ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απορία προς αλλόθρησκους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απορία προς αλλόθρησκους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MANAG30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
MANAGΜέλος
30/01/2004, 17:24:29
Ρωτήσατε ποτέ τους σύγχρονους Αγίους ή μυστικιστές (όπως μερικοί τους λένε) του χριστιανισμού, να σας πουν τί έκαναν για να φτάσουν στο σημείο αυτό? Ρωτήσατε τη γνώμη τους για τις άλλες θρησκείες? Ή βγάζετε συμπεράσματα εσείς για αυτούς...

thothΙδρυτικό Μέλος
30/01/2004, 17:37:18
quote:
Ρωτήσατε ποτέ τους σύγχρονους Αγίους ή μυστικιστές (όπως μερικοί τους λένε) του χριστιανισμού, να σας πουν τί έκαναν για να φτάσουν στο σημείο αυτό? Ρωτήσατε τη γνώμη τους για τις άλλες θρησκείες? Ή βγάζετε συμπεράσματα εσείς για αυτούς...

Μα για αυτό είσαι εσύ εδώ!!!

Αν δεν μας πεις εσύ ποιος θα μας πει;

Περιμένεις να μπει κάποιος άγιος στο forum για να μας απαντήσει;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MANAGΜέλος
30/01/2004, 17:51:41
Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία τακτική, λοιπόν.
Βρίσκουμε έναν ιερέα τον οποίο έχουμε μόνιμο πνευματικό καθοδηγητή και εξομολόγο μας και μετέχουμε συχνά στα δύο αυτά μυστήρια. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην πορεία. Υπάρχουν και κασσέτες όπου μιλάνε κάποιοι γέροντες. Έχω ακούσει του Γέροντα Πορφυρίου.

thothΙδρυτικό Μέλος
30/01/2004, 18:15:47
Ξέρω πολλούς που εξομολογούνται συχνά και συμμετέχουν στην θεία κοινωνία, αλλά ως προσωπικότητες είναι ανεπαρκείς, φανατικοί και μισαλλόδοξοι.

Τι έγινε με αυτούς; Δεν τους πιάνουν τα... Μυστήρια;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MANAGΜέλος
30/01/2004, 18:27:09
Μάλλον... Δεν έχουν τη διάθεση και κάνουν κάποιο λάθος όταν συμμετέχουν.
Εκτός και αν σχημάτισες λάθος εντύπωση εσύ

30/01/2004, 20:56:53
MANAG,

αν "κόβει" λίγο το ρημάδι, τότε πρόσεξε τουλάχιστον να αποφύγεις τον τίτλο του γραφικού

Διότι, εάν το πήρες μυρωδιά (?) βαδίζεις....με γοργά βήματα!!!

Μωρέ μπας και δέν τα είπες όλα στην εξομολόγηση σου?????

Λες γι'αυτό???

thothΙδρυτικό Μέλος
30/01/2004, 22:21:58
quote:
Εκτός και αν σχημάτισες λάθος εντύπωση εσύ

Μπααα... Δεν το νομίζω. Εγώ νομίζω ότι εσύ σχημάτισες λάθος εντύπωση ότι εγώ σχημάτισα λάθος εντύπωση.

Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι και οι αντίπαλοι του χριστιανισμού αλλά και οι φανατικοί χριστιανοί έχουν σχηματίσει την ίδια εντύπωση. Ποια εντύπωση; Ότι στις τελευταίες δεκαετίες η χριστιανική θρησκεία έγινε απλώς συνήθεια ή τυπολατρεία και ότι οι πιστοί εκτελούν τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι ή χριστιανοί.

Για τους πρώτους βέβαια αυτό το γεγονός είναι αναμενόμενο γιατί δεν θεωρούν τον χριστιανισμό ως μια πραγματική θρησκεία αλλά ως μια δυσάρεστη παρένθεση. Για τους δεύτερους το γεγονός αυτό δείχνει ότι η πλειοψηφία των Χριστιανών έχουν απομακρυνθεί από τον λόγο και την βίωση του χριστιανικού μηνύματος.

