ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ

ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ

Litsa30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από LuX
Όπως το θέτεις μου δημιουργείται μια απορία ...
αν οι Έλληνες είναι οι κόκκινοι τότε οι λευκοί που τους δηλητηρίασαν όπως λες ποίοι είναι, οι κινέζοι η οι αφρικανοί η κάποιοι άλλοι ;
Επίσης δε καταλαβαίνω αυτό το περί Σειρίου και Πλειάδων , Λεμουρίας και Ατλαντίδας ...άσπρου - κόκκινου ...τι σχέση έχει με την Ελληνική κοσμοθέαση ;

Το δηλητήριο είναι αιθερικό και με την μορφή ακραίων σκεπτομορφών, σε μολύνει δίχως να το καταλάβεις.. Ετσί και αλλιώς ο ελλαδικός χώρος
κουβαλάει αυτές τις ενεργειακές δυναμικές. Το πότε έγινε ο φόνος... δεν ξέρω.
Σείριος - Πλειάδες, Λεμούρια - Ατλαντίδα... ιστορίες για αγρίους!! με μία λέξη .. πόλεμος. Τις πηγές στις έδωσα.
Παράθεση:
Κατά τη δική μου γνώμη .....
Νομίζω ότι με τον όρο ελληνική κοσμοθέαση νοούμε την οπτική γωνία ζωής αλλά και του ατομικού γίγνεσθαι και συμπεριφοράς τα οποία καθορίζονται μέσα από τη μύηση στα ελληνικά μυστήρια .

Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι έλληνες, η πλειοψηφία δηλαδή, που δεν ήταν μυημένοι, ήταν απλά μια άβουλη μάζα και η κοσμοθέαση τους ήταν στην
καλύτερη ..βαρβαρική?(μαζί τους και ο Σωκράτης δηλαδη γιατί ούτε αυτός ητάν 'μυημένος')
Ποιά η σχέση μίας αρχαίας παράδοσης όπως αυτής των μυστηρίων, με την κοσμοθέαση του σημερινού καθημερινού έλληνα? (Κάτι σαν την σχέση των σημερινών άγγλων με τους δρυίδες που μαζεύονταν στο stonehenge.)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Eagle's Ascension
Το δηλητήριο είναι αιθερικό και με την μορφή ακραίων σκεπτομορφών, σε μολύνει δίχως να το καταλάβεις.. Ετσί και αλλιώς ο ελλαδικός χώρος
κουβαλάει αυτές τις ενεργειακές δυναμικές. Το πότε έγινε ο φόνος... δεν ξέρω.
Σείριος - Πλειάδες, Λεμούρια - Ατλαντίδα... ιστορίες για αγρίους!! με μία λέξη .. πόλεμος. Τις πηγές στις έδωσα.

Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι έλληνες, η πλειοψηφία δηλαδή, που δεν ήταν μυημένοι, ήταν απλά μια άβουλη μάζα και η κοσμοθέαση τους ήταν στην
καλύτερη ..βαρβαρική?(μαζί τους και ο Σωκράτης δηλαδη γιατί ούτε αυτός ητάν 'μυημένος')
Ποιά η σχέση μίας αρχαίας παράδοσης όπως αυτής των μυστηρίων, με την κοσμοθέαση του σημερινού καθημερινού έλληνα? (Κάτι σαν την σχέση των σημερινών άγγλων με τους δρυίδες που μαζεύονταν στο stonehenge.)

1)Αν θες κάνε μου τη χάρη και εξήγησε μου τι εννοείς η πως καταλαβαίνεις αυτό που ονομάζεις σκεπτομορφή (το που το διάβασες δεν είναι της παρούσης)

2)περί πολέμου Σειρίου και Πλειάδων και ιστοριών για αγρίους δεν υπάρχει καμία απόδειξη (κάποιοι πουλάνε κάποιοι αγοράζουν – απλά τα πράγματα , δε κατηγορώ ούτε τους μεν ούτε τους δε ) και γω ο ίδιος έχω ανοίξει πολλά παρόμοια θέματα , πάντα όμως με ερωτήσεις και ουδέποτε με απαντήσεις (εσύ από που αντλείς αυτή σου τη σιγουριά) ;

