- Απρέπεια στη Βουλή. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Υπάρχουν περιπτώσεις που επεμβαίνουν οι αγαπητοί διαχειριστές (που ομολογουμένως δε μπορούν να τα παρακολουθούν όλα άμεσα) αν κάποιος κάνει χιούμορ που δεν βρίσκουν σωστό ή αν τσακώνονται τα μέλη για τον ορθό συμβολισμό μιας κάρτας Ταρώ. Επιτέλους, παιδιά, υπάρχουν και πιο σοβαρά πράγματα. Λες και το ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ ειδικά, είναι κάποιου είδους πάρκο για τα ζαβά που δεν έχουν ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους. Λες και εδώ μπαίνουν μόνο οι "ανώμαλοι" και τους ανεχόμαστε γιατί έχουν το ακαταλόγιστο.
Ο ΓΑΡ μίλησε εξαρχής υβριστικότατα για τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας (που δεν έχει προλάβει να κάνει και τίποτα να τσαντιστεί κανείς νοήμων μαζί του!) και μας παρέδωσε και μαθήματα ιστορίας, Συντάγματος και δημοκρατίας! Τώρα ξεφουσκώνει λίγο απότομα: "Να μωρέ, ένας απλός φοιτητής είμαι, κι αν είπαμε και τίποτα παραπάνω περασμένα ξεχασμένα".
Το "τζάμπα μάγκας" είναι ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που σκέφτομαι.
Και, παρακαλώ, ας έχουμε κατά νου πως δεν παίζει ρόλο αν ο κ.Παπούλιας είναι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Στεφανόπουλος προέρχεται από τον άλλο πολιτικό πόλο και έγινε αγαπητός και σεβαστός από τους Έλληνες (πάλι με εξαίρεση κάποιους φανατικούς "χριστιανούς") γιατί τίμησε το αξίωμα -και εμάς- όσο λίγοι. Οι επιθέσεις που δέχτηκε (από γνωστές και σεσημασμένες φατρίες) έκαναν έξω φρενών την πλειοψηφία των πολιτών. Το ζήτημα είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι το κατεξοχήν υπερκομματικό σύμβολο της δημοκρατίας μας και του ελληνικού κράτους. Γι αυτό και προστατεύεται από νόμους και Σύνταγμα. Σύμφωνα με τα οποία προσπαθεί να λειτουργεί η Ελλάδα. Όχι πάντα με επιτυχία. Γι αυτό και κάποια πράγματα αξίζει να τα υπερασπιζόμαστε. Από κάτι αγοράκια και κοριτσάκια με "απόψεις", μεγάλο στόμα αλλά λίγα κότσια.
Με βρίσκετε υπερβολικό, φίλοι μου;
No Method, No Guru, No Teacher
αλλά επειδή δεν λείπει ο Μάης απο την σαρακοστή...........
Τα μέλη που απαντήσει εως τώρα με εχουν καλύψει πλήρως
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΧΡΩΜΑ".
ΟΣΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.....ΘΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ/ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ......ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.
ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΤΡΟΠΗ/ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ....ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ,ΑΓΟΡΑΚΙΑ,ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ/ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΒΙΛΙΤΣΕΣ,ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ/ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ......ΓΙΑΤΙ ΓΚΑΡΙΖΕΤΑΙ; ΑΠΛΑ ΦΑΝΗΚΑΝ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ/ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΝ/ΑΣ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΑ......ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;
Ε;
ΠΙΑΣΑΝΕ ΠΑΡΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.........ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ.....ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ.
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
Κατ αρχήν θα ήθελα να σε καλωσορίσω στό ESOTERICA και να σου ευχηθώ καλή πλοήγηση .
Δεν γνωρίζω αν έχεις παρακολουθήσει τις συζητήσεις μας εδώ πριν γίνεις μέλος , πάντως σε πληροφορώ ότι τα Forums του ESOTERICA είναι ένα ελεύθερο βήμα , όπου όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους αβίαστα όσο δυσάρεστες και αν είναι αυτές για τους άλλους .
