ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Κάμερες

Κάμερες

agaliarep30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Το πώς θα «πλασαριστούν» κάποιες μελλοντικές εξελίξεις είναι ολόκληρη επιστήμη.

Κάμερες παντού για την ασφάλειά μας , έλεγχος της ηλεκτρονικής –και όχι μόνο- αλληλογραφίας για πάταξη ενδεχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας ή ληστείας, αλλά και για την παραβίαση του ιδιωτικού ασύλου!

Και όλα αυτά γίνονται σιγά σιγά και μελετημένα ώστε υποσυνείδητα να μειωθούν οι όποιες αντιδράσεις.
Δεν είναι συνομωσιολογικά όλα αυτά..
Είναι γεγονότα..

Αναρωτηθείτε πόσο ποιο «μπανιστηρτζίδες» γίναμε όλοι ..
Και γίναμε σιγά σιγά ..
Ξεκίνησε ως «big brother» και τώρα παρακαλάμε για να μας βλέπουν ,τάχα για να είμαστε προστατευμένοι και ελεύθεροι..
Έτσι απλά.

Ο agaliarep και ο Βαγγέλης λίγο πιο πάνω ,δε θα μπορούσαν να αποτυπώσουν καλύτερα τα συμβαίνοντα.. Ξαναδιαβάστε αυτά τα posts..

Στο θέμα των νόμων και αν αυτοί εφαρμόζονται, εγώ θα ρωτήσω το εξής…: «Ποιοι νόμοι απ’ όλους;;; Οι δικοί μας ή οι δικοί τους;;; Τα «παράθυρα» ή οι «γκαραζόπορτες»;;;

ΥΓ:Α, και κάτι άλλο;;; Έβγαλε κανείς διαβατήριο πρόσφατα;;; (Ξέρετε ,αυτά τα καινούρια ,που σου γυρίζουν τις φωτογραφίες πίσω!!!!)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Valtoxionokota
ολα αυτα που λετε περι καμερες ειναι εντελως αστοχα. καταρχην κανεις μα κανεις δεν μας παρακολουθει απο τις καμερες. νομιζετε οτι υπαρχουν καποιοι σε αιθουσες και κοιτανε τι κανουμε?δεν υπαρχει τετοιο προσωπικο. κατα δευτερον οι καμερες υπαγονται αποκλειστικα στο υπουργειο δικαιοσυνης και δημοσιας ταξης. οταν γινει μια παραβαση,εγκλημα η οτιδηποτε που παραβιαζει νομους τοτε οι κασετες πηγαινουν στα χερια της αστυνομιας η δικαιοσυνης με δικαστικη εντολη. μην πιστευετε αυτα που διαβαζετε...δεν υπαρχουν ποροι ουτε προσωπικο να παρακολουθουν τι κανουμε, ειναι πρακτικα αδυνατον

Πίσω από μια κάμερα (ή ένα δίκτυο καλύτερα) είναι πάντα ένας που παρακολουθεί. Αλλά δεν πρέπει να σε νοιάζει αυτό αλλά μάλλον που στο καλό πάνε όλες οι κασέτες και ποιός μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές. Γιατί αν μπορεί κάποιος να μάθει τα μικρά σου 'μυστικά" που πήγες, με τί πήγες, με ποιοόν πήγες, ποιά πήδηξες κ.ο.κ. κοιτώντας τις κασέτες τότε υπάρχει προσβολή της ιδιωτικής σου ζωής και είναι άλλο καπέλο....
Χώρια που η σκοτεινή πλευρά του καθενός είναι δικό του θέμα και όχι δουλειά του κάθε π***τη, που μπορεί να "ξεθάψει" τις πληροφορίες από τα αρχεία των καμερών ασφαλείας....

Παράθεση:
οσον αφορα για τις καμερες στα σπιτια απορω που το ακουσε αυτος που το εγραψε. εγω στην αγγλια μενω και δεν εχω ακουσει τιποτα στην ελλαδα πως εφτασε ρε παιδια?
Σιγά μην σας τα λένε όλα αυτά...

