ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θεός Πάνας - Πανικός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Θεός Πάνας - Πανικός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
22/06/2007, 00:52:07
Τώρα φίλε elo θα έχει και ντοκουμέντα ο Δημήτρης για τίς κτηνοβασίες.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/06/2007, 01:12:19
Πράγματι ,μόνο αν δεχτούμε ότι ο πάνας και όλα τα μυθολογικά και συμβολικά τέρατα της αρχαιότητας ήτανε υπαρκτά .

Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει αποδεκτό από κανέναν και ούτε έχει βρεθεί κάποιο επιστημονικό στοιχείο για αυτό .

Άλλωστε φίλε μου γιαπετ διαστροφές ( κτηνοβασία ) πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν .

dimitris2Μέλος
22/06/2007, 02:28:02
Ρώτησα απλά και ξαναρωτάω επειδή καμιά απάντηση δεν πήρα.
Για τον Αιγιπάν.

"Ξέρετε κάποιο αρσενικό δισύλλαβο και άνω να τελειώνει σε παν και να τονίζεται στην λήγουσα όταν είναι σε πτώση ονομαστική?
Ελληνικό, όχι ταλιμπάν κτλ.
Σε όσα εδάφια από αρχαίους αναφέρομαι γράφω πάντα και την ακριβή παράγραφο για να τη διαβάσετε.
Είναι τόσο δύσκολο να γράψετε και την αρχαία πηγή?
Ζητώ πολλά? 2 αριθμοί. Κεφάλαιο, παράγραφο (π.χ. 8.2) του τάδε βιβλίου.

Η απάντηση που πήρα ήταν τύπου Sesostris " Τι βαθμο είχες στα Αρχαία Ελληνικά ????"

Απάντηση.
Μπορεί να είχα βαθμό 25 ή βαθμό -5. Εσένα τι σε νοιάζει?
Ερώτηση γραμματικής έκανα, αν ξέρεις απάντησε.

Ξαναρωτώ.

Τα εδάφια τα δίνετε κατόπιν πληρωμής στο φόρουμ?

Μπορείτε να μας αποκαλύψετε το μέγα θέμα.. που αναφέρεται η λέξις αιγιπάν στην αρχαιότητα? Να πληρώσουμε? να σκύψουμε? να προσκυνήσουμε?
Ρε φέρτε στοιχεία.

Ή προσπαθείτε να υποτιμήσετε τους συνφορουμίστες νομίζοντας ότι έχουν πτωχή λογική και είναι έτοιμοι να δεχτούν ψευδή στοιχεία?

Να αν ζητάς στοιχεία και ετοιολογίες είσαι και ανθέλληνας (φασίστας) όπως μου έγραψαν)

22/06/2007, 03:12:35
quote:
dimitris2

Τα εδάφια τα δίνετε κατόπιν πληρωμής στο φόρουμ?

ΕΣΥ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;;;;;

Χωρίς κεφάλαια και χωρίς αριθμούς χωρίς εδάφια και χωρίς χωρία.

ΥΓ. Έχω κάτι στο μυαλό μου σαν απάντηση στην περιβόητη ερώτησή σου, αλλά μάλλον δεν είναι Ελληνικό όνομα, αλλά Ισρηλινό...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/06/2007, 13:10:01
Αἰγoκέρωτος.

Οὗτός ἐστι τῷ εἴδει ὅμοιος τῷ Αἰγίπανι ἐξ ἐκείνου δὲ γέγονεν ἔχει δὲ θηρίου τὰ κάτω μέρη καὶ κέρατα ἐπὶ τῇ κεφαλῇ ἐτιμήθη δὲ διὰ τὸ σύντροφον εἶναι τῷ Διί, καθάπερ ᾿Επιμενίδης ὁ τὰ Κρητικὰ ἱστορῶν φησίν, ὅτι ἐν τῇ ῎Ιδῃ συνῆν αὐτῷ, ὅτε ἐπὶ τοὺς Τιτᾶνας ἐστράτευσεν. οὗτος δὲ δοκεῖ εὑρεῖν τὸν κόχλον, ἐν ᾧ τοὺς συμμάχους καθώπλισε διὰ τὸ τοῦ ἤχου Πανικὸν καλούμενον, ὃ οἱ Τιτᾶνες ἔφυγον παραλαβὼν δὲ τὴν ἀρχὴν <ὁ Ζεὺς> ἐν τοῖς ἄστροις αὐτὸν ἔθηκε καὶ τὴν αἶγα τὴν μητέρα. διὰ δὲ τὸν κόχλον ἐν τῇ θαλάσσῃ <εὑρεῖν> παράσημον ἔχει ἰχθύος <οὐράν>.

