- Ζούμε στην αποκάλυψη - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Προφανώς δεν άκουσε καν την παράκλησή μας να συμμετέχει και όχι να αφορίζει και δεν σεβάστηκε την ανοχή όλων μας την οποία και καταχράστηκε.
Θέλω απλώς να επισημάνω ότι κατά την γνώμη μου ο Φανατισμός είναι πάντα ο ίδιος, απλά λαμβάνει διαφορετικά πρόσωπα. Συστατικά του στοιχεία είναι(ανάμεσα στα άλλα) η μη αποδοχή της διαφορετικής άποψης, η παντελής έλλειψη διάθεσης για πραγματική Αναζήτηση της Αλήθειας, η ανυπαρξία ανεκτικότητας προς τους άλλους...
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Εδειξεs δικαιοσυνη.
Ευχομαι να εισε καλα οπωs και ολοι σαs.
Ο προφήτης που σα σίφουνας σαρώνει
Ραέλ,Ραέλ,Ραέλ-Ραέλ-Ραέλ
Και με δάφνες ο πιστός τον στεφανώνει
Valnta , Λίγα με την ΑΕΛ!!!! Η αποκάλυψη φτάνει και θα είναι σε δύο χρόνια ακριβώς(ανέβασμα στην Α Εθνική).
ΠΒ*
-------------------------------
VAIHINGER σου έγραψα και σε άλλο θέμα που έχεις παρεμβάλει το ίδιο ακριβώς μήνυμα!
"Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι οι Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA δεν είναι Πίνακας Αγγελιών και Ανακοινώσεων, είναι αυτό που λέει η φράση: Χώρος Διαλόγου!"
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Δεν σας βάζει σε σκέψεις ? Εμένα πάντως με προβλημάτισε .
Θα ήταν ένα καλό θέμα αν του προσθέταμε ένα ερωτηματικό στο τέλος και αν δεν είχε εκτραπεί τόσο πολύ.
Δλδ ένα καλό θέμα για συζήτηση θα ήταν το αν πραγματικά οι μέρες που ζούμε αντανακλούν σε χωρία του συγκεκριμμένου κειμένου.
Βέβαια, αυτό προϋποθέτει οτι δέχεται κανείς την αυθεντικότητα του "βιβλίου", ανεξάρτητα αν το θεωρεί ιερό, θεόπνευστο και τα τοιαύτα.
Πέρα απ' αυτό, ακόμη κι αν το εντάξει κανείς στα δεκάδες απλώς "προφητικά" βιβλία, μπορεί να επιχειρήσει μια αντιπαράθεση ανάμεσα στα "σημεία των καιρών" μας και τα περιγραφόμενα στο βιβλίο.
Οχι βέβαια αφελώς και επιφανειακά όπως έχει επιχειρηθεί κατ' επανάληψιν, επιχειρώντας μια ακριβή και κατά λέξιν αποκωδικοποίηση αλλά κατά βάσιν επιδιώκοντας μιαν ερμηνεία ενός κατ' εξοχήν συμβολικού κειμένου, εξετάζοντάς το συνολικά.
Δλδ πιό δόκιμο φαντάζει να αναζητήσει κανείς τον στόχο και το κίνητρο αν θέλει να κατανοήσει τη φιλοσοφία και τη σκέψη κάποιου.
Εν ολίγοις, αν αποκλείσουμε τη θεωρία οτι ο Ιωάννης έγραψε αρλούμπες χωρίς κάποιο συγκεκριμμένο λόγο, πρέπει να καταλήξουμε στο οτι το κείμενό του έχει ( ή είχε ) κάποιον στόχο, έχει κάποιο νόημα, προσπαθεί να μεταδώσει ένα μήνυμα.
Και φυσικά, εγώ τουλάχιστον, απορρίπτω την ιδέα το μήνυμά του να είναι τόσο απλό ( ή απλοϊκό ) όσο παρουσιάζεται κατά καιρούς.
Οτι δλδ απλώς προβλέπει και προειδοποιεί οτι οι "καλοί" θα σωθούν και οι "κακοί" και άπιστοι θα πάνε στον αγύριστο.
Αν δεχτούμε λοιπόν την ύπαρξη μηνύματος, πρώτος στόχος φαντάζει η αναζήτησή του.
