ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/offtopic - Έλληνες. Γηγενείς ή ξενόφερτοι? (με αφορμή τους μύθους)

offtopic - Έλληνες. Γηγενείς ή ξενόφερτοι? (με αφορμή τους μύθους)

mars21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Αγαπητή Litsa.

Έχω την αίσθηση, ότι ποτέ δεν κατάφερες να κάνεις
έναν ορθό αυτοπροσδιορισμό.
Μέσω αυτών που γράφεις, μου παρέχεις το δικαίωμα
να σου πω ότι είσαι εγκλωβισμένη μεταξύ.

Πραγματικότητας και υποκειμενικότητας.
Φυσικού και μεταφυσικού.
Λογικής και αντίληψης.
Θεωρίας και πράξης.
Φάσης και αντίφασης.
Δυνατότητας και αδυνατότητας.
Ύπαρξης και ανυπαρξίας.
Άγνοιας και σκοπιμότητας.

Και ας τα πάρουμε με την σειρά.

Περιφέρεσαι σε ένα φόρουμ, ως αντιρρησίας και ως πολέμια των πάντων,
και ειδικά του Ελληνικού πνεύματος, γράφοντας ανακρίβειες.
Απαξιώνεις Έλληνες φιλόσοφους, μαθηματικούς, αστρονόμους
ιστορικούς και την προσφορά τους.
Οπαδός του κυρίου Μαρτίν Μπερνάλ, ο οποίος είναι ο εμπνευστής
Ινδοευρωπαϊκής θεωρίας, και του οποίου βεβαίως γνωρίζουμε το σκοπό.
Ανατρέπεις, ποδοπατάς και μηδενίζεις.
Μας παρουσιάζεις την υποκειμενικότητα ως πραγματικότητα,
παρουσιάζοντας ως αποδείξεις τα πακέτα των μελετών του κυρίου Μπερνάλ
και κάποιων ομοίων του.
Επικαλούμενη όλα αυτά προσπαθείς να ανατρέψεις κάθε στοιχείο
που αποδεικνύει την προέλευση και την προσφορά των Ελλήνων
στο παγκόσμιο γίγνεσθε.
Προσπαθείς να ανατρέψεις μία πραγματικότητα την οποία βιώνουμε.
Προσπαθείς να ανατρέψεις κάθε στοιχείο που κατέθεσαν κάποια μέλη
αυτού του φόρουμ, σχετικά με το θέμα.
Μας ζητάς ούτε λίγο ούτε πολύ να τοποθετήσουμε τον κύριο Μπερνάλ,
Τσάγκ, ή τον οποιοδήποτε άλλον παρατρεχάμενο, ο οποίος αγνοεί
την Ελληνική πραγματικότητα ή εξυπηρετεί σκοπιμότητα, πάνω από τον.
Ερμή τον Τρισμέγιστο, Ορφέα, Πυθαγόρα, Όμηρο, Ηράκλειτο, Επίκουρο
Πλάτωνα, Σωκράτη, Αριστοτέλη, Δημόκριτο, Ίππαρχο, Ησίοδο,
Δημοσθένη, Απολλόδωρο, Στοβαίο, Ιπποκράτη και εκατοντάδες
Φιλοσόφους, αστρονόμους και ιστορικούς.
Και πέραν αυτών, όλους τους επιστήμονες και ερευνητές της παγκόσμιας
κοινότητας που αγαπούν την Ελλάδα και την πνευματική της κληρονομιά.,
έχοντας αποδείξει όλα αυτά που αναιρείς.
Τι γνωρίζεις για όλους αυτούς?
Ως φαίνεται τίποτα!!!!
Και αν έχεις διαβάσει κάποιον, κράταγες το βιβλίο ανάποδα.
Και να σου πω γιατί?
Πρώτον γιατί σκέπτεσαι ανάποδα.
Και δεύτερον.
Αυτοί όλοι φίλη μου, (ειδικά οι φιλόσοφοι) δεν διαβάζονται.
Κατανοούνται!!!

Σε προκαλώ να μου εξηγήσεις γιατί σχεδόν όλες οι επιστημονικές ορολογίες
έχουν Ελληνικά ονόματα?
Να μου εξηγήσεις γιατί όσα γνωρίζουνε μέχρι στιγμής για το ηλιακό μας
σύστημα και τον γαλαξία μας, έχουν Ελληνικά ονόματα και όχι φοινικικά,
ή ονόματα κάποιας άλλης γλώσσας?
Δεν επιδιώκω να απαξιώσω κανένα.
Αναγνωρίζω ότι υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι του πνεύματος
ανά τον κόσμο.
Όμως, βρες μου και κατάθεσε ανάλογους όλων αυτών που προανέφερα.

Ποια φυσική και ποια μεταφυσική?
Ποια μία και ποια άλλη?
Μήπως έχεις μείνει πίσω και υπεραμύνεσαι ένα κατεστημένο
μιας πολύ παλαιότερης χρονολογίας?
Δεν γνωρίζεις ότι η επιστημονική κοινότητα όλα τα έχει ονομάσει φυσικά
φαινόμενα, εκ των οποίων μερικά μόνο δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί?
Ίσως για κάποια που είναι στο στάδιο της έρευνας να συνεχίζει
να υφίσταται ο όρος ¨μεταφυσικό¨, όπως εμείς τον ερμηνεύουμε.
Που το είδες γραμμένο, ότι η μεταφυσική δεν έχει εργαστήρια επαλήθευσης?
Δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν κέντρα επιστημόνων ειδικά στην Ρωσία,
που έχουν εξηγήσει και επιβεβαιώσει και επαληθεύσει πάρα πολλά
τέτοια φαινόμενα?
Μα και αυτό το φόρουμ και η ομάδα που το απαρτίζει, όπως αντιλαμβάνομαι
κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια επαληθεύσεως κάποιων φαινομένων,
τα οποία παραμένουν ακόμη ανεξήγητα.
Μου εξισώνεις αυτούς που ζουν απλά φυσική ζωή και στο σκοτάδι τους,
με αυτούς που την ξεπέρασαν?

