- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Μαζί με όλα τα nicknames του deva, ή αυτά τα μετράμε ξεχωριστά;
Μα πού είναι όλα αυτά τα 390 μέλη; Με αόρατη μελάνη γράφουνε;![]()
Ostria ο ακριβής αριθμός είναι 385. Από αυτόν αφαίρεσε 20 λογαριασμούς οι οποίοι έχουν απενεργοποιηθεί και που ήταν ξεκάθαρα παραπλανητικής φύσεως.
Μόνο σήμερα, έχουν γράψει 45 μέλη μέχρι στιγμής.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Ας γίνουμε 46 για σήμερα!!!!
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Αν κάνουν εισβολή οι τούρκοι στα νησιά, και η Ελλάδα απαντήσει, το φταίξιμο το χρεώνονται "κυρίως αυτοί που το ξεκίνησαν πρώτοι, αλλά όχι μόνο αυτοί";
Ή μήπως υπήρχε η παραμικρή υποψία δικαίου στην τουρκική κατάληψη των Ιμίων;
Υπήρχε μήπως η παραμικρή υποψία δικαίου στη συντονισμένη επίθεση των 2 διεγραμμένων;
Γιατί άλλο η χοντράδα που λέει κανείς σε ένα γλύστρημα της γλώσσας (και την οποία μπορείς να κάνεις πως δεν την είδες), κι άλλο η επαναλαμβανόμενη και εσκεμμένη κακοήθεια, με σκοπό τον εξευτελισμό του στόχου.
> όταν απορρίπτεις μία ιδέα/θέση, δεν μπορείς να την απορρίπτεις και ταυτόχρονα να την σέβεσαι
Σωστά. Και το ζητούμενο είναι ο σεβασμός ΟΧΙ στην ιδέα, αλλά στο δικαίωμα του άλλου να τη λέει. Αν διαφωνούμε, λέμε "φίλε μου κάνεις λάθος, γι αυτό και γι αυτό το λόγο". Όχι "ρε σαλταρισμένε, έτσι θα μας το αποδείξεις;"
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 16/03/2007 02:37:38
> Εχουν φύγει 13,000 άτομα εξαιτίας του τζώνη, του γιγενή και του άζαξ?
Δεν είπα τίποτα τέτοιο, έλεος. "13.000 άτομα έχουν φύγει, αν σας λέει τίποτα", όπου "αν σας λέει τίποτα" πάει να πει "τι μπορεί να σημαίνει αυτό; πόσοι λέτε από τους 1000δες που έφυγαν, έφυγαν επειδή δέχτηκαν προσβολές;"
Πόσοι λες εσύ; Λείπουν 5500-400=5100 άτομα περίπου. Πόσοι από αυτούς λες να δέχτηκαν προσβολές και δεν ξανάγραψαν;
> Θέλουμε ένα φόρουμ όπου όλες (και όταν λέω όλες το εννοώ) οι τάσεις της κοινωνίας, όλη η ιδεολογική "περιρρέουσα ατμόσφαιρα" είναι παρούσες ή θέλουμε ένα φόρουμ "μια από τα ίδια", ένα μαγαζάκι κάποιων δηλαδή όπου τα μη αρεστά μηνύματα και οι μη αρεστές φωνές εξαφανιζονται εν ριπή οφθαλμού?
Για άλλη μια φορά χτυπάς στη ρίζα των πραγμάτων, συγχαρητήρια. Μέτρα με στο fan club.
Ας απαντήσει η αμαλία στο σημαντικό αυτό ερώτημα.
Πάντως οι πρόσφατες διαγραφές δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογία φίλε μου. Χαβαλέ πάνε να κάνουν οι άνθρωποι. Ο άλλος έμπαινε "για να γελάει με τους ΧΑΖΟΥΣ, ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ, ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ."
> Αν η απάντηση σου λοιπόν είναι το πρώτο θα πρέπει να διευρυνεις τα όρια της ανοχής σου
Για να βάλω κι εγώ το πετραδάκι μου στο σημαντικό αυτό ερώτημα, εγώ λέω ανοχή σε όλες τις ιδέες, αλλά όχι όλους τους τρόπους.
Βy the way, δεν είναι μόνο για να σταματάνε τους τσακωμούς οι συντονιστές. Το forum αποτελεί προβολή της προσωπικότητας των συντονιστών του. Γι αυτό και έχει κατηγορίες όπως "η γνώση", το "παράξενο", "μύθος και θρησκεία". Όχι "το τένις", "το σκάκι", "η ερασιτεχνική αστροπαρατήρηση".
