ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Νέο περίεργο φιλμ (Αστροναύτες και κτίσματα)

Νέο περίεργο φιλμ (Αστροναύτες και κτίσματα)

skeptic25 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
2007-03-06 21:55
http://www.youtube.com/watch?v=MWkGTJEK0Mc

Μεταδόθηκε σε ντοκυμαντερ της Ισπανικής Τηλεόρασης.

Υποτίθεται ότι δείχνει ένα κτίσμα στη Σελήνη καθώς εξερευνείτε από ανθρώπους!

Διακρίνονται αστροναύτες με στολή, πιθανόν και η σεληνάκατος στο τέλος.

Ποιότητα εικόνας κάκιστη.

Τι νομίζετε;
2007-04-11 20:49
http://www.youtube.com/watch?v=NH7XPMWc8ig

Eδώ φαίνεται ολόκληρο.

Υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι η όλη σκηνή γυρίστηκε σε στούντιο στην Ισπανία το 2001.
2007-04-28 12:52
Δεν με έπεισε το συγκεκριμένο βίντεο το κτίσμα πολύ ανθρώπινο
Μου φαίνεται μετά η κάμερα πολύ σταθερή είναι για τις συνθήκες
Της σελήνης .
2007-04-28 13:18
Ενω η προσεδαφιση των Αμερικανικων Απολλο σε εχουν πεισει..??Μια απο τα ιδια..!!
2007-04-28 16:08
Πάντως παιδιά αν είναι όντως σκηνοθετημένο,νομίζω ότι είναι εμφανές ότι η παραγωγή αυτή απαιτεί αρκετά χρήματα,δεν μπορεί να είναι μια φάρσα κάποιων πιτσιρικάδων για παράδειγμα.Πιθανόν κάποια "μεγάλα κεφάλια" την έχουν σκαρφιστεί και την έχουν οργανώσει,και πιθανότατα δε χαλάσαν τόσα λεφτά για χαβαλέ αλλά γιατί εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα τους.Τι παιχνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη μας...
2007-04-28 18:19
Παίδια είναι απάτη. Χοντροκομμένη μάλιστα. Το καταλαβαίνεις απο σημεία όπως αυτά που είπατε πανω αλλα κι απο κάτι βασικότερο. Προς το τέλος του βίντεο παίρνει πλανο τον εναν αστροναύτη η κάμερα που σκαλίζει κάτι στα χαλάσματα. Ε, κοιτάξτε τις στολές των αστροναυτών που είχαν τότε (αν και ίδιες εχουν και σήμερα εξωτερικά) και κοιτάξτε κι αυτόν. Δηλαδή είναι γελοίο. Ασπρη φορμίτσα φοραει και μποτίνι. Να μην σχολιάσω την παροχή αέρα στην πλάτη του. Ενα απλο κουτί.

