ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
15/02/2010, 00:35:53
@τρέχαγυρευε. Σα να αντιμετωπίζεις ψύχραιμα και σφαιρικά το ζήτημα. Είδες οι βιομηχανικοί άγγελοι που βγαίνουμε όλοι ίδιοι από το εργοστάσιο πόσο νοιαζόμαστε για τα παιδάκια; Βεβαίως έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνες. Πώς μπορούμε να τις αποδώσουμε; Να πηγαίνει ο πατέρας ή ο άδελφος με το πιστόλι και να βρίσκει με το ζόρι το γαμπρό;Να αποκτήσει με επιφοίτηση συνείδηση ο πιτσιρικάς; Και έχεις σκεφτεί πώς αποκαλεί το παιδί εκτός γάμου η κοινωνία; Και τι εμπόδια έχει μπροστά της μια ηρωίδα γυναίκα που προσπαθεί να το μεγαλώσει μόνη της;Και πόσες κοπέλες που ντράπηκαν ή δε θέλησαν να ζητήσουν βοήθεια από τους γονείς τους πήγανε σε κάτι "χασάπικα" για έκτρωση και έμειναν στείρες ή πέθαναν;

Θεωρώ όλους μας ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος που διαπράττει η μητέρα με το γιατρό. Απλώς στέκομαι με κατανόηση στο ότι η γυναίκα που μένει έγκυος είναι ΜΟΝΗ της, με την πλάτη στον τοίχο από τις ίδιες τις καταστάσεις και πολλές φορές είναι η ίδια ένα παιδί. Και είναι εύκολο να λες τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, είναι όμως δύσκολο να το κάνεις.

Εγώ είμαι υπέρ του να αναπτυχθεί ένα σύστημα που να υποστηρίζει τις ανύπαντρες μητέρες ή να πηγαίνουν τα παιδιά απευθείας για υιοθεσία.

( Εαρινέ γείτονας μου είσαι;;;;Καλογρέζα μένω εγώ!)

15/02/2010, 00:48:45
quote:

@τρέχαγυρευε. Σα να αντιμετωπίζεις ψύχραιμα και σφαιρικά το ζήτημα. Είδες οι βιομηχανικοί άγγελοι που βγαίνουμε όλοι ίδιοι από το εργοστάσιο πόσο νοιαζόμαστε για τα παιδάκια; Βεβαίως έχουμε ΟΛΟΙ ευθύνες. Πώς μπορούμε να τις αποδώσουμε; Να πηγαίνει ο πατέρας ή ο άδελφος με το πιστόλι και να βρίσκει με το ζόρι το γαμπρό;Να αποκτήσει με επιφοίτηση συνείδηση ο πιτσιρικάς; Και έχεις σκεφτεί πώς αποκαλεί το παιδί εκτός γάμου η κοινωνία; Και τι εμπόδια έχει μπροστά της μια ηρωίδα γυναίκα που προσπαθεί να το μεγαλώσει μόνη της;Και πόσες κοπέλες που ντράπηκαν ή δε θέλησαν να ζητήσουν βοήθεια από τους γονείς τους πήγανε σε κάτι "χασάπικα" για έκτρωση και έμειναν στείρες ή πέθαναν;

Θεωρώ όλους μας ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος που διαπράττει η μητέρα με το γιατρό. Απλώς στέκομαι με κατανόηση στο ότι η γυναίκα που μένει έγκυος είναι ΜΟΝΗ της, με την πλάτη στον τοίχο από τις ίδιες τις καταστάσεις και πολλές φορές είναι η ίδια ένα παιδί. Και είναι εύκολο να λες τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, είναι όμως δύσκολο να το κάνεις.

Εγώ είμαι υπέρ του να αναπτυχθεί ένα σύστημα που να υποστηρίζει τις ανύπαντρες μητέρες ή να πηγαίνουν τα παιδιά απευθείας για υιοθεσία.

( Εαρινέ γείτονας μου είσαι;;;;Καλογρέζα μένω εγώ!)

