- Το σύμπαν μας είναι ένας εικονικός κόσμος - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Η επιστήμη προϋποθέτει σαφήνεια!
Δεν είσαι σαφής και πλατειάζεις!
Μας ρίχνεις ένα σεντόνι που δεν λέει τίποτα και δεν προωθεί την συζήτηση.
Μιλάς για επιστημονικά πειράματα και δεν δίνεις μαθηματικούς τύπους.
Μιλάς για αεικίνητα! Υπονοείς ότι υπάρχουν αεικίνητα και παραγωγή ενέργειας απο το μηδέν! Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
Δεν γίνεται να υπάρχουν αεικίνητα στο σύμπαν, ούτε απεριόριστη ενέργεια.
Μιλάς για νέους νόμους που καταρρίπτουν νόμους που πειραματικά έχουν αποδειχθεί ότι ισχύουν στις κλίμακες του κόσμου που κινούμαστε.
Αντιλαμβάνεσαι ότι σε τέτοια περίπτωση δεν κάνουν οι πρότεροι νόμοι το λάθος αλλα ο εισηγητής των νέων!
Όταν μου λές μες στα μούτρα μου ότι η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας στο σύμπαν δεν ισχύει, αποπειράσαι να διαλύσεις όλη την επιστημονική γνώση που έχουμε από την εποχή της Αναγέννησης και μετά χωρίς να παρέχεις καμία αντικατάσταση ή εναλλακτική λύση.
Τέλος για το κερασάκι στην τούρτα να σε ρωτήσω κάτι γιατί δεν κατάλαβα: Τί σχέση έχει μια συσκευή διατάραξης της ροής του χρόνου με το αν το σύμπαν μας είναι ένας εικονικός κόσμος;;;;; ![]()
quote:Τέλος για το κερασάκι στην τούρτα να σε ρωτήσω κάτι γιατί δεν κατάλαβα: Τί σχέση έχει μια συσκευή διατάραξης της ροής του χρόνου με το αν το σύμπαν μας είναι ένας εικονικός κόσμος;;;;;
Μα καημένε, δεν κατάλαβες κι εσύ; Χάκεψε το Matrix, τι άλλο;
Βάζει δυο ποτήρια δίπλα δίπλα, ρίχνει το νερό από το ένα στο άλλο και μετά διαλέγει αν θα έχουν και τα δυο νερό ή κανένα από αυτά. Ξέρεις γιατί; Έφτιαξε μηχανή που το κάνει. Έχει μόνο ένα πρόβλημα η μηχανή του. Βάζει ένα 50€ μέσα σε ένα κουτί, στο καπάκι το βγάζει και το τσεπώνει. Πάει τον οντοτικό χρόνο του κουτιού πίσω και -ω συμφορά- το 50ρικο δεν επανέρχεται. Οπότε πως θα εμφανιστεί νέο 50ρικο; Θα βγούμε στη γύρα για σπόνσορες.
Παιδεία δεν είναι τα πτυχία μας, αλλά η αισθητική μας (Αντρέ Μπρετόν)
quote:
Μάλιστα. Αργά ή γρήγορα θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Ο ρόλος του highlander φαίνεται πως πέφτει σε μένα τελικά, οπότε θα βγάλω το Κατάνα από τη θήκη και η συνέχεια γνωστή, για όσους γνωρίζουν.Αγαπητέ κ. Εφευρέτα. Τώρα πρέπει να σου εκμυστηρευτώ κι εγώ ορισμένα πράγματα. Οι άλλοι τα ξέρουν εδώ, οπότε θα το κάνω δημόσια. Είμαι και εγώ ερευνητής. Τι έρευνα κάνω; Ξεσκεπάζω τους απατεώνες του μεταφυσικού. Ποιοι είναι αυτοί θα μου πεις; Και ποιοι δεν είναι. Οι 99% απατεώνες είναι. Κατά βάθος ψάχνουμε το 1% για να συνεννοηθούμε. Απλά εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο. Πάμε παρακάτω.
Τώρα όλα αυτά που γράφεις από εδώ και πέρα, δεν πρόκειται να τα διαβάσω. Γιατί είναι ολα μλκίες. Ιστορίες για αγρίους που έχεις βγάλει μέσα από το κεφάλι σου, κακοφτιαγμένες και κακογραμμένες. Ούτε ένα εφηβικό διήγημα επιστημονικής φαντασίας δεν μπορείς να γράψεις βρε καημένε; Έχεις ανακατέψει ότι μάζεψες από δω και από κει και ήρθες να μας φλομώσεις με αυτά; Τι το πέρασες εδώ μωρέ; Ότι κυκλοφορούν τίποτα αγράμματοι με IQ ροδάκινου;
Πετάς ένα "ιδιοδύναμη". Τι είναι τούτο μωρέ που τσίμπησες, για περιέγραψε μας το. Τι κάνει μια δύναμη, ιδιοδύναμη;
Γιατί ιδιοδύναμη και όχι ετεροδύναμη; Τι είναι η ιδιοανάλυση ξέρεις; Eigenanalysis Αγγλιστί.Θα σου πω πάντως τι χρειάζεται να ξέρεις. Τη σημασία της έκφρασης con artist. Confidence artist στο Αγγλιστί είναι ο απατεώνας στο Ελληνιστί. Του κοινού ποινικού δικαίου ενίοτε. Πήγαινε να μάθεις μερικά Αγγλικά και μετά έρχεσαι για τα ρέστα. Πρόσεξε μόνο γιατί υπάρχει ένα όριο, που η πλάκα σταματάει και μετά σοβαρεύει το θέμα. Μετά αρχίζουν τα νομικά, του ποινικού δικαίου συγκεκριμένα.
Το λοιπόν κ. Εφευρέτα, καλοκαίρι είναι, βασικά την πλάκα μας κάνουμε, φιλοξενούμενος μας Ρωμαίος είσαι, οφείλουμε να σε προσέξουμε και να σου πούμε ότι όλα αυτά ήταν το καλωσόρισμα. Η συνέχεια συνήθως πέφτει βαριά και ακυρώνουν την κράτηση νωρίς. Από κριτικές πάντως στο booking.com μας έχουν μαυρίσει. Για να μην λες ότι δεν στα είπαμε.
Edited by - Heretic on 15/08/2019 22:20:05
Αν ξεσκεπάζεις τους απατεώνες ...τότε πρώτον κι καλύτερο έπρεπε να ξεσκεπασεις τον εαυτό σου heretic !
Κομπάζεις τώρα ως ο κρυφός ερευνητής αλλά αυτό που μόλις κατονομασες ότι κάνεις δεν είναι έρευνα αλλά μπατσιλικι ...κάνεις τον μπάτσο για να βρεις τον απατεώνα αλλά πάλι απεττυχες παταγωδώς !