Γιατί να το κανουν ενα τέτοιο βίντεο? Μαλλον το κανανε (και σκοπίμως τόσο χοντροκομμένο) ωστε ο κόσμος να μην πιστέψει τα αληθινά. Γιατί δηλαδή δεν ξαναπήγανε εκει πάνω και ερκεστήκανε στο "μεγάλο βήμα"? Δεν τους άρεσε ο καιρός ή δεν εχει σπανιότατα εδω μεταλεύματα η Σελήνη ή δεν είναι πολύ καλύτερο μέρος για την διεξαγωγή ερευνών?
2007-04-28 19:14
Το πως δημιουργήθηκε πιστεύω ότι είναι πολύ απλό:
Πολλά παιχνίδια για PC προσφέρουν και την μηχανή τους για να δημιουργήσουν οι παίκτες τις δικές τους πίστες. Έτσι μπορούμε να δούμε π.χ. ήρωες από τα Star Wars στο Heroes of might & magic. Με λίγο περισσότερο κόπο δημιουργείς οικήματα στην Σελήνη....
Λοιπόν το βίντεο αυτό γυρίστηκε σε στούντιο στην Ισπανία το 2001, συγκεκριμένα στο Dibulitoon Studio, στο Iru'n (Guipuzcoa, Ισπανία) αν θυμάμαι καλά κοντά σε παλιό bunker του β'παγκοσμίου πολέμου.
Η συγκεκριμένη πληροφορία δημοσιεύτηκε σε έγκυρη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας της Ισπανίας με το όνομα Εl Pais (http://www.elpais.com)
κατόπιν του σχετικού σάλου που δημιουργήθηκε μετά την προβολή του.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια αναπαράστηση 3Δ-animation η οποία παραγγέλθηκε από ντοκυμαντέρ της τηλεόρασης της Ισπανίας που ασχολείται με το μεταφυσικό, φαντάσματα, ΑΤΙΑ και τα σχετικά...
Το συγκεκριμένο επισόδειο του ντοκυμαντέρ είχε ως θέμα μια περίεργη ιστορία ενός ανώνυμου πληροφοριοδότη (χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο) που αφορούσε τις αποστολές στη Σελήνη. Ο ανώνυμος πληροφοριοδότης ισχυρίζονταν ότι ο Αρμστρονγκ βρήκε ένα παρόμοιο χτίσμα στη Σελήνη σαν αυτό που προβάλεται στην αναπαράσταση λίγο μετά την προσεδάφιση του στη Θάλασσα της Γαλήνης βόρεια του κρατήρα Μόλτκε.
Έκανε επίσης ένα ακόμα πιο εξωφρενικό ισχυρισμό. Ότι το χτίσμα βρέθηκε ότι ήταν πανάρχαιο προφανώς κάποιου αρχαίου πολιτισμού και ότι οι υπερδυνάμεις (Ρωσία,ΗΠΑ) τελικά προεβησαν στον βομβαρδισμό του ώστε να καταστρέψουν κάθε ίχνος!
Η αναπαράσταση στο στούντιο στην Ισπανία έγινε για να δραματοποιήσει περισσότερο την ιστορία του πληροφοριοδότη αλλά πολλοί ξεγελάστηκαν και πίστεψαν το βίντεο ως αληθινό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σάλος.
Συνεχίζοντας ακόμα πιο παράξενα, το ισπανικό ντοκυμαντέρ έφτασε περιέργως και στην ελληνική κρατική τηλεόραση και προβλήθηκε πρόσφατα από την ΕΤ1 (!!!) χωρίς καμία διευκρίνηση ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι γυρισμένο σε στούντιο, παραπλανώντας έτσι και πολλούς έλληνες τηλεθεατές!

Η συγκεκριμένη ιστορία νομίζω ότι είναι μια ακόμα κλασική ιστορία παραπληροφόρησης, πόσο μπορεί να παρεξηγηθεί κάτι και να διαδοθεί και να διογκωθεί ένα ψέμα/σφάλμα σε χρόνο ρεκόρ!

αυτά.
2007-07-29 00:04
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από open mind
Δεν με έπεισε το συγκεκριμένο βίντεο το κτίσμα πολύ ανθρώπινο
Μου φαίνεται μετά η κάμερα πολύ σταθερή είναι για τις συνθήκες
Της σελήνης .
Δεν είμαι ειδική περι του θέματος αλλα έχω την εντύπωση πως λόγω της έλλειψης της βαρύτητας η κάμερα είναι λογικό να μην τρέμει όσο στην γη ,όταν την κρατάει ένας άνθρωπος...
Κατά τα άλλα μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό είναι αληθινό και μάλιστα έχει φτάσει στα χέρια των Μ.Μ.Ε
Mε τιποτα δεν ειναι αληθινο αυτο το φιλμ η εικονα ειναι σταθερη σαν να ειναι πανω σε τροχια απο στουντιο.
2007-08-01 21:07
Ας εξετάσουμε ένα ένα τα σενάρια:

1) Υπάρχουν πράγματα στην Σελήνη και θέλουν να τα συγκαλύψουν
Τι πιο απλό από ένα καλογυρισμένο video από τη Σελήνη σε μη επίμαχα σημεία , έτσι ώστε και όλοι να μην αμφισβητήσουμε την πραγματικότητα του video και να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα.

2) Υπάρχουν πράγματα στην Σελήνη , διερευσαν και θέλουν να τα συγκαλύψουν
Σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζουμε την αρχή της απομηθοποίησης. Γυρνάμε δηλαδή κάμποσα (καλή ώρα) κακογυρισμένα video και τα "διαρέουμε" στον τύπο , οπότε ο κόσμος μπερδέυετε και αρχίζει να αμφιβάλει και να αμφισβητεί τα πάντα. (χμμ τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει...)

