- Η Ατλαντίδα στην Κύπρο; Ναι, υπάρχουν ευρήματα ! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΛΕΩ "ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ" ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ
Mα gretel οσο και διαφορετική να ήταν η λεκάνη της Μεσογείου η απόσταση παραμένει οχι απλά τεράστια ..
Ξέχασες τι επαθε ο Ξέρξης κατά την εκστρατεία του στην Αιθιοπία??
Μετά χωράει η Ατλαντίδα στον Ατλαντικό????
quote:
Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως βυθισμένη αρχαία πόλη υπάρχει και στο Αίγιο, που κανείς δεν βάφτησε "Ατλαντίδα", αλλά και πως πριν από όχι πολλά χρόνια, μιά άλλη αρχαιολόγος "ανακάλυψε" τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο.
Οντως... αλλά η αναζήτηση δεν σταματά μόνον στα υποτιθέμενα ερείπια ..και ευρήματα..
Εδώ εχουμε πράγματα και θαύματα..
Η Ατλαντίδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους Ελληνες , με τους αρχαίους Ολύμπιους θεούς, με τις πυραμίδες, με την Κρήτη, με τους Σουμέριους μεγάλους μύστες , με τους Αιγύπτιους ιεροφάντες.
Υπάρχουν τόσες και τόσες ενδείξεις οτι ήταν στη Μεσόγειο...
Τι ενδείξεις υπάρχουν οτι ήταν στον Ατλαντικό.. ???
Μήπως τα ευρήματα στο Μπίμινι???
Γιά πες μας φίλε μου, από ποιές "ανακαλύψεις" προκύπτει οτι η Ατλαντίδα ήταν στην Μεσόγειο.
Το ΜΟΝΟ στοιχείο που είχαμε ποτέ γιά την Ατλαντίδα, είναι η μαρτυρία των "ιερέων" της Αιγύπτου ή όχι; Από ποιά άλλη ιστορική πηγή γνωρίσουμε κάτι γι' αυτήν;
Πως λοιπόν αυθαίρετα, παραβλέπουμε τους ΜΟΝΟΥΣ μάρτυρες μιάς γεωγραφικής θέσης υποστηρίζοντας μιά θεωρία που δημιουργήθηκε απο το πουθενά;
Πως δηλαδή από την μία υποστηρίζεις οτι οι Αθηναίοι δεν κατοικούσαν μονο στην Αθήνα αλλά ήταν απλωμένοι σε όλη τη Μεσόγειο (γύρω από την Ατλαντίδα δηλαδή) ισχυρίζεσαι όμως πως αυτοί που έμεναν στην ενδιάμεση περιοχή είχαν πιό μεγάλη ισχύ;
Οι Αθηναίοι δηλαδή είχαν την δύναμη γιά να εξαπλωθούν σε όλη τη Μεσόγειο αλλά οι Άτλαντες περιορίζονταν "μόνο" σε κάποια ενδιάμεση περιοχή;
Θα σου πω γιά άλλη μιά φορά αν και δεν βλέπω πιά τον λόγο (γιατι το Τοπικ μετατράπηκε σε διάλογο 2 μόνο ανθρώπων) πως ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ δεν υπάρχει γιά θέση της Ατλαντίδας στη Μεσόγειο, ενώ αντιθέτως υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ οτι βρισκόταν στον Ατλαντικό.
Ποιές;
1) Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
2) Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ και ΚΕΝΤΡΟ-ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ
3) Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ-ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ σχετικά με την επίσκεψη ΛΕΥΚΗΣ - ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟΥ ΦΥΛΗΣ που προσέγγισε τις ακτές τους από ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ (ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙ Θεϊκών οντοτήτων με την ονομασία ΒΕΡΑΚΟΤΣΑ)
Τώρα, επέτρεψέ μου να σου πω ότι μεταξύ των "ενδείξεων", καμμία δεν ΑΠΟΤΕΛΕΙ απόδειξη ούτε καν ότι η Ατλαντίδα υπήρξε πραγματικά.
Πόσο μάλλον να ισχυρίζεται κανείς ότι αποδεικνύεται και η γεωγραφική της θέση.
