ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

trexagireve60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
galazia_sfairaΜέλος
24/02/2008, 18:59:53
quote:
Αναρωτιεμαι τι να γινοταν στο ΝΟΥ, αν η ΔΡΑΣΗ, *(σαν εντονη ζωη), ηταν ελευθερη* από τις ιδεες, (σαν σκεψη).

Oι σκέψεις σας ήλθαν την κατάλληλη στιγμή,με τον ίδο μαγικό τρόπο που δημιουργούνται οι συμπτώσεις,και ευζαριστω σε Πλάτωνα.
Νομίζω προσθέτοντας στα δικά σου ότι,όταν επιδιώξουμε την γνώση διχως οποιαδήποτε ανάμιξη των "εθισμών "μας στον τρόπο δράσης και αντιδρασης,οταν απαλαγούμε απο την συνηθεια της αναπαραγωγής των ίδιων συναισθημάτων που προκύπτουν απο τις διάφορες σκέψεις-ενέργειες,έ τότε ναι,θα μπορέσουμε να εκδηλώσουμε την γνώση κατ'ουσίαν,Θα βρούμε νέους τρόπους ,νέες εμπειρίες που ίσως να ειναι αυτην την στιγμή μόνο μεσα στα τρελά μας όνειρα.
anassaΝέο Μέλος
24/02/2008, 23:48:18
quote:
Αν εννοείς την ψυχή ως συναισθήματα και το μυαλό ως λογική, προσωπικά θα έλεγα ότι η λογική μας (αποφάσεις) πάντα «χρωματίζεται» και από τα συναισθήματα .

Σαν μυαλό εννοώ τις σκέψειςκ τις αποφάσεις που προέρχονται απο την επεξεργασία της μνήμης κ της λογικής.Σαν ψυχή εννοώ την ψυχή κ είναι ενα ατεράστιο θέμα για να το αναλύσουμε εδώ.Ως προς τα συναισθήματα όμως συμφωνώ με το μηχανισμό του νού που αναφέρει ο Πλάτωνας.

anassaΝέο Μέλος
25/02/2008, 00:57:48
Πλάτων,ειλικρινά μ'άρεσε η βαθύτητα της σκέψεως σου κ τα αποτελέσματα των συλλογισμών σου όσων αφορά το μηχανισμό του νού κ τις σκέψεις που μας κυβερνούν'είναι"δυστυχώς"αληθινές κ χαίρομαι που το ανέλυσες εσύ,γιατι για μένα ήταν πολύ δύσκολο να το εκφράσω.

Επίσης,συμφωνώ οτι όλα βρίσκονταί στη στενότητα του νού,αλλά διαφωνώ ως προς την αποσύνθεση κ τη φυλακή δίχως διέξοδο.Προσωπικά,πιστεύω ότι η αποσύνθεση επέρχεται της αδράνειας του νου(Αλτσχάιμερ) κ ότι απο τη σύγκρουση αυτή,αναζητούμε την διέξοδο απο τη φυλακή στην οποία μας κλείσανε(μέσω της διαπαιδαγώγισης μας).Ουσιαστικά,αναζητούμε την Αλήθεια,προσπαθούμε δηλαδή να αποβάλουμε τα σκουπίδια που φυτέψαν στο κεφάλι μας.

quote:
Αναρωτιεμαι τι να γινοταν στο ΝΟΥ, αν η ΔΡΑΣΗ, *(σαν εντονη ζωη), ηταν ελευθερη* από τις ιδεες, (σαν σκεψη).

*Ελευθερη, δεν θα πει πως δεν υπαρχουν, η πως παυουμε να σκεφτομαστε.

Ίσως ο νούς τρελένεται,ή ίσως να φαίνεσαι τρελός σε όσους δεν ελευθερώθηκαν ακόμα....

25/02/2008, 10:31:25
quote:
Το δικό μου απόφθεγμα είναι οτι ο Νούς απατάει τη ψυχή...ας πούμε,οτι ξεπερνάει κάποια "συναισθήματα"για να "γεννηθεί"κάτι νέο,διαφορετικό...πιο φωτεινό.

Ενδιαφέρων ο αποσυμβολισμός της Ήρας (Ψυχής) και του Δία (Νους).
Ο Νους πολλές φορές φαίνεται να εγκαταλείπει την Ψυχή προκειμένου να γονιμοποιήσει άλλες οντότητες προκειμένου να επιτευχθεί η εξέλιξη κι η συνέχεια.
Στο τέλος όμως γυρίζει πάντα πίσω στην πιστή Ψυχή που είναι εκεί και τον περιμένει.
Η "ζηλότυπη" Ψυχή κρίνει τις γονιμοποιήσεις του Νου και τις ελέγχει με το άγρυπνο μάτι της.
Παιδιά των δύο Θεών είναι ο Πόλεμος (Άρης) που συμβολίζει τον συνεχή πόλεμο των πάντων, ο Κατασκευαστής/Τεχνίτης (Ήφαιστος) που οικοδομεί κι η Νεότητα (Ήβη), η οποία με το νέκταρ και την αμβροσία τροφοδοτεί τους όλες τις εκφάνσεις της Δημιουργίας (Δώδεκα Θεοί).

Μέσω της Λητούς (Σκοτάδι, Λήθη) γεννιέται όντως το Ημίφως (Άρτεμις), το οποίο βοηθά το Σκοτάδι στην γέννηση του Φωτός (Απόλλωνας), όπως ακριβώς συνέβη με το μύθο όπου η μικρή Άρτεμις βοήθησε τη μητέρα της να γεννήσει τον αδερφό της.

