ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βάσεις Greys στη σελήνη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Βάσεις Greys στη σελήνη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

skeptic90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
21/02/2013, 15:22:08
King of the Kings

Δεν πήρα θέση. Απλά αισθάνθηκα πως θα ήταν χρήσιμο να παρατεθεί μια ας πούμε 'έγκυρη' άποψη. Ειλικρινά δεν τοποθετούμαι. Με προβληματίζει άλλωστε το γεγονός οτι η ρίζα της λέξης χρησιμοποιείται από την προκολομβιανή αμερική, μέχρι το νησί του Πάσχα στη μέση του πουθενά.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

21/02/2013, 15:47:12
Για να χρησιμοποιήσω κι εγώ λόγια του Νικόλα(από Βραχόκηπο)

"Αυτό που έχει σημασία γιε μου,δεν είναι να κάνεις το γύρο του κόσμου,είναι να κάνεις το γύρο του κέντρου του κόσμου."*

Το να ψάχνουμε να βρούμε την ερμηνεία των εννοιών δε θέλει κόπο,θέλει τρόπο...

*ήταν η επιλογή του δρόμου του θεού της σοφίας
για όσους κάνουν τον ... κόπο να διαβάσουν την ...ταξιδιωτική έκδοση της ασκητικής(τον Βραχόκηπο ντε)

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 21/02/2013 15:48:39

21/02/2013, 18:39:51
quote:

Απο που να ξεκινησω... Μαλλον απο αυτο που μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση.

"Τέλος πάντων, ο αθεϊσμός είναι πίστη και θρησκεία όσο και να πονάει μερικούς. Εάν δεν είναι τους καλώ να σταματήσουν να μπλέκουν θεϊστικές πεποιθήσεις(ελεύθερη βούληση, νοημοσύνη) με τον αθεϊσμό και να συμπεριφερθούν ως τυχαία άβουλα όντα μηχανιστικών διαδικασιών. Ας αφήσουν επιτέλους την τυφλή τύχη να κάνει την δουλειά της και να σταματήσουν να διαλογίζονται, να εξετάζουν, να απορούν, να λυπούνται κτλ. Αλλιώς δεν είναι έντιμοι με τα πιστεύω τους."

Καλα σοβαρα τωρα? Αυτο ειναι επιχειρημα? Δηλαδη ευτυχως που τους δινεις και την αδεια να υπαρχουν. Ακομα κι αν απαγορευεται να σκεφτονται, τουλαχιστον τους αφηνεις να σκαψουν μια τρυπα στο εδαφος, να χωθουν μεσα και να περιμενουν να πεθανουν!!

Συγγνωμη αν γινομαι επιθετικος, δεν θελω να ξεκινησω καποια διαμαχη, αλλα απο ολα τα ποστ στο φορουμ, αυτο ειναι το πιο αδιανοητο. Λες λοιπον οτι επειδη ο αθεος δεν αποδεχεται τον θεο, κατα εναν μυστηριωδη τροπο (που ακομα δεν μας τον εξηγησες παρολο που σου το ζητησα) χανει το δικαιωμα στην ελευθερη βουληση. Γιατι δηλαδη? Εισαι τοσο σιγουρος οτι το προνομιο της σκεψης και της αναζητησης μας το εδωσε ο θεος? Γιατι? Για να τον αμφισβητουμε?

Επιπλεον, γιατι θεωρεις οτι για να εχεις το δικαιωμα σκεψεις/αναζητησης πρεπει να σε εφτιαξε ενας αορατος θεος? Ειναι σαν να μου λες οτι ολες οι νευρολογικης φυσης διαδικασιες του εγκεφαλου οταν το ατομο σκεφτεται ειναι μαγικη σκονη απο τον θεο!