Ανέφερα προηγουμένως ότι χρειάζεται "ανοιχτό" μυαλό όταν ψάχνει κάποιος. Το έκανα όχι γιά να σε προσβάλλω, το έκανα γιά να σου δώσω να καταλάβεις ότι η εγωϊστική επιμονή σε μιά θέση γιά ένα θέμα που δεν αφορά κάποιον προσωπικά, είναι ανασταλτικός παράγοντας.
Σκέψου αν δηλαδή σκέφτονταν όλοι όπως εσύ, είχαμε μιά μέρα τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε όλο τον βυθό της Μεσογείου και ΔΕΝ βρίσκαμε την Ατλαντίδα θα ήταν σύμφωνα με τη λογική σου και απόδειξη πως δεν υπήρξε ποτε;
Δεν είναι κακό ποτέ να σκέφτεται κάποιος πως μπορεί και να μην είναι έτσι τα πράγματα όπως εκείνος νομίζει. Δεν είναι αυτό αδυναμία. Είναι δύναμη. Από την άλλη,εγώ προσωπικά δεν μπορώ να επιμείνω αν η Ατλαντίδα ήταν στον Ατλαντικό ή αλλού αλλά το θεωρώ πιθανότερο να είναι εκεί που την είδαν κάποιοι γιά τελευταία φορά.
Θα σου πω και κάτι επιπλέον. Σκέψου, πως η Ατλαντίδα θα μπορούσε να είναι ακόμα και η Ανταρκτική, η οποία βρισκόταν σε άλλη θέση ως προς το γεωγραφικό πλάτος της προτού κλονισθεί ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η γη, όταν ακόμα αυτός, είχε τέτοια θέση στην οποία επέτρεπε στην Ανταρκτική να έχει κλίμα εύκρατο.
Έχει αποδειχθεί εξάλλου και επιστημονικά πως η Ανταρκτική δεν ήταν ανέκαθεν παγωνένη.
Είναι και αυτή μιά πιθανότητα λοιπόν.
Τι εννοώ; Πως αναζητώντας την πραγματική "αλήθεια" που παντοτε είναι μονο μια, υπάρχουν πολλά μέρη στα οποία μπορεί να ψάξει κανείς.
Αυτό δεν κάνει τις κατά τόπους "αλήθειες" ως την μία και μόνη.
Φιλικά....και μια συμβουλή
Πίστεψε με πως όταν μένεις προσκολημμένος σε μία ΘΕΩΡΙΑ είσαι καταδικασμένος να χάσεις την αλήθεια που υπάρχει έξω από αυτήν.
Άσε τον εαυτό σου πιο ελεύθερο. Θα κερδίσεις και δεν θα χάσεις.
quote:
Θα σου πω γιά άλλη μιά φορά αν και δεν βλέπω πιά τον λόγο (γιατι το Τοπικ μετατράπηκε σε διάλογο 2 μόνο ανθρώπων)
quote:
Δεν πρόκειται να συνεχίσω αυτό τον διάλογο επειδή δεν μπορώ να δεχτώ αυτό που λες
Θα μου επιτρέψεις να σε παρατηρήσω .. για νέο μέλος (προσωπικά διαπιστώνω εναν αέρα παλιού μέλους) οτι.. εδώ είμαστε για να συζητήσουμε και ο καθένας να εκθέσει τις απόψεις του..
Ο αέρας και το ύφος σου δεν συμβαδίζουν με την ευγενική σου αρχική παρουσία ... το ιδιο θα ήθελα να παρατηρήσω και για το φίλο με τα πτυχία... ![]()
quote:
Τώρα, επέτρεψέ μου να σου πω ότι μεταξύ των "ενδείξεων", καμμία δεν ΑΠΟΤΕΛΕΙ απόδειξη ούτε καν ότι η Ατλαντίδα υπήρξε πραγματικά.
Πόσο μάλλον να ισχυρίζεται κανείς ότι αποδεικνύεται και η γεωγραφική της θέση.
Κοίταξε ..
Η Ατλαντίδα είναι ενα μυστήριο .. και είναι μυστήριο οτι αναφέρεται σε αυτή... απο την ύπαρξη της μέχρι τη βύθισή της οπως και η σχέση της με την Ελληνική μυθιστορία..