Πολές φορές λόγω των εντόνων αντιθέσεων , η φρασεολογία μπορεί να ξεφεύγη από τα όρια , αυτό όμως με την ανοχή όλων μας έχει γίνει αποδεκτό γιατι δεν φιμώνει και δεν περιορίζει την ελευθερία του λόγου .
Προσωπικά έχω συγκρουστεί με το μέλος ΓΑΡ τόσο σε αυτό , όσο και σε άλλα Forums και έχουμε ανταλλάξει οξύτατους χαρακτηρισμούς , όμως να είσαι σίγουρος ότι δεν θα επιτρέψω να φιμωθή με την απειλή ποινικών διώξεων για τις απόψεις του , γιατί αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές μου .
Αλοίμονο αν ποινικοποιήσουμε αυτό το ελεύθερο βήμα , τότε για ποιά δημοκρατία θα έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε ; Ένας προμαρξιστής φιλόσοφος έλεγε << Αν δεν ζεις σύμφωνα με το πιστεύω σου , τότε έχεις κανει πιστεύω τον τρόπο που ζεις >> .
Οι ποινικές διώξεις αρμόζουν σε άλλης νοοτροπίας ανθρώπους και όχι σε δημοκράτες , αν θέλουμε να είμαστε τέτοιοι .
quote:
Με βρίσκετε υπερβολικό, φίλοι μου;No Method, No Guru, No Teacher
Καθόλου wendigo , καθόλου.
Αυτό είναι το θέμα με τις ψηφιακές ταυτότητες.
Δεν γνωρίζεις ποιος είναι πίσω από ένα nick name.
Καλά όλα τα αλλά που ανέφεραν και τα υπόλοιπα μέλη περί δημοκρατίας ,και ελευθερου λογου.
Με βρίσκουν και εμένα σύμφωνο
Αλλά που ακριβώς είναι το όριο που ξεπερνιέται και αρχίζει η ασυδοσία?
Μπορούμε να το ορίσουμε ή απλά αφηνετε στους συντονιστές να κρίνουν αν ξεπεράσθηκε ή όχι ???
Πότε θα πρέπει κάποιος να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του?
Μήπως η ανοχή είναι τελικά το αδύναμο σημείο της?
Ή είναι το εφαλτήριο για εξόντωση ανθρώπων?
Δύσκολο για μένα να πω…
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Κατ' αρχάς καλησπέρα σας,
Εν θυμό παρεξηγήσατε κάτι, δεν απείλησα με καμία μύνηση εναντίον του μέλους "Άγγελος", σας το τονίζω και σας το υπογραμίζω όπως και τα κάτωθι, για εσάς αλλά και για κάθε χρήστη της ηλεκτρονικής σελίδας.
1)Κάνετε λάθος όταν αναφέρετε οτι εγώ εθίγην για την προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας κρίνοντας με βάση τον χώρο απο τον οποίο προέρχεται.
Σας διαβεβαιώ οτι ο χώρος προέλευσης του κου Κάρολου Παπούλια δεν συνιστά επ' ουδενή λόγο κριτήριο για τον βαθμό σεβασμού μου προς το πρόσωπό του.
2)Ο σκοπός μου ΔΕΝ είναι να φιμώσω την πρωτότυπη αυτή ηλεκτρονική κοινότητα, αν ήθελα να το κάνω αυτό θα μπορούσα να το κάνω με απεριόριστη άνεση αφού πολλές είναι οι Συνταγματικές παρατυπίες που διαπίστωσα.
Ίσσως κάποιος άλλος να κάνει χρήση του δικαιώματος του νόμου έναντι κάποιων συγγραμμάτων που τον θίγουν.
Εγώ πάντως ΟΧΙ και γιατί ΟΧΙ;
Διότι πιστεύω στον ελεύθερο λόγο, και στον ελεύθερο στοχασμό.