Λυπάμαι που θα σε λυπησω αλλά δεν είμαι απατεώνας ούτε κι θα γίνω ποτέ !
Επίσης έκανες άλλο ένα λάθος !!!
Χρωστάς μια συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που προσδίδεις έτσι γιατί σου σκάσε στο κεφάλι !
Δεν σου έδωσα ποτέ ούτε το δικαίωμα ούτε την λαβή για να με κατονομασεις απατεώνα κι ότι άλλο κατεβάζει η γκλάβα σου !
Το δε χειρότερο είναι ότι λες κι απροκάλυπτα ότι δεν διαβάζεις αυτά που γράφω γιατί είναι μαλακίες !
Αν λοιπόν κοντόφθαλμε heretic δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω μην τα διαβάζεις είναι αναφθεραιτο δικαίωμα σου ως επίσης κι μην απαντάς !
Αυτές οι παπαριες για κατανες κι άλλες κατινιες είναι παιδιού 16 χρωνων κι εγώ έχω απείρως πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθώ από το να γράφω σε κάποιον καταφαντασιαν ronnin με κατανα ...
Τώρα αφού έγραψες όλα τα πικροχολα σχόλια σου κι απέδειξες ότι εν τελη εσύ ποιεις τον ρόλο του τρολ τελικά , αφού ποτέ δεν μπήκες στην διαδικασία να διαβάσεις αληθινά το ότι έγραψα παρά απλά απαντούσες με απίστευτα τρισθεορατο εγώ πάντα όμως, νομίζω ότι μόνος σου κέρδισες τον ρόλο του τρολ επάξια ! Μπράβο κι εύγε σου heretic !
Άιντε πήγαινε για κάνα μπανάκι τώρα που είναι καλοκαιράκι κι μη δίνεις άλλη σημασία άλλωστε τι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω που να μην το ξέρεις εσύ ο παντογνώστης heretic !
Χρωστάς μια συγνώμη αντρικια όπως το έκανα εγώ όταν υπερβεί τους κανόνες του φόρουμ !
Αν δεν την δώσεις τότε φίλε μου ειλικρινά δεν είσαι άξιος να ασχολουμε μαζί σου προφανώς γιατί ξέρεις τα πάντα κι φυσικά έχεις το αλάθητο του Πάπα ...μα τι λέω ο heretic έχει άλλο level αγγλιστί του αλάθητου ποιος πάπας τώρα ...
Το λοιπόν για να τελειώνουμε όμορφα κι ωραία !
Δεν ασχολείσαι άλλο με χαρακτηρισμούς !
Αν έχεις όντως τα κοτσια ακολούθησε αυτά που έδωσα κι μετά μίλησε μου ξανά !
Μέχρι τότε καλό καλοκαίρι κι σε εσένα κι όντως μετα τα πράγματα βαραίνουν μπορεί εν τέλη να μην είναι για σένα αυτή η γνώση άλλωστε δεν είναι όλα για όλους !
Κι αν ανοιγες τα ματάκια σου που πας πάντα στα τυφλά ...θα έβλεπες ότι εγραψα με κεφαλαία γράμματα ότι δεν ζήτησα ποτέ λεφτά ούτε κάτι άλλο πέραν από την έρευνα των λεγόμενων μου αλλά ...στα τυφλά εσύ ...πρόσεχε φίλε υπάρχουν πολλά εμπόδια στην ζωή κι σίγουρα κάπου θα χτυπήσεις επάνω τους αν συνεχίσεις να πηγαίνεις στην ζωή σου στα τυφλά ! Φιλική συμβουλή είναι αν δεν την θες απλά πες ότι δεν την είπα ποτέ !
Πρώτα διαβάζουμε ...μετά απαντάμε έτσι μάθαμε όλοι μας στο σχολειο εσύ κοπάνα εκείνη την ημέρα ?
Οπότε ούτε τα σχόλια περί νομικό δίκαιο ή ότι άλλο ευσταθούν γιατί δεν έχεις να μου προσαψεις τίποτα απολύτως ! Όλα μα όλα όσα λες είναι στο μυαλό σου πουθενά γραμμένα από εμένα οπότε με ποια δικαιωδοσια εμεσα μεν με απειλεις δε ...?
Φρόντισε αυτή τη φορά να τα διαβάσεις αλλιώς μην απαντήσεις δεν υπάρχει λόγος ούτως ή άλλος θα είσαι εντελώς εκτός θέματος κύριε ερευνητα των απατεώνων !
Γνωρίζεις πόλους απατεώνες που δίνουν αληθινά στοιχεία ?
Μην το συνεχίσουμε τσάμπα χαλάμε το καλοκαίρι μας άστο ! Δεν σε αφορά είναι για άλλους αυτά που γράφω ...!
Ένας τρελός εφευρέτης
quote:
Τρελοεφευρέτη στα ξαναείπα αλλα λέω να κάνω άλλη μια προσπάθεια.Η επιστήμη προϋποθέτει σαφήνεια!
Δεν είσαι σαφής και πλατειάζεις!
Μας ρίχνεις ένα σεντόνι που δεν λέει τίποτα και δεν προωθεί την συζήτηση.Μιλάς για επιστημονικά πειράματα και δεν δίνεις μαθηματικούς τύπους.
Μιλάς για αεικίνητα! Υπονοείς ότι υπάρχουν αεικίνητα και παραγωγή ενέργειας απο το μηδέν! Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
Δεν γίνεται να υπάρχουν αεικίνητα στο σύμπαν, ούτε απεριόριστη ενέργεια.
Μιλάς για νέους νόμους που καταρρίπτουν νόμους που πειραματικά έχουν αποδειχθεί ότι ισχύουν στις κλίμακες του κόσμου που κινούμαστε.
Αντιλαμβάνεσαι ότι σε τέτοια περίπτωση δεν κάνουν οι πρότεροι νόμοι το λάθος αλλα ο εισηγητής των νέων!
Όταν μου λές μες στα μούτρα μου ότι η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας στο σύμπαν δεν ισχύει, αποπειράσαι να διαλύσεις όλη την επιστημονική γνώση που έχουμε από την εποχή της Αναγέννησης και μετά χωρίς να παρέχεις καμία αντικατάσταση ή εναλλακτική λύση.Τέλος για το κερασάκι στην τούρτα να σε ρωτήσω κάτι γιατί δεν κατάλαβα: Τί σχέση έχει μια συσκευή διατάραξης της ροής του χρόνου με το αν το σύμπαν μας είναι ένας εικονικός κόσμος;;;;;
Φίλε peronospore σπεύδω να σου απαντήσω !