Αν είναι έτσι Μανόλη, μου φαίνεται ότι είσαι τραγικά μόνος (ή με μια ολιγομελή συντροφιά) στην άποψή σου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

30/01/2004, 23:01:49
Ας μου υποδείξει κάποιος κάτι φανερά ωφέλιμο που να μην είναι και λογικό, και ας με . . . αφορίσει κατά τον Πλάτωνα

Φίλε poet συγγνώμη που επιμένω. Για όλα όσα σου γράφω ότι πληρώνουν στην εκκλησία έχω ιδίαν γνώση. Πλήρωσα για όλα, και μάλιστα για κάποια από αυτά δυο και τρεις φορές.
Όχι όχι μη γελάς Δεν πλήρωσα για τη δική μου τη κηδεία. Πλήρωσα για τις κηδείες άλλων. Παντρεύτηκα, βάφτισα τρία παιδιά, πλήρωσα τρία αποσαραντικά για τη γυναίκα μου. Για τις γιορτές που λέω, δεν εννοώ τα πανηγύρια. Εννοώ τις ονομαστικές γιορτές που παίρνεις και κόλλυβα στην εκκλησιά κλπ. Φυσικά τα έπαιρνε η μάνα μου. Εγώ δεν πήγαινα, πλήρωνα μόνο τον παπά για να μην της χαλάσω το χατήρι. Και αγιασμό έκανα και απ' όλα. Κράτησα τα έθιμα γιατί να μην το πω; Για χατήρι άλλων . . . γιατί όχι;
Αν θέλεις μπορείς να καταδικάσεις τους παπάδες, αλλά μην λες ότι δεν θέλουν χρήματα. Άκου να δεις το ωραίο τώρα! Στο δεύτερο παιδί μου πλήρωσα δύο φορές για βάφτιση. Επειδή θέλαμε να το βαφτίσουμε κάπου μακριά από την πόλη μας, έπρεπε ο παπάς εκεί να πάρει έγκριση από τον παπά "μας" για να κάνει τη βάφτιση. Ο παπάς "μας" όμως για να δώσει τέτοια έγκριση απαιτούσε να του πληρώσουμε αυτού τα δικαιώματα. Τελικά πληρώσαμε και τους δυό και σχεδόν ησυχάσαμε. Λέω σχεδόν γιατί ο νέος παπάς συγχύστηκε και την πρώτη φορά είπε άλλο όνομα για το παιδί, οπότε άρχισε η μάνα μου φωνές κλπ κλπ ξέρεις. Βλέπεις ο παπάς βιαζότανε γιατί ο τόπος εκεί ήταν ξακουστός και περιμένανε στη σειρά άλλες καμιά δεκαριά βαφτίσεις. Σαν παπατρέχας ήτανε

Μιλάμε για μια μόνο Κυριακή.
Το τι λεφτό πήρε εκείνη την ημέρα αυτός ο παπάς δε λέγεται. Ούτε ο Βοσκόπουλος να ήτανε να πούμε Και συ μου λες ότι οι βαφτίσεις είναι δωρεάν;

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

poetΜέλος
30/01/2004, 23:03:38
quote:
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι και οι αντίπαλοι του χριστιανισμού αλλά και οι φανατικοί χριστιανοί έχουν σχηματίσει την ίδια εντύπωση. Ποια εντύπωση; Ότι στις τελευταίες δεκαετίες η χριστιανική θρησκεία έγινε απλώς συνήθεια ή τυπολατρεία και ότι οι πιστοί εκτελούν τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι ή χριστιανοί.

1. Φανατικοί και Χριστιανοί είναι κάτι εντελώς ασύμβατο.
Ή θα είσαι φανατικός ή Χριστιανός. Αν είσαι φανατικός δεν είσαι Χριστιανός. Αν είσαι Χριστιανός δεν είσαι φανατικός. Εκτός και αν εννοείς Χριστιανούς αυτούς που τιτλοφορούνται απλά Χριστιανοί χωρίς να βιώνουν, χωρίς να είναι στο δρόμο του Χριστού που μάλλον και δυστυχώς μόνο αυτό θεωρείς και γι'αυτό έχεις τέτοια θέση.
quote:
Για τους πρώτους βέβαια αυτό το γεγονός είναι αναμενόμενο γιατί δεν θεωρούν τον χριστιανισμό ως μια πραγματική θρησκεία αλλά ως μια δυσάρεστη παρένθεση.

