ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- είχες πει θα 'ρθεις - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- είχες πει θα 'ρθεις - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

miranta62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
mirantaΝέο Μέλος
25/02/2004, 20:11:29
Σιωπή μέσα στη νύχτα.
Μα εσύ δεν είσαι μέσα της,
είσαι παντού.
Ο αέρας με πνίγει,
τ' αστέρια έχουν πάρει την μορφή του κορμιού σου
κι εγώ ταξιδεύω.
Οι καπνοί, η ανάσα σου,
ένα λουλούδι στο στήθος σου.
Αίματα γέμισαν τα χέρια μου,
κι όμως δεν σταματώ να σε χαιδεύω.
Αγκάθια τα μαλλιά σου,
τα μάτια σου πέλαγα,
κι εγώ χάνομαι μέσα τους.
Σταμάτησαν οι δείχτες
μα εσύ δεν είσαι εδώ.
Είχες πει θα 'ρθεις
και έστρωσα το δρόμο ρόδα.
Είχες πει αυτή τη νύχτα
και το φεγγάρι δεν βγήκε.
Θόρυβοι, ηδονή, με πνίγεις...
Τ΄όνομά σου ο μόνος ήχος που αναγνωρίζω.
Η σιωπή δεν παύει να με ξεκουφένει
και η μορφή σου, εκεί,
έχει μείνει στον καθρέφτη που κοιτάχτηκες πριν φύγεις.
Αιώνες πέρασαν -μια νύχτα.
Είχες πει θα 'ρθεις,
μα τα πουλιά δεν κελαηδούσαν...
περίμεναν την άνοιξη, μεσ' το χειμώνα.

m.f

m.filippidi

01/03/2004, 02:26:16
Το παρόν Θέμα υπάρχει αυτούσιο και στο Forum .-= Η ΨΥΧΗ =-. και έχει δεχτεί απαντήσεις.

Θα απενεργοποιηθεί το παρόν.

Ευχαριστούμε την ΑΤΜΑ για την ειδοποίηση!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

28/07/2006, 14:25:43
stemix
πολυ καλο αν βαλεις γαλικο ερχομαι

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

28/07/2006, 15:46:48
Αγαπητέ samuel1974, θα πρέπει να βρεις μια λύση με το πρόβλημα των greeklish όσο πιο σύντομα μπορείς...

In anticipation of my resurrection...

stemixΜέλος
28/07/2006, 19:19:58
ok. Θα πρέπει να κάνω λίγο παραπάνω χώρο τότε για να χωρέσει και αυτό.
Θα πρέπει να σου πω όμως ότι μέχρι τις 31/12/2012 είμαι κλεισμένος με τον ellovos. Θα πάμε Mexico να δούμε από κει το τέλος του 2012 παρέα με τίποτα sinioritas. Αν ψήνεσαι και συ έλα.
Αν δεν γίνει τίποτα, τότε θα γυρίσουμε και θα μπούμε στην τρύπα με τα μπιλιάρδα...
samuel1974Μέλος
28/07/2006, 21:33:01
@ gigenis

Στην ερώτηση:
"Ο όσιος Ανδρέας... ήξερε κάτι για το σεισμογενές ρήγμα που κατευθύνεται κάθε χρόνο προς την Κωνσταντινούπολη;;;"

Απάντησες:
"τοτε ηξεραν οτι μια περιοχη σεισμογενεις που ειναι και παραθαλασια εχει αρκετες πιθανοτητες καποια στιγμη να βρεθει κατω απο το νερο"

