ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ιωάννης Φουράκης

Ιωάννης Φουράκης

the_black_planet39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
2006-01-01 16:56
Θα συμφωνησω κ εγω με τον αγαπητο Jonathan που αλλωστε τον εχει γνωρισει προσωπικα κ η γνωμη του μετραει πιο πολυ.Δεν νομιζω οτι σ'αυτη την ηλικια νοιαζεται μονο για το κερδος.Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι με βαση τις οποιες γνωσεις εχω απο την αρχαια Ελληνικη γραμματεια,εχουμε τελειως διαφορετικη αποψη για την αρχαια Ελλαδα.Εννοω οτι οντως εχω παρατηρησει οτι εχει φοβερες γνωσεις,αλλα εκπροσωπει κ καποιες αιρετικες αποψεις...Αλλα εχει τοσες γνωσεις που δεν αποκλειω να εχει δικιο ή να κανει προπαγανδα αλλα για καλο σκοπο...
2006-10-17 18:02
Πραγματικά θαυμάζω και εγώ τον κύριο Φουράκη και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι τον σνομπάρουν ή θεωρούν ότι σκοπός του είναι τα χρήματα. Έτσι και αλλιώς ρε παιδιά τα βιβλία του δεν είναι για να γίνουν best sellers. Απευθύνονται σε λίγους.
Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν τον πετυχαίνω στην τηλεόραση να μιλά. Ο κύριος Φουράκης είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που έχει διαβάσει πάρα πολύ (πάνω από 20 ώρες το 24ωρο είχε πει κάποτε και τον πιστεύω) αλλά είχε και ως διπλωμάτης έρθει σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους της εξουσίας και της πολιτικής και έχει αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που λίγοι έχουν. Η γνώμη του λοιπόν πάντα μετράει μια και είναι προϊόν ειδικής (special) γνώσης και όχι φαντασίας όπως ίσως νομίζουν κάποιοι.
Πολύ ενδιαφέρων η ιστοσελίδα του όπου μπορούμε να διαβάσουμε διαφόρων ειδών παλαιά και νέα άρθρα του
http://www.fourakis.gr
και ίσως ακόμα περισσότερο ενδιαφέρων το φόρουμ συζητήσεων Δημοθοινία με πολύ υλικό για την αρχαία Ελλάδα αλλά όχι μόνο.
http://www.ellhnismos.org/cgi-bin/kea/ikonboard.cgi
Στο φόρουμ συμμετέχει κάποιος με το πραγματικό του όνομα και όχι με nick και δίνει για διασταύρωση και το τηλέφωνο του. Οι όροι εδώ.
http://www.fourakis.gr/frameset/agora.htm
2006-10-19 18:30
Μπροστά στην φωτεινότητα, καθαρότητα και σοφία του ρητού έν οίδα ότι ουδέν οίδα [για ένα πράγμα έχω γνώση βαθιά, ότι για τίποτα δεν έχω γνώση βαθιά], κάθε άνθρωπος που διατείνεται ότι γνωρίζει την πάσα αλήθεια ή ότι έχει πλήρη γνώση των πραγμάτων μου φαίνεται ύποπτος.
Τους φοβάμαι τους παντογνώστες.. ακόμα κι αν έχουν διαβάσει πολύ στη ζωή τους, νομίζω ότι είναι επικίνδυνοι ή μπορούν να γίνουν. Διότι το ότι έχεις διαβάσει πολύ στην ζωή σου δεν αποτελεί και δείγμα ειλικρινούς ενδιαφέροντος ή αγνών συναισθημάτων.
Άνθρωποι δυνατοί, διαβασμένοι μπορούν εύκολα να προσελκύσουν αμαθείς αλλά και ενθουσιώδεις φιλομαθείς και να φτιάξουν το δικό τους μαντρί.. [διότι στην τελική τί διαφορά έχει το ένα μαντρί από τ'άλλο;; ..ελάχιστες, και στις 2 περιπτώσεις δεν είμαστε ελεύθεροι και αυτόβουλοι, αλλά υποτελείς, άλλοτε ..Πυθαγορείων κι άλλοτε εκκλησιαστικών]
Η γνωστή ιστορία της μαθητείας δίπλα σε έναν σοφό μέντορα..
Σε έναν μέντορα που διατείνεται ότι γνωρίζει τα πάντα, αλλά φυσικά δεν σου τα αποκαλύπτει όλα, για να συνεχίσεις να τον θαυμάζεις, με την δικαιολογία ότι δεν ήρθε ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να το ακούσεις κλπ κλπ..