Ειληκρινα Χριστο, δεν με πειραζει και ουτε με απασχολει και τοσο το αν θεωρουμε πιστος σαν αθεος, αλλα το να μου αφαιρειται και το δικαιωμα να αναζητω χωρις πρωτα να πιστεψω σε θεο, ε, ειναι too much. Εκπεμπεις μεγαλη σιγουρια σε αυτα που γραφεις. Πρωτα απ' ολα, δημιουργησες εσυ αν δεν κανω λαθος ενα thread με τιτλο "ειναι ο αθεισμος θρησκεια?" και ερχεσαι μερικες σελιδες πιο κατω και λες ενα "ειναι θρησκεια ακομα κι αν ποναει μερικους" . Πολυ απολυτος δεν εισαι? Ή μηπως μετα απο 5 σελιδες ποστς τελικα βρηκες την απαντηση και ειπες να το ληξεις? Ή τελος, ηξερες την απαντηση απο την αρχη και ενω θελησες να ξεκινησεις απλα μια ωραια κουβεντα διαβασες ηδη πολλα και ειπες να το ληξεις.

Γιατί τα ειρωνικά σχόλια των αδερφών σου κατά του Χριστιανισμού, δεν σε ενοχλούν;

Το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση το στερεί η ίδια σου η πίστη, όχι εγώ. Τα πάντα στην θρησκεία του νατουραλισμού/αιτιοκρατίας είναι τυφλά προϊόντα τυφλών αιτιών/δυνάμεων, μέσα σε ένα γενικό σύνολο τυφλών μηχανιστικών διαδικασιών. Το να πεις τώρα ότι έχεις ελεύθερη βούληση μου φαίνεται υποκρισία(πρώτα στον ίδιο σου τον εαυτό) και άρνηση της πίστης σου, μια και έχεις δεχτεί την πίστη ότι είσαι ένα τυφλό προϊόν. Πως και κατάλαβες το μήνυμά μου και πήρες την προσωπική απόφαση να απαντήσεις; Μήπως μια τυχαία τυφλή αιτία προκάλεσε ένα τυχαίο προϊόν(μια τυχαία τυφλή απάντηση); Μια τυχαία τυφλή δύναμη έσπρωξε τα δάκτυλά σου στο πληκτρολογίο και πατήθηκαν τυχαία κάποια πλήκτρα;

Το γεγονός ότι αμφισβητείς τον Θεό σημαίνει ότι παραδέχεσαι την ελεύθερη βούληση, πράγμα που σημαίνει ότι αντιφάσκεις ξανά με τις πεποιθήσεις σου. Έπειτα το γεγονός ότι τον αμφισβητείς δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, σημαίνει ότι ΕΣΥ λες/πιστεύεις πως δεν υπάρχει.

Ο συλλογισμός μου ότι η δυνατότητα του σκέφτεσαι σημαίνει πως υπάρχει Θεός είναι σωστή. Γιατί έχω προσωπική νοημοσύνη και δυνατότητα συλλογισμού, πράγματα που δεν παράγονται από μια τυφλή αιτία/δύναμη. Διαφορετικά θα ήμουν ένα τυφλό προϊόν χωρίς βούληση, όπως πιστεύουν και οι άθεοι για τον εαυτό τους. Έπειτα χάρη στην νοημοσύνη και τον συλλογισμό μου, βλέπω τα έργα της Νοημοσύνης(συμπαντικοί νόμοι, γενετικός κώδικας κτλ).

Ναι, είμαι από την αρχή σίγουρος για τις γενικές μου θέσεις και καθώς μελετώ κάτι περισσότερο φθάνω σε καλύτερη κατανόηση. Όπως και εσύ είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει Θεός.

Τα υπόλοιπα που λες είναι κουραστικό και μάταιο να τα αναλύσω. Μόνο ένα πράγμα αξίζει να αναφερθεί. Λες ότι εφηύρα τον Θεό για να εξηγήσω αυτό που δεν έχει βρει ακόμα η επιστήμη. Ποιο είναι αυτό; Μήπως ότι δεν έχω ελεύθερη βούληση και ότι είμαι ένα τυφλό προϊόν της τυφλής τύχης, χωρίς σκοπό και νόημα; Ή μήπως ότι οι σκέψεις μου είναι υλικές;

Όπως βλέπω δεν έχεις καταλάβει την ουσία του αθεϊσμού. Πως γίνεται να αρνείστε την ελεύθερη βούληση και να λέτε ότι εμείς οι χριστιανοί είμαστε ρομποτάκια, (τα οποία περιμένουν άλλον να τους καθορίσει το νόημα της ζωής), την ίδια στιγμή που δέχεστε ότι δεν χρειάστηκε νοημοσύνη για την δημιουργία του κόσμου και ότι όλα είναι ένας τυφλός χείμαρρος τυφλής αιτίας και αποτελέσματος, χωρίς βούληση και νόημα;