Παράθεση:
οι καμερες σε δημοσιους χωρους η και σχολεια ειναι για το καλο μας. νομιζω ξεχνατε πολυ ευκολα τις καταληψεις η τις παραβιασεις σε σχολεια απο εξωσχολικους με την βοηθεια μαθητων. προσωπικα ειμαι υπερ των καμερων σε σχολεια και δημοσια κτιρια. θα λυσουν τα χερια της αστυνομιας και μπορουν να μειωσουν την εκγληματικοτητα. επειδη μενω στην αγγλια μπορω να σας πω απο πρωτο χερι την απιστευτη οργανωση που εχουν οι αρχες εδω. και αυτο οφειλεται στις πολλες καμερες και στα ελικοπτερα. μην λεμε και οτι θελουμε...
Και σε ρωτώ λοιπόν, δεν υπάρχουν τρόποι να περιοριστεί η εγκληματικότητα χωρίς να υπάρχει τέτοιος έλεγχος?
Αλήθεια πιστεύεις ότι οι κάμερες βοηθούν σε περιπτώσεις που δεν κυνηγούν τρομοκράτες, εντός ή εκτός παρενθέσεως?? Ξέρεις να βοήθησαν σε περιπτώσεις βιασμών? Σε διαρρήξεις σπιτιών? Μήπως σε καθημερινές ληστείες στους δρόμους?
Όμως όλες οι παραπάνω περιπτώσεις που δεν ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα (οι οργανωμένοι δεν χτυπούν για ψίχουλα...) επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και για αυτή νοιάζεται ο πολίτης. Αν πιάσουν τους οργανωμένους πολύ λίγο επηρεάζει εμένα και εσένα. Αν δεν πιάνουν το πρεζόνι που μαχαιρώνει για 10€ τότε με νοιάζει πολύ περισσότερο και οι κάμερες είναι τελείως άχρηστες για αυτή την ιστορία.

Εδώ στο Ελλάντα ντεν τρώμεϊ κουτόκχορτοου
Δεν θέλουμε κάμερες ούτε έλεγχο, γιατί δεν ταιριάζει και στην ιδιοσυγκρασία μας. Άλλωστε δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε αυτό το μπάχαλο και εξηγούμαι: επειδή έπεσαν στα χέρια μου κάτι τεύχη του ταχυδρόμου από την περίοδο 1976-80 έχω φρίξει...

Παλιά τα ναρκωτικά, οι ληστείες, οι μοιχίες και οι φόνοι ήταν ειδήσεις του μήνα πανελληνίως!!! Συνέβαιναν ένα με δύο περιστατικά τον μήνα στην Ελληνική επικράτεια.
Στην Θεσσαλονίκη όπως μου λέει η μάνα μου το 60 είχαν όλοι τις πόρτες ανοιχτές διότι δεν υπήρχαν κλέφτες!!! (απίστευτο έτσι). Χώρια που μπαίναν οι γείτονες απρόσκλητοι για βόλτα και αν έλλειπες σου ετοίμαζαν και τον καφέ να πιείτε!!

Ε τώρα εξήγησέ μου τί έγινε μέσα σε 40 χρόνια και γ@μ*θηκε το σύμπαν? (30 μάλλον γιατί απο το 90 και μετά άρχισε αυτό το χάλι). Αυτό οφείλεται αλλού και εκείνοι οι παράγοντες πρέπει να καταπολεμηθούν, ως επί το πλείστον οι κάμερες δεν μπορούν να καταπολεμήσουν αυτούς τους παράγοντες (μίλησε κανείς για παιδεία, τηλεόραση, ήθη, αλλοτρίωση από το χρήμα? )
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από R-b-t3r

... επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και για αυτή νοιάζεται ο πολίτης. Αν ποιάσουν τους οργανωμένους πολύ λίγο επηρεάζει εμένα και εσένα. Αν δεν ποιάνουν το πρεζόνι που μαχαιρώνει για 10€ τότε με νοιάζει πολύ περισσότερο και οι κάμερες είναι τελείως άχρηστες για αυτή την ιστορία.
..