3) Μόνο από τα Μυστήρια της Ελευσίνας πέρναγαν κάθε χρόνο περί τα 30.000 άτομα Χ 1000 χρόνια τουλάχιστον (ποιοι είναι η μειοψηφία ; ) και θα έχεις φυσικά ακούσει πως ΟΛΑ δεν είναι για ΟΛΟΥΣ (Το απέδειξες με όσα είπες για την εμπειρία σου σε άλλο ποστ σου)
Αν ήταν όλοι το ίδιο η έστω στο ίδιο επίπεδο συνειδησιακά ,δε θα χρειαζόταν να μιλάμε τώρα .
Ο Σωκράτης είχε γνωρίσει το Δαιμόνιο του οπότε και δεν είχε λόγο μύησης .
για νεοέλληνες δεν ειπα τπτ που το είδες ;

4) τις πηγές που παραθέτεις (δλδ το 1 λινκ) το θεωρώ χαλαρό, της σειράς και καθόλου αξιόπιστο (μπορώ να σου δείξω χιλιάδες καλύτερα )

τελικά έχω την εντύπωση πως το δηλητήριο είναι συγγραφικό-πλουτοεκδοτικό και ουχί αιθερικό αλλιώς δεν εξηγείται ...

Δ.
2007-08-01 13:23
Αμα θεώρεις το site χαλαρό και αναξιόπιστο, χωρίς φυσικά να έχεις διαβάσει τίποτα είμαι σίγουρος, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.. Κάτσε ψάχνε για αποδείξεις Κατά τα άλλα η ελληνική κοσμοθέαση καθορίζετε απο τα μυστήρια!! Κάτι για το οποίο δεν υπάρχει Καμία Απολύτος απόδειξη για το τι γινόταν μέσα στο άδυτο.

Το τι είναι σκεπτομορφη το γράφω σε ένα post περι θανάτου.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Eagle's Ascension
Αμα θεώρεις το site χαλαρό και αναξιόπιστο, χωρίς φυσικά να έχεις διαβάσει τίποτα είμαι σίγουρος, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.. Κάτσε ψάχνε για αποδείξεις Κατά τα άλλα η ελληνική κοσμοθέαση καθορίζετε απο τα μυστήρια!! Κάτι για το οποίο δεν υπάρχει Καμία Απολύτος απόδειξη για το τι γινόταν μέσα στο άδυτο.

διάβασα αρκετά ,όχι όλα βέβαια...
αλλά δε βρήκα κάτι το εξαιρετικό , ....χιλιοειπωμένα ....
με πολλά επί μέρους δε διαφωνώ ...
αλλά.....

φυσικά και καθορίζεται απ τα μυστήρια , αφού τα μυστήρια έδιναν την υπέρτατη γνώση δεν υπήρχε κάτι πάνω από αυτά ....

Ἀθηναίοισι γὰρ ἤδη τηνικαῦτα ἐς Ἕλληνας τελέουσι Πελασγοὶ σύνοικοι ἐγένοντο ἐν τῇ χώρῃ, ὅθεν περ καὶ Ἕλληνες ἤρξαντο νομισθῆναι. ὅστις δὲ τὰ Καβείρων ὄργια μεμύηται, τὰ Σαμοθρήικες ἐπιτελέουσι παραλαβόντες παρὰ Πελασγῶν, οὗτος ὡνὴρ οἶδε τὸ λέγω· Ηρόδοτος Ιστοριών ΙΙ [2].

Η όπως μας λεει και ο Πλάτων στον Φαίδωνα :

«Εισί γάρ δή οι περί τάς τελετάς ναρθηκοφόροι μέν πολλοί
βάκχοι δε τε παύροι
»

«..ἀλλὰ τῷ ὄντι πάλαι αἰνίττεσθαι ὅτι ὃς ἂν ἀμύητος καὶ ἀτέλεστος εἰς Ἅιδου ἀφίκηται ἐν βορβόρῳ κείσεται, ὁ δὲ κεκαθαρμένος τε καὶ τετελεσμένος ἐκεῖσε ἀφικόμενος μετὰ θεῶν οἰκήσει

Ο Απόλλων δεν εμφανίζεται στον καθένα
Αλλά εις όποιον είναι καλός
Και όποιος αν δει αυτόν είναι μεγάλος
Όποιος δεν δει αυτόν είναι μικρός (ανάξιος λόγου)

Υμνος Καλλιμάχου εις Απόλλωνα .9-10
(αυτό για τη πλειοψηφία)