3) Δεν υπάρχει τίποτα στην Σελήνη αλλά υπάρχουν αλλού και θέλουν να τα συγκαλύψουν
Εφαρμόζουμε ότι και στο (2) , ώστε η προσοχή όλων να είναι στραμένη εκεί και όχι αλλού (στη γή ίσως... κάτω απ' αυτη)
2007-08-05 20:21
Axis για το θέμα της κάμερας πιστεύω ότι σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας
Χωρίς να είμαι και εγω ειδικός ότι αποκλείεται να είναι τόσο σταθερή.
2007-08-23 01:32
Aν και πρώτος άνοιξα το θέμα νομίζω ότι δεν αξίζει να μιλάμε άλλο για αυτό το βιντεάκι. Πρόκειται για τρανταχτό fake αποδεδειγμένα, κάνει ΜΠΑΜ από μακριά που λέμε...
Δείτε και ένα αληθινό βίντεο από τις απόλλων στην επιφάνεια της σελήνης για σύγκριση.. τι σύγκριση δηλαδή..σχήμα λόγου.. η μέρα με τη νύχτα...

http://www.youtube.com/watch?v=sc3U5niyT94

* Στο συγκεκριμένο ΕVA οι αστροναύτες γεωλόγοι της απόλλων17 βρήκαν το περίφημο σπάνιο πορτοκαλί πέτρωμα!
Αν και προσεχτικά στερεωμένη η κάμερα δεν αποφεύγονται όμως οι δονήσεις ιδίως όταν ενθουσιάστηκε ο Gene με το εύρημα!
Στο 2:12 η κάμερα γυρνάει προς τα πάνω και φαίνεται για λίγο η Γη...
2007-08-23 09:35
Το θέμα σταθερότητας της cam δεν στέκει κ πολύ σαν επιχείρημα ότι είναι φεικ αλλά κ ότι φάνηκε η γη πάλι αυτό δεν είναι επιχείρημα ότι είναι γνήσιο το αντίθετο μου κάνει (επιμελώς δήξανε την γη με αυτό τον τρόπο) αλλά λες είναι αληθινό, κατι θα ξέρεις. Πάντως αυτό που νομίζω είναι ότι: υπάρχουν δεν υπάρχουν κατασκευές δεν πρόκειται να μας τις δήξουν, ντεφακτο! προσωπικά οι σβησμένες περιοχές στισ φωτο κ τοσα αλλα που εχουν γραφει με κάνουν καχύποπτο στα λεγόμενα της nasa.
οι ρώσοι φημολογείται ότι έχουν βάση πάνω στην σελήνη. Έχετε ακούσει κάτι σχετικό φίλοι μου?
Δες τε κ αυτό http://www.youtube.com/watch?v=czs5dwJyc6g
Παράθεση:
οι ρώσοι φημολογείται ότι έχουν βάση πάνω στην σελήνη. Έχετε ακούσει κάτι σχετικό φίλοι μου?
Μετά βεβαιότητας μπορώ να σου πώ ότι ούτε οι ρώσοι ούτε οι αμερικάνοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια μόνιμη εγκατάσταση στη σελήνη, γιατί δεν υπάρχει νερό, οξυγόνο και η απαραίτητη τεχνολογία.
---
Παράθεση:
http://www.youtube.com/watch?v=czs5dwJyc6g
Έκανα τις εξής κινήσεις:
1/ακολούθησα το link
2/διάβασα τον τίτλο
3/έκλεισα το παράθυρο χωρίς να το δώ

Ουδέν σχόλιον!
---
Όσο για το βίντεο για το οποίο ανοίχτηκε το θέμα απλώς θα επαναλάβω τα λόγια του δημιουγού του θέματος: "
δεν αξίζει να μιλάμε άλλο για αυτό το βιντεάκι. Πρόκειται για τρανταχτό fake αποδεδειγμένα, κάνει ΜΠΑΜ από μακριά που λέμε...".
2007-08-23 11:54
Συμφωνώ και εγώ πως είναι ψεύτικο.

Πάντως δεν πιστεύω πως μπορούμε με τόση άνεση να απορρίψουμε την πιθανότητα ύπαρξης κάποιου έστω υποτυπώδους "καταυλισμού" στην Σελήνη.

Θεωρητικά αν δεχτούμε πως την δεκαετία του 60 κατάφεραν οι άνθρωποι να πάνε και να γυρίσουν, γιατί 40 χρόνια μετά να μην έχουν δημιουργήσει κάτι πιο μόνιμο.

Και για να πάμε ένα βήμα μακρύτερα γιατί να σταμάτησαν οι αποστολές όταν ο ψυχρός πόλεμος διήρκησε σχεδόν άλλα 30 χρόνια από την "τελευταία" αποστολή.

Άλλωστε το άτυπο μότο του ψυχρού πολέμου ήταν "Μακρύτερα, Μεγαλύτερα, Γρηγορότερα".
Οι ρώσοι δεν μπόρεσαν να στείλουν ποτέ άνθρωπο στη Σελήνη (πόσο μάλλον να χτίσουν και σεληνιακή βάση που είναι απείρως δυσκολότερο) διότι ο υπεργιγαντιαίος πύραυλος του Κορολιεφ ο Ν-1 που απαιτούνταν για να στείλει ανθρώπους στη σελήνη με τους 40+ πυραυλοκινητήρες του, απέτυχε παταγωδώς: ανατινάχτηκε στον αέρα κατά την διάρκεια των δοκιμών. Αυτά είναι πλέον γνωστά.

Όσον αφορά για τους αμερικανούς η τελευταία πτήση του επίσης αρκετά γιγάντιου Κρόνου-5 έγινε το 1973 με την αποστολή του διαστημικού σταθμού πρώτης γενιάς Skylab σε περιγήινη τροχιά. Έκτοτε ο πύραυλος κοσμεί τα αμερικανικά μουσεία.
Για να χτιστεί αμερικανική επανδρωμένη βάση στη σελήνη θα χρειαζόταν δεκάδες επιπλέον πτήσεις του Κρόνου-5 για να σηκώσει τα τεράστια βάρη των τμημάτων της βάσης μέχρι τη σελήνη.
Οπωσδήποτε η συναρμολόγηση τόσων επιπλέον Κρόνων-5 αλλά και η εκτόξευσή των γιγαντιαίων πυραύλων θα γινόταν αντιληπτή από χιλιάδες κόσμο από μίλια μακριά.
Είναι αδύνατον να κρατηθεί μυστικό ένα τόσο κολοσιαίο πρότζεκτ από τον κόσμο όπως το χτίσιμο μιας σεληνιακής βάσης επίσης απαιτεί και τεχνολογία που δεν ήταν δυνατή εκείνη την εποχή (όπως είπε και ο excellent) όπως ισχυρότατες γενήτριες μαγνητικών πεδιών για να προστατεύουν από την κοσμική ακτινοβολία αλλά και μηχανές εξόρυξης οξυγόνου για τις ανάγκες της βάσης και την υποστήριξη της ζωής.
Τώρα που θέλουν πράγματι να χτίσουν οι αμερικανοί μια βάση στη σελήνη με χρονοδιάγραμμα μετά το 2020 στέλουν ερευνητικά σκάφη όπως την Clementine αλλά και το LRO για να εντοπίσουν νερό και ορυκτά οξυγόνου στη σελήνη. Μελετούν σήμερα επίσης ακόμα και το ρυθμό των μικρομετεωριτών που χτυπούν τη σελήνη όπως και το σοβαρό πρόβλημα των ακτινοβολιών (ηλιακός άνεμος, ζώνες βαν-άλεν, κοσμική ακτινοβολία κλπ).

Όσοι παραμυθάδες διαδίδουν τέτοιες ιστορίες περι μυστικών σεληνιακών βάσεων των Ρώσων ή των Αμερικάνων απλά δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους ιστορία της τεχνολογίας ούτε γνωρίζουν τίποτα ιδιαίτερο από διαστημική.
2007-08-23 13:31
Παράθεση:
Άλλωστε το άτυπο μότο του ψυχρού πολέμου ήταν "Μακρύτερα, Μεγαλύτερα, Γρηγορότερα".

Και το σημερινό μότο της ΝΑSA είναι "γρηγορότερα, καλύτερα, φθηνότερα" που υποδυκνύει και την τεράστια περικοπή κονδυλίων που έχει υποστεί αυτή η διαστημική υπηρεσία από τους πολιτικούς. (έτσι εξηγείται και η 30+ετής απουσία ανθρώπων στη σελήνη)
2007-08-23 13:35
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από excellent
Μετά βεβαιότητας μπορώ να σου πώ ότι ούτε οι ρώσοι ούτε οι αμερικάνοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια μόνιμη εγκατάσταση στη σελήνη, γιατί δεν υπάρχει νερό, οξυγόνο και η απαραίτητη τεχνολογία.
---
[/i]".

καμια σχεση ...μην εισαι τοσο βεβαιος
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από excellent
---
Έκανα τις εξής κινήσεις:
1/ακολούθησα το link
2/διάβασα τον τίτλο
3/έκλεισα το παράθυρο χωρίς να το δώ

Ουδέν σχόλιον!

Αν έβλεπες θα μπορούσες να κάνεις ένα σχόλιο.