- ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Φανταστείτε την εξής εικόνα:
Έρχεται μια ωραία πρωία ο Θεός και σας λέει:
- Τέκνο μου/κόρη μου - ιδού τα δώρα Μου για σένα:
- υγεία
- ευτυχία
- πλούτος
- μακροζωία
- αγάπη
- οικογένεια
- κοινωνική αναγνώριση
- δόξα
Όλα δικά σου για πάντα.
Γι’ αυτό σε παρακαλώ να ταχτοποιήσεις αυτά τα δώρα Μου στην ζωή σου κατά προτεραιότητα, που εσύ θεωρείς, ότι είναι σωστή.
* * * *
Λοιπόν : καλείστε να τακτοποιήσετε αυτά τα δώρα ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Ξεκινήστε την τακτοποίηση.
Για να δούμε- τι θα προκύψει…
Αρχίζουμε!

Φιλικά, http://nebesnyel.forumup.com/ Εν... Δελφοίς Έψιλον
ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
quote:- υγεία
- ευτυχία
- πλούτος
- μακροζωία
- αγάπη
- οικογένεια
- κοινωνική αναγνώριση
- δόξαΞεκινήστε την τακτοποίηση.
Για να δούμε- τι θα προκύψει…
εγω το βλεπω σαν συνταγη μαγειρικης
πεταμε τα δυο τελευταια συστατικα γιατι ειναι αχρηστα και εχουν πολλα ζωικα λιπη, οπότε βλαπτουν στην καρδια
ανακατευουμε τα υπολοιπα μεχρι το μιγμα να γινει ομοιογενες, γιατι κανενα απο αυτα τα συστατικα δεν τρωγεται μονο του
η νοστιμια βρισκεται στο μιγμα!

Πρώτα, πρώτα και πάνω απ' όλα βάζω την Αγάπη ! Γιατί η Αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής... Αν έχεις Αγάπη... έχεις τα πάντα... γιατί δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο....
Όμως, για να χαρείς την Αγάπη θα πρέπει να είσαι και υγιής... και έτσι βάζω δεύτερη την υγεία μαζί με τη μακροζωία...
Αλλά επειδή μόνο με Αγάπη και υγεία δεν τρως... βάζω τρίτο τον πλούτο... ο οποίος φέρει στην τέταρτη σειρά την ευτυχία... επειδή όταν βοηθάς τους άλλους (μέσω της Αγάπης και του πλούτου) νιώθεις ευτυχισμένος !
Θα προτιμήσω την κοινωνική καταξίωση και τη δόξα από την οικογένεια γιατί όποτε θελήσεις μπορείς να τα απαρνηθείς... την οικογένειά σου δεν μπορείς... καλύτερα ας μην έχουμε έννοιες....
Περιμένω τα αποτελέσματα.... ![]()
![]()
![]()

Φιλικά, http://astro.forumup.com/

η karma
Πρώτα απ' όλα βάζω την υγεία γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσω να απολαύσω όλα τα υπόλοιπα... ![]()
Ύστερα θα έβαζα την αγάπη μαζί με την ευτυχία, πιστεύω πως το πρώτο μας βοηθάει να φτάσουμε στο δεύτερο.
Η αγάπη κι η ευτυχία πιστεύω επίσης πως έχουν σχέση με την οικογένεια, αν και δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό το σύστημα.
Παρόλα αυτά μπορούν να επιφέρουν μια πολύ καλή αρμονία κι ισορροπία στο οικογενειακό σύνολο.
Μετά θα έβαζα τη μακροζωΐα γιατί θα προτιμούσα να έχω ζήσει λιγότερα χρόνια έχοντας βιώσει όλα τα παραπάνω παρά να έχω ζήσει περισσότερα χωρίς αυτές τις αξίες.
Μετά θα προσέθετα τον πλούτο και τέλος την κοινωνική καταξίωση και την δόξα.
Ο λόγος που τα βάζω τελευταία αυτά τα τρία είναι διότι θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτά αλλά και με αυτά. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Το θλιβερό είναι ότι αυτά τα δώρα στην εποχή μας κατά κάποιο τρόπο συνδέονται με το «τρίτο δώρο».
Η υγεία ( και η ακόλουθή της η μακροζωία ) είναι το πρώτο αγαθό αλλά όποιος έχει χρήμα έχει περισσότερες δυνατότητες και σε αυτόν τον τομέα...
Η κοινωνική αναγνώριση που είναι σημαντική για μεγάλο αριθμό ανθρώπων επίσης συνδέεται με τον πλούτο...
Η οικογένεια είναι πολύτιμη αλλα κοίτα που φτάσαμε κι εδώ ο σημερινός άνθρωπος διστάζει να την δημιουργήσει αν δεν συνδέεται λιγουλάκι με την οικονομική άνεση....
Μας μένει η ευτυχία και η αγάπη.
Χε χε εδώ είναι το ωραίο κατά τη γνώμη μου. Μπορώ να είμαι όσο ευτυχισμένος θέλω και να αγαπάω όσο χωράει η ψυχή μου, δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να με εμποδίσει ακόμα κι αν είμαι ο τρελλός που βλέπει έξω τα έντερά του και γελάει!
Μπορώ να είμαι ακόμα και άρρωστος , φτωχός, ασήμαντος και φτυσμένος από τη κοινωνία και να είμαι ευτυχισμένος και να σας αγαπάω όλους!
Μπορώ να είμαι τρελλός και να λαμβάνω ευτυχία από παντού και να αγαπάω το κάθε τι! Ετσι δεν είναι? Υπάρχει κανένας ΝΟΜΟΣ που να με εμποδίζει? ![]()
Ισως υπάρχει τελικά κι ένα άλλο δώρο του Θεού πίσω απ’όλα.
Η ΘΕΛΗΣΗ !!! Και ειδικά για το ανθρώπινο είδος υπάρχει κι άλλο ένα δώρο διαχρονικό που μας κρατάει ζωντανούς ακόμα ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ!!!![]()

