- σατανας ποιος ειναι ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
(ή μήπως Δαίμ-ω-νας ?)
Θα μοιραστώ κάτι μαζί σας πριν από λίγο καιρό ήμουν σε μια εκκλησία και είδα ένα εξορκισμό το παιδί διάβαζε σολομωνική κάτω από το κρεβάτι του χωρίς να το ξέρουν οι γονείς του .. κάποια στιγμή άρχιζε όταν ήρθε σε ένα παππούλη και του έβαλε πάνω τον σταυρό άρχιζε και κουνιόταν η κοιλία του φύγαμε όλοι έξω από την εκκλησία. Ήταν σκληρό αυτό που έγινε εκείνη την μέρα ....... Φωνές που δεν φαντάζεστε ο θεός να με φυλάει .....
και σιγα σιγα μπαινει και στην καρδία σου και μολίς το καταλάβεις
εχει γίνει πέτρα
Αποφήγετε την σολωμονική και τις πεντάλφες και τα αλάτια
Σάς μιλάω απο καθαρά προσωπική εμπειρία
Μείνετε μακρία
Αν θέλετε καπου κάπου άναβετε ένα κέρι στον άγιο
Βοηθάει

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
γι αυτό σας λέω... μακρυά απο την αγία γραφή.
quote:
...κι εγώ ξέρω κάποιον που διάβαζε την αγία γραφή και σκότωσε τα παιδιά του και μετά αυτοκτόνησε.γι αυτό σας λέω... μακρυά απο την αγία γραφή.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αχ,αχ, αχ!!!!! Να ΄σαι καλα πρωι πρωι!!!!
aa
quote:
...κι εγώ ξέρω κάποιον που διάβαζε την αγία γραφή και σκότωσε τα παιδιά του και μετά αυτοκτόνησε.γι αυτό σας λέω... μακρυά απο την αγία γραφή.
Ωραίο κι αυτό! ![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Αυτα απο μένα... (με οργη για τον Σατανα)
Επιτέλους βρήκαμε τον ένοχο, είμαι αθώος!
Ισως ο Σατανάς να πάρει μερικά ελαφρυντικά μέσα σας ΄μόνο και μόνο από την θαυμάσια πένα και το μυαλό ενός πολύ προωθημένου για την εποχή του συγγραφέα.
quote:
τώρα το έπιασα, όταν πετάω το κουτί της κοκα κόλα απο το παράθυρο του αυτοκινήτου και μολύνω το περιβάλλον δεν φταίω εγώ, άλλα ο σατανάς είναι που με βάζει, όταν έχω διαφορές με τον γείτονα και του ρίχνω μία στο κεφάλι, δεν είμαι εγώ που το κάνω άλλα ο σατανάς, όταν αφήνω τα σκουπίδια μου εκεί που πήγα εκδρομή δεν είμαι εγώ που τα άφησα άλλα ο σατανάς. Για την μόλυνση στην χώρα μου δεν φταίω εγώ με την απάθειά μου, άλλα ο σατανάς.Επιτέλους βρήκαμε τον ένοχο, είμαι αθώος!
Συμφωνώ απόλυτα. Όσο ο άνθρωπος το ρίχνει στο ωχ αδελφέ εγώ θα σώσω το πλανήτη, και όσο δεν αλλάζει ο ίδιος εσωτερικά τον όφι που έχει μέσα του, θα υπάρχουν και οι μεγάλοι Δράκοι της κοινωνίας του, που δεν είναι παρά ένας μεγεθυντικός καθρέφτης του εαυτού του. Ε, άντε πες τε τους να αλλάξουν με το μαλακό... θα σας ανοίξουν με καμιά χατζάρα όπως ο Τυφών-Σετ τον Όσιρι και θα πετάξουν τα κομμάτια σας σε καμιά σπηλιά. => Πρέπει να ξυπνήσουμε πρώτα οι ίδιοι και μετά να θέσουμε τις προυποθέσεις.
