ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Βρέθηκε στη Θάσο ο Τάφος του Μ. Αλεξάνδρου; (Νικόλαος Κουμαρτζής -SolonAimonasEautou)

Βρέθηκε στη Θάσο ο Τάφος του Μ. Αλεξάνδρου; (Νικόλαος Κουμαρτζής -SolonAimonasEautou)

Solon Aimonas Eautou17 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-11-22 12:37
Σήμερα πρόσθεσα τον αποσυμβολισμό του Navman (Ι. Μπαϊμπάκης) στο κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας του metafysiko.gr για τον υποτιθέμενο τάφο του Μ. Αλεξάνδρου στη Θάσο στο http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=175 . Όπως ανέφερες και εσύ OANNHSEA, δεν υπάρχουν απτά στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι ο Τάφος του Μεγ. Αλεξάνδρου, μόνο μεταφυσικής φύσης που προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ.. κάτι που όμως αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Να κάνω μόνο μία διευκρίνηση, οι ανασκαφές δεν έγιναν από επαγγελματίες αρχαιολόγους αλλά από ντόπιους Θασιώτες με ερασιτεχνικά μέσα στην αρχή, μετά με εκσκαφικά μηχανήματα, και τώρα πλέον περιμένουν τη συνδρομή ειδικών.

Φιλικά,
Νίκος.
2007-11-25 14:53
Θέλω να πω ακόμη μερικά πράγματα. Εχτές είχε εκπομπή ο Χαδαβέλας για το θέμα, στην οποία,αν και καλεσμένος, δεν μπόρεσα να παραβρεθώ γιατί είχα προγραμματισμένη την ετήσια συνάντηση των μελών της ιστοσελίδας μου. Την έγραψα όμως στο dvd και την είδα σήμερα. Στην εκπομπή πρόσεξα το σχέδιο με τα τρίγωνα που ισχυρίζονται ότι βρήκαν χαραγμένα στον βράχο. Είχα την εντύπωση ότι ήταν πλήρη τρίγωνα (δεν είχα δώσει προσοχή στα σχέδια του άρθρου και έτσι το πρόσεξα στην εκπομπή). Αν και από την πείρα μου γνωρίζω ότι οι άνθρωποι εύκολα φαντάζονται σχήματα και έτσι είμαι επιφυλακτικός στο να απαντώ χωρίς να δω φωτογραφία, θα πω πως, αν ισχύουν αυτά τα σημάδια, είναι νούμερα. Το πρώτο αντιπροσωπεύει τον αριθμό 7 και το δεύτερο τον αριθμό 8. Θα μπορούσε να είναι το νούμερο 78 ή δύο διαφορετικά νούμερα που δίνουν δύο διαφορετικές πληροφορίες. Ας δουν τι έχουν στα 7, στα 8, στα 78, στα 70, στα 80 ή στα 780 βήματα. Οι τούρκοι υπολόγιζαν σε βήματα.
2007-11-26 17:04
Την είδα κι εγώ την εκπομπή. Από κανένα απολύτως εύρημα δεν συνάγεται ότι πρόκειται για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου. Καλά, στην Βεργίνα δεν πήγε κανένας τους να δει τους τάφους και την τεχνοτροπία; Τόσο πια? Απορώ δε πώς το σκέφτηκαν, ματαιοδοξία, επιπολαιότητα ή κάτι άλλο?

