ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/μεταβιβάζεται η αρνητική ενέργεια?

μεταβιβάζεται η αρνητική ενέργεια?

mika39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από AREIANOS
\r\n
Πάντως ανεξάρτητα αν θεωρούμε σωστές μόνο τις ευχές της Εκκλησίας σωστές,άτομα του περιβάλλοντός μου έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του "ματιού" με τις μεθόδους που έχουν λάδι και νερό.Δεν ξέρω αν αυτές είναι όντως δεισιδαιμονικές,γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τα λόγια και τις ευχές που λένε οι "ξεματιάστρες" εκείνη την ώρα.Δεν ξέρω δηλαδή τι επικαλούνται.Αν επικαλούνται με τα λόγια τους το Χριστό και την Παναγία δεν το βρίσκω κακό,εξάλλου αυτές οι μέθοδοι φέρνουν αποτέλεσμα.Το να ζητάς δηλαδή τη βοήθεια του Θεού για κάποιον άλλο,γιατί να είναι κακό;Μόνο και μόνο επειδή δεν λέει τις ευχές κάποιος ιερέας;Αν κάποιος γνωρίζει να μας παραθέσει τα λόγια και τις ευχές με το λάδι και το νερό θα βοηθούσε πολύ τη συζήτηση.
\r\n \r\n
\r\n

\r\nΜπορεί να επικαλούνται ότι θέλουν, το θέμα είναι πώς τους επικαλούνται και τί άλλο λένε...
\r\nΚαι εγώ μπορώ να σε προσφωνώ και να σε επικαλούμαι αλλά έχει σημασία το πώς: σαν φίλο, σαν ανώτερο, σαν ίσο, σαν υπηρέτη ???
\r\nΣε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις σε επικαλούμαι, σε σέβομαι όμως???
\r\n
2007-01-10 10:33
\r\n
Δεν πιστευω οτι μεταβιβαζεται η αρνητικη ενεργεια...ομως το οτι επηρεαζει την θετικη μετατρεπωντας την σε αρνητικη τοτε αυτο μπορει να συμβει...Τα ΗΜ κυματα που παλλονται πιθανον επηρεαζουν αλλα οταν ερχονται σε αμεση επαφη...εδω μπορει να συνεισφερει πολυτιμες πληροφοριες και η επιστημη για τα ενεργειακα πεδια....και το πως αλληλεπιδρουν μεταξυ τους.
\r\n
2007-01-10 10:54
\r\n
Δεν το εχω σκεφτει ποτε ετσι αλλα αν σκεφτομαστε το ματιασμα σαν αλλαγη κυματων...αυτο θα εξηγουσε ισως αυτο που συνεβει στην οικογενεια μου. Καθε φορα που μας επισκεφτηκε ενα συγκεκριμενο ατομο καηκαν στο σπιτι τουλαχιστον δυο λαμπες και χαλασε καποια ηλεκτρικη συσκευη. Και εκτος απο αυτο τσακωθηκαμε παντα και με τον αντρα μου. Ενιωσα στο σωμα μου την αρνητηκη ενεργεια αυτου του προσωπου, αλλα δεν μπορουσα και να πιστεψω οτι με τον αρνητισμο του θα χαλασει ηλεκτρικες συσκευες. Και ομως ειναι αληθεια, το παρατηρησα για μεγαλο διαστημα που ερχοταν τακτικα. Απο τοτε που αποφασισαμε να αποφυγουμε και να προστατευθουμε απο το ατομο, ειμαστε πολυ καλυτερα. Το οτι τα κυματα που εκπεμπει ο ανθρωπος επιρεαζουν τα ηλεκτρικα κυματα τον συσκευων το εχω παρατηρησει και απο θετικης αποψης. Εχει συμβει πολλες φορες που χαλαει μια συσκευη.....ερχεται καποιος αλλος να την δοκιμασει και ....τσουπ....δουλευει. Δεν ειναι παραξενο? Ισως τελικα μας επιρεαζουν τα δικα μας και ολα τα κυματα που υπαρχουν στον αερα περισσοτερα απ οτι νομιζουμε? Ισως υπαρχει καποιος που ξερει περισσοτερα για αυτο το θεμα?
