ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/μεταβιβάζεται η αρνητική ενέργεια?

μεταβιβάζεται η αρνητική ενέργεια?

mika39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
\r\n
Αυτό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ματιαστεί και ο οποιοσδήποτε μπορεί να ξεματιάσει...
\r\nΌχι...είναι λάθος αυτό...διότι όπως αναφέραμε, δεν ματιάζονται όλοι οι άνθρωποι, ακριβώς γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια αύρα και "άμυνα". Και επίσης δεν μπορούν να ξεματιάσουν όλοι. Θέλει ικανότητα. Αυτό το γνωρίζω στάνταρ, το γιατί όμως δεν το ξέρω...οπότε αν ξέρει κάποιος γιατί θέλει ικανότητα να ξεματιάζεις θα ήθελα να μου πει....Παίζουν ρόλο τα λόγια που λέει κάποιος ή κάτι άλλο, μέσα του π.χ.???
\r\n
2006-03-01 13:25
\r\n
Πάνω στο τελευταίο ερώτημα της Μίκα μπορώ να απαντήσω ότι φαίνεται πως περισσότερη σημασία έχει εάν ο άνθρωπος που ξεματιάζει πιστεύει στην ικανότητά του αυτή και στη μέθοδο που χρησιμοποιεί ή όχι. Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο και η συνολική του "πνευματική" κατάσταση (εννοώ στοιχεία του χαρακτήρα και όχι δείκτες νοημοσύνης), πάντως έχω δει ανθρώπους κάθε είδους να ξεματιάζουν αλλά να μην... "στρέχει" όπως λέμε στον τόπο μου η ικανότητα αυτή σε όλους.
\r\nΔεν το λέω για να παινευτώ αλλά από 13 ετών περίπου που ξεματιάζω, έχουμε διαπιστώσει ότι μπορώ να το κάνω με άμεσα και πολύ καλά αποτελέσματα, που έχουν ξεπεράσει εκείνη που μου το έμαθε.
\r\nΕπίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό?
\r\n
\r\n
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση, διότι δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει πάνω στο θέμα αυτό.
\r\nΤώρα σχετικά με την ερώτηση που έθεσες:
\r\nΕπίσης, ένα ακόμα σχόλιο σχετικά με τη μετατροπή της ενέργειας. Συμφωνώ με τις απορίες της Αντωνίας, ότι δηλαδή εάν η ενέργεια μετατρέπεται από το δέκτη, τότε βάση ποιών κριτηρίων γίνεται αυτό?
\r\n...η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις με λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν "διαφωτιστική" η απάντηση που έδωσα και στη Αντωνία (μάλλον δεν ήταν απ\'ότι βλέπω ). Είναι δύσκολο να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση. Παρ\'όλ\'αυτά, ανέφερα ότι όλα γίνονται βάσει πομπού-δέκτη. Αν θες, θα σου φέρω ένα παράδειγμα.... Κάποιος που ξέρει πώς να στέλνει ενέργεια, ακόμα και να θέλει να ματιάσει κάποιον, δεν θα τα καταφέρει (κι ας μην ξέρει ο δέκτης πώς να προφυλαχθεί). Το αντίθετο: κάποιος δέκτης που ξέρει να διατηρεί "δυνατή" την αύρα του, όσο και να θέλει κάποιος να τον ματιάσει, επίσης δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι αντιληπτή...δυστυχώς προσπαθώ να το διατυπώσω με απλά λόγια, αλλά μου είναι αρκετά δύσκολο, διότι πρόκειται για πρακτικά θέματα και θέματα που είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις να τα περιγράψεις. Συγγνώμη...
\r\n
2006-03-03 12:27
\r\n
Η ενέργεια δεν αλλάζει ιδιότητες άλλο αν σε προστατεύει η αλώς σου...
\r\nΕκείνος που σκέφτεται αρνητικά για εσένα θα σε ματιάζει πάντα. Δεν μπορεί να σου προκαλέσει καλό διότι δεν είναι αυτή η προδιάθεσή του.
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Παίζουν ρόλο τα λόγια που λέει κάποιος ή κάτι άλλο, μέσα του π.χ.???\r\n \r\n
\r\n
Εγώ έχω την εντύπωση (άποψη είναι δεν ξέρω απο 1ο χέρι) ότι παίζει ρόλο η "οπτικοποίηση" και ο ενεργητικός οραματισμός σε αυτήν την περίπτωση, τα λόγια είναι δευτερεύουσας σημασίας. Όσοι ξέρουν ας μας διαφωτίσουν.
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από mika
\r\n
...η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσεις με λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν "διαφωτιστική" η απάντηση που έδωσα και στη Αντωνία (μάλλον δεν ήταν απ\'ότι βλέπω ). Είναι δύσκολο να απαντήσω ακριβώς στην ερώτηση. Παρ\'όλ\'αυτά, ανέφερα ότι όλα γίνονται βάσει πομπού-δέκτη. Αν θες, θα σου φέρω ένα παράδειγμα.... Κάποιος που ξέρει πώς να στέλνει ενέργεια, ακόμα και να θέλει να ματιάσει κάποιον, δεν θα τα καταφέρει (κι ας μην ξέρει ο δέκτης πώς να προφυλαχθεί). Το αντίθετο: κάποιος δέκτης που ξέρει να διατηρεί "δυνατή" την αύρα του, όσο και να θέλει κάποιος να τον ματιάσει, επίσης δεν θα τα καταφέρει. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι αντιληπτή...δυστυχώς προσπαθώ να το διατυπώσω με απλά λόγια, αλλά μου είναι αρκετά δύσκολο, διότι πρόκειται για πρακτικά θέματα και θέματα που είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις να τα περιγράψεις. Συγγνώμη...
\r\n \r\n
\r\n