Κάτι του είπες του Ευάγγελου τώρα , συγγνώμη του Βαγγελάκι ήθελα να πώ..τώρα θα σου δώσει επιστημονικότατες απαντήσεις , σαν εκείνες που πάντα δίνει..

Ναι Μεταμόρφωση μένω φίλε μου , οπότε είμαστε γείτονες..

Να μου προσέχεις τον Ευάγγελο...και μην μου τον εκνευρίζεις!

soul

silverCostasΝέο Μέλος
15/02/2010, 04:31:38
quote:

Από τις μεγαλύτερες απάτες της ελληνικής νεομυθολογίας είναι η δήλωση Κίσσινγκερ που δεν ειπώθηκε ποτέ

Τι ειρωνεία!

Ποτέ δεν ειπώθηκε από τον Κίσσινγκερ αλλά

πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται με απόλυτη τάξη
και προγραμματισμό, όλα όσα .... δεν είπε!

Νάσαι καλά!

15/02/2010, 10:11:52
quote:
IndustrialAngel
Επί της αρχής όμως, διαφωνώ με οποιαδήποτε ιδέα προνομιακής αντιμετώπισης οποιουδήποτε οργανισμού. Στην τελική αν είναι να γλυτώνουν φόρους, να πάω να ιδρύσω και εγώ μια θρησκεία με 5-6 κολλητούς(πανεύκολο είναι, μια αίτηση στο ειρηνοδικείο χρειάζεται από όσο ξέρω) και να πω ότι είμαι αρχιερέας της θρησκείας αυτής και ότι πρέπει σύμφωνα με την ισονομία να με φορολογούν λιγότερο. Θα σου άρεσε να πληρώνω εγώ λιγότερα από εσένα;

Φίλε IndustrialAngel εδώ κάνεις λάθος , γιατί μερίδιο στον κρατικό κορβανά , αφορολόγητο , και ασυδοσία καταπατήσεως δασικών εκτάσεων έχει μόνο η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος . Όλες οι άλλες , ακόμα και οι ορθόδοξοι παλαιοημερολογίτες δεν έχουν καμιά ειδική μεταχείριση και χρηματοδοτούνται από τους πιστούς τους .

*

15/02/2010, 10:13:59
quote:
silverCostas
Δόξα τω μόνω σοφώ Θεώ, όπου γνωρίζει από το πικρόν να εξάγη γλυκύ και ούτω να πλουτίζη τας γνώσεις μας εκ της περί ημάς απεράντου αγάπης Του. Μας μαστίζει δια των θλίψεων και των πειρασμών, ίνα δυνηθή να μας ελκύση κοντά Του, διότι γνωρίζει ότι δια των θλιβερών της παρούσης ζωής ο άνθρωπος παραμένει κοντά Του και σώζεται.
Η άνετος ζωή λίαν επικίνδυνος δια την αιώνιον σωτηρίαν και εις τους εν ανέσει ζώντας ου το του Θεού Πνεύμα κατοικεί, αλλά το του διαβόλου, κατά την έκφρασιν των πατέρων.
Δια τούτο εις τα θλιβερά της ζωής αυτής χρειαζόμεθα να έχωμεν υπομονήν και ευχαριστίαν, διότι λίαν ευχαριστείται ο Θεός εις αμφοτέρας τας αρετάς ταύτας. Είθε ο Κύριος να μας δώση πολλήν υπομονήν εις τα θλιβερά της ζωής μας, δια να ευχαριστώμεν εις όλα τον αγαθοδότην Προνοητήν μας.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα , που λέει και το τραγούδι φίλε silverCostas!!
Όλα αυτά τα κηρύγματα των ρασοφόρων και τα περί θλίψεων , πειρασμών , και λοιπών θλιβερών και αχ και βαχ και κούι κούι κούι κι αμάν αμάν αμάν , της παρούσης ζωής , μου θυμίζουν έντονα το παρακάτω απόσπασμα από την Βίβλο :

... ήγγισεν δε Ιακώβ προς Ισαάκ τον πατέρα αυτού , και εψηλάφησεν αυτόν και είπεν . Η μεν φωνή φωνή Ιακώβ , αι δε χείρες χείρες Ησαύ .
Γένεσις κεφ.ΚΖ’, 22

