Ιωάννης Φουράκης
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από skeptic
Δείτε κάποια σημεία που έχουν ενδιαφέρον σχετικά με αυτό τον άνθρωπο, αναφέρω περιληπτικά:
To '90 στα "προμηνύματα των δελφών" ή σε δηλώσεις του(δεν θυμάμαι καλά) ο Φουράκης είχε γράψει το εξής απίστευτο: θα πρέπει να αλλωθεί από τους εχθρούς της ελλάδας η βόρεια ελλάδα και τα νησιά του αιγαίου ώστε να εξαφθεί ο πατριωτικός ζήλος των ελλήνων και να εκστρατεύσουν ενάντια στους τούρκους μέχρι και τα βάθη της Ασίας!!! (βλ. επίσης "κόκκινη μηλιά" και σχετικές προφητείες Κοσμά Αιτωλού που κυρρήσονταν στις μέρες μας).. Υπό ποιανού αρχηγεία θα γίνει αυτή εκστρατεία; O Φουράκης δεν μας αφήνει στην αγωνία και εξηγεί σε συγκέντρωση στα μέσα της δεκαετίας του 90 ότι θα έρθει ένας νέος βασιλειάς, όχι ο κοκός(!), ένας άλλος, ένας (τάχα) απόγονος των παλαιολόγων του βυζαντίου λέει, ο οποίος εστέφθη μάλιστα βασιλειάς των ελλήνων σε τελετή στο Μυστρά το '94 και θα μας οδηγήσει στα βάθη της Ασίας (αφού πρώτα αλλωθεί -προδοτικά- η μισή ελλάδα και εξαφθεί ο πατριωτισμός των ελλήνων, μη ξεχνιώμαστε...) Άκου πράγματα... Το 2000 ιδρύεται το ΛΑΟΣ όπου σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του ο πρόεδρος του αναφέρεται ανοιχτά σε κόκκινες μηλιές στα βάθη της Ασίας! Έμβλημα του ο ναζιστικών καταβολών επεκτεινόμενος σταυρός, ένα σύμβολο που υποδηλώνει επέκταση προς τα έξω, προς τα 4 σημεία του ορίζοντα. Στήνεται και το αξιοπερίεργο περιστατικό με το περιστέρι στο Βόσπορο ως "σημάδι" ώστε να ενισχύσει περισσότερο την βυζαντινολαγνία και τον ορθόδοξο ζήλο για ανακατάληψη αυτών των περιοχών. Αν όλα αυτά είναι τυχαία μπορείτε να το κρίνετε όπως θέλετε πάντως σφαιρικά αν το δει κανείς έχουν την ειδική αξία τους. |
Εγω τωρα τι να πω?Με εχετε καλυψει..ελεος πια, ενταξει συμπαθητικος ανθρωπος,αλλα το τι κοτσανες πεταει τι να πω? Τυφλα να εχουν οι συγγραφεις επιστημονικης λογοτεχνιας οταν τους βαζουμε σε συγκριση με την αχαλινωτη φαντασια του εν λογο κυριου.
Προσωπικά συμπαθώ πολύ τον κύριο Γιάννη....
Μπορεί από την τηλεόραση να φαίνεται ότι αυτά που λέει είναι τρελά, παρανοϊκά ή και εγώ δεν ξέρω τι, αλλά αν τον γνωρίσει κάποιος από κοντά θα δει ότι είναι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος...
Μπορεί να λέει μερικά μη αληθή πράγματα όπως λέτε αλλά εντάξει δεν είμαστε όλοι τέλειοι...
κ επίσης ποτέ δεν τον έχω ακούσει να λέει ότι τα ξέρει όλα και ότι το παίζει γνώστης...
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις τον έχω ακούσει να απαντάει με την φράση "δεν ξέρω".
Δεν είναι παντογνώστης, ερευνητής άνθρωπος είναι.
Αγαπάει την Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα,νιώθει (είναι) Έλληνας και είναι περήφανος γι'αυτό .
Επίσης έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος σε μερικές αποφάσεις του να βγει σε κάποια κανάλια... και αυτά μέσα στο φόρουμ του τα λέει όλα...