Παλιά τα ναρκωτικά, οι ληστείες, οι μοιχίες και οι φόνοι ήταν ειδήσεις του μήνα πανελληνίως!!! Συνέβαιναν ένα με δύο περιστατικά τον μήνα στην Ελληνική επικράτεια.
..
Ε τώρα εξήγησέ μου τί έγινε μέσα σε 40 χρόνια και γ@μ*θηκε το σύμπαν? (30 μάλλον γιατί απο το 90 και μετά άρχισε αυτό το χάλι). Αυτό οφείλεται αλλού και εκείνοι οι παράγοντες πρέπει να καταπολεμηθούν, ως επί το πλείστον οι κάμερες δεν μπορούν να καταπολεμήσουν αυτούς τους παράγοντες (μίλησε κανείς για παιδεία, τηλεόραση, ήθη, αλλοτρίωση από το χρήμα? )

Φιλτατε Ανέστη,ξερεις πόσο χρήμα "παίζει" πίσω από την υποτιθέμενη καταπολέμηση του εγκληματος?
Αν σταματήσει το έγκλημα και ο κόσμος αρχίσει να ασχολειται με αυτά που πρέπει,δηλαδή με την παιδεία την ηθικοπλασία των νέων και πάνω από όλα το σταμάτημα του ξέφρενου κυνηγίου του χρήματος (σαν αποτέλεσμα της παιδείας) ,με αποτέλεσμα να μην γίνεται υπερκατανάλωση αγαθών , θα πάψουν να έχουν υπερκέρδη όλοι οι μεγάλοι.
Πιστεύεις ότι θα το επιτρέψουν; ή θα τονώσουν την εγκληματικότητα για να αυξήσουν τα κέρδη τους?
Η εγκληματικότητα υπάρχει για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν και οι πόλεμοι.
Οι πόλεμοι στην εποχή μας γίνονται βασικά για να πουλήσουν όπλα ,για να συντηρούνται οι στρατοί και φυσικά να απασχολούν την σκέψη τον λαών μακριά από την πραγματικότητα.
Οπως πολύ σωστά είπες, η κάμερα δεν μπορεί να εμποδίσει το πρεζόνι.Αυτό που μπορεί να το εμποδίσει είναι άν το κράτος του πει "έλα να σου δώσω εγώ την δόση σου, αλλά θα πιάσεις δουλειά εκεί" και φτιάξει δουλειές που θα απασχολεί όλα αυτά τα δυστυχισμένα άτομα.
Οι πόρτες στα σπίτια θα ήταν ανοιχτές , άν ξέρανε οι κλέφτες ότι όταν τους πιάσουν θα τιμωρηθούν πολύ σκληρά.
Αν σταματάγανε για ζώνη και τους πέρνανε δίπλωμα,πινακίδες και γινόταν και ακινητοποίηση του οχήματος, θα τολμούσε κάποιος να κυκλοφορήση χωρίς ζώνη? Τι κάμερες και κουταμάρες μας λένε.
Αν για τους διακινητές ναρκωτικών και τους παιδεραστές είχε θάνατο νομίζεις θα υπήρχαν?
Αν σε όλα αυτά τα "παιδάκια" που καταστρέφουν πανεπιστήμια και σχολές ,γινόταν κατάσχεση περιουσίας μέχρι του ποσού των ζημιών νομίζεις θα τολμούσαν να κάνουν κάτι?
Μας δουλεύουν κανονικά και δυστυχώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vagkri
…άν ξέρανε οι κλέφτες….Αν σταματάγανε για ζώνη και τους πέρνανε δίπλωμα,πινακίδες και γινόταν και ακινητοποίηση του οχήματος, θα τολμούσε κάποιος να κυκλοφορήση χωρίς ζώνη?..... Αν για τους διακινητές ναρκωτικών είχε θάνατο νομίζεις θα υπήρχαν?...Αν σε όλα αυτά τα "παιδάκια" που καταστρέφουν πανεπιστήμια και σχολές ,γινόταν κατάσχεση περιουσίας μέχρι του ποσού των ζημιών νομίζεις θα τολμούσαν να κάνουν κάτι?....