Η Αθηνά (δίκαιος πόλεμος, Σοφία) πάντως είναι καρπός του γάμου του Νου (Δία) με την Ορθή Κρίση/Φρόνηση (Μήτιδα) η οποία κάποια στιγμή ξεπροβάλλει από το Νου (Δίας) με την βοήθεια του Κατασκευαστή/Τεχνίτη (Ήφαιστος).
Δίχως τα οικοδομήματα και τα έργα του νου, η σοφία δε μπορεί να εκδηλωθεί από το νου.
Πάντα θα χρειάζεται την βοήθεια τους προκειμένου να λαμβάνει το δώρο της Σοφίας.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψε η κατάθεση των σκέψεων μου...

In anticipation of my resurrection...

25/02/2008, 10:41:04
Κάτσε να τα σκεφτώ καλά όλα αυτά και τα λέμε….

Η πολυπλοκότητα του Νου σε όλο το μεγαλείο του….

25/02/2008, 11:33:58
quote:
Ουσιαστικά,αναζητούμε την Αλήθεια,προσπαθούμε δηλαδή να αποβάλουμε τα σκουπίδια που φυτέψαν στο κεφάλι μας.

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους συνομηλιτές. Η ανάλυση του Πλάτωνα είναι πολύ κατατοπιστική.

Δεν θεωρώ οτιδήποτε ''μας φυτέψαν στο κεφάλι'' σκουπίδι. Πολλά απο αυτά είναι ''αήθινά'' για μένα. Ο τρόπος χρήσης τους και το συναίσθημα με το οποίο τα επενδύουμε [ οταν προσδοκούμε] είναι που τα χαρακτηρίζει ''καλά η κακά''.
Το κυρίαρχο ζήτημα νομίζω οτι είναι η ικανότητα διάκρισης...

Φιλικά

25/02/2008, 11:49:43
quote:
Κάτσε να τα σκεφτώ καλά όλα αυτά και τα λέμε

Διαβάζοντας την Γαλάζια σφαίρα...θέλησα να της γράψω κάτι ...
αλλά μετα είπα << ασε να τα σκεφτώ λίγο και βλέπουμε>>....
΄Πιο κάτω είδα τον ELO, να διατίθεται να ''σκεφτεί''...

και
αναρωτιέμαι << με τι θα σκεφτούμε΄, διαλογιστούμε..κλπ αν όχι με το δικό μας μυαλό, την δική μας σκέψη?
Λέμε και πιστεύουμε οτι πρέπει να ελευθερωθούμε απο την σκέψη και τις συνήθειες της, προκαταλήψεις και όλα τα σχετικά αλλά ποιός είναι τελικά ο κριτής?
Πως θα γίνει όλο αυτό ανεξάρτητα απο την σκέψη ΜΑΣ?

Οποιος μπορεί ας το περιγράψει...εγώ δεν ξέρω πως να ενώσω τον παρατηρητή με το παρατηρούμενο και να τα αφήσω ήσυχα...

25/02/2008, 22:50:38
Γεια σας,

Αν καταλαβα φιλοι μου, ο καθενας, φυσικα με τον τροπο του, είναι σαν να λεει…

Ωραια η θεωρια Πλατωνα, μια χαρα τα λες, μα στην πραξη τι γινεται?

Θα γινοταν ολα πιο απλα, αν εξεταζατε σοβαρα κατι που σας απασχολει.

Ας δουμε ολοι μαζι, την επιθυμια.

Τι είναι για σας επιθυμια?

Την αισθανεσθαι μεσα σας, σαν τον ατμο, σαν ηφαιστειο, η σαν τι?

Παντως ένα είναι σιγουρο.

Είναι ενεργεια, και είναι κατι που μας κανει να αισθανομαστε ζωντανοι.

Οκ μεχρι εδώ?

Σαν ενεργεια που είναι, μπορει να μπει σε κινηση, και να κανει (για εσας) αυτα που σκεφτεσθαι.

Σαν τον ατμο, η τον ηλεκτρισμο, μπορειται να την χρησημοποιησετε για κατι που σας ωφελει, η για καταστρεπτικους σκοπους, και αφορουν εσας και τους γυρω σας.

Ετσι, την ενεγεια, δυνασθαι να την χρησημοποιησετε, η να την σκορπισετε, και αυτό ακριβως γινεται και με την επιθυμια.

Μπορειται ομως να την χρησημοποιησετε για την κατανοηση του εαυτου σας, χωρις να υπαρχει καποιος παρατυρητης… που την χειριζετε.

Πως ειναι δυνατον αυτο?

Απλα, αν την χειριζεστε, επεμβαινει ο Νους (προσωπικος) η συλλογικος (πολλοι), και τοτε, βρισκομαστε στη γνωστη διαδικασιας, της ευχαριστησης και του πονου....

Δεν ξερω αν το βλεπετε, μα δεν είναι η ενεργεια η συγχυση, η το προβλημα, μα αυτος που την χειριζεται.

ΟΚ?

Παραδειγμα?

Βλεπω την Ζολι, μου αρεσει… (δεν εχω και πολλες ελπιδες, τωρα.... μα εσεις……. τα θυλικα, π.χ περνα δυπλα σας ο Μπρατ Πιτ, και…. σας αναστατωνει…

Τι το κακο σε αυτό?

Τιποτα απολυτως, αν τελειωσει εκει….

Αμ δε!

Ο νους αρχιζει….και σκεφτεται…

Βλεπετε που είναι το προβλημα?

Το προβλημα, δεν ειναι οι αισθησεις, η η επιθυμια….μα εμεις!

Αν ειδατε τι σας λεω….., δεν υπαρχει ένα ΠΩΣ θα βαλουμε τερμα στον παρατυρητη, (ουτε καν να σκεφτειται κατι τετοιο….), δεν υπαρχει πως, μα μονο κατανοηση.... στο μηχανισμο του Νου.