\r\n
\r\nΌχι, νομίζω πως είναι αρκετά κατανοητό το παράδειγμα που φέρνεις και σίγουρα δίνει μια ικανοποιητική εξήγηση στο ερώτημα γιατί κάποιοι ματιάζουν και γιατί κάποιοι ματιάζονται εύκολα ενώ μερικοί άλλοι δύσκολα ή και καθόλου. Μπορεί κάποιος να ματιάζει κατά βούληση? Πιστεύω πως με όλα αυτά που λες η απάντηση είναι θετική αλλά προϋποθέτει κάποια άλλα πράγματα...
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
\r\n
Μπορεί κάποιος να ματιάζει κατά βούληση? Πιστεύω πως με όλα αυτά που λες η απάντηση είναι θετική αλλά προϋποθέτει κάποια άλλα πράγματα...
\r\n \r\n
\r\n

\r\nΤι εννοείς;
\r\n
2006-05-29 17:41
\r\n
Καλησπερα
\r\nαυτο το εχω κι εγω ως απορία.Μπορει καποιος να ματιαζει,να διοχετευει αρνητικη ενεργεια κατα βουληση?Πχ αν ειναι γρουσουζης
\r\nΔεν κανω πλακα,εχω μια γνωστη που λεει ειμαι γρουσουζα ειπα εκεινο κι αυτο και το αλλο κι εγιναν(ολα ασχημα φυσικα).Αντε να σπασει κανενα ποτηρι αν σπασει κανενα ποδι τι γινετε δεν ειναι κριμα να μας στελνει ενεργεια καποιος ηθελημενα η αθελα του μονο και μονο επειδη ειναι \'\'γρουσουζης\'\'?Προστασια?
\r\n
2006-05-29 17:58
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης
\r\n
\r\nΈνα τρίτο κρίσιμο σημείο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι αυτό που επισημαίνει ο Rbt3r (αν δεν κάνω λάθος), το γεγονός, δηλαδή, ότι αυτός που ξεματιάζει παίρνει ένα μέρος από το μάτι πάνω του. Όσοι από εσάς τυχόν ξεματιάζετε, όπως εγώ, θα έχετε καταλάβει για τι μιλάω.
\r\n \r\n
\r\n

\r\nΦίλε μου
\r\nΝομίζω ότι γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις δεν το επιτρέπει η Εκκλησία για τους πιστούς της .
\r\nΤο ότι παίρνεις ένα μέρος - βάρος - από αυτή τη διαδικασία δεν σε έχει προβληματίσει ;
\r\nΑν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό ασφαλώς θα έχεις δει να εξαφανίζεται το λάδι μέχρι να πεις όλα τα λόγια και το επαναλαμβάνεις μέχρι να σταθεροποιηθεί δείγμα ότι ο άλλος ήταν ματιασμένος και εσύ τον ξεμάτιασες .
\r\nΔεν σε έχει προβληματίσει αυτή η εξαφάνιση του λαδιού ;
\r\nΑσφαλώς τα λόγια δεν μπορείς να τα ανακοινώσεις γιατί θα <<χάσεις το χάρισμα >>. Οι κληρικοί και όσοι λαϊκοί διαβάζουν τις ευχές της Εκκλησίας γιατί δεν χάνουν το << χάρισμα >> ;
\r\n
\r\n
Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,
\n
\nθέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι...
\nΠόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ; Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται; Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο"; Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό; Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια; Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα; Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;
\n
\nΕ, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα.
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
\r\n
Αγαπητέ μας Πολύκαρπε,
\r\n \r\n
\r\n

\r\nΑγαπητή μου Αντωνία
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n θέλετε να πείτε πως αυτό που κάνει ο Μιχάλης και κάτι ακόμα χιλιάδες (για να μην πω εκατομμύρια) είναι μαγεία; Ας είναι...\r\n \r\n
\r\n

\r\nΑυτό που κάνει ο Μιχάλης λέγετε << γητειά >> . Αν εσύ γνωρίζεις ότι είναι μαγεία δεν θα συμφωνήσω μαζί σου .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Πόσα "μαγικά" κάνει η εκκλησία όμως έχετε σκεφτεί ποτέ;\r\n \r\n
\r\n

