- Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ . ΗΘΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΔΑΓΜΑ;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αν ο «κακός» Θεός ζητούσε, για πλάκα - όπως ισχυρίζεστε, το αίμα του γιου του Αβραάμ, τότε πως είναι δυνατόν να υπόσχεται στον Αβραάμ «και ποιήσω το σπέρμα σου ως την άμμον της γης»;;;;
Προφανώς η υπόσχεση απευθυνόταν μόνον σε όσους πιστεύανε τέτοια πράγματα, εκτός αν δεχτούμε ότι όντως η άμμος της γης έχει 6.352.117 κόκκους, όσοι είναι και οι κάτοικοι του Ισραήλ (ή ότι ο Γιαχβέ είναι ψεύτης, ιδιότητα ανάρμοστη για ένα Θεό). ![]()

macedon
είναι τραγικό εν έτι 2006 να ομιλούμε για το ηθικό δίδαγμα της θυσίας του Αβρααμ.
Όσο απομακρυνόμαστε από τα χρόνια της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, τόσο πιό πολύ συμβολική θα γίνεται η Βίβλος.
Πριν από μόλις 100 χρόνια κανείς δεν τολμούσε να θέσει ερώτημα για το εάν είναι συμβολική ή κυριολεχτική η ερμηνεία της Βίβλου. Στα μάτια των Χριστιανών όλα όσα έλεγε η Βίβλος ήταν η μόνη αλήθεια.
Σήμερα φαντάζουν τόσο γελοία και ανόητα τα όσα λέγαν οι Εβραίοι, που οι σύγχρονοι Χριστιανοί τα βάφτισαν συμβολικά!
Συμβολική λοιπόν είναι η θυσία του Ισαάκ στον Γιαχβέ!
Συμβολική η ερμηνεία της Γέννεσης (κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε 24 αιώνες κλπ.)
Συμβολική η σφαγή των Χαναναίων από τον Γιαχβέ και τον Ιησού του Ναυή.
Συμβολικά και με παραβολές μίλαγε ο Ιησούς!
Συμβολικά κατακεραύνωσε τον Ανανία και την Σαπφείρα ο Πέτρος!
Συμβολικά καλεί ο Ιησούς τους πιστούς να μισήσουν την οικογένειά τους γι'αυτόν!
Όλα συμβολικά!
Μάλλον συμβολικά είναι τα μυαλά των Χριστιανών που πιστεύουν αυτές τις συμβολικές κοτσάνες !
Βασίλης
Edited by - Vasiliscm on 17/06/2006 09:28:56
quote:
Συμβολικά καλεί ο Ιησούς τους πιστούς να μισήσουν την οικογένειά τους γι'αυτόν!
Όλα συμβολικά!
ειχε πει οτι η αγαπη που εχουμε για τον χριστο πρεπει να ειναι τοσο μεγαλη σε σχεση με την αγαπη που εχουμε για την οικογενεια μας
οσο διαφορα εχει το μισος απο την αγαπη
πανω σε αυτο τον ειχα ρωτησει
<<αν ερχοταν ο θεος και σου ελεγε δειξε μου την αγαπη σου προς εμενα οτι ειναι τοσο μεγαλη θυσιασε το παιδι σου
θα το εκανες;>>
βεβαια απαντηση δεν πηρα γιατι ο ψηλος εχει αναγαγει την γαργαρα σε ολυμπιακο αθλημα
περα τωρα απο τις γαργαρες η θυσια του ισαακ θελει να μας δειξει
οτι οταν ο θεος σου λεει πηδα εσυ πρεπει να ρωτας ποσο ψηλα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Δεν έπλασα δικά μου άσχετα ερωτήματα.
Γηγενή, το ποιος κάνει γαργάρα, φαίνεται από την προσπάθειά σου να εκτροχιάσεις και πάλι τη συζήτηση.
Ο macedon είπε κάτι αλλά μίλησε γενικά και όχι συγκεκριμένα για τον Αβραάμ.
Το ότι ο Θεός υπόσχεται στον Αβραάμ άπειρους απογόνους, είναι η απάντηση προς όλους.
