ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα πιο Παράξενα των Παράξενων... Νο2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τα πιο Παράξενα των Παράξενων... Νο2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

PREDATOR61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
kynikosΜέλος
07/02/2005, 16:34:29
Ο "Schwabe" λέει:
quote:
Λίγη σοβαρότητα Ευάγγελέ δεν βλάπτει.
Προφανώς, το μέλος Schwabe, παράλληλα με την απόλυτη αυθεντία περί του κάθε τι Ελληνικού, έχει χρησθεί και Ύπατος Δικαστής ως προς την σοβαρότητα ΟΛΩΝ των συνομιλητών του, εφόσον ουδέποτε δυστάζει να εκφέρει την κρίση του επ'αυτών.

Προφανώς επίσης, οι "κανονισμοί" του χώρου δεν θίγονται από μια τέτοια τοποθέτηση, ενώ είμαι ολοσίγουρος οτι θα θίγονταν από την μόνη αληθινά αρμόζουσα απάντηση.

Ας είναι...πώς το λέγαν οι παλιοί - "Σοβαρή συζήτηση, φουρούσε και κουστούμ' "

Πάσει περιπτώσει, παρά την σξιόλογη συντροφία και την αστείρευτη διασκέδαση που το esoterica μου έχει προσφέρει τον τελευταίο χρόνο, ήρθε ο καιρός να αποχωρήσω.

Όσο και να ευχαρηρτήθηκα της "μη-Ανθελληνικές" παρουσιάσεις του Σβάμπε, σχετικά με το πώς τα Ορφικά, τα Πυθαγόρεια, τα Ελευσήνια, ο Σωκράτης και ο Πλάτων ΔΕΝ επρέσβευαν το Ελληνικό πνεύμα, αλλά το φριχτόν και ξενόφερτον εξ Αναυολών δόγμα!! (με τέτοιους "φίλους" τους Βυζαντινούς "εχθρούς" τί τους θέλουμε;) δεν βλέπω τελευταία και τίποτα καινούργιο να με κρατάει εδώ μέσα.

Το ίδιο και ο think - από τότε που μας είπε για το διαστημόπλοιο του κάπταιν-Όμηρου... πράμα, που λένε και οι Μινωικοί.

Θαρώ οτι η ιδέα του φίλου vangelis ισχύει και στις δύο αυτές περιπτώσαρεςεις

quote:

αλλά και troll να είσαι, ρε παιδί μου, λίγο περισσότερο originality δεν κάνει κακό, αγαπητοί.

So long, and thanks for all the laughs

k

GothicΜέλος
07/02/2005, 17:41:09
Αγαπητέ kynikos,η καλύτερη τακτική είναι η παντελής αδιαφορία της συγκεκριμένης ομαδούλας ανθρώπων και όχι η αποχώρηση.

Εγώ προσωπικά λυπάμαι πολύ διότι μου προσέφερες πολλές αξιόλογες και αληθινα τεκμηριωμένες γνώσεις.

Να 'σαι καλά

CottusΜέλος
07/02/2005, 17:54:41
ας μου απαντήσει καποιος πότε εκφυλίστηκε ο όρος έλληνας στα κλασσικά χρόνια.
07/02/2005, 21:31:47
Vagelis:
«Ψάξε για μερικά από τα πάμπολα "Βυζαντινά" θέματα. Και ο Σβάμπε είναι ένας φανατικός αντι-χριστιανός και αρχαιολάτρης. Είναι εμφανές από τη συνεισφορά του στα forum.»

Ο Schwabe φίλτατε Ευάγγελε δεν χρειάζεται να υποδυθεί τον ρόλο κανενός «αντι-χριστιανού» όσο υπάρχουνε οι επίσημοι εκπρόσωποι και υποστηρικτές του δόγματος!

Ότι βλέπεις σήμερα γύρω σου, ότι ακούς και διαβάζεις για τον βίο και την πολιτεία των «Αγίων» και «Πατέρων», υπήρχε απλά ανέκαθεν. Μόνο που τότε υπήρχε «ιερή» λογοκρισία και θερμόαιμοι θρησκόληπτοι που στο όνομα της αρρωστημένης ιδεοληψίας τους καθαγίαζαν τα πάντα και τους πάντες.

Εάν θέλεις λοιπόν να μου προσάψεις κάτι θα πρέπει να ιδρώσεις λίγο παραπάνω αγαπητέ.