Όπως φίλε silverCostas ο απατεώνας Ιακώβ πούλησε μπαλαμούτι στον στραβό Ισαάκ και πήρε την ευλογία του , με το ίδιο κόλπο και οι ρασοφόροι πουλάνε το παραμύθι της «αιωνίου σωτηρίας εις την μέλουσαν ζωήν την αιώνιον» , στους αφελείς μέχρι στραβομάρας πιστούς , ενώ εκείνοι απολαμβάνουν όλα τα καλά της παρούσας τρώγοντες , πίνοντες , όκνοντες , και οφ σορ εταιρείες ποιούντες και λίμνες δάση και όρη καταπατούντες .

*

15/02/2010, 10:54:04
Είδες αγαπητέ μου IndustialAngel,που δεν ανακαλύπτετε καμια Αμερικη,
αλά όλα είναι όλων και μόνο κάποιοι σφετερίζονται την αλήθεια;Και φυσικά,μιλάμε για άτομα, που δεν ξέρουν τιποτε και μόνο θέλουν να κερδοσκοπούν, με όποιο τρόπο...
Εαρινάκι μου, κορίτσι μου εσύ γλυκό!!!!Πόσο με προσέχεις!!!!!Πάντα ότι πω, το ακολουθείς....Ότι πω, είσαι εκεί,ποιός ειμαι τέλος πάντων; Ο γιός του πάρτα όλα;Είπαμε, θα με κάνεις να το παρω απάνω μου....Εσύ συνέχισε τον δημόσιο αυνανισμό,....επιδειξία...
Επειδή εσύ..αφιονίστηκες με την πάρτη μου, νομίζεις ότι αυτο παθαίνουν κι οι άλλοι;Είδες...το ....καρμηρίκι τι σου κανει;
Στο ξαναλέω, ξέρω ότι δεν έχεις τι να πεις,αλλα,όχι να μας βγεις και γλάστρα, βρε Εαρινάκι....
15/02/2010, 11:47:44
Εαρινός και τρέχαγυρευε έχετε πλάκα! Σαν τους γέρους του μάπετ σόου. Σας φαντάζομαι να κάνετε standup comedy μαζί και να τη λέτε ο ένας στον άλλο. Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ θα αγόραζα εισιτήριο πρώτη πρώτη σειρά!

Τρέχαγυρευε, είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα των εκτρώσεων με πάρα πολλές πλευρές. Η λύση νομίζω είναι να κάνουμε το πρόβλημα δικό μας.Να πούμε δηλαδή τι θα κάναμε ΑΝ συνέβαινε σε εμάς. Όχι να λεμε ψυχρά ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ κουνώντας το δάχτυλο. Τι λύσεις προτείνεις για να προλάβουμε την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τι λύσεις προτείνεις αν παρά τις προσπάθειες τελικά συμβεί μια εγκυμοσύνη. Τι θα γίνει το παιδί αν γεννηθεί; Πώς περιμένουμε να το μεγαλώσει μια ενδεχομένως ανήλικη μητέρα χωρίς εισοδήματα;Παλιά στο χωριά ήταν κοινό μυστικό ότι όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο λέγανε ότι το γέννησε η μάνα της κοπέλας και αυτή μεγάλωνε το εγγόνι της σαν παιδί της...είναι αυτή λύση;

Sesostris, έχεις δίκιο αλλά νομίζω ότι αν το κυνηγήσει κάποιος δικαστικά (στην Ευρώπη ενδεχομένως) λογικά θα πετύχει ισονομία. Για την ώρα ισχύει αυτό που λες. Πάντως σε κάθε περίπτωση η στάση του κράτους απέναντι στην Εκκλησία είναι υπέρ το δέον προνομιακή και έναντι άλλων θρησκειών και έναντι άλλων προσώπων.Αυτό εμένα με ενοχλεί όπως και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

15/02/2010, 14:55:36
quote:

Εαρινός και τρέχαγυρευε έχετε πλάκα! Σαν τους γέρους του μάπετ σόου. Σας φαντάζομαι να κάνετε standup comedy μαζί και να τη λέτε ο ένας στον άλλο. Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ θα αγόραζα εισιτήριο πρώτη πρώτη σειρά!

