ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

22/01/2006, 10:58:44
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ...

ΑΓΑΠΗ ,ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΡΟΥΧΑ ,ΛΙΓΑ ΕΥΡΟ ,ΛΙΓΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ...
ΛΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ....

ΑΥΤΑ...

ΣΕ ΕΝΑ Η ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ??????

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ...

ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ...

TΩPΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ....

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΑ ΛΙΜΝΗ ΜΑΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

22/01/2006, 11:00:03

22/01/2006, 11:02:24

22/01/2006, 11:03:32

22/01/2006, 11:05:08

22/01/2006, 11:06:05

spiritΜέλος
22/01/2006, 11:47:58
Φιλε ΑΒΑΤΑΡ,γροθια στα στομαχι ειναι το θεμα σου,δεν ταραζει απλα τα ησυχα νερα της λιμνης μας,αλλα εχουμε παθει τετοια ανοσια που ακομη και αυτες οι ομιλιτικες εικονες που εβαλες αμφιβαλω αν μπορουν να αγγιξουν παραπανω απο δευτερολεπτα,την αποκοιμισμενη μας συνειδηση και να δραστηριοποιηθουμε οργανωμενα για οποιαδηποτε βοηθεια..οσο για τα φωτα της γιορτης εχεις απολυτο δικιο,αυτα πρεπει να ειναι ανοιχτα μεσα μας παντοτε και οχι μονο της γιορτινες μερες.

Και φυσικα πολυ καλη ειναι και η φιλοσοφια και η γνωση εκ του ασφαλους αλλα τι κανουμε πρακτικα για την εφαρμογη της γνωσης και της φιλοσοφιας στην ζωη μας,οταν πεφτουμε συνεχως στην παγιδα του εγωισμου μας και της υλικης μιζεριας.._

γιατι μενουμε μονο στα λογια και δεν κανουμε πιο πολλες πραξεις,αν μας ενδιαφερει πιο πολυ η ευημερια στης χωρες του τριτου κοσμου?

Η ησυχαζουμε πιο πολυ να λεμε καληνυχτα Κεμαλ,αυτος ο κοσμος δεν θ αλαξει ΠΟΤΕ.

"ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ"

22/01/2006, 12:15:06
quote:

Η ησυχαζουμε πιο πολυ να λεμε καληνυχτα Κεμαλ,αυτος ο κοσμος δεν θ αλαξει ΠΟΤΕ.

Κάποτε spirit δάκρυζα στο άκουσμα αυτού του τραγουδιού του αξέχαστου Μάνου. Σκεφτόμουν κείνα τα χρόνια πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, οι λίγοι αν όχι οι πολλοί...
Τι να ψιθυρίσει κανείς στις γαλήνια και θλιμένη ανατολή των καιρών, που το ολόφωτο άστρο της διαύγειας ραγίζει...
Οι λίγοι δεν αλλάζουν ξαφνικά τον κόσμο...
Ορατός ή αόρατος ο Θεός σιωπά.
Ενίοτε και οι συνειδήσεις μας...
Ο κόσμος ακόμα χαράζει απογυμνωμένος νευρώδης χαωτικός βίαια απελπισμένος και σκοτεινός. Είναι σαν να έχει μιά βαθειά πληγή ολάνοιχτη στο στήθος.
Ναι τα φώτα των γιορτών έκλεισαν.
Οι καρδιές;
Ανησυχία φόβος αγωνία ελπίδα αναμονή ανυπομονησία, με το χάδι της νόησης να επιμένει. ΝΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. ΕΜΕΙΣ;

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

Just_A_ManΜέλος
22/01/2006, 12:25:28
quote:

ΣΕ ΕΝΑ Η ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ??????

Καλή και ευλογημένη Χρονιά να έχουμε το 2006 σε όλη την Δημιουργία.
Είναι το πρώτο μου μήνυμα.

Καλέ μας AVATARGR,

Σκοπός του μηνύματος δεν είναι να κρίνω το topic, αλλά να συν προβληματιστώ με όλη την παρέα των συνομιλητών.

Υπάρχει οι εξής προβληματισμοί της συνειδήσεως μου.

Υπήρχαν ανοιχτά ΦΩΤΑ μέσα στην εορταστική περίοδο τoν Χριστουγέννων και με ποιο τρόπο?