Αγαπητέ Βαγγέλη, δε μας τα λες καλά….

Είναι δυνατό να ζήσουμε χωρίς κλέφτες, παιδεραστές ,εμπόρους ναρκωτικών και «γνωστούς αγνώστους»;;;
Και τι θα κάνουμε μετά, τι «Σύστημα» θα έχουμε;;;

Γιατί τα βάζεις με τους κλέφτες;;
Τι κάνουν στο κάτω κάτω;;; Δανείζονται από αυτούς που έχουν…
Είδες να κλέβουν κανα γεροντάκι ανήμπορο;;;

Γιατί να θανατωθεί ο έμπορος ναρκωτικών;;;
Εξαναγκάζει κανέναν να κάνει κάτι;;; Απλά είναι τόσο έξυπνοι ως άνθρωποι που οι Αρχές είναι αδύνατο να τους εντοπίσουν.. Και μη μου πείτε ότι «έχουν άκρες» και εξαγοράζουν τους πάντες και τα πάντα… Ασύστολα ψεύδη…
Απλά, όπως είπα, είναι Εξυπνοι και ξεφεύγουν…

Και τα φοιτητάκια τι σου φταίνε;;;
Αν δεν αντιδράσουν τώρα που μπορούνε, πότε θα το κάνουν;;; Όταν θα είναι εγκλωβισμένοι στις κακουχίες και τη μιζέρια της καθημερινότητας;;; Σιγά, σπάσαν και δέκα τζάμια, είκοσι αυτοκίνητα, κάψαν και κανα «πανί»… Μωρέ!!! Αφού Βαγγέλη δε μένεις κάπου κοντά εκεί.. Τι σου φταίξαν τα παιδιά;;;

Σε ένα μονάχα θα συμφωνήσω από τα όσα είπες….
Παράθεση:
Μας δουλεύουν κανονικά και δυστυχώς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Το επιχειρημα για την Vodafon πρωτα απο ολα δεν στεκει. Αυτο που εγινε ειναι καθαρη κατασκοπια καθως οι στοχοι ηταν κατα κυριο λογω βουλευτες, υπουργοι και δημοσιογραφοι αν θυμαμαι καλα. Η παρακολουθηση ειχε κατασκοπευτικα συμφεροντα και δεν εχει καμμια σχεση με τις καμερες.

Οσον αφορα το προσωπικο υπαρχει ενας "head of security" o οποιος σε ενα τυπικο συπερμαρκετ π.χ. ειναι αυτος που εχει προσβαση ας πουμε σε 6 καμερες. Αυτο που κοιταει ειναι αν καποιος που μπαινει στο μαγαζι ταιριαζει σε προφιλ υποπτου. Π.χ ενας με μουσια, μαυριδερος και με μια τσαντα η σακουλα στο χερι θα μπορουσε να χαρακτηριστει ανετα υποπτος. Οι καμερες κανουν ζοομ πανω σε αυτο το ατομο. Αν γινει μια παραβαση τοτε ο "head of security" καλει την αστυνομια. Οι κασετες που εχει καταγραφη το περιστατικο χρησιμοποιονται ΜΟΝΟ σε περιπτωση που ο ιδιοκτητης του μαγαζιου προχωρησει σε μηνυση. Ο τυπικος ελεγχος γινεται με τις αποδειξεις. Αν χρησιμιποιηθει η κασετα τοτε γινεται μονο με δικαστικη εντολη. Οποτε φιλε agalierpκανεις δεν σε παρακολουθει εκτος αν εχεις το προφιλ υποπτου.