Επαναλαμβάνω την ερώτηση, δίχως να περιμένω απάντηση:
Σε ρώτησα αν ήξερε για το συγκεκριμένο γεωλογικό φαινόμενο, το οποίο έχει τελευταία καταμετρηθεί απο τους Τουρκους και άλλους γεωλόγους. Πρόκειται για μία σειρά σεισμών, οι οποίοι αυξάνουνε την έντασή τους και σχηματίζουνε ανα δεκαετίες μία γραμμή, η οποία κατευθύνεται κάθε χρόνο προς την Κωνσταντινούπολη. Φοβούνται λοιπόν οι Τούρκοι γεωλόγοι, ότι ο σεισμός που πρόκειται να γίνει στην Πόλη, θα είναι πάρα πολύ μεγάλος.
Σε ρώτησα αν ήξερε ο Όσιος Ανδρέας αυτό το φαινόμενο και συ μου απάντησες ότι γνωριζε, ότι σε μία σεισμογενή περιοχή είναι πολύ εύκολο να καταποντιστεί μια πόλη. (σημ. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι σεισμογενέστερη της Αθήνας. Η Αθήνα και η Καλαμάτα έχουνε βλέπεις καταποντιστεί τόσες φορές... έτσι;)
Είναι δηλαδή σα να σε ρώτησα: Ήξεραν οι αρχαίοι Έλληνες τη χρήση των ολοκληρωμάτων; και συ μου απαντάς ότι είχανε πλούσιες μαθηματικές γνώσεις... Μετά (ανάλογο παράδειγμα) ξαναρώτησα: Ήξεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την χρήση της πυρίτιδας; και συ απαντάς ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ήτανε πολύ καλοί πολεμιστές...
Δε συνεχίζω αυτήν τη στιχομυθία γιατί έχεις φαίνεται παρεξηγήσει γενικά όλους τους Χριστιανούς. Όταν λέει η χριστιανική εκκλησία ότι πρέπει να ήμαστε αγαθοί, δε σημαίνει αγαθιάρηδες (με την έννοια που έχει προσδωθεί στον όρο αγαθός τελευταία).
Εάν νομίζουνε ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένου εσού, ότι με το να βρίζετε και να πετάτε αντιφατικές στη βάση τους, κατηγορίες, θα πλήξετε και θα γκρεμίσετε την εκκλησία του Χριστού, είσαστε βαθιά νυχτωμένοι.
Παρατήρησα (ακόμη και στην ιστιοσελίδα-εγχειρίδιον κατά Χριστιανών), ότι εσείς οι 12θεϊστές, που κρύβεστε πίσω απο τον αγνωστικισμό και τον δήθεν πατριωτισμό, ότι έχετε αναπτύξει μία επιχειρηματολογία, η οποία είναι βαθύτατα αντιφατική και είναι ευκολονόητο και σε ένα μικρό παιδί να καταλάβει, ότι αραδιάζετε ένα κάρο ανοησίες. Αυτό εκφράζετε απο τις πατάτες, που πετάνε άτομα σαν εσένα συχνά εδω μέσα. Κλασσικό παράδειγμα είναι η αντιφατικότητα σας, ως προς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, τον οποίο αποφεύγεται να αποκαλέσετε έτσι. Εννοώ φυσικά την αντιφατικότητα ως προς το αν ο Ιησούς υπήρξε ή όχι.
Θα ήθελα να συμβουλέψω και σένα και όσους "πυρήνες 12θεϊσμού" διαβάζουνε αυτήν εδώ τη σελίδα, να ξαναμαζευτείτε όλοι μαζί και να δρομολογήσετε μία συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία δεν θα αυτοαναιρείται με το να πετάει ο ένας "Ο Ιησούς πήγαινε με τη Σαλώμη" και ο άλλος "Ο Ιησούς δεν υπήρξε καν". Αν αποφασίσετε μία ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία, ελάτε να ξανασυζητήσουμε, γιατί με αυτήν την τακτική η αίρεσή σας (που είναι ύποπτο απο ποιά ξένα, σκοτεινά κέντρα αποφάσεων χρηματοδοτείται και υποκινείται) σε λίγα χρόνια θα έχει όση δημοσιότητα έχει και εκέινος που τραγουδούσε για το ούζο του Τυρνάβου.
Αν θέλετε να βγάλετε απο το μουχλιασμένο χρονοντούλαπο της θρησκευτικής ιστορίας τους ψόφιους θεούς σας, που ήτανε οι πεσμένοι άγγελοι του ενός και αληθινού θεού, του Ιησού Χριστού, κάντε το! Όσο γελασμένοι είναι εκείνοι οι 30 000 Αργεντίνιοι, οι οποίοι ανήκουνε στη θρησκέια του Μαραντονισμού, και βάζουνε το 1960 μ.Χ. για έτος μηδέν, τόσο γελασμένοι είσαστε και σεις.
Η ορθοδοξία έχει αντιμετωπίσει πολλές αιρέσεις και ομολογίες, που ήτανε πλήρως εξοπλισμένες και με μη αυτοαναιρούντα και γελειώδη επιχειρήματα και πιστεύω (όπως εσείς) και όμως πάντα νικούσε. Και πάντα θα νικάει και πάντα θα υπάρχει μέχρι το τέλος του κόσμου και μετά απο αυτόν. Η ορθοδοξία είναι σαν τη κιβωτό του Νώε, θα επιβιώσουνε μόνο όσοι είναι μέσα, όταν θα έρθει ο όλεθρος.

Ο χαρακτηρισμός "άνανδρος" επιστρέφεται σε αυτόν, που απαντάει πλάγια και ΟΧΙ ΙΣΙΑ, ενώ γνωρίζει τη σωστή απάντηση.

@ ellovos, gigenis, stemix

Καλή διασκέδαση στο υπόγειο!!!!

samuel1974Μέλος
28/07/2006, 21:56:53
@ Ostria

Είπες ότι ο όσιος Ανδρέας πέθανε το 936 μ.Χ.

"Η πρώτη Ρωσσίδα, που βαπτίστηκε όμως Χριστιανή, ήτανε η αντιβασίλισσα Όλγα, χήρα του δολοφονηθέντος βασιλιά των Ρως, Ιγκόρ, που ήταν γιός του Ρούρικ, και που τον σκότωσαν οι Σλάβοι το 945 μ.Χ., σε μια εποχή που έχουν ακόμα συνείδηση πως δεν είναι Ρως."

πηγή: Β. Ραφαηλίδης: "Οι λαοί της Ευρώπης", 1996.

Αν η Όλγα, που βαπτίστηκε Ελένη μετά το 945 μ.Χ. ήτανε η πρώτη Ρωσσίδα, που βαπτίστηκε Χριστιανή σε μιά επίσκεψή της στην Πόλη, πως είναι δυνατόν ο Όσιος Ανδρέας, ακόμα και αν πέθανε το 936 μ.Χ. (με κάποιες για μερικούς αισιόδοξες έρευνες), να ήξερε για το ξανθό γένος;;;;
Ο πρώτος τσάρος, που έγινε Χριστιανός ήτανε ο Βλαδίμηρος ο Μέγας, που έγινε Αυτοκράτορας το 977 μ.Χ. (βαπτίστηκε αργότερα και χώρισε φυσικά, μετά που βαπτίστηκε τις 800 γυναίκες του και κράτησε μία).

Πως γνώριζε ο όσιος Ανδρέας για το ξανθό γένος, που αρχίζει με Ρ λοιπόν;;;

Η σκυθική του καταγωγή και το ότι τιμάται ιδιαίτερα στη Ρωσία δε με πείθουνε, σαν απάντηση, όταν μιλάνε (βροντοφωνάζουνε) οι ημερομηνίες.

28/07/2006, 23:06:39
quote:
Στην ερώτηση:
"Ο όσιος Ανδρέας... ήξερε κάτι για το σεισμογενές ρήγμα που κατευθύνεται κάθε χρόνο προς την Κωνσταντινούπολη;;;"

Απάντησες:
"τοτε ηξεραν οτι μια περιοχη σεισμογενεις που ειναι και παραθαλασια εχει αρκετες πιθανοτητες καποια στιγμη να βρεθει κατω απο το νερο"

απο οτι βλεπω οι παροπιδες δεν σε αφηνουν να διαβασεις καλα
για αλλη μια φορα ας δουμε τι απαντησα στην ερωτηση σου

στην τελικη το αν ηξερε ο τρελος για ρηγματα και λιωσημο παγων
δεν μπορω να το ξερω παρα μονο υποθεσεις να κανω
και το συμπερασμα ειναι οτι βαση των γνωσεων που ειχαν οτι η περιοχη ειναι σησμογενεις και εχοντας γνωση το τι μπορει να συμβει σε περιοχες που ειναι παραθαλασιες (καταποντισμος)
ο τρελος εβαλε αοριστα μια καταστροφη

τωρα παμε παρακατω
αν και εχω βαρεθει να το λεω
ειμαι αθεος και γραφω ολους τους θεους και ολες τις θρησκειες εκει που δεν πιανει μελανι
το οτι με χαρακτιριζεις 12θειστη δειχνει την ανοησια που σε διακατεχει
προσπαθεις να ομοσταυλισεις οσους εχουν αντιθετη γνωμη απο αυτη που σου εμαθε να παπαγαλιζεις το δικο σου μαντρι
δυστηχως για σενα δεν ανοικω σε κανενα μαντρι

quote:
Η ορθοδοξία είναι σαν τη κιβωτό του Νώε, θα επιβιώσουνε μόνο όσοι είναι μέσα, όταν θα έρθει ο όλεθρος.