Χεχε

21/02/2013, 18:47:25
Διόρθωση. Πως γίνετε να δέχεστε την ελεύθερη βούληση και έπειτα να λέτε ότι είστε απλώς ένας κρίκος στην τυφλή αλυσίδα αιτίας και αποτελέσματος;

Είδατε; Με μπερδέψατε και εμένα με τις πεποιθήσεις σας. Χρειάζομαι λίγη μουσική για να χαλαρώσω από την ανάλυση μιας θεωρίας που λέει και ξελέει, δηλαδή δεν ξέρει τί λέει. Ουφ...

21/02/2013, 19:23:02
Πονηρέ χεχε, σαν έννοια και ετυμολογία είπα ότι δεν είναι πίστη. Φυσικά και σαν ετυμολογία και επιθετικό προσδιορισμό δεν λέει τίποτα για τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πεποιθήσεις του ατόμου, αλλά είναι απλώς μια άρνηση. Αλλά όμως ο άθεος δεν είναι μόνο άρνηση. Είναι και αυτός ένας πιστός, ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΗΣ/ΥΛΙΣΤΗΣ/ΠΑΝΘΕΙΣΤΗΣ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ

Τα υπόλοιπα που λες για την ηλικία μου και τα λάθη μου στην τερμινολογία είναι από τα πιο συχνά τεχνάσματα του αθεϊσμού.

Ορίστε, παραθέτω την γνώμη από το site των αδερφών σου, με την οποία συμφωνείς.

http://www.skepdic.gr/entries/Ni/natouralismos.htm
Ο νατουραλισμός είναι μια μεταφυσική θεωρία που υποστηρίζει ότι όλα τα φαινόμενα μπορούν να ερμηνευτούν μηχανιστικά με τη βοήθεια φυσικών (σε αντίθεση με υπερφυσικούς) νόμους και αίτια. Ο νατουραλισμός θεωρεί ότι το σύμπαν είναι μια απέραντη «μηχανή» ή «οργανισμός», στερούμενος συγκεκριμένου σκοπού ύπαρξης και αδιάφορος προς τις ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες.

Ο νατουραλισμός συχνά συγχέεται με τον αθεϊσμό, τον υλισμό, τον λογικό θετικισμό, τον εμπειρισμό, τον ντετερμινισμό και τον επιστημονισμό

http://www.skepdic.gr/entries/Ni/determinism.htm
Ο Ντετερμινισμός είναι η μεταφυσική θεωρία που υποστηρίζει ότι όλα τα γεγονότα προσδιορίζονται από μηχανιστικές αιτίες. Ο Ντετερμινισμός είναι αντίθετος με τον λιμπερταριανισμό που υποστηρίζει ότι τουλάχιστον κάποιες πλευρές τις ανθρώπινης συμπεριφορά ερμηνεύονται με βάση την ελεύθερη βούληση και την ευθύνη του ατόμου.

http://www.skepdic.gr/entries/Ypsilon/ilismos.htm
Ο Φιλοσοφικός Υλισμός είναι η μεταφυσική άποψη ότι υπάρχει μια μόνο ουσία στο σύμπαν και ότι αυτή η ουσία είναι φυσική, εμπειρική και υλική.Οι Υλιστές πιστεύουν ότι η πνευματική ουσία δεν υπάρχει.Παραφυσικά, υπερφυσικά ή απόκρυφα φαινόμενα είναι είτε παραισθήσεις είτε αναγόμενα σε φυσικές δυνάμεις.

>>>>>>>>>>>>>>>>
Λοιπόν, δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης! <<Συγχέονται>> απλώς τα πράγματα, "λόγω της ανοησίας των Χριστιανών" φυσικά... Δηλαδή ένας νατουραλιστής, μπορεί να μην είναι ντετερμινιστής ή υλιστής; Ένας ντετερμινιστής, μπορεί να μην είναι νατουραλιστής ή υλιστής; Ένας υλιστής, μπορεί να μην είναι νατουραλιστής ή ντετερμινιστής;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ;

King of the KingsΝέο Μέλος
21/02/2013, 19:34:34
Ο κύριος Καζαντζάκης είχε την δική του ιδεολογία και για αυτό και είχε και το ανάλογο τέλος. Το να πεθαίνεις για την ιδεολογία σου είναι μια χαρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να συμφωνήσω με την ιδεολογία του περί ελευθερίας, μιας και για μένα η ελευθερία δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένα όνειρο και όνειρα βλέπουν όσοι κοιμούνται. Όσο υπάρχουν νόμοι και περιορισμοί η λέξη ελευθερία απλά είναι εξωπραγματική.
Βέβαια τα εξωπραγματικά έχουν την τάση να συνασπίζονται και να αλληλο-υποστηρίζονται οπότε μια χαρά

21/02/2013, 19:38:01
Πίστη σημαίνει υποταγή σε κάποιαν εξουσία . Άπαξ και υποτάχτηκες , δεν μπορείς , δίχως να επαναστατήσεις εναντίον της , να τη θέσεις υπό κρίσιν , και να τη βρεις αξιόπιστη .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

21/02/2013, 20:00:17
King of kings,

quote:
κύριος Καζαντζάκης είχε την δική του ιδεολογία και για αυτό και είχε και το ανάλογο τέλος. Το να πεθαίνεις για την ιδεολογία σου

Ο Καζαντζάκης (κύριος δεν είναι δυστυχώς πια,καθ' ότι νεκρός),πέθανε από λευχαιμία ή από ασιατική γρίπη,(οι γνώμες διίστανται),πάντως όχι από την ιδεολογία του.

quote:
αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να συμφωνήσω με την ιδεολογία του περί ελευθερίας

Αν θέλεις να συμφωνείς ή να διαφωνείς με την ιδεολογία κάποιου,πρέπει να τον μελετήσεις καλά πρώτα.
Ξεκίνα από την βιογραφία του,όπου θα επιβεβαιώσεις το λόγο του θανάτου του.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

21/02/2013, 20:04:47
quote:

Ο κύριος Καζαντζάκης είχε την δική του ιδεολογία και για αυτό και είχε και το ανάλογο τέλος. Το να πεθαίνεις για την ιδεολογία σου είναι μια χαρά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να συμφωνήσω με την ιδεολογία του περί ελευθερίας, μιας και για μένα η ελευθερία δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ένα όνειρο και όνειρα βλέπουν όσοι κοιμούνται. Όσο υπάρχουν νόμοι και περιορισμοί η λέξη ελευθερία απλά είναι εξωπραγματική.
Βέβαια τα εξωπραγματικά έχουν την τάση να συνασπίζονται και να αλληλο-υποστηρίζονται οπότε μια χαρά

Φίλε King of Kings δεν καταλαβαίνω αυτό το post σου. Ναι, ο Θεός έχει θέσει νόμους στην υλική κτίση Του, φυσικούς/χημικούς/βιολογικούς. Αλλά έχει δώσει και την ελεύθερη βούληση σε κάθετι πνευματικό και όχι υλικό που υπακούει σε νόμους. Ελπίζω να μην δέχεται τον ντετερμινισμό που είναι μια καθαρά αθεϊστική πίστη. Αλλά και να τον δέχεσαι δεν με πειράζει, καλά κάνεις, απλώς θέλω να επισημάνω το μεγάλο μπέρδεμα πεποιθήσεων. Θα προτιμούσα αυτό το χάος να είχε ξεδιαλύνει και όχι οι αθεϊσμός και θεϊσμός να είχε γίνει ένα. Επιμένω, ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι εξελικτής και θεϊστής, ντετερμινιστής και θεϊστής κτλ
Ούτε μπορεί κάποιος να είναι ντετερμινιστής/νατουραλιστής και να πιστεύει στην ελεύθερη βούληση. Κάνω μια τεράστια προσπάθεια να ξεδιαλύνω το χάος που έχει δημιουργηθεί! Ας με βοηθήσει κάποιος...

Θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ με την ετυμολογία σου για την λέξη Θεός. Κοίτα, δεν υπάρχει μόνο μια προέλευση αλλά πολλές, οι οποίες όλες σχετίζονται! Πράγματι θεωρώ,θωρώ, ορώ σημαίνει βλέπω. Ο Θεός όπως ο Ήλιος είναι ο Οφθαλμός Δικαιοσύνης που τρέχει όλο τον κόσμο και βλέπει/θεωρεί τα πάντα.

Angel33Νέο Μέλος
21/02/2013, 20:16:30
quote:

quote:

Απο που να ξεκινησω... Μαλλον απο αυτο που μου εκανε την μεγαλυτερη εντυπωση.

"Τέλος πάντων, ο αθεϊσμός είναι πίστη και θρησκεία όσο και να πονάει μερικούς. Εάν δεν είναι τους καλώ να σταματήσουν να μπλέκουν θεϊστικές πεποιθήσεις(ελεύθερη βούληση, νοημοσύνη) με τον αθεϊσμό και να συμπεριφερθούν ως τυχαία άβουλα όντα μηχανιστικών διαδικασιών. Ας αφήσουν επιτέλους την τυφλή τύχη να κάνει την δουλειά της και να σταματήσουν να διαλογίζονται, να εξετάζουν, να απορούν, να λυπούνται κτλ. Αλλιώς δεν είναι έντιμοι με τα πιστεύω τους."

Καλα σοβαρα τωρα? Αυτο ειναι επιχειρημα? Δηλαδη ευτυχως που τους δινεις και την αδεια να υπαρχουν. Ακομα κι αν απαγορευεται να σκεφτονται, τουλαχιστον τους αφηνεις να σκαψουν μια τρυπα στο εδαφος, να χωθουν μεσα και να περιμενουν να πεθανουν!!

Συγγνωμη αν γινομαι επιθετικος, δεν θελω να ξεκινησω καποια διαμαχη, αλλα απο ολα τα ποστ στο φορουμ, αυτο ειναι το πιο αδιανοητο. Λες λοιπον οτι επειδη ο αθεος δεν αποδεχεται τον θεο, κατα εναν μυστηριωδη τροπο (που ακομα δεν μας τον εξηγησες παρολο που σου το ζητησα) χανει το δικαιωμα στην ελευθερη βουληση. Γιατι δηλαδη? Εισαι τοσο σιγουρος οτι το προνομιο της σκεψης και της αναζητησης μας το εδωσε ο θεος? Γιατι? Για να τον αμφισβητουμε?

Επιπλεον, γιατι θεωρεις οτι για να εχεις το δικαιωμα σκεψεις/αναζητησης πρεπει να σε εφτιαξε ενας αορατος θεος? Ειναι σαν να μου λες οτι ολες οι νευρολογικης φυσης διαδικασιες του εγκεφαλου οταν το ατομο σκεφτεται ειναι μαγικη σκονη απο τον θεο!

Ειληκρινα Χριστο, δεν με πειραζει και ουτε με απασχολει και τοσο το αν θεωρουμε πιστος σαν αθεος, αλλα το να μου αφαιρειται και το δικαιωμα να αναζητω χωρις πρωτα να πιστεψω σε θεο, ε, ειναι too much. Εκπεμπεις μεγαλη σιγουρια σε αυτα που γραφεις. Πρωτα απ' ολα, δημιουργησες εσυ αν δεν κανω λαθος ενα thread με τιτλο "ειναι ο αθεισμος θρησκεια?" και ερχεσαι μερικες σελιδες πιο κατω και λες ενα "ειναι θρησκεια ακομα κι αν ποναει μερικους" . Πολυ απολυτος δεν εισαι? Ή μηπως μετα απο 5 σελιδες ποστς τελικα βρηκες την απαντηση και ειπες να το ληξεις? Ή τελος, ηξερες την απαντηση απο την αρχη και ενω θελησες να ξεκινησεις απλα μια ωραια κουβεντα διαβασες ηδη πολλα και ειπες να το ληξεις.