Αυτή η κατανοηση, είναι κατι ενδομυχο, κατι σαν ορμη, που τελειωνει το παλιο, και για να μπω λιγο στο πνευμα της γαλαζιας σφαιρας, ισως ηθελε να πει, πως ο νους, εχει μια διαφορετικη επιγνωση, που δεν είναι αυτή που στρεφεται προς τα μεσα η εξω για να εκπληρωσει τον εαυτο του, (να κερδισει διλαδη κατι), μα ισως να γινεται σοβαρος για να μαθει.

Και τετοια μαθηση, ισως δεν εχει τελος.

Για το αλζαιμερ της φιλης ανασσας, (η αποσυνθεση διλαδη), σε μενα αυτό που είναι ξεκαθαρο, είναι πως αν ψαξω για μια μεθοδο, ώστε να πολεμησω την επιθυμια, *(μιλω προς το παρον για αυτην) η ιδια (η επιθυμια) παρουσιαζεται με διαφορετικη μορφη.

Με τις πολλες φορες, (και φυσικα τα χρονια), βαραινει πολύ ο Νους, (είναι σαν σε αποσυνθεση).

Και για να τελειωσω, με την φιλη Νστ,

Τα περισσοτερα τα εγραψα για σενα, και μιας και καπου αλλου, ρωτησες και για την μουσικη….

Το Ακουειν, (moysikh), διακοπτει τη συνηθεια….

Φιλια σε φιλους και φιλες.

26/02/2008, 00:45:19
quote:
που δεν είναι αυτή που στρεφεται προς τα μεσα η εξω για να εκπληρωσει τον εαυτο του, (να κερδισει διλαδη κατι), μα ισως να γινεται σοβαρος για να μαθει.

Ειπες την φράση κλειδί, και απέδειξες για άλλη μια φορά την χρησιμότητα των συζητήσεων...
Σχετικά με την μουσική, εκτός του οτι σταματά αυτή την ''συνήθεια'' , εμένα προσωπικά με εμπνέει και με ''μεταφέρει'' σε σημείο που επιλέγω τι θα ακούσω ωστε να δημιουργήσω την κατάλληλη διάθεση μερικές φορές...πως το κάνει όμως δεν ξέρω...

Ευχαριστώ παιδιά

Edited by - nst on 26/02/2008 00:49:32

galazia_sfairaΜέλος
26/02/2008, 22:29:51
quote:
Το προβλημα, δεν ειναι οι αισθησεις, η η επιθυμια….μα εμεις!

Αν ειδατε τι σας λεω….., δεν υπαρχει ένα ΠΩΣ θα βαλουμε τερμα στον παρατυρητη, (ουτε καν να σκεφτειται κατι τετοιο….), δεν υπαρχει πως, μα μονο κατανοηση.... στο μηχανισμο του Νου.

Αυτή η κατανοηση, είναι κατι ενδομυχο, κατι σαν ορμη, που τελειωνει το παλιο, και για να μπω λιγο στο πνευμα της γαλαζιας σφαιρας, ισως ηθελε να πει, πως ο νους, εχει μια διαφορετικη επιγνωση, που δεν είναι αυτή που στρεφεται προς τα μεσα η εξω για να εκπληρωσει τον εαυτο του, (να κερδισει διλαδη κατι), μα ισως να γινεται σοβαρος για να μαθει.

Και τετοια μαθηση, ισως δεν εχει τελος.

Eυχαριστω Πλάτων για την διευκρίνηση,ναι κάπως ετσι το νοιώθω και λεω νοιώθω γιατι μερικά πραγματα δεν γίνονται κατα-νοητά απλά γιατι ο νου ςειναι προγραμματισμένος για συγκεκριμενα!
Πίσω απο τα συναισθήματα υπαρχουν οι σκέψεις κι αυτες ειναι προγραμματισμενες απο πεποιθήσεις,απο βιώματα,απο αρχέτυπα.Εδω απαιτείται επαναπλαισίωση,επαναπροσδιορισμός και τοτε η σκέψη που δημιουργεί η Αντζολίνα ή ο Μπραντ αντι να δημιουργήσει πόνο(εγκαταλειψη) μπορεί να δημιουργήσει γλυκειά ανάμνηση και δόση ζωής.Εϊναι θέμα διαχείρησης.Για να μπορεσεις όμως να "δια-χειριστείς"απαιτείται να παρατηρείς έξω απο σενα,έξω απο τα συναισθήματά σου,που προκαλουνται απο σκεψεις που δημιουργουνται απο προγραμματισμους.Καί μόνο τότε το κάθε τι παυει να είναι χαρά ή πόνος και γίνεται μιά ευκαιρία για να μαθεις,να ανιχνευσεις τον εαυτο σου,και να τον επαναπροσδιορίσεις.Τότε καθε τι γίνεται πρόκληση,και αντι να περιμενεις τα γεγονότα να συμβαίνουν,δημιουργέις ΕΣΥ τα γεγονότα.Τι ειναι εξ'αλλου ολα οσα συμβαίνουν παρά μεταπτώσεις της συνειδητότητας,που αναδύονται.Νομίζουμε ότι ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ αυτό που βλέπουμε.Η αληθεια όμως ειναι ότι ΒΛΕΠΟΥΜΕ αυτο που πιστεύουμε!
Απαντώ κυρίως στο πνεύμα που Πλάτων παραθέτει και ίσως να εχω ξεφύγει απο την ........."αλήθεια"!
Σας ευχαριστώ όλους γιατι αυτο το θεμα μου εχει δωσει πολλά κι ας φαίνομαι "άφαντη".

nobody5001Μέλος
02/03/2006, 23:21:57

Ας δούμε όμως και επιστημονικά κάποια πράγματα για να ικανοποιήσουμε και τους σκεπτικιστές της παρέας μας...