Όσο για την παρωχημένη καραμέλα σου με την ετικέτα του «αρχαιολάτρη», σου έχω ξαναπεί πως λάθος καμπάνα χτυπάς. Αρχαιολάτρης δεν δήλωσα ποτέ αλλά αρχαιόφιλος. Εάν βρεις κάτι από τα όσα έχω γράψει που να δηλώνει τον τίτλο που χαριεντίζεσαι τότε να μου το υποδείξεις.

Άντε γεια.

07/02/2005, 22:06:37
Kynikos:
«Προφανώς, το μέλος Schwabe, παράλληλα με την απόλυτη αυθεντία περί του κάθε τι Ελληνικού, έχει χρησθεί και Ύπατος Δικαστής ως προς την σοβαρότητα ΟΛΩΝ των συνομιλητών του, εφόσον ουδέποτε δυστάζει να εκφέρει την κρίση του επ'αυτών.»

Δηλαδή, για να καταλάβω, ο Κυνικός………δίστασε έως τώρα να εκφέρει την κρίση του επί παντός επιστητού??
Ο Κυνικός…….δίστασε έως τώρα να λούσει με επίθετα και προσβολές τους «αντιφρονούντες» του κυνισμού του??

Εάν ενοχλείσαι φίλτατε καλά θα κάνεις να κρίνεις ΠΡΩΤΑ την αφεντιά σου. Ουδείς άμεμπτος, πόσο μάλλον ο υποφαινόμενος, αλλά όχι και να βγαίνεις ΕΣΥ αθώα περιστερά!!

Kynikos:
«Προφανώς επίσης, οι "κανονισμοί" του χώρου δεν θίγονται από μια τέτοια τοποθέτηση, ενώ είμαι ολοσίγουρος οτι θα θίγονταν από την μόνη αληθινά αρμόζουσα απάντηση.»

Η σοβαρότητα που ανέφερα έχει να κάνει ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ και όχι με το πρόσωπο. Έχει να κάνει με το περίγραμμα των ιστορικών αναφορών και όχι με την προσωπικότητα.

Η ιστορική καταγραφή έχει επιδείξει μαύρες στιγμές και σκοταδιστικές μισαλλοδοξίες στην Βυζαντινή αυλή των «ελέω Θεού Σωτήρων» και Αυτοκρατόρων, και η επιπόλαια και πλημμελή περιγραφή πολλών άχαρων για τον Ελληνισμό στιγμών δεν χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα.

Τέλος, όλοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη της τεκμηρίωσης των όσων λέμε.

Kynikos:
«Όσο και να ευχαρηρτήθηκα της "μη-Ανθελληνικές" παρουσιάσεις του Σβάμπε, σχετικά με το πώς τα Ορφικά, τα Πυθαγόρεια, τα Ελευσήνια, ο Σωκράτης και ο Πλάτων ΔΕΝ επρέσβευαν το Ελληνικό πνεύμα, αλλά το φριχτόν και ξενόφερτον εξ Αναυολών δόγμα!! (με τέτοιους "φίλους" τους Βυζαντινούς "εχθρούς" τί τους θέλουμε;) δεν βλέπω τελευταία και τίποτα καινούργιο να με κρατάει εδώ μέσα.»

Σου έχω πει και σε άλλη μας «συνάντηση» ότι έχεις μια ξέφρενη τάση να γενικεύεις και να πετάς ότι σου’ρχεται στον ανεμιστήρα. Μάλλον δεν θα αλλάξεις λοιπόν.

ΠΟΤΕ δεν υποστήριξα φίλτατε ότι τα Ορφικά, τα Πυθαγόρεια, τα Ελευσίνια, ο Σωκράτης και ο Πλάτων δεν πρέσβευαν το Ελληνικό πνεύμα. Εάν έχεις μια τέτοια μου καταγραφή ΟΡΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!! Μην συγχέεις την κριτική για επιμέρους θέματα και περιπτώσεις με την σχεδόν αυτιστική σου διάθεση να ισοπεδώνεις ένεκα μιας…….«Κυνικής παράδοσης».

Εάν λοιπόν θέλεις να σε χτενίζουνε για τα «πονήματα» σου, λυπάμαι αλλά ετούτο το βάρος δεν νομίζω να βρεθεί κάποιος να το υπομένει. Εάν δεν αντέχεις την αντιπαράθεση τότε μην καταφεύγεις σε μελό εξομολογήσεις, αλλά απλά κάνε ότι θα κάνεις δίχως……..επικήδειο!!