Αυτό μοιάζει μάλλον ουτοπία αφού ένα συμβολικό κείμενο δέχεται τόσες ερμηνείες όσοι και οι ερμηνευτές του.
Μάλλον δεν είναι τυχαίο το οτι οι μεγάλοι Πατέρες της Χριστιανικής θρησκείας ουδέποτε επιχείρησαν να καταπιαστούν με το κείμενο.
Είτε γιατί το θεώρησαν ανάξιο λόγου είτε γιατί ( και μου μοιάζει πιο πιστευτό ) θεώρησαν την ερμηνεία του αδύνατη ή τουλάχιστον επικίνδυνη.
Λέγοντας επικίνδυνη εννοώ απλά οτι σε μια τέτοια προσπάθεια ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει κανείς καταγέλαστος.
Φαντάζομαι ομηρικές "μάχες" ανάμεσα στον Ωριγένη και τους άλλους για παράδειγμα και το πιθανώτερο είναι να είχαμε άλλες τόσες "αιρέσεις", όσοι και οι ερμηνευτές της αποκάλυψης.
Πού κολλάνε όλα αυτά με το αρχικό θέμα, θα πει κάποιος.
Βλέποντας τον τίτλο λοιπόν του θέματος και επηρρεασμένος από σκέψεις και συζητήσεις τον τελευταίο καιρό, σκέφτηκα οτι μάλλον ζούμε στην εποχή της κάλυψης παρά της αποκάλυψης.
Εννοώ οτι όλος αυτός ο καταιγισμός των πληροφοριών ( που λανθασμένα φαντάζει σαν εξάπλωση της γνώσης ), η ταχύτητα εναλλαγής των γεγονότων, που έχει σαν αποτέλεσμα την επι-κάλυψη του χθεσινού απο το σημερινό πριν προφτάσει κανείς να το αναλύσει και να το βιώσει, η κατακρήμνιση άλλοτε κραταιών ιδεολογιών, ο κατακερματισμός θρησκειών σε εκατοντάδες "αιρέσεις", έχουν σαν αποτέλεσμα - ίσως όχι άμεσα ορατό - το να απομακρύνεται κανείς εκών-άκων απο την αναζήτηση της αλήθειας ( όποια κι αν είναι αυτή ).
Για να μην πλατειάζω, αναρρωτιέμαι αν αυτή η πολυδιάσπαση σε όλους τους τομείς της ζωής είναι σκόπιμη.
Πιο ξεκάθαρα, αν δει κανείς τις συνέπειες ( κανείς δεν προλαβαίνει να εντρυφήσει σε οτιδήποτε και απλά επιφανειακά συλλέγει πληροφορίες χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας και ανάλυσης ), οδηγείται στο συμπέρασμα ( έστω, υποψία ) οτι λειτουργεί σαν μιας μορφής πέπλο, μια κρούστα που τον εμποδίζει να μπει και να δει βαθύτερα.
Κι αν όντως είναι έτσι, γεννάται το ερώτημα "ποιός και γιατί επιβάλλει αυτό το πέπλο", εκτός βέβαια αν όλα αυτά είναι απόρροια της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου.

"ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ.Παντως θα μπορουσες να ξαναμπεις με αλλο ε-μαιλ και με αλλο ονομα.