Ο Σοφοκλής μέσα από τις τραγωδίες του αφήνει επίσης ένα μέρος της Ελευσίνιας διδασκαλίας να διαρρεύσει :

«Τρισμακάριστοι είναι όσοι από τους θνητούς , αφού παρακολούθησαν
αυτές τις τελετές κατέβηκαν στον Άδη.
Μόνο γι αυτούς υπάρχει εκεί ζωή, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι κακότυχοι

Το ίδιο και ο Πίνδαρος :

«Μακάριος όποιος αφού δει αυτά ,πάρει το δρόμο για το κάτω κόσμο,
γνωρίζει το τέλος της ζωής και την αρχή που χαρίζει ο Δίας
»

ενώ ο Αριστοτέλης βάζοντας μας σε μια άλλη διάσταση λεει :

«τους τετελεσμένους ου μαθείν τι δει , αλλά παθείν και διατεθήναι , γενομένους δηλονότι επιτηδείους»

Τα πάθη της ψυχής γίνονταν αντιληπτά μέσα από μία παραίσθηση η οποία δεν είχε να κάνει τόσο με μια ψεύτικη κατάσταση αλλά ίσως με μία διαφορετική ψυχoδηλωτική διάσταση ως αποτέλεσμα της ιερής έκστασης του χορού όπως μας λεει και ο Λουκιανός

Ο ρήτορας Ισοκράτης μιλάει στον «πανηγυρικό» του για τα δύο δώρα της Δήμητρας , το σιτάρι και τις Ελευσίνιες τελετές ξεχωρίζοντας τη σημασία τους , υπονοώντας τη φυσική και πνευματική τροφή. Συνεχίζοντας όμως για το δεύτερο δώρο λεει ότι :
«όσοι συμμετέχουν σε αυτά βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα
όσον αφορά το τέλος της ζωής τους και ολόκληρο τον αιώνα
»

Ο Ρωμαίος ποιητής Κικέρων είπε ότι δίδασκε στους ανθρώπους όχι μόνο πώς να ζουν, αλλά και πώς να πεθαίνουν:

«έχουμε λόγο όχι μονάχα να ζούμε χαρούμενα
αλλά και να πεθαίνουμε με ελπίδα καλύτερη
»

Και πάλι ο Κλήμης ο Αλεξανδρινός φροντίζει να ρίξει λίγο φως στο μυστήριο φανερώνοντας μας το σύνθημα μεταξύ των μυστών , που ήταν :
«Ενήστευσα , έπιον τον κυκεώνα , έλαβον εκ κίστης
εγευσάμενος απεθέμην εις κάλαθον και εκ καλάθου εις κίστην
»

Ο Απουλήϊος στο έργο του "Μεταμορφώσεις" ή "Ο Χρυσός Όνος" περιγράφει κατά πάσα πιθανότητα την μύηση του στα Ελευσίνια Μυστήρια.

"Άγγιξα τα σύνορα του θανάτου και πατώντας στο κατώφλι του παλατιού της Περσεφόνης επέστρεψα παλεύοντας σε όλα τα στοιχεία. Στο μέσον της νύχτας είδα τον ήλιο να λάμπει με ζωηρό φως έφτασα μπροστά στους Θεούς του Άδη* και προσκύνησα από κοντά."

ο Διαγόρας ο Μήλιος διακωμώδησε τα Μυστήρια , επικηρύχθηκε από τους Αθηναίους με δύο τάλαντα για τη σύλληψή του και με ένα τάλαντο για τον θάνατό του.

ο Πλάτωνας αν και μιλούσε για τα Μυστήρια με μεγάλη επιφύλαξη , εν τούτοις περιέγραψε το ταξίδι της ψυχής με πολλές λεπτομέρειες .

Ο τραγικός ποιητής Αισχύλος κατηγορήθηκε ότι μέσα από τα έργα του αποκάλυψε τα άρρητα των μυστηρίων , αλλά τελικά αθωώθηκε ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ποτέ μυηθεί .
Ο Αλκιβιάδης, κατηγορούμενος για παρωδία των Μυστηρίων, καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο, ο ρήτορας Ανδοκίδης μόλις διέφυγε την ποινή του θανάτου. Αυτός μιμήθηκε τον ιεροφάντη και όχι το δράμα (πλουτ.ακιβ.22) πράγμα που σημαίνει οτι ίσως δεν υπήρχαν θεατρικές παραστάσεις στο ναό.