Πιστεύω πως αυτό το θέμα δεν προσφέρεται για το γνωστό σπορ!![]()

Edited by - Ψηλός on 17/06/2006 22:41:58
Edited by - Ψηλός on 17/06/2006 22:45:14
quote:Ο θεός θα έκανε τους απογόνους, ή ο Αβραάμ Ψηλέ μου;
Το ότι ο Θεός υπόσχεται στον Αβραάμ άπειρους απογόνους, είναι η απάντηση προς όλους.
Δεν καταλαβαίνω πως θα τηρούσε την υπόσχεσή του ο θεός.
Edited by - Αίολος on 17/06/2006 23:02:30
Γιατί έτσι όπως τα λες, είναι σαν ο Αβραάμ, γνωρίζοντας την υπόσχεση του Θεού, τον ψιλοκορόϊδεψε στο στυλ, "οκ τον θυσιάζω" ενώ ήταν σίγουρος ότι ο Θεός θα απέτρεπε την θυσία την τελευταία στιγμή.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
«Αν ο «κακός» Θεός ζητούσε, για πλάκα - όπως ισχυρίζεστε, το αίμα του γιου του Αβραάμ, τότε πως είναι δυνατόν να υπόσχεται στον Αβραάμ «και ποιήσω το σπέρμα σου ως την άμμον της γης»;;;;»
Πολύ απλά ρε Ψηλέ: ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ!!!![]()
![]()
ΠΟΥ είδες ρε άνθρωπε μου το περίφημο σπέρμα τους να γίνεται……«ως άμμος της γης»?????![]()
![]()
![]()
ΠΟΥ είδες το σπέρμα τους να κυριεύει επί ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ??![]()
Συγκεκριμένα: «…ότι εξάπαντος θα σε ευλογήσω, και εξάπαντος θα πληθύνω το σπέρμα σου σαν τα αστέρια τού ουρανού, και σαν την άμμο που είναι κοντά στο χείλος τής θάλασσας. και το σπέρμα σου θα κυριεύσει τις πύλες των εχθρών σου. 18. και διαμέσου του σπέρματός σου θα ευλογηθούν όλα τα έθνη τής γης, επειδή υπάκουσες στη φωνή μου».
Λοιπόν Ψηλέ, «ευλογήθηκαν» ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ της γης, ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Ευλογήθηκαν ας πούμε οι Κινέζοι? Ευλογήθηκαν οι Μουσουλμάνοι που την είδαν διαφορετικά και έστειλαν στον αγύριστο τους Εβραίους και τους χριστιανούς μαζί?
Η αυτή η «ευλογία» είχε απήχηση ΜΟΝΑΧΑ εκεί που έτυχε να υπάρχει και……..«ευλογημένη» πολιτική υποστήριξη??![]()
![]()
![]()
Από ότι βλέπεις Ψηλέ, 2300 χρόνια και κάτι ψιλά περάσανε και……..η περίφημη «ευλογία» του ΓΙΑΧΒΕ δεν λέει να φανεί τρομάρα της!!!!!![]()
![]()
Άνθρακες ο θησαυρός Ψηλέ, ΑΝΘΡΑΚΕΣ!!![]()
ΗΘΕΛΕ ΜΟΝΑΧΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ, Ο ΙΣΑΑΚ ΘΑ ΣΩΖΩΤΑΝ ΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ Η ΟΧΙ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΘΕΛΗΜΑ.
ΑΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ.
quote:
Schwabe: ΠΟΥ είδες ρε άνθρωπε μου το περίφημο σπέρμα τους να γίνεται……«ως άμμος της γης»?????
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.
ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Πρώτον, εδώ μιλάμε για το σύνολο των χριστιανικών εκδοχών κι όχι μόνον του ορθόδοξου που θεωρητικά αποτελεί τη μοναδική αληθή έκφραση του χριστιανισμού. Περιορίζοντάς το εκεί, οι (πραγματικοί) χριστιανοί είναι περίπου το 11% του συνόλου των χριστιανών, άρα μιλάμε περίπου για 231 εκατομμύρια πραγματικούς χριστιανούς. Μπορεί αυτή η ανάλυση να μη σου αρέσει αλλά τα νούμερα είναι αλάνθαστα. Όλοι οι υπόλοιποι αποτελούν χριστιανικές αιρέσεις, με μεγαλύτερη αυτών τους καθολικούς... Ελπίζω να μην καπηλεύεσαι το σύνολο (που επίσημα δεν είναι αποδεκτό ως χριστιανοί), μόνο και μόνο για να δείξεις-χαρείς για το μέγεθος των πιστών. Και ως γνωστόν, μιλάμε για την μόνη και αληθινή μορφή του χριστιανισμού (ορθόδοξος), άρα κάθε τι άλλο είναι εκτός του χριστιανισμού, με πρώτες στη σειρά τις αιρέσεις αυτού.
Δεύτερον. Δεν μπαίνω ΚΑΝ στον κόπο να ασχοληθώ με το πόσοι πραγματικά ασπάστηκαν τον χριστιανισμό, σε αντίθεση με εκείνους που τους επεβλήθηκε, ή χωρίς να το ψάξουν ιδιαίτερα, απλώς συνέχισαν μια υφιστάμενη οικογενειακή πίστη.
Σχετικά με το θέμα της δοκιμασίας, είναι κάτι που πάντα μου δημιουργούσε αποστροφή! Μα τι σημαίνει δοκιμασία; Είναι δυνατόν ποτέ ο θεός να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες; Είναι πιο έντιμο να δοθεί μια ερμηνεία του τύπου "δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη κάτι τέτοιο, άλλωστε ο θεός δεν μας είπε γιατί το αποφάσισε, άρα μάλλον κι αυτό θα μείνει αναπάντητο". Πάραυτα, και για ακόμη μία φορά προσδίδετε ανθρωπομορφικό χαρακτήρα στο θεό και μάλιστα τον παρουσιάζετε κατώτερο των καταστάσεων γιατί από τη μία πλευρά δείχνει ανίκανος να γνωρίζει τι θα κάνει ο Αβραάμ και πόσο του είναι πιστός και από την άλλη δείχνει ένας θεός που πραγματικά πλήττει και αποφασίζει να παίξει λίγο με τον Αβραάμ, έτσι για να περάσει το απόγευμά του!
Μα είναι ποτέ δυνατόν ο θεός να μπαίνει σε διαδικασία τεσταρίσματος του δημιουργήματός του; Υποτίθεται πως ΗΔΗ γνωρίζει τα πάντα για τα δημιουργήματά του. Με το να εμπλέκεται ο θεός σε τέτοιες παιδαριώδεις καταστάσεις γίνεται απλά άξιος αυτών που τον ακολουθούν και των πιστεύουν. Απλά νόμιζα πως ο θεός αξίζει μεγαλύτερης σοβαρότητας και βαθύτερης ανάλυσης. Αλλά τι να λέμε τώρα ![]()

Lux e tenebris
............
....ΕΙΝΑΙ ΠΟλΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΦΤΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΙΔΕΩΝ ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΡΡΟΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΔΙΑΧΥΤΟΥ ΒΙΟΛΗΛΕΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΜΕ <<ΑΡΧΕΙΟ>> ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΙΑΨΥΧΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΔΙΑΨΥΧΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ...Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ,, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΟΠΝΟΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΝΕΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ...
..οι μπεμπηδες πολυδιαβασμενοι των εξωτερικων διαβασματων καντε οτι δε ακουτε δεν βλεπετε ..,,απομακρυνθειτε απο την ιδεα ...
Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΕΡΓΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ... και ενα ανοικτο κυκλο που θα αποτελειται απο ατομα εμπνευσμενα μεν που απλα δεν χουν ακομη δικο τους εργο αλλα συν τω χρονων ισως μπουν στην διαδικασια αυτη εκφρασης και μαρτυριας μεσω του γραπτου λογου η αλλου χειροπιαστου τροπου ....