Ονομάζεις ψευδοεπιστήμη, κάθε τι που είναι πάνω και πέρα
από την δική σου ανύπαρκτη αντίληψη η οποία σε διακρίνει,
ερμηνεύοντας τα πάντα με μία λογική, που μόνο εσύ την καταλαβαίνεις.
Ονομάζεις ψευδοεπιστήμη καταστάσεις που αφορούν επιστημονικές
επαληθεύσεις και τα βιώματα ανθρώπων διαφορετικών από σένα.
Ανθρώπων που είχαν την ιδιαίτερη παροχή ή την δυνατότητα,
να αξιοποιήσουν το δυναμικό της πραγματικής ανθρώπινης υπόστασης.
Μα αυτά όλα υπάγονται στην πνευματική διεργασία και όχι στην διεργασία
της οποιαδήποτε λογικής, και φυσικά δεν προϋποθέτουν εγκυκλοπαιδική γνώση,
ή πτυχία.
Ευτυχώς για σένα όπως διαπιστώνω, αυτή σου την αναφορά
σε ψευδοεπιστήμες, διέγραψαν οι συντονιστές του φόρουμ,
αποτρέποντας τον διασυρμό σου και την επιβεβαίωση της άγνοιάς σου,
αυτών των καταστάσεων.
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ επ’ αυτού, σεβόμενος την απόφαση
των συντονιστών αυτού του φόρουμ να διαγράψουν αυτό το κείμενο.

Παρουσιάζεις τις δικές σου θεωρίες φάσκοντας και αντιφάσκοντας
ή τις θεωρίες κάποιων επιτήδειων, των οποίων είσαι ένθερμος υποστηρικτής.
Θεωρίες τις οποίες προκατασκεύασαν προωθώντας ένα μοντέλο επιβίωσης,
γνώσης και παιδείας, οδηγώντας τον σημερινό Άνθρωπο σε ένα νέο μεσαίωνα
και στο σκοταδισμό.
Έτσι τον φυλάκισαν δια παντός, στα κάτεργα της υλικής διάστασης,
μειώνοντας καθημερινώς την πνευματική του υπόσταση.
Απορρίπτεις όχι μόνο τις θεωρίες, μα και αυτά που κάποιοι άνθρωποι
τα έκαναν πράξη.

Την δική σου αδυνατότητα να κατανοήσεις και να αντιληφθείς διάφορες
καταστάσεις την ερμηνεύεις κατά το δοκούν, υποβιβάζοντας και υποτιμώντας
την νοημοσύνη των άλλων μελών αυτού του φόρουμ.
Ξεχνάς ότι είσαι μέλος ενός φόρουμ που σκοπός του είναι να αναδείξει
βιώματα και καταστάσεις ανθρώπων διαφορετικών από σένα.
Παραβλέπεις την αποστολή του φόρουμ, (τουλάχιστον εξ ονόματος)
που είναι η ανάδειξη φαινομένων υπεράνω λογικής ερμηνείας,
του ανθρώπου της μέσης γνώσης, η οποία αφορά τέτοια φαινόμενα.

Η δική σου αδυνατότητα, δεν ανατρέπει την δυνατότητα των άλλων.

Δεν είδα να έχεις βάλει ένα θέμα σε αυτό το φόρουμ, να το αναπτύξεις
και να θέσεις κάποιους προβληματισμούς, ούτως ώστε να προσφέρεις
και εσύ κάτι στους άλλους.
Με αυτά που γράφεις γίνεσαι κυνηγός και διώκτης, αποτρέποντας
κάποια μέλη αυτού του φόρουμ που έχουν κάτι να πουν,
να καταθέσουν την ψυχή τους, τα βιώματά τους και την δική τους
πραγματικότητα.
Αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις ή βιώματα.
Κινείσαι, ζεις και υπάρχεις μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας,
αναλώνοντας τον εαυτό σου σε ανούσιες λεπτομέρειες.

Ως προς τι όλα αυτά?
Άγνοια ή σκοπιμότητα?
Όπως και να έχει καλή μου φίλη, είσαι ένα θύμα και εσύ κάποιων
επιτήδειων ¨δημιουργών¨ του κατεστημένου και του ίδιου σου του εαυτού.
Και αυτό γιατί οι κινήσεις σου δεν είναι έξυπνες, μα περιορίζονται
στα πλαίσια μιας χοντροκομμένης και ανυπόστατης υπερβολής.

Και τέλος διάβασε καλά αυτά τα ρητά του Δημόκριτου, τον οποίο
έχεις απαξιώσει και ίσως τουλάχιστον προβληματιστείς.

«Πολλοί που διαθέτουν πολλές γνώσεις δεν διαθέτουν Νου».

«Πρέπει να αυξάνουμε την νοητική μας αντίληψη και όχι τις γνώσεις μας».

«Ο άνθρωπος είναι άξιος ή ανάξιος όχι με βάση όσα κάνει αλλά
και όσα σκέπτεται».

«Είναι καλύτερο να σ’ επαινούν παρά να αυτοεπαινείσαι».

«Οι ανόητοι δεν διδάσκονται από τους λόγους αλλά από τις συμφορές».

Ίσως θα ήταν προτιμότερο αντί να μου απαντήσεις…..να σκεφτείς.

Φιλικά.

Edit by Apan@Samos:
Η συγκεκριμένη δημοσίευση μπορεί εύκολα να λειτουργήσει ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ! Προσωπικές επιθέσεις αυτού του τύπου δεν χωράνε στη κοινότητά μας. Αφήστε τους χαρακτηρισμούς και πιάστε τα επιχειρήματα.
2007-10-29 21:31
Παράθεση:
Είναι απλό.
Kαταπολεμώντας την ιδέα της αυτοχθονίας και της φυλετικής και πολιτισμικής συνέχειας καταπολεμούν ουσιαστικά την ίδια ιδέα και έννοια του έθνους, την εθνική συνοχή, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουν έναν παγκοσμιοποιημένο πολτοποιημένο δίχως ίχνος εθνικού αυτοπροσδιορισμού κόσμο.
Επιδιώκουν ουσιαστικά την διάλυση των μεμονωμένων εθνών/κρατών και την αντικατάσταση τους από "υπερκράτη" υπερ-ομοσπονδίες κυβερνώμενα από αόρατες λέσχες και απρόσιτα στον απλό λαό διευθυντήρια.
Σύμφωνα με αυτούς ένας τέτοιος κόσμος ελέγχεται καλύτερα, εννοώντας δηλαδή ότι ελέγχεται καλύτερα από μια ολιγομελή "ελίτ" σαν την αφεντιά τους.. κυρίως διεθνών τραπεζιτών, ceo πολυεθνικών και ανώτερων μελών του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.
Αυτό που ονομάζεις εσύ "προσμαργογή στις σύγχρονες εξελίξεις" είναι στην ουσία "υποταγή στο καθεστώς της παγκοσμιοποίησης".
Αυτό όμως θέλεις;

2310521010 πέντε βιβλία 29 ευρώ, σηκωθείτε από κρεβάτια, καρέκλες....