Σίγουρα έχεις δίκιο ότι πρέπει να με προβληματίζει όλο αυτό αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τον σκόπελο αυτον τον πέρασα πριν χρόνια όταν άρχισα να αποδεικνύω ότι όντως υπάρχει αναιτιο κι όντως μπορεί να γυρίσει οντοτικος χρόνος κάτι που δυστυχώς ακόμα δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα εργαστήριο έτσι μέσα σε λίγα λεπτά ! Προϋποθέτει να υπαρχουν συγκεκριμένες συνθήκες που να φτάσουν να ακουμπήσουν τον οντοτικό χρόνο ή το αναιτιο ! Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποδειχτεί ακόμα κι σε κάποιον δύσπιστο ! Άλλωστε έχει ξαναγίνει αρκετές φορές μια ακόμα δεν λέει κάτι !
Για αυτόν τον λόγο διευκρίνισα ότι ΔΕΝ θέλω να με πιστέψετε αλλά να ερευνήσετε αυτά που σας γράφω !
Κι τώρα ας σοβαρευτούμε !
Ξέρω ότι ακούγεται τρελό να μπορούν να καμφθούν όλοι οι νόμοι της φύσης κι ότι έτσι φαίνεται σαν να ακυρώνεται όλη η έως τώρα επιστήμη αλλά , δεν ακυρώνεται εννοείται πως όχι ! Απλά εξελίσεται κι μεγαλώνει σε στοιχεία που πλέον δεν έχουν να κάνουν με μόνο υποστατικό κόσμο μόνον αλλά κι με πολύ υποστατικό κόσμο .
Όλοι οι νόμοι που έχουν έως τώρα ανακαλυφθεί εφαρμόζουν στον μόνο υποστατικό κόσμο κι σαφώς κανείς δεν μπορεί ούτε κι πρόκειται να τους αμφισβητήσει .
Τώρα όλα αυτά που γράφω εγώ εφαρμόζουν σε πολύ υποστατικό κόσμο κι όχι σε μονό υποστατικό κόσμο που τώρα γνωρίζει ο άνθρωπος .
Όσο λοιπόν παράξενο , παράταιρο κι δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο φαίνεται το ότι γράφω δυστυχώς ισχύει ! Αυτό μπορεί κάποιος να το κατανοήσει μόνον εάν κι εφόσον το ζήσει ο ίδιος κι όχι του το αναφέρει κάποιος άλλος .
Έχοντας λοιπόν ζήσει παρά μα πάρα πολλές φορές το αναιτιο κι τον πίσω οντοτικό χρόνο τόσο εγώ όσο κι οι συνεργάτες μου όσο κι άλλα άτομα που δεν ασχολούνται με την έρευνα καθόλου δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορώ να πω ψέματα ότι το αεικίνητο όπως το ονομάζεις δεν υπάρχει ! Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να πείσει κανέναν ότι δεν ισχύουν αυτά όταν ο ίδιος το έχει ζήσει κι το έχει φάει στο πετσί του στην κυριολεξία !
Τώρα ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται κάπως όμως πως θα μπορούσες να δείξεις κάτι που εσύ βίωσες κι άλλοι μαζί σου επίσης βίωσαν όμως σε αυτόν που το λες δεν το έχει βιώσει ακόμα ?
Ο μόνος τρόπος είναι να του δείξεις από πριν το βιώσει την όψη πως θα μοιάζει αυτού που θα βιώσει για να είναι γνώστης αυτής κι να μπορεί να την δεχτεί κι να την μετρήσει όταν φτάσει στο σημείο να την βιώσει .
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος τουλάχιστον τώρα αυτήν τη στιγμή !
Ο επόμενος είναι ο καθαρά πρακτικός τρόπος όπου θα υπάρχει κάτι ..ότι ένα πχ gadget που να μπορείς να δείξεις στον συνομιλητή κι ενδιαφερόμενο ότι αυτό που λες ισχύει !
Ακόμα τέτοιο gadget για τον οντοτικό χρόνο δυστυχώς δεν υπάρχει !
Αυτό που υπάρχει είναι κάτι που κάνει ένα είδος κλησης σε άλλη ζωή όμοια με την δική σου σαν κινητό τηλ μόνον που τώρα ακόμα είναι τεράστιο ακόμα κι σταθερό !
Αυτό λειτουργεί καθόλα σαν κινητό τηλ όπου μπορεί κι μεταφέρει έννοιες κι αντικείμενα από αλλού σε αυτην τη ζωή ή ευθυγράμμο όπως το λέμε εμείς αλλά ακόμα δεν φέρνει κατ επιθυμία αλλά random σχεδόν ...
Μην τα μπερδεύεις λοιπόν δεν υπάρχει gadget για τον οντοτικό χρόνο ακόμα τουλάχιστον όμως ειλικρινά προσπαθώ να φτιάξω κι είμαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο !
Μηχάνημα υπάρχει για την υπαρξιακή διάσταση για κλήσεις μεταξύ ευθυγραμμων ζωής του ίδιου ατόμου εξού κι η πολύ υποστατική ζωή !
Για το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν θέλω να μιλήσω στο φόρουμ !
Τον οντοτικό χρόνο όμως κι το αναιτιο τα παρουσιάζω εντελώς δωρεάν !
Τώρα εις απάντηση του τι σχέση έχει ο οντοτικος με τον εικονικό κόσμο , έχω να απαντήσω ότι ο οντοτικος χρόνος έχει την απεριόριστη ικανότητα να επιρεαζει σε φυσική ύλη τον " εικονικό κόσμο " που όπως είπα δεν είναι ψηφιακός αλλά βιολογικός εξού κι γιατί φτάσαμε στον οντοτικό χρόνο κι στο αναιτιο σαν μηνύματα οπότε ναι έχει απόλυτη σχέση ο οντοτικος χρόνος με τον εικονικό κόσμο φίλε peronospore !
Τώρα μπορεί να μην μπορώ να σας τα πω με απόλυτα επιστημονικούς όρους άλλωστε ακόμα δεν έχουν κατασκευαστεί τέτοιοι όροι για τον πολύ υποστατικό κόσμο οπότε συμπαθατε με σας τα παρουσιάζω όσο καλύτερα μπορώ ειλικρινά !
Ένας τρελός εφευρέτης
Ο παραπάνω τύπος να τα πιστεύει όλα αυτά που γράφει.
ΗΚ
https://m.luben.tv/nerdcult/cultureclub/25317
Εσύ το μόνο που καταφέρνεις με τον οντοτικό χρόνο και το κινητό που κάνει κλήσεις σε άλλες διαστάσεις (τι άλλο θα ακούσουμε) είναι να μας κάνεις να γελάμε![]()
"Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."
