- Έναρξη νέου Gnostic Center (γνωστικού κέντρου) στην Αθήνα. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Χωρίς παρεξήγηση βεβαίως..............
Κατερίνα
α) M.G.C.U. (Εδρα στιν Κολομβια) (Α.Δ.Rabolu)
β) I.G.C.U. (Εδρα στιν Βενεζουελα) (A.Δ.Lakhsmi και Α.Δ.Gargha
Kuichines)
γ) A.G.E.A.C.A.C (Εδρα στo Μεχικο) (A.Δ.Litelantes)
δ) Ι.C.U. (Εδρα στo El Salvador)
ε) P.O.S.C.L.A (Εδρα στιν Κολομβια)
Ολοι ααφτοι Σύλλογοι έχουν οι αυθεντικής δυδασκαλίες του Δασκαλου Samael Aun Weor γιατι δουλευουν με τα ιδια 60 βιβλια του Δασκαλου.
Ricardo Agesta
Tel 694 47 69 217
Γνωστικός Πολιστικός Σύλλογος "Samael Aun Weor"
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ;
Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΥΓΕΙΑ;
ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ;
ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΟΡΑΣΗ ΣΟΥ;
ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΚΟΗ ΣΟΥ;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΟΥ;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΑΜΕΣΩΣ...ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ:
ΑΥΤΟ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΟΣΑ ΚΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ;
ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ;
ΤΑ MP3 ΜΟΥ;
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ...ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ...ΤΑ MP3 ΜΟΥ ΤΣ! ΤΣ! ΤΣ!
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΨΗ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:
quote:
Μπορεί κανείς να μου πει, πως στο καλό βάζουμε χρώματα στα γράμματα και πως κάνουμε quote κάτι, γιατί δεν μου βγαίνει?????
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΛΑ Η ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ.
ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΒΟΗΘΑΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ...ΒΟΗΘΕΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ...ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ...ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ...
Πρώτα απ' όλα σου ζητώ συγνώμη αν σε πρόσβαλα με την ιατρική μου συμβουλή. Δεν ήταν ειρωνία, ήταν πραγματικά μια συμβουλή και θα σου εξηγήσω γιατί. Δεν ξέρω το είδος της μουσικής που ακούς, ξέρω όμως τι άκουσα εγώ όταν έπαιξε και η ψηφιακή σου υπογραφή που μοιάζει με ήχο της κόλασης, και όταν έπαιξε το mp3:μόνος. Ξέρεις τι άκουσα? Ενα παιδάκι να τραγουδάει πως σκότωσε όλη του την οικογένεια και να περιγράφει που βρίσκεται ο καθένας σκοτωμένος και διαμελισμένος και στο τέλος να λέει: κι εγώ χορεύω μόνος με μια τελείως διαβολική φωνή. Θεωρείς λοιπόν ότι αυτά είναι ακούσματα νορμάλ??? Ξέρεις ότι στο ίντερνετ μπαίνουν μικρά παιδιά, κάποιο ίσως ακούσει αυτό το τραγούδι και θελήσει να το μιμηθεί, πόσα τέτοια γίνονται σήμερα??? Γιατί θέλεις να δώσεις αυτό το μύνημα παραέξω? Γι αυτό σε συμβούλεψα να δεις γιατρό, όχι από μικροπρέπεια αλλά από ενδιαφέρον και συγχρόνως φόβο για το τι υπάρχει στην ψυχή του ανθρώπου. Εάν δεν σε εκφράζουν αυτά γιατί τα έχεις?? Η ψηφιακή σου υπογραφή δεν θα μπορούσε να ήταν μια μελωδία ας πούμε, πρέπει να είναι κάτι τόσο ανατριχιαστικό??
Επικαλούμε λοιπόν τους συνοδοιπόρους εδώ να ακούσουν αυτά τα τραγουδάκια και να πουν τη γνώμη τους.
Οσο για τη γνώση που επικαλείσαι, θα πω και θα ξαναπω το ίδιο. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Η πραγματικά γνωστική αντιμετώπιση θα ήταν να μην σου έλεγα τίποτα. Να κατανοούσα τις επιλογές σου. Αλλά είμαι άνθρωπος, δεν έχω πει ποτέ ότι έχω φτάσει στον Θεό, οπότε μου βγαίνει κι εμένα αντίδραση σε κάποια πράγματα. ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ που δεν διαφημίζω, απλά πληροφορώ ότι υπάρχει.
Και η απάντησή μου δεν ήταν αυτή για τη μουσική, σου είχα απαντήσει πιο πριν σε καποια από αυτά που έγραψες, δεν τα διάβασες???
