ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Φιλία - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Φιλία - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ge0rgia_gh57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
07/09/2008, 11:55:46
Καλημερα σε ολους.
Ισως αυτος να ειναι και ο λογος που πολυ ισχυριζονται οτι δεν υπαρχουν φιλοι.Και εγω ημουν μια απο αυτους.Τωρα εχω φιλους που μπορω να σταθω γυμνη μπροστα τους αλλα δυστυχως δεν ισχυει το αντιστροφο.Ετσι λοιπον απο τη στιγμη που γνωριζω οτι οι περισσοτεροι φοβουνται να αποκαλυψουν τον πραγματικο εαυτο τους, επειδη καποτε το εκανα και εγω και πληρωσα το τιμημα,το κατανοω και περιμενω υπομονετικα προσπαθωντας να τους βοηθησω να απελευθερωθουν απο τα δεσμα της σκλαβιας τους.

Ειναι τραγικο να εχουμε τοσους φιλους στο περιβαλλον μας και να αναγκαζομαστε να καταφευγουμε σε ψυχαναλυτες για να ακουσουν αυτα που πραγματικα θελουμε να πουμε.

Ε.Τ

TrovadourosΜέλος
10/09/2008, 21:12:57
Αγαπητή ΤΑΡΑΣΟΥ,

Σου ζήτησα αυτή την διευκρίνηση, γιατί ,τουλάχιστον κατά την άποψή μου, η ιστορία μας είναι αλληλένδετη με τον ψυχισμό μας. Δηλαδή είμαστε αυτό που είμαστε γιατί έχουμε ένα συγκεκριμένο παρελθόν. Αν σε αυτό το παρελθόν είχαμε κάνει διαφορετικές επιλογές θα είχαμε άλλες εμπειρίες άλλη συνείδηση, διαφορετική αντίληψη κλπ.
Ίσως θα πρέπει από την αρχή αντί να βάλουμε μια μάσκα και να προβάρουμε με αυτή να αποκαλύπτουμε σταδιακά τον εαυτό μας όπως είναι, με την απαραίτητη προφύλαξη.
Από την άλλη κάποιες φορές σκέπτομαι οτι αυτό που μπορεί να φρικάρει κάποιον φίλο/η μας είναι οχι τόσο αυτό που ήμαστε κάτω από την μάσκα αλλά η ίδια η μάσκα.

filika
trovadouros

TrovadourosΜέλος
10/09/2008, 21:37:53
... και μια ερώτηκση (να με συγχωρούν οι συντονίστές αν ανήκει ή εχει αναφερθεί σε άλλο θέμα ή αν προκειται για παραφιλολογία του παρόντος)

Είναι αλήθεια οτι μέσω ενός φόρουμ γνωρίζουμε αρκετά νέα πρόσωπα-φίλους. Ανταλλάσουμε απόψεις, εμπειρίες κτλ, κάποιες φορές με τρόπο που ίσως θα ήταν τουλάχιστον παράδειγμα προς μίμηση για μια φιλία.
Μια και μιλάμε όμως για πραγματική φιλία, χωρίς μάσκες, πιστεύεται οτι η επικοινωνία μέσω ενός φορουμ, όπως αυτό, εμπίπτει σε αυτήν? Είναι πιθανό το ίδιο το φόρουμ να είναι η μάσκα μας? Είναι πιθανό η εκ του ασφαλούς σχέση να οδηγεί στην απελευθέρωση μας?
Είναι πιθανό το ρίσκο να υπονομεύει την φιλία.

filika
trovadouros

11/09/2008, 00:51:47
Εξαρταται απο το forum.
Πιστευω πως στο συγκεκριμενο δεν χωρανε μασκες.
Ειμαστε ολοι ανθρωποι εραστες του παραξενου του περιεργου,του μυστικιστικου..Οι περισσοτεροι εχουν πολλα κοινα,κοινες αναζητησεις,κοινες αποριες,ονειρα,ελπιδες..
Ενταξει,μερικες φορες μπορει και να μαλλωνουμε,αλλα καταβαθος δεν χαλανε οι καρδιες μας.
Νομιζω πως στο forum ειμαστε ολοι αληθινοι,και δεν ειναι εκ του ασφαλους..Θα μπορουσαμε να μην μιλαμε μεσω υπολογιστη,αλλα να συγκεντρωνομαστε και να τα λεμε.Παλι το ιδιο θα ηταν.
Ξερεις ποτε θα ηταν διαφορετικα;Αν το forum ειχε αλλου ειδους θεματολογια..Πιστεψε με
ΤΑΡΑΣΟΥΜέλος
11/09/2008, 11:01:13
Καλημερα σε ολους
Φιλε τροβαδουρος γραφεις:
quote:
Είναι πιθανό το ίδιο το φόρουμ να είναι η μάσκα μας? Είναι πιθανό η εκ του ασφαλούς σχέση να οδηγεί στην απελευθέρωση μας?
Είναι πιθανό το ρίσκο να υπονομεύει την φιλία.