Δυστυχως δεν προλαβα να σου κανω
ορισμενες ερωτησεις.Τελοσπαντων σου στελνω αυτο το μηνυμα με ερωτησεις και περιμενω ορισμενες απαντησεις με βαση τα πιστευω σας:
1)Υπηρξε η Ατλαντιδα και πως χαθηκε;
2)Eγινε ο κατακλυσμος του Νωε;
4)Τι εννουν οι Ινδουιστες οταν μιλανε για Σιβα,Βισνου;Εσυ πιστευεις οτι εννουν Ελλοχειμ;
5)Με βαση το Ραελιανισμο που οφειλεται η δυστυχια σημερα,οι αρρωστιες;Γιατι γινονται σεισμοι,
φυσικες καταστροφες,γιατι γεννιουνται παιδια αρρωστα;Που οφειλονται οι αντιθεσεις
μεταξυ ανθρωπων;Γιατι καποιοι υποφερουν και καποιοι αλλοι οχι;
7)Ti γινεται μετα τον θανατο;Υπαρχει ανασταση;
8)Τι εχεις να πεις για την μεθοδο επικλησης πνευματων;Ειναι πνευματα νεκρων ή ελλοχιμ αυτα
που καλουνε με τετοιες μεθοδους ή σχετιζεται με κατι αλλο;
9)Οπως ξερεις η Αποκαλυψη του Ιωαννη αναφερει για μεγαλο σεισμο που θα συμβει
πριν τον Χρυσο Αιωνα αν δεν κανω λαθος;Τι εχεις να πεις για αυτο;EπIσης μηπως
ξερεις τι εννοει οταν αναφερεται στην λεξη Αρμαγεδων;
10)Πως εξηγεις τα θαυματα οπως προφητεια,το σπασιμο κελιων που ηταν φυλακισμενοι
2 μαθητες του Χριστου,θεραπειες απο αρρωστιες μετα απο προσευχη,την αυταναφλεξη;
11)Τι υπηρχε πριν το Μπινγκ Μπανγκ(μεγαλη εκρηξη);
12)Πως εξαφανιστηκαν οι δεινοσαυροι;
13)Θα κατασταφει η Γη μας ή τμημα της απο καποιο μετεωριτη στο Μελλον;
14)Υπηρξε ο κηπος της Εδεμ και που ηταν;
15)Υπαρχει φιλε μου καποιο βιβλιοπωλειο στην Αθηνα με βιβλια για Ραελιανισμο;"
Επειδή καθημερινά λαμβάνω μηνύματα σαν το πιο πάνω,
θεωρώ ότι ήταν καθήκον μου να ξαναμπώ στα φόρουμ σας
παρόλο του ότι δεν είμαι ευπρόσδεκτος...
Είχα γίνει "επιθετικός" λόγω του ότι οι "ερωτήσεις" πολλών
αναφέρονταν στο ποιος είμαι εγώ,και τι θέλω και πόσο αφελής είμαι...
Σέβομαι και αγαπώ όλα τα αδέλφια μου αλλά η ανοησία έχει και κάποια όρια..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ(ΑΓΓΕΛΟΣ) ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΞΥ(δεσοξυριβοζονουκλεινικό)
και ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ.
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ
ΣΚΟΡΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ.
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ(ΑΓΑΠΗ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ,ΟΡΑΣΗ,ΑΚΟΗ,ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ "ΠΕΘΑΝΕΙ" ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ,ΜΝΗΜΗ,ΕΥΦΥΙΑ... )
ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΨΥΧΗ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Αινσταιν: "Παρε τα μερη ενός ρολογιού και βαλε τα σε ένα κουτί
μόνα τους ποτέ δεν θα κάνουν ένα ρολόι"
Φανταστείτε ο άνθρωπος,που είναι πιο περίπλοκη κατασκευή από ένα ρολόι...
Εξάλλου όλοι οι μύθοι όλων των λαών μιλάνε για τους
εξωγήινους δημιουργούς μας.
Το ίδιο και η βίβλος.
>1)Υπηρξε η Ατλαντιδα και πως χαθηκε;
Ναι υπήρξε ,ήταν τα εργαστήρια των δημιουργών μας.
Χάθηκε αφού πολλοί από τους δημιουργούς μας ήταν εναντίον
της δημιουργίας μας,μας θεωρούσαν βίαιους και μετά των "πύργο της Βαβέλ" "για να φτάσουν το θεό" (=διαστημόπλοιο), οι εβραίοι
σκορπίστηκαν σε όλα τα έθνη...
>2)Eγινε ο κατακλυσμος του Νωε;
Φυσικά,υπάρχουν και επιστημονικές αποδείξεις...
Η κιβωτός του Νώε ήταν ένα διαστημόπλοιο.Οι δημιουργοί που αγαπούσαν το δημιούργημα(=εμάς πιο πολύ) έβαλαν το Νώε μαζί με
κύτταρα άλλων ανθρώπων,ζώων και τον έσωσαν από τις πυρηνικές βόμβες
που έριξαν οι δημιουργοί μας για να μας καταστρέψουν αφού είχε ψηφιστεί η καταστροφή μας,για πολλούς λόγους ,τους οποίους
θα καταλάβουμε όταν φτάσουμε και εμείς στο επίπεδο των δημιουργών
("Ο άνθρωπος ήθελε να φτάσει το θεό") και δημιουργούμε και εμείς
"κατεικονα και καθομοίωση" ανθρώπους...Βιβλία Ραέλ...