\r\nφιλικα
\r\nΕρικα
\r\n
2007-01-10 17:39
\r\n
Κάτι παρόμοιο είχα παρατηρήσει και εγώ με ορισμένα άτομα ...
\r\nΚαι νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου τελικά.
\r\nΔιαβάζοντας το μήνυμα σου αρχίζω και σκέφτομαι ίσως πως δεν ήταν η ιδέα μου ...
\r\nΘα με ενδιέφερε να μάθω και γω ...αν ξέρει κάποιος να μας πει τι συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις ....
\r\nΑααα καλωσόρισες επί τη ευκαιρία ...
\r\n
\r\nΔ.
\r\n
2007-01-10 22:28
\r\n
Καλησπέρα.
\r\n
\r\nΠολύ καλό το θέμα και πιστεύω αφορά αρκετό “καθημερινό” κόσμο.
\r\n
\r\nΈνας πολύ καλός γείτονάς μας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν ένα έτος περίπου, όταν έβλεπε κάποιον καλοντυμένο και σχολίαζε το άψογο ντύσιμό του/της και το πόσο όμορφος/η ήταν, μετά από 1-2 λεπτά το άτομο αυτό χασμουριόταν συνέχεια και είχε τάσεις υπνηλίας.
\r\nΣτην αρχή το διασκεδάζαμε, αλλά στη συνέχεια ήταν απίστευτα κουραστικό, λες και είχαμε πάρει υπνωτικά!!! Προσπαθούσαμε να τον αποφεύγουμε, όταν ήταν δυνατό.
\r\n
\r\nΗ κοπέλα του αδελφού μου είναι ξένη και δεν τα πιστεύει καθόλου αυτά με το μάτι και τη βασκανιά. Κάποια στιγμή ήταν χάλια και υπέφερε από φρικτό πονοκέφαλο, ο πατέρας μου τη ξεμάτιασε και μετά από 5’ σιγά σιγά άρχισε να συνέρχεται. Όταν της το είπαμε δεν το πίστευε, αλλά είχε μείνει με ανοικτό το στόμα.
\r\n
\r\nLUX, φοβερό αυτό με τα τετράγωνα. Φαντάζομαι χρησιμοποιούνται για καλό αλλά και για κακό σκοπό.....
\r\n
\r\nΊσως το λέμε και μάτι γιατί τα μάτια μας εκτός και από πύλη εισόδου είναι και πύλη εξόδου μηνυμάτων;;;; (Λέω εγώ τώρα....)
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από labros
\r\n
Ίσως το λέμε και μάτι γιατί τα μάτια μας εκτός και από πύλη εισόδου είναι και πύλη εξόδου μηνυμάτων;;;;
\r\n \r\n
\r\n
Τα μάτια επίσης λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής...
\n
\nΘα ήθελα εδώ να παραθέσω μια εξήγηση ονείρου από ένα μικρό ονειροκρίτη που πιστεύω πως κρύβει μια σημαντική πληροφορία.
\n "Αν δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε ωραία και ζωηρά μάτια θα έχετε μεγάλες επιτυχίες στη δουλειά σας, αλλά και στα αισθηματικά σας. Αν όμως δεν βλέπετε καλά και τα μάτια σας δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα έχετε οικονομικές στεναχώριες.[...] Αν ονειρευτείτε ότι έχετε γαλανά μάτια τρέφετε άσχημα αισθήματα για τους φίλους σας και τους οικείους σας. Τα μαύρα και καστανά μάτια συμβολίζουν την αγάπη και τη φιλία."
\n
\nΤώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω αυτό. Παρατηρήσατε πως ενώ στην αρχή μιλάει για όμορφα και ζωηρά μάτια που εξηγούνται ως καλό όνειρο, στο τέλος λέει πως τα γαλανά μάτια είναι άσχημο;; Πού θέλω να καταλήξω...; Μήπως έχει πάρει το αυτί σας τη θεωρία (?) πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια ματιάζουν πιο εύκολα και σε χειρότερο βαθμό; Είναι τυχαία αυτή η σύμπτωση; Απλά αναρωτιέμαι...