\r\nΔεν γνωρίζω η Εκκλησία να κάνει <<μαγικά >> , μπορείς να μου αναφέρεις μερικά ;
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Και όταν λέτε ότι θα χάσει το χάρισμα ενώ οι κληρικοί δεν το χάνουν τι εννοείται;\r\n \r\n
\r\n

\r\nΌταν λέω θα χάσει το χάρισμα εννοώ όπως και εσύ θα έχεις υπ ‘ όψη σου ότι όποιος γνωρίζει να ξεματιάζει δεν πρέπει να ανακοινώνει τα λόγια που λέει . Αν το κάνει πρέπει να είναι του αντιθέτου φύλου , δηλαδή άνδρας προς γυναίκα ή γυναίκα προς άνδρα γιατί αν γίνει διαφορετικά χάνουν και οι δύο το << χάρισμα >>.Οι κληρικοί διαβάζουν την σχετική ευχή της Βασκανίας , αλλά και άλλες ευχές , φανερά και φωνακτά και δεν χάνουν το χάρισμα , μπορούν να την επαναλάβουν και να ενεργήσει η Θεία χάρη .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Και γιατί η Θεία Κοινωνία ονομάζεται "μυστήριο";\r\n \r\n
\r\n

\r\nΟνομάζεται έτσι διότι ανήκει εις τα Μυστήρια - τελετές της Εκκλησίας τα οποία ίδρυσαν ο Κύριος μας και οι Απόστολοί Του και δια των οποίων με ορατά σημεία μεταδίδεται αοράτως η χάρις του Παναγίου Πνεύματος .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Αυτό που κάνει ο παπάς μέσα στο ιερό είναι μυστικό;\r\n \r\n
\r\n

\r\nΌχι .Γιαυτό έχει πολλούς βοηθούς .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Γιατί τα λόγια που λέει όταν ετοιμάζει το "σώμα και αίμα" του Χριστού δεν τα φωνάζει όπως τα Ευαγγέλια;\r\n \r\n
\r\n

\r\nΦίλη μου η όλη ακολουθία της Θείας λειτουργίας είναι τυπωμένη και μπορεί άνετα να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί . Το λειτουργικό - τελεστικό δεν μπορεί να έχει μια έκφραση . Έτσι βλέπομε να έχομε αναγνώσματα , ψαλσίματα και άλλα που διαμορφώνουν την πνευματική ατμόσφαιρα για την ψυχική και πνευματική ανάταση των πιστών .
\r\nΣτις μεγάλες πόλεις μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά στα χωριά πολλές φορές επειδή τα γνωρίζουν οι πιστοί παρατηρείται το φαινόμενο να τα λένε οι πιστοί ποιό γρήγορα από τον παπά .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Γιατί δεν έχουν βάλει μικρόφωνα στην Αγία Τράπεζα; \r\n \r\n
\r\n

\r\nΝομίζω όπου έχουν βάλει μικρόφωνα πάντα βάζουν και στην Αγία Τράπεζα. Δεν έχετε δίκιο εδώ .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Ή μήπως αυτά δεν ενδιαφέρουν τους πιστούς και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;\r\n \r\n
\r\n

\r\nΚαι βέβαια τους ενδιαφέρουν αλλά νομίζω ότι αυτοί έχουν λύσει αυτού του είδους προβληματισμούς .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Ε, τότε επιτρέψτε μου να σας πω, πως και το ξεμάτιασμα είναι χρήσιμο, αφού τόσος κόσμος το πιστεύει και μάλιστα έχει αποτέλεσμα\r\n \r\n
\r\n