τέλος πάντων
αυτά από εμένα
Φιλικά
Χρυσοβαλάντη
Μπορεί από την τηλεόραση να φαίνεται ότι αυτά που λέει είναι τρελά, παρανοϊκά ή και εγώ δεν ξέρω τι, αλλά αν τον γνωρίσει κάποιος από κοντά θα δει ότι είναι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος...
Μπορεί να λέει μερικά μη αληθή πράγματα όπως λέτε αλλά εντάξει δεν είμαστε όλοι τέλειοι...
κ επίσης ποτέ δεν τον έχω ακούσει να λέει ότι τα ξέρει όλα και ότι το παίζει γνώστης...
Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις τον έχω ακούσει να απαντάει με την φράση "δεν ξέρω".
Δεν είναι παντογνώστης, ερευνητής άνθρωπος είναι.
Αγαπάει την Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα,νιώθει (είναι) Έλληνας και είναι περήφανος γι'αυτό .
Επίσης έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος σε μερικές αποφάσεις του να βγει σε κάποια κανάλια... και αυτά μέσα στο φόρουμ του τα λέει όλα...
τέλος πάντων
αυτά από εμένα

Φιλικά
Χρυσοβαλάντη
[QUOTE]
γειά σου αγαπητή anti,σου έχω μια μικρή παράθεση ..έτσι σχετικά με την ποιότητα των αναζητήσεών μας!
Από το άρθρο/συνέντευξη του Iaveris από τον κο.Γ. Στάμκο:
……..κάθε εποχή και κάθε γενιά χρειάζεται τους μύθους της. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ιδεολογικό κενό, σύγχυση και αποπροσανατολισμός, τότε οι μάζες, στην αδυναμία τους να βρουν λογική και κατανοητή εξήγηση για τη μίζερη καθημερινότητά τους, καταφεύγουν εύκολα σε προ-ορθολογικές καταστάσεις και ιδιαίτερα στη νεομυθολογία. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, και η περίπτωση της «Ομάδας Έψιλον». Πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας κάποιων νεομυθολόγων, που έχουν στρεβλές ελληνοκεντρικές εμμονές και κάτω από τον «αρχαιοελληνικό μανδύα» που άκομψα φορούν, κρύβονται δυστυχώς ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις. Το όλο πράγμα θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν υπήρχε άφθονη γραφικότητα, που φθάνει σε σημείου γελοιότητας π.χ. με αναφορές σε εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων. Στη χειρότερη περίπτωση πάντως η όλη ιστορία περί Ομάδας Έψιλον καταντά μια μπουρδολογία, που συντηρείται μόνο και μόνο για τις πωλήσεις των βιβλίων που λυμαίνονται το συγκεκριμένο χώρο. Και μη νομίζετε πως αυτό αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα.
Σχεδόν κάθε χώρα σ’ αυτόν τον κόσμο έχει το δικό της αντίστοιχο της «Ομάδας Ε». Έχω μελετήσει, όπως γνωρίζετε, πολύ καλά την περίπτωση της γειτονικής Σερβίας. Κι εκεί υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν στην ύπαρξη της ψιονικής «Ομάδας 69», που με την ψυχοτρονική τεχνολογία και τα υπερόπλα της θα προστάτευε τη χώρα από τους εχθρούς της. Τίποτε όμως από αυτά δε συνέβη. Αυτή η περιβόητη ομάδα δεν ήταν παρά μια σύναξη μερικών γραφικών οι οποίοι πίστευαν πως είχαν υπερφυσικές δυνάμεις, που θα έσωζαν τη χώρα από την καταστροφή. Η Σερβία όμως δεν απέφυγε την καταστροφή της. Και το μόνο που απέμεινε στο τέλος είναι μια πικρία…Όσο για την υποτιθέμενη εμπλοκή του Τέσλα στην «Ομάδα Ε», αυτό αποτελεί μια ακόμη παραπληροφόρηση που εφηύραν οι επιτήδειοι Έλληνες νεομυθολόγοι, επειδή γνωρίζουν καλά πως ο Τέσλα υπήρξε ένας μεγάλος επιστήμονας και ιδιαίτερος άνθρωπος, και μόνον η αναφορά στο όνομά του θα έδινε κύρος στο φαντασιόπληκτο δημιούργημα τους! έγραψα πρόσφατα μαζί με τον Λουκά Καβακόπουλο, και αναφέρομαι διεξοδικά πάνω στο φαινόμενο της «κουλτούρα της παράνοιας» και της συνωμοσιοπαράνοιας, που μαστίζει τον μετα-μοντέρνο κόσμο.