Και πάλι σου επαναλαμβάνω οτι το θέμα εχει ξανασυζητηθεί και σε αλλα τόπικ... και αυτά που σου λέω τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές...
Εδώ λοιπόν το τόπικ αυτό ανοίχτηκε με αφορμή του οτι κάποιος αναζητητής ισχυρίζεται οτι βρήκε ερείπια... τι πιο λογικό λοιπόν να σχολιαστεί ..
Τώρα αν εσύ βρίσκεις περισσότερο πειστικά τα λόγια των ιερέων .. και θέλεις να πιστεύεις οτι η Ατλαντίδα βρισκόταν στον Ατλαντικό ή δεν υπήρξε καθόλου .. καλά κάνεις .. ![]()
Ειπα πως επειδη εξελισσεται σε διαλογο μεταξυ εμας των δυο, δεν εχει νοημα γιατι φαινεται σαν προσωπικη αντιπαράθεση, κάτι που δεν μου αρεσε.
Τώρα, το να με παρατηρήσεις επειδη ειμαι λες νεο μέλος μου φαινεται αστειο. Δεν εχω δει κανεναν κανονισμο που να αναφέρει πως μετα απο 100 ή 500 ή 1000 ποστ αποκτα κανεις περισσοτερα δικαιωματα απο τους υπολοιπους. Νομιζω πως αυτη η "φιλοσοφια" εξοργισε και τον "Grigoriano" και ειπε αυτα που ειπε με τον τροπο που τα ειπε - και που εχω ηδη εκφρασει αντιθεση σ'αυτον τον τροπο.
Παρόλα αυτά, λυπαμαι που επικαλεισαι επιχειρηματα οπως αυτα με καποιον "γνωστο" σου που προσπαθησε να ταξιδεψει για να αποδειξει κάτι, γιατι εσκεμμενα(;) αρνεισαι να δεχτεις την αληθεια απο οσα σου ειπα. Δεν ισχυριζομαι πως εχω δικιο παρολο που οι "ενδειξεις" δινουν μεγαλυτερες πιθανοτητες στο να εχω.
Δηλωνω άγνοια σε αντιθεση με σενα που δηλωνεις γνωση, και επαναλαμβάνω πως η αντιθεση μου εχει να κανει με την υιοθετηση απο σενα "εν λευκω" της "δηθεν" ανακαλυψης της Ατλαντιδας η οποια και δηλωσες πως αποτελει πλεον ΓΕΓΟΝΟΣ.
Τωρα, για οσα ειπες που εχουν να κανουν με ναυτιλια, κλπ κλπ, στα οποια και δηλωσες πως "δεν εχεις πτυχιο αλλά γνωριζεις", θα έλεγα πως καλύτερα να δεχτεις αυτά που είπα εγώ, που έχω και πτυχίο αλλά και σίγουρα γνωρίζω περισσότερα για το θέμα.
Λυπάμαι περισσότερο γιατί με όσα έγραψες, φαίνεται πως παρεξηγήθηκες προσωπικά ενώ διαβεβαίωνες για το αντίθετο, επιβεβαιώνοντας αυτό που ειπα. Πως καλύτερα να μην συνεχίσω τον διάλογο αυτό γιατί μετατράπηκε γιά διάλογο 2 ατόμων.
Αυτά, και αν νομίζεις πως είμαι επιθετικός απέναντί σου, σε διαβεβαιώνω πως όχι.
quote:
αρνεισαι να δεχτεις την αληθεια απο οσα σου ειπα. Δεν ισχυριζομαι πως εχω δικιο παρολο που οι "ενδειξεις" δινουν μεγαλυτερες πιθανοτητες στο να εχω.
Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι το ``οξύμωρο`` της πρότασης??
quote:
Δεν εχω δει κανεναν κανονισμο που να αναφέρει πως μετα απο 100 ή 500 ή 1000 ποστ αποκτα κανεις περισσοτερα δικαιωματα απο τους υπολοιπους.
Υπάρχουν οι γραπτοί νόμοι .. αλλά και οι άγραφοι.. μου δίνεις την εντύπωση παλιού μέλους...
quote:
Τωρα, για οσα ειπες που εχουν να κανουν με ναυτιλια, κλπ κλπ, στα οποια και δηλωσες πως "δεν εχεις πτυχιο αλλά γνωριζεις", θα έλεγα πως καλύτερα να δεχτεις αυτά που είπα εγώ, που έχω και πτυχίο αλλά και σίγουρα γνωρίζω περισσότερα για το θέμα.