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ,,, ας δουλεψουμε λιγο την ιδεα ας το σκεφτουμε ,,και βλεπουμε .. δεν βιαζομαστε εχουμε χρονο αλι σε αυτους που δνε εχουν χρονο και νιωθουν την μπαλα να τους ξεφευγει ...
...τα προσωπικα μας εμαιλ ας γινουν τροπος επικοινωνιας .. μια και εν μπορουμε να τα λεμε ολα δημοσιως σε ενα φορουμ ...
μεχρι τωρα ο νανος ανθρωπος δεσποζε με το πνευμα του καιρος να τον βαλουμε στη θεση που του αξιζει ...

ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΔΟΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΜΕ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΕΙΔΩ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Έχω κρατήσει σε ημερολόγιο όλα τα οράματα , μηνύματα , θεάσεις που έχω πάρει από '' αλλού''. Όταν ανέφερα ορισμένα γιουχαίστικα.
Edited by - Notirk on 29/09/2013 08:05:04
quote:
Σπουδαία ιδέα ….ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση.
Έχω κρατήσει σε ημερολόγιο όλα τα οράματα , μηνύματα , θεάσεις που έχω πάρει από '' αλλού''. Όταν ανέφερα ορισμένα γιουχαίστικα.Edited by - Notirk on 29/09/2013 08:05:04

προσκληση 2
....δεν χρειαζεται να υπαρξει βεβαια ανταποκριση εδω μεσα απαραιτητα .. απλα ας την εχουμε την ιδεα υποψιν .. ολοι οι δημιουργοι πρωτοτυπων εργων ..πχ τετοιο δημιουργος δηλωσε οτι ειναι ο ΣΟΛ ΜΙΞ
...αντι λοιπον να καθεται να εκθεττει τις λεπτομερεις του εργου του μεσα σε ενα φορουμ αμυητων σε καποια θεματα και ειρωνευτων- απαξιωτων απο χερι καθε πρωτοτυπης σκεψης ..καλα ηταν να ψαξει μεσω του διαδικτυου αλλα και στο φυσικο πεδιο ..αν μπορει να βρει αυθορμητους ιδεοληπτικους δημιουργους σαν τον ιδιο και να δημιουργησουν τετοιους μικρους ομιλους δημιουργων για την προστασια των εργων τους και τη διαδοση τους εξω απο τους καθιερωμενους τροπους που διαθετει το συστημα το οποιο αντιμετωπιζει την πρωτοτυπια αλλοτε με χλευη κι απαξιωση αλλοτε με αδιαφορια κια αλλοτε ακρως πολεμικα επιθετικα κι εκμηδενιστικα ...
ΛΑΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΛ ΜΙΞ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΗΣΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑ ,,,ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΟΥΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ...ΑΠΛΑ ΝΠΟΥ ΝΑΘ ΕΛΕΙΘ ΝΑΤΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΑΠΟ ΤΗΝΦΘΟΡΑ ΤΠΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΙΑ ΤΩΝΑ ΣΧΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΔΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΑΩΣ ΙΔΕΣΕΣ ΑΦΛΙΛΟΚΕΡΔΩΣ
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΛΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ,,,,
Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ .. ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ..
ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ... ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΧΕΔΩΝ 35 ΤΟΜΩΝ ΤΩΝ 100 ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΜΟΝΟΣΕΛΙΔΩΝ ...ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ [ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ... ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΒΔΗΛΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΙΟΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ..
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΤΥΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΙΔΕΕΣ ΑΥΤΟΟΡΑΓΝΩΣΗΣ ...ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ Η ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΤΟΘ ΦΟΡΟΥΜ ..
ΤΟ ΘΘΕΜΑ ΑΝΑΡΤΩ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΛ ΜΙΞ ..ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΡΩΤΤΥΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΑΧΡΗΣΤΩΝ Η ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ...ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΟΜΑΔΑ..
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ..ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΦΕΙΔΩ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΙΔΕΩΝ ..
Νιτρικεχιε ςδωσει την εντυπωση οτι εχιε γραψει δικα σου πραγματα ,, κανω λαθος ??