Ενδιαφέρον το βιβλίο του Φουράκη για τους Εβραίους, .. μέχρι εκεί. Τίποτα απ'ότι έχει πει δεν έχει και δεν μπορεί να αποδειχτεί, δεν υπάρχει σε αρχαίοελληνική γραμματεία, αλλά είναι αποκυήματα δικής του έμπνευσης ή επικοινωνίας με οντότητες και με τρόπους που δεν μπορούμε να αποδείξουμε.
Το αν θα ενστερνιστούμε τις απόψεις του είναι προσωπικό θέμα του καθενός..
2006-10-19 18:47
Αν και έχω αρκετό καιρό να μιλήσω ...
Δε θα το κάνω ακόμη....
Θα αρκεστώ σε μια και μόνη κίνηση....
Να βγάλω το καπέλο μου ...
Στην ως άνω Κυρία.....!

Δ.
2006-10-20 15:13
Παράθεση:
Μπροστά στην φωτεινότητα, καθαρότητα και σοφία του ρητού έν οίδα ότι ουδέν οίδα [για ένα πράγμα έχω γνώση βαθιά, ότι για τίποτα δεν έχω γνώση βαθιά], κάθε άνθρωπος που διατείνεται ότι γνωρίζει την πάσα αλήθεια ή ότι έχει πλήρη γνώση των πραγμάτων μου φαίνεται ύποπτος.
Τους φοβάμαι τους παντογνώστες.. ακόμα κι αν έχουν διαβάσει πολύ στη ζωή τους, νομίζω ότι είναι επικίνδυνοι ή μπορούν να γίνουν. Διότι το ότι έχεις διαβάσει πολύ στην ζωή σου δεν αποτελεί και δείγμα ειλικρινούς ενδιαφέροντος ή αγνών συναισθημάτων.
Άνθρωποι δυνατοί, διαβασμένοι μπορούν εύκολα να προσελκύσουν αμαθείς αλλά και ενθουσιώδεις φιλομαθείς και να φτιάξουν το δικό τους μαντρί.. [διότι στην τελική τί διαφορά έχει το ένα μαντρί από τ'άλλο;; ..ελάχιστες, και στις 2 περιπτώσεις δεν είμαστε ελεύθεροι και αυτόβουλοι, αλλά υποτελείς, άλλοτε ..Πυθαγορείων κι άλλοτε εκκλησιαστικών]
Η γνωστή ιστορία της μαθητείας δίπλα σε έναν σοφό μέντορα..
Σε έναν μέντορα που διατείνεται ότι γνωρίζει τα πάντα, αλλά φυσικά δεν σου τα αποκαλύπτει όλα, για να συνεχίσεις να τον θαυμάζεις, με την δικαιολογία ότι δεν ήρθε ακόμη η κατάλληλη στιγμή για να το ακούσεις κλπ κλπ..

Ενδιαφέρον το βιβλίο του Φουράκη για τους Εβραίους, .. μέχρι εκεί. Τίποτα απ'ότι έχει πει δεν έχει και δεν μπορεί να αποδειχτεί, δεν υπάρχει σε αρχαίοελληνική γραμματεία, αλλά είναι αποκυήματα δικής του έμπνευσης ή επικοινωνίας με οντότητες και με τρόπους που δεν μπορούμε να αποδείξουμε.
Το αν θα ενστερνιστούμε τις απόψεις του είναι προσωπικό θέμα του καθενός..
Πες τα χρυσόστομη
2006-10-20 17:06
Ο συγκεκριμένος συγγραφέας - ερευνητής έχει πλήθος οπαδών που αγοράζουν τα βιβλία του και πιστεύουν τα όσα διαβάζουν εκεί καθώς και πλήθος επικριτών που κατά καιρούς τον έχουν κατηγορήσει (δικαίως ή αδίκως δεν γνωρίζω) για διάφορα πράγματα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας που δημόσια λέει την άποψή του, είτε μέσω βιβλίων, περιοδικών, ραδιοφώνου ή τηλεόρασης, κρίνεται από τον κόσμο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Γεγονός είναι πάντως πως επηρεάζει αρκετό κόσμο με τις θεωρίες του και θα έλεγα πως έχει δημιουργήσει "σχολή" αν κρίνω απο μερικούς ερευνητές.

Θυμίζω πως μερικά από τα θέματα που ο ίδιος ξεκίνησε, απασχόλησαν τον κόσμο αρκετά, με αποκορύφωμα την ιστορία για τα παιδιά του '83, τους ισχυρισμούς του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα γίνονταν στην Αθήνα λόγω γεωπολιτικών και λοιπών παραγόντων, την πεποίθησή του πως στο εσωτερικό της Πεντέλης κατοικεί η φυλή των Βριλ, τις αποκαλύψεις του για την Ομάδα Έψιλον, τα μέλη και τη δραστηριότητά της, τα πειράματα σε ανθρώπους και οι συσχετισμοί τους με συγκεκριμένα ελληνικά πανεπιστήμια και ιδρύματα του εξωτερικού, την περίφημη σπηλιά του Τσούτσουρου στην Κρήτη και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Θα συμφωνήσω σε μεγάλο μέρος με αυτά που έγραψε η Δρυμονία και με όλους εσάς που την επιδοκιμάσατε και το μόνο ελάχιστο που έχω να προσθέσω είναι πως όταν φτάνει σε εμάς η οποιαδήποτε πληροφορία, θα πρέπει να τη διασταυρώνουμε πρώτον με βάση τη λογική και έπειτα με άλλες διαθέσιμες πληροφορίες και έρευνα.
2006-10-21 02:27
Θυμαμαι την πρωτη φορα που ειδα τον κ. Φουρακη στη τηλεοραση. Ηταν περιπου 4-5 χρονια πριν στις πρωτες εκπομπες των Αυπνιων της Αννιτας Πανιας οπου μιλουσε μαζι με καποια αλλα προσωπα για την Ομαδα Εψιλον και για διαφορα αλλα μεταφυσικα θεματα. Εκεινη την εποχη δεν ειχα αρχισει ακομα να ασχολουμαι με το μεταφυσικο. Παρολα αυτα παραλολουθησα την εκπομπη με μεγαλο ενδιαφερον. Μου εκαναν τοση εντυπωση τα λογια του κ.Φουρακη που η μορφη του εντυπωθηκε στη μνημη μου. Ισχυριζοταν, απο οσο θυμαμαι, με ακρατη σιγουρια οτι ολα τα ΑΤΙΑ που εμφανιζονταν στον Ολυμπο ηταν γηινης προελευσης και μαλιστα οτι ηταν φτιαγμενα απο την Ομαδα Εψιλον. Επισης τον θυμαμαι να λεει χαρακτηριστικα οτι και ο ιδιος εφτιαχνε ενα οχημα που συντομα σκοπευε να το χρησιμοποιησει. Περισσοτερες λεπτομερειες δε θυμαμαι. Μου εκανε εντυπωση παντως η σιγουρια που τον διακατειχε για οσα ελεγε. Μετα απο καποια χρονια τον ξαναειδα σε διαφορες εκπομπες του κ.Χαρδαβελλα να συνεχιζει να υποστηριζει τις ακραιες θεωριες του. Δε γνωριζω κατα ποσο στεκουν τα οσα λεει. Δε σας κρυβω παντως οτι ειμαι της αποψης "οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι". Αυτο που με προβληματιζει ειναι το γιατι να επιλεξει να εμφανιστει σε μια εκπομπη οπως οι Αυπνιες. Υπαρχει μεγαλος κινδυνος να θεωρηθει αν μη τι αλλος "γραφικος". Διατηρω λοιπον μια καποια επιφυλαξη ως προς τα κινητρα του.
2006-10-21 15:04
Πεστα Drymonia.Βαλε μεσα στον αχταρμα και τους αλλους απιθανοπουλους.
2006-10-21 17:15
Καλά ο φουράκης σφήζει από αξιοπιστία.. πρέπει να τον εμπιστευόμαστε όλοι!

Ειδικά οι προφητείες του σπάζουν κόκαλα.. όπως εκείνες που έλεγαν ότι δεν πρόκειται να γίνουν οι ολυμπιακοί αγώνες ή για τον βασιλέα τον ελλήνων που έρχεται και ακόμα τον περιμένουμε..
2006-10-23 11:01
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από melian
Αυτο που με προβληματιζει ειναι το γιατι να επιλεξει να εμφανιστει σε μια εκπομπη οπως οι Αυπνιες. Υπαρχει μεγαλος κινδυνος να θεωρηθει αν μη τι αλλος "γραφικος". Διατηρω λοιπον μια καποια επιφυλαξη ως προς τα κινητρα του.
Melian, πρέπει να σου θυμίσω πως οι εκπομπές αυτές όπου η Ανίτα Πάνια ασχολιόταν με τα μεταφυσικά, ήταν στην αρχή. Δηλαδή, οι Αϋπνίες ξεκίνησαν με άλλο υπόβαθρο απ' ό,τι είναι σήμερα, όμως στην πορεία άλλαξαν και φυσικά πήραν τη γνωστή μορφή των εκπομπών που παρουσιάζει η κ. Πάνια (καλλιστεία αλλοδαπών, διαγωνισμοί τραγουδιού κλπ.) Επειδή κι εγώ παρακολουθούσα εκείνη την εποχή τις εκπομπές γνωστά και μη εξαιρεταία ονόματα είχαν περάσει από εκεί, οπότε καλό είναι να μην κατακρίνουμε ανθρώπους που παρευρέθησαν για την επιλογή τους αυτή. Εξάλλου τι πιο σοβαρό έχει να δώσει η κ. Δρούζα ας πούμε από την κ. Πάνια σε αντίστοιχου περιεχομένου εκπομπές;

Αυτό είναι μια παρένθεση για την εν λόγο εκπομπή και όχι για τα λεγόμενα του κ. Φουράκη.
2005-11-18 17:51
Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, είναι ο πασίγνωστος σε όλους μας συγγραφέας - ερευνητής Ιωάννης Φουράκης, που θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους πατριάρχες της αναζήτησης στον ελληνικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία και άρθρα, ενώ εμφανίζεται και στην τηλεόραση ορισμένες φορές.
Θα ήθελα να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για αυτή την προσωπικότητα. Θερμή παράκληση. Ο κύριος Φουράκης είναι εν ζωή, οπότε ακόμα και αν κάποιοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του , θα παρακαλούσα να προσέξουν τους χαρακτηρισμούς τους.
2007-05-19 21:10
Παράθεση:
Αγαπητε Σκαθαροζούμη, δεν πιστεύω να υπονοείς ότι δεν χρησιμοποιώ το διάλογο???
Καμια σχεση με παρεξηγησες! Απλα ο διαλογος ειναι οπως καταλαβαινεις σημαντικοτατο εργαλειο διεξαγωγης συμπερασματων μεταξυ των ανθρωπων.

Παράθεση:
Εξάλλου, τρελό αποκαλούν και τον Λιαντίνη
Το Λιαντινη τον αποκαλουν -ορισμενοι- τρελο λογω της αποφασης που πηρε να δωσει τερμα στη ζωη του και οχι για το εργο του (Γκεμμα, Ελληνικα κ.α) ή τον τροπο με τον οποιο διδασκε στη Φιλοσοφικη. Εχει τεραστια διαφορα αυτο.

Παράθεση:
Και για να ξεκαθαρίσω και την θέση μου, εμένα προσωπικά μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής η γραφική φυσιογνωμία του Φουράκη και ο τρόπος που αναφέρει τα διάφορα γεγονότα, όπως και ο λόγος του.

Αυτο ειναι κατι το εντελως διαφορετικο και απολυτως σεβαστο!

Παράθεση:
Τώρα εάν τα πιστεύω αυτά που λέει ή όχι, δεν θα παραθέσω κάτι εδώ για την ώρα....
Αυτη ειναι ομως η ταμπακιερα

Χαιρετω!
2007-05-19 21:20
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Καμια σχεση με παρεξηγησες! Απλα ο διαλογος ειναι οπως καταλαβαινεις σημαντικοτατο εργαλειο διεξαγωγης συμπερασματων μεταξυ των ανθρωπων.

Το Λιαντινη τον αποκαλουν -ορισμενοι- τρελο λογω της αποφασης που πηρε να δωσει τερμα στη ζωη του και οχι για το εργο του (Γκεμμα, Ελληνικα κ.α) ή τον τροπο με τον οποιο διδασκε στη Φιλοσοφικη. Εχει τεραστια διαφορα αυτο.

Αυτο ειναι κατι το εντελως διαφορετικο και απολυτως σεβαστο!

Αυτη ειναι ομως η ταμπακιερα

Χαιρετω!
Πάντα ήμουν υπέρ του διαλόγου....και είμαι και καλή ακροάτρια!
Τον Λιαντίνη τον αποκαλούσαν τρελό ακόμη και όταν ήταν εν ζωή και για το έργο του και για αυτά που έλεγε. Είχε δεχθεί πολλές επιθέσεις και υπάρχουν ακόμη αυτές οι απόψεις από μερικούς.

Δεν χρησιμοποιώ ταμπακιέρα, παρά μόνο θήκη για τον καπνό μου
Χαιρετάς??? Πού πας???

Το λοιπόν...δεν συνηθίζω να υπεραμύνομαι κανενός και όταν κατ΄εξαίρεση θα το κάνω θα είναι για κάποιον που θα είμαι όσο περισσότερο γίνεται σίγουρη για αυτόν.
Απλά περι Φουράκη ο λόγος, ναι μεν έχει αναφερθεί σε διάφορα ακραία φαινόμενα αλλά από την άλλη πολλά από αυτά που έχει πει έχουν βγει αληθινά. Το θέμα είναι ότι εννοείται ότι θα βάλει και την προσωπική του άποψη, όπως και ο καθένας μας. Αυτό που εκτιμώ σε εκείνον όμως είναι ότι δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν, παρά μόνο παραθέτει στοιχεία και όποιος θέλει ας ψαχτεί, κάτι το οποίο είναι γνωστό ότι το κάνω κι εγώ εκ φύσεως.
2007-05-20 17:27
[QUOTE=Hedwig]Μπορείς να τον συναντήσεις πολύ εύκολα....Αν κοιτάξεις στο site του θα βρεις τον τόπο και την ημέρα συνάντησης.

ποια ειναι η ιστοσελιδα του;

Απο beetlejuice: fourakis.gr
2007-11-28 21:00
Για όλους τους άπιστους και επικριτές της ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ που λεγεται Φουράκης παραθέτω το παρακάτω site με πληροφοριες για τα ΒΡΙΛ και ανατριχιαστικες πραγματικά φώτο για το θέμα.
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Βριλ
2007-11-28 21:10
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από THE KEEPER OF SECRET
Για όλους τους άπιστους και επικριτές της ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ που λεγεται Φουράκης παραθέτω το παρακάτω site με πληροφοριες για τα ΒΡΙΛ και ανατριχιαστικες πραγματικά φώτο για το θέμα.
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Βριλ

κορυφαίο.καιρο είχα να ρίξω τέτοιο γέλιο.
2007-12-01 04:04
Γεια σας και από εμένα!

Έχω γνωρίσει τον κ. Φουράκη, σε μία εκπομπή στην τηλεόραση που ήμασταν καλεσμένοι. Δεν ξέρω τι λένε για το άτομό του, το σίγουρο, πάντως, είναι, ότι είναι ένας άνθρωπος "ψαγμένος" και πολύ διαβασμένος (μου έδωσε, μάλιστα και την ημερομηνία γέννησής του και τον κοίταξα και αστρολογικά, Υδροχόος... άνθρωπος που βλέπει μπροστά από την εποχή του).

Μου αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, ειδικά για τη γενιά του '83 (που είναι μία από τις έρευνές μου αυτό τον καιρό).

Από τα λεγόμενά του, αυτό που είναι άξιο να συζητηθεί είναι το ότι τον έχουν στο "μάτι" και του έχουν κλείσει όλες τις "πόρτες"!

Προσωπικά, τον συμπάθησα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση!
2007-12-01 15:16
Νομίζω πως, ότι σχέση έχει η Λίτσα Πατέρα με την αστροφυσική
έχει και ο Φουράκης με την έρευνα.

Ούτε καλός ρήτορας είναι ούτε τα απλά που λέει μπορούν να με
πείσουν ότι τα κατέχει και ξέρει και 2-3- πράγματα πίσω από αυτά
που λέει.
2007-12-03 17:34
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από karma
Γεια σας και από εμένα!