Δεν πιστεύω στην προμελετημένη παρεκτροπή κάποιων με απότερους και σκοτεινούς σκοπούς, όπως επίσης δεν πιστεύω οτι μπορεί κάποιος να εκσφενδονίζει τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον εκάστοτε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να υποδύεται τον υπερασπιστή του Ελληνικού Έθνους, (υπο την ένομη και Δημοκρατική ιδιότητα).
Ηρεμήστε λοιπόν, δεν συντρέχει κανένας λόγος για τον θυμό σας.
Κύριε Sesostris
Καλησπέρα και σε εσάς και ευχαριστώ για τετμημένο μέρος της υποδοχής σας.
Στο μύνημά σας, απαντώ ευθύς αμέσως.
Οι ύβρεις ΔΕΝ είναι απόψεις.
Σας επαναλαμβάνω λοιπόν οτι στον ελεύθερο λόγο υπάρχουν και τα λιγοστά όρια τα οποία πρέπει να σεβόμαστε ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και πολιτικών ιδεών.
Σας θυμίζω τις πρώτες φράσεις του Συντάγματος που λένε οτι:
οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Και υποχρεώσεις κύριε Sesostris.
Και μια υποχρέωσή σας είναι να διαφυλάτετε το πολίτευμα για το οποίο κάποιοι νέοι άνθρωποι θυσίασαν την ζωή τους και το μέλλον τους μπροστά απο τις ερπήστριες των τεθωρακισμένων.
Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν σπίτι, δουλειά, οικογένειες, χαρούμενα παιδάκια.....
Το μόνο που άφησαν όμως πίσω τους εκτός απο μαυροντυμένες μητέρες, είναι η Δημοκρατία που ΕΣΕΙΣ απολαμβάνετε σήμερα.
Αυτά να τα θυμάστε την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε μάθημα Δημοκρατίας προς εμένα και είτε το επιτρέπετε είτε όχι σας διαβεβαιώ οτι ο νόμος θα λειτουργήσει ως πέλεκες σε κάθε άνθρωπο που απειλεί κατ' οιονδήποτε τρόπο το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.
Και για να κλείσω την σημερινή μου απάντηση σας ξανά-υπογραμίζω οτι δεν πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης της σελίδας σας.
Σας εύχωμαι να συνεχίσετε την ανταλαγή των στοχασμών σας και να απολαμβάνετε το δικαίωμα του ελεύθερου ένομου λόγου.
Γιατί μόνον έτσι θα μπορούμε όλοι να λέμε οτι το αίμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου ΔΕΝ χύθηκε στον υπόνομο του φασισμού.
Καλό σας βράδυ σε όλους/όλες.
Φίλε TheObserver, μιας και ενστερνίζεσαι την ελευθερία λόγου, διάβασε την παρακάτω άποψη.
Πριν τη διατυπώσω, θα ‘θελα να σε ρωτήσω κάτι νομικής φύσεως. Αν κάποιος χαρακτηρίσει τον τάδε ΠτΔ ως αναποτελεσματικό, αποτυχημένο ή ανίκανο επειδή δεν εκπλήρωσε τις απαιτήσεις του ρόλου του κατά την προσωπική του άποψη, τέτοια αναφορά κρίνεται ως "προσβολή στο πρόσωπο του ΠτΔ"; Αποσαφήνισε λίγο τα όρια..
Αλλά εν τη ρύμη του λόγου μού γεννήθηκαν και άλλες απορίες..
