιος
(ένας εκ των επτά σοφών)

aletΜέλος
26/04/2007, 12:43:24
quote:

Τι σημαίνει ως προς την ποιότητα πρωτογενής και δευτερογενής θρησκεία;
Αλαντικά ΑΑΑ ή γαρμίλι 3Α;

Δεν μιλάμε για ποιότητα παραγωγής.
Ο Χριστιανισμός είναι εξέλιξη του Ιουδαισμού, για αυτούς που ασπάζονται την ιουδαική θρησκεία ο Χριστιανισμός δεν είναι άλλη θρησκεία, είναι αίρεση (ομούσιος Τριάδα έναντι μονοσυπόστατου Θεού, αναμονή Μεσσία έναντι έλευσης Μεσσία κ.ο.κ)

quote:

Οχι πλήρως αγαπητέ,
π.χ. δεν περιτεμνόμαστε ούτε νηστεύμε τα σάββατα κ.α.
Για τους εβραίους ο Χριστιανισμός είναι προδοσία της βίβλου από το πρόσωπο του Ιησού.

Κυριακή δεν αναφέρεται πουθενά στην Αγία Γραφή, ενώ και ο Χριστός και οι Απόστολοι τηρούσαν το Σάββατο.
Η αργία της Κυριακής εφαρμόστηκε αντί της αργίας του Σαββάτου από το αντιεβραικό πνεύμα της Εκκλησίας την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου.
Πιστεύω ότι γνωρίζεις για την διαμάχη της περιτομής, αν έπρεπε να ή όχι να γίνεται στους εθνικούς και την απόφαση του Απ. Παύλου ότι οι εθνικοί δεν οφείλουν να κάνουν. Ο Χριστός και οι Απόστολοι βέβαια ήταν περιτμημένοι.

quote:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Κι ο Απ. Παύλος που τόσο συχνά μνημονεύεις λέει στην "Προς Ρωμαίους":
"Τι λοιπόν θα πούμε; Ο νόμος είναι αμαρτία; Είθε να μη γίνει! Αλλά την αμαρτία δε γνώρισα παρά μόνο με το νόμο... Ώστε, πράγματι, ο νόμος είναι άγιος, και η εντολή άγια και δίκαιη και αγαθή".

--------------------------------------------------------------------------------

Πως το ερμηνεύεις αυτό;

Φαντάζομαι ότι εννοείς πως ερμηνεύω το: Αλλά την αμαρτία δε γνώρισα παρά μόνο με το νόμο ;
Την αμαρτία την γνώρισε από το νόμο, του την υπέδειξε ο νόμος

Με όλα αυτά δεν θέλω να πω ότι κακώς ο Χριστιανισμός δεν τηρεί τις παραδόσεις τις ιουδαικής θρησκείας, μου είναι αδιάφορο, θέλω μόνο να καταδείξω πως ο φυλετικός ρατσισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός και ο πνευματικός εγωισμός επεμβαίνουν, τροποποιούν και μεταλλάσουν τις θρησκείες κατά το δοκούν.

Πως οι κατά δήλωσιν τους θεόπνευστοι εκκλησιαστικοί πατέρες, τροποποίησαν (και συνεχίζουν να τροποποιούν) κατά την κρίση τους και στα μέτρα τους το Χριστιανισμό, τηρώντας πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες της εποχής τους, ή προσπαθώντας να αποδείξουν τη χρησιμότητα τους ως εκκλησιαστικοί πατέρες.

Fiat Lux

Edited by - alet on 26/04/2007 13:11:45

el.elyonΜέλος
26/04/2007, 14:10:56
Καλημέρα φίλε SperanS.

quote:
SperanS: ΓΙΑΤΙ ανθρωπε αρχηγος της πιστης σου ειναι ο ιησους;; ΓΙΑΤΙ εκεινος ειναι η αληθεια, η ζωη και η οδος;;;

Γιατί το λέει η Αγια Γραφή!

quote:
SperanS: Και επειδη πιστευω ακραδαντα οτι το "ΓΙΑΤΙ;" μπορει να γκρεμισει καθε ψευδος ρωταω λοιπον.

Μπορεί το ΓΙΑΤΙ να οικοδομήσει την Αλήθεια? Αν ναι τότε άσε το ψέμα και πες μας την Αλήθεια!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!