Το θέμα είναι σημαντικό διότι είμαστε Έλληνες και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τέτοια ζητήματα, καθώς οι διεκδικήσεις είναι πολλές, κι αν εμείς δεν γνωρίζουμε τα ταφικά μας έθιμα, θα βρεθούν άλλοι, πιο οργανωμένοι και διαβασμένοι που θα τα γνωρίζουν και θα τα διεκδικούν... Τέλος, με μια καλύτερη, προσεκτικότερη και πιο επιστημονική προσέγγιση γλιτώνουμε τον περίγελο που τόσο επιθυμούν κάποιοι γείτονες.
2007-11-27 19:30
Γνωρίζω το ζήτημα αυτό εδώ και αρκετό καιρό πριν δημοσιοποιηθεί. Από την πρώτη στιγμή δεν βρήκα κανένα στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι ανακαλύφθηκε ή έστω ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι μπορεί και να βρίσκεται εκεί ένας από τους σημαντικότερους τάφους όλων των εποχών, αυτό που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το Ιερό Δισκοπότηρο της αρχαιολογίας, ο τάφος του Αλέξανδρου.
Επίσης, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπίσω στοιχεία ότι εκεί βρίσκεται και η Κιβωτός της Διαθήκης, η οποία αμφιβάλω αν εξακολουθεί να υπάρχει και, για να είμαι ελικρινής, ο ισχυρισμός περί οραμάτων μου φάνηκε κάπως, αν και δεν είμαι από εκείνους που ασυζητητί απορρίπτουν τέτοιες πιθανότητες.
Πέρα από αυτά, όμως, θα ήθελα να επισημάνω ότι με χαροποιεί που ορισμένοι άνθρωποι ασχολούνται και ερευνούν τέτοια ζητήματα, έστω και αν αυτό γίνεται με ελαφρότητα ή και με κάποια βιασύνη στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
2007-11-27 20:49
Παράθεση:
Επίσης, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπίσω στοιχεία ότι εκεί βρίσκεται και η Κιβωτός της Διαθήκης, η οποία αμφιβάλω αν εξακολουθεί να υπάρχει και, για να είμαι ελικρινής, ο ισχυρισμός περί οραμάτων μου φάνηκε κάπως, αν και δεν είμαι από εκείνους που ασυζητητί απορρίπτουν τέτοιες πιθανότητες.
Λυπάμαι Μιχάλη αλλά εγώ είμαι από εκείνους που ακολουθούν πιστά την λογική.
Εάν έρθει κάποιος με ένα όνειρο και σου το πει, θα τον ακολουθήσεις;
Η απάντηση είναι - εξαρτάται από την λογική.
Δεν θα ακολουθήσεις κάποιον που έχει αναφέρει ότι έχει δει τέρατα και σημεία στον ύπνο του.
Και η λογική στο θέμα μας είναι τουλάχιστον αρνητική.
Δεν θα έπρεπε ούτε καν να ασχοληθεί κάποιος με το όλο θέμα.
Αλλά δη χρημάτων (και δημοσιογράφου θέλοντως), το παραμύθι έγινε και εκπομπή...
Τώρα εάν με ρωτάτε πόσο σίγουρος είμαι ότι εκεί δεν υπάρχει κάτι από Μ. Αλέξανδρο; Ποιό είναι το στοίχημα;;;
Και φυσικά μιλάμε για Μ.Αλέξανδρο και όχι για καταραμένο φίδι...
2007-11-28 02:09
Κατά τη γνώμη μου, η παρουσίαση του Νίκου ήταν ακριβώς όπως θα ήθελε ο αναγνώστης να είναι. Σίγουρα οι προεκτάσεις του θέματος δε θα μπορούσαν να αναλυθούν σε ένα άρθρο μερικών σελίδων, επομένως πιστεύω ότι ο τρόπος που παρουσιάσθηκε ήταν εξαιρετικός. Για χαμένους θησαυρούς δεν έχω γνώση (πλην λαογραφική) να πω κάτι, επομένως δε χρειάζεται να πω. Στο εάν ήταν ο τάφος του Αλεξάνδρου συμφωνώ με τους προλαλήσαντες πως δε θα μπορούσε να είναι, κατά 99,9 τοις εκατό(που λέμε). Παρόλα αυτά δε βρίσκω κάτι αρνητικό στον τίτλο του άρθρου, καθώς η παρουσίαση εμπεριείχε και αυτό το κομμάτι των ονείρων, επομένως καλώς έγινε έτσι, κι ας ήταν «πιασάρικος»(Ας μη γελιόμαστε, ακόμη και το «Ε» να παρουσίαζε το συγκεκριμένο άρθρο παρόμοιο τίτλο θα έβαζε). Επίσης φίλε ΟANNHSEA, νομίζω πως αυτές οι εκπομπές έχουν βγάλει πολύ πιο ακραία θέματα με εξίσου ακραίο πάνελ που δε νομίζω πως θα έπρεπε να «τα παίρνεις» τόσο πολύ με αυτή την περίπτωση. Καλά, δικαίωμά σου είναι βέβαια…Τέλος, πιστεύω ότι επιτέλους θα πρέπει από την πλευρά των αρχαιολόγων να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική έρευνα ακόμη κι αν πίσω από όλα αυτά τα συντρίμμια κρύβονται πέντε κόκκαλα και ένα κολιέ. Δεν είναι δυνατό να συζητά τόσος κόσμος δίχως αρμοδιότητες για εκείνο το μέρος και οι αληθινοί υπεύθυνοι να μην κλείνουν το θέμα.
2007-11-28 08:04
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Λυπάμαι Μιχάλη αλλά εγώ είμαι από εκείνους που ακολουθούν πιστά την λογική.
Εάν έρθει κάποιος με ένα όνειρο και σου το πει, θα τον ακολουθήσεις;
Η απάντηση είναι - εξαρτάται από την λογική.
Δεν θα ακολουθήσεις κάποιον που έχει αναφέρει ότι έχει δει τέρατα και σημεία στον ύπνο του.
Δε νομίζω πως διαφωνούμε πάνω σε αυτό, ίσα ίσα που το ίδιο ακριβώς ανέφερα κι εγώ στο δικό μου κείμενο. Μάλιστα η αναφορά περί ονείρων ήταν που από την αρχή και χωρίς να έχω υπόψη μου τότε τα "στοιχεία" ήμουν αρνητικά διακείμενος στην όλη ιστορία.
2007-11-28 17:29
Φίλε OANNHSEA,

δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα την τοποθέτηση σου. Αναφέρεις ότι "Λυπάμαι Μιχάλη αλλά εγώ είμαι από εκείνους που ακολουθούν πιστά την λογική" και δεν καταλαβαίνω που ακριβώς αναφέρεσαι.. στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα ή στην παρουσίαση/ έρευνα που δημοσίευσα στο metafysiko.gr;
Αν αναφέρεσαι στο δεύτερο και έχεις διαβάσει το κείμενο, τότε θα έχεις καταλάβει ότι και εγώ είμαι από τους ανθρώπους που ακολουθούν πιστά τη λογική (προσπαθώντας βέβαια πάντα να μην προδικάζω τίποτα). Αν όχι, θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις ξανά το κείμενο.

Παράθεση:
Δεν θα έπρεπε ούτε καν να ασχοληθεί κάποιος με το όλο θέμα.
Αλλά δη χρημάτων (και δημοσιογράφου θέλοντως), το παραμύθι έγινε και εκπομπή...
Τώρα ως προς αυτό, σεβαστή η άποψη σου αλλά ευτυχώς είναι προσωπική σου άποψη και όχι γενικό φαινόμενο. Αν δεν είχε κάποιος ασχοληθεί με το θέμα τότε δεν θα ήσουν στη θέση τώρα να εκφέρεις άποψη. Και πριν κάποιος ασχοληθεί με το θέμα, δεν μπορεί να γνωρίζει αν κρύβεται αλήθεια ή όχι μέσα σ' αυτό και έως ποιο σημείο. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ..
Η πραγματική "μαγκιά" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) σε έναν ερευνητή εκεί φαίνεται, κατά την ταπεινή μου άποψη, να μπορεί να ασχοληθεί ακόμα και με ένα παραφουσκωμένο θέμα και να βρει την άκρη να το παρουσιάσει στην πραγματική του διάσταση (βάζοντας στην άκρη σκέψεις του στυλ ότι έχασε το χρόνο του, κ.λπ.).

Αυτά ως προς τα όσα λέχθησαν από τους προλαλλήσαντες. Ως προς την εκπομπή, μόλις κατάφερα να την παρακολουθήσω (λόγω του ότι μένω εξωτερικό εδώ και λίγους μήνες έπρεπε να περιμένω) και έχω αρκετά σχόλια να κάνω σε όποιον το επιθυμεί.
Για παράδειγμα, κάποια στοιχεία που αναφέρθηκαν έρχονται σε διαφωνία με τα όσα μου είχαν δώσει οι "5 της Θάσου" πριν 3 μήνες που ερεύνησα το θέμα. Επίσης, ο κ. Κοφτερέλης (κατ' άλλα συμπαθέστατος προς εμένα) ανέφερε 2-3 φορές με απόλυτο τρόπο ότι είναι πεποίθηση και των "5 της Θάσου" ότι κάτι έξω από αυτούς (εννοώντας κάτι το θεϊκό ίσως) τους οδήγησε στο χώρο ή ότι μέσα στο λόφο βρίσκεται ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου και η Κιβωτός της Διαθήκης, σε προσωπική όμως επικοινωνία που είχα με 2 εξ αυτών (Φ. Παπάνθημος και κ. Α. που δεν επιθυμεί να αποκαληφθεί η ταυτότητα του) μου ξεκαθάρισαν -άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο- ότι δεν συμφωνούν σε κανένα σημείο με την παραπάνω προσέγγιση.
Ίσως σας φαίνονται δευτερεύοντα τα παραπάνω, προσωπικά όμως με έβαλαν σε αρκετές σκέψεις ως προς το τι τελικά "παραφουσκώθηκε" και τι όχι συνειδητά ή ασυνείδητα από τους εμπλεκομένους στις εκσκαφές.