Η ακόλουθη παράγραφος από τον Πορφύριο παρουσιάζει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τον Ελευσινιακό συμβολισμό:

"Ο Θέος είναι μια φωτεινή αρχή,που κατοικεί στο μέσον του λεπτότερου πυρός,παραμένει δια παντός αόρατος για τα μάτια εκείνων που δεν έχουν αναγάγει τους εαυτούς τους πάνω από την υλική ζωή.
Υπ'αυτήν την έννοια,η όψη των διάφανων σωμάτων,όπως το κρύσταλλο,το παριανό μάρμαρο ακόμη και το ελεφαντοστούν,φέρνει στο νου την ιδέα του θεϊκού φωτός,όπως η όψη του χρυσού συνδέεται με την ιδέα της αγνότητας αφού ο χρυσός δεν μπορεί να κηλιδωθεί.
Ορισμένοι θεώρησαν πως ένας μαύρος βράχος συμβόλιζε το αόρατον της θεικής ουσίας.

Για να εκφραστεί η ανώτατη αιτία,η θεότητα αναπαρίστατο με ανθρώπινη μορφή,και απείρου κάλλους,αφού ο Θεός είναι η πηγή της ωραιότητας,διαφορετικών ηλικιών και συμπεριφορών,καθισμένη ή όρθια του ενός ή του άλλου φύλου,σαν παρθένος ή νεαρός άνδρας,σαν σύζυγος ή σαν νύφη,σημειώνοντας έτσι όλες τις μορφές και τις διαβαθμίσεις.Κάθε λαμπρό πράγμα κατά συνέπεια,απεδίδετο στους Θεούς,η σφαίρα και κάθε σφαιρικό σώμα στο σύμπαν,στον ήλιο και στη σέληνη και μερικές φορές στην Τύχη και στην Ελπίδα.Ο κύκλος και κάθε κυκλικό σχήμα στην αιωνιότητα,στις ουράνιες κινήσεις,στους κύκλους και τις ζώνες του ουρανού.Οι τομές των κύκλων στις φάσεις της σέληνης,οι πυραμίδες και οι οβελίσκοι στην αρχή του πύρος και μέσω αυτού στους Ουράνιους Θεούς.Ο κύλινδρος τη γη,ο φαλλός και το τρίγωνο(σύμβολο της μήτρας)ορίζουν την γονιμότητα

Τέτοιου είδους λόγια μας αφήνουν να εννοήσουμε το τι γινόταν στο τελεστηριο ...
Επίσης από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα η αντίληψη που είχαν οι έλληνες για το 3συπόστατο της ανθρώπινης ύπαρξης τη ζωή τον θάνατο αλλά και την αναγέννηση .

Πιστεύω να πήρες μια μικρή γεύση περί της άποψης μου σχετικά με την Ελληνική κοσμοθέαση αφού όπως θα διάβασες δεν υπήρχε τίποτα ανώτερο από τη μύηση στα Ελληνικά μυστήρια και δη τα Ελευσίνια .

(Είδες ενα μέρος τον αποδείξεων....)

Παράθεση:

μα ούτε εκεί λες ξεκάθαρα......(δες)

Δ.
Παράθεση:
-διάβασα αρκετά ,όχι όλα βέβαια...
αλλά δε βρήκα κάτι το εξαιρετικό , ....χιλιοειπωμένα .... -
-τις πηγές που παραθέτεις (δλδ το 1 λινκ) το θεωρώ χαλαρό, της σειράς και καθόλου αξιόπιστο (μπορώ να σου δείξω χιλιάδες καλύτερα ) -

Βρε μπας και μπήκες σε κανα site με μεσκαλίτους και αμανίτες πάλι??

To site της σχολής περιέχει channelings και ευλογίες από την Μητέρα Γη, τα φυτικά, ζωικά, ορυκτά και υποθαλάσσία βασίλεια, τον μεγάλο κεντρικο ήλιο, τους αρχαίους προγόνους. Αυτήν την στιγμή είναι ότι πιο πλήρες υπάρχει για το φαινόμενο της πνευματικής ανάληψης, ανέλιξης, ανάπτυξης(ascension). 2 χρόνια δεν σου φτάνουν για να τα διαβάσεις όλα, πόσο μάλλον για να τα δουλέψεις...