\r\nΤο αν είναι χρήσιμο δεν το νομίζω , όσο για το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι προσωρινό .
\r\n
\r\n
(Μέχρι και το αγαπητέ μας Πολύκαρπε παραθέσατε! Μήπως έχετε μπερδέψει την έννοια του forum; Δεν είναι σαν το chat για να απαντάτε σε κάθε λέξη του συνομιλητή σας. Δεν είναι απαραίτητο. ~ Αυτά σα φιλική συμβουλή.)
\n
\n
Θα ξεκινώ την απάντηση μου στα γραφόμενά σας με τη σειρά που τα καταγράψατε, αφού πρώτα σας πω πως δε θα επιμείνω σε τέτοιου είδους διάλογο. Οι λόγοι είναι προφανείς νομίζω.
\n¤ Δεν είπα ότι είναι μαγεία αυτό που κάνει, ρώτησα εσάς αν αυτό θεωρείτε ότι είναι. Μου απαντήσατε (γητειά). Το λεξικό μου εξηγεί ετοιμολογικά τη λέξη αυτή ως εξής: αποτροπή / πρόκληση κάποιου κακο ή επιδίωξη κάποιου σκοπού με μάγια / μαγεία / μαγγανεία. Οπότε μιλάμε για το ίδιο πράγμα, απλά εσείς χρησιμοποιείσατε άλλη λέξη.
\n¤ Λέγοντας "μαγικά" εννοούσα όλα αυτά που περιλαμβάνει η τελετουργία των διαφόρων μυστηρίων της ορθόδοξης εκκλησίας. (Το κόψιμο μαλλιών κατά τη βάφτιση μου θυμίζει έντονα τη χρήση μαλλιών για μάγια π.χ.) Το ευχέλαιο είναι "μαγικό" με την έννοια πως ξορκίζει τα κακά πνεύματα και αγιάζει το χώρο (προστασία). Ας μη συνεχίσω με άλλα, εξάλλου η κάθε θρησκεία/ιερατείο έχει το δικό της τρόπο να εκφράζει τις πράξεις της. Αυτό που εσείς στην εκκλησία ονομάζεται μυστήριο, αλλόθρησκοι θα μπορούσαν να το ονομάσουν σαν μαγική τελετή (με ότι αυτό συνεπάγεται...) όπως ακριβώς κι εσείς θεωρείται μαγεία αυτά που κάνουν άλλες θρησκείες (αφρικανικές για παράδειγμα).
\n¤ Μυστήρια. Λέτε ότι τα ίδρυσε ο Κύριος και οι Απόστολοί του. Πείτε μου κάτι: ο Χριστός έδειξε στους παπάδες πώς να βαφτίζουν ένα παιδάκι (ενός έτους) και τι πρέπει να κάνει ο/η πνευματικός/ή πατέρας/μητέρα κατά το μυστήριο αυτό; Αυτός δίδαξε το "Ησαΐα Χόρευε" και το "Η δε γυνί να φοβείται τον άνδρα";
\n¤ Οι βοηθοί ενός ιερέα είναι γνωστό πως δεν πρέπει να περάσουν μπροστά απ\' την Αγία Τράπεζα. Ό,τι κάνει εκεί ο παπάς το κάνει μόνος του!
\n¤ Τα λόγια που αναφέρει τότε ναι μεν υπάρχει δυνατότητα να τα διαβάζουν κι άλλοι, αλλά ποτέ δεν τα φωνάζουν (αναφέρομαι στη φάση που ο κληρικός κουνάει το μαντήλι και ψιθυρίζει προσευχές).
\n¤ Δυστυχώς οι πιστοί της εκκλησίας δεν έχουν κανενός είδους προβληματισμό για τη θρησκεία τους, παρά μόνο για το τι θα φορέσουν στην Ανάσταση.
\n¤ Και για να επιστρέψουμε (επιτέλους!) στο θέμα μας: είναι χρήσιμο το ξεμάτιασμα γιατί ακόμα κι αν το κάνουν οι παπάδες, δεν είναι διαθέσιμοι όλες τις ώρες (ενώ οι συγγενείς είναι). Όσο για το προσωρινό αποτέλεσμα, δε συμφωνώ. Εκτός κι αν εννοείται μακροπρόθεσμα. Δηλαδή η ευχή της εκκλησίας προστατεύει εφόρου ζωής;
\n
\nΓια να τελειώσω με αυτό το κατά 90% εκτός θέματος post μου, θα ήθελα να παρακαλέσω εσάς και κάποιους άλλους που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους, να μην μπλέκουν σε κάθε συζήτηση την εκκλησία και τη θρησκεία τους. Το θέμα μας είναι σαφέστατα άσχετο με αυτή και με οποιαδήποτε άλλη αίρεση. Ας επιστρέψουμε λοιπόν σ\' αυτό...
\r\n
\r\n
[QUOTE=Antonia][i]Μήπως έχετε μπερδέψει την έννοια του forum; Δεν είναι σαν το chat για να απαντάτε σε κάθε λέξη του συνομιλητή σας. Δεν είναι απαραίτητο. ~ Αυτά σα φιλική συμβουλή.)
\r\n
\r\nΑγαπητή μου
\r\nΣας ευχαριστώ για τη φιλική συμβουλή Σας . Γνωρίζω ότι το forum δεν είναι chat , αλλά υποχρεώθηκα να απαντήσω στο post Σας με αυτό τον τρόπο διότι από τις εννέα προτάσεις της οι οκτώ ήταν με ερωτηματικό .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Για να τελειώσω με αυτό το κατά 90% εκτός θέματος post μου, .\r\n \r\n
\r\n

\r\nΤώρα εφόσον πιστεύεις ότι η απάντησή σου είναι εκτός θέματος κατά 90% θα σου απαντήσω προσωπικά .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n θα ήθελα να παρακαλέσω εσάς και κάποιους άλλους που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους, να μην μπλέκουν σε κάθε συζήτηση την εκκλησία και τη θρησκεία τους\r\n \r\n
\r\n