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
\r\n
Μήπως έχει πάρει το αυτί σας τη θεωρία (?) πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια ματιάζουν πιο εύκολα και σε χειρότερο βαθμό; Είναι τυχαία αυτή η σύμπτωση; Απλά αναρωτιέμαι...
\r\n \r\n
\r\n

\r\nΠαρόλο που ανήκω στους "ανοιχτοχρωμομάτηδες" δε πιστεύω ότι ματιάζω οποιονδήποτε (παρόλο που το χω προσπαθήσει ).
\r\nΣτο ερώτημά σου Αντωνία θέλω να αναφέρω πως αυτό το έχω ακούσει και εγώ από όλους όσους κάποτε έτυχε να συζητήσουμε για τη βασκανία.
\r\nΜάλλον όμως θα ναι κανά κατάλοιπο από τα γνωστά σύνδρομα κατωτερότητας που τρέφουν οι "σκουροχρωμομάτηδες" .
\r\nΜόνο τέτοια εξήγηση μπορώ να δώσω, μιας και το ζήτημα της εκπομπής αρνητικής ενέργειας μάλλον σχετίζεται με εσωτερικές "δυνάμεις"-κίνητρα.
\r\n
\r\n
Κατά τη γνώμη και επειδή έχω βιώσει εγώ η ίδια κάποιες καταστάσεις, η αρνητική ενέργεια μεταβιβάζεται. Άλλοι το αποκαλούν μάτι και άλλοι απλά εκπομπή αρνητικής ενέργειας. Προσωπικά, δε νομίζω ότι το χρώμα των ματιών παίζει τόσο πολύ ρόλο. Έχω κατα καιρούς συναναστραφεί με αρκετά άτομα που εξέπεμπαν αρνητική ενέργεια και δεν είχαν πάντα γαλανά μάτια. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι ο εσωτερικός κόσμος του ατόμου και όσα κρύβει εκεί μέσα. Δεν πρέπει να είναι τόσο θέμα συνειδητής ζήλιας ή κακίας. Μάλλον, η αρνητική αυτή ενέργεια πηγάζει από το ασυνείδητο και αυτό είναι ακόμα χειρότερο γιατι το άτομο δε μπορεί να το αντιληφθεί και να το ελέγξει.
\r\n
\r\nΣύνηθως τα άτομα που επηρεάζονται από αυτή την εκπομπή αρνητικών κυμάτων είναι τα άτομα που, για διάφορους λόγους, δεν έχουν αναπτύξει τις ψυχικές και ενεργειακές άμυνες τους, δεν έχουν "θωρακίσει", ας μου επιτραπεί ο όρος, τον εαυτό τους, δεν έχουν τονώσει την "αύρα" τους.
\r\n
\r\n
Παιδιά καλησπερούδια!
\r\n
\r\nΣτον τόπο καταγωγής μου (Καλαμάτα) αλλά και στην γειτονική Ηλεία, το μάτι είναι παραπάνω από αποδεκτό από τον απλό φυσικά κόσμο και υπάρχουν πολλές τεχνικές για να αντιμετωπιστεί.
\r\n
\r\nΝερό και λάδι, ευχές και τα λοιπά από τις πιό κοινότυπες. Προσωπικά πιστεύω ότι το μάτι είναι μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας από κάποιο άτομο σε άλλο. Η αρνητική ενέργεια που εκπέμπουν πολλά άτομα πιστεύω ότι μεταβιβάζεται προκαλώντας διάφορες οργανικές διαταραχές (χασμουρητά, υπνηλία, πονοκεφάλους) στα άτομα τα οποία τυγχάνει να βρίσκονται στο "στόχο".