Εδώ που τα λέμε φίλε μου , δεν έχεις καθόλου μα καθόλου άδικο..!

Έχει το σενάριο , πολλά επεισόδια ακόμα , θα έχει συνέχεια το έργο και σε κάθε περίπτωση , μέλλεται να είναι και διδακτικό ... θα βγούν χρήσιμα συμπεράσματα!

Διαβολικό vs Θεικού...

soul

15/02/2010, 20:00:35
Εαρινέ,είσαι νούμερο, νούμερο,νούμερο,Εαρινέ είσαι νούμερο, νούμερο, νούμερο...Για τέτοια εισαι μόνο...Άσε βρε να μιλάει και κανένας....
Δεν είναι ολοι νούμερα...
15/02/2010, 22:19:33
quote:

Εαρινέ,είσαι νούμερο, νούμερο,νούμερο,Εαρινέ είσαι νούμερο, νούμερο, νούμερο...Για τέτοια εισαι μόνο...Άσε βρε να μιλάει και κανένας....
Δεν είναι ολοι νούμερα...

Ο ίδιος και απαράλλαχτος...σε συμπονώ φίλε μου , βλέπεις το alter-ego σου , είναι το κυρίαρχο και παρ'ολες τις απέλπιδες προσπάθειές σου , εκείνι κρατάει το τιμόνι του "εαυτού" σου ...υπομονη!

soul

14/09/2007, 12:10:20

Καλημέρα και από μένα

quote:
Δηλαδή εκεί από αρχές Σεπτέμβρη κατεβάζεις τα χειμωνιάτικα

Και που να δεις τι γίνεται στον από πάνω νομό την Φλώρινα Open Mind , εκεί τα χειμωνιάτικα δεν τα κρύβουν καθόλου, τα καλοκαιρινά βράδια παίζουν και τα μπουφανάκια και οι κουβερτούλες για κάθε ενδεχόμενο, με το που πέφτει η νύχτα κατεβάζει ένα κρύο από τα βουνά στη χαράδρα !!! μπρρρρρ!!!!

Wolf
14/09/2007, 13:18:06
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν οι κάτοικοι εκεί πέρα
Δεν ψήνονται σαν εμάς εδώ το καλοκαίρι.

14/09/2007, 13:51:27
Μπα αναλογικά πάνε τα πράγματα, όταν εμείς εδώ λέμε έσκασα στους 40 βαθμούς σε ημέρες καύσωνα, εκείνοι επειδή έχουν μάθει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες το λένε στους 34.

Wolf
14/09/2007, 14:26:52
quote:

Εδω να δεις ποσο εχει πεσει η θερμοκρασια Κριος!!!! 15 βαθμους εχουμε (πριν μια βδομαδα, επεσε στους 6)!!!!

6 βαθμούς είχε πριν μια εβδομάδα ? Δηλαδή εκεί από αρχές Σεπτέμβρη κατεβάζεις τα χειμωνιάτικα
[/quote]

Τα εχουμε "αβαντζα" και τα 2... γιατι καθημερινα, αλλαζει η θερμοκρασια! Βεβαια, δεν υπαρχει και χωρος, οποτε καταλαβαινεις... γινεται ενας μικρος χαμος

15/09/2007, 10:31:42
Καλημέρα από την δροσερή Αθήνα!

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε σ' αυτό, εγώ πάντως νιώθω μια δροσιά τα πρωϊνά που σηκώνομαι!

Και μια προσφορά του καταστήματος!

Κάτι άλλο θα θέλατε?

In anticipation of my resurrection...