Όντως πολύ απλό. Είσαι φανατισμένος εθνικιστής!
Αυτά που λές δεν υπάρχουν.
2007-10-29 21:37
Ποια δεν υπάρχουν;
To CFR, η λέσχη μπίλντερμπεργκ; η τριμερής επιτροπή; το bohemian, τα απομνημονεύματα του Ροκφέλερ; η Federal Reserve η ιδιωτική τράπεζα που ιδρύθηκε μυστικά από τα τραπεζικά καρτέλ στο νησί jekyll και που εκδίδει και δανίζει χρήμα από το πουθενά;

Όλα αυτά δυστηχώς για τον απλό λάο υπάρχουν φίλε μου και είναι η αιτία πολλών κακών...

Ελέγχουν απόλυτα τους πολιτικούς και των δυό μεγάλων κομμάτων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες οι οποίοι είναι μέλη τους- δηλαδή μαριονέτες που στέκονται σούζα μπροστά τους.. παρεβρίσκονται συχνά σε μυστικές συναντήσεις τους..

Πίσω από την αλλαγή των βιβλίων ιστορίας της Ελλάδας βρίσκονταν αυτές οι λέσχες (Δαβίδ, Γιώργος o έλληνας μπιλντερμπέργκερ, coca-cola και σια)

Το ΕΛΙΑΜΕΠ και ο παπαχελάς ποιους νομίζει εξυπηρετεί;

O σημερινός πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν αποκτήσουν τέτοια εξουσία στην ελλάδα που είχαν πάει πριν;

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια! face it!
2007-10-29 21:44
Η pepsi cola στην απ' έξω?

Τώρα περιμένεις να σου απαντήσω σοβαρά σε αυτά που λές?
2007-10-29 21:46
αν μπορείς...

Ποιος ήταν ο κύριος χορηγός του CDRSEE του Σιωνιστή Σίφερ που εξέδιδε το αντεθνικο εγχειριδίο της Κουλούρη, όμοιο με το βιβλίο της Ρεπούση;

Ο Δαβίδ Γιώργος.

Ποιος είναι ο Δαβίδ Γιώργος;

Ο "έλληνας" μπιλντερμπέργκερ, αντικατέστησε τον Καρρά και συνεχίζει να είναι κάθε χρόνο παρόν στη λέσχη μπίλντερμπεργκ ως ο έλληνας αντιπρόσωπος της.

Κάθε χρόνο πάει και ο Ροκφέλερ...
2007-10-29 21:58
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από cosmictsak
2310521010 πέντε βιβλία 29 ευρώ, σηκωθείτε από κρεβάτια, καρέκλες....

Όντως πολύ απλό. Είσαι φανατισμένος εθνικιστής!
Αυτά που λές δεν υπάρχουν.

ΜΗΝ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙΣ / ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
ΨΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΝΑ ΤΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.........ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ.......
2007-11-01 19:00
Προσωρινό κλείδωμα (μέγιστη διάρκεια μιας ημέρας) .
2007-11-01 19:20
Για σου Σκανδάλη!!!
Πως από εδώ;;;
Ήρθες για νέα μαθήματα ιστορίας;
Ή μήπως για να δώσεις στον Μέγα Αλέξανδρο και στον Φίλιππο στούκα και πάνζερ αυτή την φορά;;;
Ειλικρινά εγώ δεν πρόκειται να πω πολλά - απλώς θα βάζω τις παρατηρήσεις των άλλων μελών που σου απαντούσαν στο άλλο φόρουμ...
Τελικά έμαθες το παιδί ποιανού ήταν;;;

Παρακληση απο beetlejuice: OANNHSEA δεν μας ενδιαφερει εδω τι εχει γινει σε αλλους δικτυακους τοπους μεταξυ μελων που γραφουν και εδω. Αποψεις περιμενουμε να ακουσουμε και μονον αποψεις. Ελπιζω να καταλαβαινεις τη σκεψη μου.

2007-11-06 04:23
Φιλικά, θα μου επιτρέψεις να πω κάτι....Γιατί τέτοιο επιθετικό ύφος? Πιο ήρεμα δεν μπορείς να μιλήσεις? Και τουλαχιστον να σεβαστείς τον συν0ομιλητή σου, άσχετα αν διαφωνείς μαζί του....
Κυρία Λίτσα,

Προς στιγμήν νόμισα πως είχα να κάνω με κάποιον που είχε απλά παραφερθεί.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα την καλή πρόθεση να εκλάβω την συστηματική υβρεολογία για παραστράτημα, ή έναν άλλο τρόπο έκφρασης.

Όμως μετά και τα τελευταία εμπαθή σχόλια στα αποσπάσματα από βιβλία της κυρίας Τζιροπούλου που παραθέσατε μου φαίνεται πλέον καθαρά πως δεν πρόκειται για μια καινούργια ‘κακή στιγμή’, αλλά για την εκδήλωση μιας συστηματικής τακτικής με την απαξίωση, την σπίλωση και τη δυσφήμιση οποιουδήποτε τολμά να ξεφύγει από την πεπατημένη που θέλει οι αναφορές στον Ελληνικό Πολιτισμό να περιορίζονται στο να απεικονίζουν κάτι νεκρό και απόμακρο, ως μουσειακό είδος μιας άλλης εποχής, ξένο και ασύμβατο με την δική μας.