Αλήθεια πόσοι από σας έχετε ακούσει εκφράσεις τύπου:
«Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να έρχεστε στην εκκλησία... κτλ...»

Και εδώ δεν πέρνει η μπάλα μόνο την εκκλησία αλλά και όλες τις υπόλοιπες παράγκες...

Επιστημονική εξήγηση πέρι τούτου του κεφαλαίου (σε ελεύθερη μετάφραση ώστε να κάνουμε και τον ανάλογο σχολιασμό):

«Όταν παρευρίσκεται άνθρωπος σε διάφορες συνεδρίες τότε αυτές, επαναλαμβάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και με την ανάλογη «μουσική» υπόκρουση ασκούνε μία μορφή πλύσης εγκεφάλου... αλλά τα μυνήματα θα πρέπει να επαναλαμβάνοντε συνεχώς... τα μυνήματα κάθε συνεδρίας έχουνε διάρκεια από 4 έως 7 ημέρες...»

Βέβαια εδώ πέρα γίνεται προφανές πως πέρα από τις θρησκευτικές και παραθρησκευτικές παράγκες, πως και το μάρκετινγκ πάσης φύσεως τα ίδια κολπάκια ακολουθεί κτλ...

Πως κάθε φορά που σκάει μύτη ο δίσκος του φρίσμπι για να πάρω και κανένα ευροπουλάκι ακούγοντε εκφράσεις τύπου:
«Δώστε στον κύριο... Δοξασμένος ο κύριος.... κτλ...» (τυχαίο? Δεν νομίζω...)

Πως τα κεράκια κοστίζουνε το ένα 0,00.. ευρώ ενώ εμείς τα χρυσοπληρώνουμε κτλ...
Δεν λέω ρε παιδιά βγάλτε κέρδος αλλά εδώ πέρα μιλάμε για αισχροκέρδια...
Άσε που οι πιο εξελιγμένες παράγκες τα λιώνουνε από πίσω και τα ξαναπουλάνε...

«Έχουμε ακούσει και εκφράσεις τύπου: έχω 1,500,000,000 δρχ. Στον τραπεζικό λογαριασμό για ώρα ανάγκης...» (καλά ρε μεγάλε τι ανάγκη είναι αυτή πάλι? Αγορά οικοπέδου στην Εκάλη σε τιμή ευκαιρίας?!)

Μας παρουσιάζουν ως μοναδική και θεική αλήθεια την γραφή, που στην ουσία είναι ένα κράμα αρχαίων κειμένων (και όχι μόνο ελληνικών...)

Μας λένε μην κλέψεις?
- και αυτοί αδειάζουν τα παγκάρια
- μας λένε μην φθονίσεις?
- Και αυτοί μπλακόνοντε στα μπουνίδια για το ποιος θα τσιμπίσει την καλύτερη (πιο κερδοφόρα) παράγκα και τους πιο φινετσάτους τίτλους
- Οι μεγάλοι ιεροίς μένουν άγαμοι (και τα ξόγαμα τι ρόλο παίζουν?)
- Ου μιχεύσεις?
- Εεε, καλά εδώ και όλο το φόρουμ να ασχολούνταν με τη συγγραφή τούτου του θέματος και τα τρισέγγονα μας ακόμα θα γράφανε
- Να σεβόμαστε?
- Και αυτοί δεν σέβοντε ούτε ιερό και όσιο...
- Είναι οι πυλώνες του ελληνικού πνεύματος?
- Καλά και όλα τα αρχαία γιατί τα ισοπεδόσανε?

Σύγχηση ρε γαμώτο, σύγχηση... Τσιγάρο και επιστρέφω....

nobody

nobody5001Μέλος
02/03/2006, 23:38:14
Πάμε παρακάτω:

Αυτοί αντιπροσωπεύουν την μόνη αλήθεια...

Ερώτηση:
«Ρε παιδιά αν είναι έτσι γιατί έχετε άλλες χίλιες δυο αιρέσεις από πίσω που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα σας?» (Μήπως, λέω μήπως για εγκόσμιους λόγους?)

Πέρα τούτου, βγάζει όλους τους αναζητητές και κατ’ επέκταση τα μέλη τούτου του φόρουμ «εκτός παιχνιδιού»...
Οπότε μάγκες ας ξεχάσουμε το οικοπεδάκι στον παράδεισο και ας αρκεστούμε σε κανένα κολάδικο στην κόλαση με παρέα τα σούπερ ντούπερ δαιμονικά μωρά (τύπου Σούκουμπι) μιας και ρευστό θα έχουμε μετά την «αγιοποίησή» μας, από τους εγκόσμιους εκπροσώπους μας...

Αλλά πως θα κρατίσουν τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ υπό έλεγχο?
- Μα φυσικά με πρώτο και κύριο όπλο το ΦΟΒΟ
- Αφού ψαρώνουν, γιατί όχι...
- Αμαθέστατα είναι, οπότε το κόλπο πιάνει
- Προκαλώντας σύγχιση με το άγνωστο και κρατώντας το μονοπόλειο
- Εεε, και αν κατασφάξανε μυριάδες, ένα κωλοσυγγνώμη (τύπου του πάπα) και τέρμα η παρτίδα
- Με παραμυθάκια της χαλιμάς και τρέχουνε τα ΜΠΟΥΜΠΟΚΙΑ
- Στο χαντάκι με την κριτική σκέψη... «Πως»?
- «Μα το είπε ο Κύριος...» «Έτσι είναι...»
- «Γιατί είναι έτσι...», ρωτάει ένα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙ
- «Ααα, αφού σου είπα... γιατί έτσι, τι θες τώρα... ααα, δεν σε ικανοποιεί αυτό? Εεε, τότε το είπε ο Κύριος...»
- «Μα...»
- «Τι!!! Διαφωνείς στο χαντάκι και εσύ...»