Το ξαναλέω και το ξαναλέω, ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι θρησκεία. Είναι τρόπος ζωής.-
quote:
Για τους δεύτερους το γεγονός αυτό δείχνει ότι η πλειοψηφία των Χριστιανών έχουν απομακρυνθεί από τον λόγο και την βίωση του χριστιανικού μηνύματος.

Πολλοί έχουν απομακρυνθεί από το λόγο του Θεού. Πολλοί αν τους ζητήσεις να στερηθούν κάτι απ'τον εαυτό τους για την αγάπη του Χριστού ή για την αγάπη του άλλου θα σου αποκαλύψουν το ψυχρό, άτεγκτο, κοσμικό πρόσωπό τους. Δυστυχώς, πάρα πολλοί είναι αυτοί που ούτε καν γνωρίζουν ότι ο Χριστιανισμός είναι τρόπος ζωής, είναι μιά διαρκής ακροβασία, μια διαρκής πάλη με τον εαυτό μας, με τα πάθη μας ένας αδυσώπητος αγώνας κατά του εγώ μας που μας θέλει δεμένους με τα γήινα και τα χωϊκά.
Αλλά όσο ο αγώνας αυτός φαίνεται σκληρός και άνισος, άλλο τόσο είναι εύκολος, γιατί σε αυτό τον αγώνα υπάρχει αρωγός η χάρις του Θεού που κατα καιρούς την αισθάνεσαι να σε παρηγορεί, να σε βοηθάει, να σου δίνει κουράγιο και να σε ανταμοίβει αλλά και να σε διορθώνει.
quote:
Αν είναι έτσι Μανόλη, μου φαίνεται ότι είσαι τραγικά μόνος (ή με μια ολιγομελή συντροφιά) στην άποψή σου.

Μα το θέμα ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ήταν ποτέ ποσοτικό. Το θέμα είναι καθαρά και μόνο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

30/01/2004, 23:11:22
Άκου και το άλλο τώρα poet.
Αυτός ο παπάς μερικά χρόνια μετά, απομακρύνθηκε από τη θέση του, γιατί έκανε υπεξαίρεση χρημάτων. Δηλαδή δεν παρέδιδε στη μητρόπολη του, το εισόδημα που "έπρεπε". Άρα ήταν εν γνώσει και της μητρόπολης το λαβείν από τις βαφτίσεις. Για να μη βιαστείς να πεις ότι τάχα έκανε του κεφαλιού του ο παπάς εν αγνοία της μητρόπολης.

Ελεύθερος

poetΜέλος
30/01/2004, 23:18:27
ελεύθερε

δεν θέλω να σε αμφισβητήσω. Αφού το λές φαντάζομαι ότι έτσι θα είναι.

Πάντως και εγώ έκανα δύο βαφτίσεις και δεν πλήρωσα δεκαράκι τσακιστό.

Και κηδεία επίσης, πριν δύο χρόνια.

Αλλά επειδή είμαι και μέσα στην εκκλησία γνωρίζω πότε παίρνει λεφτά η εκκλησία και πότε όχι.

Τώρα, αν τα πήρε ο παπάς ή δεν ξέρω, δεν ξέρω ποιός άλλος, μου ακούγεται πολύ παράξενο.

Αν το πράγμα είναι τόσο πιά προχωρημένο, ε τί να πώ. Τα δικά μου σχόλια περιττεύουν.

Πάντως υπάρχουν πολλοί καλοί ιερείς, άξια παιδιά και καθαρά, με αγάπη Θεού.

Εξ'άλλου και ο Ιούδας ήταν "εις εκ των δώδεκα" και μάλιστα είχε την ευκαιρία να δεί με τα μάτια του θαύματα και παρόλα αυτά τελικά ενήργησε ως σκλάβος του χρήματος.