Γιατί τα ειρωνικά σχόλια των αδερφών σου κατά του Χριστιανισμού, δεν σε ενοχλούν;

Το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση το στερεί η ίδια σου η πίστη, όχι εγώ. Τα πάντα στην θρησκεία του νατουραλισμού/αιτιοκρατίας είναι τυφλά προϊόντα τυφλών αιτιών/δυνάμεων, μέσα σε ένα γενικό σύνολο τυφλών μηχανιστικών διαδικασιών. Το να πεις τώρα ότι έχεις ελεύθερη βούληση μου φαίνεται υποκρισία(πρώτα στον ίδιο σου τον εαυτό) και άρνηση της πίστης σου, μια και έχεις δεχτεί την πίστη ότι είσαι ένα τυφλό προϊόν. Πως και κατάλαβες το μήνυμά μου και πήρες την προσωπική απόφαση να απαντήσεις; Μήπως μια τυχαία τυφλή αιτία προκάλεσε ένα τυχαίο προϊόν(μια τυχαία τυφλή απάντηση); Μια τυχαία τυφλή δύναμη έσπρωξε τα δάκτυλά σου στο πληκτρολογίο και πατήθηκαν τυχαία κάποια πλήκτρα;

Το γεγονός ότι αμφισβητείς τον Θεό σημαίνει ότι παραδέχεσαι την ελεύθερη βούληση, πράγμα που σημαίνει ότι αντιφάσκεις ξανά με τις πεποιθήσεις σου. Έπειτα το γεγονός ότι τον αμφισβητείς δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, σημαίνει ότι ΕΣΥ λες/πιστεύεις πως δεν υπάρχει.

Ο συλλογισμός μου ότι η δυνατότητα του σκέφτεσαι σημαίνει πως υπάρχει Θεός είναι σωστή. Γιατί έχω προσωπική νοημοσύνη και δυνατότητα συλλογισμού, πράγματα που δεν παράγονται από μια τυφλή αιτία/δύναμη. Διαφορετικά θα ήμουν ένα τυφλό προϊόν χωρίς βούληση, όπως πιστεύουν και οι άθεοι για τον εαυτό τους. Έπειτα χάρη στην νοημοσύνη και τον συλλογισμό μου, βλέπω τα έργα της Νοημοσύνης(συμπαντικοί νόμοι, γενετικός κώδικας κτλ).

Ναι, είμαι από την αρχή σίγουρος για τις γενικές μου θέσεις και καθώς μελετώ κάτι περισσότερο φθάνω σε καλύτερη κατανόηση. Όπως και εσύ είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει Θεός.

Τα υπόλοιπα που λες είναι κουραστικό και μάταιο να τα αναλύσω. Μόνο ένα πράγμα αξίζει να αναφερθεί. Λες ότι εφηύρα τον Θεό για να εξηγήσω αυτό που δεν έχει βρει ακόμα η επιστήμη. Ποιο είναι αυτό; Μήπως ότι δεν έχω ελεύθερη βούληση και ότι είμαι ένα τυφλό προϊόν της τυφλής τύχης, χωρίς σκοπό και νόημα; Ή μήπως ότι οι σκέψεις μου είναι υλικές;

Όπως βλέπω δεν έχεις καταλάβει την ουσία του αθεϊσμού. Πως γίνεται να αρνείστε την ελεύθερη βούληση και να λέτε ότι εμείς οι χριστιανοί είμαστε ρομποτάκια, (τα οποία περιμένουν άλλον να τους καθορίσει το νόημα της ζωής), την ίδια στιγμή που δέχεστε ότι δεν χρειάστηκε νοημοσύνη για την δημιουργία του κόσμου και ότι όλα είναι ένας τυφλός χείμαρρος τυφλής αιτίας και αποτελέσματος, χωρίς βούληση και νόημα;

Χεχε

Οπως βλεπω εχεις παρεξηγησει καποια πραγματα. Πρωτα απ' ολα αναφερεσαι σε καποια επιθεση εναντιων των χριστιανων. Και μαλιστα απο καποια "αδερφια" μου. Να ξεκαθαρισουμε κατι. Απο την ωρα που μπηκα σε αυτο το φορουμ δεν ενθαρρυνα καμια επιθεση κατα οποιασδηποτε πλευρας. Προσπαθω επισης να παραμεινω οσο πιο αντικειμενικος μπορω. Και μου λες για "αδερφια"? Τι γνωριζεις για αυτους και εμενα? Ή τι σε κανει τοσο βεβαιο οτι οι πεποιθησεις μου ειναι οι ιδιες με εναν αλλο που δηλωνει αθεο (παρολο που ποτε δεν ανεφερα στο φορουμ οτι ειμαι αθεος, φανταζομαι οτι κατι τετοιο βγαινει επειδη παλευω να κερδιζω τα δικαιωματα μου στην σκεψη και την ελευθερη βουληση!).