Δεν θα αναρωτηθώ γιατί το κάνετε, διότι δεν είναι η πρόθεση μου να περιπλανηθώ άσκοπα στα μονοπάτια της ψυχολογίας. Βλέπω απλά ότι δεν είναι οι πατριδοκάπηλοι και οι ελλαδέμπορες αυτοί που σας ενοχλούν, αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, που περιλαμβάνει γενικά οποιονδήποτε θέτει προοπτικές αναβάθμισης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού σε παράγοντα ανόρθωσης της σημερινής πολιτισμικής φτώχειας, και της φθίνουσας πνευματικής εξέλιξης που ακολούθησε την πτώση του και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να ενοχληθεί από αντίθετες απόψεις. Προσωπικά τις εκτιμώ πολύ περισσότερο όταν απορρέουν από την καλή γνώση του αντικειμένου, από τα οποιαδήποτε θετικά σχόλια.

Όμως δεν αναφέρομαι σε ‘ενοχλητικές’ αντίθετες απόψεις. Έχω επανειλημμένα συναντήσει και εδώ και σε άλλα sites φυσικά, την ίδια προεγκατεστημένη εριστική διάθεση, τον ίδιο φανατισμό και την ίδια καταφανή προκατάληψη, οποτεδήποτε παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την αυτοχθονία των Ελλήνων.

Έτσι, μια και συμπτωματικά βρίσκετε δίκαιο η κα Τζιροπούλου να ‘φάει’ μήνυση γι αυτά που γράφει, θα μου επιτρέψετε να σας επιστήσω την προσοχή στο τι βρίσκω και εγώ δίκαιο για την περίπτωση σας, με το άρθρο 361 και τα επόμενα του Ποινικού Κώδικα περί δημόσιας εξύβρισης και τις ποινές που αυτός επισύρει στις περιπτώσεις γραπτής δημόσιας εξύβρισης (υπαρκτών) προσώπων, και να σας επισημάνω πως αυτά που γράφετε κατονομάζοντας συγγραφείς και το δημοσιευμένο έργο τους, με τον τρόπο που τα γράφετε, συνιστούν δημόσια εξύβριση, δηλαδή μια αξιόποινη και κολάσιμη πράξη. Βεβαίως η μήνυση δεν είναι πάντα μονόδρομος σε τέτοιες περιπτώσεις… Προσωπικά βρίσκω νομικά πιο σωστή την αγωγή … Ο Αστικός Κώδικας με το άρθρο 57 και τα επόμενα, όπως και με το άρθρο 914 και τα επόμενα , είναι νομίζω πιο κατάλληλος για την απονομή δικαιοσύνης σε τέτοιες περιπτώσεις αδικοπραξιών που αφορούν προσβολή της προσωπικότητας.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα χαμογελάτε ειρωνικά διαβάζοντας τα παραπάνω, αισθανόμενη άνεση και σιγουριά, με την ασφάλεια που σας παρέχει η ανωνυμία.

Θα μου επιτρέψετε όμως και πάλι να σας επιστήσω την προσοχή στο ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου προστασία δεν παρέχεται μόνο από την ανωνυμία, αλλά την παρέχει και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…

Με το προϊόν του συγκεκριμένου εγκλήματος να συνιστά αξιόποινη πράξη και να παραμένει γραπτό στην διάθεση οποιουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, είναι αρκετή μια επώνυμη καταγγελία στην παραπάνω υπηρεσία για να καταστήσει μέσα σε λίγα λεπτά την κάλυψη που σας παρέχει η ανωνυμία, ισοδύναμη με ένα φύλλο συκής…

Θέλω να πιστεύω ότι οι παραπάνω αναφορές στην σχετική νομολογία, δεν θα εκληφθούν ως απειλή με σκοπό τον εκφοβισμό, ή το να αλλάξετε στάση στο θέμα, κάτι που θεωρώ εντελώς απίθανο και εξωπραγματικό. Ελπίζω μόνο ότι θα συμβάλλουν στον μέλλον στο να σας κάνουν να γράφετε με περισσότερη ευγένεια και προσοχή, ειδικά όταν αναφέρεστε σε ανθρώπους που δεν γράφουν κρυπτόμενοι κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας, όπως κάνετε εσείς.

Κώστας Σκανδάλης
www.aegean-theory.gr
Παράθεση:
πεπατημένη που θέλει οι αναφορές στον Ελληνικό Πολιτισμό να περιορίζονται στο να απεικονίζουν κάτι νεκρό και απόμακρο, ως μουσειακό είδος μιας άλλης εποχής, ξένο και ασύμβατο με την δική μας.

Όχι μόνο αυτό.

Γιατί οι κατευθυνόμενοι ανθέλληνες και οι μισέλληνες (βλέπε φαλμεραγιερ) πάντα γνωρίζαν μέσα τους ότι εμείς μεγαλουργήσαμε με αυτό τον πολιτισμό γι'αυτό και μας θέλουν αποκομένους πολιτισμικά και σε κάθε επίπεδο και ως μη έχοντες καμία σχέση με αυτόν, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία ελπίδα να επανακάμψουμε ως έθνος και να ξαναμεγαλουργήσουμε απειλώντας τους. Μας θέλουν ένα μικρό αδύναμο καταχρεωμένο ημιδιασπασμένο κρατίδιο των βαλκανίων δίχως εθνική συνείδηση δίχως ιστορική και γλωσσική μνήμη υποταγμένο στις ορέξεις της αδηφάγου παγκοσμιοποίησης/αμερικανοποίησης που προωθεί μια αδίστακτη κλίκα εβραίων και σιωνιστών διεθνών τραπεζιτών (να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους)

Αφού το πετύχουν αυτό το επόμενο στάδιο θα είναι να απαξιώσουν τελείως και τον ίδιο τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό κάτι που ήδη βλέπουμε να συμβαίνει και στο παρόν νήμα αλλά και αλλού από τα γνωστά ανθελληνικά κέντρα.
Βέβαια μερικοί δεν το κάνουν με κακή πρόθεση απλά έχουν παρασυρθεί από την προπαγάνδα, αλλά αυτοί είναι μια μειοψηφία, οι περισσότεροι ενεργούν σκοπίμως και με άνωθεν καθοδήγηση-χρηματοδότηση.
Αγαπητέ φίλε sceptic,