Γιατί αυτοί που ψηφίζω για να ψηφίζουν νόμους χαίρουν προκλητικής ασυλίας;
Γιατί πολλοί βουλευτές δεν παρίστανται στις πειροσσότερες συνεδριάσεις της Βουλής;
Γιατί κάποιοι βουλευτές κοιμούνται επί των εδράνων της Βουλής;
Γιατί δε μου έρχεται στο μυαλό κάποιος πολιτικός που εκτός από την "πολιτική ευθιξία" να υπέστη και νομικές κυρώσεις;
Γιατί δεν θυμάμαι κάποιον βουλευτή κάποιου κυβερνώντος κόμματος που να έχει καταψηφίσει νομοσχέδιο της κυβέρνησής του;
Γιατί κάποιοι βουλευτές διορίζουν αυτούς πους τους ψηφίζουν και όχι αυτούς που αξίζουν;
Γιατί κάποιες πολιτικές συμμαχίες μεταξύ κομμάτων ομοιάζουν δόλιες;
Γιατί η Κυβέρνησή μου και ο ΠτΔ ορκίζονται από τον εκπρόσωπο κάποιας και μιάς μόνο θρησκείας;
Γιατί ο ΠτΔ δύναται να τοποθετήσει κάποιον υπεράριθμο σε ανώτατη/ανώτερη σχολή;
Γιατί κάθε φορά ο υποψήφιος ΠτΔ χαίρει καθολικής αποδοχής από τους εκπροσώπους μου;
Γιατί η αποχή, τα άκυρα και το λευκό στις Βουλευτικές εκλογές αυξάνονται;
Γιατί πρέπει να θεωρώ υγιή για τη δημοκρατία το διπολισμό;
Γιατί πολλοί ψηφοφόροι ψηφίζουν βάσει των ατομικών ή οικογενειακών τους συμφερόντων και όχι των του "δήμου";
Γιατί......;
Γιατί......;
Γιατί τόσα γιατί;
Γιατί παθιάζομαι με το Σύμβολο όλων των παραπάνω;
Μήπως επειδή είμαι αντάξιος των κυβερνόντων μου;
Ελπίζω τα λόγια που ακολουθούν να μην καταρρίψουν το σύμπαν μέσα σου, αλλά να τα εκλάβεις ως ειλικρινή άποψη κάποιου διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής του, και λόγω αυτού δεν είχε την ευκαιρία να ζήσει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ίσως και να τα εκτιμήσει όσο εσύ λόγω αυτού. Λυπάμαι, αλλά για αυτό που μου προβάλλεται ως «δημοκρατία», ο μετριοπαθέστερος όρος με το οποίο μπορώ να το δεχθώ είναι «ψευδαίσθηση κοινοβουλετισμού». Ο αγώνας μάλλον πρέπει να συνεχιστεί με άλλα μέσα. Μέσα παιδείας. Ίσως μόνο τότε κάποιες γενιές μετά καρπωθούν μια δημοκρατία ποιότητας. Κάποιοι, πολύ σωστά, διακυρήξατε τη δημοκρατία, πέραν τούτου όμως; Ευτυχήσαμε; Δε νομίζω.. Καλώς ή κακώς, ο πατρομύστης μας ο Πλάτωνας το όρισε για εμάς. Αν θέλουμε ως κρατούντες – βασιλιάδες του δημοκρατικού πολιτεύματος να ευτυχήσουμε, τότε θα πρέπει να γίνουμε κοινωνοί φιλοσοφικής παιδείας.
Ας εκλογικευτούμε λοιπόν..έχουμε πολύ σημαντικότερους κινδύνους να ασχοληθούμε μέχρι να φθάσουμε στον ΓΑΡ. 2005, η (ευρωπαϊκή) δημοκρατία μας δεν απειλείται από ανοιξιάτικες "επαναστάσεις". Την εχθρεύονται οι ίδιοι οι δημοκράτες της, όπως και τον Χριστιανισμό οι Χριστιανοί του. Αντί λοιπόν, να κυνηγάμε τον κάθε ΓΑΡ, ίσως θα πρέπει να αποβάλλουμε φιλοσοφικά κατάλοιπα του τύπου «ο έχων 2 χιτώνες να προσφέρει τον ένα σε αυτόν που δεν έχει ούτε ένα». Συμπληρώνοντας τα λόγια του σύγχρονου Έλληναν φιλοσόφου, καθηγητή Λιαντίνη, μάλλον θα πρέπει να λάβουμε τέτοια παιδεία, ώστε ο εσωτερισμός μας να μην επιτρέπει στον εαυτό μας να έχει 3 χιτώνες, όταν ο συνάνθρωπός δεν έχει ούτε έναν. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας, όχι ο ΠτΔ.