Αυτά για την ώρα..

Φιλικά,
Νίκος.
2007-11-29 07:01
Παίδες, μην βαράτε όλοι μαζί... Δεν γράφω με την επικριτική έννοια.
Δεν τα έχω "πάρει"... Είναι ο τρόπος που γράφω.
Μία ιδέα χωρίς ζουμιά...
Τώρα εάν δεν μπορώ να δώσω το χρώμα που χρειάζεται στο μήνυμα μου, λυπάμαι...

Όσο για τα υπόλοιπα:
Η εκπομπή του Χάρδα, έγινε μόνο για τον σκοπό των χρημάτων - σε αυτό διαφωνώ τα μάλλα. Όχι στην μελέτη. Άλλο η μελέτη και άλλο οι κραυγές από διάφορους δήθεν τυπάδες, ονειροπαρμένους και μη.... Καταστροφή λοιπόν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ (στο βωμό του κέρδους) της όποιας σοβαρής μελέτης...

Solon Aimonas Eautou, το άρθρο σου για μένα το λέει καθαρά, ότι εκεί ΔΕΝ είναι θαμμένος κανένας βασιλιάς. Δεν χρειάζεται να διαβάσω κάτι άλλο - δεν χρειαζόταν καν να δω την εκπομπή. Ήσουν αναλυτικότατος... Άρα από εκεί και πέρα το θέμα είναι ΤΙ βρίσκεται θαμμένο (και δεν το έχουν φάει μέχρι στιγμής οι λαθροθήρες).

Το ξαναδιευκρηνίζω λοιπόν: Άλλο η μελέτη και άλλο η καταστροφή του για την αποκόμιση χρημάτων και δόξας...
2007-11-29 10:40
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Όσο για τα υπόλοιπα:
Η εκπομπή του Χάρδα, έγινε μόνο για τον σκοπό των χρημάτων - σε αυτό διαφωνώ τα μάλλα. Όχι στην μελέτη. Άλλο η μελέτη και άλλο οι κραυγές από διάφορους δήθεν τυπάδες, ονειροπαρμένους και μη.... Καταστροφή λοιπόν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ (στο βωμό του κέρδους) της όποιας σοβαρής μελέτης...

Το ξαναδιευκρηνίζω λοιπόν: Άλλο η μελέτη και άλλο η καταστροφή του για την αποκόμιση χρημάτων και δόξας...
Δηλαδη θεωρεις οτι οι ανθρωποι που μελετανε η ερευνανε κατι ειναι υποχρεωμενοι να ειναι πτωχοι;;;!!! Ελα τωρα πρωι πρωι... Περασαν αυτοι οι καιροι ΟΑΝΝΗΣΕΑ μου.. Σε εναν αλλο αιωνα ζουμε ( το παρατηρησες η οχι; ) Προοδευουμαι you know;; Αυτα τα στερεοτυπα τυπου: εξυπνος=φτωχος, χαζος=πλουσιος η και αντιθετα με πικραινουν... Δε θα μιλησουμε φυσικα για IQ εδω αλλα θα σου πω κατι για να ξερεις, οτι ενας ανθρωπος με υψηλο IQ δε θα ελεγε ποτε κατι σαν: α, αυτος ειναι ομορφος δλδ ειναι βλακας η α, αλλος ειναι επιτυχημενος δλδ ειναι cheater, κτλπ δε θα προχωρησω γιατι ημουν αρκετα σαφης

Solon πολυ καλο αρθρο και σε ζηλευω με ασπρη ζηλια οτι πηγες στο τοπο τα ειδες ολα με τα ματια σου και μιλησες και με ανθρωπους που ζουνε εκει (καταλαβαινεις τι λεω) πρωτο!