Πάντως, ειλικρινά, με αγάπη σε ρωτάω, γιατί ακούς αυτά που ακούς??? Τι πραγματικά πιστεύεις? Και επίσης αυτές οι εικόνες με τους δράκους, πάλι και αυτό είναι καλό??? Ωραίες εικόνες ας πούμε για να τις δει ένα παιδί και να κοιμηθεί χαρούμενο??? Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω??? Τι μπορεί να υπάρχει μέσα στην ψυχή σου για να σου αρέσει κάτι τέτοιο??? Τι νιώθεις???
Αυτά είχα να πω, και πάλι ζητώ συγνώμη αν σε πρόσβαλα, αναθεώρησε όμως το τι προσφέρεις σε κοινή θέα......... ας πούμε. Οσο για τα επίθετα που με χαρακτηρίζεις ειλικρινά δεν με πειράζει γιατί δεν με αγγίζουν. Δεν είμαι αυτό που λες.
Πάντα με διάθεση προς συζήτηση και όχι προς διαφήμιση
Κατερίνα
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΚΟΥΣΕΣ.
quote:
ξέρω όμως τι άκουσα εγώ όταν έπαιξε και η ψηφιακή σου υπογραφή που μοιάζει με ήχο της κόλασης,
ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ;
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ...ΚΑΙ ΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ;
ΣΤΟ ESOTERICA ΕΙΣΑΙ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ.
ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.
quote:
Ξέρεις ότι στο ίντερνετ μπαίνουν μικρά παιδιά, κάποιο ίσως ακούσει αυτό το τραγούδι και θελήσει να το μιμηθεί,
ΜΑΛΙΣΤΑ...
ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΔΗΛΑΔΗ;
ΤΟ ESOTERICA ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ.
ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΗΝΔΙΝΟ;
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ;
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ.
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟ ΑΝ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ.
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.
ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ;
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ:
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ.
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΜΟΝΟΣ...ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΤΑΓΜΑ...ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΨΥΧΙΚΑ...ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...ΞΕΡΩ...ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΤΩΡΑ.
ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ...ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.
ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ...Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΣ ΨΥΧΩΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ.
quote:
Πάντα με διάθεση προς συζήτηση
ΜΑΛΙΣΤΑ...
Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ...ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΗΧΟΥ...ΕΤΣΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ.
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ESOTERICA ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ YAHOOLIGANS...ΠΑΙΔΙΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ;
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟ;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ;
ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ;
ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ FORUM ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΙΚΑ.
Και παρεπιπτόντως είναι και απο αυτά που ακούω.
quote:
ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ...ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.
Είσοδος ελέυθερη
694 47 69 217
quote:
ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ...Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗΣ ΨΥΧΩΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ.
Όχι μόνο είναι καλό, αλλά φαίνεται πως η ίδια η Ανάγκη το επιβάλλει.
quote:
πως στο καλό βάζουμε χρώματα στα γράμματα
Αυτό είναι ένα αληθινά ενδιαφέρον ερώτημα. Το "χρώμα" στα "γράμματα"...
Μα οι Γνωστικοί δεν έχουν απάντηση σε αυτό, καθώς η διδασκαλία τους αφορά την πλήρη εξάλλειψη συναισθημάτων / ελαττωμάτων. Και το ερώτημά μου: πώς (και γιατί) να εξαλλείψεις κάτι στο οποίο δεν έχεις επιτρέψει να ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του;
Μήπως, εντέλει, αυτό αποτελεί ΑΣΕΒΕΙΑ;
Και τελικά: Μεταμόρφωση ή Εξάλλειψη;
quote:
Μεταμόρφωση ή Εξάλλειψη;

ΜΑΛΙΣΤΑ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΙΑ;
ΚΑΙ...
Ο ΚΑΛΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΚΟ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...

nst
quote:
Είσοδος ελέυθερη
ΚΑΙ
quote:
We have 70 books of Master Samael Aun Weor in spanish, 30 in english and 12 in greek, and we have 60 books of V.M. Lakhsmi in spanish, 12 in english,
ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ...ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ,ΘΑΝΑΤΟΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ,ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ...ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ...ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ...
Προσωπικά διαφωνώ επίσης με την στάση ως προς την μουσική που ακούει ο οποιοσδήποτε, και επίσης ο δράκος στην ανώτερη μορφή του είναι ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ (θυμίσου Κατερίνα, τα επτά κοσμήματα του κίτρινου δράκου...).