Και αν υπήρχαν ΦΩΤΑ, τι ΦΩΣ έβγαζαν?

Όλες αυτές οι εικόνες που μας δείχνεις, αισθάνομαι ότι υπήρχαν οι ίδιες ακριβώς και μέσα στις γιορτές.

Πόσοι από εμάς έχουν καταλάβει τι είναι το ΦΩΣ του Χριστού?

Και αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε, αν κατεβάσουμε την συνείδηση μας στην καρδιά μας, και κάνουμε την εξής ερώτηση στον εαυτό μας.

Με την ίδια ευκολία που προσπαθήσαμε να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας, όπως να ταΐσουμε τον εαυτό μας, να τον ντύσουμε, να αγοράσουμε ένα cd, ένα βιβλίο, ένα dvd, ένα υπολογιστή, ένα ταβερνάκι, την αναζήτηση πνευματικών θεμάτων…. και ένα σωρό άλλα,

άρα με την ίδια ευκολία προσπάθησαν να ευχαριστήσουμε και τον συνάνθρωπο μας με ανιδιοτέλεια εις το όνομα της Αγάπης?

Για να ευχαριστήσουμε το Θεό δεν το ακουμπάω καθόλου γιατί αυτό προσωπικά με πόνεσε ακόμα περισσότερο.

Άρα με τον ίδιο ενθουσιασμό που αναζητούμε τις πνευματικές αλήθειες, αναζητήσαμε την εκπλήρωση αυτών, δια μέσω των συνανθρώπων μας?

Και όταν ακόμα δεν έχουμε την οικονομική δύναμη να δείξουμε την αγάπη μας, που αυτό είναι και το εύκολο εδώ που τα λέμε, άρα με πόσες προσευχές σκεπάσαμε τους συνανθρώπους αυτές τις ημέρες?

Κάτι που δεν χρειάζεται ούτε ένα cents για να το προσφέρουμε.
Με πόση θέρμη και χρόνο καρδιά προσευχηθήκαμε για τους συνανθρώπους μας, όπως με ίδια ευκολία πάμε να δούμε ένα κινηματογράφο ένα θέατρο μια συναυλία…?

Αλλά ξέχασα. Για όλα φταίνε οι Παπάδες, ο δίσκος, …. Πάντα κάτι άλλο φταίει και όχι εμείς οι ίδιοι.

Τι να πω βρε παιδιά. Καλή αυτή η υποκρισία της συνείδησης μου, αλλά δεν με απαλλάσσει από τις προσωπικές μου ευθύνες. Για όσους έχουν συνείδηση και δεν την έχουν σκοτώσει βέβαια.

Την προσωπική μου αλήθεια ντρέπομαι και να την σκεφτώ. Δυστυχώς.

Και όπως λέει και η Ευσταθία στο τραγούδι “Θέλει Μαγκιά” για να πεις άντε γεια, σε όλα αυτά που μας κρατάνε αλυσοδεμένους με την ύλη, μη έχοντας την δυνατότητα να ξεχωρίσουμε το απαραίτητο από το περιττό.

Αισθάνομαι ότι χωρίς Θυσία, χωρίς Γολγοθά, χωρίς Σταυρό, χωρίς Ταφή του κακού μας θελήματος, πολύ φοβάμαι ότι Ανάσταση δεν έρχεται! Και λένε ότι οι φόβοι μας πάντα κρατάνε τις υποσχέσεις μας. Δυστυχώς.

Εύχομαι αυτό το topic να γίνει ΦΩΣ στις καρδιές των ψυχών μας.

just a …

Edited by - Just_A_Man on 22/01/2006 12:27:20

TrovadourosΜέλος
22/01/2006, 16:57:36

Αγαπητέ ABATARGR,

Σχετικά με τα φωτα των γιορτών, που μέσα σε αυτές περιέχεται και η προσφορά πνευματική και υλική, επέτρεψε μου να επαναλάβω κατι σχετικά παλαιοτερο...

quote:
Αν πάλι κάποιος έχει την ικανότητα να βιώσει οποιαδήποτε μορφή γιορτής τότε απλά δεν καταλαβαίνω γιατί να το κάνει μόνο σε γιορτινές περιόδους και για ποιον λόγο να πλαισιώσει την προσωπική γιορτή στο γενικότερο πνεύμα της ευθυμίας των εορτών.