ο τελευταιος να κλεισει την πορτα και να πεταξει το κλειδι απο το παραθυρο

quote:
@ ellovos, gigenis, stemix

Καλή διασκέδαση στο υπόγειο!!!!

ευχαριστουμε

28/07/2006, 23:09:11
quote:
ok. Θα πρέπει να κάνω λίγο παραπάνω χώρο τότε για να χωρέσει και αυτό.
Θα πρέπει να σου πω όμως ότι μέχρι τις 31/12/2012 είμαι κλεισμένος με τον ellovos. Θα πάμε Mexico να δούμε από κει το τέλος του 2012 παρέα με τίποτα sinioritas. Αν ψήνεσαι και συ έλα.
Αν δεν γίνει τίποτα, τότε θα γυρίσουμε και θα μπούμε στην τρύπα με τα μπιλιάρδα...

ελπιζω οτι θα μπουμε μαζι με τις sinioritas ετσι;

28/07/2006, 23:42:23
Φίλοι μου , ο Θεός είναι ένας , άπειρος , και προαιώνιος .

Όμως άπειροι σε αριθμό και προαιώνιοι , είναι και οι πονηροί που κατασκευάζουν θρησκευτικούς κανόνες και προφητείες δήθεν στό όνομά του , και πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τους αφελείς πιστούς τους .

christos_tsΝέο Μέλος
29/07/2006, 00:56:26
Τελικά απ' ότι είδα δεν απαντησε κανείς στο ερώτημα που τα ήξεραν όλα αυτά οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας... Κάποιος που με ρώτησε που είναι γραμμένα αυτά για να πάει να τα δει είναι στο Αγιο Ορος. Στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. Και είναι γραμμένα ξαναλέω!!! Οπότε δεν μπορεί και κάποιος όσο και να θέλει να τα αμφισβητήσει.
Το σημαντικό πάντως είναι ότι κανένας δεν μπόρεσε να μου απαντήσει πως οι προφητείες βγήκαν αληθινές!! Προσπαθείτε όλοι μέσω λογικής να βρείτε πως γίνεται και δεν σας βγαίνει και είναι απολύτως λογικο να μην μπορείτε.
Ολα αυτά ειπώθηκαν από το Θεό στους Αγιους πατέρες της εκκλησίας. Θα ρωτήσει κάποιος και γιατί ο Θεός να τα πει. Ο Θεός πάντα θέλει να προστατέψει τους ανθρώπους και πάντα καθ' όλη την ιστορια του ανθρώπινου γένους προηδοποιούσε τον άνθρωπο για το τι θα του συμβεί αν δεν ακολουθήσει τις εντολές του. Μην απορείτε λοιπόν γιατί ο Θεός έχει αποκαλύψει στους Άγιους πατέρες της εκκλησίας και αυτοί με τη σειρά τους σε εμάς κάποια πράγματα για το τι θα γίνει στο μέλλον.
Εγώ λοιπόν σας παρέθεσα κάποιες προφητείες που έγιναν. Να μου πείτε το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν έγιναν δεν μπορείτε. Κάποια εξήγηση απ'ότι είδα δεν μπορείτε να μου δώσετε.
Οπότε έρχομαι τώρα στο εξής ερώτημα. Οι προφητείες που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί γιατί να μην γίνουν αφού μάλιστα είναι συνέχεια των προφητειών που έχουν ήδη γίνει? Η απάντηση η δικιά μου είναι ότι σίγουρα θα γίνουν. Λίγο αν ανοίξετε τα μάτια σας μπορείτε να το καταλάβετε και μόνοι σας.
Βέβαια για να είμαι και δίκαιος θα κάνω για μια τελεύταία φορά πάλι το ερώτημα. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου εξηγήσει πως οι Αγιοι πατέρες της εκκλησίας ήξεραν τι θα γίνει στον κόσμο αιώνες πριν τα γεγονότα γίνουν?
Για όποιον έχει αμφιβολίες για το αν αυτά έχουν γραφτεί ας πάει στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιο Όρος.
Προς το παρόν αυτά.. Περιμένω κάποια απάντηση που να μπορεί να στηριχτεί φυσικά κάπου.
velialΜέλος
29/07/2006, 02:18:43
Ο χριστος δεν υπηρξε ποτε. Ειναι ενα παραμυθακι του Παυλου και των Ρωμαιων. Οποιος δεν με πιστευει, να παει στα αρχεια του Βατικανου.

