ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Να τη και η παρέλαση...

Να τη και η παρέλαση...

Y1annis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
2007-10-19 00:58
Καλησπέρα φίλοι συνΈλληνες και μη,

"Βάζει ο Ντούτσε την στολή του..."
Λέει η Βέμπο στο γνωστότατο άσμα του 40 και πλέον η 28 Οκτωβρίου του 2007 συματοδοτεί 67 χρόνια από την έναρξη του τελευταίου μεγάλου πολέμου.

Ως συνήθως όμως σε ένα μικρό χωριό στην νοτιοανατολική άκρη της Ευρώπης δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμα μερικά αστεία θέματα και πραγματικά γινόμαστε ελαφρώς ρεζίλι.

Λοιπόν δύο ερωτήματα
1. Το παλιό: Πρέπει οι Αλβανοί, αλλά και άλλοι αλλοεθνείς να κρατάνε την ελληνική σημαία ως σημαιοφόροι στην παρέλαση? Τι σημαίνει σημαία για εσάς?

2. Το καινούργιο: Αν κάποιος δεν θέλει να παρελάσει μπορεί, ή είναι κάτι υποχρεωτικό?

Η άποψη μου στο 1 είναι πως ναι αλλά υπό προυποθέσεις. Γενικά για εμένα σημαία σημαίνει έθνος και όχι κράτος, αλλά αφού το κράτος την έχει θεσμοθετήσει ως έπαθλο, θα πρέπει η αξιολόγηση να μην μένει απλά στους βαθμούς, αλλά και σε άλλα ποιοτικά στοιχεία. Πχ ο χαρακτήρας του σημαιοφόρου, οι απόψεις του για θέματα που καίνε, αλλά και η άποψη που έχουν τα παιδιά για τους πιθανούς σημαιοφόρους.

Στο 2 η θέση μου είναι πως ίσως πρέπει οι παρελάσεις να καταργηθούν, αλλά αν συνεχιστούν θα πρέπει ίσως να αλλάξουν παρουσία και λόγω ύπαρξης, αφού σε κάθε περίπτωση κανένα παιδί δεν καταλαβαίνει πραγματικά τον λόγω συνέχισης τους και ως εκ τούτου τα περισσότερα συμμετέχουν για να γλυτώσουν μαθήματα.

Λοιπόν τι λέτε λοιπόν?
Για το 1

Να την παίρνουν και να την παραπαίρνουν.

Και αν, λέω αν ρε παιδάκι μου , δίνουν πανελλαδικά την σημαία σε χ αριθμό αλβανών

μαθητών και μαθητριών και αυτοί απαντάνε ως εξής

"δεν δεχόμαστε να σηκώσουμε την σημαία σας γιατί εμείς είμαστε περήφανοι Αλβανοί

και δε γουστάρουμε τα σύμβολά σας"

θα ήταν καλύτερα έτσι ; Θα σας άρεσε μια τέτοια αντίδραση από μέρους των αλλοδαπών;

Αυτή η υποθετική απάντηση, θα ήταν οκ να σου πετάγαν το πανί στα μούτρα

και να γελάγανε υποτιμητικά ; Δε νομίζω !

Το να δέχεται ο αλλοδαπός να σηκώνει την σημαία σου είναι ένδειξη αποδοχής και ως ένα

βαθμό υιοθεσίας της κουλτούρας σου.

Σκέψου εσύ ας πούμε να είσαι μετανάστης σε κάποιο κράτος, ας πούμε Νορβηγία,

και σηκώνεις μια μέρα τη σημαία, στην εμπιστεύονται οι Νορβηγοί. . . για σκέψου λοιπόν μετά

τι δεσμούς θα είχες με το σύμβολο αυτό και με ότι αυτό κατ επέκταση συμβολίζει.

Για το 2 , αν δεν θέλει ας πάρει απουσία κανονική και τιμωρία και ας μην πάει.

Με το στανιό δεν γίνεται βέβαια, όπως δεν μπορείς να επιλέγεις ποιά μαθήματα γουστάρεις

άμα δε σαρέσει το μάθημα δε πας σχολείο και παίρνεις απουσία.

Στο σχολείο υπάρχει κάποιος που "ξέρει" (ο δάσκαλος), κάποιος που δεν ξέρει και πάει

να μάθει (ο μαθητής) και η γνώση που περιμένει υπομονετικά στα βιβλία για να

μπει στο κεφάλι των μαθητών και να "αναπαραχθεί".

Η θεμελιώδης αρχή του σχολείου είναι ότι οι μαθητές πάνε για να μάθουν.

Στο επίκεντρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι μαθητές αλλά η μάθηση.

Μάθηση δεν είναι μόνο το 45λεπτο μάθημα αλλά και οι εκδηλώσεις που γίνονται.

Η παρέλαση ΕΦΟΣΟΝ έτσι αποφάσισε η αρχή που καθορίζει τα μαθήματα, είναι μια

εκδήλωση και ο μαθητής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να λέει αν επιθυμεί ή όχι.