῎Εχει δ' ἀστέρας ἐφ' ἑκατέρου κέρατος α, <ἐπὶ τοῦ μυκτῆρος α> λαμπρόν, ἐπὶ τῆς κεφαλῆς β, <ὑπὸ> τράχηλον α, <ἐπὶ> στήθους β, <ἐπ'> ἐμπροσθίου ποδὸς α, <ἐπ' ἄκρου ποδὸς α, ἐπὶ> ῥάχεως ζ, <ἐπὶ> γαστρὸς ε, <ἐπ'> οὐρᾶς β λαμπρούς τοὺς πάντας κδ.

Ἐρατοσθένης (276 πΧ - 194 πΧ)
Αστροθεσιαι ή Καταστερισμοί

Edited by - elo on 22/06/2007 13:25:00

22/06/2007, 14:00:53
Μια δεύτερη ερμηνεία στον μύθο του ΠΑΝΑ .

Άλλωστε όλοι οι αρχαίοι μύθοι είναι ένα είδος συγκαλυμμένης σοφίας ,που τα πέπλα της μας αποκρύπτουν τα μυστικά της φύσης και του σύμπαντος .

ΠΑΝ σύμπαν ή το όλον (παν) του οποίου φέρει το όνομα .
Το πάνω μέρος του σώματος του ,που έχει ανθρώπινη μορφή ,απεικονίζει τον ουρανό και την ψυχή που διοικεί τον κόσμο .Η ερυθρότητα του προσώπου του είναι το έμβλημα της περιοχής του στοιχείου της φωτιάς ,οι ρυτίδες του αντιστοιχούν στις διάφορες αλλαγές του αέρα και των εποχών .
Τα μαλλιά του είναι οι ακτίνες του ήλιου και τα κέρατα του η σελήνη .
Το κάτω μέρος του σώματος του με την πυκνή του τριχοφυΐα ,θεωρείται η Γη με τα δέντρα και τα φυτά που την σκεπάζουν .Τα πόδια του αντιστοιχούν στα δυο ημισφαίρια που αποτελούν την υδρόγειο σφαίρα και οι κεράτινες οπλές του δείχνουν την σταθερότητα της Γης .
Οι επτά ενωμένοι σωλήνες είναι το σύμβολο των επτά πλανητών ,είναι η αρμονία των τροχιών και των περιστροφών τους.
Η ερωτική ιδιοσυγκρασία του μας αποκαλύπτει την τάση που κάνει όλα τα όντα να πολλαπλασιάζουνε το είδος τους .

dimitris2Μέλος
22/06/2007, 22:12:44
quote:
Οὗτός ἐστι τῷ εἴδει ὅμοιος τῷ Αἰγίπανι ..

Άρα κάπου είχα δίκιο.

Διότι
Ο Αιγιπάν
του Αιγιπανός
τω Αιγίπανι. ?

Πρώτη φορά βλέπω να μεταβιβάζετε ο τόνος μόνο στη δοτική και όχι στη γενική.
Αρα το Αιγιπάν είναι λάθος.

Edited by - dimitris2 on 22/06/2007 22:19:05

dimitris2Μέλος
22/06/2007, 22:44:37
quote:
ΕΣΥ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Τίποτα ευχαριστώ.
Απαντώ αμέσως.
Το τελευταίο που θα με ενδιέφερε είναι αν γέννησε ο/η κτηνοβάτης κατσικάνθρωπο.
Εξ άλλου ο Δίας αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο (υπάρχει θεωρεία ότι οι 12 ήσαν άνθρωποι που θεοποιήθηκαν) δεν θα γινόταν τράγος για να αποπλανήσει κάποια που της άρεσαν τα ζώα εκτός και αν ήταν τόσο προχωρημένος στη μεταφυσική και στην υποβολή.