Συμφωνώ μαζί σου. Οι δόλιες προθέσεις που περιγράφεις με σκοπό την αποδυνάμωση των Ελλήνων στοιχειοθετούνται από τόσα γεγονότα και σε τόσα επίπεδα, που θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε κάθε άλλο θέμα για να κατορθώσουμε όχι να τις αναλύσουμε, αλλά έστω για να τις κατονομάσουμε και μόνο, και πάλι ο χρόνος μας δεν θα ήταν αρκετός. Μόνο οι αφελείς και οι εκφραστές αυτής της δόλιας γενικευμένης επίθεσης θα έβλεπαν ως φανταστική την πασιφανή και συστηματική καταδίωξη του Ελληνικού Πνεύματος. Πρέπει όμως να προσθέσω ότι ανάλογο διωγμό υφίσταται σήμερα οποιοσδήποτε λαός μάχεται για να διατηρήσει την ταυτότητα του και την επαφή με τις παραδόσεις του, ως αποτέλεσμα της καθόλου κρυμμένης και καθόλου φανταστικής εκστρατείας για την προκρούστεια ομοιομορφία που λέγεται παγκοσμιοποίηση.

Ο φίλος Υ1annis πολύ εύστοχα προσδιόρισε την μέθοδο με την οποία οδηγούμαστε κοπαδιαστά στην κατάσταση αυτή με τον όρο ‘κοινωνική μηχανική’ που συνιστά την ‘άγραφη’ επιστήμη του χειρισμού και της εκμετάλλευσης των ‘αναλώσιμων μαζών’ όπως θέλουν να μας βλέπουν οι εκφραστές του κατεστημένου.

Αγαπητοί φίλοι cHrIsToS1 και Ιχθυεκήβολε… χαίρομαι ιδιαίτερα που σας καλύπτουν οι θέσεις μου. Όπως υποσχέθηκα και στο φίλο the black planet, αντιγράφω στα επόμενα μηνύματα το άρθρο μου στο περιοδικό Ιχώρ, που είναι και μέρος του βιβλίου μου, απ’ όπου θα διαπιστώσετε ότι το φαινόμενο της παρουσίας και επίδρασης των Ελλήνων στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κατά την προϊστορική εποχή, δεν πιστοποιείται γλωσσολογικά μόνο από τα συγγενείας σημαντικά, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες γλωσσολογικές, καθώς και πάσης φύσεως ενδείξεις και αποδείξεις που συγκλίνουν προς αυτό το γεγονός.

Κώστας Σκανδάλης
www.aegean-theory.gr
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κώστας Σκανδάλης
Κυρία Λίτσα,

Προς στιγμήν νόμισα πως είχα να κάνω με κάποιον που είχε απλά παραφερθεί.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που είχα την καλή πρόθεση να εκλάβω την συστηματική υβρεολογία για παραστράτημα, ή έναν άλλο τρόπο έκφρασης.

Όμως μετά και τα τελευταία εμπαθή σχόλια στα αποσπάσματα από βιβλία της κυρίας Τζιροπούλου που παραθέσατε μου φαίνεται πλέον καθαρά πως δεν πρόκειται για μια καινούργια ‘κακή στιγμή’, αλλά για την εκδήλωση μιας συστηματικής τακτικής με την απαξίωση, την σπίλωση και τη δυσφήμιση οποιουδήποτε τολμά να ξεφύγει από την πεπατημένη που θέλει οι αναφορές στον Ελληνικό Πολιτισμό να περιορίζονται στο να απεικονίζουν κάτι νεκρό και απόμακρο, ως μουσειακό είδος μιας άλλης εποχής, ξένο και ασύμβατο με την δική μας.

Δεν θα αναρωτηθώ γιατί το κάνετε, διότι δεν είναι η πρόθεση μου να περιπλανηθώ άσκοπα στα μονοπάτια της ψυχολογίας. Βλέπω απλά ότι δεν είναι οι πατριδοκάπηλοι και οι ελλαδέμπορες αυτοί που σας ενοχλούν, αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, που περιλαμβάνει γενικά οποιονδήποτε θέτει προοπτικές αναβάθμισης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού σε παράγοντα ανόρθωσης της σημερινής πολιτισμικής φτώχειας, και της φθίνουσας πνευματικής εξέλιξης που ακολούθησε την πτώση του και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να ενοχληθεί από αντίθετες απόψεις. Προσωπικά τις εκτιμώ πολύ περισσότερο όταν απορρέουν από την καλή γνώση του αντικειμένου, από τα οποιαδήποτε θετικά σχόλια.

Όμως δεν αναφέρομαι σε ‘ενοχλητικές’ αντίθετες απόψεις. Έχω επανειλημμένα συναντήσει και εδώ και σε άλλα sites φυσικά, την ίδια προεγκατεστημένη εριστική διάθεση, τον ίδιο φανατισμό και την ίδια καταφανή προκατάληψη, οποτεδήποτε παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την αυτοχθονία των Ελλήνων.

Έτσι, μια και συμπτωματικά βρίσκετε δίκαιο η κα Τζιροπούλου να ‘φάει’ μήνυση γι αυτά που γράφει, θα μου επιτρέψετε να σας επιστήσω την προσοχή στο τι βρίσκω και εγώ δίκαιο για την περίπτωση σας, με το άρθρο 361 και τα επόμενα του Ποινικού Κώδικα περί δημόσιας εξύβρισης και τις ποινές που αυτός επισύρει στις περιπτώσεις γραπτής δημόσιας εξύβρισης (υπαρκτών) προσώπων, και να σας επισημάνω πως αυτά που γράφετε κατονομάζοντας συγγραφείς και το δημοσιευμένο έργο τους, με τον τρόπο που τα γράφετε, συνιστούν δημόσια εξύβριση, δηλαδή μια αξιόποινη και κολάσιμη πράξη. Βεβαίως η μήνυση δεν είναι πάντα μονόδρομος σε τέτοιες περιπτώσεις… Προσωπικά βρίσκω νομικά πιο σωστή την αγωγή … Ο Αστικός Κώδικας με το άρθρο 57 και τα επόμενα, όπως και με το άρθρο 914 και τα επόμενα , είναι νομίζω πιο κατάλληλος για την απονομή δικαιοσύνης σε τέτοιες περιπτώσεις αδικοπραξιών που αφορούν προσβολή της προσωπικότητας.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα χαμογελάτε ειρωνικά διαβάζοντας τα παραπάνω, αισθανόμενη άνεση και σιγουριά, με την ασφάλεια που σας παρέχει η ανωνυμία.