Αν ήταν έτσι θα επέλεγαν και ποιά ύλη επιθυμούν να διδάσκονται, θα απεύφευγαν

τα δύσκολα μαθήματα που δεν τους άρεσαν και καθώς καταλαβαίνεται αυτά είναι

η παρακμή του σχολείου και της κοινωνίας κατ επέκταση.

Υποχρεωτικύη παρέλαση λοιπόν και όποιος δε θέλει να υποστεί τις συνέπειες ή ας φύγει απ το σχολείο
2007-10-19 02:08
Λίτσα γενικά συμφωνώ μαζί σου στο 1ο, αλλά αν στην θέση της Νορβηγίας έβαζες την Τουρκία πιθανά τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Ίσως εκεί η σημαία να ήταν και λάφυρο...

Για το 2ο πραγματικά έμεινα άναυδος. Γενικά θεωρώ πως θα ίσουν πιο ανοιχτή στην δυνατότητα επιλογής.

Ιδιαίτερα μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως στο σχολείο τα παιδιά πηγαίνουν για να μάθουν. Ναι συμφωνώ γενικά, αλλά ειδικά με την παρέλαση τι ακριβώς μαθαίνουν? Ασκήσεις πυκνής τάξεως?

Δεν θα ήταν καλύτερη την ίδια στιγμή αντί για παρέλαση να είχαμε μία ανοιχτή συζήτηση σε κάθε σχολείο σχετικά με το τι έγινε τότε, γιατί και πως?
Για το 1, θα ήθελες λοιπόν οι πιτσιρικάδες αλλοδαποί να αισθάνονται για την ελλάδα και την σημαία και

ότι αυτή συμβολίζει, ότι αισθάνεσαι εσύ για την Τουρκία και τούρκικη σημαία;

Δε νομίζω ! Δε ξέρω αν τώρα βλέπεις πιο ξεκάθαρα την διαφορά.

Επίτηδες έβαλα μια εντελώς ουδέτερη σημαία όπως η Νορβηγία για να προκαλέσω αυτόν τον συνειρμό.

Για το 2.
Τι πάει να πει "δυνατότητα επιλογής" στο σχολείο;
Σκέψου να έλεγαν οι μαθητές ότι δεν τους αρέσει η παρέλαση η οργανική χημεία και
τα μαθηματικά κατεύθυνσης και να έπρεπε μετά ο Λυκειάρχης να συζητήσει με τα
παιδιά τι θα επιθυμούσαν να κάνουν αυτές τις ώρες και τα παιδιά να έλεγαν τι
γουστάρουν. Σε μια βδομάδα θα είχαν καταρρεύσει τα σχολεία όλα. Έτσι δεν είναι ;

Λοιπόν, θα πω κάτι ακραίο. Το σχολείο δεν είναι χώρος για δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ είναι η αρχή και οι μαθητές ακούνε.
Ο μαθητής είτε το θέλουμε είτε όχι ΔΕΝ είναι ακομα πολίτης ΔΕΝ έχει δικαίωμα να
συνδικαλίζεται, βρίσκεται σε μια διαδικασία που "μαθαίνει". Αυτή είναι η δουλειά του.

Δυστυχώς επειδή στην ελλάδα στα σχολεία εισήγαγαν τον σχολικό συνδικαλισμό
χωρίς να είναι τα δεκατετράχρονα έτοιμα για τέτοιες ευθύνες, και επειδή δεν
επιβραβεύει το σχολείο την ποιότητα και την προσπάθεια των "καλών μαθητών"
το αποτέλεσμα είναι να έχουμε γεμίσει κακομαθημένα και αυριανούς συνδικαλιστές
που δεν διεκδικούν αλλά εκβιάζουν και που δεν παράγουν αλλά βολεύονται και απαιτούν.

Επαναλαμβάνω, οι μαθητές πρέπει να κάνουν ότι λέει το πρόγραμμά τους.
Αν λεει παρέλαση τότε παρέλαση.

Παράθεση:
Ναι συμφωνώ γενικά, αλλά ειδικά με την παρέλαση τι ακριβώς μαθαίνουν? Ασκήσεις πυκνής τάξεως?

Κατ αρχάς αν υπάρχει διαφωνία στο θέμα του τι μαθαίνουν τα παιδιά αυτό έχει να
κάνει με το υπουργείο και τους φορείς που καταρτίζουν την ύλη και το πρόγραμμα.
Όχι με τους μαθητές.

Τι μαθαίνουν ; Μαθαίνουν να περπατάνε , έχεις δει πόσο ανίκανα είναι τα σημερινά
παιδιά να περπατήσουν όμορφα όλα μαζί ;

Πρόσεξε, δεν είμαι καμιά μιλιταρίστρια που γουστάρω παρελάσεις και τέτοια.
Δηλαδή δεν μπορούμε να έχουμε και μια ανοικτή συζήτηση και μια παρέλαση ;
Είναι θέμα προγράμματος καθαρά. Αν το σχολείο λέει ότι αυτό πρέπει στο μαθητή δεν πέφτει λόγος.
Δεν είναι θέμα "δημοκρατικών διαδικασιών" να ψηφίσουν οι μαθητές
Σημαντικό και επίκαιρο (λόγω των ημερών) το θέμα αυτό και παρόλο που αυτός ο κύκλος συζητήσεων μου φαίνεται πως "διάσπαρτα" έχει ξαναγίνει στην κοινότητα, ωστόσο ,μιας και ο Γιάννης έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα-σκέψεις προς συζήτηση, ας μείνει σε πρώτη φάση το thread αυτο "ασυγχώνευτο"