Samuel, ο Σαλος, Σαλος ηταν, και ελεγε οτι του κατεβαινε. Οι σεισμολογοι παλι, μετα απο μελετες λενε τα δικα τους. Η ΣΥΝΔΕΣΗ αυτων των δυο ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ πραγματων ειναι μονο ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ μια (πιθανη) επικειμενη καταστροφη και η γεωλογικη και μετερεολογικη επιστημη με τις ασυναρτισιες των γερο- αγραματων καλογερων. Δηλαδη αν απο τις χιλιαδες ψευτοπροφητιες (εννοειται ) ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ) τυχει και βγει, παει να πει κατι? Εδω ο ιδιος ο (και καλα ) θεος-χριστος ειπε οτι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Ηταν ψεμα αυτο η οχι?

Τελος παντων, με κολλημενα ατομα ακρη δε βγαζεις. Εδω οι αλλοι πανε ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΕ να κανουν 3ο παγκοσμιο πολεμο, για να εκπληρωθουν οι γραφες! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! Μια ζωη δολοφονοι και αρνητες τις ζωης! Μεγαλες συμφορες εφερε ο ψευδοπροφητης Ιησους! Μεγαλες....

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Odysseus_nemoΜέλος
29/07/2006, 03:54:03
Παιδιά!! Ο σκοπός της προφητείας, εν γένει, ποιός είναι;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

MarteΜέλος
29/07/2006, 04:23:30
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ!!! ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΤΙΖΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ!!
ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΓΙΟΥΡΟΥΚΙΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ...(ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!!! ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ!!!)

ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!

samuel1974Μέλος
29/07/2006, 22:56:35
@ gigenis

Γράφεις: στην τελικη το αν ηξερε ο τρελος για ρηγματα και λιωσημο παγων, δεν μπορω να το ξερω παρα μονο ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ να κανω.

Αφού μπορείς να κάνεις μόνο υποθέσεις για το αν ήξερε ένας καλόγερος της πρόπερασμένης χιλιετηρίδας για το λίωσιμο των πάγων, που οφείλεται στην ανακάλυψη μηχανών εσωτερικής καύσεως και στη χρήση οζονολυτικών ουσιών...
Αφού μπορείς να κάνεις μόνο υποθέσεις για το αν ήξερε ένας καλόγερος της πρόπερασμένης χιλιετηρίδας για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σεισμογενές ρήγμα, που ανακαλύφτηκε την τελευταία δεκαετία...

Τότε, μάλλον μπορείς να κάνεις και υποθέσεις, και μόνο υποθέσεις, για το αν ήξερε ο συγκεκριμένος καλόγερος, για το αν πάρει π.χ. η εθνική Ιταλίας την κούπα, έτσι;

Δεν κάνεις και μιά υπόθεση, μήπως όλη η κοσμοθεωρία σου είναι ξώφαλτση, και αυτά που νομίζεις για σωστά είναι μπούρδες;

@ velial

Γράφεις: Ο χριστος δεν υπηρξε ποτε. Ειναι ενα παραμυθακι του Παυλου και των Ρωμαιων. Οποιος δεν με πιστευει, να παει στα αρχεια του Βατικανου.

Εσύ πήγες και στα δείξανε όλα τα αρχεία, έτσι;
Οι παπικοί εξυψώνουνε τον πάπα και την Παναγία ίσαμε την Αγία Τριάδα, για αυτό και κάνουνε το σταυρό τους με πέντε δάχτυλα. Ο πάπας, για έναν καθολικό, είναι στο ίδιο ύψος με τον ίδιο το Θεό.

@ Marte

Γράφεις: ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ!!!

Είναι άραγε έτσι; Μήπως όμως τελικά γίνουνε όλες αυτές οι εσχατολογικές καταστροφές που αναφέρονται;
Υπήρξανε και υπάρχουνε κάποιοι Άγιοι, που προσεύχονται να μετανοήσει ο διάβολος. Κάποιοι άλλοι προσεύχονται να σώσει ο Θεός τον κόσμο και να μην καταστραφεί, όπως λένε οι προφητείες.
Τι λες πάνω σε αυτό;

@ Odysseus_nemo

Γράφεις: Παιδιά!! Ο σκοπός της προφητείας, εν γένει, ποιός είναι;

Ο ίδιος σκοπός, που ο Χριστός και οι Άγιοι στο όνομα του θεραπεύσανε λεπρούς, κάνανε κουτσούς να περπατήσουν, τυφλούς να δουνε και νεκρούς να αναστηθούνε και να ζήσουνε... για δόξα του Κυρίου και για να μας δείξει πόσο μας αγαπάει. Για να μας δείξει πως θα είναι η ουράνια βασιλεία. Δεν θα υπάρχει πόνος, δάκρυ και θάνατος, οι προφητείες δείχνουνε και κάτι ακόμα, ότι δε θα υπάρχει και χρόνος.