Και γενάται το εύλογο ερώτημα:
«Καλά ρε παιδιά πως στο καλό αυτοί πετυχαίνουν σύσωμοι τέτοια άμεση θεία επικοινωνία και οι λοιποί τον πούλο (σόρρυ, αγαπητοί συντονιστές αλλά οφείλεται να ομολογίσετε καλή η ατάκα...και δεν προσβάλω κανένα, οπότε κάντε μία εξαίρεση, οκ? Να στε καλά...)

Τις μόνες απαντήσεις που μπορεί να δόσει τούτη η παχουλή και βδελυρή μύγα είναι:

- καλούνε κάποιο αριθμό τύπου 090....
- έχουν προνομιακή σύνδεση με τη Vodafon
- μας πουλάνε φούμαρα
- έχουμε χάσει την μπάλα σύσομη όλη η κομπανία...

Μιας και ανέφερα φούμαρα, πάω και εγώ για μία «φούμα» και επιστρέφω...

nobody

02/03/2006, 23:38:50
quote:
ΠΟΣΟ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ,Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ,Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ,ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΟΗΣΙΑ,ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΣΜΙΑ...

Αυτό ξαναπές το! Και βέβαια δεν το επικεντρώνουμε στα θέματα της θρησκευτικής πίστης.

quote:
Μορφωμένο άτομο, κομένες οι πλάκες εδώ, που δραστηριοποιούταν και πολιτικά έκανε την πρόταση να αναλάβουν τη δόση για τα πρεζάκια τα νοσοκομεία και σιγά – σιγά ελέγχοντας τη δόση, να την μειώνανε και να τους επαναφέρνανε υγειέστατους και δίχως την ανάγκη του ναρκωτικού πίσω στην κοινωνία...

Δεν συμφέρει μωρέ! Θα πεινάσουν πολλές "οικογένειες"!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

nobody5001Μέλος
02/03/2006, 23:40:49

Άρε Ostria πόσο μέσα πέφτεις....

nobody

nobody5001Μέλος
03/03/2006, 00:06:21
Οπότε έχουμε και λέμε προς το παρόν:

Πώς στο καλό μας παίζουν μπάλα (και όχι μόνο τα θρησκευτικά δόγματα αλλά και όλα τα άλλα παραθρησκευτικά, πολιτικά κτλ...)?

- ημιμάθεια
- κατευθινόμενη γνώση
- φόβος
- εκμεταλευόμενοι τα παραμύθια που λανσάρουν εδώ και αιώνες
- μάρκετινγκ
- διαίρεε και βασίλευε
- η εξουσία περνάει από χέρι σε χέρι σε μία κλειστή κάστα
- λογοκρισία που εξασκούν εκμεταλευόμενοι το όμορφο παραμύθη που μας λανσάρουνε πέρι «δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης»
- το τσιπάκι αρχίζει και βρίσκει εφαρμογή και τίποτε δεν κάνουν να προετοιμάσουν τις άμυνες του κόσμου
- ναι ναι, ξέρω ξέρω, το λέει η αποκάλυψη και το 666 και ο αντίχριστος...
- καλά όταν οι πολιτικοί και τα άλλα τα λόμπι θα διαπραγματεύοντε (έχοντας ταυτόχρονα γραμμένα τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ στα αρχ..... τους) την ελευθερία μας, όπως κάνανε πρόσφατα με τα προσωπικά δεδομένα μας, εμείς τι θα κάνουμε θα τους φέρουμε τη βίβλο κατακέφαλα ή μήπως θα έπρεπε να προετοιμάζαμε επιχειρήματα κτλ... κατά αυτού του μέτρου?
- Είναι προσκολυμένοι σε μία πραγματικότητα που ίσχυε πριν 2000 χρόνια και επαφή δεν έχουν με το σήμερα (με εξερέση: πως να χλαπακώνουνε καλύτερα...)
- Συντηρούν την ιδέα στο να λειτουργεί ο καθένας μας προς συμφέρουν του κώλου του και τα υπόλοιπα να τα γράφουμε στα...
- Όπως λέει και ένα ρητό: « όταν τσιμπάγανε τους πολωνούς και φωνάζανε για βοήθεια εγώ δεν έκανα τίποτε επειδή εμένα δεν με αφορούσε... όταν τσιμπάγανε τους εβραίους και φωνάζανε για βοήθεια εγώ δεν έκανα τίποτε επειδή εμένα δεν με αφορούσε... όταν όμως ήρθαν και χτυπήσανε την πόρτα μου και εγώ φώναζα για βοήθεια, αλλά δεν είχε απομείνει κανένας να σταθεί με το μέρος μου...»