Σχετικά με τη σημαία, ως σύμβολο κλπ κλπ να θυμίσω πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρουσα κουβέντα εδώ
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
Για το 1, θα ήθελες λοιπόν οι πιτσιρικάδες αλλοδαποί να αισθάνονται για την ελλάδα και την σημαία και

ότι αυτή συμβολίζει, ότι αισθάνεσαι εσύ για την Τουρκία και τούρκικη σημαία;

Δε νομίζω !

Λίτσα δεν θέλω να το πιστεύω πως θα ένοιθαν κάτι τέτοιο, αλλά φοβάμαι πως μπορεί κάποιοι και να το κάνουν.

Θυμάμαι αυτό το "κακόμοιρο" αλβανάκι τον Οδυσσέα, ο οποίος με την επίφαση του καλού παιδιού και του πρώτου μαθητή για δύο χρόνια θα έπρεπε να σηκώσει την σημαία. Δυστυχώς γι' αυτόν όμως ήταν από τους πρώτους που δημιουργήθηκε το θέμα και τελικά δεν τα κατάφερε. Εκείνη την στιγμή μάλλον τον έβλεπα με συμπάθεια.

Σήμερα ο Οδυσσέας είναι σε ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο και σε μία συνέντευξη του είχε πει πως δεν ένοιωθε τίποτα για την σημαία, απλά ήταν μία επιβράβευση των κόπων του.

Για εμένα σε μία περίοδο που ο λόγος που σηκώνεις την σημαία είναι η θυσία των προγόνων σου για να είσαι εσύ ελεύθερος, θα ήθελα αυτός που την σηκώνει να νοιώθει θετικά προς αυτήν είτε είναι Έλληνας είτε αλλοδαπός.
Παράθεση:
1. Το παλιό: Πρέπει οι Αλβανοί, αλλά και άλλοι αλλοεθνείς να κρατάνε την ελληνική σημαία ως σημαιοφόροι στην παρέλαση?

Όχι, όχι, και όχι (τονίζω το "και οι άλλοι")

Για το 2ο όπως είπε η Litsa (και συμφωνώ)

Παράθεση:
Το σχολείο δεν είναι χώρος για δημοκρατικές διαδικασίες.
συνδικαλίζεται, βρίσκεται σε μια διαδικασία που "μαθαίνει". Αυτή είναι η δουλειά του.

Πάντα έτσι ήταν το σχολείο και πάντα θα είναι. Δεν νομίζω να μπορεί διαφορετικά (αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα off topic).

Επίσης να συμπληρώσω σε αυτά που αναφέρει ο Y1annis στο προηγούμενο, ότι ο Οδυσσέας είχε υποστηρίξει δημόσια σε συνεντεύξεις ότι σε περίπτωση πολέμου, φυσικά και θα υποστηρίξει την Αλβανία. Καλώς και να το κάνει...

Εγώ γιατι να του δώσω την σημαία;
2007-10-19 10:59
Για το θεμα της σημαιας αντι να καθομαστε να το συζηταμε υπαρχει μια πιο καλη λυση
Να δωσουμε στα παιδια μας να καταλαβουν και να τα βαλουμε στο φιλοτιμο να διαβασουν περισσοτερο απο τους αλλοδαπους για να παρουν αυτα τη σημαια και οχι οι αλλοδαποι
Για το 2 θεμα απο εμας ξεκιναει τους γονεις
Οταν το παιδι ακουει στο σπιτι κουβεντες εναντια στις παρελασεις εναντιον του φασιστα Μεταξα οτι ολα αυτα ειναι φασιστικα καταλοιπα οτι ειναι εθνικιστικα φυσικο ειναι οταν το ρωτησει ο δασκαλος θα του πει οτι δεν θελει να κανει παρελαση
Οταν αφηνω εγω το κοριτσι μου να παει στη παρελαση τιγκα στο κοκκιναδι και στο ρουζ οταν την αφηνω να παει με τη φουστα να την εχει κανει μπλουζα και τα καναλια εστιαζουν στα ποδια των κοριτσιων και το αγορι το ακουω να λεει παμε να κανουμε χαβαλε να πεταξει ρυζια στραγαλια και οτι αλλο βρουν τι περιμενουμε να γινει καποτε
Κια μια ερωτηση προς ολους
Ποσοι απο εσας που μιλατε πατε στην παρελαση να δειτε απλως τη σημαια να κανει παρελαση ?Απο εκει ξεκιναει το ολο θεμα
Απο εμας τους ιδιους
Και κατι ακομα για το πρωτο θεμα Εχετε καταλαβει οτι μιλαμε για ενα θεμα που συνανταμε σε μερικα σχολεια που μετριουνται στα δαχτυλα των δυο χεριων
Μια ζωη δημιουργουμε θεματα απο εκει που δεν υπαρχουν η ειναι μικρης κλιμακας
Παράθεση:
Λοιπόν, θα πω κάτι ακραίο. Το σχολείο δεν είναι χώρος για δημοκρατικές διαδικασίες.