ΥΓ Solon να σε ρωτησω κατι ομως, ειναι αληθεια η ψεμα οτι ( μερικοι; ) οι ανθρωποι που πλησιαζουν στον τοπο αυτο (του Ταφου) -τυφλωνε μετα;;;!!!
2007-11-20 01:14

Βρέθηκε στη Θάσο ο Τάφος του Μ. Αλεξάνδρου; (Νικόλαος Κουμαρτζής - SolonAimonasEautou)

Διαβάστε το άρθρο στο ----> http://www.metafysiko.gr/?p=1731

Από το 2000 μέχρι και σήμερα, πλήθος ερασιτεχνικών εκσκαφών λαμβάνουν χώρα σε μία περιοχή της Θάσου. Ολόκληρο το νησί πλέον γνωρίζει γι' αυτές, αλλά και για τους λόγους για τους οποίους γίνονται. Όπως υποστηρίζει μέρος των συμμετεχόντων στις εκσκαφές, στα ενδότερα του λόφου υπάρχει ο τάφος του Μεγ. Αλεξάνδρου και η Κιβωτός της Διαθήκης!
Σας ακούγονται υπερβολικοί αυτοί οι ισχυρισμοί; Ο Νικόλαος Κουμαρτζής μαζί με την Ομάδα Πυθέας επισκέφθηκε την περιοχή, μίλησε με τους ντόπιους, πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα και παρουσίασε σε αποκλειστικότητα πριν 2 μήνες το θέμα στο περιοδικό mystery.
Διαβάστε τη μελέτη στο metafysiko.gr σε αποκλειστικότητα για το internet, για πρώτη φορά μαζί με όλες τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο συγγραφέας καθώς και τα συμπεράσματα του.
2007-11-20 10:13
Δεν μπορώ να πω… ενδιαφέρον ακούγεται. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ακούσω την προσωπική άποψη του Solon, που είδε και μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο που έχω να πω παρόλα αυτά είναι ότι η ματαιοδοξία είναι πολύ κακός σύμβουλος…
2007-11-20 13:30
Όπως αναφέρω στον επίλογο του άρθρου:

Παράθεση:
Από όσα είδα και άκουσα μέχρι στιγμής, τείνω να πιστέψω ότι όντως κάτι πολύ ενδιαφέρον υπάρχει στην περιοχή, άξιο προσοχής και περαιτέρω εκσκαφών. Περί τάφου του Μ. Αλεξάνδρου και Κιβωτού της Διαθήκης όμως, οι οποιοιδήποτε σχετικοί ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και δίχως επαρκή στοιχεία, με τη συμβατική τουλάχιστον έννοια του όρου.
Όπως συνηθίζω να λέω, «κάτω από οποιοδήποτε λόφο μπορεί να υπάρχει μία θαμμένη "Ακρόπολη"». Το θέμα είναι αν έχεις αρκετά στοιχεία ώστε να ισχυριστείς πως βρίσκεται στο «δικό» σου λόφο και όχι σε κάποιου άλλου. Όπως και να' χει, το θέμα αξίζει και πρέπει να τελειώσει.
Με λίγα λόγια, δεν υπάρχουν επαρκή απτά στοιχεία που να δείχνουν ότι θα ανακαλυφθεί ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου ή η Κιβωτός της Διαθήκης. Από την άλλη, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις μεταφυσικής φύσης, τις οποίες άλλοι μπορούν να δεχτούν άλλοι όχι. Εγώ προσωπικά, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση..

Από εκεί και πέρα, το να ακούς την ίδια ιστορία από 3 διαφορετικά άτομα, με τελείως διαφορετικό background και κυρίως με μεγάλες διαφωνίες ως προς το τι πραγματικά βρήκαν είναι κάτι που σε πείθει ότι δεν προσπαθούν να σε εξαπατήσουν. Για παράδειγμα, ο ένας εξ αυτών είναι πεπεισμένος για την ύπαρξη του τάφου και της κιβωτού, ενώ ένας άλλος λέει ότι όλα αυτά είναι παραμύθια.
Συμφωνούν όμως ότι βρήκαν κάτι πολύ σημαντικό: ανεπτυγμένες ανθρώπινες κατασκευές (πύλες, μονώσεις, κ.λπ.) εκεί όπου όλοι μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ήταν φυσικός λόφος. Και πάνω σε αυτό στηρίζομαι και λέω ότι αξίζει να συνεχιστούν οι ανασκαφές ώστε να έρθουν στο φως όλα αυτά τα "θαυμαστά" που αναφέρουν, όμως προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πιθανότητες (τουλάχιστον αρκετές ώστε να δημιουργούν προσδοκίες) ανάμεσα σε αυτά να είναι ο τάφος ή/ και η κιβωτός.

Όπως ανέφερε και ο τρίτος εξ αυτών, ο Φ. Παπάνθημος:
Παράθεση:
«Δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν τα δεις..»
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Φιλικά,
Νίκος.
2007-11-20 14:18
Αυτό που έχω να πω σχετικά είναι πως δεν πρέπει να δίνουμε τόση δημοσιότητα και τόσο κραυγαλέους τίτλους σε τέτοια θέματα. Αν κάθε φορά που ένας κυνηγός θησαυρών μου έλεγε ότι βρήκε τον τάφο του ΜΑ, το μέρος με το αθάνατο νερό, κ.λπ., έδινα τέτοια αξία στην πληροφορία θα είχα εξελιχτεί σε Λιακόπουλο νούμερο δύο. Ξέρετε πόσες αναφορές υπάρχουν από κυνηγούς θησαυρών για τον συγκεκριμένο τάφο; Ουκ ολίγες.

Οι σταυροί που παρουσιάζονται μας λένε ότι υπάρχουν δύο τάφοι (στην περιοχή που είναι τα σημάδια), ατόμων της ίδιας οικογένειας ή ομάδας. Η απόσταση, βάση των σημαδιών, είναι χοντρικά μέχρι 5 με 10 μέτρα. Το σημείο ενδιαφέροντος είναι είτε απέναντι από τους σταυρούς, είτε ανατολικά. Οι τάφοι θα μπορούσαν να βρίσκονται στο χώμα και μέσα σε αυτούς να υπάρχουν στοιχεία για την απόκρυψη που πιθανόν είχε γίνει, ή σε σπηλιά, ή σε υπόγεια αίθουσα. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις ο θησαυρός, αν δεν έχει αρθεί κατά το παρελθόν, είναι στον ίδιο χώρο αλλά όχι απαραίτητα ορατός άμεσα. Πιθανόν εκεί να υπάρχουν άλλα σημάδια για τα επόμενα βήματα. Θα πρέπει να προχωρήσουν προσεκτικά γιατί υπάρχει κίνδυνος ύπαρξης παγίδων. Το κεφάλι που βρήκαν τους δείχνει κατεύθυνση η οποία είναι εκεί που κοιτάει ή αντίθετα. Όλα αυτά είναι τούρκικα και τίποτα περισσότερο. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι τούρκοι να βρήκαν κάποιον αρχαίο χώρο και να τον χρησιμοποίησαν. Τα σημάδια πάντως δείχνουν τους τούρκους. Τα τρίγωνα αναφέρονται σίγουρα σε είσοδο σπηλιάς, αλλά δεν είδα φώτο και δεν τα δέχομαι ως σημάδια.

Να αποφύγουν τους χορηγούς και τους δήθεν γνώστες. Μην ανοίγονται, μην τους βάζουν σπίτια τους, μην τους κάνουν συμφωνίες και κυρίως μην τους δείχνουν την περιοχή ενδιαφέροντος. Ας προχωρήσουν σιγά – σιγά μόνοι τους. Οι ερμηνείες που τους έδωσαν είναι λάθος. Σίγουρα θα προσπάθησαν να αλιεύσουν και άλλα στοιχεία για να πάνε στην δουλειά μόνοι τους σε ανύποπτο χρόνο. Να μην πλησιάσουν ποτέ μέντιουμ, αν ήξεραν τι λένε δεν θα υπήρχαν χρυσοθήρες θα είχαν πάρει τα λεφτά μόνα τους και φυσικά για τα όνειρα ας μην σχολιάσω. Καλή η λαϊκή παράδοση αλλά μέχρι εκεί. Για τον βράχο που δείχνει κάθε φορά και κάτι άλλο δεν θα προχωρήσω σε ερμηνεία των γραμμάτων μια και μέχρι να γράψω το κείμενο αυτό θα δείχνουν τίποτε άλλο :-)

Η άποψη στο κουτί νούμερο 5 είναι η πιο κοντινή στην πραγματικότητα.
2007-11-20 15:02
Παράθεση:
Οι σταυροί που παρουσιάζονται μας λένε ότι υπάρχουν δύο τάφοι (στην περιοχή που είναι τα σημάδια), ατόμων της ίδιας οικογένειας ή ομάδας. Η απόσταση, βάση των σημαδιών, είναι χοντρικά μέχρι 5 με 10 μέτρα. Το σημείο ενδιαφέροντος είναι είτε απέναντι από τους σταυρούς, είτε ανατολικά. Οι τάφοι θα μπορούσαν να βρίσκονται στο χώμα και μέσα σε αυτούς να υπάρχουν στοιχεία για την απόκρυψη που πιθανόν είχε γίνει, ή σε σπηλιά, ή σε υπόγεια αίθουσα. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις ο θησαυρός, αν δεν έχει αρθεί κατά το παρελθόν, είναι στον ίδιο χώρο αλλά όχι απαραίτητα ορατός άμεσα. Πιθανόν εκεί να υπάρχουν άλλα σημάδια για τα επόμενα βήματα. Θα πρέπει να προχωρήσουν προσεκτικά γιατί υπάρχει κίνδυνος ύπαρξης παγίδων. Το κεφάλι που βρήκαν τους δείχνει κατεύθυνση η οποία είναι εκεί που κοιτάει ή αντίθετα. Όλα αυτά είναι τούρκικα και τίποτα περισσότερο. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι τούρκοι να βρήκαν κάποιον αρχαίο χώρο και να τον χρησιμοποίησαν. Τα σημάδια πάντως δείχνουν τους τούρκους. Τα τρίγωνα αναφέρονται σίγουρα σε είσοδο σπηλιάς, αλλά δεν είδα φώτο και δεν τα δέχομαι ως σημάδια.
Η αποκρυπτογράφηση που μας προσέφερε ο κ. Μπαϊμπάκης σχεδόν ταυτίζεται με τα όσα ισχυρίζεται ότι βρήκε η ομάδα των 5 της Θάσου μέχρι σήμερα, και μάλιστα δίχως να έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να τα αποκρυπτογραφήσουν μόνοι τους. Με λίγα λόγια, ψάχνοντας και προσπαθώντας κατάφεραν να προχωρήσουν βρίσκοντας πολλά από όσα αναφέρονται στην παραπάνω αποκρυπτογράφηση, κάτι που κατ' εμέ ενισχύει την πεποίθηση ότι όντως κάτι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος βρίσκεται στην τοποθεσία.

Από εκεί και πέρα, η άποψη που αναφέρεται στο κουτί 5 και για την οποία γίνεται λόγος είναι:
Παράθεση:
«Προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι παραμύθια.. για εμένα μιλάω! Εκεί σίγουρα υπάρχει δουλειά, υπήρχαν πολλά πράγματα εκεί μέσα [σ.σ. εννοεί στη σπηλιά]. Επίσης, υπάρχει κάτι γιατί συναντήσαμε πολλά σημάδια τα οποία αν ακολουθούσες σε οδηγούσαν σε άλλα σημάδια ή σε συγκεκριμένα σημεία. Τα ακολουθήσαμε και φτάσαμε πολύ κοντά.. πηγαίναμε ψάχνοντας και βρίσκοντας. Όλα τα άλλα [εννοεί περί Μ. Αλεξάνδρου, Κιβωτού της Διαθήκης, κ.λπ.] για εμένα είναι παραμύθια» , αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. ’γγελος Χ..
Και συνεχίζει.. «Όσα βρήκαμε όμως μέσα στην σπηλιά δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω, ήταν όλα φτιαχτά, δουλεμένα, είναι μία άλλη ιστορία.. εκείνα είναι πραγματικά ανθρώπινες κατασκευές.»
Όπως αναφέρω και στον επίλογο του άρθρου, τείνω και προσωπικά προς αυτήν.

Ως προς τον τίτλο.. δεκτή και σεβαστή η άποψη του κ. Μπαϊμπάκη, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις θα συμφωνούσα και εγώ. Το θέμα όμως είναι ότι το παρόν κείμενο αποτελεί μία έρευνα για την αξιολόγηση αυτών των ισχυρισμών. Ο καταλληλότερος ίσως τίτλος που θα μπορούσε να δοθεί είναι κατά την άποψη μου ο εξής: "Έρευνα και Αξιολόγηση πάνω στους ισχυρισμούς περί ύπαρξης του τάφου του Μεγ. Αλεξάνδρου και της Κιβωτού της Διαθήκης στο νησί της Θάσου".
Στην ιστοσελίδα, στην οποία και έχω πλήρη ευθύνη της αρχισυνταξίας, δυστυχώς ένας τέτοιος τίτλος δεν χωράει μήτε στην 1η σελίδα μήτε στη σελίδα του άρθρου (τεχνικής φύσεως θέματα). Οπότε, το θέμα έως ένα σημείο είναι πρακτικό. Ως προς το περιοδικό, ο κ. Μπαϊμπάκης έχει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να κατανοήσει γιατί ένας τέτοιος τίτλος δεν θα μπορούσε ποτέ να χρησιμοποιηθεί.

Ως προς την έρευνα που δημοσιεύσαμε στο site, θα προστεθεί ως δευτερεύον τίτλος ο "Έρευνα και Αξιολόγηση πάνω στους ισχυρισμούς περί ύπαρξης του τάφου του Μεγ. Αλεξάνδρου και της Κιβωτού της Διαθήκης στο νησί της Θάσου", μιας και όπως προανέφερα το σκεπτικό που εξέφρασε ο κ. Μπαϊμπάκης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Φιλικά,
Νίκος.
2007-11-20 17:26
Να τονίσω πως η άποψη μου σχετικά με τον τίτλο του θέματος δεν είχε σε καμιά περίπτωση πρόθεση να σε προσβάλει. Ο τίτλος σε εμένα προσωπικά έδειξε έναν ενθουσιασμό για το θέμα. Επίσης πέρα από το αυτονόητο ότι ένας τίτλος θα πρέπει να ανταποκρίνεται στο θέμα και να μην είναι παραπλανητικός, μπορεί να ξεσηκώσει κάποιους ανεγκέφαλους και, για την περίπτωση μας, όταν πάνε οι άνθρωποι εκεί να βρεθούνε στην κυριολεξία μπροστά σε ένα σεληνιακό τοπίο. Στο πρώτο βιβλίο μου έγγραφα κάπου για κάποια φυτά τα οποία σύμφωνα με την παράδοση σχετίζονται με κρυμμένους θησαυρούς. Με βρήκε λοιπόν κάποιος, ο οποίος ήταν από τους τοπικούς άρχοντες μιας πόλης βόρεια, και αφού μου έκανε έναν τεράστιο πρόλογο μου είπε ότι ένα μέντιουμ του ζήτησε να βρει κάποιο φυτό σε ένα βουνό. Τότε το πνεύμα του θησαυρού θα του φανέρωνε την θέση του θησαυρού. Αυτό θα γινόταν γιατί σε μια προηγούμενη ζωή του, το παιδί που θυσιάστηκε για να στοιχειώσει τον θησαυρό ήταν δικό του και μόνο αυτός δικαιούται να βρει τον θησαυρό. Του λέω, άντε καλοφάγοτος, από μένα τι ακριβώς θέλεις; Μου ζήτησε να του υποδείξω τι ακριβώς φυτό έπρεπε να βρει. Θέλω να πω πως ο κόσμος επηρεάζεται πολύ εύκολα, ακόμη και αν εμείς τονίζουμε πως πρόκειται για παραδόσεις, για φήμες, κ.α. Ένας τέτοιος τίτλος μπορεί να κάνει κάποιους να μετακομίσουν στην Θάσο. :-)
2007-11-20 17:39
Παράθεση:
Ένας τέτοιος τίτλος μπορεί να κάνει κάποιους να μετακομίσουν στην Θάσο. :-)
και ο τίτλος να μην ήταν τέτοιος.... η Θάσος για την ενέργειά που έχει και μόνο, θα έκανε πολλούς να μετακομίσουν εκεί...