ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VELISSARIOS31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/06/2006, 21:49:27
quote:
Άν δέν πιστεύεις στο χέρι σου είναι να πείς δέν θέλω, ή θέλω να γράφει κάτι άλλο σωστά??
Και απο την στιγμή που έχουμε δημοκρατία πρέπει να σεβαστούμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών που στην Ελλάδα τις εκπροσωπεί ο Χριστιανισμός.

Φίλε μου άλλο να σέβεσαι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των συμπολιτών σου και άλλο η προαιρετική του αναγραφή στο κρατικό έγγραφο της ταυτότητας. Παραπάνω εξήγησα κι εγώ και οι υπόλοιποι φίλοι πολύ καλά για ποιους λόγους δεν έχει κανένα νόημα να αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

29/06/2006, 21:57:21
quote:
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ''ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ'' ΚΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΩ ΣΠΙΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΚΛΠ

LOL!!!

Ας πω κι εγώ ένα παράδειγμα ημι-χιουμοριστικό για μπλεξίματα που μπορούν να προκύψουν με τις αναγραφές θρησκεύματος στην ταυτότητα.

Φαντάσου να οδηγείς και να σε σταματήσει αστυνομικός για έλεγχο. Ο αστυνομικός να είναι παθιασμένος ορθόδοξος και στην ταυτότητά σου να γράφεις "παγανιστής", "δωδεκαθεϊστής", "άθεος", "σατανιστής" ή κάτι ανάλογο!!!

Και εκεί που θα είχες το δίπλωμα και την άδεια όλα ok, να σε γράψει επίτηδες επειδή δεν έχεις...πυροσβεστήρα...(υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σε γράψει αν θέλει ο αστυνομικός), παρασυρόμενος από το θρησκευμά σου

Lost in Necropolis

La ville de la mort

29/06/2006, 22:52:03
Δεν υπάρχει λόγος να αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα. Δεν βοηθάει σε τίποτα την αστυνομία και το κράτος το αν δηλώνεις Χριστιανός ή ό,τι άλλο. Ισως παλιότερα να χρειαζόταν καθώς με την διεύθυνση σου και το θρήσκευμα θα μπορούσαν θεωρητικά τουλάχιστον να μάθουν μερικά πράγματα για σένα από την ενορία σου.

Θυμάστε που λέγαμε ότι στο "Βυζάντιο" έπαιρνες ένα χαρτί από την ενορία σου και μπορούσες να πας σε οποιαδήποτε ενορία και να σε δεχτούν, να σε φιλοξενήσουν κλπ. Αυτό βοηθούσε ιδιαίτερα τους εμπόρους της εποχής. Μάλλον από τότε έγινε συνήθεια...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/06/2006, 01:12:40
VELISSARIOS:
«Η αντιπαθεια σου για το βυζαντιο με κανει να γελαω μην ανησυχεις αγαπητε γιατι οι προγονοι σου ηταν βυζαντινοι οσο και αν δεν το θελεις προερχεσε απο το βυζαντιο οσο και αν θελεις να το αλλαξεις δεν μπορεις.»

Ε ρε ζόρι που τραβάς Βελισάριε!!!!!!!!

Ξέρεις κάτι μεγάλε? Όσο Μουσουλμάνοι είναι οι εξισλαμισμένοι Ίωνες άλλο τόσο……«βυζαντινοί» υπήρξαν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ!

Το πιάνεις ή ξεπερνά την δυνατότητα σου?

Οι πρόγονοι σου λοιπόν φίλτατε, αν και έχει αναφερθεί, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έγιναν γνωστοί ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ με τον Σωκράτη, με τον Πλάτωνα, με τον Αριστοτέλη, με τον Μέγα Αλέξανδρο, με τον Θαλή, με τον Αρχιμήδη, με τον Παρθενώνα, με το Θέατρο, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την μυθολογία του Δωδεκάθεου, την μαγεία του έργου ενός Οδυσσέα, και πάει λέγοντας ο κατάλογος του Ελληνικού θαύματος.

Κανείς δεν μας θεωρεί Έλληνες επειδή ετεροχρονισμένα τρέχουμε και τρέξαμε να καπηλευτούμε έναν Ισπανοεβραίο-ρεμάλι-Θεοδόσιο, έναν Ρωμαίο σφαγέα Φλάβιο Βαλέριο ή ένα τσούρμο Αρμένιους, Πάρθους ή Αρμενοσλάβους!