Καλημέρα! Στο ζήτημα της σημαίας και των παρελάσεων δεν θα σχολιάσω κάτι γιατί νομίζω ότι η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα έχει αναλωθεί,κάθε χρόνο τα ίδια.

Σχετικά με το σχολείο ωστόσο και γενικά με την εκπαίδευση στα παιδικά - νεαρά χρόνια κάθε ανθρώπου, απόψεις όπως η παραπάνω είναι που έχουν κάνει την υποχρεωτική εκπαίδευση μια στεγνή, υποκειμενική διαδικασία που νεκρώνει τη φαντασία και την κριτική ικανότητα των μαθητών. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα κοινωνιολογικά μαθήματα, όταν κάποιος ασχοληθεί σε πανεπιστημιακό επίπεδο με εφάμιλλους τομείς, ανακαλύπτει ότι έλεγαν υποκειμενικές μπαρούφες με σκοπό άγνωστο ( ; ). Εκεί λοιπόν που στα θετικά μαθήματα ο δάσκαλος είναι η πηγή της αντικειμενικής γνώσης κι ο μαθητής καλείται να μελετήσει τα φαινόμενα όπως αυτά του παρουσιάζονται, στα θεωρητικά μαθήματα θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο ρόλος του σχολείου αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, είναι να δημιουργεί πιστούς, υπάκουους πολίτες κι όχι συνειδητούς, κριτικά σκεπτόμενους ανθρώπους. Σε μια δημοκρατική κοινωνία το σχολείο πρέπει ως φορέας κοινωνικοποίησης να δημιουργεί ένα κλίμα παρόμοιο με αυτό της κοινωνίας, τα παιδιά να είναι ελεύθερα να εκφράσουν τις αντιθέσεις τους,τα θέλω τους και γενικά τις σκέψεις τους. Η άποψη ότι ο μαθητής είναι ένας "κουτός ανθρωπάκος" στον οποίον πρέπει να ενσταλλάξουμε τα δικά μας πιστεύω ανήκει στο παρελθόν εδώ και καιρό. Η νεωτερική ευρωπαική διανόηση έχει τονίσει την ανάγκη για αλλαγή του τρόπου εκπαίδευσης, σκοπός του σχολείου δεν πρέπει να είναι να δείξει τον κόσμο στα παιδιά μετεφρασμένο απ' τα ιδεολογικά πιστεύω κάθε δασκάλου αλλά να τους μάθει τον τρόπο να δουν καθαρά τον κόσμο μέσα απ' τα δικά τους μάτια.
Λίτσα μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όσον αφορά το πρώτο ερώτημα του Γιάννη,δηλαδή πιστεύω και εγώ ότι δεν χρειάζεται και ούτε είναι θεμιτό να νιώθει κάποιος Έλληνας για να σηκώσει τη σημαία,αρκεί το να είναι φιλέλληνας(αυτό ακούγεται σαν βίτσιο αλλά τσπ!),να έχει δεσμούς με το ελληνικό έθνος και από εκεί και πέρα να διατηρεί αυτούσια την ταυτότητα του.Φίλε μου Γιάννη,αυτό που λες για ποιότητα του μαθητή υποψήφιου για να κρατήσει την σημαία μου φαίνεται λίγο άκυρο,τι απόψεις μπορεί να έχει πάνω στα σημαντικά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα ένα παιδάκι;;;;Θεωρώ λίγο υπερβολικό να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις,τα παιδιά σ'αυτήν την ηλικία διαμορφώνουν χακρακτήρα και είναι στα πρώτα τους βήματα στη ζούγκλα που λέγεται κοινωνία.Κάποτε μπορεί οι νέοι να ωρίμαζαν ή να αναγκάζονταν να ωριμάσουν πιο γρήγορα,σήμερα πρακτικά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Όσον αφορά το 2ο ζήτημα,δεν έχεις άδικο στα πιο πολλά που λες,όσο και αν δεν γουστάρω το κράτος και ό,τι συνεπάγεται αυτό(παιδεία πχ),ομολογώ πως σε αυτή την ηλικία δεν μπορεί να είναι κανείς ώριμος προκειμένου να αποδράσει από αυτό.Αλλά και πάλι υπάρχουν περιπτώσεις που θα πρέπει να δείχνουν κατανόηση η καθηγητές και να επιτρέπουν την απουσία από την παρέλαση.Εγώ πχ όταν ήμουν πιτσιρικάς δεν συμμετείχα στις παρελάσεις και είχα φάει αποβολές,όχι για ιδεολογικούς λόγους αλλά γιατί δεν ένοιωθα καθόλου άνετα μπροστά σε τόσο πλήθος.Οπότε όσο και να με πίεζαν,ό,τι τιμωρία και να μου χρέωναν εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στην παρέλαση.
Θα συμφωνήσω με το παραπάνω φίλο μας όντως η διαδικασία της παρέλασης έχει καταντήσει μια πασαρέλα από γκομενακια και χαζοχλεχλεδες. Δυστυχώς σε αυτή την μόδα φταίνε δυο πλευρές η μια πλευρά της οικογένειας και η άλλη των media.Επίσης συμφωνώ στο ότι η σημαία είναι ιερό σύμβολο εάν πέσει εάν καεί εάν σκιστεί εάν καταστραφεί είναι σαν έχουν συμβεί τα αντίστοιχα για την πατρίδα μας.
Εξηγώ όλα τα παραπάνω και ελπίζω να μην θεωρηθώ φασίστας και εθνικιστής αν και στις μέρες μας χρειάζεται να είσαι λίγο εθνικιστής όχι με την έννοια που έχουν περάσει αλλά με την έννοια της αγάπης και του σεβασμού σε ιερά σύμβολα της πατρίδας άσχετα αν η πατρίδα δεν κάνει το αντίστοιχο για τα παιδιά της.

Λοιπόν στο θέμα μας :

1. Οικογένεια : πως μπορεί ο πατέρας και η μάνα να αφήνουν και ακόμα χειροτέρα να προτρέπουν την κόρη τους να βάφεται και να ντύνεται σαν την τελευταία και να πηγαίνει στην παρέλαση. Πως γίνεται αυτοί οι γονείς να μην έχουν περάσει στα παιδιά τους το στοιχειώδη σεβασμό και την αγάπη που θα πρέπει να δείχνουν σε κάποια συμβολα? Δεν λέω στο σεβασμό για την παρέλαση αλλά το σεβασμό για τα σύμβολα και την ιστορία.
2. Media: Αυτός ο καραγκιόζης ο κάμεραμαν που εστιάζει στο μπουτάκι και στο κλαράκι της μαθητρίας αντί να εστιάζει αλλού πως γίνεται να επιβραβεύεται και όχι να κατακρίνεται?
3. Σχολείο : έχει μερίδιο ευθύνης αλλά πώς να αντιδράσει που οι προοδευτική οικογένεια και η σύγχρονη κοινωνία είναι εναντία στην γνησία σχολική διαπαιδαγώγηση
4. Μαθητές/τριες : είναι οι μονοί που δεν φταίνε είναι οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης.

Όσο για την Σημαία τι να πω πραγματικά δεν ξέρω ποιος πρέπει να την κρατάει πλέον έχει καταντήσει σχολικό λάφυρο γι αυτόν που βγάζει 19+ την παίρνει είναι σαν το κύπελλο πρωταθλητριών. Οπότε όποιος και να την κρατάει δεν με νοιάζει αν και με πονάει που ένας ξένος την κρατάει χωρίς να σημαίνει τίποτα για αυτόν χωρίς να ξέρει τι συμβολίζει χωρίς να ξέρει τι αίμα έχει χυθεί γι αυτήν αλλά μήπως τελικά εμείς ξέρουμε…
Συμφωνώ με τον 5ο Αγγελο. Εχει γίνει λαφυρο η σημαία πλεον. Αποψή μου ειναι ξεκαθαρα οχι. Δεν πρεπει για κανενα λογο να την σηκώνει την σημεία κάποιος αλλοεθνης. Οπως δεν θα έπρεπε και οι ξενοι λάοι να επιτρέπουν απο αλλοεθνεις να σηκώνουν την δική τους σημαία. Η σημαία συμβολίζει υποτίθεται την πατριδα. Αρα την κραδαίνει μόνο ενα τεκνο της πατριδας που αυτη συμβολίζει. Για το τεκνο αυτο γινανε οι τυχων αγώνες και κατορθώματα των προγώνων του και για κανεναν αλλον. Εξαιρεση, οι φιλλέληνες όπως τονίζει κι ο black planet ,όσων αφορα πάλι την Ελλαδα συγκεκριμμένα. Ομως. Το εννοω η συντριπτικη πλειοψηφεία τον αλλωδαπων παιδιων που θα την σηκώσουν και τηνσηκώσαν ΔΕΝ ειναι φιλλέλληνες μα και ΔΕΝ εχουν λόγο να ειναι. Αγαπανε την δικη τους πατριδα οπως ειναι και το νορμαλ.

Τωρα οσων αφορα το 2ο ερωτημα.
Ο τρόπος εκπαιδευσης σήμερα εχει σκόπιμα κατακλιστει απο ασφυκτικούς και ανούσιους μα και χαζους κανόνες. Δεν θα το αναλύσω γιατι δεν ειναι το θέματος. Αυτο που θελω να πω ομως ειναι το εξης. Αν δεν εχεις καταφερει ως εκπαιδευτικός, ως γονιός, ως κοινωνία να κανεις το παιδί να αγαπησει την πατριδα του ή αν εχεις καταφέρει κατι αλλα αυτο το κατι ειναι το παιδι να νιωθει απέχθεια, τοτε δεν εχεις κανενα δικαιωμα να φερεις την απαιτηση να ειναι υποχρεωτική η συμμετοχη του στην παρέλαση. Η απαθεια καποιων ειναι σφάλμα αυτών που τους διαδάξαν και τους δεχτηκανε ή οχι στους κόλπους της κοινωνίας. Δεν ειναι ενα σφάλμα δικό τους ωστε να προσπαθεις να το διορθωσεις με κανόνες.

Κανόνες ολο κανόνες. Δεν την βαριέστε την κατάσταση αυτή?
φιλε 50ε αγγελε

1.πως εξηγεις το γεγονος οτι ολες μα ολες οι κοπελες ντυνονται κατ'αυτον το τροπο?
μηπως ολοι οι γονεις ολων των μαθητριων ειναι ανθελληνες κ δεν θελουν τα παιδια τους να ντυνονται ευπρεπως στην παρελαση?

2.Σοβαρα τωρα κατηγορεις τον καμεραμαν ΚΑΙ ΟΧΙ την κοπελα?
ο ανθρωπος απλα καταγραφει την εικονα - δηλαδη ελεος

3.Αν θελεις μπορεις να μας πεις πια θεωρεις εσυ "γνησία σχολική διαπαιδαγώγηση"?
ειμαστε στο 2007,remember?

4.Εδω ειναι που διαφωνω καθετα
εγω λεω οτι οι "κοπελες" ειναι αρκετα μεγαλες για να αποφασισουν για το πως θα ντυθουν κ γενικα για να παρουν αποφασεις για τον εαυτο τους και κρινονται απο αυτο
αν φορανε μινι φουστα και εχουν τρελα μαλλια,αυτα ειναι φαινομενα της εποχης

αν καποιοι τα θεωρουν απρεπη τοτε και οι κοπελες δειχνουν την ασεβεια τους προς το θεσμο της παρελασης - και αυτο θα επρεπε να μας/σας προβληματισει
αν οι ιδιοι οι συμμετεχοντες στις παρελασεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να παιρνουν μερος τοτε ποιος ο λογος να γινονται???
μηπως για να χαιρονται οι μεγαλοι?

και για να απαντησω στις αρχικες ερωτησεις
1.ΝΑΙ θα πρεπει ολοι οι "αλλοεθνεις" να κρατανε την σημαια
με ποιο τροπο θα επιλεγονται δεν ξερω,προφανως αναλογα με τις επιδοσεις τους στο σχολειο
θεωρω οτι ειναι αλλος ενας τροπος κοινωνικοποιησης και ενταξης τους στην ελληνικη κοινωνια - αν τους αποκοπτουμε απο καθε κοινωνικη εκδηλωση θα μας θεωρησουν εχθρους κ οχι φιλους

για εμενα σημαια ειναι το συμβολο του κρατους στο οποιο ζω κ ολοι ξερουμε τι συμβολιζει γνωστα ειναι αυτα

2.φυσικα και ΔΕΝ πρεπει να ειναι υποχρεωτικη η παρελαση και δεν πρεπει να υπαρχει τιμωρια αν και αυτο πρωτη φορα το ακουω
η αδερφη μου δεν εκανε παρελαση στο λυκειο αλλα δεν την τιμωρησαν
2007-10-19 14:43
Καλησπέρα σε όλους.
Μα τι τρέλλα είναι αυτή με τη σημαία και γιατί να μην αξιολογείται διαφορετικά το όλο θέμα; Ειλικρινά, ποτέ δεν το κατάλαβα.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες:
Να μην τη σηκώνουν αλλοεθνείς γιατί ακόμη κι αν γνωρίζουν την ιστορία, όπως ήδη έχει ειπωθεί, δεν σημαίνει τίποτα για εκείνους.
Και προσθέτω:
Να μην τη σηκώνουν Έλληνες που, για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν να το κάνουν, γιατί αν τελικά υποκύψουν -με το φόβο κάποιας τιμωρίας- έχουμε σαν μοναδικό αποτέλεσμα πλάσματα βαριεστημένα που σέρνονται από την αρχή έως το τέλος!
Ας φροντίσουν οικογένεια και εκπαιδευτικοί να μην δίνουν συμβουλές τύπου: "διάβασε, για να'σαι πρώτη μούρη στην παρέλαση" και βλέπουμε.
Όσο για το θέμα "πασαρέλα", φιλική συμβουλή προς τους γονείς: Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα με το να σχολιάσετε τη ζώνη/φούστα, το ανεκδιήγητο μακιγιάζ ή το βουτηγμένο σε έναν κουβά ζελέ μαλλί λίγο πριν το γεγονός. Κατόπιν εορτής, χρόνια πολλά!
2007-10-19 14:55
Φίλε μου chaoticblue απλά να σου πω την άποψη μου ότι το να είναι κανείς φιλέλληνας είτε φίλος οποιουδήποτε λαού δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την πιθανή αγάπη του για την πατρίδα του και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο...
2007-10-19 15:08
Χεχε, δεν ειναι ακομα η μερα που θα διαφωνήσουμε black planet. Οπως και τωρα ετσι κι οταν εγραφα βιαζομουν κι ισως δεν εγινα αντιληπτος.
Σαφως και ο καθεις αγαπαει τν πατριδα του. Φιλελληνας ή Φιλοαγγλος ή οτιδηποτε ομως, ειναι ενας τιτλος που δειχνει μία εξισου μεγαλη αγαπη για καποιο αλλο εθνος. Κατι το οποιο καθηστα τον τίτλο αυτο σπάνια ιδιότητα και που αποδυκνείεται μόνο στην πραξη. Αυτο που λεω δηλαδη, είναι οτι οχι απλα δεν μπορει κανεις να ξερει αν καποιος αλλοεθνης είναι φιλελληνας αλλα και η στατιστική πιθανότητα ειναι να μην είναι. Αυτο λεω απλα.
2007-10-19 15:40
1ο: Φυσικά πρέπει να κρατάν την σημαία. Είναι Έλληνες από την στιγμή που μένουν εδώ και μαθαίνουν τα ελληνικά. Καλά με τον ρατσισμό δεν το συζητάω. Φαίνεται άλλωστε. Όσοι σκέπτονται το αντίθετο απλά ας το ξανασκεπτούν.
2ο: Οφείλουν όλοι κανονικά να έχουν κάποιο τρόπο για να τιμήσουν τους προγόνους μας. Μην κολλάμε ταμπελίτσες και λέμε έτσι πρέπει. Ας κοιτάξουν να μάθουν πρώτα στα παιδιά τί σημαίνει Εθνική Επαίτιος και μετά να τα αναγκάσουν. Τί νόημα έχει να γιορτάζεις μια γιορτή ελευθερίας καταπιεσμένος;; Τώρα ας μην αναλύσουμε και το από που προέρχετε η παρέλαση(είναι Ναζιστικό "έθιμο"). Πχ στην Χούντα όταν τα παιδιά καταπιέζονταν για να κάνουν παρέλαση, ως ένα δείγμα αντίστασης αυτά κάναν γελοία πράγματα την ώρα της παρέλασης. Αυτά προς το παρόνΕυχαριστώ
2007-10-19 16:02
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lifo
Πχ στην Χούντα όταν τα παιδιά καταπιέζονταν για να κάνουν παρέλαση, ως ένα δείγμα αντίστασης αυτά κάναν γελοία πράγματα την ώρα της παρέλασης. Αυτά προς το παρόνΕυχαριστώ

Αυτό δεν το γνώριζα! Τι έκαναν?
2007-10-19 18:06
To άκουσα τώρα πρόσφατα από άνθρωπο που πιθανών είχε ζήσει το περιστατικό. Μάλλον θα κάναν λάθος βήμα, θα χοροπηδούσαν και άλλα τέτοια... Σε τέτοια σημεία μπορεί να σε φέρει η καταπίεση. Φυσικά φαντάσου τί κυρώσεις θα είχαν τα παιδιά αυτάΕυχαριστώ
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac
φιλε 50ε αγγελε

1.πως εξηγεις το γεγονος οτι ολες μα ολες οι κοπελες ντυνονται κατ'αυτον το τροπο?
μηπως ολοι οι γονεις ολων των μαθητριων ειναι ανθελληνες κ δεν θελουν τα παιδια τους να ντυνονται ευπρεπως στην παρελαση?

2.Σοβαρα τωρα κατηγορεις τον καμεραμαν ΚΑΙ ΟΧΙ την κοπελα?
ο ανθρωπος απλα καταγραφει την εικονα - δηλαδη ελεος

3.Αν θελεις μπορεις να μας πεις πια θεωρεις εσυ "γνησία σχολική διαπαιδαγώγηση"?
ειμαστε στο 2007,remember?

4.Εδω ειναι που διαφωνω καθετα
εγω λεω οτι οι "κοπελες" ειναι αρκετα μεγαλες για να αποφασισουν για το πως θα ντυθουν κ γενικα για να παρουν αποφασεις για τον εαυτο τους και κρινονται απο αυτο
αν φορανε μινι φουστα και εχουν τρελα μαλλια,αυτα ειναι φαινομενα της εποχης

αν καποιοι τα θεωρουν απρεπη τοτε και οι κοπελες δειχνουν την ασεβεια τους προς το θεσμο της παρελασης - και αυτο θα επρεπε να μας/σας προβληματισει
αν οι ιδιοι οι συμμετεχοντες στις παρελασεις ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να παιρνουν μερος τοτε ποιος ο λογος να γινονται???
μηπως για να χαιρονται οι μεγαλοι?

και για να απαντησω στις αρχικες ερωτησεις
1.ΝΑΙ θα πρεπει ολοι οι "αλλοεθνεις" να κρατανε την σημαια
με ποιο τροπο θα επιλεγονται δεν ξερω,προφανως αναλογα με τις επιδοσεις τους στο σχολειο
θεωρω οτι ειναι αλλος ενας τροπος κοινωνικοποιησης και ενταξης τους στην ελληνικη κοινωνια - αν τους αποκοπτουμε απο καθε κοινωνικη εκδηλωση θα μας θεωρησουν εχθρους κ οχι φιλους

για εμενα σημαια ειναι το συμβολο του κρατους στο οποιο ζω κ ολοι ξερουμε τι συμβολιζει γνωστα ειναι αυτα