Καλό βράδυ και σε εσένα.
Υ.Γ. Υπενθυμίστε μου, έτσι κάναμε και πέρυσι όταν κάποιοι από αυτούς που εκλέξαμε ήταν έτοιμοι να ατιμάσουν/θυσιάσουν το Σύμβολο στο βωμό νέων βουλευτικών εκλογών;
Edited by - Ευθύμης on 19/03/2005 00:11:18
quote:Φίλε TheObserver , ευχαριστώ για τις παραινέσεις σου , αν και για μένα είναι λίγο αργά λογω ηλικίας βλέπεις , παλιός Λαμπράκης απόμαχος της γενιάς του 114 , που έχω νιώσει στο πετσί μου την νουθεσία των καθαρών Ελλήνων .
Και μια υποχρέωσή σας είναι να διαφυλάτετε το πολίτευμα για το οποίο κάποιοι νέοι άνθρωποι θυσίασαν την ζωή τους και το μέλλον τους μπροστά απο τις ερπήστριες των τεθωρακισμένων.TheObserver
Πιστεύω όμως ακράδαντα , ότι αν αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς με δικαστικές διώξεις , σε τι θα διαφέρουμε από αυτούς που επι επτα ολόκληρα χρόνια αλλά κα πριν από αυτα καταπίεζαν τον λαό μας ;
Άλλωστε δεν είναι επικίνδυνοι , γραφικοί είναι και η δημοκρατία μας κάθε άλλο παρά κινδυνεύει από αυτούς .
Από την αδράνεια , τον εφησυχασμό , τον ωχαδερφισμό , και την διαφθορά που κοντεύουν να μας πνίξουν κινδυνεύουμε !
Επειδή όμως είμαστε εκτός θέματος , θα πρότεινα να ανοιχτή ένα στις ΑΠΟΨΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την ελευθερία του λόγου και τα όριά της .
ΦΙΛΙΚΑ VIKING!
Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ Η/OI ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΚΟΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕ...
ΗΛΘΑΝ ΑΥΤΟΚΛΕΙΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Sesostris ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
quote:
Άλλωστε δεν είναι επικίνδυνοι , γραφικοί είναι και η δημοκρατία μας κάθε άλλο παρά κινδυνεύει από αυτούς .
Από την αδράνεια , τον εφησυχασμό , τον ωχαδερφισμό , και την διαφθορά που κοντεύουν να μας πνίξουν κινδυνεύουμε !
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΩΧ-ΑΔΕΛΦΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...
ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ (ΟΧΙ ΘΑΡΡΟΣ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ...
Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ....
Η ΕΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔEΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Πιστεύω ότι ο ΓΑΡ αρκετά διάβασε, φοβήθηκε και θα πάθει αν ο TheObserver κρατήσει το λόγο του. Ας μη δίνουμε συνέχεια. Δεν προσφέρουμε παιδεία σε κάποιον κατηγορώντας 'τον ότι πάσχει από έλλειψη αυτής.
Στα χρόνια της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η παιδεία που λαμβάνει κάποιο άτομο είναι συνέπεια των όσων διδάσκεται στο σχολείο, κατά κύριο λόγο, και στο σπίτι. Ειδικά το "σπίτι" στη σύγχρονη εποχή προσφέρει ελάχιστα. Αφ' ενός διότι αμφότεροι οι γονείς εργάζονται αρκετά, αφ' ετέρου επειδή το παιδί τρέχει σε ένα σωρό φροντιστήρια. Οι ώρες που βλέπει τους γονείς του είναι ελάχιστες, και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή.
Οι δάσκαλοι του όποιου ΓΑΡ φέρουν την κύρια ευθύνη, όχι ο όποιος ΓΑΡ, στην μετεσχολική ηλικία.