Έχω γνωρίσει τον κ. Φουράκη, σε μία εκπομπή στην τηλεόραση που ήμασταν καλεσμένοι. Δεν ξέρω τι λένε για το άτομό του, το σίγουρο, πάντως, είναι, ότι είναι ένας άνθρωπος "ψαγμένος" και πολύ διαβασμένος (μου έδωσε, μάλιστα και την ημερομηνία γέννησής του και τον κοίταξα και αστρολογικά, Υδροχόος... άνθρωπος που βλέπει μπροστά από την εποχή του).

Μου αποκάλυψε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, ειδικά για τη γενιά του '83 (που είναι μία από τις έρευνές μου αυτό τον καιρό).

Από τα λεγόμενά του, αυτό που είναι άξιο να συζητηθεί είναι το ότι τον έχουν στο "μάτι" και του έχουν κλείσει όλες τις "πόρτες"!

Προσωπικά, τον συμπάθησα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση!
Δεν ξέρω ποσο διαβαστερός είναι... το δημοτικό πάντως με το ζόρι το τέλειωσε. Συμπαθητικός σαν άνθρωπος είναι δεν διαφωνώ αλλα οι κατα καιρούς ΜΠΟΥΡΔΕΣ που εκτοξεύει ή κάποιές βαθυστόχαστες προβλέψεις του(π.χ. η ματαίωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004) μονο κακό κάνουν στο χώρο της αναζήτησης αφού δίνουν λαβή σε δίαφορους να μας χαρακτηρίζουν όλους ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.
2008-02-26 18:39
Δείτε κάποια σημεία που έχουν ενδιαφέρον σχετικά με αυτό τον άνθρωπο, αναφέρω περιληπτικά:

To '90 στα "προμηνύματα των δελφών" ή σε δηλώσεις του(δεν θυμάμαι καλά) ο Φουράκης είχε γράψει το εξής απίστευτο: θα πρέπει να αλλωθεί από τους εχθρούς της ελλάδας η βόρεια ελλάδα και τα νησιά του αιγαίου ώστε να εξαφθεί ο πατριωτικός ζήλος των ελλήνων και να εκστρατεύσουν ενάντια στους τούρκους μέχρι και τα βάθη της Ασίας!!! (βλ. επίσης "κόκκινη μηλιά" και σχετικές προφητείες Κοσμά Αιτωλού που κυρρήσονταν στις μέρες μας)..

Υπό ποιανού αρχηγεία θα γίνει αυτή εκστρατεία; O Φουράκης δεν μας αφήνει στην αγωνία και εξηγεί σε συγκέντρωση στα μέσα της δεκαετίας του 90 ότι θα έρθει ένας νέος βασιλειάς, όχι ο κοκός(!), ένας άλλος, ένας (τάχα) απόγονος των παλαιολόγων του βυζαντίου λέει, ο οποίος εστέφθη μάλιστα βασιλειάς των ελλήνων σε τελετή στο Μυστρά το '94 και θα μας οδηγήσει στα βάθη της Ασίας (αφού πρώτα αλλωθεί -προδοτικά- η μισή ελλάδα και εξαφθεί ο πατριωτισμός των ελλήνων, μη ξεχνιώμαστε...) Άκου πράγματα...

Το 2000 ιδρύεται το ΛΑΟΣ όπου σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του ο πρόεδρος του αναφέρεται ανοιχτά σε κόκκινες μηλιές στα βάθη της Ασίας! Έμβλημα του ο ναζιστικών καταβολών επεκτεινόμενος σταυρός, ένα σύμβολο που υποδηλώνει επέκταση προς τα έξω, προς τα 4 σημεία του ορίζοντα. Στήνεται και το αξιοπερίεργο περιστατικό με το περιστέρι στο Βόσπορο ως "σημάδι" ώστε να ενισχύσει περισσότερο την βυζαντινολαγνία και τον ορθόδοξο ζήλο για ανακατάληψη αυτών των περιοχών.

Αν όλα αυτά είναι τυχαία μπορείτε να το κρίνετε όπως θέλετε πάντως σφαιρικά αν το δει κανείς έχουν την ειδική αξία τους.