\r\n
\r\nΑναφορικά με το αν κάποια άτομα μπορούν λόγω του χρώματος των ματιών τους να ματιάζουν ευκολότερα από κάποια άλλα, μπορώ να πω ότι δεν το ήξερα. Δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο στην περιοχή από την οποία κατάγομαι, αντίθετα εκεί πιστεύουν ότι κάποιοι έχουν ταλέντο στο μάτι ιδιαίτερα αν έχουν γεννηθεί κάποια συγκεκριμένη μέρα ή ώρα (Μεγάλη Εβδομάδα, Σάββατα για να αναφέρω παραδείγματα), σε σημείο που να μπορούν να βλάψουν ακόμα και σοβαρά κάποιον.
\r\n
\r\nΓια παράδειγμα αναφέρω πώς στην πόλη της αρραβωνιατικιάς μου μια καλή της θεία (που πιστεύει ακράδαντα στην βασκανία) ανέφερε πως κάποια συγχωριανή της λόγω προσωπικής ζήλειας ματιάζει εγγύους. Μάλιστα ανέφερε ότι πολλές έγγυες κοπέλες στην περιοχή αποφεύγουν να περνούν από το σπίτι της συγκεκριμένης γυναίκας για το φόβο της αποβολής. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν τυγχάνει καμίας αποδείξεως, μάλλον πρόκειται περί προλήψεως, αλλά όπως λέει και ο λαός, "Ο φόβος φυλάει τα έρημα".
\r\n
\r\n.......από την άλλη να μου πείτε πώς δεν υπάρχει και καπνός χωρίς φωτιά.........
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
\r\n
Τα μάτια επίσης λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής...
\r\n
\r\nΘα ήθελα εδώ να παραθέσω μια εξήγηση ονείρου από ένα μικρό ονειροκρίτη που πιστεύω πως κρύβει μια σημαντική πληροφορία.
\r\n "Αν δείτε στον ύπνο σας ότι έχετε ωραία και ζωηρά μάτια θα έχετε μεγάλες επιτυχίες στη δουλειά σας, αλλά και στα αισθηματικά σας. Αν όμως δεν βλέπετε καλά και τα μάτια σας δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα έχετε οικονομικές στεναχώριες.[...] Αν ονειρευτείτε ότι έχετε γαλανά μάτια τρέφετε άσχημα αισθήματα για τους φίλους σας και τους οικείους σας. Τα μαύρα και καστανά μάτια συμβολίζουν την αγάπη και τη φιλία."
\r\n
\r\nΤώρα θα μου πείτε γιατί το αναφέρω αυτό. Παρατηρήσατε πως ενώ στην αρχή μιλάει για όμορφα και ζωηρά μάτια που εξηγούνται ως καλό όνειρο, στο τέλος λέει πως τα γαλανά μάτια είναι άσχημο;; Πού θέλω να καταλήξω...; Μήπως έχει πάρει το αυτί σας τη θεωρία (?) πως τα ανοιχτόχρωμα μάτια ματιάζουν πιο εύκολα και σε χειρότερο βαθμό; Είναι τυχαία αυτή η σύμπτωση; Απλά αναρωτιέμαι...
\r\n \r\n
\r\n

\r\n
\r\nΕχω ακουσει να λενε οτι ειδικα τα γαλαζια ματια ειναι αυτα που ριχνουν το ματιασμα, γιατι τετοια ματια εχει ο διαολος...(λενε οι παπαδες)....
\r\nεπισης με βαση αυτο δε μου φαινεται τυχαιο που ο Χριστος αν και εχει ανοιχτοχρωμα και ζωηρα ματια που συμβολιζουν τη ζωντανια του...εντουτοις...ειναι πρασινα και οχι γαλαζια. Δεν τον εχω δει ζωγραφισμενο με αλλο χρωμα ματιων, παρα μονο στις βυζαντινες εικονες που τα εχουν καστανα.
\r\n
\r\nΑς δωσουμε και μια λογικη εξηγηση....τα εχουμε τα ψυχρα χρωματα, το πρασινο, το μπλε και το μωβ. Και τα θερμα χρωματα το κοκκινο το κιτρινο και το καφε.(και το πορτοκαλι...αλλα ζηταμε τα βασικα.)....