Μία εξαιρετική εικόνα του πως μπορεί να είναι όταν ξυπνάς τους δαίμονες μέσα σου, πως έρχεσαι φάτσα με φάτσα με το φύλακα στο κατώφλι που δεν είναι παρά το είδωλο σου δίνεται στη ταινία Blueberry που ξεκινά σα καουμπόικο και τελειώνει σαν Ινδιάνικο.
Το περίεργο είναι ότι η εικόνα του φύλακα στο κατώφλι που δίνει η ιστορία ως είδωλο του ήρωα της ... είναι πανομοιότυπο του Κθούλου 999 που ως "Μέγας Ιερευς"=969=Ειδωλον δεν είναι παρά ο Μεγάλος Όφις του συλλογικού ασυνειδήτου της ανθρωπότητας.
τα πάντα ρει
quote:
Dying Incubus: Όπως προείπα και το πρωί, μέσα στην Αγία Γραφή είναι όλα τόσο ανακατεμένα από τις τόσες παρεμβάσεις που έχουν γίνει που ο Γιαχβέ φαίνεται να είναι η ενσάρκωση του Κακού,ενώ ο Σατανάς αναφέρεται λίγο και δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι αυτός η ενσάρκωση του Κακού.
Για να σκανδαλίσω λίγο λοιπόν (για μία ακόμη φορά), γιατί να μην υποθέσουμε πως ο Σατανάς σε αυτές τις 2 περιπτώσεις ήθελε να αφυπνίσει το ανθρώπινο γένος...?
Μετά από αυτές τις δηλώσεις νομίζω πως κατάλαβα τα πάντα...
Βρε gigenis, μήπως τα μπερδέψαμε τα παιδιά που πιστεύουν στον Γιαχβέ και ζαλίστηκαν...?Ο Χριστιανισμός δεν αποδεικνύεται με ΑΠΤΕΣ αποδείξεις.
Ο Dying Incubus του 2005 ήθελε να σκανδαλίσει και όχι μονο αλλά ήθελε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Αν δεν το κάνει ο Συντονιστής τότε ποιος ? Ευχαριστώ Συντονιστή που ξεκαθάρισες τα πράγματα και είπες την Αλήθεια!
quote:
Dying Incubus: Το θέμα φίλε μου, είναι πως το Δωδεκάθεο είναι για εμένα μυθολογία...
Είναι η Ελληνική μυθολογία, την σέβομαι και μου αρέσει να την διαβάζω.
Δεν είπα ποτέ πως υπήρχαν οι Έλληνες Θεοί, για να χρειαστεί να τους δικαιολογήσω.
Από την άλλη, πολλοί χτυπιούνται οτι ο Γιαχβέ κι ο Χριστός κτλ κτλ υπάρχουν. Για αυτό και παραθέτω τις αντιφάσεις αυτής της θρησκείας.
Ευχαριστώ Συντονιστή γιατί έμαθα τι δεν υπάρχει μήπως μπορείς να μου πεις τι υπάρχει? Τα Θεϊκά Όντα της Θεοσοφίας υπάρχουν???????
quote:
Atva: Υπάρχει κάποια θεότητα που να μην την έφτιαξαν οι άνθρωποι; Συμφωνώ με τον Dying_Incubus και θα ήθελα απλά να συμπληρώσω.
quote:
Dying Incubus: Atva, συμφωνώ κι επαυξάνω με τα όσα είπες.
Τι εννοείς αγαπητέ μου Dying Incubus όταν λες ότι συμφωνείς με την Atva, ότι και τα Θεϊκά Όντα τα έφτιαξαν οι άνθρωποι? Ποιοι?
quote:
Dying Incubus: Tyaneas, συμφωνώ με τις απόψεις που εξέφρασες.
Κι εγώ πιστεύω πως ο Γιαχβέ όπως παρουσιάζεται μέσα απο την Αγία Γραφή (κι ειδικά από την Παλαιά Διαθήκη) αλλά και την ιδεολογία των Χριστιανών είναι ένας Θεός που αποπνέει τον τρόμο και την τιμωρία.
Πρέπει να τον εξευμενίζουμε υποτίθεται κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την ταπεινότητα μας και με το ακολουθούμε το θέλημα του.