Ο Αριστοτέλης ορίζει σαν βάση των συμβάντων την ενδελέχεια και συμφωνώ.
Οταν η θρησκεία παρουσιάζει την κτηνοβασία σαν κάτι θεϊκό , τότε ο πιστός δεν φταίει τίποτα στο να μιμηθεί πράξεις θεών όπως γινότανε στην αίγυπτο ή στο μυαλό του κάθε απαίδευτου τσοπάνη.

22/06/2007, 23:03:39
dimitris2 δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι γραμματικό,αλλά στο ότι προσπαθούμε την μυθολογία και τους συμβολισμούς που υπάρχουν πίσω από αυτή ,να τους διαστρεβλώσουμε, μόνο και μόνο για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας και της ανάγκες μας .

Η μήπως δεν είναι έτσι ;

rasputinΜέλος
22/06/2007, 23:03:45
quote:
Απαντώ αμέσως.

Θα'θελες μηπως ν'απαντησεις και στο χθεσινο μου μηνυμα...? (προς το τελος της σελ.5)

dimitris2Μέλος
23/06/2007, 01:16:24
quote:
dimitris2 δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι γραμματικό,αλλά στο ότι προσπαθούμε την μυθολογία και τους συμβολισμούς που υπάρχουν πίσω από αυτή ,να τους διαστρεβλώσουμε, μόνο και μόνο για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας και της ανάγκες μας .

Το να κρατάμε τη μυθολογία μας και να διαστρεβλώνουμε τη γλώσσα μας δεν είναι ότι καλύτερο.
Αν δεν ξέρουμε τη γλώσσα μας όλα πάνε περίπατο.
Τα είπε ο Πλάτων στον Κρατύλο.
dimitris2Μέλος
23/06/2007, 01:40:34
quote:
Θα'θελες μηπως ν'απαντησεις και στο χθεσινο μου μηνυμα...? (προς το τελος της σελ.5)

Φυσικά και θα ήθελα να απαντήσω.
Γράφεις πολύ ορθά σκεπτόμενος
quote:
Ο Ηροδοτος στη συγκεκριμενη καταγραφη του μας περιγραφει ένα τροπο «λατρειας» του Πανα ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Γιατι εμας τους Έλληνες θα πρεπει να μας νοιαζει τι συμβολιζει και πως λατρευεται ο Πάνας ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ?

Και εγώ ορθά ή εσφαλμένα σκέπτομαι τα εξής.

Ο μύθος στην Ελλάδα και την Αίγυπτο ήταν ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν σύνορα.
Οτι συμβόλιζε στην ελλάδα συμβόλιζε και στην αίγυπτο.

Πως να κατηγορήσεις τους αιγύπτιους οι οποίοι σαν πιο πιστοί στον Πάνα έβαζαν ένα κριάρι να κάνει τα διάφορα με μια γυναίκα?

Θα τους κατηγορήσουμε ότι δεν κατάλαβαν τον μύθο?

Τον είχαν καταλάβει και πολύ καλά.

Ο μύθος δεν έλεγε ότι είναι κακό η κτηνοβασία αλλά οτι η κτηνοβασία είναι σπορ των θεών.

Πες μου λοιπόν φίλε μου τι θα έκανε ο βοσκός που δεν έτυχε να σπουδάσει Σορβόνη αλλά να έχει γίδες που είναι κτήμα του και τις ορίζει?

Δεν θα έκανε κάτι το θεικό και σεβαστό από τη θρησκεία?
Ελλην ή Αιγύπτιος?

Κατευθύνει ο μύθος το λαό ή ο λαός τον μύθο?
Στην

dimitris2Μέλος
23/06/2007, 01:42:45
quote:

quote:

Φυσικά και θα ήθελα να απαντήσω.
Γράφεις πολύ ορθά σκεπτόμενος
quote:
Ο Ηροδοτος στη συγκεκριμενη καταγραφη του μας περιγραφει ένα τροπο «λατρειας» του Πανα ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

Γιατι εμας τους Έλληνες θα πρεπει να μας νοιαζει τι συμβολιζει και πως λατρευεται ο Πάνας ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ?