Δεν λέω οι ενεσεις αδρεναλινης καλές είναι, αλλά δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με αυτές. Καλύτερα όμως είναι να ορίζουμε εμείς αυτά τα φώτα της ψυχής μας παρα κάποιος να μας κατεβάζει τον γενικό.

quote:

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ....

Μια μόνο σκέψη... οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη παιθαίνουν από την φτώχεια και ποίνα ενώ πολλοί απο τους υπόλοιπους πληρώνουν τους διαιτολόγους και διατροφολόγους για να αδυνατίσουν και να βελτιώσουν την σιλουέτα τους.

quote:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΗ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΑ ΛΙΜΝΗ ΜΑΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Οι λοιποί πρεπει να ευχαριστούμε για την αφύπνιση.

Φιλικά,

Trovadouros

22/01/2006, 18:21:49
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ spiritΟ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΡΑΞΩ ΤΑ ΝΕΡΑ....

ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ....
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ...

ΛΟΓΙΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΛΑΦΥΡΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ....
ΛΟΓΙΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ....

ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ??????
ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ...

Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ spirit ΑΝΑΦΕΡΕΙ..

quote:
στην ζωη μας,οταν πεφτουμε συνεχως στην παγιδα του εγωισμου μας και της υλικης μιζεριας.._

γιατι μενουμε μονο στα λογια και δεν κανουμε πιο πολλες πραξεις,αν μας ενδιαφερει πιο πολυ η ευημερια στης χωρες του τριτου κοσμου?

Ο ΦΙΛΟΣ Just_A_Man
quote:
Τι να πω βρε παιδιά. Καλή αυτή η υποκρισία της συνείδησης μου, αλλά δεν με απαλλάσσει από τις προσωπικές μου ευθύνες. Για όσους έχουν συνείδηση και δεν την έχουν σκοτώσει βέβαια.

Την προσωπική μου αλήθεια ντρέπομαι και να την σκεφτώ. Δυστυχώς.

ΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΔΙΚΙΟ...
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΩΡΑΙΑ....
ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΩΡΑΙΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

geoxΜέλος
23/01/2006, 02:54:27
quote:
ΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΔΙΚΙΟ...
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΩΡΑΙΑ....
ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΩΡΑΙΑ....

...

25/01/2006, 21:29:24
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ...
ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.... (ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΠΙΚ)

ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ.....

ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ....

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ??????????

ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Odysseus_nemoΜέλος
26/01/2006, 02:39:46
Φίλε AVATARGR αυτά που αναφέρεις είναι η μια όψη του νομίσματος. Από την άλλη ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι ημέρες και κάποιοι από εμάς "θυμούνται" να βγάλουν το κεφάλι εκτός του "΄χώματος" των προσωπικών ενασχολήσεων. Άλλωστε οι γιορτές γι' αυτό υπάρχουν : για να θυμίζουν και να δίνουν ευκαιρίες!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

26/01/2006, 07:47:40
quote:
Φίλε AVATARGR αυτά που αναφέρεις είναι η μια όψη του νομίσματος. Από την άλλη ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές οι ημέρες και κάποιοι από εμάς "θυμούνται" να βγάλουν το κεφάλι εκτός του "΄χώματος" των προσωπικών ενασχολήσεων. Άλλωστε οι γιορτές γι' αυτό υπάρχουν : για να θυμίζουν και να δίνουν ευκαιρίες!!

Αγαπητέ odysseus_nemo, δεν θα έπρεπε η κάθε μέρα να μας το θυμίζει αυτό κι όχι μόνο οι γιορτές...?

In anticipation of my resurrection...

Odysseus_nemoΜέλος
27/01/2006, 01:08:53
Dying_Incubus!!
Πράγματι!! Έτσι θα έπρεπε. Όμως η πραγματικότητα άλλα δείχνει!! Πάνω σε αυτήν την εικόνα λέω "πάλι καλά που υπάρχουν και αυτές οι ημέρες και κάποιοι από εμάς "θυμούνται" να βγάλουν το κεφάλι εκτός του "΄χώματος" των προσωπικών ενασχολήσεων...". Υπό αυτό το πρίσμα, του "συμβαίνει" και όχι του "πρέπει", μιλώ. Δεν ευλογώ τα γένια της κοινωνίας.
Έχω καταλήξει πως το "πρέπει" οδηγεί στο στόχο, όμως το "συμβαίνει" αποδεικνύει το πσοστό ευστοχίας.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

28/01/2006, 00:32:12
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ??????

ΑΠΛΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

LarypΜέλος
19/07/2005, 02:01:45
Η πρώτη απορία είναι η εξής: Γιατί τριαδικός Θεός;
Απ' ότι γνωρίζω τριαδική μορφή του Θεού υπάρχει και στσ Ορφικά κείμενα.
Όχι με την μορφή που υπάρχει στην ορθοδοξία αλλά τώρα θα σας γελάσω δεν θυμάμαι πως ακριβώς.
Επανέρχομαι στην ορθοδοξία.
Αν αποδεχτούμε πως ο Ιησούς είναι ο υιός του Θεού, τότε γιατί ο Θεός επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να εμφανιστεί στη Γη;
Δεν μπορούσε να εμφανιστεί ο ίδιος αυτοπροσώπως;
Και αν στην δευτέρα παρουσία για παράδειγμα (πότε έγινε η πρώτη??) επιλέξει τελικά να εμφανιστεί με έναν άλλο υιό
ή επειδή εν έτει 2005 έχουμε γίνει φεμινιστές στα λόγια με μία κόρη τότε θα λέμε η αγία τετράς;;;
Συγχωρέστε το ειρωνικό ύφος αλλά θα ήθελα λογικές απαντήσεις αν γίνεται.
Και κάτι ακόμα. Όπως ήρθε ο Ιησούς δεν θυμίζει λίγο τους ημίθεους στην αρχαία Ελλάδα;; Ρωτάω απλώς...
Και αν προσθέσουμε και την ύπαρξη του τριαδικού θεού στα ορφικά κείμενα, και τα κείμενα πολλών φιλοσόφων...
Πολλές συμπτώσεις δεν νομίζετε;;
Μήπως υπήρχε ο χριστιανισμός στην αρχαία Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε?? Χμ....Λέτε???
Για να σας ακούσω...

Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης

19/07/2005, 11:30:18
Αγαπητέ Laryp,
έθεσες ένα ερώτημα πολύ λεπτό και, πιστεύω, άκρως θεολογικής φύσης στο οποίο και δεν θα διακινδύνευα να απαντήσω άμεσα.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις όπως:

quote:
Αν αποδεχτούμε πως ο Ιησούς είναι ο υιός του Θεού, τότε γιατί ο Θεός επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να εμφανιστεί στη Γη;
Δεν μπορούσε να εμφανιστεί ο ίδιος αυτοπροσώπως;
Και αν στην δευτέρα παρουσία για παράδειγμα (πότε έγινε η πρώτη??) επιλέξει τελικά να εμφανιστεί με έναν άλλο υιό
ή επειδή εν έτει 2005 έχουμε γίνει φεμινιστές στα λόγια με μία κόρη τότε θα λέμε η αγία τετράς;;;

ο καθένας θα μπορούσε να δώσει ένα σωρό εναλλακτικές απαντήσεις διαφορετικές και από τις δικές σου. Έτσι όμως δεν θα βγει τίποτα.

Θα σου πρότεινα, αν πραγματικά το θες, να ψάξεις να βρεις κάποια βιβλία πατέρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπου αναλύεται η τριαδικότητα του Θεού.
Εν τω μεταξύ, ορίστε και ορισμένες ιστοσελίδες όπου υπάρχουν κάποια αξιόλογα κείμενα-άρθρα όπου γίνεται λόγος για την τριαδικότητα του Θεού.

http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/christo1_2.html
http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/christo1.html
http://www.imd.gr/html/gr/section01/media/plirophorisis/2004/0102.htm
http://www.oodegr.com/oode/dogmat1/perieh.htm

Φιλικά όπως πάντα

19/07/2005, 12:11:41
quote:
Μήπως υπήρχε ο χριστιανισμός στην αρχαία Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε?? Χμ....Λέτε???
Για να σας ακούσω...

Ο Άγιος Αυγουστίνος της Δυτικής Εκκλησίας (όταν ήμασταν ενωμένοι) έλεγε πως η Θρησκεία αυτή (Χριστιανισμός) υπήρχε στην Αρχαία Ελλάδα με άλλη μορφή. Θέλει ψάξιμο το πράγμα...