Όπου αντιγράφοντας απλά την Υπερδύναμη Αμερική! για να μην πω αντιδρώντας φοβικά! Την ίδια στιγμή που η πρώτη πλανητική Αυτοκρατορία, στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν επιθυμεί εδάφη ή δόξα. Δεν θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, θέλει να τον κάνει να της μοιάσει! Ενδιαφέρεται να νικήσει στο πεδίο της επιρροής. Την ενδιαφέρει να κερδίσει τις διαθέσεις μας, ώστε να είναι ευνοϊκές απέναντί της. Να γοητεύσει τις ψυχές μας, να κατακτήσει το φαντασιακό μας. Το τελευταίο το επιτυγχάνει κυρίως μέσω του «Δούρειου Ίππου», που λέγεται Χόλιγουντ, το οποίο έχει εξαπολύσει στρατιές δαιμόνων και ηρώων για να στοιχειώσουν ακόμη και τις πιο ιδιωτικές περιοχές του εγκεφάλου μας. Όλα αυτά αποσκοπούν στην «εσωτερική αποικιοποίηση» του σύγχρονου ανθρώπου, ώστε να καταστεί αφομοιώσιμος από το διαρκώς επεκτεινόμενο σύστημα της Αυτοκρατορίας. Όσον αφορά τώρα το σκέλος της αντίστασης έχω να πω τα εξής: Αυτό που πραγματικά επιθυμεί η Αυτοκρατορία είναι ο άνθρωπος να μην ανησυχεί καθόλου για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο. Να μην ενδιαφέρεται για πράγματα που δεν τον αφορούν άμεσα. Έτσι αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην Αυτοκρατορία για να επιτελέσει την παγκόσμια «αποστολή» της, χωρίς επικίνδυνες κριτικές και αντιδράσεις. Όμως οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στις κοινωνίες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές, πρέπει να ανησυχούν και να παρεμβαίνουν στα κοινά. Δεν πρέπει να επιτρέπουν σε καμιά πολιτική να χαράσσεται ερήμην τους. Ναι, όσο ζούμε πρέπει να ανησυχούμε. Εξάλλου ησυχία υπάρχει μόνον στα νεκροταφεία, στην πειθαρχία των οποίων βιάζεται να μας υποτάξει η εφησυχασμένη ζωή!
΄΄φιλικά΄΄ (ωστόσο και λίγο ανήσυχα_
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από anti
Προσωπικά συμπαθώ πολύ τον κύριο Γιάννη....
Μπορεί από την τηλεόραση να φαίνεται ότι αυτά που λέει είναι τρελά, παρανοϊκά ή και εγώ δεν ξέρω τι, αλλά αν τον γνωρίσει κάποιος από κοντά θα δει ότι είναι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος... Μπορεί να λέει μερικά μη αληθή πράγματα όπως λέτε αλλά εντάξει δεν είμαστε όλοι τέλειοι... κ επίσης ποτέ δεν τον έχω ακούσει να λέει ότι τα ξέρει όλα και ότι το παίζει γνώστης... Μάλιστα σε διάφορες συζητήσεις τον έχω ακούσει να απαντάει με την φράση "δεν ξέρω". Δεν είναι παντογνώστης, ερευνητής άνθρωπος είναι. Αγαπάει την Ελλάδα, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα,νιώθει (είναι) Έλληνας και είναι περήφανος γι'αυτό . Επίσης έχει παραδεχτεί ότι έχει κάνει λάθος σε μερικές αποφάσεις του να βγει σε κάποια κανάλια... και αυτά μέσα στο φόρουμ του τα λέει όλα... τέλος πάντων αυτά από εμένα ![]() Φιλικά |
Από το άρθρο/συνέντευξη του Iaveris από τον κο.Γ. Στάμκο:
……..κάθε εποχή και κάθε γενιά χρειάζεται τους μύθους της. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει ιδεολογικό κενό, σύγχυση και αποπροσανατολισμός, τότε οι μάζες, στην αδυναμία τους να βρουν λογική και κατανοητή εξήγηση για τη μίζερη καθημερινότητά τους, καταφεύγουν εύκολα σε προ-ορθολογικές καταστάσεις και ιδιαίτερα στη νεομυθολογία. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μου, και η περίπτωση της «Ομάδας Έψιλον». Πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας κάποιων νεομυθολόγων, που έχουν στρεβλές ελληνοκεντρικές εμμονές και κάτω από τον «αρχαιοελληνικό μανδύα» που άκομψα φορούν, κρύβονται δυστυχώς ακροδεξιές και φασίζουσες αντιλήψεις. Το όλο πράγμα θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν υπήρχε άφθονη γραφικότητα, που φθάνει σε σημείου γελοιότητας π.χ. με αναφορές σε εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων. Στη χειρότερη περίπτωση πάντως η όλη ιστορία περί Ομάδας Έψιλον καταντά μια μπουρδολογία, που συντηρείται μόνο και μόνο για τις πωλήσεις των βιβλίων που λυμαίνονται το συγκεκριμένο χώρο. Και μη νομίζετε πως αυτό αποτελεί ελληνική αποκλειστικότητα.