Λοιπόν έχουμε και λέμε...
Κατα σειρά προτεραιότητας
- υγεία (χωρίς αυτήν όλα τ'άλλα είτε δεν υπάρχουν είτε θα είναι βραχύβια)
- αγάπη (διότι αυτή αποτελεί βασικό παράγοντα για μερικά επόμενα)
- οικογένεια,ευτυχία (Στα ίδια επίπεδα αυτά. Κακά τα ψέματα..η οικογένεια στην οποία κυριαρχεί η αγάπη είναι βασική προϋπόθεση της ευτυχίας.)
- πλούτος, κοινωνική αναγνώριση, μακροζωία (Πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Πλούτο δεν εννοώ απαραίτητα χλιδή και δισεκατομμύρια, αλλά μια καλή και αξιοπρεπή οικονομική κατάσταση η οποία όπως και να το κάνουμε προσθέτει τις δικές πινελιές ευτυχίας στον άνθρωπο. Η κοινωνική αναγνώριση ή αλλιώς οι επιτυχημένες σχέσεις του ατόμου με τους συνανθρώπους του είναι επίσης σπουδαίος παράγοντας για την καλή ψυχολογική του κατάσταση ενώ και μια μεγάλη διάρκεια ζωής χρειάζεται για να χαρείς τις απολαύσεις της και να αισθανθείς πλήρης).
- δόξα (μπορεί να λέει το ρητό ότι "το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα ουδείς" αλλά προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για δαύτην. Αν έρθει από μόνη της, καλοδεχούμενη θα είναι αλλά δεν θα κάτσω να την κυνηγήσω κιόλας. Αποτελεί απλά μια γαρνιτούρα στο όμορφο κοκτέιλ της ζωής που περιγράφεται από τις παραπάνω αξίες. Και φυσικά το κοκτέιλ μπορούμε να το απολαύσουμε και χωρίς γαρνιτούρα).
Ευλόγησον

Μια ευγενική προσφορά από τον Agnostic

Για να φθασει ο ανθρωπος σε αυτη την εσωτερικη τελειωση και μαλιστα σε μονιμη κατασταση , καθως η ευτυχια κανει συνηθως την εμφανιση της μονο σε μεμονωμενες στιγμες, θα πει πως εχει κατακτησει τον συνδιασμο υγειας, πλουτου, αγαπης, αναγνωρισης, κλπ. που τον ικανοποιει και τον ολοκληρωνει.
Οποτε το μονο που θα ηθελα θα ηταν ευτυχια.
Αν βιωνα αυτο το συναισθημα εσωτερικης πληροτητας σε μονιμη βαση, θα ημουν απολυτως ικανοποιημενη.
Θα πειτε, ευτυχια με φτωχεια γινεται? ευτυχια χωρις αγαπη?
Ισως και να γινεται για καποιους... Ο συνδιασμος της ευτυχιας δεν ειναι ιδιος για ολους.
Αν πρεπει ομως να τα βαλω σε σειρα προτεραιοτητας:
-ευτυχια
-υγεια
-αγαπη + πλουτος (ειναι αναζωογονητικο λαμβανεις και να δινεις αγαπη αλλα πολυ σημαντικο επισης να απολαμβανεις "ευκολιες")
-κοινωνική αναγνώριση (δυστυχως το βιωνω σαν αναγκη, αν και δεν το θεωρω προσον μου)
-μακροζωία (θελω να ζησω ακμαια και να μην δω εκτεταμενη φθορα πανω μου)
-δόξα (δεν ειμαι σιγουρη αν τη θελω , σε μεγαλη εκταση τουλαχιστον)
-οικογένεια (προφανως την αδικω λογω του νεαρου της ηλικιας μου, αλλα εκει ειναι η θεση της προς το παρον
)

