ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το φατνόσπιτο (χωροχρονική & πολεοδομική μελέτη) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το φατνόσπιτο (χωροχρονική & πολεοδομική μελέτη) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
12/06/2009, 18:52:21
quote:
TC:
Το ότι ανέφερα απλώς ένα γεγονός για έναν τρόπο ζωής σε κάποια περιοχή στην Αίγυπτο (μου διέφυγε η αναφορά σε ελληνικά σπίτια, και καλώς έγινε παραπάνω) και δεν το συνόδευσα με σεντονιάδα σήμαινε ότι θεωρώ πως ήταν αυτονόητο γιατί το έγραψα.
Η συζήτηση ξεκίνησε συγκεκριμένα για "χωροχρονική και πολεοδομική" άποψη περί κάποιων πραγμάτωνκαι προφανώς με το ποστ μου εννοούσα ότι είναι ανοιχτό και το γεγονός να μην ήταν παρακείμενος σταύλος το μέρος όπου κατέλυσαν οι εν λόγω, αλλά μέσα σε κανονική οικία στο ισόγειο.

Αυτό που δυστυχώς βλέπω να διαφεύγει συνεχώς στους πολεμιστές του όποιου δόγματος (εδώ και στην εξωνετική ζωή) είναι ότι αυτό που μετράει σε μια ιδεολογία/ θρησκεία είναι η βασική ιδέα της, τα διδάγματά της, ο τρόπος σκέψης της, η ουσία της.
Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ποτέ συζήτηση τέτοια που θα εξυπηρετήσει τον βασικό σκοπό μιας συζήτησης: να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να μας δημιουργηθεί βάση για νέες σκέψεις μέσα από τον αφουγκρασμό των άλλων απόψεων. Έτσι καταλήγουμε σε βάλτωση, σε αποκρυστάλλωση, σε μη εξέλιξη.

Εδώ γίνεται (νομίζω) μια απόπειρα να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν γραπτά ανθρώπων. Δεν συζητάμε την βασική έννοια και τις βασικές διδαχές του Χριστιανισμού.
Αυτό που έχει σημασία (κατ' εμέ) είναι αυτά που είπε ο Χριστός, και η "μελέτη" για τις λεπτομέρειες των μεταγενέστερων γραπτών που έφτασαν ως τις μέρες μας ουδόλως προσβάλλει ή αναιρεί τις διδασκαλίες του Χριστού.

Ας μάθουμε να συζητάμε κι ας είμαστε σίγουροι ότι η πίστη μας και οι πεποιθήσεις μας δεν πρόκειται να αλλοιωθούν αν ανοίξουμε λίγο το μυαλό μας και ξεκολλήσουμε από τον φανατισμό.

Αγαπητέ ΤC, συμφωνώ μαζί σου.
Έχεις λοιπόν την πολύ λογική και απλή άποψη ότι οικία και φάτνη ενδεχομένως να ήσαν το ένα και το αυτό.
Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίφαση μεταξύ των δύο Ευαγγελίων.

Για να δούμε λοιπόν τι θα πουν τώρα οι φωστήρες!!!: makfor και zip!!!! οι οποίοι σαφώς και δεν έπιασαν το υπονοούμενο.....και έτσι μου έκαναν επίθεση νομίζοντας ότι σου επιτίθεμαι.......και παρασυρόμενοι από το ρητό: "Ο εχθρός του εχθρού μου.....φίλος μου".......έσπευσαν να δαγκώσουν........για να δούμε τώρα τι θα πουν.....είμαι περίεργος!!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 12/06/2009 19:00:06

RobbenΜέλος
17/06/2009, 20:34:40
quote:

Και θα τα πούμε σε λίγες μέρες ... [/font=Trebuchet MS]

Ελα Zip. Βρηκες κατι ή να σε πω συκοφαντη?
17/06/2009, 22:06:57
Eνδεχομένως ο zip, να γυρίσει με άλλο nic-name! το έχει ξανακάνει......όταν στριμώχνεται .....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

RobbenΜέλος
23/06/2009, 20:58:41
Ή να μην μιλησει καθολου..................
23/06/2009, 23:21:58
Όχι.....είναι λαλήστατος!!!

Edited by - europaios2 on 23/06/2009 23:26:05

RobbenΜέλος
25/06/2009, 16:31:12
Το βλεπω................
25/06/2009, 17:18:42
Έχεις πέσει κουτσομπολιό, άλλο πράμα.
Και μετά λένε για τις γυναίκες.