Σχεδόν κάθε χώρα σ’ αυτόν τον κόσμο έχει το δικό της αντίστοιχο της «Ομάδας Ε». Έχω μελετήσει, όπως γνωρίζετε, πολύ καλά την περίπτωση της γειτονικής Σερβίας. Κι εκεί υπήρχαν άνθρωποι που πίστευαν στην ύπαρξη της ψιονικής «Ομάδας 69», που με την ψυχοτρονική τεχνολογία και τα υπερόπλα της θα προστάτευε τη χώρα από τους εχθρούς της. Τίποτε όμως από αυτά δε συνέβη. Αυτή η περιβόητη ομάδα δεν ήταν παρά μια σύναξη μερικών γραφικών οι οποίοι πίστευαν πως είχαν υπερφυσικές δυνάμεις, που θα έσωζαν τη χώρα από την καταστροφή. Η Σερβία όμως δεν απέφυγε την καταστροφή της. Και το μόνο που απέμεινε στο τέλος είναι μια πικρία…Όσο για την υποτιθέμενη εμπλοκή του Τέσλα στην «Ομάδα Ε», αυτό αποτελεί μια ακόμη παραπληροφόρηση που εφηύραν οι επιτήδειοι Έλληνες νεομυθολόγοι, επειδή γνωρίζουν καλά πως ο Τέσλα υπήρξε ένας μεγάλος επιστήμονας και ιδιαίτερος άνθρωπος, και μόνον η αναφορά στο όνομά του θα έδινε κύρος στο φαντασιόπληκτο δημιούργημα τους! έγραψα πρόσφατα μαζί με τον Λουκά Καβακόπουλο, και αναφέρομαι διεξοδικά πάνω στο φαινόμενο της «κουλτούρα της παράνοιας» και της συνωμοσιοπαράνοιας, που μαστίζει τον μετα-μοντέρνο κόσμο.