η ολη αποπειρα θα ειναι και ευισχυτικη κεινων που αποφευγουν την δημιουργια μονο και μονο γιατι δεν μπορουν να διαδοσουν τουςς ιδεες τους κια δνε αντεχουν να εκτιοθενται καθε φοαρ στο εμποριολκο ηθος των εκδοτων και την λογοκρισια τους ...
δικτυα τετοια λειτουργουν στην Ευρωπη αρκετα αλλα στο τομεα της τεχνης ..δεν εχω ακουσει για ομαδες συγγραφεων ελέυθερης διανομης ιδεων ...
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ .. ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ , ΠΟΙΗΤΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ...
ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ,, ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΟΥΝ ...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΥΟΔΟΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΩΣΤΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ...
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 29/09/2013 11:06:41
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 29/09/2013 11:07:55

,,,,,,,ενας ομιλος ελευθερων δημιουργων ειναι μια οαση αναδιανομης και διαφυλαξης πρωτοπυπων ιδεων αλλα προπαντων ενας πνευματικος διεγερτης ,, ενα παρωθητης προωθητης της πνευματικςη δημιουργιας ..καθως ολοι ο ανθρωποι με καταλληλα κινητρα οτι θα μπορουσαν να εκφρασουν τις ιδεες τους και βεβαια να γινουν πνευματικοι δημιουργοι αν και οχι του ιδιου πνευματικου βεληνεκους της ιδιας πνευματικης καθαροτητας και βαθους ...
...αυτο που συμβαινει και που συνεβαινε αιωνες ειναι ενας τρομερος αποκλεισμος εκφρασης πνευματικης των ανθρωπων .. πολυ λιγοι ειχαν την δυνατοτητα να συγγραψουν εργα και γενικα να δημιουργησουν πνευματικη παρακαταθηκη ...επρεπε να υπαρχουν ισχυροι οικονομικοι χορηγοι προστατες πεπεισμενοι για τα οικονομικα συμφεροντα τους , αργοτερα εκδοτες κτλ επισης η διαστροφη που υπηρχε κι υπαρχει ειναι τα εργα αυτα οτι τα προοριζαν οι δημιοργοι τους οχι απλα για ελευθερη αναδιανομη αλλα για διασημοποιηση και καθιερωση καταξιωση και προφανως τις περισσοτερες φορες με κινητρο το αμεσο οικονομικο τους οφελος ...ΔΙΑΣΤΡΕΦΩΝΤΑΣ ΟΛΟΤΕΛΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ...
...οι πνευματικες ιδεες των ανθρωπων που ηταν αποκλεισμενοι απο τα μορφωτικα κυκλωματα της προωθησης που προστατευαν ισχυροι χορηγοι δεν ειχαν και συνεχιζουν να μην εχουν καμμια προσβαση στην πνευματικη εκφραση.. αυτος ο αποκλεισμος ειναι τραγικος για την ανθρωπινη πνευματικη εκφραση ..καθως πιστευουμε οτι ακαθε ανθρωπος εχει μεσα του μια φυτρα επαφης και συντονισμου με το ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΥΠΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ...φανταζεστε τον πλουτο των ιδεων που θα μπορουσαν να εκφραστουν μεσω απλων ανθρωπων που μπορει και να μην εχουν σπουδασει τιποτε ... αλλα ποιος θα τους δωσει κινηρο εκφρασης κια ηθικης ανταμοιβης οτι αξιζει κι εχει νοημα να γραψουν η να δημιουργησουν ενα εργο τεχνης ???
ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΑΠΟ ΟΜΙΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΓΚΕΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΕΛΙΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΑΔΑΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ..
...την Ιδεα λοιπον αυτη αν την διαχειριστουμε με συνεση και με ανοιγμα απεναντι σε εκαθε δημιουργο ανεξαρτητως τυπικων μορφωτικων προσοντων μπορουμε να την αξιοποιησουμε ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ...