Ωστόσο, με απογοητεύει όχι μόνο η αρχική λάθος αντιμετώπιση ενός ανθρώπου της Γνώσης, αλλά ΚΥΡΙΩΣ η γνωστή και μή εξαιρετέα προσπάθεια να πιαστεί κάποιος απο χαζά πράγματα για να κατηγορήσει κάτι που δεν έχει ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ (βλέπε: ενασχόληση με ερώτηση για το χρώμα). Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, όπως κάνουν όλοι οι γνωστικοί άνθρωποι, κι όχι μόνο αυτοί που έχουν διαβάσει τα βιβλία του οποιουδήποτε δασκάλου (εγώ δεν έχω διαβάσει ούτε 5!!!), οτι τα ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ είναι δισεκατομύρια φορές περισσότερα απο αυτά που βλέπουν τα φυσικά σας μάτια. Μία φορά είχα την ΕΥΛΟΓΙΑ να δώ μερικές δεκάδες αποχρώσεις παραπάνω απο αυτό που βλέπω ως στραβάδι στο φυσικό μου σώμα, και με τα χίλια ζόρια προσπαθώ να κρατήσω την ανάμνηση (αφού δεν έχω την χαρά της επανάληψης)... Μάλλον -θέλω να πώ- τα χρώματα πρέπει να τα ψάξετε κι όχι να δεχτείτε αυτά τα ελάχιστα που έχετε αφεθεί να βλέπετε.
οχι οτι μου κάνει το οτιδήποτε εντύπωση... όλοι λάθος δεν είμαστε σύμφωνα με τις ταμπέλες που μας βάζουν πάντα οι 'άλλοι'???
Σηκώνω την ταμπέλα μου λοιπόν και σας καλημερίζω, ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του, και το ώριμο θα ήταν να μήν τον χλευάζουμε για τον δρόμο αυτό, εφόσον ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ (αυτό ισχύει για όλους)...
Χαίρεστε :)
Πέγκυ
ΥΓ Nada μου, μονίμως του επιτρέπουμε του ελαττώματος να κάνει τους κύκλους του, δεν κάνουμε και τίποτε άλλο ως άνθρωποι, κι αυτό ακριβώς είναι η γνωστική διδασκαλία... Τί εννοείς να ολοκληρώσει τον κύκλο δεν κατάλαβα. Σε καμμία εσωτερική σχολή δεν λένε οτι κάποιος κύκλος ολοκληρώνεται απο μόνος του και πάπαλα... ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ... ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΠΕΙΡΑ... Προσωπικά βαρέθηκα να κάνω κύκλους με τα ελαττώματα συνέχεια, και συνέχεια και συνέχεια. Ζαλίστηκα βρε αδελφέ. Βέβαια σε μερικούς αρέσει η ρόδα που στριφογυρίζει, αυτή η καινούργια του σύγχρονου λούνα πάρκ... είχα μπεί μία φορά και ξέρασα απο το πολύ πέρα δώθε!!! Δεν σε κατηγορώ αν σου αρέσει, αλλά δέξου αντίστοιχα κι όσους δεν θέλουν να 'ζαλίζονται' χωρίς λόγο...
Edited by - Pagwna on 05/10/2005 09:55:12
Ο ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΛΑΚΣΜΙ
Ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Λάκσμι με την επίπονη εργασία του κατάφερε να συνασπίσει όλες τις Γνωστικές ομάδες παγκοσμίως, εργαζόμενος σκληρά για την αποκατάσταση του Παγκόσμιου Γνωστικισμού στη Βενεζουέλα, Κολομβία, Βολιβία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, Δομινικανή Δημοκρατία, Κούβα, Ισημερινός, Περού, Μεξικό, Ισπανία, Γαλλία Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα, Ην. Πολιτείες, Πουέρτο Ρίκο και φτάνοντας προσεχώς σε διάφορες άλλες χώρες του πλανήτη μας.
Έχει οριστεί από τον Αβατάρα της εποχής του Υδροχόου τον Α. Δ. Σαμαέλ ως ο Αναστηλωτής των Γνωστικών Ομάδων από την δεκαετία του 90 και μετέπειτα, το οποίο εκπληρώθηκε καθ' ολοκληρία με τη δημιουργία της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Είναι ένας μεγάλος δάσκαλος γεμάτος από υπέρτατη Αγάπη για την ανθρωπότητα, βαθιά σοφός, ένα μεγάλο Πνεύμα με δυνατή ιδιοσυγκρασία.