Αβραάμ Λίλκολν
quote:
Αν κάποιος είχε πάρει μια κολα Α4 κι την είχε βαλει το 2000 σε ένα χρηματοκιβώτιο για 5 χρόνια ακριβώς άρα το 2005 ίδια μερα άνοιγε το χρηματοκιβώτιο κι έβαζε φωτιά στο χαρτί Α4 κι το έκλεινε μέχρι κι σήμερα πάλι στο χρηματοκιβώτιο τότε ο γενικός - φυσικός χρόνος θα ήταν 19 χρόνια παραμονής του χαρτιού στο χρηματοκιβώτιο ! Αν τώρα κάποιος προσπαθούσε να βρεθεί σε ημέρα ή σημείο χρόνου με γενικό χρόνο ( αν τα κατάφερνε ποτέ )... που το χαρτί δεν είχε καεί ακόμα τότε λογικά θα βρισκόταν σε μια χρονική ζώνη από το 2005 μέχρι κι το 2000 ! Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταξίδεψε στο παρελθόν !
Δεν χρειάστηκε να διαβάσω τίποτε άλλο, το παραπάνω φτάνει. Μία λέξη : Τρίχες!
Πληροφοριακά : ο χρόνος δεν είναι φυσικό μέγεθος. Φυσικά μεγέθη* είναι μόνο η δύναμη (F) - may the force be with you !!! χε,χε,χε - και το μήκος (L).
*Φυσικό μέγεθος = μέγεθος που υπάρχει στην φύση (περιβάλλον, κόσμος, σύμπαν), αυτούσιο, αυθύπαρκτο.
Ο χρόνος λοιπόν είναι ένα μη φυσικό μέγεθος που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο λόγω της ανάγκης να ερμηνευθούν μαθηματικά τα φυσικά φαινόμενα και να έχουν νόημα οι μαθηματικές εξισώσεις που περιγράφουν και αναλύουν αυτά. Στην ουσία, ο χρόνος είναι κίνηση και τον αντιλαμβανόμαστε μόνο μέσω αυτής. Είναι η μεταβολή της κινητικής ενέργειας ενός σώματος όταν σ' αυτό ασκηθεί μία δύναμη (f).
Στο παραπάνω "παράδειγμα" με το χαρτί : Η καύση του χαρτιού εξαρτάται από το είδος του χρηματοκιβωτίου και την ποσότητα του οξυγόνου που υπάρχει μέσα του, όπως επίσης και από το αν το χρηματοκιβώτιο κλείνει αεροστεγώς ή όχι. Αν μιλάμε για ένα μικρού μεγέθους χρηματοκιβώτιο, σαν αυτά που πωλούνται στα καταστήματα, τα φορητά ή σαν αυτά που τοποθετούνται σε εσοχές στους τοίχους, τότε το χαρτί πολύ απλά ΔΕΝ θα είχε καεί γιατί δεν θα επαρκούσε το οξυγόνο για να συντηρηθεί η καύση. Η φλόγα θα είχε καταναλώσει το λιγοστό οξυγόνο και θα είχε σβήσει προτού κάψει το χαρτί.
Από αυτό που λέω παραπάνω, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως σε κάθε περίπτωση τα φαινόμενα εξετάζονται με βάση το σύστημα αναφοράς τους. Το ίδιο συμβαίνει και όταν εξετάζουμε χρονικά φαινόμενα. Αν π.χ το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν σε ένα μέσο που ταξίδευε με την ταχύτητα του φωτός ή με ταχύτητα που πλησίαζε την ταχύτητα του φωτός, ο χρόνος θα λειτουργούσε εντελώς διαφορετικά και η διαφορά 2000 με 2005, δηλ. τα 5 χρόνια, δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα.
Τα υπόλοιπα που λες φίλε Ένας τρελός εφευρέτης είναι φαντασίες και ανοησίες.
Πάρε ένα χαρτί κι ένα μολύβι. Η κίνηση της γραφίδας από το ένα σημείο στο άλλο όταν σχηματίζεις μια γραμμή, αυτό είναι ο χρόνος.
quote:
Φανταστείτε ότι έχετε δύο ποτήρια ένα μπλε κι ένα κόκκινο κι στο μπλε έχει νερό όπου εσείς με απόλυτα φυσικό τρόπο ρίξετε το νερό από το μπλε στο κόκκινο ποτήρι όπου αυτό είναι πάντα το σημείο έναρξης του παραδείγματος ! Τώρα αν γυρίσει ένας πίσω οντοτικος χρόνος στο του μπλε ποτηριού αυτό που θα δείτε είναι να έχει κι το μπλε αλλά κι το κόκκινο ποτήρι νερό !
Αν γύριζε πίσω οντοτικος χρόνος στο κόκκινο ποτήρι τότε αυτό που θα βλέπατε θα ήταν κι τα δύο ποτήρια χωρίς νερό !
Αν γύριζε πίσω οντοτικος χρόνος στο νερό τότε αυτό που θα βλέπατε είναι το νερό αναίτια να φαίνεται κι πάλι στο μπλε ποτήρι σαν να μην το ρίξατε ποτέ στο κόκκινο πλιν όμως εσείς θα το θυμάστε !
quote:
seirios12a -Και τώρα ένα ερώτημα: Σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η θεωρία της μεγάλης έκρηξης ισχύει, τότε τι γίνεται? Ανατρέπονται όλα όσα ξέρουμε και πιστεύουμε μάλλον καλύτερα, για την ύπαρξη του θεού?
Μα και φυσικά όχι φίλε seirios12a .
Κάθε γεγονός έχει και μια αιτία, μια αρχική αιτία (εκτός βέβαια από την κβαντομηχανική)…
.
Να είσαι σίγουρος πως ότι και να βρεθεί από το πείραμα, αυτό που θα ειπωθεί από «κάποιους», είναι ότι αυτή η αρχική αιτία είναι πάλι ο θεός…![]()

Αγαπητέ Dr Jekyll Mr Hyde, κράτα την ψυχραιμία σου και μην παρασύρεσαι συνέχισε να προσφέρεις!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Dr Jekyll Mr Hyde :
quote:
Απλα δεν ειναι τα πραματα ετσι ιδανικα οσο σου ελεγαν μια ζωη οι γονεις σου και οι δασκαλοι.Ψαξε και λιγο μονο σου.Δε σου λεω μακρια.Σου στηριξα την αποψη μου λεγοντας σου να διαβασεις τις ορνιθες του Αριστοφανη.Αν δε γουσταρεις να διαβαζεις πηγαινε να το δεις σε θεατρικη παρασταση.
Ποιές όρνιθες του Αριστοφάνη και πράσινα άλογα ?
Το θέμα της συζήτησης μας είναι το τελετουργικό και οι συμβολισμοί μιάς θρησκείας ή η προσέγγιση του Θεού απο την αρχαία ελληνική σκέψη ?
Πιστεύεις μήπως οτι η προσέγγιση του Θείου γίνεται με θυσίες , νηστίες , και ανάμματα κεριών ?
Τι κοτσάνες γράφεις ?
Η αρχαία Ελληνικη σκέψη προσεγγίζει το θείο , μέσω της φιλοσοφίας , των μαθηματικών , της μουσικής και της αρμονίας του φυσικού κόσμου .