Από το πανεπιστήμιο και έπειτα ειδικά, τα ερεθίσματα αλλάζουν. Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να είμαστε αυστηρότεροι τότε. Έκαστος πράγματι είναι υπεύθυνος για την Παιδεία που λαμβάνει και για τη στάση που κρατά απέναντι στους συνανθρώπους του.
Διαπιστώστε 'το κρίνωντας τους εαυτούς σας.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ευθύμη ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ...
quote:ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ......
ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ....
ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΒΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ Ε ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
χαίρετε.
Κατ' αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την διαχείρηση για την μετακίνηση του θέματος, αν και η γραμματέας παραπονέθηκε επειδή δυσκολεύτηκε ολίγον να το βρει εν' τούτοις θεωρώ οτι το παρόν θέμα είναι ανάξιο της παρουσίας του στον κατάλογο του θεολογικού διαλόγου.
Θα ήθελα να αποσαφηνίσω την θέση μου απένατί σας σχετικά με το θέμα που προέκυψε.
Όπως αναφέρω και σε σχετική επιστολή που θα κοινοποιηθεί μέσω της καινούριας ιστοσελίδας της υπηρεσίας μας, τα φαντάσματα έχουν πιάσει δουλειά.
Κάποιοι "κύριοι", κάποιες φορές επώνυμοι, κάποιες φορές ανώνυμοι, εκμεταλευόμενοι την ελλειπή μόρφωση που παρέχει η παιδεία μας, προπαγανδίζουν εις βάρος του πολιτεύματος.
Επιχειρούν την βίαιη ανατροπή του με αθέμητους τρόπους, ιδρύοντας παραεκλησιαστικές οργανώσεις με μοναδικό σκοπό τον βιασμό της Δημοκρατίας.
Και επειδή η Δημοκρατία προβλέπει ελεύθερο λόγο, αυτό το εκμεταλεύονται οι ίδιοι "κύριοι" προκειμένου να την ζημιώσουν.
Υπολογίζουν λάθος βέβαια, διότι η ένομη κοινωνία έχοντας μάθει απο τα λάθη του παρελθόντος, γνωρίζει πλέον τον τρόπο να προστατεύσει την υπόστασή της απο τους επίδοξους σαμποτέρ - σφετεριστές.
Σας διαβεβαιώ δι' αυτό.
Σφάλετε δε, όταν πείθεσθε περί ακινδυνότητας των ανθρώπων αυτών.
Διότι αυτή είναι μια πάγια τακτική της "Δεξιάς του κυρίου", να υποδύεται το αδύναμο θύμα και να διαπράτει μαύρη προπαγάνδα εναντίον ΟΧΙ μόνον των θεσμών αλλά και των ίδιων των εκπροσώπων του Δημοκρατικού πολιτεύματος.
Με αυτήν την πάγια τακτική πολλές φορές έβλαψε την Δημοκρατία που τόσο απεχθάνεται.....
Με αυτήν την πάγια τακτική εγκαθίδρυσε την "Απριλιανή επανάσταση" γυρίζοντας την χώρα μας αιώνες πίσω.....
Με αυτήν την πάγια τακτική ΤΩΡΑ προσπαθεί να μαχαιρώσει πισώπλατα την Ελληνική Δημοκρατία.
Σήμερα, εν έτοι 2005, παρατηρούμε νέους με εξτρεμιστική εμφάνιση αλλά με ακροφασιστικές ιδεολογίες που τις οικιοποιήθηκαν παρακινούμενοι απο την ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ προπαγάνδα αυτών των αθέμητων μηχανισμών.
Τα πράγμματα είναι πολλύ επικύνδυνα αφού μεγάλο μέρος της νεολαίας μας υποστηρίζει αυτούς τους μηχανισμούς εν' αγνοία του!!!
Σας παραπέμπω στις φυλλάδες των εφημερίδων αλλά και στα σημερινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για να διαπιστώσετε την δύναμη που έχουν πραγματικά αυτές οι παραεκλησιαστικές οργανώσεις.