Και ύστερα σου ξίνισε η σοβαρότητα που σχολίασα τρομάρα σου……

ΑreiosΜέλος
08/02/2005, 00:04:19
quote:
Πάσει περιπτώσει, παρά την σξιόλογη συντροφία και την αστείρευτη διασκέδαση που το esoterica μου έχει προσφέρει τον τελευταίο χρόνο, ήρθε ο καιρός να αποχωρήσω.

με την ευχη των Θεων αγαπητε!
το esoterica χαιρει μεν για την προσφερομενη διασκεδαση
λυπαται δε για την απροσμενη αποχωρηση
ελπιζω αντικαταστατη της απωλεσθεισας διασκεδασεως σου
να βρεις στην παρακολουθηση των εξελιξεων της ελλαδικης χρ.εκκλησιας.

ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

VagelisΜέλος
08/02/2005, 03:05:00
quote:
ας μου απαντήσει καποιος πότε εκφυλίστηκε ο όρος έλληνας στα κλασσικά χρόνια.

Οι πρώτες αναφορές αρχίζουν ήδη από την εποχή του Ισοκράτη και κατόπιν του Μεγάλου Αλεξάνδρου η λέξη έλαβε οικουμενικές διαστάσεις πολιτισμικής σημασίας. Ο διαχωρισμός του κόσμου από τους θρησκόληπτους του μεσσαίωνα ανάμεσα σε Χριστιανούς και Έλληνες, δηλαδή Χριστιανούς και ειδωλολάτρες, ήταν επακόλουθο του πολιτισμικού διαχωρισμού του κόσμου στην αρχαιότητα ανάμεσα σε Έλληνες και βαρβάρους, δηλαδή μορφωμένους και απολίτιστους.

Η αλλοίωση του ονόματος από τους Χριστιανούς που δεν χάνει ευκαιρία ο Σβάμπε να διακυρήξει δεν ήταν χωρίς προηγούμενο, αφού για τους ίδιους τους αγωνιστές της Σαλαμίνας και Θερμοπηλών ο όρος "Έλληνας", με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν είχε καθόλου την ίδια με τη σημερινή σημασία.

Η μελέτη του Παναγιώτη Κ. Χρήστου, Οι περιπέτειες των εθνικών ονομάτων των Ελλήνων, 1960, εκδόσεις ΚΥΡΟΜΑΝΟΣ, είναι αρκετά διαφωτιστική και συνοψίζει τη μετεξέλιξη του όρου αναλυτικά ιδιαίτερα κατά το μεσσαίωνα όταν και η εθνική ενωποίηση των Ελλήνων πρωτο-ολοκληρώθηκε.

think4alluΜέλος
09/02/2005, 02:00:28
Αγαπητέ Vagelis.
Έίναι δύσκολο πραγματικά να συνδέσουμε τον Αλέξανδρο με την μετέπειτα κοινωνική εξέλιξη κοινωνιών και πληθυσμών ανώριμων προς ένα ηγέτη που ενσαρκώνει και πραγματοποιεί τις έννοιες [θάρρος αποφασιστικότητα].
Αυτό είναι το ζητούμενο για τον άνθρωπο.
Και επειδή εμείς οι Έλληνες θέλουμε να βάζουμε έστω και ένα δείγμα θάρρους σε κάθε πτυχή της ζωής μας ,επαναστατούμε.
Επαναστατούμε σαν Έλληνες μπροστά στην οργή των αλλοδόξων σε κάθε επίπεδο.
Ναί ο κόσμος είναι φτειαγμένος απο και με οργή.
think4alluΜέλος
09/02/2005, 02:36:07
Το πνεύμα ( διάφορες απόψεις ,ανησυχίες, προβληματισμοί,)έχουν σχέση με την παιδεία που ελάχιστοι απο μας εκλάβαμε.
Οι Έλληνες εκλαμβάνουμε "εκπαίδευση" μέσω των φρικτών Πανεπιστημίων .
----Γέμισε η Ελλάδα με απόφοιτους γιατρούς, παιδάκια με χλωμή επιδερμίδα που κάνουν το αγροτικό τους ....
dimitris2Μέλος
10/02/2005, 01:32:02
Γιατί οι τρεις ιεράρχες πεθάνανε στην εξορία?
Μπας και ήσαν εθνικοί?
scar faceΝέο Μέλος
10/02/2005, 15:29:39
quote:

Γιατί οι τρεις ιεράρχες πεθάνανε στην εξορία?
Μπας και ήσαν εθνικοί?