Τελικά αρχίζω και πιστεύω, πως (ο Θεός, και η μεγαλόκαρδια του)… ίσως να μας δίνει ότι (έχει), μα να μην δύναται να μας δώσει… ότι (είναι).
mission impossible!![]()
![]()
Θα βάλω πρώτα την αγάπη, επειδή πιστεύω ότι έχουμε έρθει εδώ κάτω ακριβώς για να μάθουμε να αγαπάμε και θα υποσχεθώ στον Θεό ότι θα προσπαθήσω να έχω ταπεινοφροσύνη και υπομονή για να μπορέσω να τη νιώσω.
Θα βάλω έπειτα την υγεία, επειδή ψυχανεμίζομαι ότι η έξοδός μου από τη σκηνή αυτής της ζωής θα είναι αρκετά δραματική, οπότε ίσως έτσι καταφέρω να την χαλάσω.
Μετά θα βάλω την κοινωνική αναγνώριση ή τη δόξα που έρχεται ως αποτέλεσμα της υπηρεσίας που μπορεί να προσφέρει κανείς στον συνάνθρωπό του και όχι ως αποτέλεσμα άλλων παραγόντων. Θα με ενδιέφερε δηλαδή η αναγνώριση που έχει αντίκρυσμα και όχι που απλά "συμβαίνει".
Ακολούθως θα βάλω την οικογένεια για ευνόητους λόγους.
Τα τρία αυτά (αγάπη - οικογένεια - αναγνώριση) είναι για μένα τα συστατικά της ευτυχίας, η οποία είναι συνώνυμο της πληρότητας.
Ο πλούτος δεν με ενδιαφέρει, αν και θα επιθυμούσα να βρίσκομαι σε μια κατάσταση ευημερίας, να μπορώ δηλαδή να ζω αξιοπρεπώς χωρίς να στερούμαι, για να μπορώ και να προσφέρω υπηρεσία ανιδιοτελώς, όπως θέλω. Επίσης, ελάχιστα με ενδιαφέρει η μακροζωία.
Και βέβαια ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ έχει δίκιο. Από τη λίστα λείπει η σοφία, η οποία είναι απαραίτητη για να μπορέσει κανείς να αξιοποιήσει σωστά όλα τα παραπάνω... Θα ήθελα επίσης να προσθέσω και την ομορφιά στη λίστα. Δεν αναφέρομαι σε ζητήματα εμφάνισης αλλά ύπαρξης με αυτόν τον όρο. Δηλαδή να νιώθει κανείς όμορφος και να ακτινοβολεί την ομορφιά του στον κόσμο...
Την καληνύχτα μου,
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Edited by - Unseen on 26/01/2007 02:36:47
quote:εγω το βλεπω σαν συνταγη μαγειρικης
πεταμε τα δυο τελευταια συστατικα γιατι ειναι αχρηστα και εχουν πολλα ζωικα λιπη, οπότε βλαπτουν στην καρδια
ανακατευουμε τα υπολοιπα μεχρι το μιγμα να γινει ομοιογενες, γιατι κανενα απο αυτα τα συστατικα δεν τρωγεται μονο του
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Έρχεται μια ωραία πρωία ο Θεός και σας λέει:
- Τέκνο μου/κόρη μου - ιδού τα δώρα Μου για σένα:
- υγεία
- ευτυχία
- πλούτος
- μακροζωία
- αγάπη
- οικογένεια
- κοινωνική αναγνώριση
- δόξα
Όλα δικά σου για πάντα.
Γι’ αυτό σε παρακαλώ να ταχτοποιήσεις αυτά τα δώρα Μου στην ζωή σου κατά προτεραιότητα, που εσύ θεωρείς, ότι είναι σωστή.
Χαιρετώ τους αγαπητούς φίλους!
Να και ένα ωραίο θέμα για να αλεγράρουμε λιγάκι (το πρόβλημα της πίστεως μου έπεσε λίγο βαρύ)
Λοιπόν!
Κατ’ αρχήν :
quote:
Όλα δικά σου για πάντα.
Εφόσον τα δώρα αυτά είναι για πάντα, προφανές είναι ότι η υγεία και μακροζωία περισσέυουν (ένας highlander θα έσφυζε από ζωή και υγεία για πάντα). Οπότε εδώ έχουμε ένα λογικό σφάλμα ! (η αλήθεια πίσω από αυτά είναι πως μ’ αρέσει να Του τη λέω όποτε έχω την ευκαιρία
).
Στην περίπτωση που με την φράση αυτή εννοείται η μια και μοναδική ζωή μου, τα πράγματα είναι απλά. Οποιαδήποτε ιεράρχηση είναι περιττή διότι όταν υπάρχουν όλα σε ίσες αναλογίες (ή στις αρχικές δοσμένες αναλογίες) λειτουργούν ως ένα σύστημα που αυτορυθμίζεται. Για παράδειγμα όταν έχω αγάπη και πλούτο είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσω τον πλούτο για να βλάψω (εκούσια) κάποιον/α ή είναι αδύνατον να προέρχεται (εκούσια) από άνομες και βλαβερές δραστηριότητες. Αν έχω πλούτο αλλά όχι κοινωνική αναγνώριση, δεν έχω αγάπη. Αν έχω μόνο αγάπη και τίποτε από τα άλλα χμμ μάλλον η αγάπη μου είναι άχρηστη για τους άλλους (και για εμένα δηλαδή), οπότε τι αγάπη είναι αυτή θα μου πείτε (δεν ξέρω, ρωτήστε το lamogio που την ψάχνει επιμόνως εδώ και αλλού..).