Δεν μπορώ να τα βάλω με κάποιον που έχει πτυχίο![]()
![]()
Τι να κάνω ... λοιπόν ... θα αναγκαστώ να συμφωνήσω μαζί σου...εφόσον γνωρίζεις περισσότερα απο τον allzzaro...
quote:
Αυτά, και αν νομίζεις πως είμαι επιθετικός απέναντί σου, σε διαβεβαιώνω πως όχι.
Δεν το παίρνω έτσι..είσαι ισχυρογνώμων ομως..ας είναι...
Μιλάω γιά την αλήθεια αυτών που είπα, αφού γιά όλα όσα σου είπα (με καλή πρόθεση προσπαθησα δείξω γιατί μου φαίνεται οτι ήταν δυνατή η ύπαρξη της Ατλαντίδας στον Ατλαντικό )εσύ αντί να αντιπαρέθεσεις αντίστοιχα επιχειρηματα που θα στήριζαν την άποψη που εξέφρασες σχετικά με την υποτιθέμενη ανακάλυψη, εσύ αντιπαρέθεσες "προσωπική εμπειρία",στοιχεία που αμφισβητούνται αλλά και εμπειρία κάποιου "γνωστού" σου.
Η αλήθεια των επιχειρημάτων μου όμως, δεν θεωρώ οτι αποδεικνύει οτι είναι και σωστή η θεωρία. Αυτό εννοούσα, ΑΝ καταλαβαίνεις
Μην ξεχνάς πως εγώ δεν υποστήριξα καμμιά συγκεκριμένη θέση, παρά μόνο την δυνατότητα του να είναι εκεί που την τοποθέτησαν αυτοί που είναι και οι μόνοι που αναφέρθηκαν ποτέ σε αυτή.
Δεν είπα ούτε πως έχω δικιά μου θεωρία όπως εσύ είπες, (λέγοντας πως...από χρόνια είχες υποστηρίξει πως η Ατλαντίδα βρίσκεται στην Μεσόγειο), ούτε πως όσοι πιστεύουν κάτι άλλο είναι κουτοί.
Ενώ εσύ αντίθετα, υποστήριξες πως το τόπικ ξεκίνησε με ένα ΝΕΟ στοιχείο πράγμα το οποίο εγώ και καλά δεν αντιλήφθηκα. Πως βρέθηκε δηλαδή η Ατλαντίδα στην Μεσόγειο....
Τελειώνοντας, θα πω οτι τους γραπτούς κανόνες είναι πιθανό να τους σεβόμουν.
Τους άγραφους στους οποίους αναφέρθηκες όμως, τους έχω μάλλον....γραμμένους.
Συμμετείχα στον διάλογο με κάθε καλή πρόθεση και διάθεση, κάτι που από ότι είναι φανερό δεν ισχύει και στην περίπτωσή σου.
Προβλημά μου θα μου πεις.
Ίσως να έχεις και δίκιο....
quote:
Βλέπεις που έχω δίκιο;
Θα σταματήσω εδώ λοιπόν και δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο και θα σε παροτρύνω να κάνεις το ιδιο .. … θα σε περιμένω λοιπόν ανυπόμονα να μας φωτίσεις με τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου… Πιστεύω να ανταποκριθείς ..
Ο Κολόμβος, και οι υπόλοιποι με τις εξωλέμβιες ταξίδευαν τον μεσαίωνα... Είναι ωραία η λογική σου από μόνη της. Δεν θα την σχολιάσω εγώ.