Πολύ σωστή ερώτηση, που δυστυχώς δεν ξέρω την απάντηση αλλά πολύ θα ήθελα να την μάθω.
10/02/2005, 15:40:07
Ο Βασίλειος π.χ. πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια. Βλέπεις, η ασκητική ζωή επιφέρει ΚΑΙ τέτοια «οφέλη» και «αγαθά» στην ζωή του ανθρώπου.

Μίλα φίλτατε ξεκάθαρα και άσε τους γρίφους. Τέτοιους έχει ουκ ολίγους (άλυτους) το δόγμα να φροντίσει.

Λοιπόν?

dimitris2Μέλος
10/02/2005, 16:02:20
Ο άγιος Ιωάννης (Χρυσόστομος), βαθιά θλιμμένος για τον άδικο διωγμό του, αλλά με γαλήνη ψυχής στην ταραχή αυτή, αφέθηκε στα χέρια των εχθρών του, δοξολογώντας το Θεό....

....Ο Ιωάννης πίστεψε στο μήνυμα αυτό και παρακαλούσε τους στρατιώτες την άλλη μέρα να μη φύγουν από κει. Αυτοί τον παίρνουν και προχωρούν. Μα σε λίγες ώρες γύρισαν γιατί η κατάστασή του ήταν βαριά. Εκεί, κοντά στον τάφο του αγίου Βασιλίσκου, κοινώνησε για τελευταία φορά τα άχραντα Μυστήρια, προσευχήθηκε, είπε για τελευταία φορά το «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν, Αμήν» και παρέδωσε το πνεύμα του στα χέρια του Χριστού. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 407 μ.Χ.. Πέθανε στα Κόμανα του Πόντου, στο δρόμο της εξορίας του.
http://www.jesuslovesyou.gr/Biography/John_Chrysostom.htm

Edited by - dimitris2 on 10/02/2005 16:03:48

10/02/2005, 19:52:46
dimitris2,

έ και τώρα τι θες να κάνουμε αγαπητέ? Όπως πέθανε αυτός πεθάνανε και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι που το μόνο τους παράπτωμα ήταν ότι δεν αναγνώριζαν την «λυτρωτική αξία της αγάπης της χριστιανοσύνης».

Μόνο που όλοι αυτοί οι άγνωστοι δεν καταράστηκαν και δεν έφτυσαν κυριολεκτικά την Σοφία και την Γνώση των Ελλήνων. Αυτοί ήσαν απλοί άγνωστοι πολίτες που απλά θέλανε να διατηρήσουνε την Πατρώα θρησκεία της οικογένειας και των παππούδων τους.

Αντί να ρίχνεται μόνο δάκρυα για τους πεσόντες της χριστιανοσύνης, καλό θα ήτανε να ρίξετε και κανένα δάκρυ (έστω και κροκοδείλιο!) για τα θύματα της χριστιανοσύνης. Για τα θύματα π.χ. του Μέγα και Ισαποστόλου Κωνσταντίνου ή του Θεοδοσίου ή του Κωνστάντιου ή των τόσων άλλων σφαγέων της θρησκείας της αγάπης…..

Τι λες? Δεν είναι καιρός να πάψετε να κλείνετε τα μάτια σας στον μεσαίωνα και το σκοτάδι και να κοιτάξετε κατάματα την ιστορία?

dimitris2Μέλος
10/02/2005, 21:33:44
Όχι μόνο δεν εφτυσε τη σοφία των ελλήνων αλλά έγραψε και ολόκληρο βιβλίο για το πως από τους αρχαίους έλληνες θα ωφελούνται οι νέοι.
dimitris2Μέλος
10/02/2005, 22:36:35
Λάθος, το έγραψε ο Βασίλειος.
Αλλά μου κάνει εντύπωση στις πρώτες γραμμές που διάβασα λέει.
Ότι οι αρχαίοι προτρέπουν προς την αρετή.
Και... τα έργα του Ησίοδου "α πάντες άδουσι" προτρέπουν στην αρετή.
(προς τους νέους..5.3)
Δηλαδή τα τραγουδούσαν όλοι και οι χριστιανοί νέοι και μάλλον στα αρχαία ελληνικά αφού τότε όλοι γνώριζαν την αρχαία στο γραπτό λόγο και μιλούσαν την δημοτική πράγμα το "κακό βυζάντιο" τήρησε για 1200 χρόνια μετ ευλαβείας και το νεοιδρυθέν κράτος δεν έκανε προσπάθησε να την αφανήσει την αρ. γλώσσα.