Πάμε τώρα στα μυστήρια..
Κατ'αρχην να πω ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για την προσπάθεια.. Τα άρχαια ελληνικά, να συγχωρήσεις την αμάθεια μου δεν τα καταλαβαίνω. Άμα δεν βαριέσαι ρίξε μία μετάφραση.
Το να ψάχνουμε για αποδείξεις όσο αναφόρα υπερβατικές εμπειρίες είναι το λιγότερο αφελές. (κάλιστα θα μπορούσε κάποιος να σου πει ότι ήταν όλα μια παραίσθηση, μέσα στο μυάλο τους και τίποτα άλλο)...Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει απόδειξη για το τι συνέβαινε στο αδύτο και τι εμπειρία είχε ο εκάστοτε έλληνας. Εκτός αν βάζανε μια αιθερική κάμερα στο αστρικό του σώμα!
Άλλοι τα είπαν με τον απόλλωνα, άλλοι με τον δια, άλλοι πάλι κατεβήκαν για κάφε στο παλάτι της Περσεφόνης!(τα σέβη μου)...
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αυτό που βίωσαν ήταν κάτι που τους έκανε να πιστέψουν στην μεταθάνατο ζωή και μάλιστα σε μία καλύτερη, πλουσιοπάροχη συνέχεια, παρέα με τον δία και τους υπόλοιπους ολύμπιους. . . ( Εδώ μου θυμίζει τους βόρειους που πίστευαν ότι θα πάνε στην valhalla να μπεκροπίνουν με τον odin και τον thor... και τους ασσασίνους που νόμιζαν ότι τους περιμένουν τα ουρί του παραδείσου.)
Και οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
Πήγαν όντως σε κάτι καλύτερο;
Αφού τα μυστήρια ήταν κάτι το ευλογήμενο γιατί απαγορευόταν να μιλήσεις για αυτά; Το ότι υπάρχει ζωή μετα τον θάνατο γιατί να είναι μυστικό;

Πιστεύω ότι στην διαδικάσια των μυστηρίων έπαιρναν μέρος δυνάμεις που εγώ τουλάχιστον δεν θα ήθελα κανένα πάρε δώσε. Ποιός ξέρει ποιό ήταν το τίμημα της 'εμπειρίας'; Ξέρεις το ανθρώπινο είδος χρησιμοποιείται για 'μπαταρία' εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια... Νομίζω ότι και η διαδικάσια των μυστηρίων
ήταν και αυτή άλλο ένα κύκλωμα για να μας την πέσουν. Θα εμπιστευόμουν Χίλιες φορές περισσότερο τους ινδιάνους που δούλευαν με τα βασίλεια των ζωων και την μητέρα Γη.
Αναρωτίεμαι επίσης για τους μυριάδες εμφυλίους που μαστίζαν επι μονίμου βάσεως την Ελλάδα... Ήταν άραγε μυημένοι αυτοί που σφάζαν και καίγανε τα αδέλφια τους; (μάλλον, γιατί τους στέλναν τους ανθρώπους μία ώρα αρχήτερα στον άλλο κόσμο) .
Τέλος θα πω το εξής... Η πραγματικές μυήσεις(γιατί είναι πολλές) έχουν να κάνουν Κυρίως με το πόσο ανοιχτή καρδιά έχεις(κάτι που λείπει εντελώς απο την ελληνίκη γραμματεία),.. και αυτό είναι κάτι που πέρνει χρόνο, Πολύ εσωτερική δουλειά, διαλογισμό, γνώση του μεταφυσικού και κυριότητα(mastery) του ονείρου.. Δεν είναι, άντε περάσαμε τα μυστήρια, φάγαμε το ματζούνι και γίναμε άνθρωποι.

Και θα κλείσω με δυο γραμμές που αλλάξαν την ζωή μου...