Σαν είδανε οι Αχαιοί / πως χάνουνε τη μάχη / στου Αχιλλέα κίνησαν / να πάνε το τσαρδάκι. / Στους Μυρμιδόνες φτάσανε / και βλέπουνε τον μάγκα / να παίζει στο μπουζούκι του / ωραία ντριγκιντράγκα. / Σήκω πάνω Αχιλλέα! / βαλ' την περικεφαλαία / παρ' τα σέα και τα μέα / κι έλα στη παλιοπαρέα. / Μην απλώνεις την αρίδα / πάρε δόρυ και ασπίδα / σκέψου λίγο την πατρίδα / ... και την υφαλοκρηπίδα. / Παρεπιπτόντως, να λουστείς / και να ντυθείς πολεμιστής. / Οι Τρώες μας την πέσανε / και τρώμε κουνουπίδι / κι εσύ μου είσαι αραχτός / και λιάζεσαι σαν φίδι. / Αν όμως γίνεις βουλευτής / σε μια τετραετία / θα πάρεις όλο το χαρτί / και θα 'χεις κι ασυλία. / Σήκω πάνω Αχιλλέα! / βαλ' την περικεφαλαία / παρ' τα σέα και τα μέα / κι έλα στη παλιοπαρέα. / Μην απλώνεις την αρίδα / πάρε δόρυ και ασπίδα / σκέψου λίγο την πατρίδα / ... και την υφαλοκρηπίδα. / Παρεπιπτόντως, να λουστείς / και να ντυθείς πολεμιστής.
Το τελευταίο 24ωρο έλαβα 5 mails. Με "Μ" κεφαλαίο και "Σ" τελικό Μμμμέιλςςς. Δύο από αυτά μιλούσαν για μια συνωμοσία. Την συνωμοσία της κατούρλας. Συνεννοήθηκαν λέει, να ουρήσουν πέντε - δέκα τύποι πάνω στο κεφάλι μιας πυγολαμπίδας που παλιότερα φώτιζε το τετράγωνο της οικοδομής που μένω, την πλατεία πιο κάτω μέχρι το περίπτερο του Γιάννη κι έπιανε και λίγο και το εμπορικό λίγα μέτρα παραδίπλα. Στενοχωρήθηκα πολύ, όχι για την ποσότητα των ούρων που θα έπνιγε την συνοικία, αλλά για την πυγολαμπίδα. Μ' αρέσει αυτή η πυγολαμπίδα, δεν θέλω να την φάει ο κίτρινος πρωτεϊνικός χείμαρος των αληταράδων. Γι' αυτό, θα συγκεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις, να μάζεψω την πυγολαμπίδα και να την πάω να ζήσει αλλού. Α! στέλνω και ένα μήνυμα σ' αυτά τα ζεβζέκια : "Πίσω ρε! κοπρόσκυλα!"
Το ξέρεις μανταμίτσα μου πως για σένα έχασα χθες το 3-2 της Ολλανδίας ; Ω! έχεις μια γεύση από ξυνίλα στα χείλη ... Μην μασάς! Θα σκίσω ...
Ξούρα, σούρα και φιγούρα. Θα σου χαλάσω την μόστρα πονηρό σκουλήκι. Μην παίζεις με την διχαλωτή γλωσσίτσα μου ... σε βλέπω!
Γιατι σαν απογονος του Αχιλλέα, μπορώ να τον εκπροσωπήσω ,νομίζω, λογω .....εντοπιότητας,εδώ...Τι λέει ρε φιλαράκι zip;
Για κάνε καμιά ερώτηση...
Εσύ, ποιός εισαι που καλείς;Έχεις κανένα τέτοιο δικαίωμα;
Α, ήρθες βλέπω κουφαλίτσα! Το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα, είναι μια ξεγυρισμένη και γρήγορη απονεύρωση. Μισό λεπτό μονάχα, να αποστειρώσω τα εργαλεία μου ... κουφαλίτσα!
Φραπεδιά στο Ζάππειο ένα σπερνό. Άλλος μακρύ κι άλλος κοντό. Κάμποσοι λέν' οι Ρώσσοι φταίν' κι άλλοι φόροι που μας καίν'. Κάποιος θαρρεί πως την Αθήνα θα την σώσει, μόνο ένα ρίχτερ των εννιά αν την ξαπλώσει. Μόκο, τουμπέκα, για δέκα και για την μπεμπέκα.
allzzaro, πως κι έτσι ;
Να μην με λένε Χάρο, μπεμπέκα μου, αν απόψε δεν σου χαρίσω μια αξέχαστη νύχτα. Θυμήσου 6 με 7, τι θα συμβεί στο λεωφορείο ...