Ζητούμενο των συντονιστών είναι η εσωτερική θέαση των θρησκειών, η εσωτερική ερμηνεία αντι-συμβατικών φαινομένων, η εσωτερική συζήτηση γενικώς.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 16/03/2007 03:02:02
> κοίταξε.. σημασία εχει να μην προσβάλλεις τον αλλον. Τουλάχιστον σε αυτό το βαθμό. Πές οτι θές μέσα σε όρια, κάνε το χαβαλέ σου, στέλνε οσα μηνύματα θές. Οταν ομως λές στον αλλον `` τι περιμένεις απο άνθρωπο που δεν τρώει κρέας `` οταν λοιπόν φτάνεις στο σημείο να προσβάλλεις τον αλλον υποβαθμίζοντας τη νοημοσύνη του.. εξαιτίας της ιδεολογίας του... κάτι τέτοιο ανήκει στην τακτική του gigenis... Tο αυτό ατόπημα λοιπόν έκανε το λάθος και το διέπραξε στην Αμαλία.
Πες τα ρε allzzaro. Συμφωνώ απόλυτα.
Dare To Dream
Μετα λύπης μου έμαθα ότι απενεργοποιήθηκε ο γηγενής.Ευτυχώς,από ότι λέτε,είναι προσωρινό.Ο γηγενής ήταν ένα μέλος το οποίο είχε πολύ παράξενο τρόπο να εκφράζεται και το χιούμορ του ήταν λιγάκι δύσκολο να το διακρίνω κι εγώ η ίδια.Έχω διαπληκτιστεί με τον γηγενή λόγω του ύφους του κάποιες φορές,ακόμα και όταν οι απόψεις μας συνέκκλιναν.Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής,ταιριάζουν οι απόψεις μας σε πολλά πράγματα και από τον καιρό που κατάλαβα το στυλ του,και του απευθυνόμουν με το ίδιο ύφος,περνούσαμε και οι δυο καλύτερα.Για να μην πολυλογώ,όλο αυτό ήταν ένα λογύδριο για την υπεράσπιση του γηγενή.Δεν λέω,ίσως ο τρόπος του να μην ήταν ο καλύτερος κάποιες φορές.Έχει εκφέρει πολλές σωστές απόψεις όμως και δεν είναι πρωτάρης στο φόρουμ.Πραγματικά με λυπεί η διαγραφή του..
Όσον αφορά το υπόλοιπο topic,οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ένα topic στο οποίο αρνούμουν να συμμετάσχω στον χαμό που επικρατεί εδώ μέσα.Συμφωνώ και διαφωνώ με πολλά από όσαν έχουν γραφτεί,δεν θα μπώ όμως σε αυτό τον χορό κι εγώ.Όπως είπε ο jbg,είναι πυρρίχιος και δεν τον βαστάω...Μπήκα μόνο για να δηλώσω την αντίθεσή μου με την διαγραφή του γηγενή..
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
Αν κάνουν εισβολή οι τούρκοι στα νησιά, και η Ελλάδα απαντήσει, το φταίξιμο το χρεώνονται "κυρίως αυτοί που το ξεκίνησαν πρώτοι, αλλά όχι μόνο αυτοί";Ή μήπως υπήρχε η παραμικρή υποψία δικαίου στην τουρκική κατάληψη των Ιμίων;
Αγαπητέ μου καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια σύγκριση. Το φόρουμ δεν είναι πεδίο μάχης (όσο κι αν κάποιοι το βλέπουν έτσι), ούτε υπάρχει ένα ιντερνετικό δίκαιο στο οποίο μπορείς να καταφύγεις και να απαιτήσεις την δικαίωσή σου υποδεικνύοντας κάποιους κοινά αποφασισμένους ηθικούς νόμους.
quote:
Υπήρχε μήπως η παραμικρή υποψία δικαίου στη συντονισμένη επίθεση των 2 διεγραμμένων;Γιατί άλλο η χοντράδα που λέει κανείς σε ένα γλύστρημα της γλώσσας (και την οποία μπορείς να κάνεις πως δεν την είδες), κι άλλο η επαναλαμβανόμενη και εσκεμμένη κακοήθεια, με σκοπό τον εξευτελισμό του στόχου.
Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα. Κανένα από τα παιδιά δεν μπήκε για να βρει έναν στόχο να τον εξευτελίσει. Ολοι τους έχουν συμμετάσχει σε ένα σωρό θέματα, με το δικό του στυλ ο καθένας, αλλά με ήρεμες και δημιουργικές αποκρίσεις. Αν είχαν μπει μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν φασαρία και να εξευτελίσουν άτομα να είσαι σίγουρος ότι θα ήμαστε όλοι εναντίον τους.