Είναι ο πιστός μεταφραστής της διδασκαλίας του Αβατάρα (Σαμαέλ) και του Χριστού. Η Μαεστρία του κατάφερε στις διάφορες χώρες να κινητοποιήσει ακτίνες φωτός, στις οποίες βρίσκεται η Σοφία, η δύναμη και η δωρεά της κατανόησης ώστε όλες οι ουσίες (μας) που διψούν για γνώση να μπορέσουν να λάβουν ένα μερίδιο από την αλήθεια.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων όπου αποκαλύπτει τη Γνωστική διδασκαλία για να μπορέσουμε όλοι μας να αντιληφθούμε την άφταστη γνώση που οδηγεί έναν άνθρωπο στην κατανόηση της αιτίας της ύπαρξής του. Μερικά από τα έργα του είναι τα εξής: Φως στο σκοτάδι της άγνοιας, Μια ομιλία στο Γνωστικό λαό, Η νέα Έξοδος την εποχή του Υδροχόου, Συλλογισμοί ενός ερευνητή, Έτσι είναι η ανθρωπότητα, Το ευαγγέλιο του Ιούδα και τα πιο πρόσφατα: Η επιστροφή του Μεσσία, Προσανατολισμός για την νεολαία και η γη της απαγγελίας.
Του αναλογεί να αποκαλύψει «τα κοσμήματα του Κίτρινου Δράκου», διδασκαλία κατάλληλη για την εποχή που ζούμε, με σκοπό να προετοιμάσει τους πιστούς Γνωστικούς μαθητές για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται, τοιουτοτρόπως επιτρέποντάς τους να ανέβουν γρήγορα το βραχώδες όρος της Μύησης. Τα κοσμήματα του Κίτρινου Δράκου μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε την φοβερή πραγματικότητα και την απέραντη και καυστική σοφία που υπάρχει στους κόσμους των κολάσεων, όπου η ψυχή προετοιμάζεται, ώστε όταν βγεί στο φως, να μπορέσει να επανενωθεί με το Είναι της. Μέσα στα σπλάχνα της γης υπάρχει κάποιο είδος γνώσης που πρέπει να ενσαρκώσουμε, γι' αυτό πρέπει να ζήσουμε μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες, εξασκώντας τη διδασκαλία της απελευθέρωσης που είναι «η Γνώση».
Αυτό το μεγάλο Ον με το φως του και την Αγάπη του μπόρεσε να εκπληρώσει τα λόγια του Μέγα Καμπίρ Ιησού όταν είπε: «Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους». Είναι μια ψυχή τόσο μεγάλη, που μπόρεσε σ' αυτό το επίπεδο ύπαρξης να αποκρυσταλλώσει όλη τη βοήθεια και τον προσανατολισμό που χρειάζεται μια κοινωνία σ' όλες τις μορφές έκφρασης του ανθρώπου, από το Ανθρώπινο μέχρι το Θεϊκό, το οποίο το έπραξε με ιδρύματα εγκαταλειμμένων παιδιών, κέντρα αποτοξίνωσης και παγκόσμια συνέδρια όπου όλοι έχουν πάρει το θάρρος που χρειάζεται για να ποθούν την απελευθέρωση, και οργανώνοντας τις Γνωστικές Σχολές σ' όλες τις χώρες που αναφερθήκαμε προηγουμένως.
Στ' αλήθεια με τη ψυχή και την καρδιά μας δίνουμε άπειρες ευχαριστίες στον Α.Δ. Λάκσμι και είθε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε την οδηγία, προσανατολισμό και βοήθεια από τη μεγάλη παρουσία του.
« Εάν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει κανείς να ζει και να αγωνίζεται, είναι για το Είναι»
«Ο Θεός είναι τόσο κοντά στον άνθρωπο, που ενδιάμεσα υπάρχει μόνο ο Νους»
«Ο Νους είναι η φυλακή για τον αμαθή, και η καρδιά και το καταφύγιο για το σοφό»
«Μια γυναίκα δημιουργεί τον άνθρωπο, άλλη τον τελειοποιεί και η ΘΕΑ-ΜΗΤΕΡΑ τον σώζει»
Ο άνδρας και η γυναίκα της Νέας Εποχής πρέπει να είναι σε διαθεσιμότητα, ώστε το φως του Χριστού, η Επανάσταση της Συνείδησης και το Θέλημα των δύο, να είναι παρόντα στο σχηματισμό των νέων γενιών.
quote:
Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΙΑ;
Πολύ καλό επίσης, pixeldream.
Η πεταλούδα διατηρεί την ίδια σύσταση στη νέα της μορφή ή ένα μέρος της έχει απορριφθεί; Και πού έχει 'πάει';
Αγαπητή Pagwna,
δεν υπάρχει καμμία διάθεση χλευασμού.
Είναι εμφανές ωστόσο ότι το παρόν topic έχει ως σκοπό την διαφήμιση (για να μην πω προπαγάνδα), και με δεδομένο ότι έχεις δηλώσει ότι δεν διατίθεσαι να συζητήσεις περί της γνωστικής διδασκαλίας, δεν θα επιμείνω περαιτέρω.
