- Ποιός είναι ανώτερός Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Συνέχισε πάντως το κήρυγμα σου . Εγώ το βρίσκω διασκεδαστικό .
Ιδίως άν έχει "θαύματα" όπως το παραπάνω ...
Συμφωνώ.Θέλω κι εγώ να ακούσω κι άλλες ιστοριούλε,ναι ναι!!!(κλαπ κλαπ).
quote:
Συμφωνώ.Θέλω κι εγώ να ακούσω κι άλλες ιστοριούλες,ναι ναι!!!(κλαπ κλαπ).
quote:
Συμφωνώ.Θέλω κι εγώ να ακούσω κι άλλες ιστοριούλες,ναι ναι!!!(κλαπ κλαπ).
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 2ης ΒαθμίδαςΑπεστάλη: 22/12/2006, 01:33:57
quote:Διάλογος Άδου και Σατανά περί του Κυρίου"Με χαρά ήλθε ο σατανάς ο κληρονόμος του ....
....σημείον του Σταυρού, μου άνοιξαν αμέσως.
Και εβόησαν οι Άγιοι πάντες. Μέγας ο Κύριος και θαυμαστά τα έργα σου!"
panos840που το βρήκες αυτό το κείμενο;
σε ποιο βιβλίο ποιας διδασκαλίας υπάρχει;
ευχαριστώ.
-----------------------------------------------
wendigo
Μέλος 3ης Βαθμίδας
508 Μηνύματα Απεστάλη: 22/12/2006,Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ με πρόλαβε.
Νομίζω πως είναι η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση.
Επειδή, μερικές φορές, όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι καλό είναι να κοιτάς και το δάχτυλο για να ξέρεις ποιανού είναι!--------------------------------------------------
Odysseus_nemo
Μέλος 2ης ΒαθμίδαςGreece
421 Μηνύματα Απεστάλη: 22/12/2006, 03:49:45panos840. Ενδιαφέρον το γραπτό σου, όμως τείνω να συμφωνήσω με την Chastity σχετικά με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Να θεωρήσω πως το εν λόγω κείμενο αποτελεί μια εικόνα της σύγκρουσης των τριων κόσμων (που αναφέρει Chastity), πέρα από το προφανές μήνυμά του ;
Και όπως αναφέρει ο Ελάχιστος : ποιά είναι η προέλευση του κειμένου που παραθέτεις ;
Aγαπητέ Pano840 ειλικρινά λυπάμαι...
3 μέλη του forum σε ρωτάνε κάτι πολύ ουσιαστικό για την συνέχεια της συζήτησης και εσύ τους αγνοείς...
ΥΓ. εύχομαι θύμα και θύτης να μην έχουν να ίδια δάχτυλα αγαπητέ wendigo , προς χάρην postaρίζματος και αναγνωρισιμότητας βεβαίως, βεβαίως !

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
quote:
Καλύτερα ας περιμένουμε να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η γελοιότητα...
παλιοτερα γινοντουσαν τριλογιες
αλλα τωρα ο τζοτζ λουκας μας τα χαλασε
αρα το βλεπω να τραβαει πολυ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Μολις σας απεδειξα οτι δεν πιστευετε στις αποδειξεις,δηλαδη σε αυτα που και οι ιδιοι λετε πως πρεσβευετε(ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ).Αρα οτι λετε, το λετε απο το πολυ μυαλο που εχετε.
Σας εχουν καταλαβει πλεον ολοι γιαυτο δεν καταγινονται μαζι σας και σας αφηνουν να λετε οτι θελετε.
Ζητατε αποδειξεις και οταν καποιος σας τις δινει δεν ξερετε πως να ανταπαντησετε!
Εχετε κανει το ασπρο μαυρο και δεν το βλεπετε γιατι δε θελετε να το δειτε!
Οταν κατι ειναι ασπρο οτι και να κανετε κυριοι και κυριες αυτο δεν αλλαζει οσο και αν το θελουν μερικοι!
ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ειναι για τους καλοπροαιρετους που θελουν να μαθουν!