Θα μου επιτρέψετε όμως και πάλι να σας επιστήσω την προσοχή στο ότι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου προστασία δεν παρέχεται μόνο από την ανωνυμία, αλλά την παρέχει και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος…

Με το προϊόν του συγκεκριμένου εγκλήματος να συνιστά αξιόποινη πράξη και να παραμένει γραπτό στην διάθεση οποιουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, είναι αρκετή μια επώνυμη καταγγελία στην παραπάνω υπηρεσία για να καταστήσει μέσα σε λίγα λεπτά την κάλυψη που σας παρέχει η ανωνυμία, ισοδύναμη με ένα φύλλο συκής…

Θέλω να πιστεύω ότι οι παραπάνω αναφορές στην σχετική νομολογία, δεν θα εκληφθούν ως απειλή με σκοπό τον εκφοβισμό, ή το να αλλάξετε στάση στο θέμα, κάτι που θεωρώ εντελώς απίθανο και εξωπραγματικό. Ελπίζω μόνο ότι θα συμβάλλουν στον μέλλον στο να σας κάνουν να γράφετε με περισσότερη ευγένεια και προσοχή, ειδικά όταν αναφέρεστε σε ανθρώπους που δεν γράφουν κρυπτόμενοι κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας, όπως κάνετε εσείς.

Κώστας Σκανδάλης
www.aegean-theory.gr

Κύριε Σκανδάλη,
η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι απόλυτα σεβαστή και ισοδύναμη με την επωνυμία.Αν η οποιαδήποτε σκληρή κριτική γινόταν αντικείμενο των δικαστηρίων εξαιτίας της δικομανίας κάποιων τότε δε θα χρειάζονταν πέντε (5) χρόνια για την απονομή δικαιοσύνης αλλά δεκαπέντε (15) ...
Από την άλλη,αν επιχειρήσουμε να κάνουμε μια τυπολατρική προσέγγιση της άνωθι αναφοράς σας θα λέγαμε ότι έχετε αδύναμα επιχειρήματα.
Για να μιλήσω τεκμηριωμένα θα θέσω το εξής ερώτημα:
Μπορεί να ζητηθεί άρση του απορρήτου, ώστε να αποκαλυφθεί το IP και ακολούθως η ταυτότητα ενός μέλους ;

Το άρθρο 19§1 του Συντάγματος κατοχυρώνει το "απόλυτα απαραβίαστο" απόρρητο της επικοινωνίας, αναφέροντας περιοριστικά δύο νόμιμες βάσεις για την άρση του: λόγους εθνικής ασφάλειας και διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Για αυτούς τους δύο λόγους μπορεί να διαταχθεί η άρση του απορρήτου. Τα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" έχουν τυποποιηθεί από τον Ν.2225/1994 και περιλαμβάνουν ορισμένα βαρύτατα κακουργήματα. Πρόσφατα, ένας νέος νόμος (3471/2006) που εναρμονίζει το ελληνικό δίκαιο προς την Οδηγία 58/2002 (προστασία ιδιωτικότητας στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες) αναφέρει ότι επιτρέπεται μια πιο ήπια μορφή άρσης για τις κακόβουλες/ενοχλητικές κλήσεις σε κινητό από αριθμό με απόκρυψη: ο θιγόμενος ζητάει από τον πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης, οπότε μπορεί να δει ποιος τον ενοχλεί. Προφανώς δεν πρόκειται για "ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα", αλλά και η άρση της απόκρυψης είναι εντελώς τμηματική και περιορισμένη, ενισχύοντας κατά κάποιο τρόπο την ιδιωτική επίλυση της διαφοράς (για να μην πω ενθαρρύνοντας την αυτοδικία).
Σε αυτή τη λίστα των ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων δεν περιλαμβάνεται η συκοφαντική δυσφήμηση, ούτε βέβαια πιο ήπιες προσβολές της τιμής (απλή δυσφήμηση, εξύβριση). Έτσι, δεν μπορεί να διαταχθεί του απορρήτου για να εντοπιστεί το μέλος που διέπραξε την προσβολή.

Αυτά κ. Σκανδάλη πρέπει να τα έχετε στη φαρέτρα σας πριν αρχίσετε να εκτοξεύετε προειδοποιητικές βολές και μάλιστα για λογαριασμό τρίτων προσώπων που υποθέτω ότι δε σας έχουν διορίσει ως νομικό σύμβουλο.
Αλλά τα τυπολατρικά - προσωπικά - δεν έχουν τόση σημασία και είναι έξω από το τρόπο που κινούμαστε σε αυτή τη κοινότητα.

Δεν είδα πουθενά εξύβριση και ποινικώς κολάσιμες (μπρρρ!) πράξεις από τη μεριά του μέλους Λίτσα
.Φαντάζομαι,θα ξέρετε καλύτερα από μένα,ότι η διαφωνία είναι η προϋπόθεση της δημοκρατίας.Η ποινικοποίησή της προσιδιάζει πιότερο σε αρτηριοσκληρωτικές,ολοκληρωτικές καταστάσεις παρά σε ένα καθεστώς πλουραλισμού και πολυσυλλεκτικότητας.Η πολιτική της κοινοτητάς μας είναι να λύνονται οι διαφορές επί τη βάση ενός πιλοτικού εσωτερικού κανονισμού που έχουμε θεσπίσει,με τη συντονιστική ομάδα ως υπευθύνου σώματος για την τήρηση αυτού.