nobody

nobody5001Μέλος
03/03/2006, 00:07:04
- Το χαζοκούτι κάνει δουλειά τελικά
- Αφορίζοντας δεξιά και αριστερά όποιο ΜΠΟΥΜΠΑΚΙ εκφράζει και άποψη
- Χρεώνοντας τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ μέχρι αηδίας ώστε να μην έχουν χρόνο να κάνουν τίποτε άλλο από το να δουλεύουν και να κλαίγονται με την κατάντιά τους (οτιδήποτε έχει σχέση με σκέψη κρίνεται απαγορευτικό...)
- Πάσης φύσεως ενημερωτικά σκουπίδια
- Εκτοπίζοντας εις το πυρ το εξώτερο κάθε ΜΠΟΥΜΠΑΚΙ, επιστήμονα και μη, που τολμά να εκφράσει κάποια άποψη αντίθετη προς τη δική τους
- Τονώνοντας το Εγώ
- Τονώνοντας τον κομπλεξισμό μας
- Τονώνοντας τη μαλ.... που μας έχει βαρέσει κατακέφαλα
- Σαρώνοντας την μοναδικότητα του καθενός μας
- Για τα σίριαλ και πάσης φύσεως μαλ... τουπεκί όλοι τους (μιας και φέρνουν αποτελέσματα, για πάρτη τους ενοείται)...
- Διαστρεβλώνοντας καταστάσεις κτλ. Ανάλογα στο πως τους συμφέρει
- Υπο του μανδύα του «καλύτερου και βελτίσης μπλα μπλα μπλα...» (και τον δονητή από κάτω ήδη τον έχουν γυρίσει στο ‘on’ και προετοιμάζοντε να μας τον χώσουνε...)
- Κατασκευασμένη τρομοκρατία
- Εκμεταλευόμενη την παγκοσμιοποίηση (δεν λέω καλή ναι μεν αλλά...αλλιώς μας λέγανε πως θα την εφαρμόσουν και στην πράξη αλλιώς την λανσάρανε...)
- Για να πετύχεις πρέπει να περάσεις από κάτι διαστροφικές κρεβατοκάμερες και παρακαλώ τα πόδια ανοιχτά και ψηλά...(ωθόντας μας έτσι προς τα ζωόδη ένστικτα, ή να το διατυπώσω αλλιώς και να γουστάρετε προς τα κάτω τσάκρας...)
Και η λίστα ως συνήθως τελειωμό δεν έχει...

Πάω για τσιγάρο και επιστρέφω....

nobody

nobody5001Μέλος
03/03/2006, 00:39:48
Αλήθεια έχει παρατηρήσει κανείς σας πως οι περισσότερες αλλαγές σε ιδέες, και όχι μόνο, ήρθαν από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα, ενώ οι άλλοι απλά ακολουθούσανε?

Ας πάρουμε για παράδειγμα το Χριστό (ή όπως αλλιώς θέλετε να τον ονομάσετε):

- Πόσα μας δίδαξε και όχι μόνο με τα λόγια άλλα και με τις πράξεις του
- Δεν μάσισε και θυσιάστηκε για πάρτη μας
- Βέβαια το ποιοι τον στείλανε προς το χαντάκι ας μην το σχολιάσω
- Και η σταύρωσή του αποδεικνύει εξ ορισμού ότι ήτανε θεάνθρωπος μιας και γνωρίζοντας πέρι τι μαλ... θυσιάζεται παρόλα ταύτα το έκανε
- Με άλλα λόγια πράγματι θυσιάστηκε και εκπροσώπισε (ή αλλιώς ήτανε η προσωποποίηση) της απόλυτης αγάπης (αυτοθυσία)
- Αν εξερέσουμε τους χριστιανούς που μαρτυρούσαν για το όνομα του και πράγματι τηρούσανε τα διδάγματά του, οι λοιποί εκπρόσωποι του τι κάνανε?
- Τα ισοπεδώσανε όλα, τα πάρτι με ούζα τελειωμό δεν έχουν και η χολιστερίνη στα ύψη από το πολύ χλαπάκομα
- Και μετά μας κλαίγοντε πως θυσιάζοντε κιόλας (ναι μωρέ τα καημένα, ας τα δώσουμε και ένα φιλάκι μπας και τους περάσει...)
- Ο Χριστός δέχτηκε τον κόσμο ως ήτανε και τους έδειξε τον δρόμο προς βελτίωση
- Εμείς τι κάνουμε: Βασικά τρία πράγματα: κόμπλεξ, κόμπλεξ, κόμπλεξ...
- Έδωσε μία άριστη βάση με κάτι εντολές... και εμείς τι κάναμε: τις γράψαμε στα αρχ.... μας με μυριάδες δικαιολογίες
- Αντιστάθηκε στους πειρασμούς και έδωσε το παράδειγμα προς μύμηση για τους βασικούς εκπροσώπους του. Και εμείς τι είπαμε: ποιος τον χέζει τον μαλ... (μωρέ, μπράβο μας)
- Τα αρχικά και βασικά διδάγματα του χριστιανισμού θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε μία κόλα χαρτί. Και εμείς τι κάναμε: δημιουργίσαμε ολόκληρο θρησκευτικό κώδικα΄που χρειάζεται ένα σορό τόμους για να γραφτεί (εμ, βέβαια, όπως οι δικηγόροι να μην αφήσουμε και τίποτε ασχολίαστο... έχουμε και λέμε: η υποπερίπτωση της υποπερύπτωσεις μπλα μπλα μπλα...)
- Ο Χριστός έδωσε το παράδειγμα προς τους μελλοντικούς εκπροσώπους του να αρκούνται στα λίγα... Και αυτοί τι είπανε: «Ρε τον τύπο, καθόλου επιχειρηματικό πνεύμα δεν είχε...»
- Διότι όσα πιο πολλά υλικά αγαθά κατέχεις τόσο πιο προσκολημένος είσαι με τον υλικό κόσμο και χάνετε η επαφή με την άλλη πλευρά... οπότε σαν εκπρόσωποι ακολουθίστε το παράδειγμα...
- Κάτι τέτοια τους έλεγε και τον στείλανε προς το χαντάκι
- Μην προσκινάτε τα είδωλλα κτλ...
- Έλα μωρέ μάγκα, 20000 και βάλε, είδωλλα τα θεωρείς? Μήπως είσαι και λίγο υπερβολικός?
- Είτε Πιστεύεται είτε όχι, ερευνάτε...
- Ανάλογα: στο μεσαίωνα κτλ. Είχε μόνο πίστευε, και μη ερεύνα... ειδάλως τσόκαρο στη μάπα
- Τώρα παραπληροφόριση και αν έχεις αρχ... ερεύνα (χαχαχα.... ρε τι τα κάνουμε τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ....γκολ από τα αποδυτήρια τρώνε...χαχαχα...)
- Η ψυχή είναι το παν και όχι το χρήμα....
- Απάντηση από τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ: «Καλά εεε, το παλικάρι πράγματι αντιεπιχειρηματικό πνεύμα είχε...»
- Ο αντίχριστος προ τον πυλών μπλα μπλα μπλα... (αυτός κάπου από εδώ «γύρο» θα προέρχεται...)
- Η καταστροφή πλησιάζει μπλα μπλα μπλα (1- πόσες φορές το ακούσαμε το ίδιο παραμύθι και 2- αυτό σημαίνει πως την ασφάλεια ζωής δεν θα προλάβω να την εξαργιρώσω? Φτου ρε τον μαλ... τι έκανα, και μου το λέγανε ρε γαμώτο...)
- Μάλλον θα το γυρίσω προς το τζόκερ μπας και πιάσω την καλή
- Μην πιστεύεται στους ψευδοπροφήτες
- «Εεε, καλά τι μας είπες τώρα, και τι θες τώρα, να ακυρώσω το ραντεβού με την μαντάμ ΜΠΟΥΜΠΟΥ που επί δύο μήνες πάσχιζα να κλείσω?»
- Είμαι γύρω σου, μέσα σου, πάνω και κάτω... αρκεί να με αναζητήσεις... δίδασκε ο Χριστός
- Και τα ΜΠOΥΜΠΑΚΙΑ σήμερα: «Αν δεν πατίσετε στην εκκλησία θα σας αφορίσει ο ίδιος ο κύριος...» (πως? Τι? Σπόινγκ....)