4)Τι εννουν οι Ινδουιστες οταν μιλανε για Σιβα,Βισνου;Εσυ πιστευεις οτι εννουν Ελλοχειμ;
Φυσικά τι άλλο να εννοούν...
Οι δημιουργοί μας έχουν 7 χώρες στον πλανήτη τους...
Κάθε χώρα είχε το εργαστήριό της στη γη και βρισκόταν σε συναγωνισμό
ποια θα κατασκευάσει τα καλύτερα όντα......
(θεοί του Ολύμπου,Σίβα,Βισνού...)
>5)Με βαση το Ραελιανισμο που οφειλεται η δυστυχια σημερα,οι >αρρωστιες;Γιατι γινονται σεισμοι,
>φυσικες καταστροφες,γιατι γεννιουνται παιδια αρρωστα;Που οφειλονται >οι αντιθεσεις
>μεταξυ ανθρωπων;Γιατι καποιοι υποφερουν και καποιοι αλλοι οχι;
Αυτό οφείλεται στο ότι η ανθρωπότητα είναι πρωτόγονη
Ο Ραέλ περιγράφει και πολίτευμα και πώς όλα αυτά θα ξεπεραστούν...
"Να έρθει η βασιλεία(=επιστημονικός παράδεισος) του θεού(=ελοηχείμ=πληθυντικός) στη γη"
7)Ti γινεται μετα τον θανατο;Υπαρχει ανασταση;
Ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα με την καταστροφή ενός Η/Υ.
Με τη διαφορά ότι από ένα κύτταρο ένας άνθρωπος μπορεί να δημιουργηθεί ενώ ένα ρομπότ όχι, επειδή είναι δημιουργημένο βάση
2 bit (0,1).
8)Τι εχεις να πεις για την μεθοδο επικλησης πνευματων;Ειναι πνευματα νεκρων ή ελλοχιμ αυτα
που καλουνε με τετοιες μεθοδους ή σχετιζεται με κατι αλλο;
Είναι μόνο μορφές ενέργειας και τρόποι χειρισμού τους...
Δεν υπάρχει μαύρη μαγεία...
Αυτά είναι πρωτόγονα πιστεύω...
Επίσης μερικοί άνθρωποι στον παράδεισο επικοινωνούν τηλεπαθητικά
με μερικούς ανθρώπους στη γη...
>9)Οπως ξερεις η Αποκαλυψη του Ιωαννη αναφερει για μεγαλο σεισμο που >θα συμβει
>πριν τον Χρυσο Αιωνα αν δεν κανω λαθος;Τι εχεις να πεις αυτο;EπIσης >μηπως
>ξερεις τι εννοει οταν αναφερεται στην λεξη Αρμαγεδων;
Ο σεισμός είναι η ίδια η ατομική έκρηξη...
Ο Ιωάννης εξηγεί με τα μάτια ενός πρωτόγονου τι είδε σε
μια "τηλεόραση" των δημιουργών
Πριν από τη "χρυσή εποχή" = επιστημονικός παράδεισος...
οι δημιουργοί έδειξαν τι καταστροφές μια πυρηνική έκρηξη=θηρίο
θα προκαλούσε...(σεισμούς,...(Διάβασε το LETS WELCOME OUR FATHERS FROM SPACE))
>10)Πως εξηγεις τα θαυματα οπως προφητεια,το σπασιμο κελιων που ηταν >φυλακισμενοι
Διάβασε το LETS WELCOME OUR FATHERS FROM SPACE
επειδή εκεί είναι γραμμένα τα λόγια του Γιαχβέ του πατέρα του Χριστού
και πατέρα του Ραέλ...