Σχετικά με αυτό που είπες για την γνώση του Καλού και του Κακού, πιστεύω πως ο Σατανάς, όπως πάλι παρουσιάζεται από την Αγία Γραφή τους, μας αφύπνισε και μας βοήθησε να μην είμαστε "ρομπότ".
Μάλιστα ο Σατανάς της Εβραϊκής μυθολογίας σε αφύπνισε και σε βόηθησε να μην είσαι ρομπότ, κάποιος που για σένα δεν υπάρχει! Τι υπάρχει? Έκτος από μυθολογία υπάρχει κάτι άλλο?
quote:
Dying Incubus: αγνοών, φυσικά κι η λέξη "Εωσφόρος" είναι πολύ εύηχη κι όμορφη.
Μπράβο, και όμορφες λέξεις οι Εβραίοι…..
quote:
Dying Incubus: ...Γιατί κάθε θρησκεία για να "πετύχει" και να συγκρατεί τις μάζες, χρειάζεται και την έννοια του κακού...
Άρα το κακό ανήκει στην μυθολογία?
quote:
Dying Incubus: quote:
Ωραίο κι αυτό!
quote:νέο μέλος:
Dying Incubus:
«Απο προσωπική εμπειρία σας μιλάω δεν εχει νόημα αυτος ερχετε σιγα σιγα
και σιγα σιγα μπαινει και στην καρδία σου και μολίς το καταλάβεις
εχει γίνει πέτρα
Αποφήγετε την σολωμονική και τις πεντάλφες και τα αλάτια
Σάς μιλάω απο καθαρά προσωπική εμπειρία
Μείνετε μακρία»
quote:
Και δυστυχώς είμαστε στο 2005!
Αυτό δεν ήταν ωραίο…….
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Ευχαριστώ Συντονιστή που ξεκαθάρισες τα πράγματα και είπες την Αλήθεια!
Παρακαλώ, αγαπητέ el.elyon! ![]()
quote:
Ευχαριστώ Συντονιστή γιατί έμαθα τι δεν υπάρχει μήπως μπορείς να μου πεις τι υπάρχει? Τα Θεϊκά Όντα της Θεοσοφίας υπάρχουν???????
quote:
Τι εννοείς αγαπητέ μου Dying Incubus όταν λες ότι συμφωνείς με την Atva, ότι και τα Θεϊκά Όντα τα έφτιαξαν οι άνθρωποι? Ποιοι?
Δεν έχω αναφερθεί σε Θεϊκά Όντα ούτε στην Θεοσοφία.
Όταν το κάνω - αν το κάνω κάποια στιγμή - θα φροντίσω να σου απαντήσω...
Αγαπητέ, δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο να πιστέψω ότι η αποσπασματική παράθεση λεγομένων μου κι η παρουσίαση τους κατ' αυτόν τον τρόπο εξυπηρετεί κάποια διαστρέβλωση τους - εσκεμμένη ή μη - από την πλευρά σου...

In anticipation of my resurrection...
«Ευχαριστώ Συντονιστή γιατί έμαθα τι δεν υπάρχει μήπως μπορείς να μου πεις τι υπάρχει? Τα Θεϊκά Όντα της Θεοσοφίας υπάρχουν???»
Πάντως, δίχως σωτηριολογικό αφήγημα και παράθυρο εσχατολογίας δεν μπορείς να πορευτείς στην ζωή σου έ? Χρειάζεσαι σώνει και καλά ένα καθημερινό δεκανίκι ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, έτσι δεν είναι?![]()
Μήπως η κατάσταση σου απαντά στα όσα ερωτάς??![]()
el.elyon:
«Άρα το κακό ανήκει στην μυθολογία?»
Η έννοια του απόλυτου κακού δεν υπάρχει στην ελληνική κοσμοθέαση. Το απόλυτο κακό, όπως και το απόλυτο καλό (sic), είναι Εβραϊκές αντιλήψεις. Από εδώ το…………χάος των Εθνικών και από εδώ ο παρά-δεισος του Ιησού Χριστού!!