\r\nΓια αυτό θα ήταν καλύτερο στους όρους εγγραφής να θέτατε περιορισμό να μην εγγράφονται Χριστιανοί .Όμως μια απλή αναδρομή στα posts του θέματος αυτού θα έβλεπες ότι εσύ πρώτη αναφέρεις την Εκκλησία post 3 καθώς και σε άλλα 12 posts αναφέρονται απόψεις με εκκλησιαστικό - χριστιανικό περιεχόμενο . Τα δικά μου ενοχλούν ;
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Το θέμα μας είναι σαφέστατα άσχετο με αυτή και με οποιαδήποτε άλλη αίρεση.\r\n \r\n
\r\n

\r\nΕίναι προσωπική σου άποψη .
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Ας επιστρέψουμε λοιπόν σ\' αυτό..\r\n \r\n
\r\n

\r\nΝαι και περιμένω απάντηση στις αρχικές μου ερωτήσεις αν θέλει ο Μιχάλης .
\r\n
2006-05-31 17:32
\r\n
Αγαπητέ Πολύκαρπε, επειδή βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, πουθενά δεν είπα πως ξεματιάζω με το λάδι, απλά παρέθεσα ορισμένες τεχνικές που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως αυτή με το λάδι και μερικές άλλες.
\r\nΑν ενδιαφέρεστε, όταν ξεματιάζω, το κάνω διαβάζοντας την "Ευχή εις Βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιεί η Εκκλησία και εκδίδει και σε βιβλιαράκι μαζί με μερικές άλλες ευχές, για όποιον πιστό ενδιαφέρεται να προσεύχεται. Δυστυχώς, από την πολυχρησία, το βιβλιαράκι έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να σας παραθέσω εκδόσεις κτλ. Οπότε, παρακαλώ να μη βιάζεστε να μιλάτε για "γητειές" και τα τοιαύτα, δεδομένου ότι, όσο και αν παρόμοιες τεχνικές πολεμήθηκαν από την Εκκλησία, επέζησαν καλώς ή κακώς και ορισμένοι θεωρούν (πάλι καλώς ή κακώς) πως έχουν αποτελέσματα. Να σας υπενθυμίσω τελειώνοντας, πως αν ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, θα βρείτε παρόμοιες "μαγικές" τελετουργίες να επιτελούνται από Πατριάρχες (βλέπε τελετουργική θυσία των σφαγμένων και τεμαχισμό τους από τον Αβραάμ, τελετουργική κατεδάφιση των τειχών της Ιεριχούς από τους Εβραίους υπό τον Μωϋσή κτλ)
\r\n
\r\n
[QUOTE=Μιχάλης]Αγαπητέ Πολύκαρπε, επειδή βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, πουθενά δεν είπα πως ξεματιάζω με το λάδι, απλά παρέθεσα ορισμένες τεχνικές που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως αυτή με το λάδι και μερικές άλλες.
\r\nΑν ενδιαφέρεστε, όταν ξεματιάζω, το κάνω διαβάζοντας την "Ευχή εις Βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιεί η Εκκλησία και εκδίδει και σε βιβλιαράκι μαζί με μερικές άλλες ευχές, για όποιον πιστό ενδιαφέρεται να προσεύχεται. Δυστυχώς, από την πολυχρησία, το βιβλιαράκι έχει καταστραφεί και δεν είναι δυνατό να σας παραθέσω εκδόσεις κτλ. Οπότε, παρακαλώ να μη βιάζεστε να μιλάτε για "γητειές" και τα τοιαύτα, δεδομένου ότι, όσο και αν παρόμοιες τεχνικές πολεμήθηκαν από την Εκκλησία, επέζησαν καλώς ή κακώς και ορισμένοι θεωρούν (πάλι καλώς ή κακώς) πως έχουν αποτελέσματα. Να σας υπενθυμίσω τελειώνοντας, πως αν ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, θα βρείτε παρόμοιες "μαγικές" τελετουργίες να επιτελούνται από Πατριάρχες (βλέπε τελετουργική θυσία των σφαγμένων και τεμαχισμό τους από τον Αβραάμ, τελετουργική κατεδάφιση των τειχών της Ιεριχούς από τους Εβραίους υπό τον Μωϋσή κτλ)[/QUOTE
\r\nΦίλε μου
\r\nκατ \' αρχή συγνώμη γιατί , άσχετα αν προσωπικά πίστεψα ότι όντως το ξεμάτιασμά σου το κάνεις με νερό και λάδι , δεν πρόσεξα ότι δεν αναφέρεις πουθενά πως ξεματιάζεις , με ποιο τρόπο . Όμως θα παρατηρήσατε ότι λέγω << Αν χρησιμοποιείς το λάδι μέσα σε νερό >> .Δεν το λέγω για να δικαιολογηθώ αλλά έχω κρατήσει και κάποια επιφύλαξη .