RobbenΜέλος
25/06/2009, 18:13:40
Δεν ειναι κουτσομπολιο. Απλα περιμενω ακομα να φερει αυτα που ελεγε.
Αν δειτε τα προηγουμενα και τις χειροπεδες, θα καταλαβετε.......
25/06/2009, 23:30:27
Αγαπητέ Robben, ώσπου να επανέλθει εδώ ο zip, ας έρθεις στα άλλα θέματα του μύθος και θρησκεία που τρέχουν, για να πεις τη γνώμη σου!

26/06/2009, 09:57:54
quote:
europaios2

Eνδεχομένως ο zip, να γυρίσει με άλλο nic-name! το έχει ξανακάνει......όταν στριμώχνεται .....

Γνωστές οι μαλακίες σου για την δημιουργία εντυπώσεων.

Το forum του focus, ως φαίνεται, είναι ανενεργό. Εκτός αυτού, φαίνεται ότι υπήρξε μια ανανέωση του περιεχομένου του και της βάσης του. Αφ' ενός αυτό καθιστά δύσκολη την εύρεση της συγκεκριμένης δημοσίευσης (αν υπήρξε ποτέ τέτοια δημοσίευση), αφ' ετέρου είναι πολύ βολικό για κάποιους να λένε πως κάποτε, κάπου, υπήρξε μια δημοσίευση που αφορά μια προφορική διάλεξη ενός καθηγητή Πανεπιστημίου. Εφ' όσον αυτή η δημοσίευση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αναζητηθεί στο ίδιο το φόρουμ στο οποίο έγινε, είναι δυνατόν αυτοί οι κύριοι ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. Ας μας φέρουν οι ίδιοι αποδείξεις ότι υπάρχει αυτή η δημοσίευση. Κι εγώ κι ο καθένας μπορεί να ισχυρισθεί ότι βρήκε κάπου, κάποτε, μια σελίδα, ένα κείμενο, ένα pdf, και να λέει ότι θέλει. Εφ' όσον το pdf δεν είναι επίσημο κείμενο του Α.Π.Θ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ, απολύτως ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. Εγώ προσωπικά, δεν μπορώ ασφαλώς να δεχτώ ένα τέτοιο κείμενο, αμφιβόλου προελεύσεως και αμφιβόλου ύπαρξης.

Δεν έχω έρθει ακόμη σε επαφή με το Α.Π.Θ, γιατί περίμενα μια απάντηση πρώτα από το focus. Επιφυλάσσομαι όμως για το μέλλον. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ζητήσω την άδεια από τους υπεύθυνους του esoterica.gr να δημοσιεύσω στο μέλλον την σχετική αλληλογραφία.

Edited by - zip on 26/06/2009 10:22:31

26/06/2009, 12:38:05
quote:
zip:
Γνωστές οι μαλακίες σου για την δημιουργία εντυπώσεων.

Tότε γιατί γύρισες με άλλο όνομα?

26/06/2009, 13:02:47
quote:
europaios2

Tότε γιατί γύρισες με άλλο όνομα?

Ποιο άλλο όνομα ρε ;

26/06/2009, 13:32:26
Βλέπεις Robben τι εννοώ?

Εάν θέλεις κάτι ρώτα ή περίμενε μέχρι να έχει χρόνο και διάθεση ο άνθρωπος που πρέπει και θα λάβεις απάντηση, μην μπαίνεις στην διαδικασία του κουτσομπολιού. Το ότι εσύ έκανες μια ερώτηση ή θεώρησες ότι κάτι έχει μείνει μετέωρο είναι δικό σου θέμα, ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα.

Όπως φαίνεται πήρες την απάντησή σου και έληξε.

26/06/2009, 15:01:54
quote:
zip:
Ποιο άλλο όνομα ρε ;

Άντε για πολλοστή φορά να το ξαναρωτήσω! πως είναι δυνατόν να συμμετείχες σε ένα θέμα το 2006 ενώ μέλος έγινες το καλοκαίρι του 2008?

Edited by - europaios2 on 26/06/2009 15:04:32

26/06/2009, 15:35:58
quote:
europaios2

Άντε για πολλοστή φορά να το ξαναρωτήσω! πως είναι δυνατόν να συμμετείχες σε ένα θέμα το 2006 ενώ μέλος έγινες το καλοκαίρι του 2008?