\r\nεχετε παρατηρησει οτι ενω τα ανοιχτοχρωμα ματια ειναι εντονα και ομορφα, ειναι λιγο ψυχρα? Οφειλεται στην ερμηνεια που τους εχουμε δωσει.
\r\nΤο ακριβως αντιθετο συμβαινει με τα σκουροχρωμα. Βγαζουν μια ζεστασια γιατι λογω παλι της ιδιοτητας που εχουμε δωσει ειναι πιο διεισδυτικα.
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από dragoness_crysta
\r\n
Ας δωσουμε και μια λογικη εξηγηση....τα εχουμε τα ψυχρα χρωματα, το πρασινο, το μπλε και το μωβ. Και τα θερμα χρωματα το κοκκινο το κιτρινο και το καφε.(και το πορτοκαλι...αλλα ζηταμε τα βασικα.)....
\r\n \r\n
\r\n
Ουπς, τώρα με έκανες να ξεχάσω όλα όσα μάθαινα τόσα χρόνια περί χρωμάτων! Για να μην μπλέξουμε τα μπούτια μας να διευκρινίσω μερικά πραγματάκια που ελπίζω να μη με βγάλουν εντελώς εκτός θέματος:
\n
  1. Τα βασικά χρώματα είναι ΤΡΙΑ (3) --> κίτρινο, κόκκινο και μπλε.
  2. Το μαύρο και το λευκό δεν είναι χρώματα (το μαύρο υπάρχει όταν λείπει το φως -ως γνωστόν τα χρώματα είναι η αντανάκλαση του φωτός στην εκάστοτε επιφάνεια-, ενώ το λευκό είναι όλα τα χρώματα μαζί -δηλαδή, το φως αντανακλάται πλήρως πάνω στην επιφάνεια γι\' αυτό και δε βλέπουμε κάποιο άλλο χρώμα).
  3. Θερμά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο κι όλες οι αποχρώσεις τους, ενώ ψυχρά είναι το μπλε και όλες οι αποχρώσεις του. Επίσης μεταξύ των ψυχρών συγκαταλέγονται και τα σκούρα χρώματα (βλ. μωβ, καφέ κλπ.) απ\' τη στιγμή που εμπεριέχουν το μπλε που είναι ψυχρό όπως έγραψα.
Στο θέμα μας τώρα.
\nΆσχετα από χρώματα ματιών, θα ήθελα να θέσω ένα ακόμα ερώτημα. Όσοι από εσάς έχετε αισθανθεί "ματιασμένοι" (ας χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο) έχετε προβληματιστεί ποτέ γιατί σας συνέβει κάποιες φορές ενώ κανείς δε σας είδε; Μήπως τελικά το "μάτι" δεν έχει να κάνει με οπτική επαφή, οπότε είναι και λανθασμένος ο όρος που χρησιμοποιούμε, αλλά με μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας ανεξαρτήτου απόστασης πομπού και δέκτη;
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
\r\n
Άσχετα από χρώματα ματιών, θα ήθελα να θέσω ένα ακόμα ερώτημα. Όσοι από εσάς έχετε αισθανθεί "ματιασμένοι" (ας χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο) έχετε προβληματιστεί ποτέ γιατί σας συνέβει κάποιες φορές ενώ κανείς δε σας είδε; Μήπως τελικά το "μάτι" δεν έχει να κάνει με οπτική επαφή, οπότε είναι και λανθασμένος ο όρος που χρησιμοποιούμε, αλλά με μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας ανεξαρτήτου απόστασης πομπού και δέκτη;
\r\n \r\n
\r\n

\r\n
\r\nΜου έχει συμβεί αρκετές φορές αυτό. Να αισθάνομαι άσχημα, να με ξεματιάζει η γιαγιά μου και να με βρίσκει ματιασμένη και εγώ να μην έχω καν βγει από το σπίτι. Δε ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς. Ούτε αν πιστεύω απόλυτα στο μάτι ξέρω. Σε αυτό που πιστεύω σίγουρα είναι η μεταφορά αρνητικής ενέργειας και αυτή μάλλον δεν εξαρτάται από την απόσταση πομπού και δέκτη. Ίσως όταν μας ξεματιάζουν να το καταπολεμούμε μέσω μιας μεθόδου αυθυποβολής που μας βοηθάει να τονώσουμε την αύρα μας και να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ενέργεια. Αυτό είναι όμως μόνο μια υπόθεση. Αν κάποιος έχει καμιά καλύτερη εξήγηση περιμένω με ανυπομονησία να την ακούσω.