Το πώς ολοκληρώνεται ένας κύκλος, με ποιό τρόπο γίνεται η ΜΕΤΑΒΑΣΗ, και πώς μπορεί να χειριστεί κανείς ό,τι ονομάζουμε ελαττώματα, δράκους ή ό,τι άλλο, είναι μεγάλο θέμα... και οι θέσεις δεν συμφωνούν (ούτε και χρειάζεται εξάλου).
Φιλικά
Έλα όμως που πολλά από αυτά ,τα βλέπουμε τώρα να συμβαίνουν στην πραγματικότητα . .
Στο θέμα μας τώρα .
Αν θυμάμαι καλά τις λεπτομέρειες από το έργο «minority report» τα «psyches» είχαν σαν ρόλο να βλέπουνε το μέλλον ή ένα πιθανό μέλλον ,ώστε να προλαβαίνουνε κάποιους φόνους .
Οπότε φαντάσου να επέμβουν κάποιοι (με τον τάδε τρόπο) στην ζωή σου ,πριν κάνεις την Α κίνηση ,το κατά πόσο μπορούν να αλλάξουνε την ροή από ένα πιθανό μέλλον .
Και πόσο αυτή η ξαφνική επέμβαση στην ροή της ζωής σου ,μπορεί να επηρεάσει και κάποια άτομα που είναι (συνδεμένα) μαζί σου ή πρόκειται να (συνδεθούνε) μαζί σου στο προσεχώς πιθανό μέλλον ;
Και πάει αλυσίδα το πράγμα …..
Ακριβώς το ίδιο είναι και αυτά που έλεγε και ισχυριζότανε και PHILIP K.DICK μέσα από τα έργα του .
Ότι μπορούν κάποιοι(ή κάτι)να ελέγξουν το μυαλό μας ,και να δημιουργήσουνε ένα καινούργιο ,διαφορετικό ,πιθανό μέλλον , εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε σχεδιάσει από μόνοι μας .
Εδώ βέβαια θα συμφωνήσω και με την Unseen με την εκδοχή που δίνει .
«ότι η ζωή στη Γη είναι όπως ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σε CD-Rom. Μέσα στο CD-Rom υπάρχουν όλα τα πιθανά σενάρια, όλες οι δυνατές εκβάσεις,»

Κάποιος προσπαθεί να επηρεάσει μια ακολουθία τυχαίων γεγονότων τώρα, η οποία όμως δημιουργήθηκε στο παρελθόν, δηλαδή ο παρατηρητής επηρεάζει το γεγονός του παρελθόντος! Αλλά αυτό προκύπτει μόνο για τον πρώτο παρατηρητή. Λες και η πρώτη πράξη της παρατήρησης καθορίζει το περιεχόμενο του τυχαίου φαινομένου, ακόμα και για φαινόμενο του παρελθόντος. Απίστευτο.
Αλλά και χωρίς την επίδραση στο παρελθόν, το γεγονός ότι μερικοί μπορούν και επηρεάζουν τη συμπεριφορά μιας γεννήτριας τυχαίων αριθμών με τη σκέψη τη δική τους και μόνο, είναι πολύ ενδιαφέρον.
Μπορούμε να επαναλάβουμε κάποια από τα πειράματα online. Χρησιμοποιώντας τα μικρόφωνα των υπολογιστών μας σαν γεννήτριες τυχαίων αριθμών. Να δούμε ποιοι από μας έχουν δυνατότητα να επηρεάσουμε τη γεννήτρια του μικροφώνου μας, επιλέγοντας το αριστερό ή το δεξί αυτί όπως στο βιβλίο.
Ίσως να παίζουμε μαζί και mp3s με ειδικό ήχο για συντονισμό του εγκεφάλου στη συχνότητα θήτα, ώστε να δούμε αν η συχνότητα αυτή βελτιώνει την επιρροή της σκέψης στην γεννήτρια τυχαίων αριθμών.
Πείραμα που μπορεί να επαναληφθεί με εκατομμύρια άτομα, αν το διαφημίσουμε λίγο στο διαδίκτυο...
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 23/05/2007 02:09:41
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το υλικό που σου έστειλα αγαπητέ μου gentleman.
Ναι, βεβαίως μπορεί να γίνει ένα τέτοιο "πείραμα" αλλά θα είναι άτυπο, όχι επιστημονικό. Ένα επιστημονικό πείραμα πρέπει να παραμετροποιηθεί πλήρως, να παρακολουθείται κατά την εκτέλεση και να καταγράφονται επιτόπου τα όποια αποτελέσματα.