Αν λοιπόν δώσω μεγαλύτερο βάρος σε ένα από τα προσφερόμενα δώρα έναντι των άλλων θα δημιουργηθεί ανισορροπία και μια τάση για επιστροφή στην κατάσταση όπου μόλις είχα λάβει τα δώρα, οπότε φτάνω στο σημείο όπου ο θεματοθέτης ρωτάει πώς θα ιεραρχούσα αυτά τα δώρα. Προφανώς θα έβαζα πρώτο εκείνο το οποίο στερούμαι περισσότερο και τελευταίο εκείνο από το οποίο κυριαρχούμαι και δημιουργεί την ανεπιθύμητη ανισορροπία.
Έτσι λοιπόν (το έχω κάνει το λάθος) επειδή είμαι γεμάτος από αγάπη βεβαίως-βεβαίως αλλά είμαι και φτωχός (πλην τίμιος προφανώς) στην ιεράρχησή μου θα βάλω πρώτα τον πλούτο και τελευταία την αγάπη. Τα υπόλοιπα σε random order και βλέπουμε..
.
Την καληνύχτα μου
quote:
[b]ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
- υγεία
- ευτυχία
- πλούτος
- μακροζωία
- αγάπη
- οικογένεια
- κοινωνική αναγνώριση
- δόξα
1. Υγεία,
για μένα και την οικογένειά μου. Το θεωρώ το πιο σημαντικό απ’όλα.
2. Ευτυχία &
3. Αγάπη,
πιστεύω ότι με Αγάπη και Υγεία μπορείς να είσαι Ευτυχής. Και όταν είσαι Ευτυχισμένος και Υγιής, Αγαπάς τη ζωή και ότι βρίσκεται γύρω σου.
4. Κοινωνική αναγνώριση
Θα μου άρεσε πολύ να επιτύχω στη ζωή μου, να κάνω καριέρα. Λογικό επακόλουθο είναι ο
5. Πλούτος
Κακά τα ψέματα, μπορεί τα χρήματα να μην είναι το σημαντικότερο στη ζωή, αλλά σίγουρα βοηθούν στο να γίνει η ζωή σου πολύ καλύτερη και αν κάποιος είναι και ευαισθητοποιημένος και σκέφτεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, αν έχει λεφτά μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να μην υποφέρουν.
6. Οικογένεια,
στην 6η θέση, διότι αφού πραγματοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να κάνω οικογένεια ή αλλιώς όπως λέγαν οι γιαγιάδες μας να «ανοίξω σπίτι».
7. Δόξα
Το σημαντικό είναι να γευθείς τη δόξα κατά τη διάρκεια της ζωής σου, για να είσαι σίγουρος ότι όταν φύγεις από τη ζωή, δεν θα ξεχαστείς από τους άλλους… Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, η Δόξα βρίσκεται πολύ κοντά με την κοινωνική αναγνώριση…
8. Μακροζωία
Είναι κάτι το οποίο δεν με συγκινεί, ίσως και καθόλου. Στη θέση του θα έβαζα σαν 8η προτεραιότητα «να φύγω απ’τη ζωή όταν θα είναι η ώρα μου, χωρίς να βασανισθώ και να φοβηθώ…». Η αλήθεια είναι ότι με τρομάζει πολύ η ιδέα του να δω τα αγαπημένα μου πρόσωπα να φεύγουν πριν από μένα αλλά και το να βλέπω τον εαυτό μου να γερνάει. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
____________________________________________________________________________________________________
Force yourself to use your brain,
The only way to gain,
A lot of things are just a lie.
This world we love comes down in pain
With hate and bloody games
A question-mark up in the sky...
Μία φορά κι έναν καιρό, ταξίδευαν από μέρη σε μέρη η Ευτυχία, η Αγάπη και η Υγεία.
Έφτασαν σ’ ένα χωριό και χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών και ζητούσαν από τους κατοίκους να τις φιλοξενήσουν για μια βραδιά.
Σ’ ένα σπίτι, που είχε μόνο μια ελεύθερη θέση, οι κάτοικοι θεώρησαν, ότι το κυριότερο στην ζωή είναι η Ευτυχία, γι΄ αυτό έμπασαν μέσα την Ευτυχία, ενώ την Αγάπη και την Υγεία τις άφησαν έξω στην αυλή.
Και απ΄ το σπίτι αυτό σιγά- σιγά έφυγε η Αγάπη, μετά η Υγεία και μετά και η Ευτυχία.
Στο δεύτερο σπίτι αποφάσισαν να φιλοξενήσουν την Υγεία.
Τι σόι ευτυχία και αγάπη μπορεί να υπάρξει χωρίς την Υγεία?
Γι’ αυτό άφησαν έξω στην αυλή την Αγάπη και την Ευτυχία.
Στην αρχή έφυγε η Αγάπη, μετά η Ευτυχία και μετά και η Υγεία.
Ενώ στο τρίτο σπίτι οι κάτοικοι θεώρησαν, ότι το κυριότερο στην ζωή είναι η Αγάπη.
Γι’ αυτό έμπασαν μέσα μόνο την Αγάπη.
Και μαζί με την Αγάπη μπήκαν στο μικρό σπίτι και η Υγεία και η Ευτυχία και μείνανε εκεί για πάντα……………