Και εγώ ορθά ή εσφαλμένα σκέπτομαι τα εξής.

Δεν υπάρχουν σύνορα.

Πως να κατηγορήσεις τους αιγύπτιους οι οποίοι σαν πιο πιστοί στον Πάνα έβαζαν ένα κριάρι να κάνει τα διάφορα με μια γυναίκα?

Ο μύθος δεν έλεγε ότι είναι κακό η κτηνοβασία αλλά οτι η κτηνοβασία είναι σπορ των θεών.

Πες μου λοιπόν φίλε μου τι θα έκανε ο βοσκός που δεν έτυχε να σπουδάσει Σορβόνη αλλά να έχει γίδες που είναι κτήμα του και τις ορίζει?

Ελλην ή Αιγύπτιος?

Κατευθύνει ο μύθος το λαό ή ο λαός τον μύθο?

23/06/2007, 02:03:29
quote:
Το να κρατάμε τη μυθολογία μας και να διαστρεβλώνουμε τη γλώσσα μας δεν είναι ότι καλύτερο.
Αν δεν ξέρουμε τη γλώσσα μας όλα πάνε περίπατο.
Τα είπε ο Πλάτων στον Κρατύλο.

Δηλαδή dimitris2 όλος αυτός ο διάλογος και η διαφωνίες εδώ μέσα έχει γίνει για να βγει το τελικό συμπέρασμα ,ότι δεν γνωρίζουμε την γλώσσα μας .

Δεν μου φαίνεται!!

23/06/2007, 02:28:34
dimitris2 αφού δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα μας, μπορείς να μου εξηγήσεις, σε απλοϊκά Ελληνικά, τι εννοείς με την "απάνησή" σου;

Δεν κατάλαβα...

Σε ρώτησα:

"Με βάση την όποια γνώση σου για τους αρχαίους Έλληνες, πιστεύεις ότι υπήρχαν πρόσωπα τα οποία ήταν προϊόντα κτηνοβασίας;
Και αν ναί... πώς δικαιολογείς ότι "ευδοκιμούσαν" σαν οργανισμοί τότε, ενώ τώρα, νομίζω, πως βιολογικά δε μπορεί να έχει ζωή ένα "τέρας"...

Άλλαξε κάτι που δεν γνωρίζω;"

Μου "απάντησες":

"Φυσικά και αλλάζουν τα πράγματα.
Παλαιά είχαμε δεινόσαυρους , σήμερα δεν έχουμε. Πρίν λίγα χρόνια οι εφημερίδες έγραφαν εθεάθη γέρων 38 ετών (ή καλύτερα μιας ώρας παρά 40 χρόνια), ενώ σήμερα φτάνει τα 100 και παλαιότερα ζούσε πολλά περισσότερα."

Δεν κατάλαβα αν αυτό είναι ναι ή όχι και σε ξαναρώτησα.

Συνέχισες να γράφεις:

"Το παράγωγο κτηνοβασίας λατρευόταν σαν θεότητα."

Πριν βγάλω συμπέρασμα ότι πιστεύεις κάτι τέτοιο, σε ξαναρώτησα, διότι απέφευγες να απαντήσεις αν κάτι τέτοιο στέκει βιολογικά.

Και τώρα απάντησες:

"Το τελευταίο που θα με ενδιέφερε είναι αν γέννησε ο/η κτηνοβάτης κατσικάνθρωπο."

Και πιο κάτω στο φίλο rasputin γράφεις μεταξύ άλλων:

"Ο μύθος δεν έλεγε ότι είναι κακό η κτηνοβασία αλλά οτι η κτηνοβασία είναι σπορ των θεών.

Ελλην ή Αιγύπτιος?"

Αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι, τι θα θεωρούσες ότι σου απάντησα εγώ, στο ερώτημα:

Βιολογικά μπορεί να υπάρξει προϊόν κτηνοβασίας;

Μπορεί ή δε μπορεί;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/06/2007, 13:47:54
quote:
Δεν υπάρχουν σύνορα.

Αγαπητέ dimitris2, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ένας μύθος γενικά είναι κοινός και στον Ελλαδικό χώρο και στον Αιγυπτιακό.
Προφανώς αυτό να συμβαίνει όταν ο ένας μύθος είναι απόρροια τενός μύθου κάποιου άλλου λαού αλλά γενικότερα ο κάθε λαός έχει τα δικά του ήθη, τα δικά του έθιμα και το δικό του κοινωνικό/θρησκευτικό/πολιτιστικό σύστημα το οποίο τον διαχωρίζει από κάποιον άλλον λαό.
Με αυτή την έννοια λοιπόν, μπορεί ο ίδιος μύθος να συμβολίζει και στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο αρκετά όμοια πράγματα αλλά μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφορές.

In anticipation of my resurrection...

rasputinΜέλος
23/06/2007, 17:17:27
quote:

Μπορεις να γινεις λιγο πιο συκεκριμενος? Για ποιον από ολους τους μυθους λες? Γι’αυτόν της γεννησης του? για τις σχεσεις του με τις νυμφες? για τη σχεση του με τον Διονυσο? με την Αφροδιτη? με τον Aπολλωνα? για το πώς εφτιαξε τον αυλο του? για την αναμειξη του σε Μαχες των Ελληνων? (εξου και το “Πανικος” απ’τη μαχη του Μαραθωνα), για ποιο λογο σχετίζεται με τους βοσκους? (ο Πανας θεωρειται ο “προστατης ποιμενας”) κλπ… Για ποιον απ’ολους τους μυθους εννοεις ότι είναι ιδιος σε Ελλαδα και Αιγυπτο?

quote:
Δεν υπάρχουν σύνορα.
Αυτό από πού το συμπέρανες?

quote:
Πως να κατηγορήσεις τους αιγύπτιους οι οποίοι σαν πιο πιστοί στον Πάνα
από πού βγαινει ότι οι αιγυπτιοι είναι πιο πιστοι στον Πανα?

quote:

Μα δεν είναι θεμα ότι δεν το καταλαβαν, απλα γι’αυτους αποσυμβολιζεται διαφορετικα, δινουν άλλη ερμηνεια! (και ουτε είναι θεμα σωστης ή λαθος ερμηνειας ετσι ?! ).

quote:
(απαντησα πιο πανω)

quote:
Εχεις καποια συγκεκριμενη παραπομπη/διαπίστωση, ότι γενικα η κτηνοβασια είναι σπορ που αρεσει στους Θεους ή αυτό είναι δικο σου συμπερασμα?

quote:
–που κολλαει αυτό? υπαρχουν και στην εποχη μας πολλοι (χριστιανοι) βοσκοι που γουσταρουν κατσικουλες… τι παει να πει αυτό? …οτι επειδη είναι χριστιανοι και κατσικοεραστες, ο χριστιανισμος ευνοεί την κτηνοβασια?

quote:
?Ομοιως όπως παραπανω , από πού ξερουμε ότι στην ελλαδα ηταν σεβαστη και θρησκευτικη πραξη η κτηνοβασια?

..

Edited by - rasputin on 23/06/2007 17:19:55

Edited by - rasputin on 23/06/2007 17:22:47

dimitris2Μέλος
24/06/2007, 00:40:27
quote:
Δηλαδή dimitris2 όλος αυτός ο διάλογος και η διαφωνίες εδώ μέσα έχει γίνει για να βγει το τελικό συμπέρασμα ,ότι δεν γνωρίζουμε την γλώσσα μας .

Απλά δεν είπα να γίνουμε και γλωσσολόγοι.
Λίγα αρχαία να γνωρίζουμε, καλό είναι .
Δεν είπα ότι το άρθρο για τον "Αιγιπάν" το σύνταξε κάποιος από τους φίλους μας. Κάποιος το βρήκε σε κάποιο περιοδικό , το έφερε και καλά έκανε.
Σημασία έχει ότι αυτοί που γράφουν σε περιοδικά και κατευθύνουν ιδέες ή απλά παρουσιάζουν ιδέες αρχαιοελληνικές , δεν γνωρίζουν τη στοιχειώδη αρχαία γραμματική.
Θα μπορούσα σε ένα κείμενο που αναφέρεται π.χ. στον αιγιπάν να φέρω τις αντιρρήσεις μου σχετικά με τα γραφόμενα.
Δεν το κάνω προς το παρόν γιατί προέχει να πω για το φαινόμενο των σημερινών αρχαιοπατέρων να μην καταλαβαίνουν γρί (ισως το κατάλαβαν) απλή αρχαία καθαρεύουσα.

Είναι πολύ σοβαρό για μένα γιαυτό αναγκάστηκα να παρεκλίνω

dimitris2Μέλος
24/06/2007, 00:59:27
quote:
"Με βάση την όποια γνώση σου για τους αρχαίους Έλληνες, πιστεύεις ότι υπήρχαν πρόσωπα τα οποία ήταν προϊόντα κτηνοβασίας;
Και αν ναί... πώς δικαιολογείς ότι "ευδοκιμούσαν" σαν οργανισμοί τότε, ενώ τώρα, νομίζω, πως βιολογικά δε μπορεί να έχει ζωή ένα "τέρας"...

quote:
Μου "απάντησες":

"Φυσικά και αλλάζουν τα πράγματα.
Παλαιά είχαμε δεινόσαυρους , σήμερα δεν έχουμε. Πρίν λίγα χρόνια οι εφημερίδες έγραφαν εθεάθη γέρων 38 ετών (ή καλύτερα μιας ώρας παρά 40 χρόνια), ενώ σήμερα φτάνει τα 100 και παλαιότερα ζούσε πολλά περισσότερα."

Σου απάντησα.
Μήπως μπορείς να μου λύσεις την απορία γιατί βιολογικά δεν υπάρχουν σήμερα δεινόσαυροι?
Τι λέει η επιστήμη?
Τι λέει η επιστήμη για τον μάγο Κάχλα?
Για τους νεκρομάντεις?
Τι λέει η επιστήμή για διασταυρώσεις ανθρώπου με λιοντάρι που γινόταν παλαιά? Διάβασε (αν βρείς) Γράχαν Μάστερ και πάρε την ταινία "αγριόγατα'.
24/06/2007, 02:02:04
quote:
dimitris2

Σου απάντησα.

Πότε;;;

Και τι μου απάντησες;;;;

Ναί ή όχι;;;;

Συγγνώμη που δεν το πρόσεξα. Σου είναι εύκολο να το επαναλάβεις;;

quote:
dimitris2

Μήπως μπορείς να μου λύσεις την απορία γιατί βιολογικά δεν υπάρχουν σήμερα δεινόσαυροι?
Τι λέει η επιστήμη?
Τι λέει η επιστήμη για τον μάγο Κάχλα?
Για τους νεκρομάντεις?
Τι λέει η επιστήμή για διασταυρώσεις ανθρώπου με λιοντάρι που γινόταν παλαιά? Διάβασε (αν βρείς) Γράχαν Μάστερ και πάρε την ταινία "αγριόγατα'.

quote:
Τι λέει η επιστήμή για διασταυρώσεις ανθρώπου με λιοντάρι που γινόταν παλαιά?

Εγώ ξέρω το Ριχάρδο το λεοντόκαρδο.

Αφού μιλάμε για ταινίες, υπάρχουν σήμερα δεινόσαυροι.

Στο τζουράσικ παρκ.!!!

Εκτός αν θέλεις να σου πω, ότι δεν υπάρχουν σήμερα δεινόσαυροι διότι σταμάτησαν οι άνθρωποι να ζευγαρώνουν μαζί τους, επειδή είχαν ... πρόβλημα, σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές, λόγω...βάρους.
Όχι των ανθρώπων, των δεινοσαύρων.

Αυτό όμως, είναι πανάσχετο με την ερώτησή μου, εκτός αν πιστεύεις ότι οι δεινόσαυροι ήταν διασταύρωση, κάποιου ζώου με άνθρωπο (όλα είναι πιθανά από εσένα, αφού δυσκολεύεσαι να μου πεις αν στέκει βιολογικά η αναπαραγωγή μεταξύ διαφορετικών ειδών).

Απορώ γιατί με βρίζατε όταν έγραψα, ότι φταίει το νερό που, μάλλον, πίνετε απ' την ίδια πηγή.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