30/01/2004, 23:21:24
thoth

"Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι και οι αντίπαλοι του χριστιανισμού αλλά και οι φανατικοί χριστιανοί έχουν σχηματίσει την ίδια εντύπωση. Ποια εντύπωση; Ότι στις τελευταίες δεκαετίες η χριστιανική θρησκεία έγινε απλώς συνήθεια ή τυπολατρεία και ότι οι πιστοί εκτελούν τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι ή χριστιανοί.

Για τους πρώτους βέβαια αυτό το γεγονός είναι αναμενόμενο γιατί δεν θεωρούν τον χριστιανισμό ως μια πραγματική θρησκεία αλλά ως μια δυσάρεστη παρένθεση. Για τους δεύτερους το γεγονός αυτό δείχνει ότι η πλειοψηφία των Χριστιανών έχουν απομακρυνθεί από τον λόγο και την βίωση του χριστιανικού μηνύματος.

Αν είναι έτσι Μανόλη, μου φαίνεται ότι είσαι τραγικά μόνος (ή με μια ολιγομελή συντροφιά) στην άποψή σου."

Πόσο δίκιο έχεις thoth, πόσο δίκιο.......

thothΙδρυτικό Μέλος
30/01/2004, 23:21:41
Poet είπες...
quote:
Εκτός και αν εννοείς Χριστιανούς αυτούς που τιτλοφορούνται απλά Χριστιανοί χωρίς να βιώνουν, χωρίς να είναι στο δρόμο του Χριστού που μάλλον και δυστυχώς μόνο αυτό θεωρείς και γι'αυτό έχεις τέτοια θέση.

(...)

Το ξαναλέω και το ξαναλέω, ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι θρησκεία. Είναι τρόπος ζωής.-

Ίσως δεν διάβασες ή δεν πρόσεξες λίγο πιο πριν σε αυτό το topic τι έγραφα. Σου το παραθέτω...

quote:
Όταν η θρησκεία λογίζεται ως ένα σύστημα εξωτερικών κανόνων, τύπων και θεσμών είναι πάρα πολύ λογικό ότι θα υπάρχει όπως σε κάθε γεννημένο ον στον κόσμο, μια γέννηση, μια ακμή και μια παρακμή. Η προσωπική μου άποψη π.χ. είναι ότι η εξωτερική Χριστιανική Εκκλησία είναι σε βαθιά παρακμή.

Αν όμως συνειδητοποιήσουμε ότι θρησκεία δεν είναι αυτό το εξωτερικό σύστημα αλλά η εσωτερική αίσθηση μιας κρυμμένης ενότητας των πραγμάτων, της διαίσθησης ότι ο πραγματικός μας Εαυτός είναι Ελεύθερος από αυτήν την σκλαβιά της ύλης και της φύσης τότε μπορούμε να απελευθερωθούμε από αυτούς τους περιορισμούς και να ξαναβρούμε την χαμένη μας αρμονία, ελευθερία και ενότητα.

Η θρησκεία συνεπώς είναι μια "ηδονή", μια ευδαιμονία, είναι η "απόλαυση του Εαυτού".

Αυτό εκ πρώτης όψεως μας δημιουργεί μια καχυποψία γιατί ενέχεται ένας μεγάλος υποκειμενισμός. Τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα; Εκεί οι άνθρωποι στρέφονται στα εξωτερικά και αναζητούν εξωτερικές αναγνωρίσεις. Αναζητούν στις εξωτερικές μορφές την αλήθεια και την ουσία. Άραγε είναι η θρησκεία μια επιστήμη;

Στον κόσμο, η θρησκεία είναι η μόνη επιστήμη όπου δεν υπάρχει σιγουριά, διότι δεν διδάσκεται ως μια επιστήμη της εμπειρίας. Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Υπάρχει πάντα, όμως, μια μικρή ομάδα ανθρώπων που διδάσκουν την θρησκεία από εμπειρία. Αυτοί αποκαλούνται μυστικιστές, και εκείνοι οι μυστικιστές σε κάθε θρησκεία μιλούνε την ίδια γλώσσα και διδάσκουν την ίδια αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματική επιστήμη της θρησκείας. Όπως τα μαθηματικά σε κάθε μέρος του κάθε κόσμου δεν διαφέρουν, έτσι και οι μυστικιστές δεν διαφέρουν. Αυτοί έχουν κοινή σύσταση και παρόμοια θέση. Η εμπειρία τους είναι όμοια και αυτό γίνεται νόμος.