Κατι που κανένας άλλος πολιτισμός δεν πέτυχε ποτέ με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο .
Ανοιξε τα μάτια σου μήπως και καταλάβεις τι κοτσάνες έγραψες :
http://users.att.sch.gr/ikomninou/prosokratikoi.htm
quote:
ΚΟΨΕ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ με εκνευριζουν αφανταστα
Μην λες μπουρδες .
Δεν μίλησα Εθνικιστικά .
Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και όχι μόνο στους Ελληνες .
quote:
Μολις καταλαβα γιατι εγινες αθεος.Το μονο που εχω να σου πω ειναι αυτο που λεω παντα:"Ο εγωισμος ειναι προχειρη λυση"δεν θελω να απαντησεις σε αυτη τη προταση απλα να την ακουσεις.
Καταρχήν δεν είμαι Αθεος . Σταμάτα να γράφεις πράγματα που δεν γνωρίζεις .
Ούτε σου δίνω την άδεια να με χαρακτηρίζεις , ούτε να μου υποδεικνύεις σε τι θα απαντώ και σε τι όχι .
quote:
Οχι ηταν παντοδυναμοι.Τι νομιζεις ρε ανθρωπε? Οτι η αρχαια Ελλαδα ηταν κοινωνια θεων?? Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ ΗΤΑΝΕ.
Βεβαιως και ειχαν αδυναμια.
Νομιζεις οτι ΟΛΟΙ οι ελληνες ηταν πανσοφοι και ολοι μερα "ψαχνώντουσαν" και φιλοσοφουσαν?
Οι Ελληνες(οι Αθηναιοι συγκεκριμενα, αυτοι στους οποιους αναφερεσε) ηταν κατ'εξοχην "χαλαρος"(και αλαζονας βεβαια) λαος που του αρεσε να περναει καλα(δεν εννοω να περναει καλα με την κακη εννοια-οπως οι ρωμαιοι-απλα ηταν αρκετα καλοπερασακιδες.Εδω θα βοηθουσε και μια συγκριση Σπαρτιατων-Αθηναιων κατα τη διαρκεια του Πελοποννησιακου πολεμου για να καταλαβεις καλυτερα).
Είσαι εκτός θέματος .
Δεν συζητάμε εδώ αν η κοινωνία στην αρχαιότητα ήταν τέλεια.
Ασφαλώς και δεν ήταν .
Συζητάμε ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
ΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ?
quote:
Αποδεξου του φιλε. Ακομα και αν η παντοδυναμια δεν ειναι σχετικη, τα λογια ειναι. Και αλλωστε γιατι πιστευεις οτι ολοι αντιλαμβανονται την παντοδυναμια οπως εσυ?
Επισης πολυ συχνα το ευαγγελιο λέει πραγματα σχετικα, τα οποια επιδεχονται διαφορες ερμηνιες, αλλα δεν δινει διευκρινισεις.
Για τους ανθρωπους εκεινης της εποχης παντοδυναμος ηταν αυτος που πχ φερνει τη βροχη, φροντιζει να υπαρχει τιμωρια-δικαιωσινη, φερνει καλη σοδια κλπ.
ΕΣΥ, ο ανθρωπος του 2008, εχεις τη μορφωση, τη διαθεση και το χρονο να φιλοσοφισεις την παντοδυναμια.Οχι το πληθος των ανθρωπων τις εποχης εκεινης που προσπαθουσαν να μη παιθανουν της πεινας.
ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ = ΠΑΝΤΑ + ΔΥΝΑΜΗ = ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .
Ολοι αντιλαμβάνονται την παντοδυναμία έτσι .
Μόνο εσύ την αντιλαμβάνεσαι Γιουβέτσι .
Απο τα γραφόμενα σου πάντος εγω καταλαβαίνω οτι τελικά δεν δέχεσαι οτι ο Θεός είναι Παντοδύναμος .
Αν κάποιος άλλος φίλος καταλαβαίνει κάτι άλλο ας μας διαφωτίσει ...
quote:
Και δεν καταλαβαινω γιατι ολοι ρωτατε την ερωτηση:μπορει ο θεος να φτιαξει μια πετρα τοσο βαρια που να μη μπορει να τη σηκωση?
ΟΠΟΙΟΣ ρωταει αυτη την ερωτησει ειναι προκατειλημμενος ενατια στην παντοδυναμια του θεου(και κατα στο 99,9% των περιπτωσεων και στην υπαρξη του θεου γενικα)γιατι η απαντηση σε αυτη την ερωτηση ειναι πραγματικα για παιδια.
Και δεν δεχομαι καμια αμφισβητιση σε αυτο γιατι φαινεται απ την γελοιοτητα της απαντησης.Η απαντηση(2η φορα τη λεω για οσους "δεν προσεχαν")ειναι:Ναι μπορει.Φτιαχνει μια τεραστια πετρα και μετα γινεται ανθρωπος(αρα δεν μπορει να την σηκωση γιατι τον περιοριζει η δυναμη του ανθρωπινου σωματος)
Τοσο γελοια απαντηση!Μη σας πω οτι μου πηρε... και 2λεπτα για να την απαντησω!
Η απάντηση είναι όντως γελοία οχι ομως με την έννοια της ευκολίας ...
Ο Θεός φτιάχνει την πέτρα και μετά γίνεται άνθρωπος (!) (Φαίνεται ήρθαν οι απόκριες) και δεν μπορεί να την σηκώσει ...
Κι αν η πέτρα τον πλακώσει εκει που προσπαθεί , τι γίνεται ωρε παλικάρι ?
Πάπαλα ο Θεός σου ? ![]()
![]()
![]()
![]()
Σε εσένα ταιριάζει το γνωμικό :
Αν δεν σας αρέσουν τα δεδομένα ενός προβλήματος αλλάξτε τα ... δεδομένα .
Κάντε το Α , Β τον Θεό άνθρωπο , Τα βουνά πεδιαδες , και οτι άλλο σας αρέσει ...
Ετσι φίλε μου μπορώ να σου λύσω όποιο πρόβλημα θέλεις .
Η γελοιότητα πρέπει να έχει και όρια ...
Dr Jekyll Mr Hyde :
quote:
Απλα δεν ειναι τα πραματα ετσι ιδανικα οσο σου ελεγαν μια ζωη οι γονεις σου και οι δασκαλοι.Ψαξε και λιγο μονο σου.Δε σου λεω μακρια.Σου στηριξα την αποψη μου λεγοντας σου να διαβασεις τις ορνιθες του Αριστοφανη.Αν δε γουσταρεις να διαβαζεις πηγαινε να το δεις σε θεατρικη παρασταση.
Το θέμα της συζήτησης μας είναι το τελετουργικό και οι συμβολισμοί μιάς θρησκείας ή η προσέγγιση του Θεού απο την αρχαία ελληνική σκέψη ?