Από κει και πέρα και επειδή το φόρουμ είναι ανοιχτό μπορεί να μπει ο καθένας και να γράψει το κοντό του και το μακρύ του.
quote:
Και το ζητούμενο είναι ο σεβασμός ΟΧΙ στην ιδέα, αλλά στο δικαίωμα του άλλου να τη λέει. Αν διαφωνούμε, λέμε "φίλε μου κάνεις λάθος, γι αυτό και γι αυτό το λόγο". Όχι "ρε σαλταρισμένε, έτσι θα μας το αποδείξεις;"
Μα κανείς δεν εμποδίζει τον οποιονδήποτε να γράψει ό,τι θέλει στο φόρουμ. Εχουμε διαβάσει σημεία και τέρατα εδώ μέσα!
Σε ορισμένα, αν απαντήσεις με σοβαρότητα και δεκτικότητα, είναι σαν να υποτιμάς την αντίληψη και την νοημοσύνη σου. (γιατί να το κάνεις;)
Σε άλλα αρχίζεις την συζήτηση, αλλά για να φτάσεις να πεις τον άλλο 'σαλταρισμένο' -εκτός κι αν είναι εξωφθαλμο από το πρώτο μήνυμα-συνήθως προηγείται ολόκληρο σκηνικό με ανταλλαγή μηνυμάτων (ή έχει προηγηθεί ανάλογη αντιπαράθεση σε άλλο θέμα).
Τέλος πάντων, τα λέω εγώ που σπάνια θα μπω σε αντιπαράθεση με κάποιον και αν μπω συνήθως θα απαντήσω χιουμοριστικά. Ενα δικό μου κολπάκι είναι να αφήσεις αρκετό χρόνο ανάμεσα στο διάβασμα του μηνύματος που σε θίγει ή θεωρείς ότι σε θίγει και στην επικείμενη απάντησή σου. Αυτό συνήθως λειτουργεί κατευναστικά. ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 16/03/2007 21:01:40
Επειδή είμαι καινούργιο μέλος, δεν μου πέφτει και πολύς λόγος. Όμως σήμερα το απόγευμα, αφιέρωσα κάποιον χρόνο στο φόρουμ και διάβασα κάποια θέματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες συγκεντρωμένες, που ο καθένας μας θα μπορούσε να αξιολογήσει με τον δικό του τρόπο. Πέραν αυτών, εγώ προσωπικά, δεν είδα τίποτε το σημαντικό που θα μπορούσε να προκαλέσει "αλληλοσπαραγμό" ή ψυχολογικά προβλήματα. Υπάρχουν μέλη που πραγματικά δεν ασχολούνται με φασαρίες και καυγάδες και νομίζω πως αυτά τα μέλη αξίζουν την προσοχή μας.
Δεν έχω κάτι άλλο να πω και συγνώμη που το 2ο μήνυμά μου γίνεται σ' αυτό εδώ το τόπικ.
ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ, Η Όπερα της Πεντάρας
Edited by - vista on 16/03/2007 23:33:27
Κοίτα,καταρχήν σίγουρα το αλάθητο δεν το έχω και ποτέ δεν το διεκδίκησα άλλωστε.Και δεν το χει και κανείς σίγουρα.Αλλά αν η δράσεις μας σχετίζονται με τις οπτικές και τους τρόπους που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, αυτό σημαίνει ότι και τα αποτελέσματα των δράσεων μας σχετίζονται άμεσα με αυτές τις οπτικές.
Αν λοιπον τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι "κάτι δεν πάει καλά" τότε το πιο λογικό θα είναι να αναθεωρήσουμε εκείνες τις οπτικές που μας οδηγούν στις συγκεκριμένες δράσεις με τα μη ικανοποιητικά αποτελεσματα.Ετσι πιστευω εγω τουλάχιστον...
Όταν βρεις το χρόνο -καμμιά πίεση- πες μου σε παρακαλώ σε ποια σημεία ακριβώς διαφωνείς με όσα είπα ως τωρα,και εδω είμαστε να το συζητήσουμε...
Αγαπητέ Gentleman
quote:
Δεν είπα τίποτα τέτοιο, έλεος. "13.000 άτομα έχουν φύγει, αν σας λέει τίποτα", όπου "αν σας λέει τίποτα" πάει να πει "τι μπορεί να σημαίνει αυτό; πόσοι λέτε από τους 1000δες που έφυγαν, έφυγαν επειδή δέχτηκαν προσβολές;"
Πόσοι λες εσύ; Λείπουν 5500-400=5100 άτομα περίπου. Πόσοι από αυτούς λες να δέχτηκαν προσβολές και δεν ξανάγραψαν;
Oύτε το 5500 είναι πραγματικός αριθμός φίλε μου.Υπολογίζεις σαν μέλος κάποιον πχ που μπήκε το 2001,΄πέρσι ή πρόπερσι έγραψε ένα δυό μηνύματα και έφυγε? Τριακόσα μελη είναι πάνω κάτω ο "σκελετός" του εσωτερικα,και αλλά 500-600 που μπαίνουν και βγαίνουν κατα διαστήματα...
