ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Τι είναι τα orbs και vortexs ?

Τι είναι τα orbs και vortexs ?

Cap-1029 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
2005-12-07 11:00
Γεια δε όλους
Προκαταβολικά θα ζητήσω συγγνώμη εάν η ερώτηση μου καλύπτεται σε κάποιο topic αλλά μέχρι στιγμής δε βρήκα κάτι σχετικό.
Ερωτώ λοιπόν, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι τα orbs και vortexs ;Πως ξέρουμε εάν είναι αποτέλεσμα υγρασίας, σκόνης κλπ, ή είναι πραγματικά.
Έχω διαβάσει σχετικά αλλά επειδή σε αρκετές φωτογραφίες βλέπω αυτά τα σχηματάκια θα ήθελα να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη και πιστεύω πως εδώ, εσείς γενικώς ψειρίζετε τη μαϊμού και μάλλον θα έχω μια ολοκληρωμένη απάντηση.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Cap-10
2005-12-07 12:06
Κανένα νέο ;
2005-12-07 16:53
Επισκέψου τις σελίδες http://theshadowlands.net/ghost/orbs.htm και
http://www.ghostweb.com/orb_theory.html
Ίσως εκεί βρεις κάτι που θα σε βοηθήσει.
2005-12-07 17:14
Ευχαριστώ για τα links αλλά θα ήθελα δικές μας εξηγήσεις που πηγάζουν από προσωπικές εμπειρίες (φωτογραφίες, video κλπ)
Έχω συγκεντρώσει μια σειρά από δικές μου φωτογραφίες που για καιρό δεν ήξερα το λόγω γιατί είχα αλλοιωμένες εικόνες και κάθε τόσο καθάριζα το φακό, έλεγχα τις πηγές φωτός γύρο μου. Τελικά ίσως να υπάρχει εξήγηση για μερικές έστω περιπτώσεις διότι αρκετές από αυτές με λεπτομερή ανάλυση απέρριψα (υγρασία, άλλες πηγές φωτός, παρεμβολές κλπ).
Θα επανέλθω με δικό μου υλικό αλλά και υλικό που συνέλεξα από φίλους, γνωστούς κλπ.

Πάντως ευχαριστώ για τη βοήθεια

Cap-10
2006-01-07 22:56
Φίλε Cap-10, η άποψή μου πάνω σ΄αυτό το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές οφείλονται σε φυσιολογικούς λόγους πχ όπως υγρασία, κακή ποιότητα του φιλμ, και κακή λειτουργεία της μηχανής, σκόνη και άλλα. Έχω και γω αρκετές φωτογραφίες ενός μέρους με πολλά orbs τα οποία οφείλονται κατά πάσα πιθανότητα (το ποιο λογικό ) σε σκόνη (μια σοφίτα με λίγο φωτεισμό και πολύ σκόνη, προκαλεί αντανάκλαση στο φλασ) Τα vortex τις ποιο πολλές φορές οφείλονται στο ότι το λουράκι της μηχανης μπήκε μπροστά στον φακό...
Από ό,τι διαβάσει για το συγκεκριμένο θέμα, τα λεγόμενα orbs αποκλείονται να προέρχονται από αντανακλέσεις του φωτός σε σκόνη που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Επίσης ότι αποκλείονται να οφείλονται σε πιθανόν κάποια βλάβη της φωτογραφικής μηχανής.
Δεν ξέρω άμα έχουν καταλήξει οι διάφοροι που ασχολούνται με το θέμα σε κάποιο πόρισμα.
Πάντως όντως προκαλεί έκπληξη το φαινόμενο των orbs . . .
2006-01-18 11:52
Επανέρχομαι στο θέμα με προσπάθεια να δημοσιεύσω μερικές προσωπικές φωτογραφίες και άλλες φίλων από τη συλλογή μου.
Περιμένω από τους φίλους ειδικούς να αναλύσουν το θέμα orbs – vortex.

Cap-10

download

2006-01-18 12:31
Άλλη μία πολύ παράξενη φωτογραφία.

Cap-10

2006-01-18 12:54
Φίλε Κάπταιν, υπάρχει μια ιστοσελίδα, η www.ghostgallery.com, στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες με φαντάσματα, Orbs και Vortexes και από όσο γνωρίζω μπορεί κανείς να στείλει τις φωτογραφίες του και του απαντούν σχετικά με το τι περίπου συμβαίνει. Θα σου πρότεινα να απευθυνθείς κι εκεί. Εγώ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχω άποψη και δεν μπορώ να σε βοηθήσω με άλλο τρόπο.
Να είσαι καλά για τη βοήθεια, αλλά φίλε Μιχάλη το site που αναφέρεις είναι προς πώληση...

Cap-10
Για να μήν σε παραπέμψω σε άλλη σελίδα, όπου άλλοι λένε κάτι που είδαν αλλού, να σου κάτι ΔΙΚΟ ΜΟΥ, που το έκανα και βάζω και την υπογραφή μου...
Πράγμα σπάνιο στην εποχή μας.

Οι φωτεινές αντανακλάσεις ΕΙΝΑΙ από σκόνη.

Πώς αποδεικνείεται.

Πάμε σε μια σπηλιά. Σπηλιά έχει και στην Πεντέλη.

Βλέπουμε τη σκόνη, αλλά την βλέπουμε στην είσοδο, λόγω φωτισμού.
Εμφανίζεται στις φωτογραφίες η γνωστή αντανάκλαση. Πώς τη βλέπουμε ? Η ένδειξη της μηχανής είναι πάρα πολύ μικρή για να τη δείς. Άρα ?
Παίρνουμε το notebook μαζί στη σπηλιά και τις αξιολογούμε ΕΠΙΤΟΠΟΥ, με μεγένθυση. Το οποίο το έχουμε ΤΕΛΕΙΩΣ συμπτωματικά μαζί μας...

Πάμε στο βάθος της σπηλιάς.
Εκεί δεν φαίνεται η σκόνη, λόγω φωτισμού. Ούτε με φακό φαίνεται.
Τι κάνουμε ?
Έχουμε πάρει ένα στροβοσκόπιο μαζί. Αλλά αυτό λειτουργεί με 230V εναλλασσόμενο. Και ώς γνωστόν, πρίζες στη σπηλιές δεν υπάρχουν ακόμα. Άρα ?
Έχουμε ένα Inverter 12V--> 230V στο σακίδιο, μαζί με δύο γερές μπαταρίες μολύβδου. Με τη βοήθεια του ινβέρτερ έχουμε αρκετό "ρεύμα" 230V για όλες τις εφαρμογές...
Με το στροβοσκόπιο γίνονται αμέσως ορατά τα σωματίδια σκόνης που αιωρούνται ΠΑΝΤΟΥ. Φαίνεται καθαρά και η κίνησή τους, που μοιάζει ήρεμη, αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω από το σώμα αρχίζει μια ανοδική πορεία. Λογικό. Η θερμοκρασία αέρα μέσα είναι 10..12´C, ενώ οι εκπονές και η θερμότητα σώματος πολύ ψηλότερη. 37C ? Όχι. Το θερμόμετρο υπερύρθων λέει κάτι γύρω στους 25C. Κρυώνει ο αέρας στην κρύα σπηλιά.

Στο στροβοσκόπιο φαίνεται η σκόνη. Είναι αυτή πράγματι η αιτία ?
Αν παρατηρήσει κάποιος λίγη ώρα θα δεί και τη σκόνη, σαν φωτισμένα σωματίδια, αλλά και ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ. Τυχαίες μέν, αλλά αρκετές. Η αντανάκλαση πρέπει να ωφείλεται στην ΓΩΝΙΑ, με την οποία χτυπά το φώς του στροβοσκοπικού φλάς πάνω στην επιφάνεια του σωματιδίου σκόνης.

Πώς μετριέται η σκόνη στην ατμόσφαιρα ?
Ακούτε που λένε στις ειδήσεις ή στα μετεωρολογικά για σκόνη τόσα ppm...
Μετρέται ώς εξής.
Βάζουμε μια ακτίνα λέηζερ, που έχουμε ΤΕΛΕΙΩΣ συμπτωματικά μαζί μας...

Η σκόνη που αιωρείται, διακόπτει την ακτίνα ή αντανακλά την ακτίνα ή τέλος πάντων την αλλιώνει. Απέναντι από την πηγή της ακτίνας χρειάζεται να τοποθετηθεί ένα φωτοκύτταρο, το οποίο "βλέπει" την ακτίνα. Όχι, τέτοιο δεν μπορώ να έχω μαζί μου. Ο Βρίλ είμαι, δεν έιμαι κινητό συνεργείο του Δημόκριτου. Εντάξει ?

Το φωτοκύτταρο ανιχνεύει τη μεταβολή της ακτίνας και δίνει σήμα σε έναν μετρητή. Ο αριθμός που δείχνει ο μετρητής είναι ανάλογος του αριθμού των σωματιδίων μου υπάρχουν στον αέρα. Συνάρτηση του όγκου (κλειστού), του χρόνου και κάποιων άλλων παραγόντων, όπως το μέγεθος των σωματιδίων, ορίζονται κάποιες μονάδες και μεγέθη μέτρησης. Αυτό που ενδίεφερε εμάς, ήταν να αποδείξουμε οτι υπάρχουν αιωρούμενα σωματίδια. Πόσα και ποιά, μια άλλη φορά. Φαίνεται όμως καθαρά το σωματίδιο που αντανακλά την ακτίνα !

Ολοκληρώνοντας τις "μετρήσεις" αυτές, θέλαμε να δούμε άν τα σωματίδια φαίνονται στο ορατό φώς ή στο υπεριώδες (το βιολετί φω΄ς που κάνει τα άσπρα να φωσφορίζουν). Σέ δυνατή δέσμη ορατού φωτός, με πολύ ισχυρό φακό όντως φαίνεται σαν αιωρούμενα σωματίδια. Το πείραμα το επαναλάβαμε και αλλού, με έντονη νυχτερινή υγρασία και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
Στο υπεριώδες φως δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο. Δεν φαινόταν τίποτα στον αέρα, αλλά φαινόντουσαν διάφοροι φωσφορίζοντες σχηματισμοί στους βράχους, που ωφείλεται στη δομή των πετρωμάτων.

Δεν πάμε να πάρουμε το πτυχίο του "ερευνητή", ούτε και του "ευφάνταστου συγραφέα". Με προβλημάτισε και ασχολήθηκα στο μέτρο και στις δυνατότητες που μου "ταιριάζουν".

Ευχαριστώ τον φίλο JbG για την συμπαράσταση, αλλά και για το .. κουβάλημα !

Ανδρέας "Βρίλ"
Αγαπητέ Cap-10,
αν και δε ξέρω κατά πόσο θα εκτιμηθεί η δική μου εμπειρία είναι η εξής:

