ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΛΕΥΚΗ ΑΜΑΛΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΛΕΥΚΗ ΑΜΑΛΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia44 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
notis_29Μέλος
10/12/2002, 06:25:13
Προς admin .

Τα μηνύματα που έχω στείλει όπως πολύ σωστά υποψιάστηκες ήταν δοκιμαστικά.
Τελικά διαπίστωσα πως τα πάντα είναι απλά όταν μάθεις το τρόπο να τα χειρίζεσαι και να σου φαίνεται αστείο όταν ο επόμενος που θέλει να μάθει, χρειάζεται να κάνει μερικές δοκιμές για να καταλάβει 2 πολύ απλά πραγματάκια.
Τα μηνύματα μπορείς αν θέλεις να τα διαγράψεις ή αν νομίζεις πως θα φανούν κάπου χρήσιμα να τα μεταφέρεις στο θέμα που αναφέρεις.

Τώρα όσο για τις εικόνες που τις διάλεξα τυχαία να πω πως η μια απεικονίζει ένα γιγαντιαίος ελλειπτικός γαλαξίας, και στο κέντρο του μία μαύρη οπή.

Και το δεύτερο σκίτσο μας δείχνει ένα τύπο από τα νέα πειράματα της κβαντικής θεωρίας

11/12/2002, 00:30:34
Απ'ότι βλέπω το θέμα της Λευκής Κουκουβάγιας μας αφορά και μας καίει όλους μας...

Ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας, αν και θα διαφωνήσω με τη θέση που πήρε ο Notis 29 για το θέμα. Πιστεύεις ειλικρινά φίλε ότι θα έπρεπε στην συγκεκριμένη κατάσταση να προβάλλουμε έναν άμεσο μα και ολοφάνερα αμετάβλητο ορθολογισμό, τη στιγμή μάλιστα που κοινωνικά καταρχήν πρότυπα μας επιβάλλουν να αντισταθούμε σε μια προτοφανή αλλά και ευκόλως ενοούμενη γνωστικιστική αναμέτρηση μιας θεώρησης που με κανέναν τρόπο δε θα μπορούσε να είναι εφικτή;
Τότε τι θα γίνει με την ψυχή μας;

Περιμένω τη θέση σου...

notis_29Μέλος
11/12/2002, 02:42:51
Για σου Αμαλία.

Έκανα μερικές δοκιμές στο topic που άνοιξες επειδή το θεώρησες ως λήξας.

quote:
Το θέμα λίγει εδώ, κι αν θέλετε απενεργοποιήστε το συγκεκριμένο θέμα για να μην επεκταθεί άλλο.

Ευχαριστώ.

Την ερώτηση σου δεν τη κατάλαβα.
Αν γίνεις ποιο κατανοητή είμαι πρόθυμος να σου πω την άποψη μου.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

11/12/2002, 15:02:28
Γειά σου Notis 29.

Απλά, κάνω κι εγώ μία "δοκιμούλα" να δω κατά πόσο ένα θέμα - χωρίς θέμα μπορεί να πάρει στα forums διαστάσεις φλεγόμενου θέματος με 2, 3,4 ή και περισσότερες σελίδες...

Αν δεν με κόψει ο admin, είσαι μέσα;
Είναι κι αυτό ένα πείραμα.

notis_29Μέλος
11/12/2002, 17:35:10
Αγαπητή Αμαλία όπως σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα έκανα κάποιες δοκιμές στο θέμα που άνοιξες επειδή κατάλαβα πως δεν επρόκειτο να υπάρξει συνέχεια.
(το θεώρησα ως το καταλληλότερο χώρο να κάνω κάποια τεστ)
δεν είχα καμία πρόθεση να δώσω διάσταση σε ένα θέμα - χωρίς θέμα.

Τώρα ακόμα και να δεχτώ την πρόταση σου πιστεύω πως δε θα άντεχες εσύ να συμμετέχεις σε ένα θέμα χωρίς θέμα.

Edited by - notis_29 on 11/12/2002 17:38:12

notis_29Μέλος
11/12/2002, 17:41:02
Αν και έτσι όπως πάμε θα τις γεμίσουμε τις σελίδες
Το πείραμα θα πετύχει[:d]

Edited by - notis_29 on 11/12/2002 17:42:45

11/12/2002, 22:49:24
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΕ

thothΙδρυτικό Μέλος
11/12/2002, 23:19:05
Αν και εκ πρώτης όψεως υποψιάζομαι ότι απλώς αγωνίζεστε με... ύπουλο τρόπο να γίνετε γρήγορα μέλη 2ης Βαθμίδας, ωστόσο μία άλλη πιο σατανική υποψία εκρηγνύεται στο μυαλό μου. Μήπως είστε βαλτοί από την Λευκή Κουκουβάγια για να την κρατάτε επίκαιρη και live κάνοντας συνέχεια "ενεργό" το θέμα με τίτλο το username της;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

12/12/2002, 19:58:08
Μόλις διάβασα στο forum "τι είναι η 1η και 2η βαθμίδα", ότι για να προβιβαστείς σε μέλος 2ης βαθμίδας, θες 150 μηνύματα. Δηλαδή, 3 φορές τα μηνύματα της 1ης βαθμίδας:

3 * ν(1) = ν(2)........εξίσωση πρώτη

Για να γίνεις μέλος 3ης βαθμίδας θες 450 μηνύματα, πάλι 3 φορές τα μηνύματα που θα έχεις ήδη αποκτήσει.

3 * ν(2) = ν(3)........εξίσωση δεύτερη

Για να γίνεις πλήρες μέλος αλλάζει λίγο το μαθηματικό πρότυπο, για λόγους ωστώρα ανεξήγητους...

Πάντως, αν σκεφτούμε ότι το να είσαι μέλος 1ης βαθμίδας έχει κάποια πρακτική σημασία μόνο και αν εφόσον ο τίτλος αυτός αφορά ένα στατιστικά πολύ μικρό ποσοστό των forums, τότε βλέπουμε ότι με το να γίνεις μέλος 1ης βαθμίδας στις παρούσες συνθήκες δεν είναι κάτι το μοναδικό (υπάρχουν αρκετοί που είναι), οπότε όλος ο κόπος πάει χαμένος.
Με την ίδια λογική, αξία θα είχε να μπορούσες να γίνεις μέλος 2ης και 3ης βαθμίδας μόνο αν πολλοί λίγοι κατείχαν αυτόν τον τιμητικό τίτλο. Ψάχνοντας όμως τα μέλη, ανακαλύπτεις ότι δυστυχώς και προς μεγάλη απογοήτευση των πρωσοπικών φιλοδοξιών σου, πολλοί άλλοι είναι έτοιμοι γιαυτό το χρήσμα - χάρισμα.
Οση προσπάθεια και αν καταβληθεί να συγγράφεις μηνύματα με θέμα το τίποτα, πάλι ένα τίποτα θα καταλήξεις να είσαι.
Αρα, ο λόγος δεν είναι το να γίνω μέλος 2ης βαθμίδας.

Ανακάλυψα όμως ότι θα δοξαστώ πολύ περισσότερο αν καταφέρω να κρατήσω ένα θέμα για 7 ας πούμε σελίδες, οπότε θα γίνω:

ΜΕΛΟΣ 7ης ΣΕΛΙΔΑΣ!!!

Αυτές είναι και οι φιλοδοξίες μου αγαπητέ THOTH, και εύχομαι ολόψυχα να αξιωθώ να τις επιτύχω...

notis_29Μέλος
13/12/2002, 00:36:46
Αγαπητή Αμαλία για σου.
Ακόμα ένα μήνυμα και μετά αλλάζουμε σελίδα
Έχω όμως ένα κακό προαίσθημα. Κάτι μου λέει πως το μήνυμα που θα αλλάξει σελίδα θα είναι του admin.
Για να δούμε.

13/12/2002, 13:17:05
Κι όμως...

GDS1Μέλος
15/11/2005, 16:20:06
Δεν ξέρω αν ανοίγω το παρόν θέμα στο σωστό φόρουμ οπότε ίσως να χρειαστεί να μεταφερθεί από τους συντονιστές σε άλλο σημείο...

Το θέμα σχετίζεται με ένα άρθρο που διάβασα στο Flash.gr

http://woman.flash.gr//pregnancy/2005/10/20/4178id/

Που λέει

"Αύξηση των ανεπιθύμητων νεανικών κυήσεων ενδέχεται να προκαλέσει η κίνηση καθολικών γιατρών στη Νέα Ζηλανδία να σταματήσουν να συνταγογραφούν αντισυλληπτικά χάπια λόγω των θρησκευτικών τους προκαταλήψεων.........Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Ζηλανδία κατέχει την τρίτη θέση διεθνώς σε εγκυμοσύνες εφήβων στον ανεπτυγμένο κόσμο με το 3% των κοριτσιών ηλικίας 15 -19 χρόνων να έχουν μείνει έγκυοι το 2002."

Θα ήθελα να διερευνήσω τις απόψεις κατά πόσο τα Θρησκευτικά Πιστεύω ενώς Ιατρού μπορούν να επιρεάσουν την Ιατρική Γνωμάτευση του και Συνταγογράφηση Φαρμακευτικών σκευασμάτων όπως παραπάνω

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

Edited by - GDS1 on 15/11/2005 16:21:26

15/11/2005, 20:49:18
Και προτιμούν οι κύριοι αυτοί, από το να συνταγογραφούν αντισυλληπτικά χάπια, να αυξάνονται οι ανεπιθύμητες κυήσεις και, ως συνέπεια αυτού, οι εκτρώσεις, καθώς και το κατά κεφαλήν εισόδημα κάποιων συναδέλφων τους γυναικολόγων. Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαδίζει απόλυτα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, μια και η τακτική του "κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας" είναι ομολογουμένως πανεύκολη και εντελώς...ανώδυνη!