Edited by - dimitris2 on 10/02/2005 22:37:14

VagelisΜέλος
11/02/2005, 03:38:00
Να ρίχνουμε και κανά δάκρυο για τα θύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και των ιμπεριαλιστών Αθηναίων...

Ναι, η πλειοψηφία των αρχαίων κειμένων διασώζονται από βυζαντινά χειρόγραφα. Λίγα επέζησαν από την αρχαιότητα.

NeosΜέλος
11/02/2005, 12:59:42
θρησκειες που "τρωνε" αλλες θρησκειες...χμ

Υπηρχε,υπαρχει και παντα ΘΑ υπαρχει...

Απο τα βαθη της ιστορίας παντα υπηρχε καποια θρησκεια που θα ισοπεδωνε καποια αλλη...

Απο την αρχαια αιγυπτο οταν ο "κυνηγημενος" φαραω ακενατων "εσβησε" την υπαρχουσα αρχαια λατρεια-θρησκεια και θεμελιωσε την λατρεια στο ηλιο..."καταστρεφωντας" ναους και διημιουργωντας μια νεα εποχη...

Πιό αργοτερα... ο χριστιανισμός απο διωγμενος εγινε διωκτης σε παγκοσμια κλιμακα πλεον...

εχετε κολλησει στο βυζαντιο...γιατί?Μονο αυτοι ηταν θυματα του εκχριστιανισμου?

τους βικιγκς με την απιστευτη κουλτουρα τους ο χριστιανισμος τους εδιωξε μεχρι την βορεια αμερικη πριν πατησει το ποδαρακι του ο κολομβος...που απο εκει και επειτα ο κολομβος και η παρεα του εκχριστιανισαν τα απομειναρια μιας αλλης μεγαλης κουλτουρας, τους απογονους των ινκας-μαγιας και αζτεκων...
που οι συγκεκριμενοι μεχρι και την γλωσσα τους "εχασαν"!

Να μιλησω για σταυροφοριες?...οπου με τον Σταυρο στο χερι ενιωσαν αρχαιοι πολιτισμοι των αραβων το κτυπημα του?

Να μιλησω για τον μεσαιωνα? (που δεν τον εζησε η ελλαδα) οπου εκεινη την εποχη παλι στο ονομα του χριστιανισμου εγινε το ελα να δεις?

Να μιλησω για τους ινδιανους?Που οι καουμποηδες ισοπεδωσαν αλλη μια μεγαλη κουλτουρα?

Να μιλησω για τους ιεραποστολους που εξαφανισαν μεχρι και "ακινδυνες" μικροσκοπικες θρησκειες των φυλων της αφρικής?

Ο καταλογος ειναι ατελειωτος, και ολα στο ονομα του Ιησου...

Γιατι?

Λεμε, ναι... ο χριστος ειναι αγαπη... τοτε γιατι ολα αυτα?
και πως μπορεις να στηριζεις μια θρησκεια που εχει καταστρεψει οποιαδηποτε αλλη κουλτουρα του πλανητη...

Αλλο το νοημα της θρησκειας θα μου πειτε και αλλο το τι εγινε...
εχετε συνηδητοποιησει ομως ενας βουδιστης ή ενας ινδουιστης ΤΙ σκεφτετε και ΤΙ θυμαται οταν ακουει την λεξη Χριστιανισμος?

Δεν ειναι υποκρισια να λες οτι πιστευεις σε μια θρησκεια αγαπης ξεροντας ολα τα παραπανω?

Δεν μιλησα για λεπτομερειες και περιστατικα αλλα γενικα πως ολοκληρη η γη αρχισε να χορευει οταν εμφανιστηκε απο το πουθενα ο χριστιανισμος...μια θρησκεια που εχει αποδειχθει ουκ ολιγες φορες ποοοοσααα "δανειστικε" απο τις προυπαρχουσες θρησκειες...

Δεν σας τρομαζει αυτο?
φανταζεστε αυριο-μεθαυριο 'η ακομα και σε 250 χρονια απο τωρα να ερθει μια νεα θρησκεια και να "ξεκινησει" οπως ξεκινησε ο χριστιανισμός...
ευχομαι να μην το ζησει κανενας,αυτο λεω μονο...

Edited by - Neos on 11/02/2005 13:03:00

VagelisΜέλος
11/02/2005, 14:54:24
Υπερβάλεις. Ο μεσσαίωνας, παρά την ακραία θρησκευτικότητά του, ήταν συνισταμένη προόδου για τον κόσμο. Οι νόμοι των κρατών έγιναν πολύ πιο ανθρωπιστικοί, οι σκλαβοκοινωνίες άρχισαν να καταρρέουν και η εκπαίδευση ξεκίνησε να λαϊκοποιείται. Το ξεπερασμένο υποκοριστικό "σκοτεινά έτη" επιβλήθηκε από τους κλασσικιστές για την ονομασία μιάς εποχής απομάκρυνσης από τα αρχαία ιδεώδη προς προτίμηση καινούργιων, συμβατών με τη νέα εποχή. Η εκμετάλευση της σχετικής απουσίας χειρόγραφων δεν είναι δείγμα κατωτερότητας, αφού όπως είναι γνωστόν, ο μεσσαίωνας μας παρέδωσε τους θεσμούς, όπου και απέτυχε η αρχαιότητα.

Όσον αφορά τους θρησκευτικούς πολέμους δεν ήταν ούτε συχνότεροι ούτε σκληρότεροι από τους πολέμους στην αρχαιότητα. Οι ελληνικές πόλεις κράτη δεν είδαν ειρήνη ποτέ για πάνω από δύο συνεχόμενες δεκαετίες και οι γενοκτονίες έπεφταν σύννεφο ως δικαίωμα του νικητή.

NeosΜέλος
11/02/2005, 15:29:32
Θα μας τρελλανεις Βαγγελη!

Θελεις να μου πεις τωρα,οτι θα σου αρεσε να ζεις την ιδια εποχη οπου δρουσε η ιερα εξεταση και εσφαζε χιλιαδες ο Τορκεμαδα...

Το παραμυθι του λυκου και των τριων χοιρων ειναι πιο πιστικό απο το παραμυθι Μεσαιωνας: "Η εποχη της Αναπτυξης"

Ναι υπηρχε οικονομικη αναπτυξη...ΜΕΤΑΞΥ ΦΕΟΥΔΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΡΧΩΝ!

Ναι, οι επιστημες ηταν στα φορτε τους,
... οταν ΕΚΑΙΓΑΝ τους μεγαλυτερους επιστημονες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Οταν ο μεσος ορος ζωης ενος κοινου πολιτη ηταν τα 29 του χρόνια!

Ναι αναπτυχθηκε η κουλτουρα και οι παραδοσεις,
...προσθετωντας τον ΣΑΤΑΝΑ ΠΑΝΤΟΥ! τους βρυκολακες τους λυκανθρωπους και τους μαγους.

Ναι αναπτυχθηκαν νομοι και Δημοκρατία,
...οταν ο εκαστοτε μοναρχης με μια κουβεντα του αφανιζε χωρια και αθωους πολιτες!

Ναι αναπτυχθηκε η ιατρικη με τις ανατομιες και τις σχολες,
...οταν χιλιαδες κοσμος πεθαινε απο πανουκλα και χολερα...

αυτα ειναι υπερβολες βαγγελη?
Πριν μου απαντησεις σκεψου το λιγο καλυτερα...

υγ ειπες:Όσον αφορά τους θρησκευτικούς πολέμους δεν ήταν ούτε συχνότεροι ούτε σκληρότεροι από τους πολέμους στην αρχαιότητα. Οι ελληνικές πόλεις κράτη δεν είδαν ειρήνη ποτέ για πάνω από δύο συνεχόμενες δεκαετίες και οι γενοκτονίες έπεφταν σύννεφο ως δικαίωμα του νικητή.

Σου ειπε κανεις το αντιθετο...απλά αλλο ειναι μα γινετε πολεμος για τους λογους που γινονται και τωρα και αλλο ειναι να ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ! Εκει θελω να καταληξω...μου φαινετε γελοια και υποκριτικη η δικαιολογια αυτη
...με καταλαβαινεις?

Σου ειπα δεν εχω προβλημα με την θρησκεια ...εχω προβλημα για το προσωπο που δειχνει!

Τί δικαιωμα σου εχει δωσει(?) ενας βουδιστης και τί ενας χριστιανος απο την παροδο του χρονου και της ιστοριας...

Edited by - Neos on 11/02/2005 15:37:32