H οργανωση που εχει η Αγγλια με συστηματα κλειστων κυκλωματων ειναι απιστευτη. Νομιζεις οτι επειδη εγινε αυτο με τις τρομοκρατικες επιθεσεις και το τραγικο λαθος που σκοτωσανε εκεινο τον ανθρωπο μειωνει το υψηλο επιπεδο που εχουν?Κανανε ενα τραγικο λαθος αλλα πρεπει και να σκεφτεις τις συνθηκες τις οποιες εγινε. Να φανταστεις οτι αν δεν κανεις κακουργημα και κανεις ενα εγκλημα πρωτου βαθμου και δεν προχωρησει σε μηνυση το θυμα την ξεφευγεις πολυ ευκολα με ενα απλο "police notice" και ουτε καν σου δημιουργειται φακελος.Οποτε οχι μονο σε ρωτανε αλλα ουτε και σε φακελωνουνε
Στην Ελλαδα αυτα ουτε να τα ακουσουμε οχι να τα δουμε. Η εγκληματικοτητα εχει μειωθει σημαντικα οσον αφορα τους κλεφτες στην Αγγλια. Ειναι πρακτικα αδυνατον να κλεψεις κατι ακομα και απο ενα μικρο καταστημα και να μην σε δουνε. Εγω που το ξερω απο πρωτο χερι μιας και μενω εδω και 4 χρονια τα μονα εγκληματα που γινονται ειναι απο ξυλο και βιασμους. Αλλα στο τελος ολοι πιανονται. Στην Ελλαδα χλωμο.. Εδω ακομα το περιφημο ριφιφι παραμενει ανοιχτος φακελος οπως και αλλες τοσες ληστειες. Μην λεμε οτι θελουμε

Οσον αφορα για τις εκμυστηρευσεις του φιλου σου και εγω εχω τις δικες μου. Ο μπατζανακης του θειου του προπαπου μου μου ειχε πει οτι καταγομαστε απο τους εψιλον. Καταλαβαινεις τωρα σε ποσο υπολυψη εχω τις εκμυστηρευσεις του φιλου σου
2006-04-28 22:46
Εγώ θα επαναλάβω αυτό που σε ρώτησα: χρειάζεται η κάμερα για να γίνουν αυτές οι συλλήψεις?? Όχι βέβαια! σε καμμία περίπτωση δεν χρειάζονται κάμερες, τους συλλαμβάνουν με βάση τις μαρτυρίες. Στην κάμερα ο άλλος μπορεί να μην φαίνεται καλά ή να φαίνεται διαφορετικό το προφίλ του,πώς διάολο θα κρίνεις.....
Επειδή η αστυνόμευση είναι καλύτερη έχετε περιορισμό στην εγκληματικότητα όχι επειδή έχετε κάμερες....
Όπως και να έχει, ναι, χρειάζονται οι κάμερες!

Διάβασα τα παραπάνω ποστς σας και συμφωνώ απόλυτα. Απλά ίσως με τις κάμερες να γινόταν ακόμα καλύτερη δουλειά.

Ένα ερώτημα να θέσω: άντε και σε παρακολουθεί η κάμερα. Τι έγινε; όχι πείτε μου. Κ δεν ακούω μ******ς περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άμα είσαι ύποπτος λογικό είναι να μην θέλεις να σε βλέπει και να μην υπάρχουν καν. Αν δεν είσαι, και είσαι ένας απλός πολίτης, τι έγινε?!?!?!?!?!?!?! Δεν μπορώ να καταλάβω..

Σαφώς και πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως αναφέρατε παραπάνω...
Απλά σε αυτό το θέμα μιλάμε για τις κάμερες συγκεκριμένα. Καλύτερα να μην αναφερθούμε παραπάνω στο θέμα "νόμοι".

Θα συμφωνήσω με την Valtoxionokota και το παράδειγμα που δίνει με την Αγγλία. Λί...γο να παραδειγματιζόμασταν από την χώρα αυτήν και θα είμασταν μια χαρά!

Και τέλος, R-b-t3r, αναφέρεις:

Παράθεση:
Στην κάμερα ο άλλος μπορεί να μην φαίνεται καλά ή να φαίνεται διαφορετικό το προφίλ του,πώς διάολο θα κρίνεις.....