Εσεις που δεν πιστευετε ουτε σε αυτες συνεχιστε να κανετε τη δουλεια που κανετε,αλλα να θυμαστε οτι η τιμωρια για αυτα που λετε(macedon κ.α)μπορει να επιδοθει και σε αυτον τον κοσμο!
Δεν φοβισθε τον Θεον;
ΚΥΡΙΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΑΣ!
Chastity: <<Είναι πολύ πιθανό να πιστεύαμε. Αν βλέπαμε τις σφαίρες των Ισραηλινών να σταματούν μόλις λίγα εκατοστά πριν τα κορμιά των μικρών Παλαιστινίων, τότε ναι θα πιστεύαμε. Αν βλέπαμε να γεμίζουν ξανά οι κοιλιές των παιδιών του 3ου κόσμου κι όχι των παπάδων, τότε ναι, θα πιστεύαμε. Αν βλέπαμε να εξαφανίζεται το AIDS από την Αφρική, τότε ναι, θα πιστεύαμε, αν βλέπαμε τα παιδιά με ακρωτηριασμένα μέλη να βρίσκουν ξανά λόγο και σκοπό για να ζήσουν, τότε ναι, θα πιστεύαμε.>>
[/quote]
el.elyon.
Chstity ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΤΙ; ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ; ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟ;
TO AIDS ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΑΦΡΙΚΗ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ AIDS ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΑΝ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ AIDS;
ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η 'ΚΑΡΑΜΕΛΑ' ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ 'ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ': 1)ΤΗΝ 'ΚΑΡΑΜΕΛΑ' ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ 2) ΤΗΝ 'ΚΑΡΑΜΕΛΑ' ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
panos840
Εσεις που δεν πιστευετε ουτε σε αυτες συνεχιστε να κανετε τη δουλεια που κανετε,αλλα να θυμαστε οτι η τιμωρια για αυτα που λετε(macedon κ.α)μπορει να επιδοθει και σε αυτον τον κοσμο!
Δεν φοβισθε τον Θεον;
Αν με ρωτάς προσωπικά, ούτε την τιμωρία φοβάμαι, ούτε το θεό ούτε τους ανθρώπους. Άλλωστε ο θεός, κατά τη γνώμη μου, πλάστηκε από τον άνθρωπο που τον έφτιαξε όπως ήθελε. Δε βλέπω το λόγο να φοβάμαι αυτό που έπλασαν οι αγράμματοι άνθρωποι για να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν μπορούσαν να απαντήσουν. Απλά οι Εβραίοι, καλοί έμποροι όντες, έκαναν εξαγωγή του θεού που φτιάξανε και στην ευρωπαϊκή αγορά, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και μας προέκυψαν οι χριστιανοί.
Έτσι είναι τα πράγματα. Οι αγράμματοι φτιάχνανε θεούς, οι μορφωμένοι φτιάχνανε τις επιστήμες. Ο καθένας απαντούσε στα ίδια ερωτήματα με διαφορετικό τρόπο. Ο ένας πολεμούσε την αρρώστιες με προσευχές ο άλλος με φάρμακα.
quote:
panos840
...αλλα υγρον αγαρασατε παλι.
Το καλύτερο που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια. Από τα γέλια έπεσα από την καρέκλα.
Σιγά μην αγοράσαμε και αέριον...

macedon
panos840:
quote:
Ζητατε αποδειξεις και οταν καποιος σας τις δινει δεν ξερετε πως να ανταπαντησετε!
Εχετε κανει το ασπρο μαυρο και δεν το βλεπετε γιατι δε θελετε να το δειτε!
Αποδείξεις ? ![]()
![]()
![]()
![]()
Να το ξαναπώ μήπως δεν το είδες :
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΤΖΗ ?
ΟΕΟ ?