\r\nΜε ευχαρίστηση διάβασα ότι έχετε προς χρήση σας τις ευχές της Εκκλησίας . Η ανάγνωσή τους και από λαϊκούς είναι επιτρεπτό και σωστό .Έτσι η αναφορά μου σε γητειές δεν αφορούν πλέον εσάς . Το αν υπάρχουν << παρόμοιες τεχνικές >> και έχουν κάποια << αποτελέσματα >> μήπως αυτές τις τεχνικές πρέπει να εξετάσομε ;
\r\nΓια τις περιπτώσεις που αναφέρεσαι θα τις μελετήσω και θα απαντήσω .
\r\nΓια οποιαδήποτε παρεξήγηση ζητώ συγνώμη .
\r\n
2006-06-07 22:58
\r\n
Φίλε μου, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης από πλευράς μου τουλάχιστον. Απλά έγραψα κάποιες διευκρινίσεις για να μην καταλήγουμε σε ασφαλμένα συμπεράσματα. Ξαναλέω, λοιπόν, πως το ξεμάτιασμα που κάνω εγώ στηρίζεται πάνω στην Ευχή εις Βασκανίαν και είναι αυτό που εγώ προσωπικά έχω δει πως έχει αποτελέσματα. Για τις υπόλοιπες τεχνικές δεν γνωρίζω την αποτελεσματικότητά τους, πάντως άνθρωποι που τις εξασκούν μου έχουν πει πως έχουν δει αποτέλεσμα.
\r\n
\r\n
Φίλε Μιχαλη
\r\nΌπως σου υποσχέθηκα επανέρχομαι στο θέμα του Αβραάμ και της Ιεριχούς .
\r\nΣτο θέμα του Αβραάμ . Θεός θέλοντας να ικανοποιήσει την απορία του Αβραάμ πως θα γνωρίσει ότι η υπόσχεσή Του ότι θα κληρονομήσει την γήν που του υπεσχέθη του ζητά να προσφέρει θυσία << 9 είπε δε αυτω• λάβε μοι δάμαλιν τριετίζουσαν και αίγα τριετίζουσαν και κριόν τριετίζοντα και τρυγόνα και περιστεράν. 10 έλαβε δε αυτω πάντα ταύτα και διείλεν αυτά μέσα και έθηκεν αυτά αντιπρόσωπα αλλήλοις, τα δε όρνεα ου διείλε. 11 κατέβη δε όρνεα επί τα σώματα, επί τα διχοτομήματα αυτών, και συνεκάθησεν αυτοίς Άβραμ. 12 περί δε ηλίου δυσμάς έκστασις επέπεσε τω Άβραμ, και ιδού φόβος σκοτεινός μέγας επιπίπτει αυτω. 13 και ερρέθη προς Άβραμ• γινώσκων γνώση ότι πάροικον έσται το σπέρμα σου εν γη ουκ ιδία, και δουλώσουσιν αυτούς και κακώσουσιν αυτούς και ταπεινώσουσιν αυτούς τετρακόσια έτη. 14 το δε έθνος, ω εάν δουλεύσωσι, κρινώ εγώ• μετά δε ταύτα εξελεύσονται ώδε μετά αποσκευής πολλής. >> .
\r\nΔεν προκύπτει πουθενά κάτι το <<μαγικόν >>. Εμένα δυό πράγματα με προβληματίζουν , το << τριετίζουσαν >> και το << φόβος σκοτεινός >> που αναφέρονται τι να θέλουν να δηλώσουν ;
\r\nΓια την Ιεριχώ .
\r\nΤο γεγονός περιγράφεται στον Ιησού του Ναυή , κεφ.6 .
\r\n<<, 13 και οι επτά ιερείς οι φέροντες τας σάλπιγγας τας επτά προεπορεύοντο εναντίον Κυρίου, και μετά ταύτα εισεπορεύοντο οι μάχιμοι και ο λοιπός όχλος όπισθεν της κιβωτού της διαθήκης Κυρίου• και οι ιερείς εσάλπισαν ταις σάλπιγξι, και ο λοιπός όχλος άπας περιεκύκλωσε την πόλιν εξάκις εγγύθεν 14 και απήλθε πάλιν εις την παρεμβολήν. ούτως εποίει επί εξ ημέρας. 15 και τη ημέρα τη εβδόμη ανέστησαν όρθρου και περιήλθοσαν την πόλιν εν τη ημέρα εκείνη επτάκις• 16 και εγένετο τη περιόδω τη εβδόμη εσάλπισαν οι ιερείς, και είπεν Ιησούς τοις υιοίς Ισραήλ• κεκράξατε, παρέδωκε γαρ Κύριος υμίν την πόλιν. 20 και εσάλπισαν ταις σάλπιγξιν οι ιερείς• ως δε ήκουσεν ο λαός των σαλπίγγων, ηλάλαξε πας ο λαός άμα αλαλαγμω μεγάλω και ισχυρω και έπεσεν άπαν το τείχος κύκλω, και ανέβη πας ο λαός εις την πόλιν. >>
\r\nΔεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι επτά σάλπιγγες και οι αλαλαγμοί του κόσμου προκάλεσαν την κατεδάφιση των τειχών επικαλούμενος το φαινόμενο του συντονισμού . Τότε θα πρέπει να δεχθούμε ότι τους Ιταλούς τους νικήσαμε γιατί οι στρατιώτες μας φωνάζανε <<αέρα >> και δεν πολεμήσανε όπως πολέμησαν .