>2 μαθητες του Χριστου,θεραπειες απο αρρωστιες μετα απο προσευχη,την >αυταναφλεξη;
11)Τι υπηρχε πριν το Μπινγκ Μπανγκ(μεγαλη εκρηξη);
Μπινγκ Μπανγκ δεν έγινε ποτέ...αυτό είναι λάθος
των επιστημόνων μας...
Παλιά πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη...
Ο άνθρωπος θέλει να περιορίσει το σύμπαν μέχρι εκεί που μπορεί να "δει" ή να μετρήσει..
Το σύμπαν είναι άπειρο δεν είχε αρχή ούτε θα έχει τέλος...
Δεν είναι όπως εμάς...
12)Πως εξαφανιστηκαν οι δεινοσαυροι;
Παρακολούθησε το κανάλι:Discovery Channel
13)Θα κατασταφει η Γη μας ή τμημα της απο καποιο μετεωριτη στο Μελλον;
Όχι.
14)Υπηρξε ο κηπος της Εδεμ και που ηταν;
Ήταν όπου είναι σήμερα η Ελλάδα το Ισραήλ και η Τουρκία
Αλλά ήταν ενωμένα τα κομμάτια γης.Επίσης πολλή γη βυθίστηκε στη θάλασσα.
Οι έλληνες είναι ο πιο έξυπνος λαός μετά τους εβραίους...
Οι ελοηχείμ θέλουν η πρεσβεία τους να δημιουργηθεί κοντά στην
Ιερουσαλήμ...Οι πρωτόγονοι εβραίοι αν πουν όχι ξανά
(όπως έκαναν με το Χριστό) τότε θα καταστραφούν για πάντα...
15)Υπαρχει φιλε μου καποιο βιβλιοπωλειο στην Αθηνα με βιβλια για Ραελιανισμο;"
Δεν ξέρω,αλλά πρέπει να υπάρχει...
Γράψε μου τη διεύθυνσή σου και θα σου στείλω τα δικά μου...
Αν θέλετε διαγράψτε με
δικαίωμά σας
αλλά σας προειδοποιώ ότι δεν έχετε να κάνετε μόνο με εμένα...
Όπως κάποιος σοφός είπε κάποτε:
"Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν ιδέες,αλλά με τα χρόνια έρχονται άλλοι
πιο αναπτυγμένοι και τους αντικαθιστούν"
Σας χαιρετώ
...Οι λειτουργίες μου βασίζονται σε ένα οξύ...
quote:
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ.Παντως θα μπορουσες να ξαναμπεις με αλλο ε-μαιλ και με αλλο ονομα..............
αλλά σας προειδοποιώ ότι δεν έχετε να κάνετε μόνο με εμένα...
...αλλα με πολλά διαφορετικά ονόματα και ε-μαιλ ε grecoRaelian;
quote:Όοοοοχι φιλε μου, επιθετικός ήσουν απ' την αρχή μέχρι το τέλος, για να λέμε και τα πράγματα ως έχουν. Και το ξέρω καλά γιατι το πρώτο σου μήνυμα απευθυνόταν σε μένα.
Είχα γίνει "επιθετικός" λόγω του ότι οι "ερωτήσεις" πολλών
αναφέρονταν στο ποιος είμαι εγώ,και τι θέλω και πόσο αφελής είμαι
quote:Σ' ενα μημυμά σου λες οτι ο Ραέλ σ' έμαθε ν'αγαπάς και να σέβεσαι τους πρωτόγονους βλάκες(όπως αποκάλεσες τους περισσότερους εδω μέσα).Αυτό δείχνει:
Σέβομαι και αγαπώ όλα τα αδέλφια μου αλλά η ανοησία έχει και κάποια όρια..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ(ΑΓΓΕΛΟΣ) ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
1.Οτι αυτοαναιρείς αυτα που λές
2.Ότι δε σεβεσαι και δεν αγαπάς κανένα απο τη στιγμή που όλους τους βρίζεις
3.Δε τους θεωρείς "αδέρφια σου" απ' τη στιγμή που τους λες πρωτόγονους βλάκες
4.Ότι είσαι προκατειλημένος κι αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι που φαίνεται στο τρόπο που συνεχίζεις και γράφεις, ο οποιος είναι απόλυτα ειρωνικός

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 24/01/2004 22:39:04
Edited by - 1900 on 24/01/2004 22:52:48