Φίλε el.elyon
Όταν αναφέρομαι σε μερικά εξόφθαλμα παραδείγματα δυστυχίας, το λέω με την έννοια ότι ένα πραγματικό θαύμα θα ήταν η άμεση παρέμβαση του θεού στα γεγονότα που παρέθεσα. Ποιός δεν θα πίστευε σε αυτή την ανώτερη δύναμη που κάποιοι ευαγγελίζονται αν έβλεπε τις σφαίρες να πέφτουν μπροστά στα πόδια των παιδιών και να μην τα αγγίζουν; Αυτό είναι ένα "κραυγαλέο" θαύμα, όπως και η ξαφνική ίαση των χιλιάδων (απανταχού) ασθενών του AIDS.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα πως η εκκλησία φταίει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί.
Όμως!
1. Σε άλλο θέμα μιλούσα για καλλιέργεια κλίματος ενάντια στην εκκλησία, απευθείας από τα σωθικά της. Δημιουργείται δηλαδή ένα κλίμα "παραπόνου" από τους χριστιανούς. Με τα "για όλα φταίνει η εκκλησία;" δικαιώνομαι (πάλι)...
2. Δεν μπορείς να ξέρεις τι έχω κάνει για αυτά τα παιδιά εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. Βέβαια δεν χρειάζομαι αυτοπροβολή για να διαλαλώ τις πράξεις μου όπως κάποιοι άλλοι (you know who...)
3. Το παράδειγμα με τις καραμέλες ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Αλλά μπορεί να φταίει ότι σήμερα έφαγα λίγα παραπάνω μελομακάρονα και κουραμπιέδες (ά κι ένα καταϊφάκι
) και έπαθα υπεργλυκαιμία, οπότε θα σου απαντήσω αύριο για τις καραμέλες, μέχρι να μεταβολιστεί η ζάχαρη που έφαγα ![]()

Lux e tenebris
quote:
ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟ ΔΟΞΑ!!!
Ααααααμηηηηηνννν!!!

Lux e tenebris
quote:
Ομολογώ πάντως πως η συγκεκριμένη παρέμβασή σου με εξέπληξε...
Φίλε μου δεν ήταν παρέμβαση (δεν είμαι Συντονιστής), αλλά μια ερώτησή μου προς εσένα και τον Gigenis. Τίποτα παραπάνω. Δεν καταλαβαίνω την έκπληξή σου... μάλλον δεν θα έπρεπε να υπήρχε.
Αντιλαμβάνομαι τη θέση σου απέναντι στο θέμα, με τον τρόπο που αυτό τελικά παρατέθηκε και συνεχίστηκε. Δεν θεωρώ όμως απαραίτητη προϋπόθεση το παραμύθι με τα 3 γουρουνάκια ή οποιοδήποτε άλλο. Αν κάποιος επιθυμεί να πετά αστήρικτες απόψεις με φανατισμό, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι γελοιοποιεί κάτι σημαντικό (όπως το θέμα του θαύματος, τις κοσμοθεάσεις των διαφόρων θρησκειών και των δημιουργών τους) και να εκτίθεται, δεν νομίζω πως είναι αιτιολογία να συνδράμουμε σε αυτήν την γελοιοποίηση.
Μπορεί όντως ο panos840 να είναι αυτός που περιγράφεις, εσύ φίλε μου γιατί να πέσεις στο επίπεδό του;
Panos840, ο Ελάχιστος σου έθεσε ένα ερώτημα, το οποίο επέκτεινε ο lousipan, μπορείς να απαντήσεις επί του θέματος, αντί να παραθέτεις θαυματολογίες;
Αν είσαι όντως Χριστιανός θα γνωρίζεις καλά πως "μη κρίνεις, ίνα μη κριθείς".
Αν σου αρέσει ο διάλογος, απάντησέ μας σε αυτά που σε ρωτάμε. Εδώ είναι χώρος ανταλλάγής απόψεων (Forum) και όχι τόπος μονολόγου (Blog).