Τέλος πάντων, τσιγάρο και επιστρέφω....

nobody

Edited by - nobody5001 on 03/03/2006 00:40:43

nobody5001Μέλος
03/03/2006, 02:50:17
Για να δούμε για λίγο μία άλλη «θεματική ενότητα»...

Τους ειδικούς των ειδικών...

Κάποια τυπάκια που τελειώνουν κάποια πανεπιστήμια αυτομάτως αυτοχρίζοντε ειδικοί επί του θέματος και έχουν άποψη πάνω σε κάθε τι μαλ... που τους διακατέχει...

Έχουμε και λέμε:

- Ειδικός πέρι κατασκευών (ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας τι σπίτια χτίζουν οι ειδικοί και ας τα ξαναπούμε πάλι)
- Πέρι σεξολογίας (παρεπιπτώντος, αυτά τα τυπάκια επί το πλύστον είναι τα πιο διαστροφικά και τα πιο κομπλεξικά από όλους)
- Για να μην αναφερθώ πως υπάρχουν και ειδικοί σεξολόγοι που συμβουλεύουν το ζευγάρι και κατά την πράξη (ναι ναι καλά διαβάσατε)... δηλαδή είναι: 1-ματάκιδες, 2-ανώμαλοι και 3-δεν είναι σε θέση να βγάλουνε «κορίτσι», οι κατά τα άλλα ειδικοί επί του θέματος
- Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ σαν παχουλή, βδελυρή και πεθαμεναντζίδικη σκατόμυγα τί τους λένε:
- «Έλα δώσε μεγάλε... μπίξτον και άλλο... δώσε ρυθμό... μην έρχεσαι ακόμα... ναι ναι, αυτό είναι γ... αλύπητα... σχίσε την/τον... έλα, άλλαξε στάση... καβάλα τον... κτλ...»
- Και το αποκορύφωμα, βγαίνουν και καυχόντε δημόσια πως αν χρειαστεί παρεμβαίνουν και οι ίδιοι κατά την πράξη
- ΈΛΕΟΣ ρε ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ, πόσο μαλ.... μπορεί να είσαστε τελικά....
- Πέρι ψυχολογίας: Πρόζακ, πρόζακ, πρόζακ...
- Άσε που για να καλύψουν την ασχετοσύνη τους βγάλανε για οτιδήποτε και από ένα σύνδρομο, και εκεί που αρχικά είχανε κάνα δεκαριά τώρα έχουνε γύρο στα 200!!! (εεε, τι, τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα...)
- Ειδικοί πέρι διαστήματος... τελικά υπάρχει αυτός ο γαμ... ΕΤ ή όχι?
- Πέρι ιατρικής... έλα τώρα και εσύ, σε δέκα γιατρούς θα πας και δέκα διαγνώσεις θα έχεις
- Πέρι νομικής: «Ααα, αυτό είναι παράνομο αλλά με τόσα... θα βρούμε λύση...»
- Με λίγα λόγια: έχουνε μία καρτέλα αναρτισμένη όπου αναγράφετε για να πάρεις το τάδε συγχωροχάρτι επί ταύτης της μαλ... τόσα θα πρέπει να σκάσεις...
- Και αν ένα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙ δεν έχει σάλιο? Εεε, τότε πολύ απλά στο χαντάκι....