Όπου αντιγράφοντας απλά την Υπερδύναμη Αμερική! για να μην πω αντιδρώντας φοβικά! Την ίδια στιγμή που η πρώτη πλανητική Αυτοκρατορία, στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν επιθυμεί εδάφη ή δόξα. Δεν θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, θέλει να τον κάνει να της μοιάσει! Ενδιαφέρεται να νικήσει στο πεδίο της επιρροής. Την ενδιαφέρει να κερδίσει τις διαθέσεις μας, ώστε να είναι ευνοϊκές απέναντί της. Να γοητεύσει τις ψυχές μας, να κατακτήσει το φαντασιακό μας. Το τελευταίο το επιτυγχάνει κυρίως μέσω του «Δούρειου Ίππου», που λέγεται Χόλιγουντ, το οποίο έχει εξαπολύσει στρατιές δαιμόνων και ηρώων για να στοιχειώσουν ακόμη και τις πιο ιδιωτικές περιοχές του εγκεφάλου μας. Όλα αυτά αποσκοπούν στην «εσωτερική αποικιοποίηση» του σύγχρονου ανθρώπου, ώστε να καταστεί αφομοιώσιμος από το διαρκώς επεκτεινόμενο σύστημα της Αυτοκρατορίας. Όσον αφορά τώρα το σκέλος της αντίστασης έχω να πω τα εξής: Αυτό που πραγματικά επιθυμεί η Αυτοκρατορία είναι ο άνθρωπος να μην ανησυχεί καθόλου για αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο. Να μην ενδιαφέρεται για πράγματα που δεν τον αφορούν άμεσα. Έτσι αφήνει το πεδίο ελεύθερο στην Αυτοκρατορία για να επιτελέσει την παγκόσμια «αποστολή» της, χωρίς επικίνδυνες κριτικές και αντιδράσεις. Όμως οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στις κοινωνίες που θέλουν να λέγονται δημοκρατικές, πρέπει να ανησυχούν και να παρεμβαίνουν στα κοινά. Δεν πρέπει να επιτρέπουν σε καμιά πολιτική να χαράσσεται ερήμην τους. Ναι, όσο ζούμε πρέπει να ανησυχούμε. Εξάλλου ησυχία υπάρχει μόνον στα νεκροταφεία, στην πειθαρχία των οποίων βιάζεται να μας υποτάξει η εφησυχασμένη ζωή!
΄΄φιλικά΄΄ (ωστόσο και λίγο ανήσυχα_
χεχε
αγαπητέ chordisti
ωραία τα όσα μας παράθεσες αλλά που ακριβώς θες να καταλήξεις;
Δηλαδή διαβάζοντας όλα αυτά εμένα στο μυαλό μου ήρθε ο Γιαννουλάκης...
οι περισσότεροι συγγραφείς για να πουλήσουν κάτι πρέπει να βρουν να κάνουν κ κάπου να στηριχτούν...
αγαπητέ chordisti
ωραία τα όσα μας παράθεσες αλλά που ακριβώς θες να καταλήξεις;
Δηλαδή διαβάζοντας όλα αυτά εμένα στο μυαλό μου ήρθε ο Γιαννουλάκης...
οι περισσότεροι συγγραφείς για να πουλήσουν κάτι πρέπει να βρουν να κάνουν κ κάπου να στηριχτούν...
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παιδιά με συγχωρείτε αλλά εγω προσωπικά δεν έχω πολύ καλή γνώμη για τον Φουράκη και ο λόγος είναι απλός. Κάποια στιγμή κάποιος της ομάδας του μας προσκάλεσε να πάμε σε ένα πατάρι μιας καφετέριας κάπου στο κέντρο όπου μαζευόντουσαν να μιλήσουν. Πήγαμε εγω με τον φίλο μου και μας φέρθηκε με πολύ μεγάλη αγένεια. Μπορεί να έχει περάσει διάφορα και να φυλάγεται γενικώς αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να απαξιώνει ανθρώπους που δεν γνωρίζει.
Επίσης στην επίσημη σελίδα του όπου έχει βάλει κάτι φωτό απο τα νειάτα του όπου υποτίθεται ότι ήταν κοντά σε διάφορους επώνυμους (όπως πχ τον Ρόμπερτ Κένεντυ αν δεν κάνω λάθος) φαίνεται ότι οι φωτό είναι καταφάνως αποτέλεσμα μοντάζ και μάλιστα κακού. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να αποδείξει με αυτό. Σίγουρα ξέρει πράγματα αλλά όσα βιβλία του έπεσαν στα χέρια μου θεωρώ ότι συντακτικά και εννοιολογικά είναι πολύ κακά και κάπου χάνεις το τι θέλει να πει.
Εγω προσωπικά δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που λέει αλλά αυτή η θέση είναι καθαρά υποκειμενική και προσωπική. Αν κάποιοι εμπνέονται απο τον Φουράκη .. it's OK...
Επίσης στην επίσημη σελίδα του όπου έχει βάλει κάτι φωτό απο τα νειάτα του όπου υποτίθεται ότι ήταν κοντά σε διάφορους επώνυμους (όπως πχ τον Ρόμπερτ Κένεντυ αν δεν κάνω λάθος) φαίνεται ότι οι φωτό είναι καταφάνως αποτέλεσμα μοντάζ και μάλιστα κακού. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να αποδείξει με αυτό. Σίγουρα ξέρει πράγματα αλλά όσα βιβλία του έπεσαν στα χέρια μου θεωρώ ότι συντακτικά και εννοιολογικά είναι πολύ κακά και κάπου χάνεις το τι θέλει να πει.
Εγω προσωπικά δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που λέει αλλά αυτή η θέση είναι καθαρά υποκειμενική και προσωπική. Αν κάποιοι εμπνέονται απο τον Φουράκη .. it's OK...
AN εχεις την ευγενη καλοσυνη μας λες λιγα περισσοτερα για το τροπο συμπεριφορας του εκει που πηγατε ;
@
@
Αυτό που μπορώ να σου πω εν ολίγοις ήταν ότι δεν μας μίλησε καθόλου, δεν μας έδωσε καμία σημασία, μας κοιτούσε περίεργα και όταν έδειχνε κάποια ντοκουμέντα στην ομήγυρη μόλις έφταναν προς το μέρος μας τα έπαιρνε με απότομο τρόπο και τα έδινε σε αυτόν που ήταν μετά απο εμάς να μην τα δούμε. Μιλάμε τώρα για κάτι φωτογραφίες δεν θυμάμαι με τι θέμα... Την στιγμή μάλιστα που φτάσαμε με το παιδί που μας πήγε και του είπε έφερα δυο φίλους μου... δεν έκανε κανένα σχόλιο απλά τον κοίταξε με βλοσυρό ύφος και του γύρισε το κεφάλι. Μπορώ να σου πω ότι δεν του έδωσα και πολύ σημασία γιατί με είχε προετοιμάσει ένας άλλος φίλος που τον ήξερε απο παλιά. Ο φίλος όμως που ήταν μαζί μου παρεξηγήθηκε και όταν βγήκαμε μου λέει εγω δεν πρόκειται να έρθω ποτέ ξανά εδω... Βέβαια ούτε κι εγω ξαναπήγα... αυτά...
ΥΓ: βέβαια ο άνθρωπος μπορεί να είχε και δίκιο.. ο φίλος μου με μακρυά γένια και μαλλιά θύμιζε ξεχασμένο αντάρτη του εμφυλίου και εγω καλοξυρισμένος και ευτραφής με μισθοδίαιτο αποτυχημένο πράκτορα της ΕΥΠ χα χα χα
ΥΓ: βέβαια ο άνθρωπος μπορεί να είχε και δίκιο.. ο φίλος μου με μακρυά γένια και μαλλιά θύμιζε ξεχασμένο αντάρτη του εμφυλίου και εγω καλοξυρισμένος και ευτραφής με μισθοδίαιτο αποτυχημένο πράκτορα της ΕΥΠ χα χα χα
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Απέριττος
Αυτό που μπορώ να σου πω εν ολίγοις ήταν ότι δεν μας μίλησε καθόλου, δεν μας έδωσε καμία σημασία, μας κοιτούσε περίεργα και όταν έδειχνε κάποια ντοκουμέντα στην ομήγυρη μόλις έφταναν προς το μέρος μας τα έπαιρνε με απότομο τρόπο και τα έδινε σε αυτόν που ήταν μετά απο εμάς να μην τα δούμε. Μιλάμε τώρα για κάτι φωτογραφίες δεν θυμάμαι με τι θέμα... Την στιγμή μάλιστα που φτάσαμε με το παιδί που μας πήγε και του είπε έφερα δυο φίλους μου... δεν έκανε κανένα σχόλιο απλά τον κοίταξε με βλοσυρό ύφος και του γύρισε το κεφάλι. Μπορώ να σου πω ότι δεν του έδωσα και πολύ σημασία γιατί με είχε προετοιμάσει ένας άλλος φίλος που τον ήξερε απο παλιά. Ο φίλος όμως που ήταν μαζί μου παρεξηγήθηκε και όταν βγήκαμε μου λέει εγω δεν πρόκειται να έρθω ποτέ ξανά εδω... Βέβαια ούτε κι εγω ξαναπήγα... αυτά...
ΥΓ: βέβαια ο άνθρωπος μπορεί να είχε και δίκιο.. ο φίλος μου με μακρυά γένια και μαλλιά θύμιζε ξεχασμένο αντάρτη του εμφυλίου και εγω καλοξυρισμένος και ευτραφής με μισθοδίαιτο αποτυχημένο πράκτορα της ΕΥΠ χα χα χα ![]() |
Θέλω να πιστεύω όμως ότι εις την Ελλάδαν του 2000 περισσότερον καλόν κάνουν ούτοι παρά κακόν....(οι εκδόται ουχί οι φασίσται )
.......τι σημασία έχει!….σ’ αύτη την απελπιστική κατάσταση…. μιας παιδείας από TV και games, δέλεαρ και υφάκι, σκουπίδι και μπέρδεμα, αλήθεια, τι ενοχλεί άλλος ένας εκδότης (συγγραφέας) ! να ζήσει θέλει μόνο ο άνθρωπος ! ο οποίος μπορεί να σκέφτεται και ενδόμυχα: όσο πιο πολύ τους μπερδέψω, τόσο πιο ενδιαφέρον θα είναι το ταξίδι της επιστροφής….έχουμε και έναν ΄΄σχεδόν εθνικό ποιητή΄΄ (πρωτοκλασάτο δείγμα των Φιλοσοφικών μας σχολών, αν Θυμάμαι καλά Κα..κα ! άλλωστε, μπροστάρη και παράδειγμά τους!
΄΄καλά κρασιά΄΄
΄΄καλά κρασιά΄΄
Αν ειναι ποτε δυνατον να πιστευει κοσμος οτι ο Φουρακης ειναι ερευνητης. Ας σοβαρευτουμε λιγακι, ο ανθρωπος μπορει να ειναι η καλυτερη ψυχη που υπαρχει σε αυτον τον κοσμο, ερευνητης ομως δεν ειναι. Και αυτος οπως και οι περισσοτεροι ερευνητες αυτου του ειδους εχει παπαγαλισει ενα ποιηματακι, εχει διαβασει ορισμενα βιβλια αμφιβολου αξιοπιστιας και πουλαει αυτο που θελει ο λαος, ελπιδα. Τον εχετε πραγματικα ακουσει να ομιλει, εχοντας 1 σωστο στα 10 λεγομενα και παντα αποδεικνυοντας χωρις αποδειξεις. Αν εχει κανεις αντιρηση ελευθερα να το ζητησουμε.
Παράθεση:
|
Αν ειναι ποτε δυνατον να πιστευει κοσμος οτι ο Φουρακης ειναι ερευνητης. Ας σοβαρευτουμε λιγακι, ο ανθρωπος μπορει να ειναι η καλυτερη ψυχη που υπαρχει σε αυτον τον κοσμο, ερευνητης ομως δεν ειναι. Και αυτος οπως και οι περισσοτεροι ερευνητες αυτου του ειδους εχει παπαγαλισει ενα ποιηματακι, εχει διαβασει ορισμενα βιβλια αμφιβολου αξιοπιστιας και πουλαει αυτο που θελει ο λαος, ελπιδα. Τον εχετε πραγματικα ακουσει να ομιλει, εχοντας 1 σωστο στα 10 λεγομενα και παντα αποδεικνυοντας χωρις αποδειξεις. Αν εχει κανεις αντιρηση ελευθερα να το ζητησουμε.
|
Όλοι αυτοί οι πράκτορες είναι εκπαιδευμένοι να εμφυτεύουν "ιούς σκέψεις" στις συνειδήσεις των ανθρώπων...
Παράθεση:
|
Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, είναι ο πασίγνωστος σε όλους μας συγγραφέας - ερευνητής Ιωάννης Φουράκης, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πατριάρχες της αναζήτησης στον ελληνικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία και άρθρα, ενώ εμφανίζεται και στην τηλεόραση ορισμένες φορές.
Θα ήθελα να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για αυτή την προσωπικότητα. Θερμή παράκληση. Ο κύριος Φουράκης είναι εν ζωή, οπότε ακόμα και αν κάποιοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του , θα παρακαλούσα να προσέξουν τους χαρακτηρισμούς τους. |
πεθανε ο φουρακης??
κριμα...τον ειχα γνωρισει απο κοντα και μαλιστα ειχα παει και σπιτι του στα πλαισια μιας εκπομπης που καναμε τοτε...η αληθεια ειναι οτι σαν ερευνητης δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση... και πιο συγκεκριμενα οι συνεργατες του,
αλλα σαν ανθρωπος ηταν γλυκιτατος και λιγο φευγατος...μου αρεσε αυτο, οπως και η τεραστια βιβλιοθηκη που ειχε στο γραφειο του!
κριμα...τον ειχα γνωρισει απο κοντα και μαλιστα ειχα παει και σπιτι του στα πλαισια μιας εκπομπης που καναμε τοτε...η αληθεια ειναι οτι σαν ερευνητης δεν μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση... και πιο συγκεκριμενα οι συνεργατες του,
αλλα σαν ανθρωπος ηταν γλυκιτατος και λιγο φευγατος...μου αρεσε αυτο, οπως και η τεραστια βιβλιοθηκη που ειχε στο γραφειο του!
Από χθες έχει ανέβει ένα μικρό αφιέρωμα στο http://www.metafysiko.gr/?p=5623 ενώ έχει ανοιχτεί και ειδικό thread στην κατηγορία "Νέα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο".
Παράθεση:
|
Ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο του.
Έχοντας δει κάποια πράγματα μέσα από την ιστοσελίδα του, τον ίδιο σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και διάφορα κείμενα/απόψεις που τον αφορούν στη βόλτα μου στο διαδίκτυο, τον έχω κατατάξει μαζί με τους μπαρουφολόγους τύπου Κεραμυδά. Ίσως να είμαι άδικος. Υπάρχει κάποιος να μου αλλάξει γνώμη; |
Εξακολουθώ, βέβαια, να μην έχω ολοκληρωμένη άποψη για το έργο του, καθώς τα ενδιαφέροντά μου στράφηκαν αλλού
κι έτσι δεν παρακολούθησα τα θέματα που διαπραγματευόταν.
Αυτό που λέω πάντα για τους ανθρώπους του χώρου οι οποίοι περνούν στην άλλη πλευρά, είναι πως με τον τρόπο τους βοήθησαν όλους εμάς να δούμε με διαφορετικό μάτι την πραγματικότητα. Τελικά, εκείνο που μετράει είναι να αναζητάς και να βάζεις το μυαλό να δουλέψει. Δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία με τα λεγόμενα/γραφόμενα.
Κα φυσικά, να μην ξεχνάμε τον δυισμό που κυριαρχεί γύρω μας και το ότι η χρυσή τομή, η μέση οδός, είναι συνήθως ο καλύτερος δρόμος.
Κοινώς, και η πολλή Λογική / Επιστήμη βλάπτει και το πολύ Συναίσθημα / Θρησκεία βλάπτουν.
(το "βλάπτει", όχι με την έννοια πως θα πάθουμε κάτι κακό, αλλά με την έννοια της απώλειας -της μη ολοκληρωμένης εικόνας, δηλαδή-
της πραγματικότητας ή "πραγματικότητας", αν προτιμάτε)
Συμφωνώ. Είναι σίγουρο πως γενικότερα (όχι μόνον στην εσωτερική αναζήτηση), το να κινείσαι μονίμως στα άκρα φέρνει δυσάρεστα αποτελέσματα...
Εξαρτάται από το αν κάποιος είναι διατεθιμένος να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να κινηθεί στα άκρα όπως λέτε. Ο ίδιος είχε αυτοχαρακτηρισθεί ως αιθεροβάμων, δηλαδή πως βαίνει στον αιθέρα όπως εξηγείται η λέξη. Ο συγκεκριμένος ακολούθησε μια δύσκολη πορεία με ατέλειωτες συγκρούσεις με άτομα και ομάδες ακόμα και στα δκαστήρια χωρίς να το βάλει κάτω.
Πιστεύω πως η επιλογή του να φτάνει στα άκρα η καλύτερα να είναι ασυμβίβαστος τον τιμά, ανεξάρτητα του αν ήταν σωστά ή όχι αυτά που πρέσβευε.
Πιστεύω πως η επιλογή του να φτάνει στα άκρα η καλύτερα να είναι ασυμβίβαστος τον τιμά, ανεξάρτητα του αν ήταν σωστά ή όχι αυτά που πρέσβευε.