Δλδ πιο εύκολα μπορεί να πιαστεί κάποιος από πρόχειρες μαρτυρίες ανθρώπων και όχι από την κάμερα που θα έχει καταγράψει τα πάντα;

Αλλά όπως έχω ξανα πει, έχουμε συζητήσει για το θέμα αυτό σε άλλο ποστ. Γιατί ανακυκλώνουμε υπάρχοντες απόψεις;

See you..
2006-04-29 11:08
ακομα και να σε δουνε απο τη καμερα οτι εχεις κλεψει κατι δεν μπορουν να την χρησιμοποιησουν οι αστυνομικοι αν δεν υπαρχει δικαστικη εντολη. εν ολιγης αν κλεψεις κατι π.χ. ο μονος τροπος για να σε πανε αυτοφορο ειναι αν δεν εχεις τις αποδειξεις απο αυτα που αγορασες.

η αστυνομευση ειναι καλυτερη αλλα κατα κυριο λογο οφειλεται στις πολλες καμερες που εχουν. και η αγγλια εχει απιστευτα πολλες καμερες ειδικα στο λονδινο. αν κανεις ενα εγκλημα αυτος που θα σε κυνηγησει ειναι ενας τυπος πισω απο ενα πανελ κοιτωντας καμερες και διαφορες περιοχες που πιθανον να καταφυγεις και τα περιπολικα μενουν απο αποσταση. πριν το καταλαβεις σε εχουν περικυκλωσει. ολα αυτα δεν τα λεω επειδη τα φανταζομαι. μια φορα υπηρχε τηλεφωνημα στο σταθμο της περιοχης μου για βομβα (μενω λονδινο). ο σταθμος εκτος οτι γεμισε απο αστυνομικους ειχε γεμισει και απο ανθρωπους με φωτογραφικες μηχανες και καμερες ντυμενοι με μαυρα κουστουμια (ναι καλα ακουσατε. Μυστικες υπηρεσιες? ποιος ξερει). πιθανον αυτες οι συσκευες να ειχαν και δυνατοτητα καλυψης στο πεδιο ακτινοβολιων χ αν και δεν εχω ιδεα. μπορει για καποιους να φενεται παρακολουθηση αλλα ειδαμε τι κανει η τρομοκρατια. ας μην ξεχναμε την 17νοιεμβρη. αμα υπηρχε αντιστοιχη οργανωση στην αγγλια θα την ειχαν πιασει σε χρονο ντε τε. τωρα μπορει να πει καποιος οτι δεν θελανε να την πιασουν. εκει παει μακρια η βαλιτσα...
Μου φαίνεται άκρως ρατσιστικό αυτό περί προφίλ υπόπτου. Πως δηλαδή κάποιος κρίνει εάν ο άλλος έχει το προφίλ υπόπτου; Από το χρώμα του δέρματος του; Από το αν είναι Άραβας, μουσουλμάνος, εάν φοράει τουρμπάνι ή όχι; Τον Λαμπρόπουλο με τα πολυκαταστήματα τον ξέρεις; Τον έχεις δει; Το ξέρεις ότι ο πατέρας Λαμπρόπουλος ήταν κλεπτομανής; Ότι έκλεβε το ίδιο του το μαγαζί; Είχε προφίλ κλέφτη; Ο Νάσιουτζικ που σκότωσε κάποιον δικηγόρο πριν χρόνια τον έχεις δει έχεις δει εσύ προφίλ δολοφόνου;
Ανάλογα τις εποχές και τα καθεστώτα άνθρωποι θεωρούνται ύποπτοι και ακόμα και ένοχοι. Ο Αλέκος Παναγούλης θα θεωρούταν ύποπτος; Όποιος ορθώνει ανάστημα και λέει κάτι διαφορετικό από το κατεστημένο, θεωρείτε ύποπτος; Δηλ. εάν κάποιος είναι με κουστουμάκι και γραβατούλα είναι λιγότερο ύποπτος από κάποιον που είναι ρακένδυτος; Για κάποιον βλαχο Αμερικανό μέλος της ΚΚΚ ποιόν θεωρείς ότι θα έβλεπε ως ύποπτο ένα άλλο βλαχαδερό ασπρουλιάρικο 18 χρόνο ή ένα μαύρο στην ίδια ηλικία; Τα χαρακτηριστικά κάποιου δηλαδή αρκούν για να θεωρηθεί ύποπτος;
Έχεις δει ποτέ φωτογραφίες Serial Killer; Είχαν το προφίλ δολοφόνου; Φωτογραφίες παιδεραστών; Ο Κοσκοτάς είχε το προφίλ του κλέφτη;