Πάρε κόσμε σωτηρία, σε τιμή ευκαιρίας!!![]()
![]()
![]()
Έτσι δεν είναι φίλτατε?![]()
![]()
quote:
Dying Incubus: Δεν έχω αναφερθεί σε Θεϊκά Όντα ούτε στην Θεοσοφία.
Όταν το κάνω - αν το κάνω κάποια στιγμή - θα φροντίσω να σου απαντήσω...
Αγαπητέ, δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο να πιστέψω ότι η αποσπασματική παράθεση λεγομένων μου κι η παρουσίαση τους κατ' αυτόν τον τρόπο εξυπηρετεί κάποια διαστρέβλωση τους - εσκεμμένη ή μη - από την πλευρά σου...
Αγαπητέ Συντονιστή είπα Ο Dying Incubus του 2005 και όχι του 2007. Τίποτα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί γιατί όλα τα μηνύματα σου είναι παρόν στο θέμα και η παρουσίαση τους εκ μέρους μου επιβεβαιώνει αυτό που ήθελες! Εσύ τα έγραψες αγαπητέ Συντονιστή και όχι εγώ! Εσύ ρώτησες μήπως μπέρδεψες τα παιδιά που πιστεύουν στον Γιαχβέ, εσύ ήθελες να σκανδαλίσεις, εσύ δήλωσες ότι ο Χριστιανισμός δεν αποδεικνύεται με ΑΠΤΕΣ αποδείξεις.
Εσύ έγραψες ότι οι Έλληνες Θεοί δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ, εσύ αφήνεις να υπονοηθεί ότι ο Χριστός δεν υπήρχε ΠΟΤΕ και όλα αυτά το 2005! Ο Dying Incubus του 2005 και όχι του 2007.
Σαφώς και δεν έχεις αναφερθεί στα Θεϊκά Όντα και στην Θεοσοφία! Σαφώς και δεν έχεις πει ποια είναι η Αλήθεια! Γιατί???????
Τι γνωρίζεις για τα Θεϊκά Όντα και την Θεοσοφία???????
Γιατί αποφεύγει ο αγαπητός Συντονιστής να απαντήσει για τα Θεϊκά Όντα και την Θεοσοφία???????
Γιατί ο αγαπητός Συντονιστής ήθελε να σκανδαλίσει και να μπερδέψει αυτούς που πιστεύουν στον Γιαχβέ το 2005 και δεν ήθελε να σκανδαλίσει και να μπερδέψει αυτούς που πιστεύουν στα Θεϊκά Όντα και στην Θεοσοφία???????
Γιατί ο αγαπητός Συντονιστής δήλωσε ότι οι Έλληνες Θεοί δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ και δεν δήλωσε αν υπάρχουν τα Θεϊκά Όντα της Θεοσοφίας???????
Γιατί ο αγαπητός Συντονιστής είπε ότι ο Χριστιανισμός δεν αποδεικνύεται με ΑΠΤΕΣ αποδείξεις αλλά δεν μας είπε αν αποδεικνύεται και πως???????
Σαφώς, ο αγαπητός Συντονιστής δεν έχει αναφερθεί στα Θεϊκά Όντα και στην Θεοσοφία!!!!!!! Γιατί???????
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
el.elyon:
«Ευχαριστώ Συντονιστή γιατί έμαθα τι δεν υπάρχει μήπως μπορείς να μου πεις τι υπάρχει? Τα Θεϊκά Όντα της Θεοσοφίας υπάρχουν???»Πάντως, δίχως σωτηριολογικό αφήγημα και παράθυρο εσχατολογίας δεν μπορείς να πορευτείς στην ζωή σου έ? Χρειάζεσαι σώνει και καλά ένα καθημερινό δεκανίκι ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, έτσι δεν είναι?
Μήπως η κατάσταση σου απαντά στα όσα ερωτάς??
el.elyon:
«Άρα το κακό ανήκει στην μυθολογία?»Η έννοια του απόλυτου κακού δεν υπάρχει στην ελληνική κοσμοθέαση. Το απόλυτο κακό, όπως και το απόλυτο καλό (sic), είναι Εβραϊκές αντιλήψεις. Από εδώ το…………χάος των Εθνικών και από εδώ ο παρά-δεισος του Ιησού Χριστού!!
