- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Schwabe, αν θες sex stories, καλύτερα κοίτα εδώ:»
Τώρα αντιλαμβάνομαι αγαπητέ το ΓΙΑΤΙ αργείς τόσο να απαντήσεις όταν σε ρωτάνε: μελετάς σχετικό υλικό «παιδαγωγικού» χαρακτήρα!!![]()
![]()
![]()
Μπαγάσα……..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Schwabe, αν θες sex stories, καλύτερα κοίτα εδώ:»Τώρα αντιλαμβάνομαι αγαπητέ το ΓΙΑΤΙ αργείς τόσο να απαντήσεις όταν σε ρωτάνε: μελετάς σχετικό υλικό «παιδαγωγικού» χαρακτήρα!!
Μπαγάσα……..
Τώρα θα έκανα κανένα σχόλιο περί αγχωμένης... αλλά άστο καλύτερα.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
quote:
Δεν θέλω παραμύθια και μύθους δήθεν θεών, αλλά�.ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ» ΛΟΓΟΥ!!!!!
Για αληθινές ιστορίες (σεξ) του εξ αποκαλύψαντος λόγου δεν υπάρχουν στοιχεία. Αν έχεις φέρτα να τα γνωρίσουμε.
quote:
Δεν θέλω Θεούς που ποτέ δεν υπήρξαν, αλλά ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ!!Τι άλλο να θέλω? Θέλω το ΓΝΗΣΙΟ.
Γνήσιοι ήσαν όλοι. Και όρχεις είχαν και ανωμαλίες έκαναν. Το διακυρήσουν εξ άλλου "εν αμαρτίες εκύσησέ μη η μήτηρ μου και εν αμαρτίες εστίν δια παντός."
quote:Τι «αποδείξεις» ρε Δημήτρη θέλεις??? ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!!
Εκτός και εάν θεωρείς ότι οι Θεοί των Ελλήνων ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΟΙ, οπότε το πράγμα αλλάζει καθώς είναι προφανές ότι�.ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ!!
Λοιπόν, απάντησε μου σε ποια εκδοχή γέρνεις ώστε να συνεχίσω ή να σταματήσω.
Η εκδοχή μου είναι ότι για τους αρχαίους υπήρχαν ενώ για νεοπαγανιστές δεν υπάρχουν. Γιατί οι νεοπαγανιστές τα θέλουν όλα δικά τους δηλαδή να ασπάζονται την αθεια και ταυτόχρονα και τη θρησκεία των αρχαίων.
Ε, δε γίνονται όλα ταυτόχρονα αγαπητέ.
quote:
dimitris2:
«Τι συμβολίζει η κατσίκα. Οχι ο Δίας.
Είναι ένα πρόβλημα που με απασχολεί από τα φοιτητικά μου χρόνια σαν γιδοβοσκός.»Και μάλλον��θα συνεχίσει να σε απασχολεί!!
Εκτός και εάν���..γίνεις γιδοβοσκός!!
Ρώτησα για το συγκεκριμένο ζώο την κατσίκα.
«Για αληθινές ιστορίες (σεξ) του εξ αποκαλύψαντος λόγου δεν υπάρχουν στοιχεία. Αν έχεις φέρτα να τα γνωρίσουμε.»
Τι να σου φέρω? Δεν γνωρίζεις την Παλαιά Διαθήκη??
dimitris2:
«Γνήσιοι ήσαν όλοι. Και όρχεις είχαν και ανωμαλίες έκαναν. Το διακυρήσουν εξ άλλου "εν αμαρτίες εκύσησέ μη η μήτηρ μου και εν αμαρτίες εστίν δια παντός."»
Δηλαδή δηλώνεις την αναγνώριση του Πολυθεϊστικού μοντέλου αγαπητέ?? Διότι, και μιας και λες πως «γνήσιοι» ήταν όλοι, άρα θεωρείς πως το 12Θεό ήταν και είναι υπαρκτές Θεότητες.
Είναι έτσι?
dimitris2:
«Ρώτησα για το συγκεκριμένο ζώο την κατσίκα.»
Πες μας κι άλλα…..
quote:
dimitris2:
«Για αληθινές ιστορίες (σεξ) του εξ αποκαλύψαντος λόγου δεν υπάρχουν στοιχεία. Αν έχεις φέρτα να τα γνωρίσουμε.»Τι να σου φέρω? Δεν γνωρίζεις την Παλαιά Διαθήκη??
Γνωρίζω μερικά αλλά για σεξ του Λόγου, δεν γνωρίζω. Φέρε ένα παράδειγμα.
quote:
dimitris2:
«Γνήσιοι ήσαν όλοι. Και όρχεις είχαν και ανωμαλίες έκαναν. Το διακυρήσουν εξ άλλου "εν αμαρτίες εκύσησέ μη η μήτηρ μου και εν αμαρτίες εστίν δια παντός."»Δηλαδή δηλώνεις την αναγνώριση του Πολυθεϊστικού μοντέλου αγαπητέ?? Διότι, και μιας και λες πως «γνήσιοι» ήταν όλοι, άρα θεωρείς πως το 12Θεό ήταν και είναι υπαρκτές Θεότητες.
Είναι έτσι?
Μιλώ για ανθρώπινες αμαρτίες ηρώων της π. διαθήκης.
Δεν μιλώ για τους 12 που σύμφωνα με τον πλάτωνα τους έφτιαξε ο θεός, που σημαίνει ότι και ο Πλάτων δεν ήταν πολυθειστής.
quote:
dimitris2:
«Ρώτησα για το συγκεκριμένο ζώο την κατσίκα.»
Πες μας κι άλλα…..
Τι να συμβολίζει άραγε η κατσίκα?
«Γνωρίζω μερικά αλλά για σεξ του Λόγου, δεν γνωρίζω. Φέρε ένα παράδειγμα.»
Στο Δευτερονόμιο (ΚΓ’ εδάφια 11-15) ο Βιβλικός Θεός φέρει ως προϋπόθεση για νίκη κατά των εχθρών το να μη…..γίνονται ορατά από Τον ίδιο τα γεννητικά όργανα των Εβραίων, στην Έξοδο (ΛΓ’ εδάφια 21-23) αποφεύγει να δείξει το πρόσωπο Του στον Μωυσή και του δείχνει…τα οπίσθια Του (αλήθεια, από ΠΟΤΕ έχει ο θεός…πρόσωπο και οπίσθια??), οι μεγάλοι πατριάρχες Αβραάμ και Ισαάκ εκπορνεύουν τις γυναίκες τους ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Γένεσις ΙΒ’ εδάφια 11-20), και στο Β’ Βασιλειών (εδάφια 1-21) έχουμε…μαθήματα βιασμού από τον «σοφώτατο» Ιωναβάδ προς τον Δαυϊδ για να επιτευχθεί ο βιασμός…της αδελφής του!
Υπάρχουνε και άλλα πολλά, θέλεις και λεπτομέρειες?
dimitris2:
«Δεν μιλώ για τους 12 που σύμφωνα με τον πλάτωνα τους έφτιαξε ο θεός, που σημαίνει ότι και ο Πλάτων δεν ήταν πολυθειστής.»
Μην συγχέεις τον Ενοθεϊσμό με τον Μονοθεϊσμό.
Ο Πλάτων, ως γενάρχης της αποφατικής θεολογίας, δεν μιλά για έναν παντοδύναμο Θεό, αλλά δίδει ευρύτερα φιλοσοφικά κατηγορήματα. Το Εν το Πάν, υπήρχε σε ευρεία κλίμακα.
Για την κατσίκα, καλύτερα να μας πεις εσύ.
quote:Τι παράλογη ερμηνεία, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν μερικοί να παραδεχτούν ότι ο Μονοθεϊσμός υπήρχε και στην Ελλάδα.
Μην συγχέεις τον Ενοθεϊσμό με τον Μονοθεϊσμό.
«Τι παράλογη ερμηνεία, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν μερικοί να παραδεχτούν ότι ο Μονοθεϊσμός υπήρχε και στην Ελλάδα.»
Παράλογο, είναι να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ (!) ότι θα…..γίνει νεκρανάσταση, ότι θα έρθει το Αρνίον της Αποκάλυψης με τα κέρατα και τις άσπρες τρίχες να βασιλέψει επί της γης, ότι ο κρίνος έκανε…το θαύμα του, ότι μια πρώην ετέρα λίγο πριν πεθάνει και φορτωμένη με χρυσό και αντιπαροχές ΑΠΑΙΤΗΣΕ να έρθει «όραμα» στον ιερέα ώστε να…….βρεθεί ένας ξύλινος σταυρός για προσκύνηση!!
ΑΥΤΑ, και άλλα πολλά τραγελαφικά ΕΙΝΑΙ παρα-λογικά.
Το να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο Ενοθεϊσμός δεν έχει καμία σχέση με τον Μονοθεϊσμό, είναι λογικό και συνάμα τόσο απλό ΕΑΝ μελετήσουμε και λίγο παραπέρα από τα «εξ αποκαλύψεως» ιδεολογήματα.
Αυτός και ο βασικότερος λόγος για το ότι στην αρχαιότητα δεν είχαμε ποτέ θρησκευτικούς πολέμους μεταξύ των λαών, καθώς ο Ενοθεϊσμός έχει και επιτρέπει την διαφορετικότητα και την ελεύθερη έκφραση.
Στον αντίποδα, έχουμε το «..μην λατρέψεις άλλον Θεό εκτός από μένα», τους δογματισμούς και την ιερά εξέταση, τους Βυζαντινούς θεοσεβείς εκτελεστές καθώς και το σημερινό μίσος μεταξύ…..των ίδιων των χριστιανών!!
quote:Μου απαντάς με άσχετα πράγματα που ποτέ δεν ανέφερα. Εσύ, μίλησες για Ενοθεϊσμό και Μονοθεϊσμό. Που θεμελιώνεις την άποψή σου; Ποιοι αρχαίοι συγγραφείς τα διακρίνουν ώς διαφορετικά. Μην πας να ξεφύγεις με συνεχείς αναφορές σε χριστιανικά μοτίβα. Αυτό που λες δεν το θεμελιώνεις. Η φράση σου "Μην συγχέεις τον Ενοθεϊσμό με τον Μονοθεϊσμό" μοιάζει να έχει βγει από τίποτα λίθνες πλάκες "Εντολών" (σαν το "μην κλέψεις"), είναι εντελώς αστήρικτη. Δεν είναι καν αποδεκτή από τη σύγχρονη βιβλιογραφία (πλην "ακροβατών") και βέβαια είναι πλαστή διάκριση παντελώς άγνωστη στους αρχαίους.
anchor:
«Τι παράλογη ερμηνεία, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν μερικοί να παραδεχτούν ότι ο Μονοθεϊσμός υπήρχε και στην Ελλάδα.»
Παράλογο, είναι να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ (!) ότι θα…..γίνει νεκρανάσταση, ότι θα έρθει το Αρνίον της Αποκάλυψης με τα κέρατα και τις άσπρες τρίχες να βασιλέψει επί της γης, ότι ο κρίνος έκανε…το θαύμα του, ότι μια ...
...
Το να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι ο Ενοθεϊσμός δεν έχει καμία σχέση με τον Μονοθεϊσμό, είναι λογικό και συνάμα τόσο απλό ΕΑΝ μελετήσουμε και λίγο παραπέρα από τα «εξ αποκαλύψεως» ιδεολογήματα.
Αυτός και ο βασικότερος λόγος για το ότι στην αρχαιότητα δεν είχαμε ποτέ θρησκευτικούς πολέμους μεταξύ των λαών, καθώς ο Ενοθεϊσμός έχει και επιτρέπει την διαφορετικότητα και την ελεύθερη έκφραση.
Μη μου λες για χριστιανικά πράγματα, δεν μίλησα γι' αυτά.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν το Μονοθεϊσμό άλλων λαών (για να μην μιλήσουμε για "δικό τους"). Αν ήταν τόσο διαφορετικός από τον - φανταστικό - "ενοθεϊσμό" που αναφέρεις δεν θα το είχαν προσέξει ώστε να το αναφέρουν;
Οι εβραιοι δεν ειχαν χρονο για φιλοσοφιες και αλλα τετοια- η ερημος δεν αστειευεται. Τα εβαλαν ολα στη συσκευασια του ενος, εφτιαξαν και τον σατανα για να εξηγησουν τα κακα του κοσμου και παμε παρακατω...
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."