Πιστεύεις μήπως οτι η προσέγγιση του Θείου γίνεται με θυσίες , νηστίες , και ανάμματα κεριών ?
Τι κοτσάνες γράφεις ?
Η αρχαία Ελληνικη σκέψη προσεγγίζει το θείο , μέσω της φιλοσοφίας , των μαθηματικών , της μουσικής και της αρμονίας του φυσικού κόσμου .
Κατι που κανένας άλλος πολιτισμός δεν πέτυχε ποτέ με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο .
Ανοιξε τα μάτια σου μήπως και καταλάβεις τι κοτσάνες έγραψες :
http://users.att.sch.gr/ikomninou/prosokratikoi.htm
quote:
ΚΟΨΕ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ με εκνευριζουν αφανταστα
Μην λες μπουρδες .
Δεν μίλησα Εθνικιστικά .
Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και όχι μόνο στους Ελληνες .
quote:
Μολις καταλαβα γιατι εγινες αθεος.Το μονο που εχω να σου πω ειναι αυτο που λεω παντα:"Ο εγωισμος ειναι προχειρη λυση"δεν θελω να απαντησεις σε αυτη τη προταση απλα να την ακουσεις.
Καταρχήν δεν είμαι Αθεος . Σταμάτα να γράφεις πράγματα που δεν γνωρίζεις .
Ούτε σου δίνω την άδεια να με χαρακτηρίζεις , ούτε να μου υποδεικνύεις σε τι θα απαντώ και σε τι όχι .
quote:
Οχι ηταν παντοδυναμοι.Τι νομιζεις ρε ανθρωπε? Οτι η αρχαια Ελλαδα ηταν κοινωνια θεων?? Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ ΗΤΑΝΕ.
Βεβαιως και ειχαν αδυναμια.
Νομιζεις οτι ΟΛΟΙ οι ελληνες ηταν πανσοφοι και ολοι μερα "ψαχνώντουσαν" και φιλοσοφουσαν?
Οι Ελληνες(οι Αθηναιοι συγκεκριμενα, αυτοι στους οποιους αναφερεσε) ηταν κατ'εξοχην "χαλαρος"(και αλαζονας βεβαια) λαος που του αρεσε να περναει καλα(δεν εννοω να περναει καλα με την κακη εννοια-οπως οι ρωμαιοι-απλα ηταν αρκετα καλοπερασακιδες.Εδω θα βοηθουσε και μια συγκριση Σπαρτιατων-Αθηναιων κατα τη διαρκεια του Πελοποννησιακου πολεμου για να καταλαβεις καλυτερα).
Είσαι εκτός θέματος .
Δεν συζητάμε εδώ αν η κοινωνία στην αρχαιότητα ήταν τέλεια.
Ασφαλώς και δεν ήταν .
Συζητάμε ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
ΤΙ ΑΣΧΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ?
quote:
Αποδεξου του φιλε. Ακομα και αν η παντοδυναμια δεν ειναι σχετικη, τα λογια ειναι. Και αλλωστε γιατι πιστευεις οτι ολοι αντιλαμβανονται την παντοδυναμια οπως εσυ?
Επισης πολυ συχνα το ευαγγελιο λέει πραγματα σχετικα, τα οποια επιδεχονται διαφορες ερμηνιες, αλλα δεν δινει διευκρινισεις.
Για τους ανθρωπους εκεινης της εποχης παντοδυναμος ηταν αυτος που πχ φερνει τη βροχη, φροντιζει να υπαρχει τιμωρια-δικαιωσινη, φερνει καλη σοδια κλπ.
ΕΣΥ, ο ανθρωπος του 2008, εχεις τη μορφωση, τη διαθεση και το χρονο να φιλοσοφισεις την παντοδυναμια.Οχι το πληθος των ανθρωπων τις εποχης εκεινης που προσπαθουσαν να μη παιθανουν της πεινας.
Απο τα γραφόμενα σου πάντος εγω καταλαβαίνω οτι τελικά δεν δέχεσαι οτι ο Θεός είναι Παντοδύναμος .
quote:
Και δεν καταλαβαινω γιατι ολοι ρωτατε την ερωτηση:μπορει ο θεος να φτιαξει μια πετρα τοσο βαρια που να μη μπορει να τη σηκωση?
ΟΠΟΙΟΣ ρωταει αυτη την ερωτησει ειναι προκατειλημμενος ενατια στην παντοδυναμια του θεου(και κατα στο 99,9% των περιπτωσεων και στην υπαρξη του θεου γενικα)γιατι η απαντηση σε αυτη την ερωτηση ειναι πραγματικα για παιδια.
Και δεν δεχομαι καμια αμφισβητιση σε αυτο γιατι φαινεται απ την γελοιοτητα της απαντησης.Η απαντηση(2η φορα τη λεω για οσους "δεν προσεχαν")ειναι:Ναι μπορει.Φτιαχνει μια τεραστια πετρα και μετα γινεται ανθρωπος(αρα δεν μπορει να την σηκωση γιατι τον περιοριζει η δυναμη του ανθρωπινου σωματος)
Τοσο γελοια απαντηση!Μη σας πω οτι μου πηρε... και 2λεπτα για να την απαντησω!
Η απάντηση είναι όντως γελοία οχι ομως με την έννοια της ευκολίας ...
Ο Θεός φτιάχνει την πέτρα και μετά γίνεται άνθρωπος (!) (Φαίνεται ήρθαν οι απόκριες) και δεν μπορεί να την σηκώσει ...
Πάπαλα ο Θεός σου ? ![]()
![]()
![]()
![]()
Σε εσένα ταιριάζει το γνωμικό :
Αν δεν σας αρέσουν τα δεδομένα ενός προβλήματος αλλάξτε τα ... δεδομένα .
Κάντε το Α , Β τον Θεό άνθρωπο , Τα βουνά πεδιαδες , και οτι άλλο σας αρέσει ...
Ετσι φίλε μου μπορώ να σου λύσω όποιο πρόβλημα θέλεις .
Η γελοιότητα πρέπει να έχει και όρια ...
Απόδειξη .......... Κατά Ιωάννη κεφ.ιβ’ στοιχ.20-23<< Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνησωσιν εν τη εορτή.
Ούτοι ουν προσήλθον Φιλίππω τω από Βιθσαιδά της Γαλιλαίας, και ηρώτων αυτόν λέγοντες, κύριε, θέλομεν τον Ιησούν ιδείν . Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα, και πάλιν Ανρδρεάς και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού,ο δε Ιησούς απεκρινάτο αυτοίς λέγων, ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου .>>

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
europaios2 :
quote:
Oι αρχαίοι Έλληνες ήσαν οι πρόδρομοι του Χριστιανισμού!
Μην γραφεις κοτσάνες .
quote:
Γι αυτό και και η Ορθδοξία είναι διαποτισμένη με την αρχαία Ελληνική φιλόσοφία! αυτά τα δύο πάνε πακέτο!
Ο χριστιανισμός ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ στοιχεία της πλατωνικής φιλοσοφίας .
Ομως η Ελληνική φιλοσοφία δεν είναι μόνο ο Πλάτωνας .
Είναι Ο Ηράκλειτος , ο Αναξίμανδρος , ο Πυθαγόρας , ο Εμπεδοκλής και ο κατάλογος δεν έχει τέλος .
Ολη η φιλοσοφική και Θεολογική προσέγγιση του χριστιανισμού είναι πολύ μικρο κλάσμα της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας .
Το πακέτο δεν αντιλαμβάνομαι που το βλέπεις .
Εχει καμμία σχεση η φιλοσοφία του Ηράκλειτου ας πούμε , με τον Χριστιανισμό ?
quote:
ο δε Ιησούς απεκρινάτο αυτοίς λέγων, ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου .
Η "απόδειξη" που αναφέρεις τι ακριβώς αποδεικνύει ?
quote:
"Η απάντηση είναι όντως γελοία οχι ομως με την έννοια της ευκολίας ...
Πάπαλα ο Θεός σου ?"
ελεος και παλι ελεος.
ΜΑ ΑΝ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ!!
Λες δηλαδη:ΑΝ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΑΔΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ? Τι σοϊ υποθεση ειναι αυτη? Ειναι το ιδιο πραμα με το να λες "αν αφαιρεσουμε απο τον ανθρωπο τα ματια μετα δεν θα μπορει να βλεπει" ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ.Τι αφαιρεις απ τον θεο δυναμεις που εχει?Μπορεις να τις αφαιρεσεις? Αφου δεν μπορεις μην κανεις τετοιες υποθεσεις.
Και να τον πλακωνε η πετρα τι με αυτο?Ψυχη θεϊκη δεν θα ειχε μετα?Αλλη γελοιοτητα και αυτη.
Εσυ σε ποιο/ποιους θεο/ους πιστευεις λοιπον???
Μπορει να χω καμια απορια πανω σε αυτον...
quote:
Τι κοτσάνες γράφεις ??
ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.Ή ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ?.
quote:
Δεν μίλησα Εθνικιστικά .
Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα και όχι μόνο στους Ελληνες
Α μπα καθολου εθνικιστικα.Εγω ειμαι αυτος που γραφει "εκτος θεματος" φανταζομαι.
quote:
Γιατι, βρισια ειναι?
Αν δεν το ξερεις το "αθεος" δεν ειναι χαρακτηρισμος γιατι απλα ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.Εκφραζει ΜΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΔΟΣΑ ΤΙΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ "ΚΟΤΣΑΝΕΣ" ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ???
quote:
Σου λεω το ΠΑΝΑΠΛΟ πραμα. Οτι ακομα και αν ο θεος εχει καποιους περιορισμους, μπροστα στον ανθρωπο ειναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.Συμφωνειτε οι υπολοιποι σε αυτο?
Και ξαναλεω για 1000 φορα.ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
Απο το σάιτ που μου ειπες:
quote:
Ο 6ος και ο 5ος π.χ. αιώνας είναι εποχή σημαντικών αλλαγών στον Ελλαδικό χώρο. Αλλαγές, οι οποίες εστιάζονται τόσο στον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό τομέα, όσο και στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της εποχής. Το πέρασμα από τα παραδοσιακά αριστοκρατικά καθεστώτα στις τυραννίες και τη δημοκρατία, η οικονομική άνθηση που οφείλεται στην ανάπτυξη του εμπορίου, οι νέες ιδέες που εισβάλουν λόγω του αποικισμού αλλά και των αυξημένων – εμπορικών κατά κανόνα- επαφών με διαφορετικούς – κυρίως ανατολικούς - λαούς και πολιτισμούς, είναι ίσως κάποιες από τις αιτίες που οδηγούν στη στροφή της ελληνικής σκέψης σε δρόμους διαφορετικούς, από τους μέχρι τότε καθιερωμένους. Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζεται έντονα στον τομέα της φιλοσοφίας, η οποία θα οδηγηθεί σε μια αμφισβήτηση των παραδοσιακών αξιών, όπως η θρησκεία, που μέχρι τότε στηριζόταν στη μυθολογία και αποτυπωνόταν στα έργα των επικών ποιητών
Εγω ομως φιλε δεν αναφερομαι σε 2 αιωνες μονο.Ουτε διαφωνησα για το εργο των αρχαιων ελληνων.Μη τα ξαναλεμε
Καποιος λογικος και αμεροληπτος ανθρωπος να μας κρινει τις αποψεις!!
quote:
Oι αρχαίοι Έλληνες ήσαν οι πρόδρομοι του Χριστιανισμού! Γι αυτό και και η Ορθδοξία είναι διαποτισμένη με την αρχαία Ελληνική φιλόσοφία! αυτά τα δύο πάνε πακέτο!
Τόσες φορές έχει αποδειχτεί εδώ μέσα ότι αυτό είναι μεγάλη μπαρούφα, εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις;
Μάλλον φταίει το... νερό!!! Δεν αλλάζεις βρύση μπας και συνέλθεις;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Dr Jekyll Mr Hyde:
quote:
ΜΑ ΑΝ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ!!
Μία ερώτηση μόνο :
Αφου γινει απο Θεός άνθρωπος , μπορεί να ξαναγίνει πάλι Θεός ?
Αν μπορεί , ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΟΣ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .
ΑΡΑ άκυρο το επιχειρημά σου .
Και για να μην λέμε βλακείες Ο θεός δεν μπορεί να γίνει άνθρωπος . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΟΠΟ .
Αλλο να έχει μορφή ανθρώπου και άλλο να είναι άνθρωπος .
Οι άνθρωποι είναι θνητοί , Ο ΘΕΟΣ ΟΧΙ .
Αντιλαμβάνεσαι τι μπουρδες γράφεις ?
quote:
Και να τον πλακωνε η πετρα τι με αυτο?Ψυχη θεϊκη δεν θα ειχε μετα?Αλλη γελοιοτητα και αυτη.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ ????
ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ .
quote:
ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.Ή ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ?.
??????
quote:
Γιατι, βρισια ειναι?
Αν δεν το ξερεις το "αθεος" δεν ειναι χαρακτηρισμος γιατι απλα ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.Εκφραζει ΜΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.
Μην παίζεις με τις λέξεις .
Δεν είπα οτι το Αθεος είναι βρισιά , αλλα οτι δεν με εκφράζει .
Μπορείς να έχεις όποια πεποίθηση θέλεις αλλα κράτα την για τον εαυτό σου .
quote:
Σου λεω το ΠΑΝΑΠΛΟ πραμα. Οτι ακομα και αν ο θεος εχει καποιους περιορισμους, μπροστα στον ανθρωπο ειναι ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ.Συμφωνειτε οι υπολοιποι σε αυτο?
Αν ο Θεός έχει περιορισμούς δεν είναι παντοδύναμος .
Ο Χριστιανικός Θεός έχει ιδιότητες σε απόλυτο βαθμό και όχι σε σχετικό .
Αν μιλάς για άλλου είδους Θεό συμφωνούμε .
quote:
Και ξαναλεω για 1000 φορα.ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
Το λές για πρώτη φορά .
Οι ερωτήσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται με την λογική .
Συμφωνούμε απόλυτα .
Γιατί το προσπαθείς σε τόσα μηνύματα δεν καταλαβαίνω , αφού εδώ ομολογείς οτι δεν γίνεται .
Μπορείς να έχεις μία σταθερή άποψη για να συνενοηθούμε ?
quote:
Εγω ομως φιλε δεν αναφερομαι σε 2 αιωνες μονο.Ουτε διαφωνησα για το εργο των αρχαιων ελληνων.Μη τα ξαναλεμεΚαποιος λογικος και αμεροληπτος ανθρωπος να μας κρινει τις αποψεις!!
Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος .
Το άρθρο αναφέρεται μόνο στους προσωκρατικούς φιλόσοφους και όχι στο σύνολο της Ελληνικής φιλοσοφίας .
Και όπως αντιλαμβάνεσαι αν το διάβασες , η αναζήτηση του Θεού γίνεται απο αυτούς , με την λογική και την παρατήρηση του φυσικού κόσμου .
Και όχι με δογματική προσήλωση σε αναπόδεικτες "αλήθειες" , οπως στην κοντόφθαλμη "λογική" του Χριστιανισμού .
Ποιά προσέγγιση λοιπόν της αλήθειας θεωρείς σοφότερη ?
quote:
Μία ερώτηση μόνο :
Αφου γινει απο Θεός άνθρωπος , μπορεί να ξαναγίνει πάλι Θεός ?
Αν μπορεί , ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΟΣ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .
ΑΡΑ άκυρο το επιχειρημά σου .Και για να μην λέμε βλακείες Ο θεός δεν μπορεί να γίνει άνθρωπος . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΟΠΟ .
Αλλο να έχει μορφή ανθρώπου και άλλο να είναι άνθρωπος .
Οι άνθρωποι είναι θνητοί , Ο ΘΕΟΣ ΟΧΙ .
Αντιλαμβάνεσαι τι μπουρδες γράφεις ?
Ελεος φιλε.Σου λεω απλα οτι αμα θελει ο θεος μπορει να βαλει ανθρωπινους περιορισμους στον εαυτο του και να κανει ο,τιδηποτε ανθρωπινο.Φυσικα αυτο δεν αναιρει ο ειναι θεος.Ουσιαστικα η ερωτηση ειναι, αν μπορει ο θεος να γινει ανθρωπος.Μα φυσικα και μπορει.Και ο Χριστιανικος θεος το εχει κανει κιολας.Τι το τοσο παραξενο εχει και πο υ τη βρισκεις την αντιθεση?Δεν μπορει ο θεος για μια στιγμη να αποκτησει τις ισδιοτητες ανθρωπου? Φυσικα μπορει! Αυτος τις εφτιαξε! αλλωστε.
quote:
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ ????
Και ο Χριστος τι υποτιθετε οτι ητανε? Θεανθρωπος δεν ηταν?
quote:
Μην παίζεις με τις λέξεις .
Δεν είπα οτι το Αθεος είναι βρισιά , αλλα οτι δεν με εκφράζει .
Μπορείς να έχεις όποια πεποίθηση θέλεις αλλα κράτα την για τον εαυτό σου
κομα δεν μας ειπες.Αφου δεν εισαι αθεος τι πιστευεις?
quote:
Αν ο Θεός έχει περιορισμούς δεν είναι παντοδύναμος .
Ο Χριστιανικός Θεός έχει ιδιότητες σε απόλυτο βαθμό και όχι σε σχετικό .
Που ακριβως το λέει αυτο το εαυγγελιο? Θα ηταν ενδιαφερον να μας πεις.
quote:
Το λές για πρώτη φορά .
Οι ερωτήσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται με την λογική .
Συμφωνούμε απόλυτα .
Γιατί το προσπαθείς σε τόσα μηνύματα δεν καταλαβαίνω , αφού εδώ ομολογείς οτι δεν γίνεται .
Μπορείς να έχεις μία σταθερή άποψη για να συνενοηθούμε ?
ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΟΥ ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΣΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το εχω ξανααναφερει με αλλο τροπο εκει που αναφερομαι στο ΑΟΡΑΤΟ.
quote:
Το άρθρο αναφέρεται μόνο στους προσωκρατικούς φιλόσοφους και όχι στο σύνολο της Ελληνικής φιλοσοφίας .
Και όπως αντιλαμβάνεσαι αν το διάβασες , η αναζήτηση του Θεού γίνεται απο αυτούς , με την λογική και την παρατήρηση του φυσικού κόσμου .
Και όχι με δογματική προσήλωση σε αναπόδεικτες "αλήθειες" , οπως στην κοντόφθαλμη "λογική" του Χριστιανισμού .
Ποιά προσέγγιση λοιπόν της αλήθειας θεωρείς σοφότερη ?
Αυτη που λεει ο Χριστος μιλωντας για τον νομο του θεου(αιτιολογουσε το οτι δεν ηρθε για να καταλυσει τον νομο αλλα για να τον αναβαθμησει).Θα στο πω με δικα μου λογια γιατι δεν ξερω που να το βρω στη καινη διαθηκη:Ενας ανθρωπος με τον καιρο αλλαζει αλλα δεν παυει να ειναι το ιδιο ατομο.Αυτο συμβαινει και με τον νομο.
Αυτη η προσεγγιση της αληθειας μ'αρεσει.Οτι δηλαδη η αληθεια ειναι κατι αιωνιο που το μονο σταθερο χαρακτηριστικο της ειναι η αλλαγη.
Το μοναδικο πραγμα που μπορω να θεωρισω "στενομυαλο" για το χριστιανισμο ειναι η κριση των ανθρωπων.Αλλα και αυτη δεν ξερουμε δεν ξερουμε πως ακριβως θα γινει(γιατι δεν ειμαστε στο μυαλο του θεου.
Το μονο που ξερουμε ειναι οτι ο θεος ειναι δικαιος.Για μενα αυτο αρκει.
quote:
Δεν διαφωνω με τον τροπο που εκαναν ερευνα.Μπραβο τους.Ο Χριστος παλι αντι να κρινει απ το φυσικο κοσμο γυρω του κρινει απ τον εσωτερικο των ανθρωπων.Καμια προσεγγιση δεν ειναι λαθος.