Ποιος σου είπε ρε φίλε πως συμμετείχα στο esoterica το 2006 ;;; Ρε κόλλημα το άτομο ... !!! Δεν ήμουνα μέλος εγώ στο esoterica το 2006! Για ότι μπούρδα συμπέρασμα βγάζεις εσύ, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε ; Είσαι σοβαρός ;;;

26/06/2009, 22:38:48
quote:
zip:
Ποιος σου είπε ρε φίλε πως συμμετείχα στο esoterica το 2006 ;;; Ρε κόλλημα το άτομο ... !!! Δεν ήμουνα μέλος εγώ στο esoterica το 2006! Για ότι μπούρδα συμπέρασμα βγάζεις εσύ, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε ; Είσαι σοβαρός ;;;

zip:
"1) Στο ξαναλέω, έχουμε μιλήσει εκτενέστερα γι' αυτές, τις έχουμε αναλύσει διεξοδικότατα, σχεδόν τις έχουμε συλλαβίσει. Δεν θα λέμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι κουραστικό ..."

===================================================================
Mόνο που αυτά που λες υπήρχαν σε ένα θέμα 2 χρόνια πριν εμφανιστείς με το όνομα zip.
Εμφανίζεις το θέμα ως ήδη ως γνωστό! μόνο που εγώ όμως, το αγνοούσα τελείως μιας και ήταν περίπου 1 χρόνο πριν τη δική μου εγγραφή! Πως λοιπόν το ανέλυσες εσύ? πως το συλλάβισες εσύ? πως μίλησες εκτενέστατα γι' αυτό!!!! όταν γράφτηκες στο forum, δύο χρόνια μετά το τελευταίο μήνυμα που γράφτηκε στο θέμα αυτό?

Edited by - europaios2 on 26/06/2009 22:40:56

26/06/2009, 23:35:58
Ρε τι έχουμε πάθει...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
26/06/2009, 23:56:40
europaios2, φίλε, έχεις μεγάλο πρόβλημα. Όταν λέω "έχουμε", χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό, το κάνω γιατί συμφωνώ με τις απόψεις των συνομιλητών μου, που το έχουν κάνει. Υιοθετώ δηλ. τις απόψεις τους και χρησιμοποιώ πληθυντικό αριθμό, βάζοντας κι εμένα μέσα σ' αυτήν την "ομάδα" των απαντήσεων. Έχεις μεγάλο πρόβλημα φίλε ... ξεκόλλα.
27/06/2009, 00:57:18
quote:
zip:
europaios2, φίλε, έχεις μεγάλο πρόβλημα. Όταν λέω "έχουμε", χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό, το κάνω γιατί συμφωνώ με τις απόψεις των συνομιλητών μου, που το έχουν κάνει. Υιοθετώ δηλ. τις απόψεις τους και χρησιμοποιώ πληθυντικό αριθμό, βάζοντας κι εμένα μέσα σ' αυτήν την "ομάδα" των απαντήσεων. Έχεις μεγάλο πρόβλημα φίλε ... ξεκόλλα.

Αστ΄ αυτά!!!....... το θέμα ήταν ανενεργό!!! μόνο εάν συμμετείχες σε αυτό θα ήξερες για αυτό!!! αφενός και αφετέρου θα μπορούσες απλά να πεις ότι υπάρχει ένα θέμα όπου έχουνε μιλήσει εκτενέστερα γι' αυτές, τις έχουνε αναλύσει διεξοδικότατα, σχεδόν τις έχουνε συλλαβίσει.
Δεν θα λέμε τα ίδια και τα ίδια. Είναι κουραστικό ..."
Μπας και θόλωνες τα νερά!!! αλλά είσαι απρόσεκτος zip! πολύ απρόσεκτος!!! ......θέλεις αλλά δεν μπορείς zip!! δεν μπορείς!

Εσύ σχετικά με την κολυμπήθρα της Βιθεσδα! έκανες ολόκληρη ανάλυση για του χρόνους κ.λ.π......και επαίρεσαι για την τέλεια γραμματική σου!!!......τώρα το γυρνάς σε αυτονόητα κ.λ.π.......
-Ποιον πας να κοροϊδέψεις zip?...... ντροπή σου!!! παραδέξου και μια φορά την αλήθεια!!! τι σου έχει κάνει και είσαι τσακωμένος μαζί της?

Edited by - europaios2 on 27/06/2009 00:58:37

27/06/2009, 10:52:27
europaios2, έχεις πρόβλημα φίλε ... μεγάλο ...