Ρωτάς ποιος είναι ανώτερος του Χριστού. Γιατί σε προβληματίζει αυτό το ερώτημα;
Ελπίζω να υπάρξει απάντηση και όχι άλλη μια θαυματολογία.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Οπως εχω εξηγησει και σε αλλο σημειο οι αποδειξεις για καποιους δεν ειναι αποδειξεις αλλα οτι θελουν αυτοι να ειναι.Μαλλον εχουν δωσει αλλη εννοια στη λεξη 'αποδειξεις' και ξερουμε γιατι.Οποτε δε θα παιξω το παιχνιδι που θελουν καποιοι και το οποιο γινεται και σε αλλα θεματα.Μονος μου συντηρω αυτο το θεμα και απαντηση δεν πηρα!Αν ειχαν εστω μια αποδειξη ως απαντηση στην ερωτηση μου θα την εθεταν απο την πρωτη στιγμη και δε θα περιμεναν αυτο το μυνημα.Γιατι αποδεικνυω κατι σημαινει οτι ετσι ειναι 100% και ολα αυτα που εγραψα και αλλα πολλα εγιναν 100% δηλαδη αποδειχτηκαν,μονο που καποιοι δεν ηταν εκει!!!Το θεμα αυτο εχει αντιγραφει και θα χρησιμοποιηθει ως αποδειξη, σε πολλες ιστιοσελιδες και οχι μονο,πως δεν υπαρχει τιποτα πιο ανωτερο απο τον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ,ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ,ΣΥ ΕΙ Ο ΘΕΟΣ,Ο ΠΟΙΩΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΣ!
Να το ξαναπώ μήπως δεν το είδες :
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΤΖΗ ?
Chastity: <<Κατ' αρχήν δεν είμαι Η αλλά Ο Chastity
el.elyon:
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ 'Η' ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
Chastity: <<Φίλε el.elyon
Όταν αναφέρομαι σε μερικά εξόφθαλμα παραδείγματα δυστυχίας, το λέω με την έννοια ότι ένα πραγματικό θαύμα θα ήταν η άμεση παρέμβαση του θεού στα γεγονότα που παρέθεσα. Ποιός δεν θα πίστευε σε αυτή την ανώτερη δύναμη που κάποιοι ευαγγελίζονται αν έβλεπε τις σφαίρες να πέφτουν μπροστά στα πόδια των παιδιών και να μην τα αγγίζουν; Αυτό είναι ένα "κραυγαλέο" θαύμα, όπως και η ξαφνική ίαση των χιλιάδων (απανταχού) ασθενών του AIDS.>>
el.elyon:
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.
Chastity: <<Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα πως η εκκλησία φταίει άμεσα για την κατάσταση που επικρατεί.>>
el.elyon:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ;
Chastity: <<Όμως!
1. Σε άλλο θέμα μιλούσα για καλλιέργεια κλίματος ενάντια στην εκκλησία, απευθείας από τα σωθικά της. Δημιουργείται δηλαδή ένα κλίμα "παραπόνου" από τους χριστιανούς. Με τα "για όλα φταίνει η εκκλησία;" δικαιώνομαι (πάλι)...>>
el.elyon:
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΗΝ 'ΚΑΡΑΜΕΛΑ'
Chastity: <<2. Δεν μπορείς να ξέρεις τι έχω κάνει για αυτά τα παιδιά εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. Βέβαια δεν χρειάζομαι αυτοπροβολή για να διαλαλώ τις πράξεις μου όπως κάποιοι άλλοι (you know who...)>>
el.elyon:
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ; ΕΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ; ΕΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ; ( ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ )!
Chastity: <<3. Το παράδειγμα με τις καραμέλες ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Αλλά μπορεί να φταίει ότι σήμερα έφαγα λίγα παραπάνω μελομακάρονα και κουραμπιέδες (ά κι ένα καταϊφάκι
) και έπαθα υπεργλυκαιμία, οπότε θα σου απαντήσω αύριο για τις καραμέλες, μέχρι να μεταβολιστεί η ζάχαρη που έφαγα
>>
el.elyon:
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Λουκάς 16:31
"ΕΙΠΕ ΔΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΕΑΝ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩΣΙΝ ΟΥΔΕ ΕΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΠΕΙΣΘΗ"
S. Smith.

macedon