Να ξέρεις πάντως ότι αυτό που εσύ σαν σχετικά καινούριος ζεις αυτη τη στιγμή σαν κάτι πρωτοφανές εγώ το έχω ξαναζήσει δυο τρεις φορές στο παρελθόν...Έχουν υπάρξει μαζικές αποχωρήσεις μελών,πόλεμοι ανάμεσα σε "κλίκες",δημιουργία νέου φόρουμ μέσα απο "σχισμα" στο εσωτέρικα.Εχω διαβάσει ανταλλαγές μηνυμάτων μεταξύ "αναζητητών" χεχε που θα έκαναν και τον πιο αθυρόστομο "λαχαναγορίτη" να κοκκινήσει απο αμηχανία και ντροπή...Για ποιούς "σκεπτικιστές" και για ποιό γιγενή μου μιλάς λοιπόν? Ο γιγενής έχει και μια δικαιολογία ότι δεν εχει κάποια ιδιαίτερη μόρφωση. Οι άλλοι που το παίζαν "πεφωτισμένοι","πνευματικά ανωτεροι" "εξελιγμένοι",μέχρι και Διδάσκαλοι(τρομάρα τους), τι δικαιολογία είχαν?
quote:Για άλλη μια φορά χτυπάς στη ρίζα των πραγμάτων, συγχαρητήρια.
Mου εμεινε το κουσούρι απο τον πολύ "Ριζοσπάστη" που διάβαζα μικρός χαχαχαχχα
quote:
Πάντως οι πρόσφατες διαγραφές δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογία φίλε μου. Χαβαλέ πάνε να κάνουν οι άνθρωποι. Ο άλλος έμπαινε "για να γελάει με τους ΧΑΖΟΥΣ, ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ, ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ."
O σκεπτικισμός δεν είναι ιδεολογία,είναι διανοητική στάση.Υπό αυτη την έννοια εγω θεωρω τον εαυτό μου σκεπτικιστη αφού βλέπω τα πάντα με κριτικό μάτι και δεν αποδεχομαι τίποτα αν δεν το έχω πέράσει πρώτα απο "κόσκινο", αν δεν το έχω εξετασει απο όσο το δυνατό περισσότερες οπτικές γωνίες.Ταυτόχρονα δεν νιώθω καμμιά ανάγκη να μου κρεμάσω κάποια ταμπέλα "σκεπτικιστής" και να περιφέρομαι επιδεικνύοντας την με καμάρι. Η προσωπικότητα μου οπως και ολών μας άλλωστε διαθέτει και πάρα πολλά άλλα χαρακτηριστικά...Για ποιο λόγο θα πρεπει να διαλέξω ένα απο αυτά και να κατηγοριοποιήσω τον εαυτό μου? Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνω αυτο.
Για τα υπόλοιπα...Σου είπα και πριν. Δεν μπορούμε να κρίνουμε μεμονωμένα άτομα με κριτήριο την ένταξη τους σε κάποια ιδεολογική ή άλλου τύπου ομάδα. Καθένας ειναι υπευθυνος για τις πράξεις του και μόνο γιαυτές. Ο άζαξ προσέβαλε το φόρουμ στο σύνολο του και θα έπρεπε να είχε απενεργοποιηθεί πολύ καιρό πριν,και όχι τώρα.
Το "χαβαλε πανε να κανουν οι άνθρωποι" όμως μου θυμίζει ελαφρά συζήτηση καφενείου αγαπητέ Gentleman...Αν δεν βαριόμουνα θανάσιμα θα σου πεταγα καμμιά εκατοστή σοβαρά μηνύματα απο τον καθένα απο αυτούς που κατηγορείς ότι "ήρθαν για να κάνουν χαβαλέ" και θα σου ζητούσα να μου δικαιολογήσεις το άτοπο της ύπαρξης αυτών των μηνυμάτων σε σχέση με τη διαπίστωση σου περι μελών που ήρθαν για χαβαλέ.
quote:
Για να βάλω κι εγώ το πετραδάκι μου στο σημαντικό αυτό ερώτημα, εγώ λέω ανοχή σε όλες τις ιδέες, αλλά όχι όλους τους τρόπους.