\r\nΑν αυτά θεωρούνται <<μαγικές >> τελετές τότε τι πρέπει να πούμε για τα όσα γίνονται μεταξύ Μωϋσή και Φαραώ ; Μωϋσή και Ισραηλιτών ;
\r\nΤο τι θεωρείται μαγικό μπορείτε να το δείτε εκεί στους διαλόγους του Μωϋσή και Φαραώ , π.χ. ΕΞΟΔΟΣ 7.
\r\n8 Και είπε Κύριος προς Μωυσήν και Ααρών λέγων• 9 και εάν λαλήση προς υμάς Φαραώ λέγων• δότε ημίν σημείον ή τέρας, και ερείς Ααρών τω αδελφω σου• λάβε την ράβδον και ρίψον επί την γην εναντίον Φαραώ και εναντίον των θεραπόντων αυτού, και έσται δράκων. 10 εισήλθε δε Μωυσής και Ααρών εναντίον Φαραώ και των θεραπόντων αυτού και εποίησαν ούτως, καθάπερ ενετείλατο αυτοίς Κύριος• και έρριψεν Ααρών την ράβδον εναντίον Φαραώ, και εναντίον των θεραπόντων αυτού, και εγένετο δράκων. 11 συνεκάλεσε δε Φαραώ τους σοφιστάς Αιγύπτου και τους φαρμακούς, και εποίησαν και οι επαοιδοί των Αιγυπτίων ταις φαρμακείαις αυτών ωσαύτως. 12 και έρριψαν έκαστος την ράβδον αυτών, και εγένοντο δράκοντες• και κατέπιεν η ράβδος η Ααρών τας εκείνων ράβδους.
\r\n
2006-02-24 13:05
\r\n
R-b-t3r,λες ότι άλλο το να επικαλείσαι κάποιες ανώτερες δυνάμεις και άλλο το να τις σέβεσαι.Από τη στιγμή που επικαλείσαι κάποιον,σημαίνει ότι τον αποδέχεσαι,αναγνωρίζεις πως μπορεί να σε βοηθήσει και κατά συνέπεια το σέβεσαι.Γιατί,πώς γίνεται από τη μια να ζητάς και να αποδέχεσαι τη βοήθεια κάποιου και ταυτόχρονα να μην το σέβεσαι;Δηλαδή,αν,επί παραδείγματι,πούμε σε μια δύσκολη στιγμή το "Πάτερ Ημών" σημαίνει ότι ζητάμε βοήθεια από κάποιον που δεν δεχόμαστε ως Θεό και στήριγμά μας;Τότε γιατί να επικαλεστούμε Εκείνον και όχι άλλες δυνάμεις;Και εκτός των άλλων,αν ζητούσες βοήθεια καιροσκοπικά,να\'σαι σίγουρος ότι ο Θεός δεν θα επενεργούσε για να "ξεματιαστεί" κάποιος.Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω υπό την προυπόθεση βεβαίως ότι στο "ξεμάτιασμα" επικαλούμαστε το Χριστό και την Παναγία.Γιατί αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο,που θεωρητικά τουλάχιστον το δίνω λίγες πιθανότητες,τότε το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις...
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Δηλαδή,αν,επί παραδείγματι,πούμε σε μια δύσκολη στιγμή το Πάτερ Ημών" σημαίνει ότι ζητάμε Και εκτός των άλλων,αν ζητούσες βοήθεια καιροσκοπικά,να\'σαι σίγουρος ότι ο Θεός δεν θα επενέβαινε για να "ξεματιαστεί" κάποιος.\r\n \r\n
\r\n
μην το πάρεις στραβά αυτό δεν το εννοώ προσβλητικά: από που και ως που μπορείς να σκέφτεσαι σαν κάτι που δεν κατανοείς (σαν Θεός δηλαδή)???. Ο Θεός μπορεί να παρεμβαίνει για χίλιους δύο λόγους οι οποίοι έχουν σχέση και με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αν υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος στο σύμπαν τότε θα είχες κάποιο δίκιο. Κάποιος άγιος κάποτε είπε ότι:" Ο Θεός στέλνει βροχή (ευεργεσία δηλαδή) επί δικαίων και επί αδίκων". Δεν χρειάζεται να είσαι άγιος για να επικαλείσαι τον Θεό. Τα αποτελέσματα είναι που διαφέρουν και εξηγούμαι παρακάτω.
\r\n
\r\nΥπάρχει μια ιστορία που οι γιοί ενός εβραίου ιερέα εξόρκισαν έναν δαίμονα στο όνομα του Χριστού. Ο δαίμονας έφυγε, αλλά τους είπε: "εγώ τον Ναζωραίο τον γνωρίζω, εσείς όμως γιατί επικαλείστε το όνομά του??". Αυτά τα έλεγε διότι δεν πιστεύαν στον Χριστό, απλώς τον επικαλέστηκαν. Ο δαίμονας μετά τους "άλλαξε τα φώτα" ακριβώς για αυτόν τον λόγο...
\r\n
\r\nΝα σου υπενθυμίσω ότι οι "ξεματιαστές" "εισπράτουν" μέρος από το "μάτι" με το που ξεματιάζουν. Λές ο Θεός να μεταφέρει μέρος από το "μάτι" και στον άλλο??? Για ποιόν λόγο???
\r\n
2006-02-23 15:44
\r\n
Πάντως ανεξάρτητα αν θεωρούμε μόνο τις ευχές της Εκκλησίας σωστές,άτομα του περιβάλλοντός μου έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του "ματιού" με τις μεθόδους που έχουν λάδι και νερό.Δεν ξέρω αν αυτές είναι όντως δεισιδαιμονικές,γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τα λόγια και τις ευχές που λένε οι "ξεματιάστρες" εκείνη την ώρα.Δεν ξέρω δηλαδή τι επικαλούνται.Αν επικαλούνται με τα λόγια τους το Χριστό και την Παναγία δεν το βρίσκω κακό,εξάλλου αυτές οι μέθοδοι φέρνουν αποτέλεσμα.Το να ζητάς δηλαδή τη βοήθεια του Θεού για κάποιον άλλο,γιατί να είναι κακό;Μόνο και μόνο επειδή δεν λέει τις ευχές κάποιος ιερέας;Αν κάποιος γνωρίζει να μας παραθέσει τα λόγια και τις ευχές με το λάδι και το νερό θα βοηθούσε πολύ τη συζήτηση.
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Είναι πολύ σωστό και λογικό το ερώτημά σου αλλά δεν έχω απάντηση, όσο και αν έψαξα όλα αυτά τα χρόνια. Μην ξεχνάς ότι οι τελετουργίες αυτές δεν είναι διαδεδομένες στο ευρύ κοινό αλλά σε κλειστούς κύκλους ανθρώπων και αυτό και μόνο κάνει ακόμα δυσκολότερη την αναζήτηση του αρχικού αιτίου, το οποίο ίσως να αγνοούσαν ακόμα και εκείνοι που εξασκούσαν αυτές τις τεχνικές.\r\n \r\n
\r\n
Χμμ Μιχάλη έχεις δίκιο. Όπως το βλέπω εγώ αν δέν ξέρεις το ακριβές περιεχόμενο και "πρακτικό" του ξεματιάσματος είναι λίγο δύσκολο να φτάσεις στην πηγή του όση πρόσβαση να έχεις και σε λαογραφικό υλικό. Το ότι καταδικάζονται και από την επίσημη θρησκεία δεν βοηθά επίσης την αναζήτηση...
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Προσωπικά, επειδή τυγχάνει να μου συμβαίνει συχνά το φαινόμενο αυτό (σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το κάνω μόνη μου στον εαυτό μου, χωρίς βέβαια να ξέρω το πώς και το γιατί) πιστεύω πως εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αρνητικές ενέργειες μας αποστέλονται από τους γύρω. Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κάνουν και τα "μαγικά" τους το λαδάκι ή το νερό ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. \r\n \r\n
\r\n
Αντωνία, προφανώς τραβάς την προσοχή των άλλων με τον α ή β τρόπο. Συνήθως το μάτι προκαλείται από συναισθήματα ζήλειας...
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Αν το "μάτι" είναι προϊόν και αποτέλεσμα του μυαλού και των εγκεφαλικών ενεργειακών κυμάτων ενός ατόμου (άσχετα απ\' το αν το κάνει άθελά του ή επίτηδες με σκοπό να βλάψει) δε θα μπορούσε πολύ απλά να περνά και πάλι με τη σκέψη; Η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση ή η "αντεπίθεση" δε θα μπορούσαν να είναι λύσεις στο πρόβλημα;\r\n \r\n
\r\n
Γίνεται αλλά ο μέσος άνθρωπος, (όπως και ο υποφαινόμενος δεν έχουν ιδέα πως να το κάνουν)... Η αύρα είναι άμυνα αλλά "σπάει", αν δεχθεί δυσανάλογη "πίεση"...
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n Δηλαδή είναι πραγματικά αυτά που κάνουν τον "ασθενή" να νιώσει καλύτερα; Ή κατά βάθος αυτό που συμβαίνει είναι ο ίδιος από μόνος του, επειδή ακριβώς πιστεύει, να γίνεται καλά;\r\n \r\n
\r\n
Βοηθούν, αλλά από προσωπική εμπειρία, δεν υπάρχει καλύτερο αντίδοτο για το μάτι από λίγο λάδι διαβασμένο από παπα... (και όμως δουλεύει!!! ακούγομαι γραφικός αλλα συνέβει και μάλιστα όταν δεν πίστευα, είναι δηλαδή άσχετο από την πίστη σου...)
\r\n