Τσιγαράκι και επιστρέφω....

nobody

nobody5001Μέλος
03/03/2006, 03:09:56
- Πέρι κοινονιολογίας: με τρεις λέξεις... χάσανε την μπάλα
- Πέρι ιστορίας: για να μην καταπιαστώ με την ανεπίσημη ας περιοριστώ στην επίσημη ιστορία: Δεν ξέρουν τι τους γίνατε και κάθε τι ανερούνται ενώ προηγουμένος δηλώνανε κάθετα αντίθετοι ως προς αυτό...
- Πέρι των ειδικών σε θρησκευτικά θέματα: ακόμα την ψάχνουν
- Πέρι διαχείρησης κτλ: Η προσωποποίηση της ανηθικότητας
- Πέρι επαγγελματισμού: Ας το αφήσουμε καλύτερα και ας αρκεστούμε σε ένα: ΧΑΧΑΧΑ
- Πέρι γεωγράφων: Ακόμα ανακαλύπτουν άγνωστα μέρη στον πλανήτη μας
- Πέρι εξερευνητών: Ας πάρουμε τον φημισμένο Κουστό που δεν ήξερε που στο διάολο βρίσκετε ο Κολωσός της Ρόδου
- Πέρι ηθωπιών: το ταλέντο κρίνετε με βάση την απόδοση στην εκάστοτε κρεβατοκάμαρα
- Πέρι τραγουδιών: Ας ρίξουμε μια ματιά στα ξέκωλα
- Πέρι ηθικών: μωρέ τι ναι τούτο πάλι?
- Πέρι οδήγησης: «Να ρε μαλ.... που τολμάς να κάνεις σφύνα μπροστά μου...»
- Πέρι φυσικής: ρε παιδιά συγγνώμη κιόλας αλλά πόσο μαλ.... πρέπει να είναι κανείς για να πιστέψει πως επειδή έσκασε ένα μήλο στο καρπουζοκεφάλι του Νεύτωνα αυτός δια μαγίας ανακάλυψε το νόμο της βαρύτητας... η έννοια του κλόπη-παϊστ σας είναι γνωστή μήπως?
- Πέρι χημείας: εεε, καλά εκεί εκτός από ορισμένες εξερέσεις το φάσμα για να εκφραστούν και στη συνέχεια να ανερεθούν με τη σειρά τους πάλι πράγματα και καταστάσεις είναι αρκετά φαρδή-πλατή...
- Πέρι βιολογίας: η κατεξοχήν πλατφόρμα για να τονόσει το Εγώ μας και να μας κάνει να πιστέψουμε πως μπορούμε να εξισοθούμε και με το Θείο κιόλας ... φτού σας μπουγιουρουμ ρε ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ σας λέω...
- Πέρι πρόβλεψεις του καιρού: εδώ να πω πως και γαμώ τους βατράχους έχουμε τελικά
- Πέρι συνταγματικού δικαίου: μία ματιά σε καμία εκπομπή του Μάκη να ρίξει κανείς πέρνει την εικόνα
- Πέρι τεχνολογίας: ναι δεν λέω έχουνε κάνει και κάποια καλά αλλά έχουνε κάνει και κάποια θαύματα που έμειναν γνωστά ως «Ναγκασάκι και Χειροσίμα»
- Πέρι ήθους: Χέσε ψηλά και αγνάντευε...
- Πέρι οικοσυστήματος και περιβάλλοντος: Ποιος γουστάρει να παίξουμε μια παρτίδα μπουρλότο έτσι, ώστε να χαλαρώσουμε
- Πέρι στρατιωτικών στρατηγικών: και τα αμερικανάκια κολίσανε στην μέση ανατολή μην ξέρωντας πως να μπαλώσουνε τις μαλ..... τους
- Πέρι πολιτικής: «Ο καθένας έχει την τιμή του...»
- Πέρι τα μέντιουμ: ένα έχω να πω: ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ...
- Πέρι αθλητισμού: εεε, καλά με την ανάλογη ντόπα όλοι αστέρες γινόμαστε...
- Πέρι δημοσιογραφίας: κακαουνάκης και σία ΑΕ
- Πέρι αστρολόγων: εεε, ναι, οτιδήποτε μαλ... μπορείς να φανταστείς μέσα θα πέσεις...
- Πέρι των ειδικών στην ΤΒ: ΕΛΕΟΣ!!!
- Πέρι φιλοσοφίας: παιδιά εδώ να το ομολογίσουμε, ο καθένας μας, και εγώ μέσα, όλο και κάποια αμπελοφιλοσοφία θα έχουμε να πούμε για οτιδήποτε...

Και η λίστα ως συνήθως δεν τελειώνει....

Με τα λίγα τα πολλά όλοι ειδικοί γίναμε στα πάντα...

Προς ενημέρωση: σε στενούς και ανεπίσημους κύκλους επικρατεί η άποψη πως αν κανείς κατανοήσει πως να φιλοσοφεί σωστά, τύφλα να έχουν οι ψυχαναλυτές (που στην αμερική είναι περισσότεροι από τους ταχυδρόμους), μιας και το άτομο θα είναι σε θέση να ψυχολογεί και να αναλύει τον εαυτό του... με αποτέλεσμα να επιλύει και πάσης φύσεως προβλήματα (ίσως σε ορισμένες εξερέσεις να χρειάζεται και ο ψυχαναλυτής: αν είναι για παράδειγμα, μία σούπερ ντούπερ δίμετρη γυναικάρα με τις ανάλογες καμπύλες και αναλογίες και ένα αγγελικό πρόσωπο, παρακαλώ δώστε μου τη διεύθυνση... χεχεχε)

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

03/03/2006, 08:02:06
quote:
Αλήθεια έχει παρατηρήσει κανείς σας πως οι περισσότερες αλλαγές σε ιδέες, και όχι μόνο, ήρθαν από ένα άτομο ή μια μικρή ομάδα, ενώ οι άλλοι απλά ακολουθούσανε?

Πολύ σωστά, φίλε μου!
Αυτό βέβαια μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους.
Ένας λόγος είναι οτι οι αρκετοί άνθρωποι ίσως θέλουν να ακολουθούν, να βρίσκουν ένα δρόμο στρωμένο και να βαδίζουν πάνω σε αυτόν.
Ίσως πάλι να μην έχουν καταλάβει την αναγκαιότητα για αλλαγή μιας κατάστασης.
Ίσως την έχουν καταλάβει αλλά βαριούνται να προσπαθήσουν να αλλάξουν κάτι στην ζωή τους ή στην κοινωνία τους.

In anticipation of my resurrection...