Όσσο για μένα;
Σκοπός μου είναι η εξιχνίαση αυτών των οργανώσεων, η παραπομπή τους στην δικαιοσύνη, καθώς και η αναβάθμιση της Ελληνικής παιδείας ώστε να θωρακιστεί η κοινωνία και οι πολίτες της απέναντι στις διαννοητικές επιθέσεις αυτών των ΕΧΘΡΩΝ του Ελληνικού πολιτεύματος.
Η δική μου ταυτότητα θα σας δημοσιοποιηθεί όταν επιτραπεί νομικά.
Αυτό θα γίνει με την δική μου θέληση, να είστε σίγουροι γι' αυτό.
Σας εύχωμαι απο καρδιάς καλή συνέχεια στις ανταλαγές των στοχασμών σας, πάντα μέσα στα όρια του διαλόγου και της άρτιας συζήτησης, πάντα εκτός της μαύρης, άνομης και αθέμητης προπαγάνδας προς πάσαν κατεύθυνση και πάντα με στοιχεία ποτέ αόριστα αλλά πάντοτε καθαρά και επιβεβαιωμένα.
Ταύτα διότι εδώ γίνεται δημόσιος διάλογος και ως συγγραφείς δημοσίας αποδοχής θα πρέπει να είσθε σοβαροί και τεκμηριωμένοι μα πάνω απ' όλα υπεύθυνοι ως προς την γραφή σας και αδιάφθοροι.
Ευχαριστώ πολλύ.
Καλή συνέχεια σε όλους/όλες.
ΑΚΥΡΗΧΤΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
"Μυστική ομάδα, επαργρυπνεί στο διαδύκτιο και εξαρθρώνει σκοτεινές συνωμοτικές ομάδες που υπονομεύουν τους Δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας."
Ειλικρινά ανυπομονώ για τις αποκαλύψεις, αλλα αναρωτιέμαι:
Μετά τους φασιστοθρησκόληπτους ποιοί έχουν σειρά ?
Οι κομμουνιστές ? (μπα, αυτοί είναι πια εκτός μόδας)
Οι μασώνοι ?
Οι δωδεκαθειστές ?
Οι άθεοι ?
Οχι, Observer. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη μέθοδο. Πιστεύω οτι η "Αδυναμία" της Δημοκρατίας που ομολογουμένως κάποιοι εκμεταλεύονται είναι ταυτόχρονα και η δυναμή της. Αλλωστε μην ξεχνάς οτι η Δημοκρατία δεν είναι αυτοσκοπός. Η Δημοκρατία είναι το ΜΕΣΟ που διασφαλίζει την Ελευθερία και την Ισότητα.
Αν στο όνομα της δημοκρατίας θυσιάσεις την ελευθερία τότε δεν έχεις πια δημοκρατία. Αν θυσιάσεις την ελευθερία, τότε εχεις υποκύψει στην τρομοκρατία και έχεις καταλύσει μονάχος σου τις αξίες που διασφαλίζει η δημοκρατία (καποια χώρα μεγάλη μου θυμίζει αυτό...).
Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα της Παιδίας.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου.
Αγγελος.
ΦΙΛΕ TheObserver ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:Φίλε TheObserver , και εδώ θα συμφωνήσω με τον Angelos , η δημοκρατία μας σήμερα είναι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίση όλους αυτόυς τους νοσταλγούς του παρελθόντος , όχι με την φίμωση , αλλά με την γελοιοποίησή τους .
Ειλικρινά ανυπομονώ για τις αποκαλύψεις, αλλα αναρωτιέμαι:
Μετά τους φασιστοθρησκόληπτους ποιοί έχουν σειρά ?............
Οχι, Observer. Δεν συμφωνώ καθόλου με τη μέθοδο. Πιστεύω οτι η "Αδυναμία" της Δημοκρατίας που ομολογουμένως κάποιοι εκμεταλεύονται είναι ταυτόχρονα και η δυναμή της. Αλλωστε μην ξεχνάς οτι η Δημοκρατία δεν είναι αυτοσκοπός. Η Δημοκρατία είναι το ΜΕΣΟ που διασφαλίζει την Ελευθερία και την Ισότητα.