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΙΤΙΣΜΣΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
ΤΗΝ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΚΕΤΟ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΑ
ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ -ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΔΙΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΥΤΟ ,,, Ο ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ...ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΤΩΝ ΠΨΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ...Η ΠΝΕΥΑΜΤΙΚΗΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΝΕΠΡΠΕΙ ΝΑΚΛΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑΚΑΙ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΝΑ ΤΗΝ Μ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΙ ..
ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΥΨΗΛΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΗ ΓΝΩΣΗ ,,, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ...
ΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΝΩΣΗ ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ
ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΦΕΙΔΩ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΕΙΣ
..αφιερωνουμε τουτο το κομματι σε ολους τους μοναχικοςυ ερημιτες αναζητητες της γνωσης ...με την ελεπιδα ναεπιθυμησουν κια βρουν επιτελους τους ομοιους τους και να οργανωσουν τους δικους τους ομιλους της ελευθερης διανομης των ιδεων που κομιζουν και εχουν κατεβασει απο τα Αθανατα Αρχεια,,ελευθερη διανομη μεσα στην ανθρωπινη κοινωνια την καταφαγωμενη απο το σκοτος τις συγχυσεις κια τις παρανοησιες ...ακουστε το ...
http://www.youtube.com/watch?v=NJmBSsHhOjk
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 02/10/2013 10:38:39
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 02/10/2013 10:49:07
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 02/10/2013 10:50:24
Υπό κάποιες προϋποθέσεις συμμετέχω στο εγχείρημα, το συζητάμε.
Η τωρινή συμμετοχή μου:
1./ Πέντε ευρεσιτεχνίες
2./ Πέντε Μελέτες
3./ Ένα Βιβλίο, προϋπόθεση για το βιβλίο είναι να το αναλάβει ένας ή μία συγγραφέας, να το διορθώσει και να το εμπλουτίσει σε 12 σημεία του.
Η άμεση συμμετοχή μου μετά το ξεκίνημα:
1./ Άλλες 3 ευρεσιτεχνίες.
2./ Ανεξάρτητο διαδικτυακό χώρο συναθροίσεως, ανταλλαγής απόψεων και ψηφοφοριών της ομάδας.
3./ Άλλες 2 Μελέτες
Τι δεν θέλω να γίνει:
1./ Μια κλειστή ομάδα δήθεν επαϊόντων που να το παίζει υπεράνω, ψώνιο δεν ήμουν ποτέ και δεν θα γίνω τώρα στα γεράματα.
2./ Μια πλήρως αφιλοκερδής ομάδα, με αέρα, θάλασσα και πέτρες, τα μοναδικά που έχουν παραμείνει προσφερόμενα άνευ κόστους σε αυτόν τον πλανήτη, δεν ζει κανείς.
3./ Μια νέα πολιτική κίνηση.
Τι θέλω να γίνει:
1./ Μια αυξημένης πλειοψηφίας ανοικτή Δημοκρατική ομάδα, δηλαδή για τα πάντα θα αποφασίζουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε και αν το 75% δεν συμφωνεί δεν θα παίρνεται καμία απόφαση.
quote:
Για να δούμε τι θα γίνει ?Υπό κάποιες προϋποθέσεις συμμετέχω στο εγχείρημα, το συζητάμε.
Η τωρινή συμμετοχή μου:
1./ Πέντε ευρεσιτεχνίες
2./ Πέντε Μελέτες
3./ Ένα Βιβλίο, προϋπόθεση για το βιβλίο είναι να το αναλάβει ένας ή μία συγγραφέας, να το διορθώσει και να το εμπλουτίσει σε 12 σημεία του.Η άμεση συμμετοχή μου μετά το ξεκίνημα:
1./ Άλλες 3 ευρεσιτεχνίες.
2./ Ανεξάρτητο διαδικτυακό χώρο συναθροίσεως, ανταλλαγής απόψεων και ψηφοφοριών της ομάδας.
3./ Άλλες 2 ΜελέτεςΤι δεν θέλω να γίνει:
1./ Μια κλειστή ομάδα δήθεν επαϊόντων που να το παίζει υπεράνω, ψώνιο δεν ήμουν ποτέ και δεν θα γίνω τώρα στα γεράματα.