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από melian
\r\n
Μου έχει συμβεί αρκετές φορές αυτό. Να αισθάνομαι άσχημα, να με ξεματιάζει η γιαγιά μου και να με βρίσκει ματιασμένη και εγώ να μην έχω καν βγει από το σπίτι. Δε ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς. Ούτε αν πιστεύω απόλυτα στο μάτι ξέρω. Σε αυτό που πιστεύω σίγουρα είναι η μεταφορά αρνητικής ενέργειας και αυτή μάλλον δεν εξαρτάται από την απόσταση πομπού και δέκτη. Ίσως όταν μας ξεματιάζουν να το καταπολεμούμε μέσω μιας μεθόδου αυθυποβολής που μας βοηθάει να τονώσουμε την αύρα μας και να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ενέργεια. Αυτό είναι όμως μόνο μια υπόθεση. Αν κάποιος έχει καμιά καλύτερη εξήγηση περιμένω με ανυπομονησία να την ακούσω.
\r\n \r\n
\r\n

\r\nΠιστεύω πως είναι θέμα αύρας.Αν η αύρα μας,η άμυνα μας,είναι δυνατή τότε ποιος ο λόγος να μας επηρεάσει η αρνητική ενέργεια?Συνήθως η αρνητική ενέργεια επηρεάζει άτομα με αδύναμη αύρα ή και άτομα που σε κάποια στιγμή η αύρα τους είναι πολύ ευάλωτη.Για την απόσταση πομπού και δέκτη πιστεύω πως για να γίνει αυτό,να μας επηρεάσει η αρνητική ενέργεια,ή το άτομο πρέπει να έχει ΄΄δύναμη΄΄,αφού το κάνει χωρίς να το θέλει,ή να το κάνει συνειδητά με υποβολή ή χρησιμοποιώντας τελετές κ.τ.λ.Για το πως ματιάζεται κάποιος υπάρχει η εξήγηση του ΄΄ζωώδης΄΄ μαγνητισμού.΄Δηλαδή το άτομο εκπέμπει χαμηλής συχνότητας μαγνητικά κύματα τα οποία προκαλούν και αυτό το φαινόμενο.Με τη τελετή του ΄΄ξεματιάσματος΄΄ προσπαθούμε να ΄΄εξουδετερώσουμε΄΄ το ΄΄κακό το μάτι΄΄,αυτά τα χαμηλής συχνότητας μαγνητικά κύματα.Ή προσπαθούμε να απωθήσουμε,μέσω της αυθυποβολής,τα αρνητικά κύματα,ενισχύοντας την άμυνα μας,την αύρα μας.Για αυτό λέγεται και πως αυτός-ή που ξεματιάζει παίρνει ένα μέρος της αρνητικής ενέργειας.Μερικοί αισθάνονται και τσιμπήματα στα χέρια τους.Άλλοι πιστεύουν πως για να μην τους επηρεάζει η αρνητική ενέργεια,όταν ξεματιάζουν,αρκεί να πλύνουν τα χέρια τους με μια μικρή ποσότητα αγιασμού και να τα αφήσουν να στεγνώσουν,χωρίς να τα σκουπίσουν.Όπως και να έχει,όποια και να είναι η εξήγηση η αρνητική ενέργεια μεταβιβάζεται.Εμεις το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τις ΄΄άμυνες΄΄ μας.
\r\n
2006-02-21 16:20
\r\n
Η Εκκλησία παραδέχεται υπάρχει το μάτιασμα (το έχω συζητήσει το θέμα με έναν ιερέα ) έχει και σχετικές ευχές για αυτό που περιέχονται στο μικρό Ευχολόγιο και στο βιβλίο του Αγ. Κυπριανού .Δεν μπορώ όμως να καταλάβω το εξής γιατί αρνείται να παραδεχτεί ότι η αρνητική ενέργεια ή μάτι όπως το λέμε εμείς μεταδίδεται εύκολα όταν κάποιος αισθάνεται ζήλια ,κακία ή μίσος για μας. Συμφωνώ με την Drymonia για αυτό που μας αναφέρει για την Αύρα , είναι αλήθεια ότι όταν κάποιος έχει μια υγιή και ενισχυμένη αύρα δύσκολα το πιάνει το μάτι και η αρνητική ενέργεια ! Εγώ πάντως πιστεύω όταν δεν πιστεύεις σ\' αυτά τότε δεν σε πιάνει τίποτα ,!!!!!
\r\n
\r\n
Ο άνθρωπος αποτελείται από ενέργεια, είναι ενέργεια. Είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο κάποτε πως αν μπορούσαμε να κάνουμε την ενέργεια που έχουμε μέσα μας να ανατιναχτεί, ένας μόνο άνθρωπος θα αρκούσε για καταστροφές μεγαλύτερες από μία κλασική βόμβα. Εφόσον λοιπόν πέρα από ύλη είμαστε και ενέργεια είναι επόμενο η ενέργεια του ενός να αλληλεπιδρά με την ενέργεια του άλλου.
\r\n
\r\nΌταν θαυμάζουμε κάτι πάρα πολύ, και συγκεκριμένα κάποιον μιας και αναφερόμαστε σε βασκανίες, τότε μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή μας την σκέψη σε μορφή πονοκεφάλου, δύσπνοιας, έντονης δυσφορίας στο άτομο το οποίο σκεφτόμαστε. Κάποτε είχε επικρατήσει η άποψη ότι οι σκέψεις που προκαλούν τα παραπάνω συμπτώματα είναι μόνο αρνητικές.
\r\n
\r\nΠροσωπικά, πιστεύω ότι δεν είναι τόσο το είδος των σκέψεων όσο το μέγεθος. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα άτομο το οποίο με το που θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή θα μιλήσουμε στον δρόμο έστω, έχει την δυνατότητα να μου προκαλεί έντονη δυσφορία και πονοκέφαλο. Οι σκέψεις του εκείνη τη στιγμή είναι ουδέτερες, ούτε θετικές ούτε αρνητικές. Απλά σκέφτεται ότι μιλάει μαζί μου και αυτό είναι αρκετό.
\r\n
\r\nΤώρα φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση ατόμων που χρησιμοποιούν αυτή τη σκέψη για να προκαλέσουν κακό σε κάποιον άλλον επίτηδες. Ισχύουν τα ίδια δεδομένα με πιο πάνω... και χρειάζεται και μία γερή δόση κακίας και έχθρας αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
\r\n
\r\nΠρος το παρόν ας μείνουμε μόνο στο μάτιασμα. Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν και με την δεκτικότητα των ατόμων. Το αν μας προφυλάσει η αύρα μας, ή αν κατεβάζουμε ρολλά από μόνοι μας δεν το γνωρίζω...
\r\n
\r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n \r\n \r\n \r\n \r\n
\r\n \r\n
Αρχική Δημοσίευση από SOROR-MYSTICA
\r\n
Καλησπέρα!
\r\n
\r\nΑναρωτιέμαι αν γνωρίζει κάποιος περί μεταβίβασης αρνητικής ενέργειας (κοινώς βασκανία)....
\r\n \r\n
\r\n

\r\n
\r\n«Το να παραμένεις με θυμό είναι σαν να κρατάς ένα καυτό κάρβουνο με την πρόθεση να το πετάξεις σε κάποιον άλλο, εσύ είσαι αυτός που καίγεται.»"