Angelos
Ας μην ξεχνάμε τους λόγους του Βολταίρου << Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτά που λές , όμως θα αγωνίζομαι για να έχεις το δικαίωμα να τα λές >> . Αυτή άλλωστε είναι και η διαφορά μας . Αυτό που πρέπει να καταπολεμηθή κατα την γνώμη μου , είναι η έλλειψη παιδείας και η διδασκαλία στα σχολεία της παραχαραγμένης ιστορίας στα παιδιά μας .
Με αυτά τα όπλα θα τους ξεδοντιάσουμε !
quote:
"Μυστική ομάδα, επαργρυπνεί στο διαδύκτιο και εξαρθρώνει σκοτεινές συνωμοτικές ομάδες που υπονομεύουν τους Δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας."
Μια υπόδειξη αν μου επιτρέπετε κε Άγγελε, δεν είμαστε μυστική ομάδα αλλά κρατική υπηρεσία 24ωρης "επαγρύπνησης" όπως αναφέρατε.
Σπανίως ασχολούμαστε με τέτοια μικρά θέματα, συνήθως οι υποθέσεις μας αφορούν πολλύ σοβαρά θέματα, κακουργήματα που σχετίζονται με εκβιασμούς απο προπαγανδιστικές οργανώσεις κ.λ.π.
Βέβαια απόψε είναι μια φορτωμένη νύκτα για εμάς εν αναμονή κάποιων εκβάσεων...
Τέλος πάντων, αυτά που λέτε με έχουν προβληματίσει κατά έναν βαθμό αρκετά σημαντικό, τόσο σημαντικό ώστε αύριο το πρωί να παραδώσω στο αρχείο τις εισαγγελικές διαταγές σχετικά με την υπόθεση.
Δεν αρχειοθετούνται ως πεπερασμένες σε περίπτωση που μας ζητηθεί η κοινοποίηση απο την διαχείρηση της ιστοσελίδας.
Να θυμηθείτε να υπενθυμίσετε στον "κύριο" ΓΑΡ οτι σας χρωστάει πολλά.....
Και μπράβο σας γιατί είστε άξιοι και χαίρομαι να συναντώ τέτοιους ανθρώπους σε μια τόσο εύστοχη ηλεκτρονική σελίδα.
Μακάρι οι συνεργάτες που θα βρω έμπροσθεν να χαρακτηρίζονται απο την διαύγεια και το θάρος των wedingo, τυχερούλης, Viking, Sesostris, Angelos, Νεφέλη, Ευθύμης, AvatarGR αλλά και όσσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη του θέματος.
Άλωστε σύντομα θα ζητήσω απο όσσους το επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις, να μετάσχουν ενεργά στην επιμέλεια της αναβάθμισης της παιδείας μας σχετικά με αυτά τα θέματα.
Τέλος, θα επισκέπτομαι την σελίδα σας καθημερινά, δεν μπορώ να σας πω που και πότε θα τοποθετούμαι αλλά να είστε βέβαιοι οτι όταν θα χρειασθεί θα το πράξω προσωπικά ή υπηρεσιακά.....
Kαλό βράδυ σε όλους/όλες και καλή συνέχεια.
Εχω σκάσει απο την περιέργεια να μάθω ποιά είναι η κρατική υπηρεσία που παρακολουθεί το διαδύκτιο για να καταστείλει την σχετική εγκληματική συμπεριφορά.
Θα ήθελα να μάθω τι γνώμη έχει για τον παρακάτω Ελληνα "επιχειρηματία και εφευρέτη"
http://www.project-energia.com/
Που ζητάει "επενδυτές"
http://www.project-energia.com/distributor/bank.html
για να χρηματοδοτήσει την "εφεύρεση" του
http://theo275.tripod.com/makemoney/id5.html
Observer, δεν θελω να καταχραστώ το χρόνο σου, μια παραπομπή στην
ιστοσελίδα της υπηρεσίας αρκεί.
Αγγελος.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-