Αυτό που είχε για μένα περισσότερο ενδιαφέρον στο πείραμα με τις γεννήτριες τυχαίων αριθμών ήταν ότι η πρόθεση των ατόμων που συμμετείχαν δεν φάνηκε να επηρέαζει καθόλου και σε τίποτα το αποτέλεσμα. Αντίθετα, το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο αυτού που ήταν τα άτομα που συμμετεχίαν, του περιεχομένου τους δηλαδή.
Αγαπητέ μου elo, σύμφωνα με μια θεωρία, οι ιδέες έρχονται από κάπου έξω από εμάς, από τόπους στους οποίους υφίστανται σαν πραγματικότητες. Μπορεί κάποια σενάρια να είναι "επιστημονικής φαντασίας", όμως η κεντρική τους ιδέα να είναι το καθρέφτισμα μιας τέτοιας πραγματικότητας που η φαντασία συνέλαβε, γεφυρώνοντας τους κόσμους.
Με αγάπη,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Με την ακολουθία των τυχαίων γεγονότων που μπορεί να επηρεάσει
Ο παρατηρητής εννοείται κάτι παρόμοιο με την ταινία de ja vu?
Πάντως τον τελευταίο καιρό ενισχύεται η θεωρία των πολλαπλών
Συμπάντων οπότε θα μπορούσε να ισχύει αυτό που λέτε για τους
Διαφόρους κόσμους .
Τα πειράματα που είδα στο βιβλίο της Unseen δεν έχουν καμία μηχανή του χρόνου, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να βλέπει το παρελθόν και να αλλάζει τυχαία γεγονότα του παρελθόντος. Υπό τον όρο ότι είναι ο πρώτος που το κάνει αυτό, ο πρώτος παρατηρητής του τυχαίου γεγονότος.
Τι είναι τυχαίο γεγονός; Όταν ρίχνουμε ένα ζάρι, γιατί είναι τυχαίο και όχι ντετερμινιστικό γεγονός που εξαρτάται μόνο από τις αρχικές συνθήκες; Πρέπει να έχει κάποια επαφή με τον υπο-ατομικό κόσμο το ζάρι, για να είναι πραγματικά τυχαίο το γεγονός. Το ζάρι λειτουργεί σαν ενισχυτής από τον κβαντικό κόσμο των υποατομικών συγκρούσεων με την τσόχα στον μακροκοσμικό κόσμο, σαν τη γάτα του Schrodinger.
Dare To Dream
Χριστινάκι? Μιλάτε για τις γεννήτριες "συπτώσεων" συλλογικής συνείδισης?
Έλειψα λίγο και έχασα το μπούσουλα?

"O Helmut Schmidt ήταν εντελώς απορροφημένος από μια καταπληκτική προοπτική: να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Σκεφτόταν ότι τα αποτελέσματα που είχε δει φαίνονταν να αψηφούν τον χώρο ή την αιτιότητα. Η ιδέα που άρχισε να διαμορφώνει ο Schmidt ήταν σχεδόν εξωφρενική: μπορούσε άραγε ένα άτομο που επιχειρούσε να επηρεάσει το μηχάνημα να το κάνει εκ των υστέρων, αφού το μηχάνημα είχε λειτουργήσει; Αν μια κβαντική κατάσταση ήταν τόσο αιθέρια όσο μια πεταλούδα που φτερουγίζει, είχε σημασία το πότε προσπαθείς να την ακινητοποιήσεις, εάν είσαι ο πρώτος που το επιχειρεί – ο πρώτος παρατηρητής;
Ο Schmidt συνέδεσε τη γεννήτρια τυχαίων συμβάντων με έναν ηχητικό μηχανισμό έτσι που να παράγεται ένα κλικ τυχαία, το οποίο θα μαγνητοφωνούνταν και θα αναπαραγόταν ώστε να ακουστεί πότε από το αριστερό και πότε από το δεξί ακουστικό. Μετά άνοιξε τα μηχανήματά του και μαγνητοφώνησε ό,τι παρήγαγαν, αφού σιγουρεύτηκε πως κανένας, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, δεν άκουγε. Κατόπιν έκανε ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου, πάλι χωρίς να ακούει κανείς, και το κλείδωσε κάπου. Ο Schmidt επίσης ανά διαστήματα έφτιαχνε κασέτες που θα λειτουργούσαν ως συστήματα ελέγχου, όπου κανένας δεν θα προσπαθούσε να επηρεάσει το αριστερό – δεξί κλικ. Όπως ήταν αναμενόμενο, όταν παίζονταν, αυτές οι κασέτες ελέγχου περιείχαν αριστερά και δεξιά κλικ που ήταν, ως επί το πλείστον, ομαλά κατανεμημένα.