\r\n
\r\nΒούδας Shakyamuni
\r\n
\r\n
\r\nΤί είναι η αρνητική ενέργεια; όταν συναντάς κάποιον ο οποίος κάτι του συνέβει και έχει εκνευριστεί και αρχίζει να σου λέει αυτός μου έκανε αυτό, με αδίκησε κτλ. δεν καταλήγεις και εσύ ταυτισμένος και νιώθωντας τα ίδια πράγματα με αυτό το άτομο;
\r\n
\r\nΔεν υπάρχει ψυχική ελευθερία.
\r\n
\r\nΤα αρνητικά συναισθήματα είναι πιο μεταδοτικά και από τους χειρότερους ιούς.
\r\n
\r\nΠηγαίνουμε στον κινηματογράφο, βλέπουμε μια ωραία τραγωδία, η ηθοπιός βάζει τα κλάμματα γιατί έφυγε ο αγαπημένος της και στο τέλος βάζουμε και εμείς τα κλάμματα και νιώθουμε ότι νιώθει η ηθοποιός (να η μεταβίβαση της αρνητικής ενέργειας).
\r\n
\r\nΤα συναισθήματα δεν έρχονται από αυτό το επίπεδο, αλλά από το αστρικό.
\r\n
\r\nΜην ψάχνεται την αρνητική ενέργεια στις βασκανίες ή στις μαγείες άλλων, αλλά σε εμάς τους ίδιους.
\r\n
2006-09-05 19:53
\r\n
Η εκκλησία δεν επιτρέπει στους πιστούς να ξεματιάζουν και λέει να πηγαίνουν μόνο στον ιερέα για να μην χάσει πελατεία. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεματιάζουν με τρομερά αποτελέσματα.
\r\n
2006-09-24 20:43
\r\n
Για την ακρίβεια, η εκκλησία δεν απαγορεύει από λαϊκούς να ασκούν το ξεμάτιασμα, αρκεί αυτό να περιλαμβάνει την ανάγνωση της "ευχής προς βασκανίαν", την οποία χρησιμοποιούν και οι ιερείς. Τεχνικές όπως με το λάδι και με άλλες ευχές, θεωρούνται "γητειές" και δνε επιτρέπονται. Πάντως έχω παρατηρήσει πως λειτουργούν. Εγώ ξεματιάζω πάνω από 15 χρόνια τώρα, με την ευχή για τη βασκανία...
\r\n
\r\n
Το ξεμάτιασμα με νερό και λάδι παραπέμπει στο βάπτισμα στην κολυμπήθρα γι αυτό και δεν είναι \'\'γητεία\'\',εκτός και αν το βάπτισμα είναι...Είναι αυτή η δύναμη αυτών των δύο υγρών γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια και που χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλες τις θρησκείες.Και φυσικά επικαλούνται κάποιο άγιο ή το Χριστό ή την Παναγία ή το Άγιο Πνεύμα κλπ.Δηλαδή με λίγα λόγια τη Θεία Χάρη.Η Θεία Χάρη ακούει μόνο τους παπάδες ή κάθε αγνή ψυχή γεμάτη πίστη;Ο Θεός που γνωρίζει τις ψυχές μας μας δίνει και τα χαρίσματα και είναι ανώτερα από κάθε εκκλησία (όλων των ειδών και θρησκειών) και από κάθε ιερέα που βαριέται ή ειρωνεύεται. Η ευχή του Αγίου Κυπριανού που χρησιμοποιεί η εκκλησία έχει δύναμη μια και είναι ο κατεξοχήν Άγιος που κρατάει τα κλειδιά για το λύσιμο της μαγγανείας και της βασκανίας.Υπάρχει και στη Φυλή στη Χασιά Αττικής και το μοναστήρι του για όποιον ενδιαφέρεται.Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες τεχνικές που χρήση τους κάνει και η εκκλησία έχουν κάτι το κακό ή το επιλήψιμο.Υπάρχουν γνώσεις κρυμένες βαθιά μέσα στους αιώνες και νομίζω ότι όλοι αυτές αναζητούμε να ανακαλύψουμε και να μάθουμε .Γι\' αυτό και είμαστε εδώ...
\r\n