- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και το πιο σημαντικό από όλα.
ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, γιατί απλά ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΠΛΟ
Όταν όλοι οι Έλληνες ετοιμάζονταν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή, τους θυμάμαι να ψάχνουν τρόπο διαφυγής στο εξωτερικό(μιλάω για αυτούς που ξέρω)
quote:
Ε, λογικό δεν είναι κάποιος που πιστεύει ότι ο Θεός έφτιαξε από χώμα τον Αδάμ και την Εύα, να συμπεραίνει ότι δεν είχαν και αφαλό? Αφού δεν γεννήθηκαν από μητέρα. Δεν μου φαίνεται περίεργο αυτό.
Εχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είπα ότι το συμπέρασμά τους είναι λάθος. Από το "βάθος" της σκέψης τους εντυπωσιάστηκα. Σε τί ακριβώς μπορεί να φανεί χρήσιμη μια τέτοια γνώση; Έτσι "αποδεικνύουν" πως κατέχουν καλύτερα την Α.Γραφή;
Οι πρωτεργάτες διέκριναν από νωρίς την τάση του ανθρώπου να αποδέχεται ευκολότερα αυτό που μπορεί να εξηγήσει λογικά, παρά αυτό που μένει στο πεδίο του μυστηρίου. Ακόμα περισσότερο δε, διαπίστωσαν ότι αν καταφέρουν να "εξηγήσουν" τις απόψεις τους σε κάποιους κι αυτοί τις ασπαστούν, ασπάζονται στη συνέχεια κι άλλα πράγματα, εξίσου εύκολα. Τελικά δηλαδή η στρατιά των χιλιαστών έιναι φερόμενη και καθοδηγούμενη από μία ηγετική ομάδα, η οποία εφαρμόζει σύγχρονες πρακτικές μάρκετινγκ για προσηλητισμό (χμ.. έτσι γράφεται?)
Αυτός είναι ο λόγος amenti που ο Αδάμ κι η Εύα δεν έχουν αφαλό, κι αυτός είναι κι ο λόγος που ο Brie Boy το βρήκε αποδεκτό. Όμως ένας από τους χειρότερους τρόπους που μπορεί να ερμηνευτεί η πίστη (οποιασδήποτε μορφής) είναι η λογική. Γιατί αν τα βάλουμε τα πράγματα στη δική μας λογική τότε θα πρέπει να απορρίψουμε τα πάντα. Κι όταν λέω τα πάντα το εννοώ. Είναι το - κατά τη δική μου άποψη- σφάλμα που υποπίπτουν οι περισσότεροι άθεοι όταν επειδή δεν μπορούν να εξηγήσουν το θείο με τη λογική απορρίπτουν το θείο (καθώς η λογική δεν απορρίπτεται!)
Σε σχέση με το αρχικό ερώτημα. Οι διαφορές βρίσκονται σε αρκετά σημεία, τα σημαντικότερα των οποίων ήδη αναφέρθηκαν. Όμως, δεδομένου ότι δεν θεωρούν τον Χριστό ως μέρος του Θεού, προχωρούν σε διάφορες στρεβλώσεις των ευαγγελιών και των γραφών εφαρμόζωντας μία πάγια πρακτική (που ομολογουμένως έχω δει και στο φόρουμ πολύ τακτικά). Η πρακτική αυτή σχετίζεται με την απομώνωση τμημάτων της γραφής και την εξαγωγή συμπερασμάτων από αυτά, λες κι είναι ολόκληρη η Βίβλος. Θέλω να πω δηλαδή, ότι τις περισσότερες φορές στέκονται ενώπιων ενός σημείου και ερμηνεύουν τα πάντα από αυτή την οπτική. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το "ου φάγεις το αίμα του ..." που αποτελεί το έρισμα για την αποφυγή της μετάγγισης. "Μα το λέει το ευαγγέλιο!" Κανείς τους δεν πρόσεξε ότι πριν αναφέρεται σε μάχες και ότι ο τελίτσες (δεν θυμάμαι τ'όνομά του) είναι ο ηττημένος εχθρός.
ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΚΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΔΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΑΣ (ΓΑΜΟΣ, ΒΑΠΤΙΣΗ)ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ(ΕΜΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΝΗΛΛΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ) ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.
Η 6ΜΗΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΓΩ ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΩΣΤΟΣΟ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΩ (ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ)ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΙ.
ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.
ΚΔΠ?
25 ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝΑ ΜΑΡΤΥΡΑΣ.
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
--------------
ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΠΟΛΛΑ
ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑ.
ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥ.
ΛΑΤΡΕΙΑ ΑΓΙΩΝ.
ΛΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ - ΓΙΑΧΒΕ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΥΙΟ - ΙΗΣΟΥ , ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΝ.
ΕΧΟΥΝΕ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
[ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΜΑ ΦΥΓΕΙΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ]
ΑΠΕΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΑΓΝΩΣΤΟ.
ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΤΣΙΓΑΡΑ.
ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ.
ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
----------------
ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ - ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΛΕΥΚΟ.
ΣΤΡΕΒΛΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ - ΛΑΘΗ
---------------------------
ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ [ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ], ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ.
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΓΗΣ , ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ.[ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ
ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ.]
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙ 144.000 ΑΓΙΟΙ
ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΝΩ Η ΒΙΒΛΟΣ ΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΓΗ.
ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΩΖΕΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΙΑΣΙ
ΜΑΡΤΥΡΑΣ. Η ΒΙΒΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΗ ΠΑΣ ΟΣΤΙΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗ ΤΟ
ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.
MELETHTHS
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ" ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΧΩΒΑ :)
I am no human now
because I choose to know..
macedon
Ο λόγος είναι πως όταν εμφανίσθηκαν προέβλεπαν την δευτέρα παρουσία στο 1000 μ.Χ.
Έτσι και ονομάστηκαν ''χιλιαστἐς''.
Δεν τους ''έκατσε'' όμως η ημερομηνία και απο τότε προβλέπουν διαρκως σε μερικά χρόνια πως θα ... δικαιωθούν.
Ελπίζω η πληροφόρηση που έχω γι αυτούς να μην είναι λανθασμένη, γιατί μου κάνει εντύπωση το οτι δεν έγραψε κάποιος άλλος αυτά.