ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Τα παιδιά του 83' :Το Επίμαχο ερωτηματολόγιο.

Τα παιδιά του 83' :Το Επίμαχο ερωτηματολόγιο.

paul103 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/6
2009-07-29 11:06
εγώ πάντως είμαι δρακοντιανή!!!! πριν καποια χρονια ειχα κατι δουλειες με τον φουρακη και τους συνεργατες του, και ενας απο αυτους μου ανελυσε τα σημαδια που εχω στο σωμα και με εβγαλε εξωγηινη!!!!
εχω το λουλουδι στο ποδι, έχω τη σχισμή στο ματι, εχω το ματι στην πλατη, και εχω και μια τεραστια ελια μεσα στα μαλλιά ( οι φιλοι μου λενε χαριτολογόντας, ότι αν ξυρισω το κεφαλι μου, η ελιά θα γραφει πανω 666!!! )
εχω γεννηθει απριλη αλλα το 76!!(ουπς, κρυβε χρονια!!)
γιατρε? θα ζησω?
2009-07-29 18:32
Για όσους ενδιαφέρονται –και από ότι καταλαβαίνω από τον αριθμό των posts είναι μάλλον πολλοί– το νέο καλοκαιρινό τεύχος του mystery έχει μεγάλο πολυσέλιδο αφιέρωμα στα παιδιά Indigo και στο αίνιγμα των Παιδιών του 1983. Μια πλήρη και ψύχραιμη παρουσίαση του ζητήματος, των παρασκηνίων, και της παραφιλολογίας που υπογράφω προσωπικά…
2009-07-29 19:32
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από demi
εγώ πάντως είμαι δρακοντιανή!!!! πριν καποια χρονια ειχα κατι δουλειες με τον φουρακη και τους συνεργατες του, και ενας απο αυτους μου ανελυσε τα σημαδια που εχω στο σωμα και με εβγαλε εξωγηινη!!!!
Όλα ok αλλα αναρωτιέμαι αυτοί που ξέρουν τα σημάδια και σου είπαν ότι είσαι εξωγήινη? δηλαδή έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινους? τι γίνετε ρε παιδιά? έχω χάσει επεισόδια? Διότι έχω δει εκπομπές του χαρδαβέλλα στις οποιες εμφανίζονται όλοι αυτοί και την μια λένε ότι υπάρχουν εξωγήινοι την άλλη λένε ότι ΙΣΩΣ να υπάρχουν σε άλλους γαλαξίες και διαφορα τέτοια.
--------------------------------------------------------------------------------

Εντωμεταξύ αύτα που λένε για τα indigo κλπ μου ακούγονται κάπως .... δηλαδή όχι απλά κάπως αλλα μην πω καλύτερα γιατί θα παρεξηγηθεί κανένας που πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερος και θα γίνει ring το topic. Ένα έχω να πω , ακούμε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αλλα και πολύ παλιότερα απότι λένε οι άλλοι πως θα γίνει αυτό θα γίνει εκείνο και τελικά τίποτα δεν γίνετε. Είδα στην εκπομπή του χαρδαβέλλα πριν κάμποσο καιρό ότι λέει τα παιδιά indigo θα σταματήσουν να πηγαίνουν σχολειό (συγκεκριμένα θα αρνούνται) γιατί θα ξέρουν ήδη ότι θα θέλουν να τους μάθουν η γιατί θα ξέρουν ότι αυτά που θα μάθουν θα τους φανούν άχρηστα και διαφορα τέτοια ωραία. Θέλω να πω πως ναι , είμαι σίγουρος πως θα το κάνουν όταν οι γονείς τους τα κάνουν να νιώθουν θεοί και να καβαλήσουν το καλάμι νομίζοντας ότι είναι τρομεροί και θα σώσουν τον πλανήτη κλπ που ακούγονται και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα?? που θα είναι αυτοί που διέδωσαν αυτές τις πληροφορίες? θα βγούν να μιλήσουν τότε? περιμένουμε και θα δούμε , εγώ τους περιμένω με γιαούρτι (μαζί με το πήλινο).
2009-07-30 08:16
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Radzoor
Όλα ok αλλα αναρωτιέμαι αυτοί που ξέρουν τα σημάδια και σου είπαν ότι είσαι εξωγήινη?
ταυτόχρονα απο άλλα τεστ, έχω βγει αγγελος, indigo, otherkin, μάγισσα, Lightworker και διάφορα άλλα!! ναι, έχω ενα προβλημα με τις πολλαπλες προσωπικότητες μου!!!
εντάξει, μη το παρατραβάμε, η αληθεια συνηθως ειναι καπου στη μεση....σιγουρα κατι υπάρχει, και λιγοι ξερουν ακριβως τι ειναι αυτο. ολοι οι υπολοιποι που βγαινουν και το παιζουν ειδικοι προς χαρην της τηλεθεασης ή της δόξας, αραδιαζουν ενα σωρό μπαρούφες. δεν ξερω για το 83, γιατι οχι(?) αλλά πάντα γεννιόντουσαν κάποιο ανθρωποι που "το ειχαν" από την γέννηση τους... οι υπόλοιποι απλα πρέπει να το καλλιεργήσουν, αυτη ειναι η μονη διαφορα για μενα

φευγω τωρα, παω να πάρω το καινουργιο τευχος του mystery!!
2009-07-30 13:01
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Arrakis
Για όσους ενδιαφέρονται –και από ότι καταλαβαίνω από τον αριθμό των posts είναι μάλλον πολλοί– το νέο καλοκαιρινό τεύχος του mystery έχει μεγάλο πολυσέλιδο αφιέρωμα στα παιδιά Indigo και στο αίνιγμα των Παιδιών του 1983. Μια πλήρη και ψύχραιμη παρουσίαση του ζητήματος, των παρασκηνίων, και της παραφιλολογίας που υπογράφω προσωπικά…
φιλε arrakis, το διαβασα το αρθρο σου για τα παιδια indigo.
συμφωνω σε όλα όσα γραφεις, έχουμε ακριβως τις ιδιες απόψεις πανω στο θέμα. και όχι μόνο. και για το 2012 συμφωνω.
θεωρω οτι η αλλαγη θα ερθει μονο και μονο επειδη την περιμενουμε και την λαχταραμε
2009-09-03 22:35
Δε νομίζω να έχει ειπωθεί, αλλά γράφτηκε και ένα μυθιστόρημα με αφορμή την υπόθεση των Παιδιών του 83'. Συγγραφέας του ήταν η κα. Ζωή Κονδύλη (και λέω ήταν διότι δυστυχώς έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες) και ο τίτλος του είναι "Η Δωδέκατη Έλικα: Η Αφύπνιση" (εκδ. Νίκας). Το βιβλίο εκδόθηκε περίπου προ διετίας.

Υπόθεση: Ένα παράξενο αστρονομικό γεγονός κατά τη διάρκεια του θερινού Ηλιοστασίου του 1982 στην Ελλάδα, έχει σαν αποτέλεσμα, εννιά μήνες αργότερα, να γεννηθούν 144 παιδιά σ' όλο τον κόσμο, προικισμένα με απίστευτες ικανότητες. Ανάμεσα τους, η Ιφιγένεια, ο Ανδρέας και δέκα ακόμη χαρισματικά ελληνόπουλα που διαθέτουν τη "Δωδέκατη Έλικα". Ο εκδότης Στέφανος Πορφυρός αναλαμβάνει να τα εντοπίσει και να τα προστατέψει από τους "Σκοτεινούς", που απεργάζονται είτε την ένταξη τους στα ανίερα σχεδία τους, είτε την ολοκληρωτική εξόντωση τους.

Όμως ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η "Αφύπνιση" είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και η θυσία ο μόνος δρόμος για εκείνους που είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν το πεπρωμένο τους.

Κι ολα αυτα λιγες ημερες πριν σας ανακοινωσω κατι σημαντικο γυρω απο το ολο θεμα!
2009-09-08 19:38
Kalispera Karma!egw den exw gennithei aprilio tou 83 alla 6/11/'84.
Apofasisa na grapsw giati periergws,exw sxedon ola ta xaraktiristika pou anaferontai sto parakatw erwtimatologio pou anefere i kopela oso anafora ta indigo children,apo to magnitiko vlemma,alla kai genikotera opou kai na paw travaw ta vlemmata,mexri to talendo me tis texnes,(tragoudi-mousiki)tin spania omada aimatos,mexri ti thermokrasia(panta otan me pianoune oloi paraponiountai oti eimai zesti parapanw apo to kanoniko),exw ena parapanw spondilo,(!),exw foveri sxesi k epikoinwnia me ta zwa,ta elkyw para poly,kathws kai ta paidakia ta mikra to idio,mi sou pw oti ta thewrw kalitera apo tous anthrwpous giati einai agna,den einai vrwmika psixika opws oi ipoloipoi anthrwpoi tou kosmou mas,panta eniwtha disaresta konta sti pleopsifia twn anthrwpwn tous thewrw pezous kai kenous k opote ekana prospatheia na tous milisw itane san na milagame alli glwssa.itane san na milaga se toixo k mou prokalousane disforia kai neura.sti mikri mou ilikia eniwtha entonotata oti erxomouna apo allou,malista thimamai na to lew stous goneis mou kai na me koitane perierga stin ilikia twn 6-7 xronwn.panta ta paidia me kanane pera apo mikri kai me zileuane xwris na kserw to giati,akoma kai twra zw entoni katallalia apo tous gyrw mou(oli tin wra asxolountai mazi mou!).sta 7 mou ksekinisa na diaisthanomai diafora estw kai asimanda pragmata,sinithws gia kalo opws px. ksipnaga to prwi kai imouna poly xaroumeni giati iksera oti kati kalo tha simvei,kai meta apo liges wres mathaina oti px.to vrady tha pame episkepsi se ena koritsaki pou mou arese poly na paizoume mazi...oso megalwna omws arxisa na exw proaisthimata kyriws gia kaka pragmata kai katastaseis,gia ta opoia distixws oute i idia ithela na gnwrizw...alla distixws vgainane!vlepw oli tin wra ston ypno mou oti aiwroumai kai sigkekrimena me ena poly sigkekrimeno tropo,(san na pidaw psila kai na issoropw ston aera...kapws etsi)sta 15 mou eixa ti prwti mou eksoswmatiki empeiria kata ti diarkeia tou ypnou mou xwris kan na to epidiwksw,sta 16 mou eida kapoia oneira me apokryfistiko periexomeno,kai sta 17 mou epediwksa meta apo ola auta na psaxtw me ton apokryfismo mipws vrw kapoia eksigisi gia ola auta pou sinevainan alla grigora apotravixtika dioti diafwnousa me kapoies apopsis tis olis autis fasis.eksallou pio poly thema meletis itane..argotera kata tin parodo twn xrwnwn,arxisa na vlepw oneira mistiria,sxedon na min exoune kan tin aisthisi oti vlepw oneiro...
evlepa oti ypirxe mia parallili pragmatikotita gia mas,pou itane poly xeiroteri apo auti pou zoume,kserotopo kai vouna apo petrwmata ,ta opoia panw itane gemata pyramides asimenies para poly lamberes,stis opoies prosgeiwnotane trigonika skafi(ufo).Ksipnaga moudiasmeni.I anakoufisi otan ksipnaga itane terastia..protimousa ti dikia mas pragmatikotita apo auti pou eixa dei..polla allokotota pragmata!exw dei k alla,alla den mporw na ta grapsw ola se ena forum.esy ti les na simvainei?To kserw oti akougomai poly ypervoliki,sxizofrenis den eimai,ta egrapsa ola teleiws xyma giati pragmatika thelw na katalavw ti simvainei.eimai indigo i kati allo?
p.s. kai i mitera mou einai tilepathitiki,provlepei mexri kai pote tha ginei sismos(!)

Σε παρακαλώ πολύ να τροποποιήσεις το μήνυμά σου, αυτή τη φορά στα Ελληνικά γιατί τα greeklish απαγορεύονται... εκ του συντονισμού.
2009-09-20 12:15
Θυμαστε ενα ερωτηματολογιο που ειχε βγαλει ο Χαρδαβελλας στην εκπομπη του; Μπορώ να πω ότι με εκείνη τη νυχτα που ειχα δει την εκποπή και τα γρήγορα συμπεράσματα που βγάζανε με βάση το ερωτηματολόγιο, η μανάδες, είχα καπως αντιδράσει. Εάν πληρεί κάποιος το ερωτηματολόγιο, αμεσως εβγαινε ιντιγκο; Μπορει και να ειναι ετσι;;

Μμμ... Δεν ξέρω... Όμως για άλλο λόγο εγώ αντέδρασα με τις μανάδες. Επειδή θεοποιούσαν τα παιδιά τους! Μέγα λάθος! Κάνουν κακό στα παιδιά τους έτσι ακόμα και αν είναι Ιντιγκο, διότι τα φέρνουν αντιμέτωπα με τον αγώνα κατά της αλαζονείας από πολύ μικρά, καθώς και τους δημιουργούν έννοιες που δεν θα έπρεπε να έχουν σε τόσο τρυφερή ηλικία. Όμως καλό είναι να διατηρούν οι μανάδες χαμηλών τόνων την ανακάλυψή τους αυτή, και να βοηθούν το παιδί με τον εξής τρόπο. Προτείνω λοιπόν: Να μην το θεωρούν τρελό. Να του λένε ότι πιστεύουν σε εκείνο ότι μπορεί να πετύχει όποιον στόχο και να βάλει στη ζωή του. Να το ακούνε όταν μιλάει, να του δίνουν προσοχή έτσι ώστε να πιστέψει το παιδί στον εαυτό του και να προχωρήσει σε αυτά που θέλει να κάνει με αυτοπεποίθηση. Να μην αποκλείουν καμία γνώμη του παιδιού τους και να τα δέχονται όλα ως πιθανά, έως αποδείξεως του αντιθέτου τελικά και όχι να τα θεωρούν όλα ως απίθανα έως αποδείξεως του αντιθέτου τελικά, διότι τότε θα έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα τη ζωή του παιδιού τους. Ναι, προτείνουμε ως γονείς εκείνο που πιστεύουμε καλύτερο για το παιδί μας, όμως προσπαθούμε να ακούσουμε κι εκείνο τί επιλέγει για τη ζωή του να κάνει, όσο τρελό και αν μας ακούγεται στα αυτιά μας. Θέλει αμφίδρομη επικοινωνία με τα παιδιά, αλλά και να τα υπενθυμίζουμε ότι εμείς ως γονείς είμαστε οι ισχυροί και δυνατοί στη σχέση γονέα-παιδί, όχι για να μας υπακούει το παιδί, όχι για να μας φοβάται, αλλά για να νιώθει ασφάλεια στο πρόσωπό μας και να μας εμπιστεύεται. Κερδίστε την εμπιστοσύνη του παιδιού και μην πετυχαίνετε διάφορα με την επιβολή του φόβου. Τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του γονέα, για να νιώθουν προσατευμένα.

Θα παρατηρήσατε ότι η προτάσεις που κάνω αφορούν τελικά πάσας "φύσεως" παιδιά!
Αυτό ακριβώς! Τα παιδιά Ιντικο, είναι παιδιά σαν όλα τα άλλα. Κοιτάξτε ποιά είναι η σημασία η παραγματική του ερωτηματολογίου αυτού. Σκοπός του ερωτηματολογίου λοιπόν είναι να διαπιστώσουμε αν το παιδί έχει "τάσεις" να γίνει Ιντιγκο. Υπάρχει και ένα άλλο ερωτηματολόγιο:
- Ξυπνάει το παιδί σας το πρωϊ και η πρωτη του δουλειά είναι να προετοιμάσει μόνο του το πρωϊνο του, άλλοτε μερεντα με ψωμι, αλλοτε μαρμελαδα και αλλοτε με μελι;
- Το μεσημερακι μετα το σχολείο του αρεσει να χωνεται μαζι σας στην κουζινα και να παρακολουθει προσεκτικά τα υλικα που ριχνετε στην κατσαρολα;
- Το απογευματακι μόλις ξυπνάτε από τον μεσημεριανό υπνάκο σας, παρατηρείτε ότι το παιδί σας πέρασε δύο αξέχαστες ώρες παιχνιδιού στην κουζίνα σας φτιάχνοντας κέϊκ με παστουρμά και ταραμά και μπόλικη άχνη ζάχαρη, μετατρέποντας τον χώρο σε χιονισμένο τοπίο από τα αλεύρια;
- Το βραδάκι όταν του ετοιμάζετε τη ζεστή του σοκολάτα για βραδυνό κολατσιό, το παιδί σας σας ζητάει ανταυτού φουά γκρα;

Αποτελέσματα:
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο πρώτο, χρειάζεται να ξυπνάτε νωρίτερα από το παιδί σας, διότι προκειμένου καημένο να πάει πεινασμένο στο σχολείο, προτιμάει να φτιάξει μόνο του το πρωϊνό του.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο δεύτερο, χρειάζεται να μάθετε να μαγερεύετε διότι το παιδί σας για να αποφύγει τη βασανιστική δυάρια, εξετάζει τα υλικά που ετοιμάζονται να κάνουν βουτιά στην κατσαρόλα σας.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο τρίτο, χρειάζεται να αγοράσετε κανένα αυτοκινητάκι,τρενάκι ή και καμιά κουκλίτσα, στο παιδάκι σας, για να έχει με κάτι να παίζει όσο κοιμάστε τα μεσημέρια.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο τελευταίο, χρειάζεται να αποφεύγετε να βλέπει το παιδί σας πολλές εκπομπές της Βέφας Αλεξιάδου.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ σε όλα, τότε το παιδί σας είναι σίγουρα ένας αυριανός Σεφ!

Κλαίω από τα γέλια, σε καλό να μου βγει αχαχχα. Δικό μου ειναι το ερωτημτολόγιο και διατηρώ τα copy right, αχαχχα. Σοβαρά μιλάω!

Απλά θέλω να σας δείξω ότι ο Χαρδαβέλας (αν και στο βωμό της τηλεθέασης θυσιάζει την πραγματική αλήθεια και σκοπό του ερωτηματολογίου για τα παιδιά Ιντιγκο) έκανε την αρχή για ένα μεγάλο έργο. Το ερωτηματολόγιο εξυπηρετεί να καταλάβουν οι γονείς ην κλίση που έχει το παιδί τους. Στο δεύτερο ερωτηματολόγιο που σας παραθέτω, φαίνεται ότι το παιδί έχει κλίση, τάση να γίνει Σεφ. Δεν νομίζω μόλις το διαπιστώσετε να βάλετε το 5χρονο όλη μέρα στην κουζίνα να μαγειρεύει και ούτε το προσκυνάτε. Έτσι και τα Ιντιγκο. Όταν είναι σε μικρή ηλικία, είναι παιδάκια και χρειάζεται να τα συμπεριφερόμαστε όπως όλα τα παιδιά. Απλά δείχνουν ότι ισως και να έχουν τάση να γίνουν όταν μεγαλώσουν κάτι εξτρέμ ως επάγγελμα, μμμ... π.χ. Προθυπυργός ή Μητροπολίτης ή Ιδρυτής Νέου Κόμματος ή Αστρολόγος ή Συγγραφέας ή Εφευρέτης, επαγγέλματα που συνήθως οι γονείς δεν συμφωνούν αμέσως (μόνο αν το δουν το πιστεύουν και έτσι καθυστερούν με την αντίδρασή τους και την άρνησή τους ιδιαίτερα τη εξέλιξη των παιδιών αυτών).

Με λίγα λόγια το ερωτηματολόγιο έχει σκοπό να γνωρίσουμε το παιδί μας και να το κατανοήσουμε καλύτερα, έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι είναι πέρα για πέρα φυσιολογικά όλα αυτά τα "περίεργα" στη συμπεριφορά του. Και πολύ απλά να το ενθαρρύνουμε, όπως κάνει κάθε ευσυνειδητος γονέας για το παιδί του. Τώρα λοιπόν που μάθαμε ότι όλα αυτά τα περίεργα στο παιδί μας, είναι φυσιολογικότατα, μπορούμε να το ενθαρρύνουμε καθώς και το ερωτηματολόγιο μας πληροφορεί ότι πολύ πιθανό το παιδί μαςνα έχει την πιθανότητα, τη δυνατότητα και τις προδιαγραφές αν θέλετε, για να πετύχει τελικά όλα αυτά τα "τρελά" κατά εμάς τους μεγάλους, που έχει θέσει το παιδί ως στόχους και σκοπό ζωής.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν συγκαταλέγομαι στα Ιντιγκο, να θυμάστε ότι και πριν το '83 γεννήθηκαν "παράξενα" παιδιά. Προσωπικά η δική μου μανούλα (και όχι μόνο εκείνη) κατάλαβε ότι υπάρχουν "περίεργα" δίγματα σε εμένα, και ας μην είχε η καημενούλα το ερωτηματολόγιο του Χαρδαβέλα για να την υποστηρίξει ότι το παιδί της είναι φυσιολογικό, δηλαδη οτι ειναι ενταξιμο στην κοινωνια, μα απλα ειναι λιγακι με διαφορετικα "ταλεντα". Δόξα το Θεό κατάλαβε μόνη της και με ενθάρρυνε, βοηθόντας με να καταλάβω ότι δεν είμαι εξωγήϊνος. Και πιστέψτε με θέλει πολύ δύναμη για να τα βγάλεις πέρα μόνος σου σε τέτοιες καταστάσεις ως γονέας, όταν όλοι το παιδί σου το βγάζουνε "παράξενο" ή ακόμα χειρότερα όταν το φοβούνται ή και όταν κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ικανότητές του προς δικό τους όφελος, όταν τις αντιληφθούν. Παράδειγμα η δική μου μανούλα με προστάτευσε όταν ήμουν μικρότερη με το να με συμβουλεύσει ότι καλύτερα να μην λέω το μέλλον στους άλλους όταν ήμουν ανήλικη. Τώρα κατάλαβα ότι όταν ήμουν ανήλικη, δεν ήμουν καλιεργημένη ακόμα ως ώριμη προσωπικότητα και έτσι δεν ήξερα πιο μέλλον έπρεπε να τους πω και πώς να τους συμβουλεύσω με ποιόν τρόπο να χρησιμοποιούν αυτά που μαθαίνουν από το "παράξενο" παιδικο στοματάκι μου. Επίσης με συμβούλευε να προσπαθώ να είμαι ήπιων τόνων στο μάθημα στο σχολείο, όταν καταλάβαινα ότι κάποια πράγματα τα διδάσκουν λάθος τα βιβλία και οι καθηγητέ ή και ακόμα όταν καταλάβαινα ότι η διδακτέα ύλη είχε λάθος αποτελέσματα όσο αφορά τη χρησιμότητά της κατά την εκμάθηση των παιδιών, είτε όταν είχα κέφια και απασχολούσα με δύσκολες ερωτήσεις τους καθηγητές και έτρωγα τη σχολικη ώρα κάνοντας έτσι κακό στους συμμαθητές μου. Κάποιοι συμμαθητές, μου φερόταν ως εξωγήϊνη και κάποιοι καθηγητές με είχαν για σκότωμα καθώς ήμουν ας πούμε δύσκολη μαθήτρια. Σαν παιδί κι εγώ το έβλεπα σαν παιχνίδι και προσπαθούσα να τραβήξω την προσοχή με αυτόν τρόπο. Και καταντούσα μόνη τελικά... Μέχρι που κοιτούσα τον ουρανό και έλεγα ότι ίσως πράγματι να μην είμαι από αυτόν τον πλανήτη... τόση μοναξιά. Επειδή λοιπόν τα παδιά θέλουν να τραβούν την προσοχή των άλλων, καλό είναι αν παρατηρήσουμε "παράξενες" ιδιότητές τους:

α) Είτε να τα εξηγήσουμε με πολύ υπομονή ότι χρειάζεται να τα κρατάνε κρυφά κι μόνο μέσα στον οικογενειακό τους κύκλο μέχρι που να μεγαλώσουνε και να αποφασίσουνε μετά μόνα τους τί πρέπει να κάνουνε με όλα αυτά, το ρόλο τους στην κοινωνία. Διότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος ακόμα ίσως να δεχθεί τέτοιου είδους ιδιαιτερότητες, παρά μόνο τους μικρούς Σεφ.

β) Είτε αν φτάσαμε στα χρόνια πλέον αποδοχής αυτών των παιδιών, να τα αφήσουμε να "παίζουν" ελεύθερα καθότι κανένας δεν θα τα παρεξηγήσει, κανένας δεν θα τα στεναχωρέσει αποκαλώντας τα μικρά εξωγηϊνάκια (ή υποχείρια του ακατανόμαστουφρικιά ή μικροί κόπερφιλντ κ.ο.κ.). Ο Χαρδαβέλλας έκανε καλή αρχή με τις εκπομπές του και το ερωτηματολόγιο.

Μια καλή συνέχεια ίσως θα ήτανε να κάνουν εκπομπές για το πώς χρειάζεται να αντιδρούνε οι γονείς όταν το παιδί τους, προμηνύει σεισμό ή πυρκαγιά ή να μετακινήσουν το αυτοκίνητό τους διότι πλησιάζει τράκα, ή όταν το βλέπουν να κλαίει σε μια γωνιά διότι γνωρίζει πότε θα πεθάνει η γιαγιά του, είτε όταν βλέπει ειδήσεις και παραπονιέται το καημένο ότι οι τάδε είπαν ψέματα, είτε ότι θέλει να πάει σε ένα μέρος διότι θέλει να βοηθήσει εκίνους που θα βρεθούν σε ένα ναυάγιο, είτε όταν λέει ότι ΄"βλέπει" και "ακούει" κάποιους και μας το αποδεικνύει με πράξεις που πάνε αντίθετα στους νόμους της φυσικής και την λογική μας, είτε όταν διαβάζει το μυαλό μας (άντε πες ψέματα στο παιδάκι που διαβάζει το μυαλό σου) είτε ακόμα και όταν μας κάνει αυθυποβολή, είτε όταν παρατηρούμε περιστατικά τηλεπάθειας, είτε όταν το βλέπουμε να μιλάει σε ένα ζωάκι και το ζωάκι να κάνει ακριβώς αυτό που του ειπώθηκε από το παιδί, είτε.... κτλ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μανούλα μου, στη θεία μου και στον πατέρα μου, που κατάφεραν να με μεγαλώσουν μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Σας ευχαριστώ!

Το κειμενο αυτο το ξεσηκωσα απο το ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ http://nebesnyel.phpbb30.com/forum/
2009-10-05 17:43
Επειδή κάτι μου διαφεύγει. Ήδη στη σελίδα 3 και στο σχόλειο 27 υπάρχει παραπομπή σε άθρο που αναφέρεται ο σχολιασμός του ερωτηματολόγιου από σχετικό με το θέμα ακαδημαϊκό. Υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίζεται η συζήτηση?
Όσο και αν κάποιοι θεωρούν αναξιόπιστα κάποια μέλη της επιστημονικής κοινότητας έχουμε κάποιο λόγο να θεωρούμε ότι ο Φουράκης είναι πιο αξιόπιστος από τον Ματσανιώτη? Και ποιόν?
Εκτός αν υπάρχει και κάποιο άλλο ερωτηματολόγιο που δεν πρόσεξα την παρουσία του στο θέμα.
Παράθεση:
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που ήλθε από τον ακαδημαϊκο κ. Ματσανιώτη λίγους μήνες μετά στο περιοδικό Τρίτο Μάτι τ.107-Νοέμβριος 2002. Ο συνεργάτης του περιοδικού Μ. Πανάς επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να σχολιάσει τις απόψεις Φουράκη. Μεταξύ άλλων υποστήριξε τα εξής: «Το σχόλιό μου στους ισχυρισμούς του κ. Φουράκη είναι ότι έχει ικανή ευφυία, αφού έντεχνα αποφεύγει την άμεση δυσφήμησή μου, απονέμοντάς μου όμως έμμεσα τον τίτλο του αφελούς» . . . «Στο διευρωπαϊκό πρόγραμμα που αναφέρεστε μετέχει πλην της Ελλάδας η Αγγλία ,η Δανία και η Φινλανδία»
. . . «Ο μήνας Απρίλιος επελέγη τυχαία και οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν αφορούσαν στο 8,5% του συνόλου των γεννήσεων του έτους. Ο τύπος αυτός της μελέτης επιδημιολογικά χαρακτηρίζεται ως «cross sectional» και είναι πανομοιότυπος με τις περιγεννετικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί στις προηγούμενες ευρωπαϊκές χώρες». Και ολοκληρώνει, «Θεωρώ σκόπιμο να σας θυμίσω ότι αυτού του μεγέθους επιδημιολογικές έρευνες δεν ασχολούνται με μεμονωμένα άτομα αλλά με το σύνολο των πληροφοριών ,προκειμένου να απαντηθούν επιστημονικά ερωτήματα που στην προκειμένη περίπτωση είναι η υπόθεση ότι η ποιότητα και η διάρκεια ζωής επηρεάζονται από παράγοντες που αρχίζουν να δρουν από την ενδομήτρια περίοδο.
Σημ. Υπάρχει ένα ακόμα σχετικό θέμα:
"Παιδιά Indigo : H αύρα της επανάστασης!
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2076
2009-11-01 23:47
Ενημερωθείτε για το βιβλίο σχετικά με τη θεωρία συνωμοσίας των "Παιδιών του 83" στο http://metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=5381 !
Κυκλοφορεί σύντομα!
2009-12-23 13:50

Κυκλοφορεί από σήμερα στη Θεσσαλονίκη και από την επόμενη εβδομάδα στην υπόλοιπη Ελλάδα, το πρώτο μου βιβλίο σχετικά με το θέμα που συζητάμε εδώ!

2010-05-07 19:11
Απεβίωσε χθες ο καθηγητής παιδιατρικής κ. Ματσανιώτης, που εκτός των άλλων είχε συνδεθεί με την υπόθεση "Παιδιά του 1983" μέσω των περίφημων ερωτηματολογίων το 2001.

Απεβίωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής της Παιδιατρικής, Νικόλαος Ματσανιώτης.

Ο Νικόλαος Ματσανιώτης γεννήθηκε στο Κιάτο το 1925. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου αναγορεύτηκε αριστούχος διδάκτορας της Παιδιατρικής το 1955, και συμπλήρωσε τις σπουδές του στις ΗΠΑ (1955-1958).

Το 1964 έγινε υφηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον επόμενο χρόνο εντεταλμένος υφηγητής. Το 1966 ανέλαβε τη διεύθυνση της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1993.

Το 1968 εξελέγη τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου δίδαξε μέχρι το 1993. Εκτός από την εκπαίδευση χιλιάδων φοιτητών και χιλίων σχεδόν ειδικευόμενων παιδιάτρων, πρωτοστάτησε με τους συνεργάτες του στη διάδοση του μητρικού θηλασμού, στα θέματα της σωστής διατροφής, στην πρόληψη των ατυχημάτων, στον καθολικό εμβολιασμό των παιδιών της χώρας μας, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και στην πρόληψη του AIDS.

Το ερευνητικό του έργο εστιάστηκε στην παιδική φυματίωση, τα λοιμώδη νοσήματα, την ανοσολογία και την κοινωνική παιδιατρική.

Διετέλεσε πρόεδρος του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου του κράτους (1973-1979), πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1976-1977), πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Ινστιτούτου Μελέτης και Αντιμετώπισης Γενετικών και Κακοήθων Νοσημάτων της Παιδικής Ηλικίας.

Έχει συμμετάσχει, ως πρόεδρος ή μέλος, σε μεγάλο αριθμό επιτροπών στο χώρο της Παιδείας και της Δημόσιας Υγείας (Εθνική Επιτροπή AIDS, Εθνική Επιτροπή για τον μητρικό θηλασμό, κ.ά.). Ήταν επίτιμος διδάκτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, αντεπιστέλλον μέλος της Γαλλικής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθώς και επίτιμο ή τακτικό μέλος άλλων επιστημονικών εταιρειών.

Το 1984 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα Ιατρικές Επιστήμες (Κλινική Ιατρική).

Διετέλεσε πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών το 1997 και γενικός γραμματέας από το 1998 έως σήμερα, εκλεγείς για τρεις συνεχείς θητείες, ενώ του έχει απονεμηθεί η τιμητική διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Ν.Ματσανιώτη θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Newsroom ΔΟΛ
2010-05-07 20:30
κι εγώ είμαι παιδί της γενιάς του 83 απρίλιο mhna.exω μεν κάποιες ευαισθησίες πιστεύω μα δε νομίζω να aniko στα ιδιαιτερα άτομα όπως λένε τα idiko και τα τέτοια .μακάρι να ήμουν κάτι τέτοιο .........
2010-05-08 01:36
δεν χρειάζεται κάποιος να είναι indigo ή crystal είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον για να είναι ξεχωριστός. Ο καθένας είναι μοναδικός και είναι στο χέρι του πως θα εξελιχθεί, και πως θα τον βλέπουν οι άλλοι...
2010-05-10 10:07
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raistlin Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν χρειάζεται κάποιος να είναι indigo ή crystal είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμφανιστεί στο μέλλον για να είναι ξεχωριστός. Ο καθένας είναι μοναδικός και είναι στο χέρι του πως θα εξελιχθεί, και πως θα τον βλέπουν οι άλλοι...

Θα συμφωνήσω στο ‘ Ο καθένας είναι μοναδικός και είναι στο χέρι του πως θα εξελιχθει‘ αλλα το πως θα τον βλεπουν οι αλλοι ειναι , .......... συζητήσιμο .
Εξαρταται απο αυτο που θελουν να δουν
2010-05-10 13:11
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raistlin Εμφάνιση μηνυμάτων

πολύ σωστό αυτό όλοι έχουμε τέτοια ψυχικά χαρίσματα μέσα μας αρκεί να θέλουμε να ανοίξουμε τις piles να δεκτούμε την ανεργία ayth.ala αν το κάνουμε να είναι μόνον για καλο !!! το ότι δε μπορούμε όλοι να τις χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις αυτές μπορεί να υπάρχει λόγος.
2010-05-12 02:25
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ματ11 Εμφάνιση μηνυμάτων
το πως θα τον βλεπουν οι αλλοι ειναι , .......... συζητήσιμο .
Εξαρταται απο αυτο που θελουν να δουν
ναι όντως δεν έχεις άδικο...Βασικά σκεφτόμουν την συμπεριφορά των άλλον σαν αντίδραση της δικης μας συμπεριφοράς αν και πάλι αυτό δεν είναι απόλυτο μιας και πολλές φορες επικρατεί φθόνος...

φίλη agera δεν είναι όμως απαραίτητες τέτοιες ψυχικές ικανότητες για να κάνουν κάποιον να ξεχωρίσει, υπάρχουν και αρετές που είναι πολύ σημαντικές και όταν κάποιος τις αναπτύσσει σίγουρα αναγνωρίζεται από τους άλλους. Για μένα οι σημαντικότερες από αυτές είναι, η αγάπη, η καλοσύνη και η ανεκτικότητα, πολύ ανώτερες κατά την άποψη μου πάντα από οποιαδήποτε ψυχική ικανότητα.
2010-05-12 09:50
Μου ήρθε λίγο αυθόρμητα αυτό, ξαναδιαβάζοντας το θέμα της συζήτησης. Τελικά τα παιδιά του '83, έγιναν τα παιδιά των 500 ευρώ! Συγνώμη εάν είναι άσχετο με το θέμα, αλλά θα ...έσκαγα αν δεν το έγραφα...
2010-05-12 13:23
Η αληθεια να λεγεται... τα παιδια που εχουν γεννηθει απο τις αρχες της δεκαετιας του '80, ειναι αρκετα πιο ψαγμενα και με πρωτοποριακες ιδεες, ασχετα αν μερικες χρονιες ειναι λιγακι περισσοτερο τεμπελικες, βλ. '87.
Αν παρατηρισουμε θα δουμε μια κλιμακωτη αναπτυξη σε επιπεδο νοητικοτητας εκτος μερικων χρονολογιων οπως προανεφερα... που ειναι ο,τι 'νανε... Το κακο με τη χωρα μας ειναι σαν να το ηξεραν καποιοι και κατεστρεψαν επιτηδες τη παιδεια μας... με αποτελεσμα πολλοι απο εμας να βγουμε εκτος τροχιας... οχι δεν ειμαι της αποψης οτι δε φταιω εγω φταινε οι αλλοι, αλλα σε αυτο το τομεα, πιστευω πως ολοι συμφωνουμε!!!
2010-05-12 14:42
Γιατί την γενιά του 78-83 που την πάτε!! Ετοιμάζομαι για έξω, εδώ περά δεν υπάρχει τίποτα, τα φαγανε οι φαγάνες.. Άλλα 7 άτομα από το λύκειο που ήμασταν μαζί ετοιμάζονται να φύγουν!! Και για τι 500 μιλάμε.. ούτε 500 δεν δίνουν!! Όλα τα καφέ αλλάζουν προσωπικό μόνο σε φοιτητές γιατί είναι τα ποιο εύκολα θύματα.. απλήρωτοι 3-4-5-6 μήνες!

εγώ είμαι του 79, έκανα διακοπή επαγγέλματος διότι έβαλαν χωρίς προειδοποιηση όλους εμάς που ξεκινήσαμε κάτι από το 0 να δίνουμε επιπλέον 400 ευρώ φόρους, έχουμε η δεν έχουμε έσοδα. χωρίς δικαίωμα να ανάπτυξης με προγράμματα ευρωπαϊκά.. Διότι τα λεφτά αυτά που και καλά βοηθούσαν να αναπτυχτούν νέες μικρό εταιρίες, τα έπαιρναν και τα παίρνουν μόνο αν είναι 10 χρόνια στο χώρο και με 94000 εκκαθαριστικό!!!.. Αυτά δεν τα λέει κανείς.. Δηλαδή στην ουσία τα μοιράζονταν.

Πλέον ότι βγάζω εικόνα στέλνω μόνο εξωτερικό.. Και επιλεκτικά αν δώσω κάπου δωρεάν με περιορισμένα δικαιώματα στην Ελλάδα. Ας είναι καλά η NG που παίρνει υλικό δίνοντας μας 40% και αυτή κρατανε το 60%.. Εξευτελισμός αλλά ούτε αυτό υπάρχει στην Ελλάδα!.. Ενώ αν ζεις έξω, χρυσοπληρώνεσαι.