Στην εκκλησία οι εκπαιδευόμενοι στην θρησκεία, πρώτα μαθαίνουν την θρησκεία, μετά ξεκινούν να την εξασκούν, δεν παίρνουν εμπειρία με βάση το δόγμα τους. Αλλά ο μυστικιστής ξεκινά προς τα έξω την αναζήτηση της αλήθειας, αποκτά εμπειρίες πρώτα και μετά σχηματίζει το δόγμα του. Η εκκλησία παίρνει την εμπειρία των άλλων, ο μυστικιστής έχει την δική του εμπειρία. Η εκκλησία πάει από έξω προς τα μέσα και ο μυστικιστής πάει από μέσα προς τα έξω.

Η θρησκεία ασχολείται με τις αλήθειες του μεταφυσικού κόσμου όπως η χημεία και οι άλλες φυσικές επιστήμες ασχολούνται με τις αλήθειες του φυσικού κόσμου. Το βιβλίο που κάποιος πρέπει να διαβάσει για να μάθει χημεία είναι το βιβλίο της φύσης. Το βιβλίο από το οποίο μαθαίνουμε θρησκεία είναι ο νους μας και η καρδιά μας. Ο σοφός είναι συχνά αδαής στις φυσικές επιστήμες διότι διαβάζει το λάθος βιβλίο - το εντός βιβλίο και ο επιστήμονας είναι πολύ συχνά αδαής στην θρησκεία, διότι κι αυτός επίσης διαβάζει το λάθος βιβλίο - το εξωτερικό βιβλίο.

Σε αυτό το σημείο νομίζω ότι βρίσκεται μια από τις σοβαρότερες αιτίες της σύγχυσης για το τι είναι μια θρησκεία και πως κρίνεται.

Η θρησκεία είναι συνεπώς πάνω και πρώτα από όλα προσωπική εμπειρία και επίγνωση και όχι τυπολατρεία. Και τα αποτελέσματα είναι εμφανή στο ίδιο το άτομο, στην ζωή του, στο φως που εκπέμπει, στην βοήθεια που δίνει στους γύρω του, στην απόδειξη της ενότητας που εμπνέει.

Όταν ένας άνθρωπος φτάσει σε αυτό το σημείο επίγνωσης είναι πάνω και από τις μορφές και τους τύπους. Αυτός είναι μια ζωντανή θρησκεία και αξίζει πολύ περισσότερο από χιλιάδες Βίβλους, Κοράνια, ή Ουπανισάντς.

Ας κάνουμε οποιαδήποτε κριτική σε οποιοδήποτε εξωτερικό θρησκευτικό σύστημα θέλουμε. Αυτό όμως δεν μας κάνει και κριτές της εσωτερικής πραγμάτωσης κανενός. Το τι νιώθει κάποιος μέσα στην καρδιά του είναι τελειώς έξω από την δική μας οπτική και κρίση. Εάν κάποιος γνώρισε κάτι που τον επηρέασε βαθύτατα και τον έκανε να "δει" πιο βαθιά στον Εαυτό του, δεν θα το απεμπολήσει ποτέ όσο κι αν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν είχαν αυτήν την εμπειρία.

Άρα ας είμαστε πολύ προσεκτικοί και έξυπνοι και ας καταλαβαίνουμε την διαφορά εσωτερικής εμπειρίας και εξωτερικής γνώσης. Αλλιώς χτίζουμε παλάτια στην άμμο.