2.φυσικα και ΔΕΝ πρεπει να ειναι υποχρεωτικη η παρελαση και δεν πρεπει να υπαρχει τιμωρια αν και αυτο πρωτη φορα το ακουω
η αδερφη μου δεν εκανε παρελαση στο λυκειο αλλα δεν την τιμωρησαν

Φίλε/η metalmaniac σε κάποια σημεία με έχεις παρεξηγήσει, οι απαντήσεις μου στα ερωτήματα/προτάσεις σου είναι οι εξής :
1. είναι απλό δεν έχουν επίγνωση που πάνε και τι κάνουν,γι αυτές είναι μια μέρα κοπανάς για καφέ και γκομενιλικι.Ισως θεωρηθώ οπισθοδρομικός αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι.Δεν τα κατηγορώ και βεβαία είναι μέρα ξεγνασιας και βεβαία είναι μέρα να πας να πιεις το καφέ σου να τα πεις με την παρέα σου αλλά όταν πας να τιμήσεις κάποιους ανθρώπους που εξαιτίας τους πίνεις καφέ και είσαι ελεύθερος κρατά για 1 ώρα ένα στοιχειώδη σεβασμο.Μετα κάνε ότι θες,κανεις δεν το κατακρίνει αλλά γιατί πρέπει να φοράς τη γόβα στιλέτο το διχτυωτό καλσόν το άσπρο πουκάμισο που είναι ξεκούμπωτο μέχρι το σουτιέν και τη φούστα λίγο πριν την κιλοτα.Γι αυτά υπάρχουν άλλες στιγμές .Απλά το κάνουν γιατί δεν γνωρίζουν τίποτα για εκείνη τη μέρα γι αυτές είναι μια πασαρέλα προς τον αντρικό πλήθος και μια γυναικεία αυταρεσκεια.Οσο για το αν το κάνουν όλες όχι δεν το κάνουν όλες είναι λίγες προς το παρών αλλά δυστυχώς αυτές οι λίγες τραβούν όλο το ενδιαφέρων.
2. Κατηγορώ τον κάμεραμαν και τον υπεύθυνο του που του δίνει τις οδηγίες και τον προτρέπει να επιμένει στα κωλομέρια της κάθε μιας γιατι???Γιατι είναι ασεβής προς τους προγονούς μας γιατί πολύ απλά δίνει στο κάθε κοριτσάκι την εντύπωση ότι αν του χρόνου τα πετάξει έξω θα το δει όλη η Ελλάδα και θα είναι η in του σχολείου.
3. Απαντώ διαπαιδαγώγηση δεν θεωρώ το ότι πει ο μαθητής ότι θέλει ότι παιδί μην το χτυπήσουμε γιατί θα το πει στο μπαμπά και θα μας κάνει μήνυση μη το επιπλήξουμε γιατί θα του δημιουργήσουμε ψυχολογικά μην του πούμε το σωστό γιατί πρέπει τα παιδιά να είναι ελευθέρα να βρουν το σωστο.Ποτε?Οταν θα καταλήξει στην πρέζα όταν θα καταλήξει στην πορνεία ή όταν το δεις σε κανένα δάσος κοκαλομενο???Δεν είμαι της βίας δεν είμαι των ακρών αλλά ας αφήσουμε τους ΣΩΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΟΥΝ
4. Εγώ λέω ότι τα παιδιά είναι παιδιά έχουν μυαλό αλλά δεν έχουν εμπειρίες έχουν αυτήν ενεργητικότητα αλλά δεν έχουν τη συνεση.Τα παιδιά το ξαναλέω δεν φταίνε αυτοί που φταίνε είναι κατά 99% η οικογένεια και 1% όλοι οι άλλοι.Το παιδί θέλει να μάθει να κάνει πολλά πράγματα να νιώσει να αισθανθεί όσο πιο πολλά μπορεί η οικογένεια όμως είναι εκείνη που θα διδάξει θα γαλουχήσει τι από αυτά είναι σωστά και ποια όχι.
5. Πιστεύω ότι όλοι οι μετανάστες έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ίση μεταχείριση τόσο σε εργασιακό όσο και σε κοινωνικό επιπεδο.Πιστευω επίσης ότι μια ομαλή ένταξη τους στις δικές μας συνήθειες θα είναι περισσότερο όφελος δικό μας από ότι δικό τους.Αλλα δεν θέλω να βλέπω ένα παιδί εξαναγκασμένο να σηκώσει και να τιμήσει ένα σύμβολο που ούτε θα το αγαπήσει ούτε θα το σεβαστεί και ούτε θα το υπερασπιστεί ποτέ.
6. Ούτε εγώ το πιστεύω.

Κάτι τελευταίο πως μπορούμε να σεβαστούμε κάποια πράγματα όταν δεν ξέρουμε την ιστορία τους πως θέλουμε να μην σηκώνουν αλλοεθνείς τη σημαία μας όταν κάποιοι από αυτούς αν τους ρωτήσεις ξερόυν την ιστορία μας καλυτέρα από μας.
Είμαι υπέρ στο να την σηκώνει κάποιος που την αγαπάει και τη σέβεται οποίος και αν είναι αυτός.