Μιλάς για κάποιον που βρίσκεται μέσα σε ένα Σούπερ Μάρκετ και βλέπει τους πελάτες, μιλώ για κάποιον που βρίσκεται σε ένα χώρο και βλέπει μια διαδήλωση και βλέπει μια συγκέντρωση ενάντια στην κυβέρνηση, ενάντια σε ένα πόλεμο, ενάντια σε μια ρύθμιση κατά των εργαζομένων. Πόσο ύποπτοι θα ήταν κάποιοι για μια κυβέρνηση η οποία θέλει να κάνει πχ έναν πόλεμο σε μια χώρα για το πετρέλαιο και κάποιοι αντιδρούσαν; Πόσο ύποπτος θα ήταν κάποιος Έλληνας σε ένα πολυκατάστημα της Τουρκίας όταν ένας περίφημος γκρίζος λύκος θα τον παρακολουθούσε μέσω κάμερας;

Φυσικά δεν θέλετε να ακούτε Μαλακίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφού άλλωστε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα άνθρωποι να μπουζουριάζονται από μυστικές υπηρεσίες και να μεταφέρονται από την Ελλάδα με αεροπλάνο να ανακρίνονται στα καλά καθούμενα μόνο και μόνο γιατί η μοίρα τους ήταν να γεννηθούν Πακιστανοί και να έρθουν στην Ελλάδα.

Φυσικά και είδα τι μπορεί να κάνει η τρομοκρατία, αλλά ποια τρομοκρατία από όλες αυτή των Μουσουλμάνων ή αυτή των Κυβερνήσεων;
Και ακόμα για τους Μουσουλμάνους, ποιών χωρών η συμπεριφορά και τα συμφέροντα δημιούργησαν αυτή την έξαρση; Κάτω από ποιών την αιγίδα εκκολαφθήκαν άτομα σαν τον Μπιν Λάντεν;

Δεν απάντησες εάν η ζωή σου αξίζει τόσα έξοδα, ενώ όλων των άλλων δεν αξίζει.

Όσο για τον μπατζανάκη του θειου του προπάππου σου δεν τον ξέρω και δεν μπορώ να τον κρίνω.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontro_mpizeli
Αν δεν είσαι, και είσαι ένας απλός πολίτης, τι έγινε?!?!?!?!?!?!?! Δεν μπορώ να καταλάβω..

Αλήθεια θα ήθελες ένας δολοφόνος να παρακολουθεί την ζωή σου;
Τότε γιατί επιτρέπεις και δεν σε πειράζει να σε παρακολουθούν και να δίνεις το δικαίωμα να σε παρακολουθούν άτομα σαν τον Μπους και τον Μπλέρ;
Ο απλός πολίτης του σήμερα είναι το αγκάθι του αύριο.
θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να έψαχνε κανείς να μας πει ποιές εταιρείες ή ποιά εταιρεία έχει αναλάβει την τοποθέτηση και τη χρήση ολόκληρου αυτού του συστήματος παρακολούθησης. αποκλείεται να μην υπάρχει ένα σύμπλεγμα οικονομικών συμφερόντων από πίσω.
όσο για τα προφίλ των υπόπτων...ε, αυτό είναι ένα ολόκληρο θέμα από μόνο του. είμαι σίγουρος πως το δικό μου προφίλ, για παράδειγμα, δεν παραπέμπει ούτε σε δολοφόνο ούτε σε τρομοκράτη, για αυτό είναι λάθος να θεωρεί κανείς πως η εμφάνιση και ο τόπος καταγωγής, ή το επίπεδο μόρφωσης στοιχειοθετούν έναν τρομοκράτη. ίσως όλοι εμείς να έχουμε σχηματίσει μια εικόνα από τις εμφανίσεις των εκτελεστικών οργάνων αλλά δε νομίζω πως οι εγκέφαλοι - σχεδιαστές έχουν κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά.