ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
31/10/2009, 01:02:27
quote:
europaios-instrouxtoras
Ενώ για την Καινή Διαθήκη ο Κλήμης Ρώμης (1ος αι.) παραθέτει, μεταξύ 92-94 μ.Χ., χωρία από το Κατά Ματθαίον, το Κατά Μάρκον, το Κατά Λουκάν.
Ο Ιγνάτιος Αντιοχείας γράφοντας τις επτά Επιστολές του το 107 μ.Χ. παραθέτει χωρία από το Κατά Ματθαίον, το Κατά Μάρκον, το Κατά Λουκάν, το Κατά Ιωάννην,
Ο Πολύκαρπος Σμύρνης, γράφοντας στα 108 μ.Χ. παραθέτει χωρία από τα συνοπτικά Ευαγγέλια.

ar_ia εξακολουθείς να θεωρείς ως μή επαρκή ιστορικό στοιχείο την αγία γραφή?

Αυτά τα ολίγα , για να σου υπενθυμίσω ότι δεν απευθύνεσαι στα παιδάκια του κατηχητικού της ενορίας σου .

*

31/10/2009, 03:22:02
quote:
macedon:
Σου διαφεύγει ή αγνοείς πως εκτός από τον γραπτό νόμο, την Τορά, υπήρχε και ο άγραφος νόμος, ο οποίος ήταν εξίσου ισχυρός και που αργότερα καταγράφηκε σαν "Μισνά". Το πασχαλινό τραπέζι, για να μαθαίνεις, περιελάμβανε:

- το άζυμο ψωμί
- τα πικρόχορτα
- την χαροσέτ
- το αλμυρό νερό
- το αρνί
- το κρασί

Θα σχολιάσω μόνο αυτό λόγω της προχωρημένης ώρας....και αυτό τιμής ένεκεν του γέλιου που μου χάρισες! …...τα υπόλοιπα αύριο..

Η καταγραφή της Μισνά η οποία έγινε κάτι αιώνες μετά το Πάσχα του Ιησού.....δεν αναφέρει πουθενά για κοτόπουλο.....και βλέπω και το αρνάκι!!! το οποίο κατά την κρίση σου... είχε ατονήσει από το μενού!! πολύ πριν την καταγραφή της Μισνά......όπως μας είπες στο προηγούμενο μήνυμά σου....αφού η καταγραφή της Μισνά έγινε τουλάχιστον 3-4 αιώνες μετά την καταγραφή των Ευαγγελίων (2ος αιώνας μ.Χ.) όπως εσύ ισχυρίζεσαι....και τουλάχιστον 5-6 αιώνες μετά την καταγραφή όπως ισχυρίζομαι εγώ.

Η Παλαιά Διαθήκη όμως πουθενά δε γράφει για οίνο!!!...αυτό είναι μετέπειτα προσθήκη των Εβραίων ...το αλάτι στο νερό που συμβόλιζε τα δάκρυα των Εβραίων δε νομίζω ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει........αντιθέτως το σέλινο που ξέχασες να βάλεις μέσα....ίσως.....τι λες? θα έπρεπε?.....γιατί το έβαζαν μέσα στο αλατόνερο?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

hunter1Μέλος
31/10/2009, 10:07:58
η οριστικη συγκροτηση της συλλογης,ωστε να αποτελεσει εναν <κανονα>που θα ρυμιζει τη ζωη κ την πιστη των χριστιανων ακολουθησε μια μακροχρονια κ πολυπλοκη πορεια,η οποια δεν ειναι σε ολες τις φασεις της με βεβαιωτητα γνωστη καθως ψευτοχριστιανοι με μικροσυμφροντα παντα μολυναν την Εκκλησσιαμας.οι απαρχες του κανονα της εκκλησιας μας θα πρεπει να αναζητηθουν τον 5ο π.Χ που ο ιουδαικος λαος βρισκοταν υπο περσικη κυριαρχια κ ο ιερεας Εσδρα προσπαθει να τους ανασυγκροτησει με βαση τις επιταγες της προγονικης του παραδοσης.αργοτερα στα χρονια της της Καινης Διαθηκης το κυρηγμα κ η ιεραποστολη εφεραν την πιστη απο στομα σε στομα ενω απο τον 3ο π.Χ ειχαν αρχισει να μεταφραζονται στα ελληνικα στην αλεξανδρεια καποια πρωτοχριστιανικα κειμενα.ολα αυτα μεσα απο την τριβη χρονων κ την επιρροη πολλων συγγραφεων χριστιανων κ μη εφεραν το αποτελεσμα του σημερα.απο τη μια εμεις οι υπερασπιστες ζωντος θεου κ σεις οι παραπλανημενοι.

d.k

31/10/2009, 11:35:52
Οι δυιλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο, αμάσητη κιόλας...Ασχολείστε με κάθε λεπτομέρεια του χριστιανισμού, προκειμένου να τον συκοφαντείσετε, συζητάτε για ...σεντόνια και εκλείψεις,όταν το όλο θέμα είναι ότι ο χριστιανισμός, άμα τη εμφανίσει του, σαν θρησκεία, ιδέα και πίστη, σάρωσε ειρηνικά,όλο τον τότε γνωστό κόσμο και ακόμη ειναι η κραταιά θρησκεία, με συνεχείς εμφάνσεις της Θεότητος...
Καμιά άλλη θρησκεία δεν έχει τέτοια ζωντάνια και είναι η δική μας, η επίσημη θρησκεία μας..Βάλεται απο παντου και επι παντός επιστητού, αλλά κα εν Ελλάδι, με δόλιους τρόπους...Αμφισβητείται η Θεότητα, στην ουσία και για το πως είχε εκφράσει την εύνοια στον λαό και την δύναμη του επιδειξαμένη αυτοίς...Είναι βαθύ ο ζήτημα, αλλά, πρώτα, ειναι το κατά πόσο μπορεί κάποιος,ελαφρά τη καρδία,επειδή διάβασε τον Κώδικα Ντα Βιντσι,παράδειγμα, μόνο,αμφισβητεί ότι ιερό και όσιο υπάρχει...
Οι συκοφάντες της επίσημης θρησκείας,λοιπον, πως λέγονται;
31/10/2009, 15:57:23
quote:
trexagireve :

Οι δυιλίζοντες τον κώνωπα και καταπίνοντες την κάμηλο, αμάσητη κιόλας...

Α ρε ευροπαιε ... επιασε το σλογκαν σου...
quote:
Ασχολείστε με κάθε λεπτομέρεια του χριστιανισμού, προκειμένου να τον συκοφαντείσετε,
Λαθος ... προκειμενου να τον κατανοησουμε ! (κομματακι δυσκολο βεβαια)
quote:
ο χριστιανισμός, άμα τη εμφανίσει του, σαν θρησκεία, ιδέα και πίστη, σάρωσε ειρηνικά,όλο τον τότε γνωστό κόσμο
Αυτο παλι τι το ηθελες ... εχουν γραφει εκατο σελιδες (στο esoterica) και εσυ παλι εκει ... το βιολι σου . Δεν μου λες , τα συναξαρια των αγιων πατερων σας , μπορουν να θεωρηθουν ιστορικη πηγη ; (ριξε μια ματια εδω και μετα απαντας ).
quote:
με συνεχείς εμφάνσεις της Θεότητος...
Που; που;Να τον δω κι εγω ...
quote:
Αμφισβητείται η Θεότητα, στην ουσία και για το πως είχε εκφράσει την εύνοια στον λαό και την δύναμη του επιδειξαμένη αυτοίς...
Οχι, οχι ... η επιδειξασα δυναμις ητο πασιφανης ... δεν αμφισβητειται απο κανεναν ...
quote:
Οι συκοφάντες της επίσημης θρησκείας,λοιπον, πως λέγονται;

Χμμ για να δουμε το λεξικο : συκοφαντια = η ψεύτικη κατηγορία που διαδίδει καποιος . Κατα συνεπεια δεν υφισταται ο ορος συκοφαντια ... οσα ειπαμε ειναι αληθη .

quote:
hunter1 :
... απο τη μια εμεις οι υπερασπιστες ζωντος θεου...
"Ζωντος θεου" ... χμμ ... σχημα οξυμωρο ... και αραγε εχει αναγκη ο ζωντανος θεος σας την υπερασπιση σας ; Καπως παραλογο , δεν νομιζεις ;

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

31/10/2009, 17:24:02
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ καλησπέρα σου....Χρόνια και ζαμάνια, που λένε...
Όποιος θέλει να κατανοήσει κάτι, πρώτα ακολουθά το σκεπτικό, κατανοεί
και μετά βάζει την ειδωλολατρική του λογική για να κρίνει...
Δηλαδή, στην αρχή, είναι μαθητής κάποιος σε μια θρησκεία,όσο δεν την ξερει, εσείς στην προκειμένη περίπτωση, αφού δεν είστε χριστιανοί, αλλά το πως γινατε ....πρύτανεις καλύτεροι απο μας στον χριστιανισμό,
όχι, δεν το έχω ξαναζήσει....
Ιστορικές πηγές είναι τα στοιχεία που έχουμε,απο την έρευνα, τη σκαπάνη,την εύρεση, εφοσον δεν έχουμε διαφορετικά δεδομένα απο αλλού...Διάφοροι πάπυροι, σε όλο τον κόσμο, που έχουν βρεθεί,χρησιμεύσαν σαν ιστορικές πηγές και έγιναν απο όλους αποδεκτές....Αν εσείς,τώρα επειδή παθαίνετε
...αναφυλαξία με τον χριστιανισμό, περιμένετε να τα ακυρώσουμε όλα, κομμάτι δύσκολο,το κόβω...
Έχουμε τον κόσμο μας,μας φτάνει, που να τρέχουμε να τον αλλάζουμε τώρα.....Και θα μας βγει καλύτερος ο επόμενος;
Αν θες να δεις τον Θεό, πηγαινε αγόρι μου, εκεί που θα δεις τον Θεό,
στο μπαράκι πάντως, για ποτό, δεν τον βλέπω να σου ρχεται...
Ξέρω ότι δεν έχεις σκεφτεί ένα Θεό που να νοιάζεται και πιστεύεις ότι
θα είναι κακό και σκληρός, αλλά πειράζει αν είναι αγάπη;
Δεν υπερασπίζεται κανείς ζώντα Θεό, διότι ως ζων Θεός είναι ζωντανή
απόδειξη, αλλά και μεις, πρέπει να δηλώνουμε την πίστη μας...Μην κοιτάς που εσείς οι ανώτεροι,την κρατάτε μυστική, μη σας την ΚΛΈΨΟΥΝ....
Η δική σας πίστη, ποιά είναι;
31/10/2009, 18:51:07
Καλησπέρα Ευάγγελε ...

Είδα την πιο πάνω απαντησή σου και έχω να πώ , αυτό:

-Οι άνθρωποι , που σέβονται και πραγματικά αγαπούν τον εαυτό τους , δεν τον θέτουν σε συγκινησιακές πειρατείες , δεν είναι επιρρεπείς σε καταστροφικές συνήθειες , αγαπούν και φροντίζουν τον εαυτό τους και κυρίως φροντίζουν να τον γνωρίσουν...κυρίως μέσα απο την μελέτη και την παρατήρηση!

-Ασφαλώς πάνε στο όμορφο μπαράκι ...που και που να πιούν ένα ποτάκι και να μιλήσουν με φίλο ή φίλους τους!

Το μέτρο , έχει μεγάλη σημασία ...άλλο ένα ή δύο ποτάκια , μια ή δύο φορές τον μήνα και άλλο δέκα ή και περισσότερα και κάθε μέρα!

Άλλο ένα πιάτο φαγητό και άλλο πέντε...!

Άλλο να πιείς ένα ποτηράκι νερό και άλλο ένα λίτρο coca-cola..!

Άλλο να διαβάζεις αποσπάσματα απο .... και άλλο να διαβάζεις λογοτεχνικά ή και άλλα βιβλία που προσφέρουν τροφή για σκέψη!

Οι κακές σκέψεις και τα άσχημα συναισθήματα φθείρουν τον άνθρωπο και τον καθηλώνουν στο καναπέ και στην τηλεόραση ή και ακόμα σε μια διαρκή διάθεση έντασης μέσα στο σπίτι...συνήθως αυτοί οι τύποι οι δογματικοί δεν αφήνουν κανένα μέσα στο σπίτι να αναπνεύσει διότι κυρίως οι ίδιοι πνίγονται , απο την ώρα που ανοίγουν το μάτι τους!

Είναι οι κλασσικοί τύποι , που προσπαθούν να εντάξουν στην εν γένει φιλοσοφία ζωής τους και όλους τους υπολοίπους και σαν αυτό δεν συμβαίνει..τρελλαίνονται , χάνουν το έδαφος κάτω απο τα πόδια τους!

Κατα τ'αλλα , φέρονται ως δημοκράτες και προοδευτικοί άνθρωποι και άνετοι...αρκεί όλοι και τα πάντα να λειτουργούν σύμφωνα με τον δικό τους κώδικα πεποιθήσεων , διότι αυτό τουε προσφέρει ενός είδους ασφάλεια ...ενίοτε και ηγεμονίας!

Άσε που είναι και φιλελεύθεροι ..ε! βέβαια ...είστε ελεύθεροι λένε σ'ολα τα μέλη της οικογενείας να διαλέξετε τον δρόμο σας και την ζωή σας...με μια προυπόθεση όμως:

Ν'ακολουθήσετε τον δρόμο τον σωστό και της αρετής..αυτόν δηλαδή που ακολουθώ εγώ..

Η τρέλλα πλέον δεν είναι διακριτή ...αντίθετα είναι η σημερινή λογική κάποιων...πολλών θα έλεγα...ίσως των περισσοτέρων...συμφωνείς φίλε μου???

soul

31/10/2009, 18:51:33
quote:
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ καλησπέρα σου....Χρόνια και ζαμάνια, που λένε...

Ανταποδιδω εγκαρδιως τον χαιρετισμον , φιλτατε τρεχαγυρευε .
Δεν βλεπω ομως να απαντας στην επιμαχη ερωτηση (τα συναξαρια των αγιων πατερων σας , μπορουν να θεωρηθουν ιστορικη πηγη ; )
quote:
Η δική σας πίστη, ποιά είναι;
Δεν εχω την αναγκη να πιστεψω καπου , το ΄χω πει πολλες φορες ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

hunter1Μέλος
31/10/2009, 19:05:49
μου επιτρεπεις ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ να σου απντησω κ γω?το θεμα ειναι η ιστορικοτητα των ιερων βιβλιων μας που μπορουμε φυσικα να το αναλυσουμε παραθετοντας ο καθενας μια δικη του βιβλιογραφια ή απλα να μιλησουμε για την δυναμη του ζωντος Θεου?για ταφανερα θαυματα της καθημερινοτητας μας που καποιοι αρνουνται..για μια πιστη που ξεκιναει κ ενωνει ολους τους Ελληνες σε μια γροθια..πες μου πραγματικα τι πιστευεις?

d.k

31/10/2009, 19:20:40
quote:

μου επιτρεπεις ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ να σου απντησω κ γω?το θεμα ειναι η ιστορικοτητα των ιερων βιβλιων μας που μπορουμε φυσικα να το αναλυσουμε παραθετοντας ο καθενας μια δικη του βιβλιογραφια ή απλα να μιλησουμε για την δυναμη του ζωντος Θεου?για ταφανερα θαυματα της καθημερινοτητας μας που καποιοι αρνουνται..για μια πιστη που ξεκιναει κ ενωνει ολους τους Ελληνες σε μια γροθια..πες μου πραγματικα τι πιστευεις?

d.k

Θα σου απαντήσω εγώ φίλη hunter...

Πιστεύω στον άνθρωπο και αυτό μου αρκεί για να αισθάνομαι ενωμένος μαζι σου , για να σε ακούω ενώ διαφωνώ μαζί σου , να σ'εκτιμώ παρ'όλο που δεν είμαι ενδεχομένως ομοιδεάτης σου!

soul

08/12/2003, 00:43:42
μανο πολυ ομορφο

τωρα που φευγεις και εσυ...
γιατι εγω δεν μπορεσα...
να ειμαι πολυς...

τωρα που γλυστρα η υπαρξη σου μεσα απο
τα χερια μου...
τωρα που στο στηθος σου δεν
θα κρυβομαι...

τωρα που μονοι θα μεινουμε
εχω την ελπιδα πως
καποτε θα ειμαι αλλιως
και θα μπορω...

τωρα σ'αγαπω περισσοτερο
καθως με διωχνεις/φευγω...
δεν σε κατηγορω...

τωρα που ερχεται η
λυπη...
σ'αγαπω...
ακομα...

αυτο δεν ειναι ποιητικος συνειρμος...
αυτο ειναι/ηταν η ζωη μου...

θαλασσα μου...

spiritΜέλος
08/12/2003, 01:05:42
Επίγραμμα

Π ριν απ' τα μάτια μου είσουν φως,
πριν απ' τον έρωτα Έρωτας,

κι όταν με πήρε το φιλί
Γυναίκα.
Ο.Ε
ΟΜ

dsm

08/12/2003, 03:20:27
08/12/2003, 23:35:36

je t'aime
δεν εχω να πω τιποτα...
πενθω...

αγαπη εισαι και γω ανικανος...
θα κοιμηθω να μην εχω
αισθηση του τι ειμαι...

η μουσικη κοπηκε αποτομα
και γω δεν σου ειπα...
η εκφραση πεθανε στα χειλι μου
και ολα αυτα ειναι λογια...

η απραξια μου με πονα...

ο βραχος φαγωθηκε απο την θαλασσα...
σε φιλω παντου
αγαπημενη αισθηση...

θαλασσα μου εσυ...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

08/12/2003, 23:41:51
δεν θα αφησω την λυπη αποψε μακρια να φυγει,

θα την κρατησω να μου κανει συντροφια για μια ακομη φορα,

ενα φιλι θα της δωσω ,για να της μεταδωσω, ολα εκεινα που

με πονουν,ολα εκεινα που με αφηνουν αυπνο τις νυχτες ..

ειναι η μοναδικη συντροφος που δεν μιλα ,μα τα νοιωθει ολα,

ειναι η μοναδικη συντροφος που μου γελα μεσα στην θλιψη,

που με κρατα εχοντας μου για προσκεφαλι τα ποδια της ,

που με κραταει ξυπνιο με τα χαδια της και που με κοιτα στα ματια,

οχι αυτην την φορα κακια δεν θα της κρατησω,αυτη την φορα θα κλαψω

και για τους δυο...

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

09/12/2003, 23:56:52
"King Of Sorrow"

I'm crying everyone's tears
And there inside our private war
I died the night before
And all of these remnants of joy and disaster
What am I suppose to do

I want to cook you a soup that warms your soul
But nothing would change, nothing would change at all
It's just a day that brings it all about
Just another day and nothing's any good

The DJ's playing the same song
I have so much to do
I have to carry on
I wonder if this grief will ever let me go
I feel like I am the king of sorrow, yeah
The king of sorrow

I suppose I could just walk away
Will I disappoint my future if I stay
It's just a day that brings it all about
Just another day and nothing's any good

The DJ's playing the same song
I have so much to do
I have to carry on
I wonder will this grief ever be gone
Will it ever go
I'm the king of sorrow, yeah
The king of sorrow

I'm crying everyone's tears
I have already paid for all my future sins
There's nothing anyone
Can say to take this away
It's just another day and nothing's any good

King of sorrow
King of sorrow

στεψε με...

Edited by - ryche on 10/12/2003 00:04:32

10/12/2003, 00:39:02

μην λυπασαι
εγω ειμαι ακοιμητος
φρουρος της καρδιας σου...

μην φοβασαι εγω τις
πυλες φυλω,και για
να περασει καποιος
πρεπει να μου δειξει το
φως του...

μην απορεις που ειμαι
εγω...
αυτο διαλεξα...
πριν γεννηθω...
φυλακας...
στα ονειρα των προικισμενων...

σε περιμενω εξω απο το λαβυρινθο...
μακρια απο την λυπη
του κοσμου...

περπατα μαζι μου...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

spiritΜέλος
10/12/2003, 02:09:44

OM

dsm

10/12/2003, 12:11:30

Xάθηκα πάλι...
Aφήνομαι να περιφέρομαι σ'αυτή τη χώρα..
τη χώρα σου

χάνομαι πάλι..
αλλά στ'αλήθεια..
δεν έχει καμία σημασία...

Edited by - Valnta on 10/12/2003 12:12:33

10/12/2003, 14:50:44
ουρανε δειξε μου το μονοπατι....

μεσα απο νεφελες ,μεσα απο την αυρα...

το νεφος που περικλειει τα ονειρα...

τα ματια της ..δυο αναμμενα/οι δαδια/πυρσοι,..

να δω..να διαπιστωσω πως εφτασα ..νεκρος..στα πεδια..

απο το ποταμι της θλιψης ,να πιω νερο....

μες'το ποταμι της λυπης να βουτηξω...

στην αντιπερα οχθη να βγω...απαλλαγμενος απο τα..

βαρη μου...εξαντλημενος απο την προσπαθεια..

να ξαποστασω ,μακρια απ'την ομιχλη..

τωρα τα ματια της καθαρα διακρινω...τωρα την πνοη..

μου για παντα αφηνω ...να παρει μαζι ...με το χαμογελο μου.....

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας