ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Η δαιμονοποιηση του Χιτλερ

Η δαιμονοποιηση του Χιτλερ

the_black_planet10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Εχω πραγματικα κουραστει και αηδιασει με αυτους που σημερα προσπαθουν να μας αποπροσανατολισουν απο τον κινδυνο της παγκοσμιοποιησης και του νεοφιλελευθερισμου και εχουν βρει σαν αποδιοπομπαιο τραγο τον Χιτλερ.Η μνημη αυτου του ανθρωπου εχει ξεφτυλιστει απο καθε λογης ανιστορητους και ακουγονται υπερβολικα πραγματα οπως οτι ηταν σχιζοφρενης,ηταν σατανιστης,ηταν ακροδεξιος,ηθελε να κατακτησει ολον τον κοσμο και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Ας τα παρουμε ομως τα πραγματα απο την αρχη.Κατ'αρχην εδω πρεπει να τονισω οτι δεν ειμαι νεοναζι,ουτε και συμφωνω απολυτα τοσο με την ιδεολογια του Χιτλερ(ρατσιστικη θεωρεια,ελειψη ανθρωπισμου),οσο και με τις πραξεις του(καυσιμο βιβλιων,στρατοπεδα συγκεντρωσης,δαιμονοποιηση του σιωνισμου).Ομως προσπαθω να τον κρινω αντικειμενικα και χωρις παθος επειδη εξ'αιτιας του η πατριδα μου υπεστει δεινα κατα τον Β' παγκοσμιο πολεμο.Και αυτο σας προτεινω να κανετε και εσεις.Αλλωστε πιστευω οτι η πλειοψηφια των συμμετεχοντων σ'αυτο το φορουμ ειναι ατομα με δημοκρατικες πεποιθησεις και θα συμφωνησετε οτι δεν ειναι σωστο να δικασουμε και να καταδικασουμε καποιον χωρις να τον αφησουμε να υπερασπιστει τον εαυτο του.Αρα προτεινω σε οσους θελουν να κρινουν αντικειμενικα αυτο τον ανθρωπο να διαβασουν τα εργα του οπως το "ο Αγων μου" και "η Πολιτικη μου Διαθηκη".Διαβαζοντας αυτα τα εργα κατανοει κανεις οτι τα περισσοτερα πραγματα για τα οποια τον κατηγορει το κατεστημενο ειναι αβασιμα.Κατ'αρχην ειναι εμφανες απο το λογο του οτι ο ανθρωπος δεν ηταν σε καμια περιπτωση σχιζοφρενης αλλα ατομο με πολυ νηφαλιο λογο και καλα δομημενη σκεψη.Ειδικα διαβαζοντας το τελευταιο εργο του "η Πολιτικη μου Διαθηκη" διακρινει κανεις μια ωριμοτητα και μια εξελιξη της κοσμοθεωρησης του που εντυπωσιαζει και δειχνει ανθρωπο βαθεια φιλοσοφημενο και με φοβερη γνωση ιστοριας.Οι πραξεις του φανταζουν αποτροπαιες,ειδικα για τον παρηκμεσμενο σημερινο ανθρωπο και ειναι αληθεια οτι παρατηρειτε μια χαωδης αποσταση της ιδεολογιας του Χιτλερ και της πραξης του.Ομως ενας ανθρωπος που παλευει για την πνευματικη επιβιωση του εθνους του και ολης της Ευρωπης ειναι λογικο να καταφευγει και σε καποια ακραια μετρα.

Επισης διαβαζοντας καποιος τα εργα του καταριπτει και την θεωρια της υπερφιλοδοξιας και του οτι ηθελε να κατακτησει ολο τον κοσμο και να επιβαλει μια νεα ταξη πραγματων,κατι που πανε να του χρεωσουν οι πραγματικοι φορεις αυτης της προσπαθειας,που ειναι οι ανα τον κοσμο κεφαλαιουχοι και νεοφιλελευθεροι.Ο Χιτλερ ουδεποτε προσπαθησε να επιβαλει κατι τετοιο.Αντιθετως ειχε ενα οραμα που καθοδηγουσε τις πραξεις του.Αυτο ηταν το οραμα της ενωμενης Ευρωπης και της διασωσης του Ευρωπαικου πολιτισμου.Επισης ο Χιτλερ δεν ειχε ποτε βλεψεις στο να κατακτησει χωρες εκτος Ευρωπης και πιστευε βαθεια στην αυτοδιαχειρηση των λαων.Διαφωνω φυσικα με την εμονη του εναντιων των εβραιων τους οποιους θεωρουσε παρασιτα λογω του οτι δεν αφομοιωνονταν με τον ντοπιο πολιτισμο στις χωρες που κατοικουσαν και δεν γινονταν ποτε πραγματικοι πολιτες.Στην πραγματικοτητα ειχε δαιμονοποισει τους Εβραιους και ειχε προσωποποιησει σ'αυτους τον καπιταλισμο και την προσπαθεια παγκοσμιας επιβολης του φιλελευθερισμου.Ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι εκτος απο αγνος ιδεολογος ηταν και ενας προφητης του 20ου αιωνα.Ειχε προβλεψει και ηταν μακραν ο πρωτος που προσπαθησε να καταπολεμισει τη χιμαιρα της παγκοσμιοποιησης και της προσπαθειας να εξαφανιστει η διαφορετικοτητα και οι παραδοσεις των εθνων που την εποχη του δεν την ειχε αντιληφθει κανεις.Αν διαβασετε την πολιτικη του διαθηκη θα εντυπωσιαστειτε για το ποσο επικαιρος ακουγεται.Δυστυχως εχασε αυτος αλλα οι φορεις της παγκοσμιοποιησης δεν θα εχουν καθολου ευκολο εργο και αυτο γιατι οπως ελεγε και ο Πλατωνας,οι προαιωνιες φωτεινες αξιες των εθνων ειναι αθανατες και θα συνεχισουν να ζουν ακομα και αν σβηστουν απο τη μνημη των ανθρωπων και θα φωναζουν για να ξυπνησουν τα κοιμισμενα εθνη.Θα στα ματησω εδω και περιμενω τις αποψεις σας,παρακαλοντας σας να κρινετε χωρις παθος αυτο τον ανθρωπο και να αποβαλεται απο μεσα σας την προπαγανδα που σας εχει κατακλυσει εναντιον του.
2005-10-15 17:05
Αγαπητε Πλανητη.....να ξεκινησω λεγοντας οτι πατας σε πολυ αβεβαιο εδαφος με αυτο σου το τοπικ.

Εαν σκοπος του τοπικ ειναι να κανουμε μια εμπεριστατωμενη ιστορικη/πολιτικη συζητηση σχετικα με τον Αδολφο Χιτλερ, θα με βρεις απολυτα συμφωνο. Σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση ομως σαν moderator δεν θα επιτρεψω το φορουμ αυτο γενικοτερα, και το thread αυτο ειδικοτερα να αποτελεσει βημα για να προωθηθουν, η να δικαιολογηθουν η να εκλογικευτουν οι οποιες ακραιες ιδεολογιες και συμπεριφορες, και το φυλετικο μισος απο οποια πολιτικη μερια και εαν προερχονται, αριστερα η δεξια.

Ας εχουν λοιπον το νου τους οσοι σκοπευουν να δημοσιευσουν σε αυτο το thread. Οι φυλακες εχουν γνωση και στην παραμικρη παρεκτροπη το thread θα κλειδωσει
Αγαπητέ Black planet, ειλικρινά αγωνίζομαι να καταλάβω τι το ιδιαίτερο είχε ο Χίτλερ σαν φιλόσοφος, σαν πρωτοπόρος της πολιτικής σκέψης, κάτι τέλος πάντων που να τον ξεχωρίζει από οποιονδήποτε άλλο έχει ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα ζητήματα. Ο ρόλος του στην Ιστορία είναι ξεκάθαρος και δεν δέχεται παρερμηνείας. Τώρα, αν σαν άνθρωπος συγκινούνταν με ένα κονσέρτο του Μπάχ ή του Βάγκνερ, άν έβγαζε βόλτα τα σκυλιά του ή αν κάθονταν και ασχολούνταν με την φιλοσοφία ή την ζωγραφική, ομολογώ πως δεν με απασχολεί καθόλου, εφόσον επί του πρακτέου, ήταν ρατσιστής, ψυχοπαθής, δικτάτορας, με μηδενικό Φιλανθρωπικό έργο. Αν ο Χίτλερ δεν ήταν αυτός που ήταν κατ`αρχήν, θα μπορούσε να πεί κάποιος πως η φιλοσοφία του ήταν επιδραστική στο Ανθρώπινο πνεύμα;
Συμφωνώ, ήταν ένας χαρισματικός πολιτικός, που μπορούσε να πιάσει και να κατευθύνει τον παλμό του λαού, που βρήκε την ευκαιρία σε μια μεσοπολεμική Γερμανία της Ανεργίας και της Αβεβαιότητας, να δώσει ένα όραμα. Αλλά ποιό ακριβώς ήταν αυτό το όραμα;
Κάθε μικροπολιτικός που βάζει υποψηφιότητα σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, ίσως βαθιά μέσα του διατηρεί ένα όραμα μιας ενωμένης Ελλάδας, προοδευτικής, φάρος Πολιτισμού, μιας χώρας που ζεί στην ευημερία και οι πολίτες της τον προσκυνούν και τον ακολουθούν. Πες μου εσύ ποιός πολιτικός δεν είχε έστω και για μια στιγμή στην ζωή του αυτό το όραμα.
Τι το ιδιαίτερο λοιπόν είχε ο Χίτλερ που να τον ξεχωρίζει από όλους αυτούς;
Θα μπορούσα να σου μιλάω κι εγώ ώρες ατελείωτες για τον προβληματισμό του Στάλιν σχετικά με τον κινηματογράφο ή για το ενδιαφέρον του Νίξον για το Μπειζμπολ.
Ε, και;
Φιλε Επιμυθεα,οι απαντησεις στα ερωτηματα σου βρισκονται στα εργα του ιδιου του Χιτλερ που ανεφερα στο προηγουμενο μου ποστ.Σου προτεινω να τα διαβασεις και περιμενω τις εντυπωσεις σου.Αν δεν εχεις τη δυνατοτητα να το διαβασεις θα προσπαθησω καποια στιγμη να μεταφερω καποια ενδεικτικα αποσπασματα.Ειδικα στην πολιτικη του διαθηκη θα διαπιστωσεις ακομα και ψυγματα ανθρωπισμου.Επισης σ'αυτη την εκ βαθεων εξομολογηση του αποδεικνυεται αυτο που υποψιαζομουν απο πριν,οτι δλδ ο Χιτλερ δεν ηταν στην πραγματικοτητα ρατσιστης,πραγμα λογικο γιατι ενας ανθρωπος της νοημοσυνης του δεν θα μπορουσε ποτε να πιστευει σε μια τοσο αντιεπιστημονικη θεωρεια.Ο ιδιος παραδεχετε οτι δεν ενστερνιζεται αυτες τις θεωρειες αλλα τις χρησιμοποιησε για λογους προπαγανδας για να εξυψωσει το ηθικο του Γερμανικου λαου.Ναι εκανε καποια εγκληματα πολεμου αλλα οι συμμαχοι εκαναν περισσοτερα.Επισης ειναι ατοπη η συγκριση του Χιτλερ με τους πολιτικους προδοτες της πατριδας.Ο Χιτλερ ηταν πιστος στο οραμα του και στις αξιες της πατριδας,του εθνους και του πολιτισμου.Επισης δεν μπορει να συγκριθει με εναν κοινο πολιτικο γιατι ηταν αυτος που δημιουργησε μια οχι τελεια αλλα σιγουρα πολυ ενδιαφερουσα ιδεολογια,αυτη του εθνικοσοσιαλισμου,η οποια λογω του οτι ειναι αριστερων καταβολων πολεμηθηκε απο το φιλελευθερο κατεστημενο.Μαλιστα εφαρμοσε με μεγαλη πιστοτητα την ιδεολογια του αυτη,καταργησε τις ταξεις και γενικα η εσωτερικη του πολιτικη ηταν ευεργετικη για τον Γερμανικο λαο.Οσον αφορα τον φιλο Βοελ,πιστευω οτι δεν θα εχει να με κατηγορησει για κατι,ειναι εμφανες οτι προσπαθω να κανω μια αντικειμενικη προσεγγιση του Χιτλερ,οχι γιατι θεωρω οτι πρεπει να καθιερωθει σαν μεγιστο προτυπο για τη νεολαια,θεωρω πολυ πιο σημαντικους ανθρωπους οπως οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι,ο Ρουσσω,ο Νιτσε ή ο Μαρξ,απλα πρεπει να του δοθει η θεση που του αξιζει στην ιστορια και δεν ανεχομαι να τον ποιανουν στο στομα τους οι καθε λογης αλητες και μισανθρωποι.
Δε μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για την επιβίωση της Ευρώπης καταφεύγει στο να σφαγιάζει το μισό Ευρωπαϊκό πολιτισμό ως μέσο υλοποίησης του σκοπού του.

Έχω μάθει να κρίνω τους ανθρώπους από τις πράξεις τους, και όχι από τα γραπτά τους. Υπό της ηγεμονίας του Χίτλερ, η Γερμανία προκάλεσε τη μεγαλύτερη φρίκη στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Ως εκ τούτου εξουσιοδοτώ τον εαυτό μου να μην είναι δημοκρατικός για μια και μοναδική προσωπικότητα. Δεν πρόκειται ποτέ μου να διαβάσω το βιβλίο ενός ανθρώπου που διέταξε τη θανάτωση τόσων ανθρώπων. Κανένα αγαθό δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή, και οποιοσδήποτε βάζει "την επιβίωση της Ευρώπης" πάνω από "την επιβίωση των Ευρωπαίων" έχει σοβαρό πρόβλημα.

Μπορεί να σου φαίνεται από τα γραπτά του Χίτλερ ότι ήταν λογικός. Αυτός ήταν και ο λόγος της πολιτικής του επιτυχίας. Ο Χίτλερ, όπως και ο Κέλτης θεός του πολέμου, Ογκούνιους, είχε τη δυνατότητα να στέλνει τους ανθρώπους στη μάχη με πέντε έξι κουβέντες. Ήταν πολύ εύκολο σε μια εποχή οικονομικής αποτυχίας και δυσπραγίας να στραφεί ο λαός στον Εθνικισμό (και στο ποδόσφαιρο...). Φανφάρες ήταν η μόνη διέξοδος στην κακομοιριά του τότε γερμανικού λαού. Και ο Χίτλερ αρεσκόταν στις φανφάρες. Ακόμα και η Νύχτα των Κρυστάλλων μπορεί να περιγραφεί ως ένα εκθαμβωτικό πογκρόμ, ακόμα και το κάψιμο των βιβλίων ελάμβανε τελετουργικό χαρακτήρα, ακόμα και η καύση των Εβραίων ελάμβανε ένα μυστικό φετιχιστικό άρωμα.

Ο πατέρας μου έτυχε να γνωρίσει τον προσωπικό Ιατρό του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το όνομα αυτού του ανθρώπου, γιατί πάνε χρόνια από τη συνάντησή τους. Τα απομνημονεύματα αυτού του ανθρώπου υπάρχουν ακόμα. Τα παιδιά του έχουν ιδρύσει μια φαρμακευτική εταιρεία, και τότε (το 92) σκόπευαν να γυρίσουν μια ταινία για τη ζωή του πατέρα τους και τη σχέση του με το Χίτλερ. Τα όσα είπε εκείνος ο άνθρωπος στον πατέρα μου συνάδουν απόλυτα με την εικόνα του "μανιοκαταθλιπτικού και σεξουαλικά στερημένου". Πως ένας άνθρωπος οραματίζεται να βάλει τάξη σε ολόκληρη την Ευρώπη, όταν δε μπορεί να βάλει τάξη στο ίδιο του το κρεββάτι;

Οι πράξεις του δε φαντάζουν αποτρόπαιες για το σημερινό παρηκμασμένο άνθρωπο, αλλά για κάθε άνθρωπο. Αν θεωρείς ότι ο λόγος που πιστεύω ότι ο Χίτλερ είναι ο πιό μισητός άνθρωπος στον κόσμο είναι ότι είμαι παρηκμασμένος, τότε θα σε παρακαλέσω να μου κατονομάσεις έστω και μια εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας που ο άνθρωπος δεν ήταν παρηκμασμένος.

Πως γίνεται να πιστεύεις στην αυτοδιαχείριση των λαών κατακτώντας τον "ζωτικό τους χώρο" και εγκαθιδρύοντας κομαντατούρες που θανάτωναν όποιον δε συμμορφωνόταν με τα προστάγματά σου;

Οι Εβραίοι ουδέποτε θα αναμιχθούν με τον εκάστοτε λαό στου οποίου τη χώρα ζουν διεσπαρμένοι, γιατί απλούστατα είναι η φύση τους και ο νόμος τους να απέχουν και να παραμένουν δεμένοι και ξέχωροι (και εντελώς ξέμπαρκοι). Από που και ως που ο Χίτλερ έδωσε μάχες για την προστασία των ηθών των λαών (αυτό που ονομάζεις διαφορετικότητα και παραδόσεις), όταν ο ίδιος προτοστάτησε στην προσπάθεια αφανισμού Εβραίων και Τσιγγάνων;
2005-10-18 03:16
Παράθεση:
Μαλιστα εφαρμοσε με μεγαλη πιστοτητα την ιδεολογια του αυτη,καταργησε τις ταξεις και γενικα η εσωτερικη του πολιτικη ηταν ευεργετικη για τον Γερμανικο λαο.

Ευεργετική για τον Γερμανικό λαό ή για τα μέλη του κόμματος? Δηλαδή όλοι όσοι κυνηγήθηκαν και εξοντώθηκαν όσο ήταν στην εξουσία ο Χίτλερ, η καταπίεση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η τρομοκρατία, ο φόβος, οι δολοφονίες, η λογοκρισία, μπορείς να πεις ότι μπορεί να υπάρχει ιστορική περίπτωση που όλα αυτά να είναι ευεργετικά στοιχεία για κάποιον λαό?
2005-10-20 00:49
As ipothesoume pos htan ontos pneumatikos anthrwpos.. filosofos ideologos kai enaretos.. gegonos einai oti stin pragmatiki zwh, den edikse kanena ixnos apo ola auta kai prwta apola anthrwpias.. oso kai na grafeis agiosines sto xarti, an den eisai agios sti zwh ti na to kaneis?

Sto mono pou sumfono einai oti htan patriotis, i akomi kalitera tha tou arese na htane.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από the_black_planet
Ομως ενας ανθρωπος που παλευει για την πνευματικη επιβιωση του εθνους του και ολης της Ευρωπης ειναι λογικο να καταφευγει και σε καποια ακραια μετρα.

.

Ο παππους μου ηταν Ελληνας, Θεσσαλονικιος και εβραιος(ημ.γεν.1914). Μια μερα γυρισε απο την δουλεια και βρηκε το σπιτι του διαλυμενο και ολους να λειπουν..Εμαθε οτι τους συγκεντρωσαν και πηγε να τους βρει..Περασε απο το Μπιρκεναου το Νταχαου και το Αουσβιτς στο οποιο ηταν και στο μπλοκ10 (των πειραματων),τα οποια(δε ξερω αν το αναφερουν τα φωτισμενα βιβλια αυτου του παρεξηγημενου) ηταν στρατοπεδα συγκεντρωσης..Περασαν 3 χρονια και επιβιωσε, και αφου περασε 3 μηνες σε γαλλικα, και 6 σε ιταλικα νοσοκομεια καταφερε να σταθει στα ποδια του και να γυρισει στην πατριδα, για να μαθει οτι τους εχει χασει ΟΛΟΥΣ:32 1oυ και 2ου βαθμου συγγενεις, αναμεσα τους η μανα του, οι 2 αδερφες του, η γυναικα του, και η 3 χρονων κορη του..

Και θελεις να μου πεις οτι αυτα ηταν ''καποια ακραια μετρα''? Οτι ετσι παλευε για την πνευματικη επιβιωση της Ευρωπης? Και τολμας να λες πως αν τον πιασω στο στομα μου ειμαι αλητης και μισανθρωπος...? Σιγα που σου θιξαμε και την Μητερα Τερεζα!!!

Τι να πω, μαλλον με εχει ρουφηξει μια χωροχρονικη δινη και εχω βρεθει σε μια αλλη διασταση στον.. μαυρο πλανητη..που το 1945 ο χιτλερ κερδισε το νομπελ ειρηνης για τις προσπαθειες του για την σωτηρια της Ευρωπης..

Τελοσπαντων, σταματαω εδω γιατι εκνευριστικα και θα παρεκτραπω..Το μονο που εχω να αντιπροτεινω ειναι να πας στον Voel να σε κοιταξει...
Φίλτατε Παν, προσγείωσες το θέμα στις αληθινές του διαστάσεις. Η Διαλεκτική θεωρείται ως προθάλαμος της Προπαγάνδας, μιας τεχνικής που χρησιμοποίησαν -ω, ποία έκπληξη- οι Ναζί. Σε επίπεδο θεωρητικό τα πάντα ισχύουν, και ο Χίτλερ μπορεί να είχε τις αγνότερες προθέσεις αιματοκυλώντας την Ευρώπη (αλλά διάβολε, αυτές τις αγνές προθέσεις πολλοί επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους-βλ. Σταυροφορίες), και οι Αμερικάνοι όταν έριξαν την Ατομική Βόμβα στους ανυπεράσπιστους πολίτες της Χιροσίμα, τον πόλεμο ήθελαν να σταματήσουν και οι Ιάπωνες κάνοντας εκείνα τα τρομερά βιολογικά πειράματα, την πατρίδα τους ήθελαν να προστατεύσουν κλπ κλπ.
"Ο δρόμος πρός την Κόλαση είναι στρωμένος με αγνές προθέσεις" λενε. Οι Ιηουσίτες είχαν εφεύρει ένα άλλο μοτό, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δόλιες μεθόδους τους. "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".
Πόσα βιβλία του Χίτλερ μπορούν να αλλάξουν αυτά που συνέβησαν; Πόσες χιλιαδες λέξεις μπορούν να σβήσουν ή να επανορθώσουν το κακό που έκανε; Τα προπαγανδιστικά βιβλία που ενέκρινε και παρήγγελνε με ρατσιστικό περιεχόμενο, οι εφημερίδες που στρατεύτηκαν στο "ένδοξο όραμα" του, στραγγαλίζοντας όποια λογική, δημοκρατική φωνή τολμούσε να υψώσει ένα λόγο διαφορετικό από τον δικό του, η Προπαγάνδα στα σχολεία, τα κηρύγματα μίσους, τα αποτρόπαια πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όλα αυτά, κάθε άλλο παρά έναν άνθρωπο ευαίσθητο και διανοούμενο δείχνουν. Μάλλον κατά λάθος μπλέχτηκε στον χώρο της Τεχνης σαν ζωγράφος, ή και σαν επίδοξος φιλόσοφος, μηρυκάζοντας απλά όσα έγραψαν πρίν από αυτόν ο Νίτσε, ο Ρενε Γκενόν και άλλοι φιλόσοφοι που το όραμα τους διαστρέβλωσε το "ψωνισμένο" μυαλό ενός μικρόσωμου, κομπλεξικού, κακού ανθρωπάκου με ψευδαισθήσεις μεγαλείου.
Το κόμπλεξ του δυστυχώς κληροδότησε περισσότερο από όλα και στους σημερινούς επίδοξους ακόλουθους των οραμάτων του.
Φανατικοί, με γυάλινο βλέμμα που πετάγονται όρθιοι σαν ρομποτάκια, χτυπώντας δυνατά τα τακούνια τους και υψώνοντας τα χέρια τους, όταν με αφρισμένο στόμα χαιρετούν.
"Χάιλ Χίτλερ".
Βρε...άει στον αγύριστο. Ο Χίτλερ και οι...φιλοσοφίες του.
Φιλε Παν λυπαμαι ειλικρινα για οσα περασε ο παππους σου.Εγω δεν ειμαι δικηγορος του Χιτλερ και δεν προσπαθω να δικαιολογησω τα αδικαιολογητα.Σε καθε πολεμο γινονται πολλα εγκληματα αλλα σε ενα βαθμο ειναι δικαιολογημενα. Για παραδειγμα και οι ανταρτες στον εμφυλιο και στην εθνικη αντισταση σκοτωσαν πολλους αλλα αυτοι που σκοτωσαν ηταν προδοτες της πατριδας και οι προδοτες δεν πρεπει να ζουν.Το ιδιο εκαναν και οι επαναστατες στη Γαλλικη επανασταση.Αλλα θα επαναλαβω οτι θεωρω απαραιτητο να γινει μια βιαιη επανασταση προκειμενου να διορθωθουν τα πραγματα,να καταλυθει το καθεστος του νεοφιλελευθερισμου και να φτιαξουμε μια καλυτερη κοινωνια για τα παιδια μας.Αισθανομαι λοιπον την οργη σου λογω προσωπικων εμπειριων αλλα δυστυχως αυτο σε κανει να μη βλεπεις αντικειμενικα τα πραγματα.Και εγω δεν τον γουσταρω τον Χιτλερ γι'αυτα που εκανε στους Εβραιους αλλα θεωρω οτι απο καθε προσωπικοτητα πρεπει να περνουμε τα θετικα στοιχεια που εχει να προσφερει και να αποριπτουμε τα αρνητικα.Και ο Χιτλερ αν τον κρινει καποιος αντικειμενικα εχει να προσφερει πολλα πραγματα και κυριως την συνειδηση του αγωνα και της θυσιας για ενα οραμα.Οποιος διαφωνει σ'αυτο ευχαριστως να το συζητησουμε.Εγω θεωρω οτι εκρινα καθ'ολα αντικειμενικα αυτη την προσωπικοτητακαι διεκρινα τα θετικα και τα αρνητικα,κατι που δεν κανετε οι υπολοιποι.Και κατι αλλο φιλε Παν.Δυστυχως η ευαισθησια σου σε οδηγησε σε καποια αυθαιρετα συμπερασματα.Ειπες:
Παράθεση:
Και τολμας να λες πως αν τον πιασω στο στομα μου ειμαι αλητης και μισανθρωπος...?

Δεν ειπα ποτε τπτ τετοιο,προφανως εχεις την εντυπωση οτι μιλας με καποιον νεοναζι,κατι που σε πληροφορω απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα. Δυστυχως δεν εχω στη διαθεση μου τα παλια μου ποστ για να σε πεισω για τα λεγομενα μου.

Τωρα οσον αφορα την ευλογη απορια του φιλου Γιωργου,η απαντηση φιλε μου ειναι πολυ απλη.Απο την ιδεαλογια του Χιτλερ απουσιαζε εντελως ο ανθρωπισμος.Ο ανθρωπισμος γεννηθηκε απο τους φορεις του Διαφωτισμου οπως ο Ρουσσω και ο Βολταιρος και πιθανον αυτοι δεν βρισκονταν στην ακτινα ενδιαφεροντως του Χιτλερ.Αλλα δεν μπορω να κατηγορησω καποιον για το οτι δεν ηταν ανθρωπιστης γιατι ο ανθρωπισμος ειναι μια ιδεολογια που απαιτει μακροχρονια πνευματικη αναζητηση για την κατανοηση του και ακομα και σημερα υπαρχουν ελαχιστοι πραγματικοι ανθρωπιστες(και πολλοι βεβαια αυτοδιαφημιζομενοι ανθρωπιστες που δεν γνωριζουν καν τη σημασια της λεξης).Μερικοι βεβαια θεωρουν οτι ο ανθρωπισμος εχει τη ριζα του στο κυρηγμα του Χριστου,δεν μπορω ουτε να το επιβεβαιωσω ουτε να το διαψευσω αυτο.Παντως ειναι γεγονος οτι οι σπουδαιοι αρχαιοι μας προγονοι δεν ειχαν ανακαλυψει την εννοια αυτη.

Με αυτα που λεει ο Επιμυθεας θα διαφωνησω στο μεγαλυτερο ποσοστο,δεν θελω να επαναλαμβανομαι,μπορει να διαβασει τα προηγουμενα ποστς μου και να βρει τις απαντησεις που θελει.Και δεν ειπα ποτε οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.