2./ Μια πλήρως αφιλοκερδής ομάδα, με αέρα, θάλασσα και πέτρες, τα μοναδικά που έχουν παραμείνει προσφερόμενα άνευ κόστους σε αυτόν τον πλανήτη, δεν ζει κανείς.
3./ Μια νέα πολιτική κίνηση.Τι θέλω να γίνει:
1./ Μια αυξημένης πλειοψηφίας ανοικτή Δημοκρατική ομάδα, δηλαδή για τα πάντα θα αποφασίζουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε και αν το 75% δεν συμφωνεί δεν θα παίρνεται καμία απόφαση.
προσκληση 4
...χμμ.. ωραια ...μια ομαδα -ομιλος ψωνισμενων αρα ?? χμμ ετσι θα μας κρινουν σιγουρα οσοι δεν χουννα να αντιπαραβαλλουν εμπνευσεις κια προσωπικο εργο καιμια ζωη μυρηκαζαν τα εργα των αλλων ....
ας δουλεψουμε πρωτα την ιδεα ...δε βιαζομαστε ...μεσα απο τουτο το θεμα ας προκυψει μια δεοντολογια ως απαραιτητη προυποθεση συμμετοχης ...
τι δικαιωματα και τι υποχρεωσεις εχουν τα μελη- δημιουργοι ...
...καταρχην οι η δμιουργοι πρεπει να κερδισουν ανμαεταξυ τοιυς την αμοιβαια εμπιστοσυνη .. αυτο προποθετει φυσικες συναντησεις απαραιτητα ..
...οι δημιουργοι επισης πρεπει να εχουν εμπεριστατωμενο εργο παραξει και συλλεξει δηλαδη γραπτα κι αλλα χειροπιαστα στοιχεια της δημιουργιας τους ...
...χμμ ...οποια κι αν ειναι αυτη ...δε ειμαστε παντα σε θεση να κρινουμε αν η δημιουργια ειναι πραγματικα υψηλης αξιας για την ανθρωπινη ανελιξη ...παντως πρεπει να την κρινουμε σιγουρα ως προς την πρωτοτυπια της και το υψηλο συμβολισμο που επιχειρει...κια δεν ειναι απαραιτητο οτι θα εχουν ολοι οι δημιουργοι προσβαση στην ολοτητα του εργου των αλλων δημιουργων παρα μονο σε οσα ο δημιουργος καθε εργασιας επιθυμει να καταθεσει στα υποψιν του ομιλου .....
...τα ερωτηματα που πρεπει να τεθουν και να απαντηθουν με δεδηλωεμνη συμφωνια για την καταστατικη ιδρυτικη πραξη ειναι ...
-περι τω βασικων εννοιων και αρχων σχετικα τη πνευματικη δημιουργια τη διαδοσης της και τη κηδεμονιας της ,
-περι της ατυπης-μη νομικης ή τυπικης μορφης του ομιλου,
- ποιοι μπορουν να μετεχουν σε ενα τετοιο κλειστο κυκλο και περι των ανοιγματων μεσω των ανοικτων κυκλων που μπορουν να φτιαχθουν,
-τι υποχρεωσεις και τι δικαιωμαατ εχουν τα μελη
-ποιες θα ειναι οι διεργασιες συναποφασης και συνοργανωσης .
-σε τι δραστηριοτητες σκοπευουν ποιες μορφες διαδοσης των ιδεων θα αναλαβουν τετοιοι ομιλοι( τι θεωρουν θεμιτη και τι αθεμιτη διαδοση
-αν θα υπαρχει ιεραρχηση των εργων ως προς την σπουδαιοτητα τους και πως θα γινει αυτη,
- αν θα υπαρχει αρχειο των εργων ελευθερης προσβασης για ολους τους δημιουργους του κλειστου κυκλου και πως θα δημιουργηθει αυτο που και πως θα φυλασσεται ....
- δυνατοτητες αποκοπης απο τον ομιλο δικαιωματα δεσμευσεις του αποκομενου και πειθαρχικες κυρωσεις
ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΟΜΑΔΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΕΙ σΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΟΙ ΚΙ ΗΘΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ..