Νομίζεις ότι μιλάμε για κάτι διαφορετικό;;;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

poetΜέλος
30/01/2004, 23:25:31
quote:

Άκου και το άλλο τώρα poet.
Αυτός ο παπάς μερικά χρόνια μετά, απομακρύνθηκε από τη θέση του, γιατί έκανε υπεξαίρεση χρημάτων. Δηλαδή δεν παρέδιδε στη μητρόπολη του, το εισόδημα που "έπρεπε". Άρα ήταν εν γνώσει και της μητρόπολης το λαβείν από τις βαφτίσεις. Για να μη βιαστείς να πεις ότι τάχα έκανε του κεφαλιού του ο παπάς εν αγνοία της μητρόπολης.

Όχι, αυτό το αμφισβητώ εντελώς.

Η μητρόπολη τα μόνα χρήματα που παίρνει είναι από τα έσοδα των κεριών. Τίποτα μα τίποτα άλλο.

Εκτός και άν υπάρχει κανένας έκτακτος έρανος για βοήθεια σε καμμιά Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφρική, ή κανέναν έρανο της αγάπης οπότε και αυτά τα χρήματα τα συγκεντρώνει και τα διαχειρίζεται η μητρόπολη. Απολύτως τίποτε άλλο.

Για να τον παύσει η μητρόπολη επειδή δεν παρέδιδε όπως λες το εισόδημα που έπρεπε, προφανώς ο φιλαράκος τσέπωνε και λεφτά από τα κεριά.

poetΜέλος
30/01/2004, 23:36:04
thoth

Το δίαβασα το μήνυμά σου και ειλικρινά και το πρόσεξα και το χάρηκα.
Δεν αναφέρθηκα όμως σε αυτό, αλλά στο αμέσως επόμενο που κάνεις λόγο ξανά για φανατικούς Χριστιανούς, παρά το ότι το διαχώρισες στο πρώτο σου μήνυμα.

thothΙδρυτικό Μέλος
30/01/2004, 23:41:44
Συγνώμη ωρέ Poet. Πώς να τους πω δηλαδή; Poetικά; Αν κι εσύ νομίζεις ότι αυτοί οι φανατικοί δεν είναι χριστιανοί, αυτοί αντιθέτως ισχυρίζονται ότι είναι.

Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει και το δικαίωμα του... Αυτοκαθορισμού (αν και θα έπρεπε να προηγείται το δικαίωμα του Αυτο-καθαρισμού ).

Να τους προσβάλλω και να μην τους αποκαλώ χριστιανούς αν και το πιστεύουν και το ισχυρίζονται;

Πες μου, έχω μπερδευτεί. Ποιον να ικανοποιήσω;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

30/01/2004, 23:56:20
poet,
ο παπάς απομακρύνθηκε στ' αλήθεια. Αλλά το γιατί δεν μπορούμε να το ξέρουμε εμείς με σιγουριά. Φημολογίες από κεί κι από δω, ξέρεις. Πάντως η διαφορά ήταν σίγουρα τα λεφτά. Πρώτη φορά ακούγεται κάτι τέτοιο;
Το ζητούμενο όμως ποιό είναι; Γιατί μια θρησκεία που λέει έτσι και λέει αλλιώς να είναι και φορτωμένη με λεφτά; Και ο νυμφίος της που υποτίθεται είναι και θεός; Εκείνος που υποτίθεται ότι είπε "Ιδού θα είμαι μαζί σας πάσας τας ημέρας" πού είναι; Μας έχασε στο δρόμο; Γιατί όπως φαίνεται δεν μας . . . έσωσε και πολύ καλά.

Δεν είναι πιο κοντά στην αλήθεια ότι αυτή η θρησκεία ιδρύθηκε για το χρήμα και την εξουσία, και ότι δεν υπάρχει κανένας θεός πίσω της;

Ξανάρχομαι στην αρχή. Η Ορθόδοξη εκκλησία-εταιρεία ενοχλείται από τυχόν αναγέννηση της αρχαιοελληνικής θρησκείας, διότι σε τέτοια περίπτωση θα αναγκαζόταν να μοιράζεται με άλλον, το τωρινό της εισόδημα από τις διάφορες θρησκευτικές τελετές.

Ελεύθερος

31/01/2004, 00:13:36
Ελευθερος:

«Ξανάρχομαι στην αρχή. Η Ορθόδοξη εκκλησία-εταιρεία ενοχλείται από τυχόν αναγέννηση της αρχαιοελληνικής θρησκείας, διότι σε τέτοια περίπτωση θα αναγκαζόταν να μοιράζεται με άλλον, το τωρινό της εισόδημα από τις διάφορες θρησκευτικές τελετές.»
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ! ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ!!

Σκέψου να χρειστεί δε (ας ελπίσουμε δηλαδή) να τους κοπέι Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΕΥΣΕΒΟΥΣ» ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ! Σκέψου να...πάψουνε να είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Ε, ρε γλέντια......

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, καλύτερα να πληρώνουνε οι Ελληνες ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ παρά για ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Έτσι θα είχαμε τουλάχιστον και σε άριστη κατάσταση τα μνημεία των Ελλήνων, ενώ τώρα απλά πληρώνουμε για να ακούμε...ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να μας «εύχονται» να ζήσουμε............όπως ο Αβραάμ και η Σάρα!!!!!!!!!!!

Ε, ρε κατάντια.......

31/01/2004, 00:36:31
Ακόμα μία αντιπαράθεση των επονομαζόμενων Ορθοδόξων και των λοιπών!!!

Συμφωνώ απόλυτα με τον αγαπητό thoth.

Όσο κάποιοι πιστεύουν ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια, γνωρίζουν τη μόνη οδό προς τη φώτιση και συνεπώς όλοι οι άλλοι χρειάζονται αναμόρφωση και επανακαθορισμό, στα ίδια θα καταλήγουμε.

Πάντως αυτή η άποψη δεν μπορεί να νοείται ως "σεβασμός των ελευθεριών του ατόμου" και δε νομίζω να συμβαδίζει και πολύ με αυτά τα οποία δίδαξε ο Χριστός.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 31/01/2004 00:37:41

31/01/2004, 01:23:29
Υπάρχει ακόμα μία παράμετρος φίλε schwabe, πολύ ενδιαφέρουσα. Γιατί η πρακτική του θέματος είναι εκείνη που με ενδιαφέρει πιο πολύ.

Για να πιάσουν κάποιοι δουλειά ως δημόσιοι υπάλληλοι σ' ένα κράτος, ποιός πρέπει να αποφασίζει; Δεν είναι το κράτος; Αμ δε. Στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό. Διότι ποιός αποφασίζει ποιούς και πόσους παπάδες θα πληρώνει το κράτος; Μα η εκκλησία φυσικά. Έχουμε δηλαδή την εκκλησία να διορίζει όσους και όποιους θέλει ως δημόσιους υπαλλήλους (παπάδες). Και πλήρωνε κράτος και φορολογούμενε Έλληνα θές δεν θές. Πλήρωνε κρατικούς υπαλλήλους τους οποίους δεν έχεις δικαίωμα να ελέγξεις. Ε είναι υπεράνω του κράτους η εκκλησία ή δεν είναι;
Μετά δημιουργείται λέει δημοσιονομικό έλλειμμα. Πως να μη δημιουργείται, αφού το κράτος πληρώνει τόσους αργόσχολους οι οποίοι με τη δουλειά τους, δεν παράγουν ούτε ένα ευρώ ως εισόδημα για το κράτος.
Κι ας φωνάζουνε οι διάφοροι άλλοι κρατικοί υπάλληλοι για καλύτερους μισθούς, συντάξεις υποδομή κλπ. Υπάλληλοι που στο κάτω-κάτω δουλεύουνε και λίγο. Έχουν δίκαιο οι άνθρωποι. Ένα μέρος των κρατικών δαπανών που έπρεπε να πηγαίνει σ αυτούς ως μισθός, καταλήγει στη τζέπη των παπάδων.
Μα το κατάλαβαν καλά αυτό οι Έλληνες; Γίνεται να αποφασίζει ο χασάπης πόσους υπαλλήλους θα πιάσει στο χασαπιό του να δουλεύουνε, και να τους πληρώνει ο μαννάβης; Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Γίνεται. Ο . . . μαννάβης (Έλληνες) δέχεται

Ελεύθερος