- Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Dying_Incubus
Ωραία!!!
Μπορούμε να κάνουμε ένα γκάλοπ για το αν οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι ήταν αρχαίοι Έλληνες ή αν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι...
Φίλε Dying_Incubus , η δημοσίευση από μέρους μου της συγκεκριμένης σελίδας από την εφημερίδα , δεν είχε σαν σκοπό να θίξη τον Χριστιανισμό σαν θρησκεία , αλλά τους Φαρισαίους που στρουθοκαμηλίζουν διατεινόμενοι ότι στους κόλπους του είναι όλα ηθικά και θεάρεστα , καθώς και αυτούς τους επίορκους ρασοφόρους που ενώ έδωσαν όρκο εγκράτειας και αγνότητας επιδίδονται σε σεξουαλικά όργια και μάλιστα στους υποτιθέμενους άγιους τόπους της Ορθοδοξίας .
Και η απορία μου παραμένει , αφού οι εν λόγω ρασοφόροι δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν τα πάθη τους γιατί πήγαν να μονάσουν και δεν πήγαιναν στην "Συγγρού" ;
Και ακόμα ένα ερώτημα , γιατί η ιεραρχία δεν φροντίζει για την κάθαρση στους κόλπους της και την αποπομπή αυτών των ατόμων που την δυσφημούν ; Μήπως γιατί αν το κάνει κινδυνεύει να μείνη χωρίς μοναχούς ;
quote:
Ψηλός
Και έχει και άλλα πολλά, αλλά λέω να σταματήσω εδώ γιατί βλέπω το Sesostris να μου λέει πως ............. είμαι εκτός θέματος
Αν νομίζεις Ψηλέ , ότι με τις φωτογραφίες που έστειλες ασφαλώς εκτός θέματος γιατί το θέμα μας δεν είναι η Αρχαία Ελλάδα , με πείραξες πλανάσαι πλάνην οικτράν .
Γιατί αν είχες παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις μου σε παλαιότερο παρόμοιο θέμα που αφορούσε τους αρχαίους Έλληνες θα έβλεπες ότι εγώ προσωπικά , ποτέ μου δεν αρνήθηκα ότι υπήρχαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις στην αρχαία Ελλάδα .
Όμως τις τοποθετούσα στη σωστή ιστορική βάση τους , και όχι όπως προσπαθούν να τις παρουσιάσουν οι διαστεβλωτές της αλήθειας για να συκοφαντήσουν την αρχαία θρησκεία η οποία είναι τελικά και ο στόχος τους .
Πάντως με εξέπληξες γιατί περίμενα μιά απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα και όχι όπως γράφει και ο φίλος Dying_Incubus , να δούμε ποιοί είχαν τους περισσότερους ομοφυλόφιλους .
quote:
Στο όνομα της "ελεύθερης" ομοφυλοφιλίας, στην τότε κοινωνία, πολλές αθώες ψυχές καταστρεφόταν.
Στην Εκκλησία του Χριστού τέτοιου είδους "ελευθερίες" είναι απαράδεκτες.
Οι διεστραμμένοι, γενικότερα, το ορθό το βλέπουν στραβό και αφού δεν μπορούν να το πολεμήσουν απευθείας, προσπαθούν να πολεμήσουν τη δύναμη που αμύνεται και προωθεί την υγιή συμπεριφορά και τα σωστά πρότυπα για την κοινωνία.
Δέν ξέρω τί εννοείς με τον όρο "ελεύθερη" ομοφυλοφιλία στην αρχαία κοινωνία. Άν λοιπόν άν ήταν ελεύθερη όπως ισχυρίζεσαι ο λόγος είναι οτι η ομοφυλοφιλία όπως την εννοείτε εσείς οι χριστιανοί με τα πισωκολλητά και τα κωλοδάχτυλα ήταν στην αρχαία Ελλάδα μιά βαριά εγκληματική πράξη αδιανόητη για τον μέσο άνθρωπο να πραγματοποιηθεί.
Αλήθεια,το ποσοστό ομοφυλοφίλων είτε αυτοί ήταν αρχαίοι Ελληνες είτε σύγχρονοι Χριστιανοί αποδεικνύει κάτι το ιδιαίτερο για το περιεχόμενο των εκάστοτε θρησκειών ή μήπως είναι απλά ένα υπερμεγενθυμένο επιχείρημα για αμοιβαίες συκοφαντίες???
Impious Varmint
quote:
Sesostris
Και η απορία μου παραμένει , αφού οι εν λόγω ρασοφόροι δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν τα πάθη τους γιατί πήγαν να μονάσουν και δεν πήγαιναν στην "Συγγρού" ;
Τι λες τώρα ρε φίλε ; πλάκα μας κάνεις ; θέλεις να ισχύσει ο δακτύλιος και την νύχτα ;
Καλά είναι εκεί που είναι μαζεμένοι.
Στράτος

quote:
Μια γενική ερώτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο:
Αλήθεια,το ποσοστό ομοφυλοφίλων είτε αυτοί ήταν αρχαίοι Ελληνες είτε σύγχρονοι Χριστιανοί αποδεικνύει κάτι το ιδιαίτερο για το περιεχόμενο των εκάστοτε θρησκειών ή μήπως είναι απλά ένα υπερμεγενθυμένο επιχείρημα για αμοιβαίες συκοφαντίες???
Tίποτα το ιδιαίτερο δέν αποδεικνύει είναι πασίγνωστο οτι το ποσοστό των ομοφυλόφιλων είναι πάντοτε ίδιο ανεξάρτητα θρησκείας και κοινωνίας. Όπως πολύ σωστά έγραψες είναι απλά ένα υπερμεγενθυμένο επιχείρημα για αμοιβαίες συκοφαντίες συγκεκριμένα απο την χριστιανική πλευρά, που έχει την ψευδαίσθηση οτι είναι τάχα το ισχυρότερο ατού της.
Θα ήθελα απλά να κάνω μερικες επισημάνσεις σχετικά με τις φωτογραφίες που παρέθεσες και κυρίως αυτών που αφορούν σε σκηνες "παιδεραστείας".
Οι συγκεκριμένες αναπαραστάσεις με ενήλικους να πιάνουν τα γεννητικά όργανα εφήβων δεν ήταν καθόλου κατακριτέα συμπεριφορά στην αρχαία Ελλάδα. Κατ'αρχήν είναι φαινόμενο που λάμβανε χώρα κυρίως στην Αθήνα,ξεκινάει από την Αρχαϊκή εποχή και αφορούσε ως επί το πλείστον τις πλούσιες αριστοκρατικές τάξεις. Αλλωστε οι απλοί πολίτες των κατώτερων τάξεων που εργάζονταν σκληρότερα δεν είχαν το χρόνο να ξοδεύουν πολλές ώρες στο γυμναστήριο όπου γινόταν η διεκδίκηση του έφηβου "ερωμένου" από τον ενήλικο "εραστή" (με προσφορά διάφορων δελεαστικών δώρων).
Ωστόσο, ο σκοπός της συγκεκριμένης πρακτικης ήταν η επίτευξη μιας ισόβιας φιλίας και όχι η διεξαγωγή ατέρμονων σεξουαλικών οργίων όπως θα υπέθετε ένας άσχετος. Οι δύο συμμετέχοντες στη σχέση είχαν συγκεκριμένο ρόλο. Ο "εραστής" ήταν υπέυθυνος για τη διαπαιδαγώγηση του εφήβου πάνω σε θέματα ηθικής, πνευματικης καλλιέργειας και σωματικής ομορφιάς. Από την άλλη ο "ερωμένος" ως "ανταπόδωση" προσέφερε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του στον ενήλικο "εραστή" και η σχέση μπορούσε να φτάσει μέχρι το σημείο που έδειξες στην φωτογραφία. Δηλαδή μέχρι το πιάσιμο και χάιδεμα των γεννητικών οργάνων, ενώ αποδεκτές ήταν και οι αγκαλιές μεταξύ τους. Μέχρι εκεί ήταν το αποδεκτό.
Κατακριτέα και υποτιμητική ήταν η σεξουαλική επαφή δια του πρωκτού και αυτό διαφαίνεται και από αρχαίους συγγραφείς (π.χ.βλέπε τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό "ευρύπρωκτος" σε κείμενα του Αριστοφάνη) και από την τέχνη της εποχής. Υπάρχει π.χ. αρχαίο αγγείο που δείχνει ένα Ελληνα γυμνό να κρατάει το ερεθισμένο γεννητικό του όργανο και να κυνηγάει από πισω έναν Πέρση (δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το βρω ακόμα, αλλά σας υπόσχομαι ότι κάπου το έχω και θα το βάλλω), το οποίο ουσιαστικά σατιρίζει την ήττα των Περσών από τους Ελληνες αλλά ταυτόχρονα δείχνει την κοινωνική απόρριψη αυτού του είδους ερωτικής επαφής μεταξύ δύο ανδρών.
Το λάθος που κάνεις φίλε Ψηλέ είναι ότι αξιολογείς το συγκεκριμένο αρχαίο έθιμο με βάση τα σημερινά ηθικοκοινωνικά κριτήρια και πρότυπα με αποτέλσμα το συμπέρασμά σου να είναι κάπως παροδηγητικό. Για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής ήταν ένα φυσιολογικό κοινωνικό φαινόμενο. Οπως ακριβώς ήταν νορμάλ για τους Φαραώ να καταφεύγουν σε αιμομιξίες με τις αδερφές και τις κόρες τους ώστε να διατηρηθεί το βασιλικό αίμα "καθαρό" ή για τους Αζτέκους να καταφεύγουν σε σωρεία ανθρωποθυσιών για να εξευμενίσουν τις εκάστοτε θεότητες του πάνθέου τους.
Ισως προσθέσω περισσότερα κάποια άλλη στιγμή.

quote:
Agnostic
Το λάθος που κάνεις φίλε Ψηλέ είναι ότι αξιολογείς το συγκεκριμένο αρχαίο έθιμο με βάση τα σημερινά ηθικοκοινωνικά κριτήρια και πρότυπα με αποτέλσμα το συμπέρασμά σου να είναι κάπως παροδηγητικό. Για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής ήταν ένα φυσιολογικό κοινωνικό φαινόμενο. Οπως ακριβώς ήταν νορμάλ για τους Φαραώ να καταφεύγουν σε αιμομιξίες με τις αδερφές και τις κόρες τους ώστε να διατηρηθεί το βασιλικό αίμα "καθαρό" ή για τους Αζτέκους να καταφεύγουν σε σωρεία ανθρωποθυσιών για να εξευμενίσουν τις εκάστοτε θεότητες του πάνθέου τους.
Πράγματι φίλε Agnostic , έτσι έχουν τα πράγματα και όχι όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν ορισμένοι από άγνοια , ή από σκοπιμότητα .
Μία λεπτομερής ανάλυση του φαινομένου αυτού , από τον καθηγητή και ακαδημαϊκό Ιωάννη Συκουτρή , υπάρχει στό "Πλάτωνος Συμπόσιον" των εκδόσεων της Ελληνικής Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών .
Αλλά όπως προείπαμε το θέμα μας δεν είναι για την Αρχαία Ελλάδα .
Υπάρχει παλαιότερο θέμα με αυτό το περιεχόμενο , και όποιος επιθυμεί μπορεί να το επανενεργοποιήση .
quote:
Οι συγκεκριμένες αναπαραστάσεις με ενήλικους να πιάνουν τα γεννητικά όργανα εφήβων δεν ήταν καθόλου κατακριτέα συμπεριφορά στην αρχαία Ελλάδα. Κατ'αρχήν είναι φαινόμενο που λάμβανε χώρα κυρίως στην Αθήνα,ξεκινάει από την Αρχαϊκή εποχή και αφορούσε ως επί το πλείστον τις πλούσιες αριστοκρατικές τάξεις. Αλλωστε οι απλοί πολίτες των κατώτερων τάξεων που εργάζονταν σκληρότερα δεν είχαν το χρόνο να ξοδεύουν πολλές ώρες στο γυμναστήριο όπου γινόταν η διεκδίκηση του έφηβου "ερωμένου" από τον ενήλικο "εραστή" (με προσφορά διάφορων δελεαστικών δώρων).
Δηλαδή πήγαινε το παιδάκι να κάνει γυμναστική και του έπιαναν τα γερόντια το πιπί του.
Και καλά που παραδέχεσθε ότι ήταν ερωτική πράξη και όχι τόσο αθώα.
Αν σήμερα έστελνα το γιό μου στο γυμναστήριο και του έπιαναν το πιπί για οποιοδήποτε λόγο, φυσικά και θα παρέμβαινε εισαγγελέας και θα οδηγούσε τα γεροχσούφταλα στη στενή.
Μόνο ένας φτωχός στας φρένας δεν καταλαβαίνει ότι στην ανωμαλία δεν υπάρχει ιεράρχιση μεταξύ πιπί και ποπού, γέρου και νέου.
Απλά γιατί η ιεράρχιση είναι ανώμαλη στην ανωμαλία.
Ο Σωκράτης πάντως διαφωνούσε με αυτές τις καταστάσεις στα αρχαία γυμναστήρια.
Για βάλτε στη θέση, εκείνων των νεαρών, τους γιους σας, να τους χουφτώνει ο κάθε τυχάρπαστος τρελοφιλόσοφος, και ύστερα τα βάζουμε τα πράγματα στο τραπέζι για να δούμε πόσο ανεκτικοί θα ήσασταν στην ιδέα και μόνο.
Όχι βρε παιδιά να προσπαθείτε να εξωραΐσετε και την παιδεραστία!!!!
Όποιες διαφορές και να έχετε με το Χριστιανισμό, φανείτε λίγο ειλικρινείς.
Το ποιος προσπαθεί να παρουσιάσει και τι, φαίνεται από τον τίτλο του παρόντος θέματος Sesostris.
Ε όχι «να μας χρωστάς και να μας ζητάς και το γάιδαρο κι από πάνω»!!!
Dying, δεν το άνοιξε Χριστιανός αυτό το θέμα, μην είσαι άδικος.
Η σχέση δεν είναι αμφίδρομη και το γνωρίζεις πολύ καλά.
Δες πόσοι και πώς χλευάζουν κατά των μοναχών. Δες το τσουβάλιασμα που πέφτει και ύστερα να μου μιλήσεις εσύ και ο Seostris για το τι προωθείται μέσω του παρόντος θέματος.
Όπως και να έχει, όσον αφορά την αρχαιότητα, με την ταξική ανισότητα που βασίλευε, οι «λεφτάδες» και οι «ψευτοδιανοούμενοι της δεκάρας» μπορούσαν να γα... και να δέρνουν και κανένας να μην τους λέει τίποτα. Είχαν φτιάξει και ένα κατεστημένο δικαίου στα μέτρα τους, οπότε ήταν στο απυρόβλητο.

Ο Πάνος, εχει πεί πολλά εδω πέρα και για ότι έχει πεί υπάρχουν αποδήξεις.
Θεωρώ οτι είσαι αρκετά έξυπνος για να απορίψεις τα λεγόμενα του χωρίς να σκεφτείς πρώτα,όπως έκαναν και οι σκεπτικιστές-μηδενιστές.
quote:
Προσωπικά είμαι σίγουρος οτι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει,υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί απο καρκίνο,απλά επειδή το πίστευαν,οραματίζονταν οτι είναι καλά κτλπ.
ok. Αφού είσαι σίγουρος ... ok.
quote:
Θεωρώ οτι είσαι αρκετά έξυπνος για να απορίψεις τα λεγόμενα του χωρίς να σκεφτείς πρώτα,όπως έκαναν και οι σκεπτικιστές-μηδενιστές.
Όταν βρω χρόνο, θα το διαβάσω. Θέλω όμως να σου πω πως αυτήν την στιγμή υπάρχει στο internet μια ιστοσελίδα στην οποία κάποιοι τύποι ισχυρίζονται πως μπορούν να κάνουν μεταμόσχευση εγκεφάλου!
Edited by - zip on 15/07/2009 20:04:50
Πως θα δούμε εμείς που κρύβεται η γνώση ? [ κοιτάζοντας βαθιά μέσα σου, έτσι νομίζω πως γίνεται ]
Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι αυτό που λες για το σχολείο της ζωής ίσως είναι σωστό όμως πως μπορεί να ξέρει κανείς που διδάσκει αυτή τη στιγμή και το σημαντικότερο , τι ακριβώς διδάσκει ! [ αν είναι συνειδητός σε ότι κάνει, θα το ξέρει ]
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα ! Δεν είμαστε συνειδητοί !Ούτε και ξέρουμε πως να γίνουμε ! Για αυτό ειμαστε εδώ !
Πέραν της συμβουλής κοίταξε βαθιά μέσα σου εγώ θα προτιμούσα ένα πιο ορατό μονοπάτι , έτσι για να έχω γενικά μία αίσθηση του που πηγαίνω ποιος είμαι κλπ
Και όσο για την Άγνοια η οποία είναι δήθεν ευδαιμονία θα την αντάλλασσα ευχαρίστως με ευτυχία , αγάπη και δύναμη !
quote:
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα ! Δεν είμαστε συνειδητοί !Ούτε και ξέρουμε πως να γίνουμε ! Για αυτό ειμαστε εδώ ! [ με το να διαβάζεις ένα κείμενο στο internet, δεν νομίζω πως μπορείς να αποκτήσεις συνειδητότητα ]
Πέραν της συμβουλής κοίταξε βαθιά μέσα σου εγώ θα προτιμούσα ένα πιο ορατό μονοπάτι , έτσι για να έχω γενικά μία αίσθηση του που πηγαίνω ποιος είμαι κλπ [ εγώ νομίζω πως το μονοπάτι είναι ορατό ]Και όσο για την Άγνοια η οποία είναι δήθεν ευδαιμονία θα την αντάλλασσα ευχαρίστως με ευτυχία , αγάπη και δύναμη ! [ η Άγνοια, ορισμένες φορές, μερικές φορές είναι ευδαιμονία, όχι πάντα, ορισμένες φορές ]
quote:
alex22Πίστεψέ με άν το διαβάσεις με σοβαρότητα δέν θα χάσεις,είναι πολύ σημαντικά.
Έφτασα μέχρι την 6η σελίδα του θέματος που μου είπες. Δεν νομίζω να συνεχίσω να το διαβάζω.
quote:
Πες μου ΕΝΑ και θα σου αποδείξω πως δεν είναι.
Και ποιό θα είναι; Αυτό που θα πείς εσύ; Κι εγώ θα σου αποδείξω πως δεν είναι. Και καποιος άλλος θα αποδείξει οτι αυτό που λέω εγώ δεν είναι. Και τι νόημα έχει όλο αυτό;
Και με πιο σκεπτικό χρησιμοποιείς τη λέξη 'απόδειξη' από τη στιγμή που εσύ λές ότι όλα αυτά είναι αντιλήψεις μέσα απο προσωπικές εμπειρίες... αν η "θεωρία" σου δεν ταιριάζει με τη "θεωρία" κάποιου άλλου δεν είναι κακό!
Αυτές οι θεωρίες θα εξελίσσονται μαζί τους ανθρώπους. Όταν θα γίνουν τεκμηριωμένη Γνώση δεν θα υπάρχει λόγος για να διαφωνούν οι άνθρωποι!! ![]()