Οπως και να εχει, για να σβησω εστω και τυχον μικρες αμφιβολιες που μπορει να σου εμειναν, ναι πιστευα οτι ημουν αθεος. Μεχρι που μπηκα στο φορουμ και ειδα οτι ξαφνικα για να θεωρειται κανεις κατι υπαρχουν χιλιες δυο προϋποθεσεις και βασεις που εχουν θεσει οι πολυαγαπημενες μας φιλοσοφιες. Μεχρι πριν λιγες μερες ηξερα οτι ειμαι οκ στην ζωη μου και εχω καταφερει να την ανασχεδιασω χωρις καποιο θεο, με αποτελεσμα καποιος να με θεωρουσε αθεο. Ξαφνικα εμαθα οτι δεν γινεται αυτο γιατι ακομα σκευτομαι και αναζητω, κατι που μονο ο θεος δινει τετοια δωρα.

Ξερεις κατι ομως? Δεν με απασχολουσε και ποτε πως μπορει να αποκαλειται αυτο που πιστευω, αν ειναι θρησκεια ή οχι και αλλες τετοιες ετικετες. Αλλα οχι κιολας να γενικοποιεις ετσι χωρις να γνωριζεις καθε ατομο ξεχωριστα.

Και τωρα στο θεμα. Το οτι τοσα ατομα αντεδρασαν μην σε κανει απαραιτητα να σκεφτεσαι τι φανατισμενοι ειμαστε, αλλα μηπως οντως εχεις καπου αδικο ή εστω αφηνεις κενα. Οπως πχ. εκτιμω το οτι κανεις μια αποπειρα να εξηγησεις το "αθεος=οχι ελευθερη βουληση". Αλλα ακομα ετσι παραμενει. Μια ισοτητα χωρις επειχειρηματα ωστε απο την μια μερια της να καταληγεις λογικα και ομαλα στη δευτερη. Για καποιο λογο εχεις αλυτα δεμενα τα τυφλα γεγονοτα με την ελλειψη ελ. βουλησης. Αυτο που με οθησε επισης να απαντησω ειναι αμυνα (αυτη τη φορα, πριν ηταν για κουβεντα). Επισης κατι το οποιο μπορεις πιστευω να εχεις και σαν αθεος.

Τελος παντων φοβαμαι οτι η κουβεντα δεν θα βγαλει ευκολα καπου και ειναι αληθεια οτι κι εγω δεν θελω να κουραζω ή να δειχνω απελπισμενος να περασω τις ιδεες μου.

Το συμπερασμα μου πανω στα ποστ που εκανες τελευταια ειναι οτι στερεις αρκετα ευκολα απο τους αλλους δικαιωματα μονο και μονο γιατι εχεις την ψευδεστηση οτι οι πεποιθησεις του καθενος στο θεμα του θεου καθοριζουν και τον ιδιο. Η ελλειψη λογικης συνεχειας μεταξυ αθεϊσμου και μη ελευθερης βουλησης ειναι ακομα εκει που την αφησες. Επισης λες οτι ολα αυτα δεν τα κανεις εσυ αλλα η πιστη μας. Μπααα

Ειναι καπως εξαναγκαστικο, ή αν επιτρεπεις, χαρακτηριστικο ενος μη ελευθερου κοσμου να πιστευεις οτι δικαιωματα στην σκεψη και την αναζητηση εχουν μονο οσοι πιστευουν στο θεο. Τοτε ποιος ο λογος να αναζητουν? Οριστε η απαντηση σε ολα. Ο θεος σου ειναι απαντηση σε καθε ερωτημα σου. Για να μην αναφερω οτι αν εμενε η κριτικη σκεψη και η αναζητηση μονο σε πιστους ανα τον κοσμο θα ειμασταν πολυ διαφορετικα και ισων να μην ειχαμε ποτε τεχνολογικες ευκολιες σημερα και τις γνωσεις που εχουμε. Ας μην ξεχναμε πως αντιμετωπιζονταν οι επιστημονες (ακομα και οι φιλοσοφοι) ανα τις εποχες απο τους πιστους.

*Καποια ψαχμενη αναχρονιστικη φραση που δεν ακολουθω καν* :(