The purpose of the human species is to master conscious dreaming. This is the purpose of mastering one's initiations; one becomes the dreamer and the dream. One envisions any dream, and then lives to experience it exactly as one envisions such a dream.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από eagle's ascension

Φίλε eagle,το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ήταν μυημένοι και φυσικά ακόμα λιγότεροι είχαν φτάσει στα ανώτατα επίπεδα μύησης δεν λέει κάτι από τη στιγμή που το σύνολο της ηγεσίας και της διανόησης είχε περάσει τα άδυτα.Με αυτόν τον τρόπο η μύηση περνούσε και στον υπόλοιπο κόσμο πιστεύω.Επίσης θέλω να κάνω 2 παρατηρήσεις πάνω σε προηγούμενα γραφόμενα σου.Θεωρώ την άποψη σου περί μικροβίου των λευκών κάπως εμπαθή και άδικη.Η λευκοί ξέρεις δεν ήταν πάντα όπως σήμερα ή όπως πχ την εποχή των κονκισταδόρων.Ο παγανισμός άλλωστε ήταν 100% γέννημα της λευκής φυλής.Το γιατί καταλήξαμε στην παρακμή της λευκής φυλής είναι ένα τεράστιο ζήτημα και δεν αφορά το παρόν θέμα.Επίσης η παρομοίωση από μέρους σου της ελληνικής θεώρησης περί μεταθανάτιας ζωής με τις αντίστοιχες των αρχαίων Γερμανών ή των Μουσουλμάνων πιστεύω πως απέχει πολύ από την πραγματικότητα.Η ελληνική θεώρηση βασιζόταν στη συνεχή προσπαθεία κατά τη διάρκεια του βίου για ψυχική κάθαρση και ανάληψη σε υψηλότερα πεδία της ύπαρξης και είχε λογική βάση ως δίκαιη ανταμοιβή των ενάρετων ανθρώπων.Τα του καίσαρως τω καίσαρη και δεν νομίζω να διαφωνείς με αυτό.
Ωραίο μπουρδούκλωμα πάντως δεν μπορώ να πώ..
Τελικά είπα θα το πάρει το ποτάμι και ω ναί θα μιλήσω...
Eagle's ascension κατ'αρχάς ήθελα να ξερα πως γίνεται ενώ να χεις αμφισβητούμενες γνώσεις για αρχαία ελληνική αλλα όπως βλέπω και για γενικότερη ευρωπα'ι'κή κοσμοθεώρηση(βλέπε θεωρείες για λευκούς..) να εμφανίζεσαι με ύφος του οποίου τα λεγόμενα τα εξηγούν όλα.Ειλικρινά θα ήθελα να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό.

Θα σταθώ στο θέμα των λευκών μόνο.Εντάξει τώρα επιχειρήματα όπως οτι οι λευκοί αποτελούν μόνο το 8% του πληθυσμού της γής και οτι μόνο αυτοί είχαν έναν υγιή πληθυσμό μπορεί να μην σας φαίνονται και πολύ πειστικά..
Ας αρχίσουμε λοιπόν.
Κατ'αρχάς θα ήθελα όπως δεν θεωρήθηκε ρατσιστής πρός την λευκή φυλή ο αετός να μη θεωρηθώ κι εγώ προς τους αλλόφυλους.Γιατί βλέπετε η ταξινόμηση του πληθυσμού της γής σε φυλές θεώρείται έγκλημα.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ οτι ο αν είχαν όλοι οι άνθρωποι υγιή φυλετική συνείδηση θα είχαν αποκτήσει και κατάλληλο φυλετικό ανθρωπισμό.Η εξίσωση όλων των ανθρώπων θα οφελήσει τον κατώτερο και αυτό είναι κάτι το οποίο καταστρέφει την αρμονία!
Είναι γνωστότατο και πρακτικά παναληθές οτι ο λευκός άνθρωπος όπου και να πήγε όπου και να έζησε μεγαλούργησε.Έφτιαξε πολιτισμό ,βοήθησε στις τέχνες εφηύρε μεγαλεία.Βεβαίως όπως κάθε διάνοια έτσι και ο πολιτισμός αυτός δεχόμενος την ευφυία του είχε πολλές τάσεις αυτοκαταστροφής.
Οι μαύροι απο την αλλη(νεγροειδής φυλή) δεν δημιούργησαν πολιτισμό όχι λόγω έλλειψης σωστών περιβαλλοντολογικών συνθηκών όπως λέγεται αλλά λόγω του οτι η δημιουργία πολιτισμού δεν ήταν στις επιδεξιότητες του.Βλέπουμε οτι όπου και να πήγε (Αμερική,Ευρώπη) ποτέ δεν δημιούργησε πολιτισμό!Αντίθετα βλέπουμε μια εξέλιξη τους όταν ενωποιήθηκαν με λευκούς και γινόνταν οι περίφημοι αφρο+(τάδε).Αντίθετα οι μάυροι βλέπουμε οτι είναι επιδέξιοι στον αθλητισμό!Απο αυτή τη φυλή εγενήθησαν λαμπρά ταλέντα του αθλητισμού!
Εάν πάμε δέ ,κλείνοντας,στην βόρεια μυθολόγία θα δούμε τον Όντιν(μέσω του υιού του heimdalr)) τον πατέρα των ουρανών στα πρώτα βήματα της δημιουργίας των όντων να κατασκευάζει πρώτον απαίσιους στην όψη γίγαντες.
Αργότερα δημιούργησε όντα με μαύρο χρώμα απαίσια πάλι στην όψη..Πάλι μη ικανοποιημένος ο Θεός..Αργότερα εδημιουργήθησαν οι ελεύθεροι άνθρωποι οι οποίοι είχαν κόκινα δέρματα..Παλι δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος ο Θεός!
Έτσι εδημιουργήθη η τρίτη ΦΥΛΗ η οποία είχε λευκό δέρμα,ξανθά μαλλιά και μάτια ολόλαμπρα ωσαν ενός δράκου!
Με την τελευταία αυτή φυλή ο Όντιν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος και έτσι άφού επέστρεψε στη γή και τους έμαθε τους ρούνους εγκαθιστάθηκε στον Βόρειο πόλο μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης για να επιβλέπει την αγαπημένη του φυλή...