Το εχω πει ήδη αυτό. Η διαφορά μας δεν ειναι σε αυτο.Η διαφορα μας είναι στο ότι εσύ μεγενθύνεις στο μέγιστο βαθμό το τι γίνετε σε ένα φόρουμ (το ΠΑΡΑΞΕΝΟ),απο κάποιους πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους ("σκεπτικιστές") ,μια πολύ συγκεκριμένη περίοδο (κάτι μήνες τωρα).Εγω βλεπω τι γινετε σε ολα τα φόρουμς,από πολλές "παρατάξεις",και σε μια διαχρονική βάση.
Εσύ πιστευεις ότι αν οι "σκεπτικιστές" εξαφανιστούν με κάποιο μυστήριο τρόπο αυριο, μετά απο λίγο το φόρουμ θα γεμίσει με "αστέρια ερευνηταράδες" πορωμένους και έτοιμους να λύσουν όλα τα μυστήρια του κόσμου...χεχεχχε...Only in your dreams my friend!...Aυτό που εγώ πιστευω ότι θα γίνει είναι ότι το φόρουμ θα γεμίσει από κάθε είδους "μεταφυσικό φρούτο" που θα μας αραδιάζει ότι παρανοικό μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους χρησιμοποιώντας για βιβλιογραφία... άρθρα απο το strange και το mystery !...Αν μπει κανεις σοβαρός άνθρωπος θα φευγει κατευθειαν,όχι από τις προσβολές πλεον αλλά απο την πλήρη επικρατηση της ανοησίας...Με λιγα λόγια εφόσον πλεον δεν θα υπάρχει ισχυρός αντίλογος το φόρουμ θα πήξει στην κοτσάνα...Mετά απο ένα μικρό χρονικό διάστημα οι πρώτες "μεταφυσικές" κλικες θα έχουν ήδη σχηματιστεί... και η φαγωμάρα θα ξεκινήσει και πάλι...Ανάμεσα σε μεταφυσικούς μόνο πλεον.Και τότε θα διαπιστώσεις πόσο λάθος είναι το δίπολο σκεπτικιστές/κακοί/άξεστοι--μεταφυσικοί/καλοί/ευγενείς που έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου...
quote:
Βy the way, δεν είναι μόνο για να σταματάνε τους τσακωμούς οι συντονιστές. Το forum αποτελεί προβολή της προσωπικότητας των συντονιστών του. Γι αυτό και έχει κατηγορίες όπως "η γνώση", το "παράξενο", "μύθος και θρησκεία". Όχι "το τένις", "το σκάκι", "η ερασιτεχνική αστροπαρατήρηση".Ζητούμενο των συντονιστών είναι η εσωτερική θέαση των θρησκειών, η εσωτερική ερμηνεία αντι-συμβατικών φαινομένων, η εσωτερική συζήτηση γενικώς.
Δεν είπα ότι οι συντονιστές είναι μονο για να σταματάνε τους τσακωμούς.Αλοίμονο...Αλλά η σωστή απο κάθε άποψη λειτουργία των φόρουμς ειναι υποχρέωση κυρίως των συντονιστών.Για μένα ζητούμενο των συντονιστών είναι να είναι αντικειμενικοι,ακριβοδικαιοι,αμερόληπτοι,να λειτουργούν κυρίως προληπτικά, και όταν χρειαστεί να επέμβουν να είναι γρήγοροι,αποτελεσματικοί,και τολμηροί στις επεμβάσεις τους.

It is the source of all true art and all science.
Μπορείς να περιηγηθείς και να συμμετάσχεις και στις υπόλοιπες συζητήσεις του χώρου.
Συμφωνώ μαζί σου στη δήλωσή σου "Επειδή είμαι καινούργιο μέλος, δεν μου πέφτει και πολύς λόγος". Πράγματι πιστεύω πως είναι καλύτερο, για να βγάλεις μια οποιαδήποτε κρίση για το συγκεκριμένο ζήτημα - θετική ή αρνητική - να συμμετάσχεις ενεργά στις συζητήσεις. Δε νομίζω πως η ανταλλαγή επιχειρημάτων που αναπτύσσεται στο παρόν θέμα αρκεί, για να καταλάβει κανείς τόσο λεπτά αλλά συνάμα σημαντικά ζητήματα. Χρειάζεται να τα ζήσει κανείς - είτε ως παρατηρητής, είτε ακόμα περισσότερο ως συντελεστής των γεγονότων.
Θα τα πούμε λοιπόν στην πορεία και στην υπόλοιπη θεματολογία... ![]()

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!