Εάν εσύ και οι ομόσταυλοι σου θεωρείτε «Έλληνες» όλους όσους έζησαν μέσα σε ένα πολυεθνικό κράμα, μόνο και μόνο επειδή έτσι το χρειάστηκε το «ελληνορθόδοξο» κατασκεύασμα μετά την απώλεια του θεοκρατικού συστήματος, τότε ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ. Είναι δικοί σας!

Μυαλό δεν θα βάλετε, σας το έβαλε όμως η ιστορία….

30/06/2006, 08:15:09
Αγαπητέ macedon, σαφώς και το θρήσκευμα είναι ένα στοιχείο που αφορά μόνο τον κάθε πιστό και κανέναν άλλον.
Όπως θα είδες στο μήνυμα μου αναφέρω πως η αληθινή πίστη κάποιου δεν περνάει από τα χαρτιά, η αναγραφή του θρησκεύματος δεν ισχυροποιεί την πίστη κάποιου ούτε η μη αναγραφή του την αποδυναμώνει.

Εσύ όμως πιστεύεις πως δεν πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα ούτε καν προαιρετικά.
Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, φίλε μου, πως αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύσει τουλάχιστον στην παρούσα φάση της Ελληνικής κοινωνίας.
Όπως θυμόμαστε όλοι μας ξεσηκώθηκαν πολλές αντιδράσεις εκείνη την εποχή για αυτό το λόγο την στιγμή που η αναγραφή του θρησκεύματος ήταν προαιρετική.
Εαν η μη αναγραφή του θρησκεύματος ήταν υποχρεωτική νομίζω οτι πραγματικά θα είχαμε δράματα...

Πιστεύω λοιπόν οτι η Ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει σε κάποιο βαθμό να ξεφεύγει από κάποιους περιορισμούς θρησκευτικού χαρακτήρα που της είχαν επιβληθεί ή είχε επιβάλλει αυτή η ίδια στα μέλη της.
Δε νομίζω όμως πως είμαστε στο σημείο ακόμα να απαλλαγούμε εντελώς από αυτούς...

In anticipation of my resurrection...

VELISSARIOSΜέλος
30/06/2006, 10:14:43
quote:
Οι πρόγονοι σου λοιπόν φίλτατε, αν και έχει αναφερθεί, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έγιναν γνωστοί ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ με τον Σωκράτη, με τον Πλάτωνα, με τον Αριστοτέλη, με τον Μέγα Αλέξανδρο, με τον Θαλή, με τον Αρχιμήδη, με τον Παρθενώνα, με το Θέατρο, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την μυθολογία του Δωδεκάθεου, την μαγεία του έργου ενός Οδυσσέα, και πάει λέγοντας ο κατάλογος του Ελληνικού θαύματος.

Κανείς δεν μας θεωρεί Έλληνες επειδή ετεροχρονισμένα τρέχουμε και τρέξαμε να καπηλευτούμε έναν Ισπανοεβραίο-ρεμάλι-Θεοδόσιο, έναν Ρωμαίο σφαγέα Φλάβιο Βαλέριο ή ένα τσούρμο Αρμένιους, Πάρθους ή Αρμενοσλάβους!

LOL XAXAXAXAOσο προγονος ειναι ενας Γαλλος η Αγγλος η Γερμανος με τους αρχαιους τοσο εισαι και εσυ υστερα απο 2500χρονια.
Η διαφορα μας ειναι οτι ενω εγω αγαπω ολο την ιστορια της Ελλαδος εσυ την τεμαχιζεις και κρατας αυτο που σου αρεσει πιο πολυ ε δεν παει ετσι αγαπητε.

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

ca95fΝέο Μέλος
30/06/2006, 10:45:59
Για κάτσε ρε VELISSARIOS, εσύ δεν τεμαχίζεις την ιστορία δηλαδή;
Αποκλείεις ότι μπορεί να είσαι Τουρκόσπορος, Φράγκος, Καταλανός, Σλάβος, Αρμένιος, Σαρακηνός, Αλβανός (όπως ήταν ο αγαπημένος σου πρόγονος ο Ιουστινιανός), Γερμανός, Ιταλός, Αιγύπτιος ακόμη και Μογγόλος στο αίμα, αγνοώντας όλες αυτές τις φυλές (και άλλες τόσες ακόμα) που πέρασαν από την Ελλάδα, άλλες για πολύ, άλλες για λίγο, κατηγορώντας μάλιστα τον συνομιλητή σου επειδή αισθάνεται περισσότερο Έλληνας από εσένα...

Edited by - ca95f on 30/06/2006 10:53:49

VELISSARIOSΜέλος
30/06/2006, 11:22:18
Ισα ισα αγαπητε εγω συμφωνω με αυτα που λες απο την στιγμη που δεν υποστηριζεται την ενιαια συνεχεια του ελληνικου εθνους απο τα αρχαια στα ελληνιστικα υστερη αρχαιοτητα ρωμαικα κτλ χρονια τοτε οι ποιο πολοι ειμαστε λογης λογης.

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

ChastityΜέλος
30/06/2006, 16:28:44
quote:

Ισα ισα αγαπητε εγω συμφωνω με αυτα που λες απο την στιγμη που δεν υποστηριζεται την ενιαια συνεχεια του ελληνικου εθνους απο τα αρχαια στα ελληνιστικα υστερη αρχαιοτητα ρωμαικα κτλ χρονια τοτε οι ποιο πολοι ειμαστε λογης λογης.

Μπορεί, όμως το τελευταίο που μπορεί να είμαστε είναι "βυζαντινοί", κάτι που περιέργως ξεχνάς. Άλλωστε το να είσαι "βυζαντινός" δεν αποτελεί φυλετικό γνώρισμα και το ξέρεις, οπότε μην ανακατεύεις δύο άσχετους μεταξύ τους ορισμούς.

Επίσης θέλω να πω πως η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος έχει λιγότερο πολιτικό κόστος από την υποχρεωτική μη αναγραφή αυτού. Νομίζω γίνομαι κατανοητός...

Lux e tenebris
VELISSARIOSΜέλος
30/06/2006, 16:43:52
quote:
Μπορεί, όμως το τελευταίο που μπορεί να είμαστε είναι "βυζαντινοί", κάτι που περιέργως ξεχνάς. Άλλωστε το να είσαι "βυζαντινός" δεν αποτελεί φυλετικό γνώρισμα και το ξέρεις, οπότε μην ανακατεύεις δύο άσχετους μεταξύ τους ορισμούς.

Εαν δεν αποδεχεσαι τον ορο Ρωμηος σαν εθνικη ονομασια των Ελληνων οπως Αχαιοι κτλ τοτε αυτοματως αναγνωριζεις την νεκρωση του Ελληνισμου για 1100 χρονια και την ζυμωση του μεσα σε ενα μωσαικο εθνοτητων με αποτελεσμα την αλλοιωση του σε μεγαλο βαθμο κατι που υποστηριζουν πολλοι ξενοι μελετητες και ειναι εναντια στα συμφεροντα του Ελληνισμου.Το κοστος αυτης της πολιτικης το πληρωνουμε με τα Σκοπια και το Αλβανικο μην μπλεκεις θρησκειες δεν θελω να τις μπλεξεις δες το σαν Ελληνας καθαρα.
quote:
Επίσης θέλω να πω πως η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος έχει λιγότερο πολιτικό κόστος από την υποχρεωτική μη αναγραφή αυτού. Νομίζω γίνομαι κατανοητός...

Θα συμφωνησω.

ChastityΜέλος
30/06/2006, 17:27:17
quote:
Εαν δεν αποδεχεσαι τον ορο Ρωμηος σαν εθνικη ονομασια των Ελληνων οπως Αχαιοι κτλ τοτε αυτοματως αναγνωριζεις την νεκρωση του Ελληνισμου για 1100 χρονια και την ζυμωση του μεσα σε ενα μωσαικο εθνοτητων με αποτελεσμα την αλλοιωση του σε μεγαλο βαθμο κατι που υποστηριζουν πολλοι ξενοι μελετητες και ειναι εναντια στα συμφεροντα του Ελληνισμου.Το κοστος αυτης της πολιτικης το πληρωνουμε με τα Σκοπια και το Αλβανικο μην μπλεκεις θρησκειες δεν θελω να τις μπλεξεις δες το σαν Ελληνας καθαρα.

Μάλιστα. Και ο όρος "βυζαντινός" τι σχέση έχει με όλα αυτά;

Lux e tenebris