Φιλικά, http://nebesnyel.forumup.com/ Εν... Δελφοίς Έψιλον
ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
quote:
εγω το βλεπω σαν συνταγη μαγειρικηςπεταμε τα δυο τελευταια συστατικα γιατι ειναι αχρηστα και εχουν πολλα ζωικα λιπη, οπότε βλαπτουν στην καρδια
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Edited by - gigenis on 30/01/2007 22:01:54
quote:
Έρχεται μια ωραία πρωία ο Θεός και σας λέει:- Τέκνο μου/κόρη μου - ιδού τα δώρα Μου για σένα:
- υγεία
- ευτυχία
- πλούτος
- μακροζωία
- αγάπη
- οικογένεια
- κοινωνική αναγνώριση
- δόξαΌλα δικά σου για πάντα.
1) Υγεία: Διότι χωρίς υγεία τίποτα άλλο δεν μπορείς να χαρείς. Όταν λείπει αυτή τα πάντα λείπουν.
2) Μακροζωία: Αν δεν ζήσεις πολλά χρόνια πώς θα χαρείς ό,τι σου παρουσιάζεται;
3) Ευτυχία: Γιατί η αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει όταν λείπει η ευτυχία, γι' αυτό προηγείται.
4) Αγάπη: Γιατί όλα τα υπόλοιπα δεν αξίζουν όταν λείπει η αγάπη.
5) Οικογένεια
6) Κοινωνική αναγνώριση
7) Δόξα
8) Πλούτος: Επειδή τα έχω δεν με δελεάζουν. Τα πρώτα 7 είναι πιο σημαντικά. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.
Ταξίδι στο άγνωστο