Αν θεωρείτε ότι κάποια δημοσίευση παραβιάζει τον εσωτερικό κανονισμό μας (που θα βρείτε στην υπογραφή μου) οφείλετε να επικοινωνήσετε με το συντονιστή της αρεσκείας σας.Θα γίνει μια ειλικρινής συζήτηση και το θέμα θα πάρει το δρόμο του.
Από ΄κει και πέρα , οι σοβαροφανείς αλλαλαγμοί και οι νομικίστικες πομφόλυγες που χαρακτηρίζουν την επισημασμένη (από μένα) δημοσίευσή σας είναι ελπίζω ένα απερίσκεπτο μέσο εκφοβισμού της αντίθετης άποψης παρά αποκύημα αυστηρής νοητικής διεργασίας.
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και με σωφροσύνη και κλιτότητα να επιλέξουμε τη βέλτιστη λύση μετά από συζήτηση με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα γίνει εκ νέου διαχωρισμός offtopic δημοσίευσεων στο παράλληλο νήμα που έχει ανοικτεί για αυτό το λόγο.

Αναφορες:
e-lawyer
Αγαπητέ συντονιστή,

Λυπάμαι βλέποντας την θέση που παίρνετε.

Νομίζω ότι οι υπενθυμίσεις σας θα περίττευαν αν είχατε προσέξει καλύτερα τι έγραψα.

1ον έγραψα εκ των προτέρω ότι όχι μόνο δεν ενοχλούμαι από αντίθετες απόψεις, αλλά ότι τις επιζητώ. Δεν νομίζω όμως να αξίζει την επίθεση που μου κάνετε το γεγονός ότι επιζητώ οι αντίθετες απόψεις να εκφράζονται με ένα κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο για να μπορώ να απαντώ με έναν επίσης κόσμιο και αξιοπρεπή τόνο, και το ίδιο βέβαια ισχύει για όλους.

2ον δήλωσα κατηγορηματικά και μέσα στο ίδιο μήνυμα ότι οι αναφορά μου στις συνέπειες του νόμου δεν έγιναν για εκφοβισμό. Η αναφορά αυτή χρησιμοποιήθηκε ακριβώς ως παράδειγμα και ταυτόχρονα ως υπενθύμιση ότι υπάρχουν και εγκλήματα που διαπράττονται γραπτώς, και επειδή τέτοιου είδους εγκλήματα δεν γίνονται πάντα συνειδητά, ζήτησα με ευπρεπή τρόπο, και χωρίς να εξυβρίζω η να χαρακτηρίζω κανέναν, απλά περισσότερη ευγένεια και προσοχή όταν γίνεται κριτική σε ένα δημοσιευμένο έργο.

Εσείς όμως με αδικείτε με τους χαρακτηρισμούς σας, για ‘σοβαροφανείς αλαλαγμούς’, ‘δικομανία΄ και ‘νομικίστικες φούσκες’, όσο και τις νύξεις σας περί ‘ποινικοποίησης της διαφωνίας’, χωρίς να έχω προκαλέσει προσωπικά με ανάλογους χαρακτηρισμούς, ούτε εσάς, ούτε το μέλος Litsa ούτε κανέναν άλλον. Αν η παρέμβαση σας λοιπόν έγινε αποκλειστικά υπό την ιδιότητα σας ως συντονιστή, καλό θα ήταν να ρίχνατε και μια ματιά στην άλλη πλευρά, και τους λόγους που προκάλεσαν την ενέργεια μου αυτή, δίνοντας ένα ρυθμό συντονισμού που θα δικαιολογούσε τον εξισορροπητικό σας ρόλο, και όχι με τον διχαστικό και μεροληπτικό τρόπο που την πραγματοποιήσατε αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση ενός μέλους.

Η αναφορά σας στο άρθρο 19 του συντάγματος για το απόρρητο της επικοινωνίας, δεν σχετίζεται με την ουσία του θέματος. Αν κάπου υπάρχει αδικοπραξία που αφορά προσβολή της προσωπικότητας, αυτό δεν είναι κάτι που θα το κρίνετε εσείς. Εσείς αυτό που μας είπατε είναι ότι και να υπάρχει αδίκημα, βάσει του άρθρου 19§1 δεν επιτρέπεται να αποκαλυφθεί ο τελέσας. Χωρίς να χρειαστεί να μπούμε σε νομικές λεπτομέρειες αυτό το αφήνω ασχολίαστο, και ας κριθεί από τους αναγνώστες.

Φυσικά δεν με όρισε κανείς νομικό σύμβουλο, ούτε και η αντίδραση μου υπήρξε τέτοια επειδή η αναφορά έγινε στο έργο της συγκεκριμένης φιλολόγου η οποία υποθέτω δεν έχει καν γνώση του γεγονότος. Η αντίδρασή μου θα ήταν ακριβώς η ίδια για οποιονδήποτε άλλον υφίστατο μια άδικη κατά την αντίληψη μου επίθεση, και γνωρίζοντας τους κόπους και τον χρόνο που απαιτούνται για την συγκέντρωση αξιόπιστου υλικού για την συγγραφή ενός βιβλίου, είναι μια πρόκληση να αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία τον διασυρμό του από εγωιστικά κίνητρα.

Οι κριτικές κύριε συντονιστή, (δεν γνωρίζω το όνομα σας) γίνονται πάντα αποδεκτές και σεβαστές όσο σκληρές και να είναι, εάν περιέχουν λογική και επιχειρήματα αντί για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς όμως η κριτική του εν λόγω μέλους είχε δομηθεί με αυτό το υλικό. Όσο ερεθιστικό βρίσκετε εσείς για το αντικείμενο σας την παράθεση 2 νόμων που δεν είναι ως εκφράσεις καθόλου προσβλητικές, άλλο τόσο βρίσκω και εγώ για το αντικείμενο μου άλλες 2 εκφράσεις που για κάποιον που ρίχνει μια ματιά μπορεί να μην λένε τίποτα το προκλητικό, συνθέτουν όμως στο σύνολο τους συκοφαντία.

Αν δεν έχουμε το χαρακτηριστικό της ευπρέπειας, όλες αυτές οι συζητήσεις δεν θα χρησιμεύσουν ποτέ σε κάτι σοβαρότερο από την εφήμερη διασκέδαση των αναγνωστών.
Από εσάς περιμένουμε να καθορίσετε με τη στάση σας τι αξιολογείτε περισσότερο, τα κλικ που φέρνουν οι διαμάχες, ή την ποιότητα του διαλόγου που φέρει η ευπρέπεια.