Η ΗΘΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΕΤΟΧΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΥΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ,,,
...ακομη κι δεν προκυψει απο δω μεσα ομαδα,,, καλο ειναι ολοι να γνωριζουμε τις δυνατοτητες αυτης της συνομαδωσης ...και να την εχουμε υποψιν μας ως ενναλλακτικη μορφη προστασιας και διαδοσης των ιδεων μας κι ως πνευματικη οαση μεσα σε ενα απερημωμενο πνευματικα και δηλητηριασμενο γνωστικα συστημα με δεσποζουσες πνευματικες ιδιοκτησιες που εχουν στησει πανισχυρα δικτυα διανομης αλλα και λογοκρισιας για καθετι διαφορετικο απο αυτες και το καταπολεμουν μεχρι αφανισμου ..
αντι να ξεπεφτουμε στα γραφεια ευρεσιτεχνων ή να παρακαλαμε τον καθε εκδοτη απο αυτους που χρηματοδοτουνται απο προγραμματα της ΕΕ κι εχουν στο πισω εξωφυλλο την σφραγιδα της λογοκρισιας ...
αναζητωντας λιγα ψιχουλα δοξας η λιγα ψιχουλα κερδων ...ειναι πολυ καλυτερα να αναλαβουμε μονοι μας τη διαδοση των πρωτοτυπων ιδεων μας και φυσικα την προστασια τους ....
............................
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 03/10/2013 12:40:58
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 03/10/2013 13:01:17
.......προσωπικα ναι εχω εμπεριστατωμενω χειροπιαστο πρωτοτυπο φιλοσφικο εργο πληρως οργανωμενο να καταθεσω ..πολυτομο και χειρογραφο ..κατι σαν προσωπικο φιλοσφικος οδηγςο πυξιδα που θα μπορουσε να ειναι χρησιμο και για αλλους ,,,επισης εχω ενα πολυ μεγαλο ογκο διαδικτυακων δεδομενων καταχωρημενων και συστηματοποιημενων απο παρεμβασεις και θεματα στα φορουμ που επιχειρω εδω και 5 χρονια και τα οποια εχουνε πιστευω μεσα τους νοηματοδοτησεις χρησιμες για ολους τους ανοικτομυαλους ανθρωπους .. του παροντος η μελλοντος μας ....
..αλλος κανεις τι εχιε να προσφερει σε μια υποθετικη τραπεζα ιδεων πρωτοτυπων απο αυτες που προκαλουν τη λυσσα των καναλιζαρισμενων μυαλων που τρεφονται μονο με τις συνθετιεκς τροφε ς κια εξωτερικες γνωσεις του συστηματος τις τυποποιημενες??? .. αντι να κλαψουριζουμε κια να ψυχοπλακονομαστε για την μη αποδοχη κια την ερωνια με τη οποια μας αντιμετωπιζουν τα ερπετικα χωρςιο ανοιγματα στον ουρανο μυαλα .. δνε θα ηταν καλυτερα να αυτοργανωθουμε δημιουργωντας τη δικη μας τραπεζα ιδεων ???κι αναλαμβανοντας την ελευθερη διανομη τους περα απο καθε δικτυο λογοκρισιας του συστηματος ???..
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΤΕ Η ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ Η ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ...ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ...ΟΣΟΙ ΤΡΕΦΕΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΤΕ ΜΟΝΟ ΔΩΡΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΕΙΜΕΤΕ ...ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ..ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ -ΟΜΙΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΠΝΟΟΥΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ...ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ................
quote:Νομίζω πως αν μπορούσες να δείξεις τη χρησιμότητα (πολλές φορές το προσωπικά χρήσιμο, δεν είναι και στους άλλους) ...
.......προσωπικα ναι εχω εμπεριστατωμενω χειροπιαστο πρωτοτυπο φιλοσφικο εργο πληρως οργανωμενο να καταθεσω ..πολυτομο και χειρογραφο ..κατι σαν προσωπικο φιλοσφικος οδηγςο πυξιδα που θα μπορουσε να ειναι χρησιμο και για αλλους .....