Μια ημέρα αργότερα, ο Schmidt έβαλε έναν εθελοντή να πάρει μια από τις κασέτες στο σπίτι του. Του ανέθεσε να την ακούσει και να προσπαθήσει να κάνει περισσότερα κλικ να ακουστούν στο δεξί του αυτί. Αργότερα, ο Schmidt μέτρησε με τον υπολογιστή του τα αριστερά και τα δεξιά κλικ. Το αποτέλεσμα φαινόταν να αψηφά την κοινή λογική. Αυτό που βρήκε ήταν πως αυτός ο “επηρεαστής” είχε αλλάξει το αποτέλεσμα του μηχανήματος, σαν να ήταν παρών όταν γινόταν η μαγνητοφώνηση. Επιπλέον, τα αποτελέσματα αυτά ήταν εξίσου καλά με εκείνα των κανονικών τεστ με τις γεννήτριες τυχαίων αριθμών, ακριβώς όπως αν κάποιος καθόταν μπροστά στο μηχάνημα.
Αφού πραγματοποίησε κάμποσες τέτοιες δοκιμές, ο Schmidt συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για κάποιο φαινόμενο, αλλά δεν πίστεψε πως τα υποκείμενά του είχαν αλλάξει το παρελθόν ή είχαν σβήσει μια κασέτα και είχαν κάνει μια άλλη καινούργια. Αυτό που φαινόταν να είχε συμβεί ήταν πως οι “επηρεαστές” του είχαν αλλάξει αυτό που είχε αρχικά συμβεί. Η επιρροή τους είχε πάει πίσω στο χρόνο και είχε επηρεάσει την τυχαιότητα του μηχανήματος τη στιγμή που γινόταν η αρχική ηχογράφηση. Δεν άλλαξαν αυτό που είχε συμβεί. Επηρέασαν αυτό που θα είχε συμβεί κατά πρώτο λόγο. Οι παρούσες ή οι μελλοντικές προθέσεις δρουν επάνω στις αρχικές πιθανότητες και καθορίζουν το τι συμβάντα υλοποιούνται.
Αφού πραγματοποίησε περισσότερες από 20.000 δοκιμές στο πλαίσιο 5 μελετών μεταξύ 1971 και 1975, ο Schmidt απέδειξε πως ένας εξαιρετικά σημαντικός αριθμός κασετών απέκλινε από το προσδοκώμενο – περίπου 50% για κάθε αριστερό και δεξί κλικ. Επίσης είχε παρόμοια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μηχανήματα που κινούσαν μια βελόνα σε ένα καντράν, δεξιά ή αριστερά. Στις 322 φορές, σχεδόν το 55% είχε περισσότερες προς τα αριστερά κινήσεις από ό,τι προς τα δεξιά. Από όλες τις μελέτες σχετικά με το ταξίδι στον χρόνο, οι μελέτες του Schmidt ήταν πιθανώς οι πιο επιστημονικές. Εφόσον είχε γίνει ένα αντίγραφο των αποτελεσμάτων και είχε κλειδωθεί κάπου, η πιθανότητα της απάτης είχε εξαλειφθεί. Αυτό που αποδείχθηκε περίτρανα ήταν πως οι ψυχοκινητικές επιρροές σε ένα τυχαίο σύστημα όπως μια γεννήτρια τυχαίων γεγονότων μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε χρόνο, παρόντα ή μελλοντικό.
Ο Schmidt επίσης ανακάλυψε πως ήταν σημαντικό για αυτόν που επηρεάζει να είναι ο πρώτος παρατηρητής. Αν κάποιος άλλος άκουγε την κασέτα πρώτος και άκουγε με εστιασμένη προσοχή, το σύστημα φαινόταν να γίνεται λιγότερο ευάλωτο σε επιρροές αργότερα. Οποιαδήποτε μορφή εστιασμένης προσοχής φαινόταν να παγώνει το σύστημα σε μια τελική κατάσταση. Κάποιες ανεπαρκείς μελέτες πρότειναν πως η παρατήρηση από οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό, άνθρωπο ή ζώο, φαινόταν να παρακωλύει με επιτυχία μελλοντικές προσπάθειες επιρροής. Αν και αυτά τα είδη μελετών δεν ήταν ιδιαίτερα τεκμηριωμένα, συμφωνούν με όσα ξέρουμε σχετικά με το φαινόμενο του παρατηρητή στην κβαντική θεωρία, σύμφωνα με το οποίο η παρατήρηση από έμβιους παρατηρητές φέρνει τα πράγματα σε ένα είδος καθορισμένης ύπαρξης."
Βίκυ, τι είναι οι γεννήτριες συμπτώσεων συλλογικής συνείδησης;
Open Mind, πολύ χαίρομαι που βλέπω κι εσένα εδώ...
Edited by - Unseen on 24/05/2007 10:55:10
"Tο συγκεκριμένο σύνολο πειραμάτων υπέδειξε 3 πιθανά σενάρια. Το πρώτο αφορούσε το όραμα ενός τελείως αιτιοκρατικού σύμπαντος, όπου τα πάντα που θα συνέβαιναν είχαν ήδη συμβεί. Μέσα σε αυτό το σύμπαν της απόλυτης προσδιοριστότητας (determinacy), οι άνθρωποι με προαισθήματα απλά αντλούσαν πληροφορίες που ήταν ήδη διαθέσιμες σε κάποιο επίπεδο.
Η δεύτερη πιθανότητα ήταν πλήρως συμβατή με τους γνωστούς θεωρητικούς νόμους του σύμπαντος. Ο αντίπαλος του Radin, ο Dick Bierman από το Universiteit van Amsterdam, πίστευε πως μπορούμε να εξηγήσουμε την προαίσθηση μέσω ενός κβαντικού φαινομένου γνωστού με τον όρο καθυστερημένα και προπορευόμενα κύματα (retarded and advanced waves) – πρόκειται για την αποκαλούμενη θεωρία του απορροφητή (absorber theory) των Wheeler–Fenyman, σύμφωνα με την οποία ένα κύμα μπορεί να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο από το μέλλον και να φτάσει στην πηγή του. Αυτό που συμβαίνει μεταξύ δύο ηλεκτρονίων είναι το εξής: όταν ένα ηλεκτρόνιο ταλαντεύεται λίγο, εκπέμπει ακτινοβόλα κύματα τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον. Ας πούμε πως τα κύματα του μέλλοντος χτυπούν ένα σωματίδιο του μέλλοντος, τότε και αυτό θα ταλαντευτεί, ενώ θα εκπέμπει τα δικά του προπορευόμενα και καθυστερημένα κύματα. Τα δύο σύνολα κυμάτων των δύο ηλεκτρονίων αλληλοεξουδετερώνονται οπουδήποτε εκτός από την περιοχή που βρίσκεται ανάμεσά τους. Το τελικό αποτέλεσμα από το κύμα που ταξιδεύει προς τα πίσω και το άλλο που ταξιδεύει προς τα μπρος είναι μια ακαριαία σύνδεση. Ο Radin θεώρησε πως αυτό που συμβαίνει με τα προαισθήματα σε κβαντικό επίπεδο είναι να εκπέμπουμε κύματα για να συναντήσουμε το μέλλον μας.
Η τρίτη πιθανότητα, η οποία είναι ίσως και η πιο λογική, είναι πως τα πάντα στο μέλλον ήδη υπάρχουν σε κάποιο εσώτερο επίπεδο μιας σφαίρας απεριόριστων δυνατοτήτων και πως όταν βλέπουμε το μέλλον ή το παρελθόν βοηθάμε στη μορφοποίηση και τη δημιουργία του, όπως κάνουμε και με μια κβαντική οντότητα στο παρόν μέσω της πράξης της παρατήρησης. Η μεταβίβαση πληροφορίας μέσω υποατομικών κυμάτων δεν υπάρχει στον χρόνο ή στον χώρο, αλλά κατά κάποιο τρόπο εξαπλώνεται παντού και είναι πανταχού παρούσα. Το παρελθόν και το παρόν είναι ένα και το αυτό σε ένα τεράστιο “εδώ και τώρα” και ο εγκέφαλος “συλλαμβάνει” σήματα και εικόνες από το παρελθόν ή το μέλλον. Το μέλλον μας ήδη υπάρχει σε κάποια νεφελώδη κατάσταση την οποία μπορούμε να πραγματώσουμε στο παρόν. Η ιδέα αυτή ακούγεται λογική αν λάβουμε υπόψη μας πως όλα τα υποατομικά σωματίδια υπάρχουν σε μια δυνητική κατάσταση εκτός αν τα παρατηρήσουμε – πράγμα που περιλαμβάνει και το να τα σκεφτούμε."
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Μετά απ αυτό το πείραμα επιχείρησε πιο προχωρημένα τεστ ?
Ίσως να μπορεί να γίνεται αυτή η μικρή παρέμβαση γιατί
Δεν περιέχει το γνωστό παράδοξο δηλαδή αυτή η μικρή αλλαγή
Είναι αθωα δεν επηρεάζει τις ανθρώπινες εξελίξεις στο παρόν
η στο μέλλον.
Unssen ευχαριστώ για το καλωσόρισμα