Η ανωνυμία πρέπει βεβαίως να γίνεται σεβαστή, και το πιστεύω αυτό αλλιώς δεν θα έγραφα ποτέ σε ανάλογο περιβάλλον. Όταν όμως χρησιμοποιείται για δυσφήμηση εκ του ασφαλούς, θα πρέπει κάπως και αυτού του είδους οι ενέργειες να τραβούν την προσοχή και την κριτική σας, και όχι αποκλειστικά οι αναφορές στην νομοθεσία.

Αν παρ’ όλα αυτά, η συμετοχή μου κρίνεται ανεπιθύμητη απο την πολιτική της κοινότητας σας, και συνεχίσετε να μου απευθύνετε ανάρμοστους για την ιδιότητα σας χαρακτηρισμούς όπως στο τελευταίο σας μήνυμα, δεν θα χρειαστεί να το κάνετε διότι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να την διακόψω.

Κώστας Σκανδάλης
www.aegean-theory.gr
Νομίζω ότι ο Κώστας Σκανδάλης αναφέρονταν σε αυτά που έγραψε η φίλη Λίτσα κάτω από προφανώς αρνητικη συγκυνησιακή φόρτιση για μια επώνυμη συγγραφέα:

Παράθεση:
Τώρα τι να της πεις ; Ότι λέει βλακείες;

Παράθεση:
ας πάει να
ανοίξει καλύτερα κανένα βιβλίο να ξεστραβωθεί να δει πόσοι φθόγγοι

Kαλό θα είναι να αποφεύγονται τέτοιοι υβριστικοί-υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε πρόσωπα, μπορούν να διατυπωθούν και αλλιώς τα επιχειρήματα και να είναι πιο αποτελεσματικά. Βρίζοντας ακόμα και να έχεις το χάνεις το δίκιο σου.

Από την άλλη όλα αυτά περί νομοθεσιών που τέθηκαν δεν μου ακούγονται καλά και θυμίζουν απόπειρες λογοκρισίας, καλό θα είναι να αποφεύγονται αυτά στη διαδικτυακή κοινότητα.

Προσωπικά θα προτιμούσα να επιλεχθεί μια χρυσή τομή, μια ισορροπία ώστε να συνεχιστεί αυτή η ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση με λιγότερους ή καθόλου χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα και περισσότερους σε ιδέες-ιδεολογίες-ομάδες.

Παράθεση:
Νομίζω πως οι παραπομπές αυτές ήταν μια καλή περίπτωση ψευδεπιστήμης που περνάει
σε συνειδήσεις ανυποψίαστων συμπολιτών μας.

Επίσης θα ήθελα να προτείνω την φίλη Λίτσα να μην ανησυχεί τόσο πολύ για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είναι ούτε ανυποψίαστοι ούτε έχουν την ανάγκη καθοδήγησης-χειραγώγησης και οπωσδήποτε ούτε είναι πρόβατα.
Ο καθένας έχει και μυαλό και εφυία να κρίνει το βιβλίο που διαβάζει ιδίως αφού αυτό που θα επιλέξει θα ανήκει και στη θεματολογία που τον ενδιαφέρει.
Ίσως για σένα να πρόκειται για ψευδεπιστήμη για άλλους όμως μπορεί να πρόκειται για ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδοχή.
2007-11-24 14:37
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
Κατ αρχάς για τον Ερμή Τρισμέγιστο
Να τι μας λέει το λεξικό του Σουδα.
Σημειώστε ότι είναι αφέλεια να θέλουμε να κάνουμε γενικούς παραλληλισμούς
με εθνικούς προσδιορισμούς όπως ισχύουν σήμερα.

Φίλη Litsa.

Δεν καταλαβαίνεις ότι εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα σε ένα φόρουμ,
το οποίο διαβάζουν χιλιάδες άτομα?
Πήγαινε στο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΣΟΥΪΔΑ και διάβασε καλά.
Άλλος ο Ερμής υιός της Μαίας και άλλος ο Ερμίας.
Γιατί δεν βάζεις και το πιο κάτω κείμενο που αναφέρεται στον Ερμία?
Ποιος είναι ο αφελής?
2007-11-24 15:15
Αφού για τον Ερμή Τρισμέγιστο μιλάμε βρε mars,
γιατί να βάλω όσα ονόματα αρχίζουν από "ΕΡΜ..." ?

Παράθεση:
Ποιος είναι ο αφελής?

Εσύ ποιός λες ;
2007-11-24 15:54
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
Αφού για τον Ερμή Τρισμέγιστο μιλάμε βρε mars,
γιατί να βάλω όσα ονόματα αρχίζουν από "ΕΡΜ..." ?

Εσύ ποιός λες ;

Έλα ντε????
Γιατί να το έκανες άραγε?????

Καλή μου φίλη ή δεν κατάλαβες, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Ο ΕΡΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ
ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ!!!!!!!!!!!

Ότι αρχίζει από ¨ ΕΡΜ…¨ είναι Τρισμέγιστος?
Και η Ερμιόνη αρχίζει από ¨ΕΡΜ...¨!!!!
Να την βάλεις και αυτήν από κάτω να τελειώνουμε!!!!

Εσύ ποιος λες????
2007-11-24 15:58
Δηλαδή εσύ όταν διαβάζεις κάτι, από πού αρχίζεις την ανάγνωση ? Από τα κάτω προς τα πάνω ?
Εντάξει ρε Λιτσάκι,μπερδεύτηκε το παλικάρι μην το κάνεις θέμα...Φίλε Μαρς διάβασε μόνο το υπογραμμισμένο όχι όλο το κείμενο.Και εγώ αυτά ακριβώς ξέρω για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο από όλους τους μελετητές του,από τον Ιάμβλιχο ως τον Μιχαήλ Ψελλό...Προφανώς εσύ τον μπερδεύεις με κάποιον άλλο Ερμή...Για την σχέση Ελλάδας-Αιγύπτου μπορείς να διαβάσεις το περί Ίσιδος και Όσιρη του Πλούταρχου.