Τα συμπεράσματα ολοδικά σας..
2007-08-03 11:12
Παράθεση:
Η εξίσωση όλων των ανθρώπων θα οφελήσει τον κατώτερο και αυτό είναι κάτι το οποίο καταστρέφει την αρμονία!

Είναι πραγματικά κρίμα να συναντάς τέτοιες προτάσεις.
Εγώ θα έλεγα πως δεν υπάρχουν "κατώτεροι" αλλά
άνθρωποι με κόμπλεξ κατωτερότητας που η εγωιστική τους
ανυπαξία τους καταδικάζει να ασπάζονται και να διαδίδουν
τέτοιες θεωρίες όπως η παραπάνω.
2007-08-03 11:26
Αγαπητέ burzum,
Πολιτισμό ανέπτυξαν και οι Μάγιας που ήταν ελαφρός κοκκινωποί καθώς και οι Αιγύπτιοι , οι Βαβυλώνιοι , οι Ασσυριοι κ.α. που ήταν κάπως μελαψοί.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να μην χαρακτηρίσω ρατσιστική την αντίληψη "...οτι ο λευκός άνθρωπος όπου και να πήγε όπου και να έζησε μεγαλούργησε. Έφτιαξε πολιτισμό..."
Το χρώμα του δέρματος και τα γενικά σωματικά χαρακτηριστικά καθορίσθηκαν από το περιβάλλον διαβίωσης και ακολουθούσαν και ακολουθούν την εξελικτική πορεία. (Είμαι σίγουρός πως κι εσύ τώρα που είναι καλοκαίρι , ένα κοκκινωπό ή σοκολατί χρωματάκι άρχισες να το παίρνεις , φαντάσου αν έπρεπε να ζεις σε αυτές τις συνθήκες για χρόνια...)
Όσο δε για τον πολιτισμό που "έφτιαξε" η λευκή φυλή , θα σου θυμήσω τον πολιτισμό που "έφτιαξε" στην Αμερική , μετά την ανακάλυψη της...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από the_black_planet
το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ήταν μυημένοι και φυσικά ακόμα λιγότεροι είχαν φτάσει στα ανώτατα επίπεδα μύησης δεν λέει κάτι από τη στιγμή που το σύνολο της ηγεσίας και της διανόησης είχε περάσει τα άδυτα.Με αυτόν τον τρόπο η μύηση περνούσε και στον υπόλοιπο κόσμο πιστεύω.
Πλανήτη αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό με τέτοια φώτιση οι ηγεσίες των ελλήνων να πολεμούν μεταξύ τους από την εποχή του Σόλωνα (μα τι λέω του Ομήρου) διαρκώς ακόμα και στην περίοδο των Περσικών πολέμων (συμμαχούσαν με τους πέρσες διάφοροι) μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια και την Ρωμαική κατάκτηση.
Ή μήπως λες …. για παλαιότερα; Μήπως για …..τους Μυκηναίους ή ….τους Μινωίτες ή μήπως ….τους Κυκλαδίτες;