15/09/2007, 11:29:37

Καλημέρα και από μένα

Πήρα αυτό το mail το πρωί από ένα φίλο :

Subject: Αε τους τρελλάνουμε

>
>
> Κάποιοι πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο κόμμα
> είναι πιθανόν να βελτιωθεί και η ζωή τους,
> να πάει μπροστά ο τόπος κ.λπ.
> Άλλοι πιστεύουν ότι όλοι το ίδιο είναι,
> δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτε,
> όλα είναι στημένα, και ούτω καθ' εξής.
> Πόσοι όμως θα διαφωνούσαν
> ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται
> από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων,
> τα τηλεοπτικά κανάλια
> και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους;
> Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία,
> αν όχι να τους τιμωρήσουμε,
> τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε...
> Πώς;
> Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις
> των exit-poles.
> Aν την Κυριακή, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο,
> σας ρωτήσουν τί ψηφίσατε, απαντήστε τους όποιο κόμμα
> σας έρθει στο μυαλό,
> από τα μικρά, αυτά που δεν υπάρχει περίπτωση
> να μπουν στη βουλή:
> Κυνηγούς, ψαράδες, πολύτεκνους, μλ-ππε, ππε-μλ,
> κόμμα περιπατητών, υποβρυχίων καταστροφών
> ή ότι άλλο σας έκανε εντύπωση
> από τα ψηφοδέλτια που τσαλακώσατε
> μέσα στο παραβάν.
> Το διαδίκτυο έχει δύναμη.
> Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει
> σε εκατομύρια χρήστες
> ακόμη και προφορικά.
> Μπορείτε να φανταστείτε
> την έκφραση του κ. Πρετεντέρη, της κας Στάη
> του κ. Λιάτσου, του κ. Παναγόπουλου της ΑGB,
> του άλλου της metron analysis κ.λπ.
> όταν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα
> θα είναι αναγκασμένοι να ανακηρύξουν πιθανότερο νικητή
> κάποιον που ούτε το κινητό του θα έχουν
> για να τον βγάλουν στα παράθυρα;
>

Αλήθεια τι θα γινόταν αν πραγματικά τρελαίναμε δημοσιογράφους και μηχανάκια δημοσκοπήσεων

Wolf
15/09/2007, 11:43:07
Καλημερα και από εμενα δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ο περισσότερος κόσμος Να δηλώνει απογοητευμένος με τα μεγάλα κόμματα και στο τέλος
Να τα .ψηφίζει.
Τέλος πάντων εγώ τους έχω βαρεθεί τους πολιτικούς γι αυτό προτιμώ να ασχοληθώ με το Eurobasket μακάρι να κάνουμε και την έκπληξη να πάμε τελικό να κάτσω να
Τον δω να μην βλέπω τις εκλογές.
15/09/2007, 13:38:18
Kαλημερα σας, και καλο "βολι" γι' αυριο... Σας χαιρετω... Κατεβαινω στο "χωριο" μου (Θεσσαλονικη) για να ψηφισω

16/09/2007, 10:22:32
Καλημέρα σας!

quote:
Τέλος πάντων εγώ τους έχω βαρεθεί τους πολιτικούς γι αυτό προτιμώ να ασχοληθώ με το Eurobasket μακάρι να κάνουμε και την έκπληξη να πάμε τελικό

Δυστυχώς, φίλε μου, δεν τα καταφέραμε!
Δεν πειράζει όμως!

Όσο για την τηλεόραση, θα την ανοίξω πάλι σε καμία εβδομάδα που θα έχουν κοπάσει τα τηλεοπτικά παραθύρια με πολιτικούς κι ειδικά με αυτούς που σχολιάζουν τα πολιτικά...

In anticipation of my resurrection...

16/09/2007, 11:30:13

Καλημέρα από την βροχερή Αθήνα.

Άντε τελειώνει η φιέστα σήμερα, από αύριο πάλι μία από τα ίδια, το πολύ πολύ με μια μικρή διαφορά στο χρώμα, τι μπλε τι πράσινο και τα δύο από τη φύση τους το έχουν το μπλε, τα πρόσωπα αλλάζουν.Πρόσωπα διαφορετικά αλλά και τόσο ίδια, πόσο ανούσια είναι αυτή η φιέστα όταν ξέρεις ότι τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο, στα χαρτιά και στο όνομα είμαστε Ευρώπη στην πράξη ...το τριτοκοσμικό γραφικό κομμάτι της

Wolf