Πολυ ευστοχες οι ερωτησεις σου και θα προσπαθησω να απαντησω γιατι σαν νεο μελος του φορουμ που ειμαι με εχουν απασχολησει αυτα τα ερωτηματα.
Λοιπον στο πρωτο ερωτημα η απαντηση μου ειναι οτι,ειναι πιθανο το φορουμ να ειναι μια απο τις μασκες μας.
Στο δευτερο ερωτημα τωρα,νομιζω οτι θα ηταν τραγικο να οδηγουμασταν στην απελευθερωση μας μονο με αυτον τον τροπο.Δεν μπορει να επιτευχθει απελευθερωση με επιλογες που δεν ειναι καθαρα δικες μας(στο επιπεδο των συνομιλητων).Η ανταλλαγη αποψεων μεσω συγγραφης μυνηματων στο φορουμ ειναι δυσκολη γιατι συχνα ο συγγραφεας δε γινεται κατανοητος απο τους αναγνωστες και το προβλημα κρυβεται εδω: ο συγγραφεας παει απο τη σκεψη προς τις λεξεις, ενω ο αναγνωστης παει απο τις λεξεις προς τη σκεψη.
Στο τριτο ερωτημα πιστευω πως δεν υπαρχει κανενα ρισκο να χαθει η γοητεια της αμεσης επικοινωνιας με ανθρωπους που εχουμε επιλεξει και μας εχουν επιλεξει να ειναι φιλοι μας.

Ε.Τ

11/09/2008, 11:36:32
quote:
Μια και μιλάμε όμως για πραγματική φιλία, χωρίς μάσκες, πιστεύεται οτι η επικοινωνία μέσω ενός φορουμ, όπως αυτό, εμπίπτει σε αυτήν? Είναι πιθανό το ίδιο το φόρουμ να είναι η μάσκα μας? Είναι πιθανό η εκ του ασφαλούς σχέση να οδηγεί στην απελευθέρωση μας?

Ωραία ερωτήματα έθεσες, φίλε Trovadouros και πιστεύω πως θα έπρεπε να τα αναλογιστεί ο καθένας μας σε ατομικό επίπεδο.
Είναι πιθανόν να λειτουργούν κι οι Συζητήσεις ως ένα είδος "μάσκας" για κάποιους συμμετέχοντες, δεν είναι καθόλου απίθανο.
Πολλές φορές βέβαια δεν αντιλαμβανόμαστε καν ότι φοράμε κάποια μάσκα, απλά την έχουμε κάνει ένα με το πρόσωπο μας ώστε να μη μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξη της.
Δεν ξέρω εάν μπορούμε να απαλλαγούμε οριστικά από αυτές, ίσως ο άνθρωπος να έχει ένα μοναδικό κι έμφυτο ταλέντο στο να υϊοθετεί μάσκες και συνήθειες οι οποίες τον βαραίνουν.
Το σημαντικό είναι να μπορέσει να τις διακρίνει ο ίδιος και να ελέγχει την χρήση τους αλλά και τα κίνητρα που τον ωθούν σε αυτήν.

Ένας από τους σκοπούς των Συζητήσεων - μεταξύ άλλων - είναι η απελευθέρωση του νου και της συνείδησης του ανθρώπου ώστε να μπορέσει να "σπάσει" τα νοητικά του καλούπια και να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω.
Όσο κάποιος επιμένει λοιπόν στις μάσκες του τότε είναι πολύ δύσκολο να τα κατορθώσει αυτά σε κάποιο βαθμό ή έστω να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα τους.

Η έννοια της απελευθέρωσης και της επικοινωνίας λειτουργεί διαφορετικά στο νου του καθένα μας κι αυτό έχει να κάνει με τις καταβολές μας αλλά και με τον τρόπο σκέψης μας.
Άλλος μπορεί να νομίζει ότι απελευθέρωση είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω, άλλος μπορεί να νομίζει ότι απελευθέρωση είναι η εκτόνωση κάποιων παθών του κι η επίδειξη μιας ανώριμης συμπεριφοράς εξαιτίας της ανωνυμίας.
Έχει λοιπόν να κάνει με την οπτική μας επάνω στα πράγματα.
Οπότε αυτή η οπτική θα οδηγήσει κάποιον από εμάς στην εμμονή του στις μάσκες ή στην προσπάθεια του να τις αφήσει πίσω του τη μια μετά την άλλη και να νιώσει πραγματικά ελεύθερος, σα να κάνει ένα είδος εσωτερικού διαλόγου με τον εαυτό του.

In anticipation of my resurrection...

TrovadourosΜέλος
22/09/2008, 22:57:29
Αγαπητή μαϊμουδίτσα ,
quote:
δεν είναι εκ του ασφαλους..Θα μπορουσαμε να μην μιλαμε μεσω υπολογιστη,αλλα να συγκεντρωνόμαστε και να τα λεμε.Παλι το ιδιο θα ηταν.
Ξέρεις ποτε θα ήταν διαφορετικά. Αν το forum ειχε αλλου ειδους θεματολογια..Πιστεψε με

χμμμμ... πάλι το ίδιο θα ήταν. Νομίζω οτι είναι αρκετά αισιόδοξο αυτό που λες. Όχι απαραίτητα λάθος αλλά αρκετά ρευστό. Το εκ του ασφαλούς δεν είναι τόσο στο τί λέμε, υποστηρίζουμε (αν και αυτό το συζητάμε αν θές) αλλά στο τι ρισκάρουμε. Το πολύ πολύ αν τελικά χαλάσουμε τις καρδίες μας όπως λες να χάσουμε ένα άγνωστο συνομιλητή. Αν όμως χάσουμε μια παρουσία από την ζωή μας τότε νομίζω ότι είναι αρκετά διαφορετικό και σαφώς πιο επώδυνο.
Σε ο,τι αφορά την σοβαρότητα του κάθε φόρουμ... σε πιστεύω.
filika
trovadouros

TrovadourosΜέλος
24/09/2008, 00:41:49
Αγαπητή ΤΑΡΑΣΟΥ,
Μάλλον δεν έγινε και πολύ κατανοητό αυτό που έγραψα παραπάνω (η σχετική δυσκολία που αναφέρεις …). Ότι το ρίσκο υπονομεύει την φιλία είναι προσωπική μου άποψη. Το θέμα της απελευθέρωσης έγκειται στο γεγονός ότι μπορούμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας χωρίς ουσιαστικά να χάνουμε κάτι. Άντε κάποιο ψευδώνυμο…
Όσο για την γοητεία της άμεσης επαφής νομίζω ότι το καθένα έχει κάποια μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα αντί του άλλου.

Αγαπητέ Dying_Incubus

quote:
Ένας από τους σκοπούς των Συζητήσεων - μεταξύ άλλων - είναι η απελευθέρωση του νου και της συνείδησης του ανθρώπου ώστε να μπορέσει να "σπάσει" τα νοητικά του καλούπια και να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω.

Απόλυτα σύμφωνος. θα μπορούσες να κάνεις μια διευκρίνιση για την αναγκαιότητα και τον έλεγχο χρήσης της μάσκας?
filika
trovadouros

25/09/2008, 11:13:14
quote:
Απόλυτα σύμφωνος. θα μπορούσες να κάνεις μια διευκρίνιση για την αναγκαιότητα και τον έλεγχο χρήσης της μάσκας?

Φυσικά!

Όταν αναφέρθηκα στον έλεγχο της χρήσης της Α ή της Β μάσκας εννοούσα το γεγονός ότι καλώς ή κακώς ο άνθρωπος είναι κατά κάποιον τρόπο "εθισμένος" στη μηχανική σχεδόν υιοθέτηση κι εναλλαγή μασκών στην καθημερινή ζωή του.
Τις περισσότερες φορές που συμβαίνει αυτό δεν συνειδητοποιεί ούτε κι ο ίδιος ότι το πράττει κι ίσως να μην ψάχνει και καθόλου για τις αιτίες που τον ωθούν εκεί.
Μια πιθανή αιτία είναι η επιθυμία του για προβολή της προσωπικότητας του καθώς και το να είναι αρεστή η εικόνα αυτή στους συνανθρώπους του.
Όπως έχω ξαναπεί λοιπόν δεν ξέρω εάν γίνεται να απαλλαγούμε οριστικά από όλες μας τις μάσκες κι ο λόγος είναι ότι για να απαλλαγούμε θα πρέπει να τις έχουμε αναγνωρίσει και να έχουμε κατανοήσει τις ρίζες προέλευσης τους και τις αιτίες δημιουργίας και συντήρησης τους από εμάς.

Όσο γνωρίζουμε κι εξερευνούμε τον εαυτό μας θα μπορούμε να αποκτούμε και περισσότερο έλεγχο στις σκέψεις μας και στα συναισθήματα μας.
Όπως για παράδειγμα δε μπορούμε να απαλλαγούμε από τα αρνητικά μας συναισθήματα - και δεν το βρίσκω και σκόπιμο να έχουμε μια τέτοια επιθυμία - μπορούμε να διδαχθούμε πάρα πολλά για τον εαυτό μας μέσα από τον έλεγχο τους.
Από τα πάντα στην ζωή μας μπορούμε να διδαχθούμε εάν έχουμε την διάκριση να αναζητούμε την ωφελιμότητα τους.

Οπότε με ανάλογο τρόπο πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και με τις μάσκες που συζητάμε στο παρόν θέμα.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

03/12/2005, 10:41:07
Τον χάσαμε.
Που είναι άραγε;
Εδώ το θέμα άναψε...
ΔΡΑΚΟΝΤΕΣ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 03/12/2005 10:41:36

ReDragonΜέλος
05/12/2005, 14:36:01
Εδώ είμαι εδώ είμαι καλή μου Αφροδίτη!! :)

Να αρχίσω με την ερώτηση της Αφροδίτης. Έχω την εντύπωση πως αν δείχνεις υπερβολική αδυναμία σε κάποιον είναι λάθος. Το επιχείρημα μου είναι ότι αυτό ίσως το εκλάβει ως περιορισμό του χώρου δράσης του, φαινόμενο που μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα απο το επιθυμητό. Επίσης μπορεί να σε θεωρήσει δεδομένη ανα πάσα στιγμή και να λειτουργήσει σε άλλη βάση.
Όσο για τα συναισθήματα νομίζω πως ειναι επιβεβλημένο να τα εκδηλώνεις στους ανθρώπους που αγαπάς. Όπως και να το κάνουμε άλλο πράγμα είναι να έχεις την εντύπωση πως κάποιος τρέφει θετικά συναισθήματα για εσένα και άλλο να στο λέει ο ίδιος/ια . Εξάλλου όπως λένε το χειρότερο πράγμα δεν είναι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου σε κάποιον αλλά να ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ.

Φίλε pyramid θα το κάνω σε μια απο τις επόμενες ημέρες. Θέλω να το σκεφτώ λίγο παραπάνω το θέμα... :) Άλλωστε πολλά απο αυτά που συζητάμε εδω προσπαθώ να τα συνδιάσω με την πραγματική μου ζωή για να βρώ ομοιότητες ή διαφορές.

Να είστε όλοι καλά. Σας ευχαριστώ. Θα τα πούμε σύντομα ......

NO RULES IN THE GAME

05/12/2005, 15:05:01
Θα συμφωνήσουμε καλέ μου φίλε...
Ωστόσο η καρδιά όταν θέλει να εκφραστεί δεν συγκρατείται. Σύνηθες φαινόμενο.
Η ισορροπία όμως, με τη σειρά της, τα φροντίζει όλα με το λογικό συνετό και στοργικό χεράκι της.
Να είσαι καλά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=

ReDragonΜέλος
05/12/2005, 20:44:26
Φίλε pyramid όσο αφορά απο προσωπική εμπειρία έχω να παραθέσω τα εξής:

Πιστεύω πως η συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου μπορεί να αλλάξει με αργά αλλά σταθερά βήματα. Σίγουρα όλοι μας έχουμε μια διαμορφωμένη προσωπικότητα αλλά αυτή ανά πάσα στιγμή (και μερικές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε και οι ίδιοι μας) την τροποποιούμε ανάλογα με τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος που ζούμε και δρούμε. Φυσικά η τροποποίηση της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου δεν είναι κάτι εύκολο, αντιθέτος ειναι ίσως απο τα πιο δύσκολα πράγματα. Πάνω σε αυτό ίσως να βοηθάει το ιστορικό ενός ανθρώπου το περιβαλλον στο οποιο ζούσε και ζει η μόρφωση του η αντίληψη του και πολλά άλλα που δεν γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά ενός ατόμου στο συντριπτικό της ποσοστό εκφράζεται με τις κινήσεις του σώματος και τον τόνο της φωνής του. Τώρα πολλά άτομα μπορεί να δείχνουν στοιχεία τα οποία φυσικά δεν έχουν π.χ Ενα ατομο που μπορεί να συναναστρέφεται με πολλούς ανθρώπους και να δείχνει με αυτό τον τρόπο εξωστρεφής τύπος με αυτοπεποίθεση να είναι στην πραγματικότητα εσωστρεφής και να νιώθει μεγάλη ανασφάλεια και ως εκ τούτου να είναι "κάστρο απόρθητο".

Επίσης πολλές φορές εμείς ως άνθρωποι γινόμαστε απόλυτοι όταν νιώθουμε αυτήν την ανασφάλεια ή όταν θέλουμε να επιβληθούμε στους άλλους.
Πολύ ωραία ανάλυση έκανε ο/η nst πάνω σε αυτό το ερώτημα (περί του τι σημαίνει όταν ένας άνθρωπος είναι απόλυτος στις θέσεις του) που μου άρεσε πολύ και συμφωνώ.
Κανόνας που προσπαθώ να ακολουθώ είναι οτι ο κάθε άνθρωπος θέλει τον Χρόνο του και τον Χώρο του. Φανταστειται εσας αν με καποιο τροπο σας περιοριζαν κάποιο απο τα δύο αυτά. Πως θα αντιδρούσατε;;;;
Σωστά! έτσι αντιδρούν και οι συνάνθρωποι μας άλλοι με πιο εμφανή τρόπο και άλλοι με πιο μεθοδευμένο.
Τα λέμε......

NO RULES IN THE GAME

snoopyΜέλος
05/12/2005, 21:48:23
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΓΑΠΗΣ.
Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΣΟΥΣ.
Συμφωνώ και εγώ με όλα όσα λέτε, είναι αντιφατικό να λέμε οτι αγαπάμε τον φίλο, τον σύντροφο και να μήν δείχνουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο τον αληθινό μας εαυτό. Εδώ αγάπη δέν υπάρχει, είναι υποκριτική, ψεύτικη, συμφεροντολογική, κερδοσκοπική.
Εκδηλώνεται μόνο με την εμφάνιση του αληθινού μας εαυτού, των συναισθημάτων, εκδήλωση του γούστου μας σε κάθε τρόπο ζωής μας.
Προσπαθώντας να δείξουμε κάποιον άλλον εαυτό μας απο τον πραγματικό εκδηλώνουμε ταυτόχρονα και μία επιφυλακτική καχυποψία.
Θεωρώ απαράδεκτο σε περιληπτικές γραμμές να την εκδηλώνουμε σε πρόσωπο που ισχυριζόμαστε οτι το αγαπάμε.
06/12/2005, 08:11:38
quote:
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΓΑΠΗΣ.
Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΣΟΥΣ.

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω σε αυτό το σημείο, snoopy!
Νομίζω πως η απόκρυψη των συναισθημάτων σου για παράδειγμα δεν εμπεριέχει ένδειξη μίσους ή αντιπάθειας.
Μπορεί να υποδηλώνει τάση για άμυνα προκειμένου να μην πληγώνεσαι, μπορεί να δείχνει έναν εγωϊσμό, μπορεί να δείχνει έναν κλειστό άνθρωπο κτλ.
Δεν είναι αναγκαίο οτι κρύβει κάτι το επιλήψιμο.
Μου αρέσει να εκδηλώνω τα συναισθήματα μου, όποια κι αν είναι αυτά όπως μου αρέσει και να τα εκδηλώνουν.
Αλλά αν συναντήσω έναν άνθρωπο που δεν εκδηλώνεται δεν θα σκεφτώ οτι κρύβει μέσα του εμπάθεια ή μίσος...

snoopyΜέλος
06/12/2005, 18:34:49
quote:
Dying_Incubus:
Μπορεί να υποδηλώνει τάση για άμυνα προκειμένου να μην πληγώνεσαι, μπορεί να δείχνει έναν εγωϊσμό, μπορεί να δείχνει έναν κλειστό άνθρωπο κτλ.

ΚΑΙ ΟΙ 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑΣ ΕΛΑΦΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ... ίσως και εγώ να το είπα λίγο χοντροκομμένα.
ΑΜΥΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ ... άρα μορφή αντιπάθειας.
ΕΙΣΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΑΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ... άρα μορφή αντιπάθειας.
ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Η ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 1000 ΛΟΓΟΥΣ ... άρα μορφή αντιπάθειας.

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΡΥΦΑ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

06/12/2005, 21:01:03
quote:

Αλλά αν συναντήσω έναν άνθρωπο που δεν εκδηλώνεται δεν θα σκεφτώ οτι κρύβει μέσα του εμπάθεια ή μίσος...

Dying Incubus συμφωνώ απόλυτα, κάποιος που δεν εκδηλώνει συναισθήματα μπορεί να κρύβει μέσα του πολλά, ίσως και πολύ περισσότερα από κάποιον που εκδηλώνεται και διατυμπανίζει -τα θέματα της αγάπης ίσως- ή της φιλίας ή της προσφοράς.
Πάντως είναι δύσκολο να -διαβάσουμε την ανθρώπινη ψυχή σε όλες τις εκφάνσεις της-.
Ας το προσπαθήσουμε τουλάχιστον...

=))=II=((=

07/12/2005, 08:00:23
Φίλε μου snoopy δε μπορώ να συμφωνήσω.
Θεωρώ την άποψη σου κάπως ακραία.
Ένας άνθρωπος, φίλε μου, ο οποίος δεν εκδηλώνει τα συναισθήματα του δεν είναι απαραίτητο να κρύβει μέσα του αντιπάθεια ή μίσος.
Μην κάνουμε υποθέσεις λοιπόν αν δεν τον γνωρίσουμε πρώτα, αν δεν τον βιώσουμε κι αν δεν κατανοήσουμε τους λόγους που τον κάνουν επιφυλακτικό απέναντι στους συνανθρώπους του.
Το να αμύνεσαι, όπως είπαμε, για να μην σε βλάψει κάποιος συνάνθρωπος σου δείχνει όχι αντιπάθεια αλλά επιφυλακτικότητα λόγω κάποιας παλιότερης κακής εμπειρίας, κάποιας "προδοσίας".
Το να είσαι κλειστός και να μην εμπιστεύεσαι εύκολα πάλι δεν δείχνει αντιπάθεια.
Ίσως δείχνει ένα άτομο που θέλει τον χρόνο του για να ανοιχτεί και να νιώσει άνετα.

ReDragonΜέλος
07/12/2005, 10:30:43
Θα συμφωνήσω με την άποψη οτι ενα άτομο για να εκφραστεί πρέπει πρώτα να νιώσει άνετα με το περιβάλλον του ώστε να ρίξει όποιες άμυνες έχει.
Αλλά μιας και συζητάμε την παρούσα στιγμή για έκφραση των συναισθημάτων μας, μου έρχετε αφθόρμητα η εξής σκέψη. Το κατά πόσο θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας δεν έχει να κάνει και με το κατά πόσο έτοιμοι είμαστε απο μια τυχόν απόριψη;;;
Θα είναι ψέμα πάντως για εμένα να πω πως δεν θα λειτουργούσε αυτή η σκέψη σαν τροχοπέδη, άσχετα που αν στο τέλος θα εκφραζόμουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο.
Καλή δύναμη σε όλους.

NO RULES IN THE GAME

07/12/2005, 15:12:15
quote:
Θα συμφωνήσω με την άποψη οτι ενα άτομο για να εκφραστεί πρέπει πρώτα να νιώσει άνετα με το περιβάλλον του ώστε να ρίξει όποιες άμυνες έχει.

Μμμ ReDragon υπάρχει και μία άλλη εκδοχή εδώ.
Μα αισθάνεται ένα άτομο τόσο ολόκληρο που να μην κρατά άμυνες, να αδιαφορεί δηλαδή για την υποτιθέμενη άνεση που αναφέρεις.
Τότε αυτό θα εκφράζεται ανενόχλητα αδιακρίτως έχοντας επίγνωση του τι κάνει και των ορίων που εκείνο έχει τοποθετήσει.

Σχετικά με την απόρριψη που αναφέρεις, αν το συναίσθημα υπάρχει είτε το εκφράσουμε είτε όχι,πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Η άισθηση της απόρριψης έχει να κάνει με τον εγωισμό. Σε περίπτωση που δεν έχεις ''εκφραστεί'' ευθέως ο άλλος δεν θα ξέρει οτι ένιωσες δυσάρεστα αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η άγνοια του άλλου θα μειώσει τον δικό σου πόνο.
Στην ουσία τίποτα δεν αλλάζει.

Φιλικά