Πάρε κόσμε σωτηρία, σε τιμή ευκαιρίας!!
Έτσι δεν είναι φίλτατε?
Όχι !!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Εσύ έγραψες ότι οι Έλληνες Θεοί δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ, εσύ αφήνεις να υπονοηθεί ότι ο Χριστός δεν υπήρχε ΠΟΤΕ και όλα αυτά το 2005! Ο Dying Incubus του 2005 και όχι του 2007.
Εσύ πιστεύεις ότι υπονοώ κάτι τέτοιο, αγαπητέ.
Όχι εγώ...
Το να αναφερθώ και να συζητήσω επί των Θεϊκών Όντων και της Θεοσοφίας, καλύπτει μια δική σου ανάγκη.
Δεν καλύπτει κάποια δική μου ανάγκη οπότε και δεν έχω λόγο να το πράξω.
Αν θελήσω να το κάνω, θα σε ειδοποιήσω.
Το να απαντώ επίσης σε συνεχόμενα ερωτήματα πάλι δε με καλύπτει...
Καλή σου μέρα!

Τι ρόλο παίζουν;
Ποιός τα δημιούργησε;
Ποιός τα κατευθύνει;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Βάλε επιτέλους και κάποιο δικό σου θέμα , με τις δικές σου απόψεις πάνω σ’ αυτό , για να τις συζητήσουμε .
quote:quote:
Εσύ έγραψες ότι οι Έλληνες Θεοί δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ, εσύ αφήνεις να υπονοηθεί ότι ο Χριστός δεν υπήρχε ΠΟΤΕ και όλα αυτά το 2005! Ο Dying Incubus του 2005 και όχι του 2007.Εσύ πιστεύεις ότι υπονοώ κάτι τέτοιο, αγαπητέ.
Όχι εγώ...Το να αναφερθώ και να συζητήσω επί των Θεϊκών Όντων και της Θεοσοφίας, καλύπτει μια δική σου ανάγκη.
Δεν καλύπτει κάποια δική μου ανάγκη οπότε και δεν έχω λόγο να το πράξω.
Αν θελήσω να το κάνω, θα σε ειδοποιήσω.
Το να απαντώ επίσης σε συνεχόμενα ερωτήματα πάλι δε με καλύπτει...Καλή σου μέρα!
Καλημέρα αγαπητέ Συντονιστή.
Ξανά επιβεβαιώνεις ότι το συμπέρασμα μου από τα λεγόμενα σου είναι σωστό! Σαφώς και δεν θέλεις να σκανδαλίσεις και να μπερδέψεις τους Θεοσοφιστές και τα Θεϊκά Όντα, σαφώς και δεν θέλεις να δηλώσεις ότι η Θεοσοφία δεν αποδεικνύεται με ΑΠΤΕΣ αποδείξεις. Γιατί αυτό που ήθελες και το έκανες ήταν να σκανδαλίσεις αυτούς που πιστεύουν στον Γιαχβέ, αυτό που ήθελες και το έκανες ήταν να δηλώσεις ότι ο Χριστιανισμός δεν αποδεικνύεται με ΑΠΤΕΣ αποδείξεις.
Σαφώς και δεν θέλεις να πεις ότι τα Θεϊκά Όντα είναι μυθολογία γιατί αυτά που ήθελες να πεις και το είπες ήταν ότι οι Έλληνες Θεοί ανήκουν στην μυθολογία και δεν υπήρχαν ποτέ!
Το θέμα δεν είναι αν σε καλύπτει η δεν σε καλύπτει το θέμα είναι τι συμφέρει στην Θεοσοφία και στα Θεϊκά Όντα?
Η Σιωπή σου αγαπητέ Συντονιστή για την Θεοσοφία και τα Θεϊκά Όντα λέει πολλά παραπάνω από αυτά που θα έλεγες!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 04/06/2007 11:56:28