ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μικρά μυστικά - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Μικρά μυστικά - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

pliroforisi39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/01/2006, 16:16:21

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»

rizitisΜέλος
07/01/2006, 16:28:07
Amalia
προχώρα σε θέλει όλη η χώρα…!

Και μια πρόταση ακόμα από εμένα ενόψει της νέας δομής του forum.
Αν είναι εφικτό βάλτε ένα chat room να μιλάνε τα παιδια live , ίσως διασφαλιστεί το forum από μονολεκτικές απαντήσεις και χαρακτηρισμούς.
Οπότε οι αγορές του θα λειτουργούν σαν βιβλιοθήκη απόψεων, σκέψεων, εμπειριών, και γνώσης γενικότερα …
Διότι η δομή και μόνο ενός forum δεν διασφαλίζει την ομαλή κατάθεση όλων των παραπάνω από τα ΠΡΟΣΩΠΑ που πληκτρολογούν, άλλωστε και η υπάρχουσα δομή δεν είναι δα,και τόσο μη λειτουργική , αρκεί να υπάρχει σεβασμός και καλή θέληση από τα ΠΡΟΣΩΠΑ.
Νομίζω ότι ένα δωμάτιο διαλόγου εντός του φόρουμ θα διασφαλίσει περισσότερο την νέα δομή, και θα εκτονώνει τα πνεύματα…

Ευχαριστώ.

Μην κάνεις μη σου κάνουνε
μην πεις να μην σου πούνε
μην κουρταλίσεις κούρταλα
να μην σου κουρταλούνε

Edited by - rizitis on 07/01/2006 16:30:49

lancelotΜέλος
07/01/2006, 20:50:35
Εγω εχω την δυνατοτητα να σηκωσω irc server αν θελετε..

CottusΜέλος
07/01/2006, 22:05:37
Παρατήρησα ότι διαγράφτηκαν πολλά παλιά αξιόλογα θέματα, αυτό με βρίσκει αντίθετο.

Και το χειρότερο είναι ότι διατηρήθηκαν πολλά θέματα με ανούσιο "flame".

Αποψή μου είναι ότι έγινε βιαστική δουλειά

Edited by - Cottus on 07/01/2006 22:06:07

07/01/2006, 22:22:02
Έλα τώρα μη λες τέτοια...
Μια χαρά δουλειά έγινε, και είναι και αντιστρέψιμη.

Καιρός ήταν να καθαρίσει το forum λίγο.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

08/01/2006, 17:10:20
Bλέπω το ποδαρικό για το ESOTERICA ήταν καλό!
Πότε λοιπόν θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το "ξεσκαρτάρισμα"?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
lancelotΜέλος
08/01/2006, 19:25:14
Σημασια εχει που ξεκινησε...γιατι η κατασταση ειχε γινει κουραστικη

TheChosenNoneΜέλος
10/01/2006, 03:13:47
quote:
Στο εξής, όλα τα θέματα που θα ανοίγονται στην κατηγορία .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. και που αφορούν είτε το Χριστιανισμό, είτε την ελληνική θρησκεία, θα απενεργοποιούνται προσωρινά ή οριστικά. Το εάν είναι προσωρινή ή οριστική η απενεργοποίησή τους, θα κρίνεται βάση της συνάφειάς τους με άλλα ήδη υπάρχοντα, καθώς και της τοποθέτησης του θεματοθέτη. Ο οποίος, θα φέρει την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής της συζήτησης, εφόσον όμως δικαιολογήσει με τρόπο ουσιαστικό, την αναγκαιότητα της ύπαρξης του θέματος που έθεσε.

Χαίρομαι που οι προσευχές των υγειων αναζητητών του esoterica.gr επιτελους εισακουστηκαν.Θεωρώ την κίνηση αυτή αναγκαία και την επικροτώ.
Αν μη τι άλλο ενισχύσατε την Πιστη των χριστιανών και μη στο οτι ύπαρχει Θεος και ακουει...

10/01/2006, 03:50:45
quote:

Χαίρομαι που οι προσευχές των υγειων αναζητητών του esoterica.gr επιτελους εισακουστηκαν.Θεωρώ την κίνηση αυτή αναγκαία και την επικροτώ.
Αν μη τι άλλο ενισχύσατε την Πιστη των χριστιανών και μη στο οτι ύπαρχει Θεος και ακουει...

Είπα να μην το πω εγώ φίλε μου και τους βάλω να μου κάνουν "ντου" μετά.

----------------------

10/01/2006, 16:26:07
«Αν μη τι άλλο ενισχύσατε την Πιστη των χριστιανών και μη στο οτι ύπαρχει Θεος και ακουει...»

Ας ελπίσουμε η πίστη του θρησκευόμενου ατόμου να μην εξαρτάται από εφήμερες επεμβάσεις ή από την έγκαιρη ή μη αντίδραση μιας ομάδας ατόμων. Πόσο δε μάλλον όταν μιλούμε για συμβάντα που εξελίσσονται σε έναν μη θρησκευτικά χρωματισμένο χώρο όπως η παρούσα ιστοσελίδα.

Ωστόσο η προς-ευχή, ήδη από την πρώτη της αναφορά στον Αισχύλο, ως μια διαδικασία εσωτερικής ανάτασης είναι μια χρήσιμη συμπεριφορά……

rizitisΜέλος
10/01/2006, 17:34:48
Κύριε Schwabe το πρόβλημα είναι άλλο.

Και γίνομαι σαφέστερος διότι δεν είχαμε την τύχη ή την ατυχία να συνομιλήσουμε εντός φόρουμ.
Όταν το χ μέλος θελήσει να κάνει post ή να ανοίξει ένα τόπικ παρουσιάζοντας το εσωτερικό νόημα της βίβλου , όπως το έχει καταλάβει ή όπως του το είπαν ή όπως το βιώνει αυτός , και αυτόματα μπει το ψ μέλος με περισσή ευγένεια και αρχίσει να του λέει καριόλη εβραιοχριστιανέ , ο γιαχβέ που πιστεύεις είναι απάτη, και τα τόσα άλλα που ντρέπομαι να γράψω , τότε η διαδικασία εσωτερικής ανάτασης πάει περίπατο.

Την εσωτερική ανάταση ο κάθε άνθρωπος την βρίσκει μέσα του όταν γνωρίσει τον εαυτό του.
Εγώ έχω την πίστη μου στην ορθοδοξία που με βοηθάει για αυτό , ο άλλος είναι βουδιστής , ο άλλος ινδουιστής , παγανιστής κτλ
Άλλο είναι να διαφωνώ με την πίστη ή με τον τρόπο που προσπαθεί κάποιος να γίνει καλύτερος και άλλο να τάσσω τον εαυτό μου σε σωτήρα του φόρουμ από τους @#$%_ χριστιανούς , χλευάζοντας και βρίζοντας την πίστη ή τον θεό τους.

Κάθε μέρα να αλλάζει δομή το φόρουμ 100 συντονιστές να υπάρχουν ο στρατός να επέμβει άμα δεν πάρουμε την απόφαση ότι το φόρουμ δεν είναι ένα μέρος να ξεσπάμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας μόνο, αλλά ότι είναι και μια βιβλιοθήκη γνώσης εμπειριών και κατάθεσης πνευματικής τροφής για όλα τα γούστα δεν κάνουμε τίποτα.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ , χωρίς να γνωρίζω αλλά από καθαρά προσωπική κρίση, υπάρχουν πολλών ειδών μέλη.
Άλλα εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα πχ θέλουν να προωθήσουν εμμέσως την χ σχολή ή το ψ βιβλίο κτλ
Άλλα έχουν κάτι να πουν από προσωπική τους εμπειρία
Άλλα θέλουν να μάθουν κάτι
Άλλα δεν ξέρουν γιατί είναι
Άλλα για να πολεμήσουν μόνο μια διδασκαλία ή θρησκεία
Άλλα για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους
Άλλα γιατί θέλουν να μοιραστούν και να βοηθήσουν και άλλους αγνά και χωρίς υστεροβουλία
Κτλ.

Όσο αφορά τα οικονομικά τυχών ελατήρια, Αυτό δεν με κάνει πολέμιο σε κανέναν διότι αν δεν φας το μήλο δεν μπορείς να ξέρεις αν έχει χαλασμένο κουκούτσι.
Και αν εγώ βοηθηθώ από την διδασκαλία ή το κύριγμα ή το βιβλίο στην τελική ;

Αυτό που είναι ανήθικο και αισχρό όμως είναι όταν γνωρίζω γιατί είμαι μέλος ενός εσωτερίστικου φόρουμ και ξέρω ότι δεν είμαι για λόγους που προάγουν ή που έχουν σχέση με τον εσωτερισμό, αλλά είμαι για να σαμποτάρω και να χλευάζω κάποιους αφελείς που είναι χριστιανοί, και που μέσα στην αμάθεια τους και το χαμηλό τους IQ προσπαθούν να πουν την γνώση τους και την εμπειρία τους.

Αλλά ποιος πρέπει να μου υποδείξει ότι είμαι λάθος ;
Ο admin ;
Οι διαχειριστές ;
Οι χριστιανοί ;
Κάποιοι άλλοι ;
Δεν έχει νόημα όμως, ακόμα και αν το κάνουν όλοι οι παραπάνω !
Διότι αν δεν καταλάβω από μόνος μου ότι δεν έχω σεβασμό στην πίστη των συνανθρώπων μου δεν θα καταλάβω ποτέ ότι στην ουσία δεν σέβομαι τον άνθρωπο.

Από την στιγμή λοιπόν που έχετε σκοπό να κάνετε πάλι ώπα το φόρουμ
Τσάμπα κλειδώνεις Αμαλία θέματα , τσάμπα και η νέα δομή και όλα.

Ο Άνθρωπος έχει αξία και όχι τα δόγματα.

Η πεταλούδα άμα καεί
στην φλόγα που τσαρέσει,
που να τα βρει άλλα φτερά
σάλλη φωτιά να πέσει

11/01/2006, 00:34:08
rizitis:
«Όταν το χ μέλος θελήσει να κάνει post ή να ανοίξει ένα τόπικ παρουσιάζοντας το εσωτερικό νόημα της βίβλου …και αυτόματα μπει το ψ μέλος με περισσή ευγένεια και αρχίσει να του λέει.. εβραιοχριστιανέ …..και τα τόσα άλλα…., τότε η διαδικασία εσωτερικής ανάτασης πάει περίπατο.»

Εγώ περιόρισα τον σχολιασμό στην προσευχή. Και η προσευχή, θέλω να ελπίζω ότι δεν συνδέεται απαραίτητα με την εν γένει συμπεριφορά των μελών μιας διαδικτυακής κοινότητας. Θα ήταν λυπηρό.

Ως προς τα άλλα που θίγεις, βασικά δεν έχεις άδικο. Η ψυχρολουσία είναι πράγματι εξόχως έντονη μετά ένα παρόμοιο «καλωσόρισμα». Ωστόσο, εδώ έγκειται κατά την γνώμη μου και η πραγματικά ενδιαφέρουσα πλευρά των συνομιλητών που θεωρείς ότι τους επιτίθενται.

Όποιος πράγματι θέλει να μιλήσει για το εσωτερικό μήνυμα της Βίβλου που ο ίδιος αντιλαμβάνεται (καθώς δεν υπάρχει μια ενιαία εκδοχή), και άρα να δεχθεί καλοπροαίρετη και μη κριτική, θα πρέπει εκ των πραγμάτων να ενστερνίζεται την ιδέα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, ταπεινότητα και πίστη στο ένθεο. Αξίες που δεν επιτρέπουνε να πάνε «περίπατο» ούτε από ένα ούτε από χίλια και ένα επιθετικά μηνύματα.

rizitis:
«Την εσωτερική ανάταση ο κάθε άνθρωπος την βρίσκει μέσα του όταν γνωρίσει τον εαυτό του. Εγώ έχω την πίστη μου στην ορθοδοξία που με βοηθάει για αυτό , ο άλλος είναι βουδιστής , ο άλλος ινδουιστής , παγανιστής κτλ»

Πολύ σωστά. Η Αυτογνωσία κατά την άποψη μου είναι η οδός που έχει χαθεί.

Ευρύτερα, θεωρώ ότι συζητήσεις που άπτονται δογματικών/θεολογικών θεμάτων ΠΑΝΤΟΤΕ θα περιέχουνε ένταση και αψιμαχίες. Ας μην γελιόμαστε. Αρκεί να μην «ξεφεύγουμε». Δύσκολο καμιά φορά, δεν είμαστε παρά άνθρωποι, αλλά μετράει η προσπάθεια τελικά.

11/01/2006, 08:18:49
quote:
Ευρύτερα, θεωρώ ότι συζητήσεις που άπτονται δογματικών/θεολογικών θεμάτων ΠΑΝΤΟΤΕ θα περιέχουνε ένταση και αψιμαχίες. Ας μην γελιόμαστε. Αρκεί να μην «ξεφεύγουμε».

Συμφωνώ! Βέβαια αυτό θα ήθελα να το δω να το τηρείς... στην πράξη.

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
11/01/2006, 10:25:39
quote:
Αυτό που είναι ανήθικο και αισχρό όμως είναι όταν γνωρίζω γιατί είμαι μέλος ενός εσωτερίστικου φόρουμ και ξέρω ότι δεν είμαι για λόγους που προάγουν ή που έχουν σχέση με τον εσωτερισμό, αλλά είμαι για να σαμποτάρω και να χλευάζω κάποιους αφελείς που είναι χριστιανοί, και που μέσα στην αμάθεια τους και το χαμηλό τους IQ προσπαθούν να πουν την γνώση τους και την εμπειρία τους.

Αγαπητέ μου Ριζήτη γιατί το βλέπεις έτσι? Εδώ υπάρχουν τόοοσα εξέχοντα μέλη που την πιο πάνω συμπεριφορά την λένε "επιχειρήματα και γόνιμο διάλογο"

Το μέλος ChosenNone έδωσε τη σοφή απάντηση :
Όταν ο Λάθος άνθρωπος χρησιμοποιεί Σωστά μέσα
τότε τα Σωστά μεσα λειτουργούν με Λάθος τρόπο.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν πίσω από τα γραπτά λίγο τους ανθρώπους και τότε μερικές καταγγελίες δεν θα μας φαίνονται τόσο περίεργες.

Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ

Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 11/01/2006 10:48:50

11/01/2006, 15:35:53
Θα ήθελα να προσθέσω στα όσα σωστά παρατέθηκαν πιο πάνω, το γεγονός, πως στις συζητήσεις αυτές που συμμετέχουμε, αυτό το οποίο προβάλλουμε είναι ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μας, το οποίο τυγχάνει να εκφράζει και μία άποψη. Έτσι, αυτό το οποίο συγκρούεται, διαφωνεί, καταστρατηγεί κανονισμούς, σέβεται ή δε σέβεται, κατανοεί, χλευάζει, αρνείται τις ευθύνες του, λειτουργεί δημιουργικά, κ.λπ, είναι η δική μας προσωπικότητα, τα δικά μας όπλα, ο δικός μας τρόπος ύπαρξης. Χρέος απέναντι στον εαυτό μας - πρώτα από όλα - έχουμε, να μην εξευτελίζουμε το δυναμικό μας, αλλά να το χρησιμοποιούμε με ορθό τρόπο. Οι συζητήσεις στα forums, είναι μία καλή ευκαιρία για να δοκιμαστούμε και να το καταφέρουμε.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

11/01/2006, 21:28:15
Αμαλία μήπως να κλειδωθεί και το "ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ", είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις παραπάνω.

----------------------

12/01/2006, 04:49:38
WWalker θα υπάρξουν - όπως έχω πει - και άλλες απενεργοποιήσεις σύντομα. Πρέπει πρώτα όμως να δούμε και τα θέματα - δε νομίζεις;

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

12/01/2006, 13:35:52
Βεβαίως.

----------------------

TelekinesisΜέλος
17/07/2006, 14:32:13
Εγώ στη θέση σας θα καταργούσα το μύθος και θρησκεία επ' αόριστον.

Ίσσως έτσι γλιτώσετε και μελλοντικούς μπελάδες για τις χιλλιάδες προσβολές που γενούν χιλιάδες προσβολές.

////////////////////////////////////

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.