Θα προσθέσω μόνο τούτο : Γιατρός και υπηρέτης δύο αφεντάδων απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

16/11/2005, 00:33:26
quote:
η τακτική του "κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας" είναι ομολογουμένως πανεύκολη και εντελώς...ανώδυνη!

quote:
Γιατρός και υπηρέτης δύο αφεντάδων απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

16/11/2005, 03:01:09
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ;
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ.
ΧΜ!
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΩΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ.

ΧΑΠΙΑ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ...ΧΜ!...ΟΠΩΣ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.
ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ.

I do not need the pressure
I can't stand those useless fools.

..

GDS1Μέλος
16/11/2005, 09:27:01
Σας ευχαριστώ όλους που μέχρι τώρα τοποθετήσατε την άποψη σας

Θα ήθελα αν μπορούμε να επεκτείνουμε το Θέμα λίγο ... δηλαδή κατά πόσο πραγματικά επεμβαίνει το Θρησκευτικό Πιστεύω του Ιατρόυ πχ να απαγορεύση οποιαδήποτε μετάγγιση αίματος πχ Ιεχωβάς κτλ

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

KrisnnaΜέλος
17/11/2005, 16:21:53
quote:
"Αύξηση των ανεπιθύμητων νεανικών κυήσεων ενδέχεται να προκαλέσει η κίνηση καθολικών γιατρών στη Νέα Ζηλανδία να σταματήσουν να συνταγογραφούν αντισυλληπτικά χάπια λόγω των θρησκευτικών τους προκαταλήψεων.........

Ανεπιθύμητες νεανικές κυήσεις σημαίνει πάρα πολλά αρνητικά επακόλουθα:
Ένα παιδί δυστυχισμένο, στον δρόμο, στο ορφανοτροφείο.
Ένα παιδί που οι γονείς θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια οτι δέν μπορούν να το βοηθήσουν να βρεί τον δρόμο της ζωής.
Kαι η πιό εύκολη λύση : ΕΚΤΡΩΣΗ!!
Έκτρωση προκειμένου να θησαυρίσουν οι ίδιοι οι γιατροί που με υποχθόνιους σκοπούς αρνήθηκαν τα αντισυλληπτικά χάπια. Με την αντισύλληψη δέν υπάρχει το παραμικρό έγκλημα ή αμαρτία απο όποια πλευρά και άν το εξετάσετε. Ζωή δέν υπάρχει ακόμα, δέν έχει δημιουργηθεί μόνο οι φανατικές και υποκριτικές δεισιδαιμονίες μας αναγκάζουν να προβάλλουμε τέτοιες αστειότατες δικιολογίες.
Αλλά οι ίδιοι οι νέοι θα τους δώσουν την απάντηση θησαυρίζοντας όχι αυτούς τους κακούς προκατειλημένους γιατρούς, αλλά τους άλλους που θα αρνηθούν να τους ακολουθήσουν.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

17/11/2005, 16:40:31
quote:

ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ.

Και καταστροφικές γιά εκείνους κι όχι μόνο Pixeldream, θα συμφωνήσω μαζί σου και δεν θα είναι η πρώτη φορά.
Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

Α.Ρ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-Τίγρης&Δράκος.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.

17/11/2005, 18:18:14
Αγαπητέ GDS1,

Μια και ζήτησες να επεκτείνουμε το θέμα μας, το οποίο σαφώς και δεν περιορίζεται στην απαράδεκτη--και φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι--τακτική κάποιων Νεοζηλανδών γιατρών, θα ήθελα απλά να επαναλάβω αυτό που είπα και στο προηγούμενο μήνυμά μου, δηλαδή ότι :

Γιατρός και υπηρέτης δύο αφεντάδων δεν γίνεται!

εννοώντας φυσικά ότι ο γιατρός, ως επιστήμονας και υπηρετών ένα από τα ιερότερα των λειτουργημάτων, οφείλει να παραμένει πιστός στις αρχές της Ιατρικής επιστήμης, ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε προσωπικές πεποιθήσεις ή απόψεις. Και, η θεμελιώδης αρχή της επιστήμης αυτής δεν είναι άλλη από τη διαφύλαξη ή την αποκατάσταση της υγείας του συνανθρώπου-ασθενούς και, ως εκ τούτου, η προστασία της ζωής αυτού, του βασικού και αναφαίρετου αυτού ανθρώπινου δικαιώματος.

Η Ιατρική επιστήμη είναι μια ΘΕΤΙΚΗ επιστήμη, πράγμα που σημαίνει ότι, ούτε τυχαία εξασκείται, ούτε και η άσκησή της επηρεάζεται από τις οποιεσδήποτε προκαταλήψεις ή πιστεύω αυτού που την ασκεί, αλλά αντίθετα, ότι τα πάντα στην Ιατρική επιστήμη, από τη απλή χορήγηση ενός αναλγητικού φαρμάκου, μέχρι την πιο πολύπλοκη και επίπονη χειρουργική επέμβαση ΠΡΕΠΕΙ να βασίζονται σε συγκεκριμένες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, οι οποίες προκύπτουν κατόπιν επιστημονικής έρευνας και εξαγωγής τεκμηριωμένων συμπερασμάτων. Φυσικά, και το ένστικτο και η κρίση του γιατρού παίζουν σπουδαίο ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την κατάσταση και την πορεία του ασθενούς, σ' αυτήν ακόμη τη διάγνωση και την προτεινόμενη θεραπεία. Το γεγονός αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι οι ενέργειες του γιατρού θα είναι έξω από τα επιστημονικά στεγανά που ορίζει η έρευνα και η τεκμηρίωση, ούτε και ότι ο γιατρός δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ακολουθήσει τα βήματα που προστάζει η επιστήμη του για τη σωτηρία ενός ανθρώπου. Ο γιατρός που προβαίνει σε περιττές ιατρικές πράξεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του ασθενούς--πχ, μια επέμβαση χωρίας να υπάρχουν ενδείξεις--είναι το ίδιο "ένοχος" με κάποιον, ο οποίος, γνωρίζοντας ότι μπορεί να γιατρέψει και να ανακουφίσει τον ασθενή, δεν κάνει αυτό που ο όρκος του προστάζει, ανεξάρτητα με τους ΛΟΓΟΥΣ που θα τον οδηγήσουν σε μια τέτοια ενέργεια--οι οποίοι μπορεί να είναι οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μπορεί να είναι ότι δεν πήρε "φακελάκι" κοκ!

Η ερώτησή σου βέβαια, φίλε μου, σαφώς θα επεκτείνεται και στο αν κάτι από τα παραπάνω συμβαίνει, γιατί καλή είναι η θεωρία και οι αρχές, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσον αυτές εφαρμόζονται στην πράξη. Από τη μέχρι τώρα πείρα μου--επειδή τυχαίνει να υπηρετώ την επιστήμη αυτή--μπορώ να σου πω ότι δεν έχει τύχει να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο στη χώρα μας, γιατρούς δηλαδή που να αρνούνται τις υπηρεσίες τους βάσει των θρησκευτικών τους πιστεύω. Έχω βέβαια συναντήσει ουκ ολίγες φορές γιατρούς που ασκούν την Ιατρική στην τύχη ή βασιζόμενοι σε απαρχαιωμένες αντιλήψεις, γιατί δε φρόντισαν να βρίσκονται σε επαφή με το αντικείμενό τους ή, ακόμη χειρότερα, γιατρούς που γνωρίζουν, αλλά αρνούνται των υπηρεσιών τους αν δεν έχουν το κατάλληλο..."κίνητρο"--και φαντάζομαι καταλαβαίνετε που αναφέρομαι! Και έχω την αίσθηση ότι, αν και ξεφεύγει από το θέμα μας, εκεί εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα, μια και είναι πολύ πιο συχνό στην καθ' ημέρα πράξη. Αλλά θα σταθώ εδώ προς το παρόν...

Συμπερασματικά λοιπόν, η άποψή μου είναι ότι ο γιατρός δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι είναι πάνω απ' όλα επιστήμονας, και ως επιστήμονας πρέπει να 'ναι ο πρώτος που να αντιστέκεται στα οποιαδήποτε δόγματα και προκαταλήψεις.

AngelosΜέλος
18/11/2005, 12:04:12
Ακόμα γελάω.

Το βρίσκω γελοίο ένας "Γιατρός" να αρνείται να συνταγογραφήσει αντισυλλυπτικά διοτι τα "Θεωρεί" αμαρτία.

Δηλαδή εγώ σαν μπογιατζής οταν με καλέσουν να βάψω την πρόσοψη ενός σπιτιού, δεν θα τη βάψω μονοχρωμη ασπρη που μου ζητήσανε, αλλά θα γράψω και ένα θρησκευτικό μύνημα επάνω για να εκφράσω το προσωπικό μου πιστεύω.

Αν η ιατρική έρχεται κοντρα στη συνείδηση σου διοτι πρέπει να συνταγογραφείς αντισυλλυπτικά, διαγράψου απο το σύλλογο και τράβα σε κανένα μοναστήρι.

Κατά τα άλλα ο durden με κάλυψε.

Αγγελος