Τον Οκτώβρη του 2003 σε μια από τις πρώτες αποστολές που κάναμε με τα υπόλοιπα παιδιά του Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου,επισκεφθήκαμε τη λεγόμενη Σπηλιά του Πυθαγόρα στο νησί της Σάμου.
Η συγκεκριμένη σπηλιά βρίσκεται κοντά στο Δήμο Μαραθοκάμπου όπου ακολουθώντας ένα κακοτράχαλο χωματόδρομο καταλήγεις σε ένα μαγαζί στη μέση του πουθενά.Η σπηλιά θεωρείται τουριστική ατραξιόν αν και η Σάμος έχει άλλα πολύ καλύτερα σημεία.
Η σπηλιά δεν είναι δύσκολα προσβάσιμη αλλά οι φίλοι κάποιας ηλικίας που δε γυμνάζονται θα έχουν πρόβλημα.Χωρίζεται σε δύο θαλάμους αλλά μη φανταστείτε κάτι τεράστιο.
Στις φωτογραφίες που βγάλαμε εμφανίστηκαν τα λεγόμενα orbs τα οποία μας κέρδισαν τη προσοχή ως κάτι που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.Βέβαια και το σπήλαιο δε βοηθούσε καθώς μάλλον η εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα είναι αυτό που αξίζει.
Η υπόθεση που κάναμε είναι ότι πρόκειται περί υδρατμών ή σκόνης.Είχαμε μαζί μας και μια ψηφιακή βιντεοκάμερα με την οποία τραβήξαμε πλάνα.Όταν τη τοποθετησα στη λειτουργία Nightshot όπου αφαιρείται το φίλτρο υπερύθρων της κάμερας και ρίχνει υπέρυθρο φως από τα leds που έχει στο μπροστινό μέρος ήταν ορατά παντού στο γύρω χώρο αιωρούμενα σωματίδια.
Αυτά σε συνδυασμό με τη γωνία στα οποία προσπίπτει και ανακλάται πάνω του το φως του flash δημιουργούν αυτά τα σημάδια (κυρίως) σφαιρικού τύπου.Έχω φωτογραφίες στο (διάσπαρτο δυστυχώς) αρχείο μου όπου έχουμε πραγματικά βροχή "orbs" να καλύπτει ολόκληρη τη φωτογραφία.
Επίσης αργότερα παρατηρώντας τις φωτογραφίες διέκρινα ένα simulacra όπου φαινόταν να σχηματίζεται η προτομή κάποιου αρχαίου φιλοσόφου.Βέβαια οι περίπλοκοι σχηματισμοί των βράχων σε ένα σπήλαιο και όχι μόνο μπορούν να δημιουργήσουν το ο,τιδήποτε.Δε μπορεί να αξιολογηθεί ως σοβαρό εύρημα.
Αυτό που έχω να προτείνω είναι όταν επισκεπτόμαστε κάποιο χώρο είναι να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας,να έχουμε πλήρη εξοπλισμό καταγραφής (φωτογραφική μηχανή,βιντεοκάμερα κτλ.) και διάθεση να περάσουμε καλά.Από τη λεγόμενη σπηλιά του Πυθαγόρα δε μου έμεινε ούτε η εμφάνιση των orbs,ούτε το simulacra.Μου έμεινε η επιθυμία να μάθω το έργο του Πυθαγόρα,μου έμεινε η εκπληκτική θέα,μου έμεινε η ανεπανάληπτη εμπειρία της εξερεύνησης με φίλους.
Είτε είμαστε σκεπτικιστές είτε "μετα-φυσικοί" νομίζω τα παραπάνω είναι που έχουν σημασία.Γιατί η έρευνα δε θα σταματήσει ποτέ όσες απαντήσεις και εξηγήσεις να δώσουμε.
Το πλήρες κείμενο της αποστολής μαζί με φωτογραφίες μπορείτε να το βρείτε στο site της Πυθέας.
( http://www.metafysiko.gr/pytheas/missload.php?mission=2 )
2006-01-24 12:20
Έχω δηλώσει εξαρχής ότι δεν έχω ξεκάθαρη άποψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, αναρωτιέμαι αν μπορούμε να το αποδόσουμε απλά στην σκόνη. Και αναρωτιέμαι επειδή έχουν ασχοληθεί ειδικοί στο θέμα της φωτογραφίας, που φαντάζομαι πως είναι ικανοί με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτουν να ξεχωρίσουν τη σκόνη από κάτι το "παράξενο".
2007-12-19 01:08
Πάντως, προσωπικά θεωρώ αρκετά πιθανή την εξήγηση των φαινομένων αυτών (ότι είναι σκόνη δλδ) όταν η λήψη έχει γίνει βράδυ ή σε σκοτεινό χώρο. Όταν όμως η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με αρκετή ηλιοφάνεια, δεν μπορώ να το αποδεχτώ πλήρως, αφού το φως προσπίπτει στην επιφάνεια του κόκκου σκόνης απ' όλες της πλευρές και όχι σε μια συγκεκριμένη ώστε να τον κάνει εμφανή στη φωτό. Είναι απλά ένας προβλιματισμός μου. Μπορεί να κάνω και λάθος...
2007-12-19 14:29
Έχω πάνω από 100 φωτογραφίες από την Πεντέλη χωρίς ψηφιακή, μέσα και έξω από την σπηλιά, υπό όλες τις καιρικές συνθήκες.Κάποιες τις δημοσίευσε και ο Λελούδας στο βιβλίο του, χωρίς φυσικά να ψάξει το θέμα. Έχω στο σπίτι μου και σε πολλά άλλα μέρη. Επιπλέον, γιατί τα orbs δεν εμφανίζονται σε όλους, αλλά σε συγκεκριμένους παρατηρητές. Τονίζω την λέξη. Μήπως υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση με τον εγκέφαλο;

ο τίτλος του βιβλίου του Λελούδα είναι ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ.
2007-12-19 14:47
Βάζω στοίχημα έχει να κάνει με συγκεκριμένα χρώματα. Και για να γίνω πιο ξεκάθαρος με συγκεκριμενα pigmentations (δεν γνωρίζω την ελληνική λέξη). Ασχολήθηκα παλεότερα ερασιτεχνικά με φωτογραφία, δηλαδή έβγαζα φώτο για δική μου χρήση και ικανοποίηση, και τις περισσότερες δεν τις είδαν ποτέ αλλα μάτια από τα δικά μου, άρα δεν έχω στοιχία σε αυτό που θα πω αλλά ακούστε γιατί πιστεύω είναι ενδιαφέρον. Όταν φωτογράφιζα ανθρώπους, σχεδόν πάντα, σε μέρη του σώματος που έπεφτε πολύ φως, μου έβγαινε στην εμφάνιση μαύρες βούλες, και γύρω τους ένας φωτεινός δακτύλιος. Όταν άλλαζα μηχανή, το ίδιο. Σημειώστε δε ότι τις φωτογραφίες αυτές που τύχαινε αυτό το πράγμα, τις έβγαζα στο ίδιο δωμάτιο πάντα. Άμα έβγαζα αλλού ή έξω, δεν υπήρχε πρόβλημα, ή τουλάχιστον δεν έχω προσέξει κάτι.

Έτσι, απόδωσα το πρόβλημα στον φωτισμό του δωματίου. Πάντως σας διαβεβαιώ πως στο δωμάτιο δεν υπήρχε ΙΧΝΟΣ σκόνης γιατί ήταν υπνοδωμάτιο και έτσι το καθαρίζαμε συχνότατα. Επίσης λόγω κλιματισμού δεν υπήρχε υγρασία.
Διαβάζοντας το θέμα, είδα κάποιες απόψεις που εύκολα δύναται να ακυρωθούν με βάση τη λογική και λιγοστές γνώσεις φωτογραφίας και φυσικής. Έχει δημοσιευθεί μία σχετική έρευνα στην ιστοσελίδα: http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=173, η οποία βασίστηκε σε προσωπικό πειραματισμό και μελέτη αντίστοιχων papers παραψυχολογίας.

Μέσα στο άρθρο/ έρευνα μπορείτε να βρείτε και απλούς τρόπους για να πειραματιστείτε με το φαινόμενο. Απόλυτη απάντηση δεν δύνεται, μιας και προσωπικά πιστεύω ότι σε λίγα φαινόμενα δύναται να δοθεί, όμως εξηγούνται υπό ποιες συνθήκες πρέπει να τραβηχθεί μία φωτογραφία και τι χαρακτηριστικά να φέρει το orbs ώστε να αποκλείσουμε τις ξεκάθαρες φυσικές αιτίες δημιουργίας του.

Παράθεση:
Έτσι, απόδωσα το πρόβλημα στον φωτισμό του δωματίου. Πάντως σας διαβεβαιώ πως στο δωμάτιο δεν υπήρχε ΙΧΝΟΣ σκόνης γιατί ήταν υπνοδωμάτιο και έτσι το καθαρίζαμε συχνότατα. Επίσης λόγω κλιματισμού δεν υπήρχε υγρασία.

Ως προς το παραπάνω φίλε Ελλάδιε, η σκόνη δεν υπάρχει μόνο όταν τη βλέπουμε, απλά όταν τη βλέπουμε σημαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Παντού υπάρχει σκόνη, όσο και να καθαρίζουμε και να προσέχουμε. Επιπλέον, αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις την παραπάνω μελέτη θα δεις ότι η σκόνη δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στο δωμάτιο αλλά και πάνω στο φακό της μηχανής ή ακόμα και μέσα στο κυρίως σώμα της. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα (κατά την άποψη μου) τα orbs εμφανίζονται εξαιτίας των δύο τελευταίων.

Φιλικά,
Νίκος.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Solon Aimonas Eautou
Ως προς το παραπάνω φίλε Ελλάδιε, η σκόνη δεν υπάρχει μόνο όταν τη βλέπουμε, απλά όταν τη βλέπουμε σημαίνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Παντού υπάρχει σκόνη, όσο και να καθαρίζουμε και να προσέχουμε. Επιπλέον, αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις την παραπάνω μελέτη θα δεις ότι η σκόνη δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στο δωμάτιο αλλά και πάνω στο φακό της μηχανής ή ακόμα και μέσα στο κυρίως σώμα της. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα (κατά την άποψη μου) τα orbs εμφανίζονται εξαιτίας των δύο τελευταίων.

Ναι φίλε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά το γεγονός πως ποτέ δεν μου είχε ξανασυμβεί εκτός από το δωμάτιο αυτό, με καθοδηγησε στην άποψη πως κάτι λάθος πήγαινε στον φωτισμό... Φυσικά, δεν είμαι και φωτογράφος, για την τρέλλα μου το έκανα και έβγαζα φώτος, οπόταν δεν μπορώ να παραθέσω μιαν πιο επαγγελματικήν άποψην. Ωστόσο, πιστεύω πως αν το φαινόμενο ωφείλετε σε σκόνη, τότε θα είχαμε περισσότερα περιστατικά (εκτός και αν έχουμε, δεν γνωρίζω και πολύ καλά το θέμα.).
2008-01-08 22:54
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Elladios
Ναι φίλε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλά το γεγονός πως ποτέ δεν μου είχε ξανασυμβεί εκτός από το δωμάτιο αυτό, με καθοδηγησε στην άποψη πως κάτι λάθος πήγαινε στον φωτισμό... Φυσικά, δεν είμαι και φωτογράφος, για την τρέλλα μου το έκανα και έβγαζα φώτος, οπόταν δεν μπορώ να παραθέσω μιαν πιο επαγγελματικήν άποψην. Ωστόσο, πιστεύω πως αν το φαινόμενο ωφείλετε σε σκόνη, τότε θα είχαμε περισσότερα περιστατικά (εκτός και αν έχουμε, δεν γνωρίζω και πολύ καλά το θέμα.).

Φίλε Ελλάδιε είναι πολύ πιθανό αυτό που είπες να ισχύει. Εμένα το ερώτημά μου είναι γιατί εμφανίζονται σε συγκεκριμένους παρατηρητές. Μου έτυχε στην Μύκονο το καλοκαίρι ποου ήμουν διακοπές να βγάζω οrbs και έπειτα να δίνω την μηχανή σε έναν φίλο και να μην βγαίνει τίποτα. Το ίδιο φυσικά και στην Πεντέλη.Μήπως ο εγκέφαλος παίζει κάποιον ρόλο;
επειδή έχω βίντεο όπου είναι νύχτα αλλά και μέρα, όπου πέφτουν μπάλες άσπρα μέσα στο δωμάτιο, αιωρούμενες και συγχρόνως όμως ακούγεται η φωνή τη νύχτα κάποιας που βγαίνει από το ασανσέρ και λέει πέτατο στο μαξιλάρι της, αναρωτιέμαι, αν μπορούν να δημιουργηθούν από άνθρωπο για να σου προκαλέσει κακό. όντως είχα προβλήματα με κάποιους ανθρώπους της πολυκατοικίας και σοβαρά που ήθελαν να με τρελάνουν. έχω και καθαρά βίντεο βέβαια με εικόνα γι αυτους τους ανθρώπους ως προς το τι μου έκαναν. Αλλά σκέφτομαι αν μπορούσαν με ακτίνες λειζερ ή ηλεκτρομαγνητικά κύματα να δημιουργήσουν μέσα στο δωμάτιο διάφορα φαινόμενα, ώστε να έχουν επίδραση επάνω μου. ευχαριστώ.