30/07/2006, 00:50:58
Αφού μπορείς να κάνεις μόνο υποθέσεις για το αν ήξερε ένας καλόγερος της πρόπερασμένης χιλιετηρίδας για το λίωσιμο των πάγων, που οφείλεται στην ανακάλυψη μηχανών εσωτερικής καύσεως και στη χρήση οζονολυτικών ουσιών...

αν καποτε λιωσουν οι παγοι δεν θα οφειλεται στις μηχανες εσωτερικης καυσεις και οζονολυτικων ουσιων αλλα σε αλλους παραγοντες
εκτος και αν πιστευεις οτι την τελευταια φορα που ελιωσαν οι παγοι
(τωρα διανιουμε μια μεσοπαγετωνια περιοδο)την ευθηνη την ειχαν οι μηχανες εσωτερικης καυσης και οζονολυτικων ουσιων

Αφού μπορείς να κάνεις μόνο υποθέσεις για το αν ήξερε ένας καλόγερος της πρόπερασμένης χιλιετηρίδας για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σεισμογενές ρήγμα, που ανακαλύφτηκε την τελευταία δεκαετία...

καλως η κακως απο την στιγμη που δεν γνωριζω να υπαρχει ερευνα εκεινης της εποχης για σεισμογενη ρηγματα μονο υποθεσεις μπορω να κανω

Τότε, μάλλον μπορείς να κάνεις και υποθέσεις, και μόνο υποθέσεις, για το αν ήξερε ο συγκεκριμένος καλόγερος, για το αν πάρει π.χ. η εθνική Ιταλίας την κούπα, έτσι;

αν γνωριζε το παιχνιδι που ονομαζουμε ποδοσφαιρο τοτε θα μπορουσε να πει οτι καποτε η ιταλια θα παρει την κουπα

Δεν κάνεις και μιά υπόθεση, μήπως όλη η κοσμοθεωρία σου είναι ξώφαλτση, και αυτά που νομίζεις για σωστά είναι μπούρδες;

αυτο που μπορω να πω γιατι εχω εξετασει τα στοιχεια που εχω στην διαθεση μου ειναι οτι η κοσμοθεωρια που δεχομαι σαν σωστη για την δημιουργια του κοσμου ειναι πολυ ποιο λογικη απο την μπουρδα που δεχεσαι εσυ

αληθεια τι θα γινει με την ημερομηνια;;;;;;;;

Edited by - gigenis on 30/07/2006 00:52:52

30/07/2006, 02:20:16
quote:
Κάποιος που με ρώτησε που είναι γραμμένα αυτά για να πάει να τα δει είναι στο Αγιο Ορος. Στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. Και είναι γραμμένα ξαναλέω!!! Οπότε δεν μπορεί και κάποιος όσο και να θέλει να τα αμφισβητήσει.

Οτι κάπου υπάρχουν γραμμένα είναι το σίγουρο. Πόσο παλιά είναι αυτά τα διασωθέντα κείμενα και από πότε είναι γνωστές αυτές οι προφητείες στις λεπτομέρειές τους (για να αποκλείσουμε τις μεταγενέστερες προσθήκες) είναι το ερώτημα.

quote:
Πως γνώριζε ο όσιος Ανδρέας για το ξανθό γένος, που αρχίζει με Ρ λοιπόν;;;

Κι αν τα περί "ξανθού γένους" είναι μεταγενέστερη προσθήκη; Πώς γίνεται να εξακριβώσουμε πότε ακριβώς άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη για το ξανθό γένος που θα ελευθερώσει την Πόλη και τις χριστιανικές περιοχές του Βυζαντίου από τους Τούρκους; Απ ότι βρήκα χρησιμοποιήθηκε ως προπαγάνδα από την Ρωσσία κυρίως από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου και της Αικατερίνης και μετά.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

30/07/2006, 07:59:19
quote:
christos_ts
Το σημαντικό πάντως είναι ότι κανένας δεν μπόρεσε να μου απαντήσει πως οι προφητείες βγήκαν αληθινές!!

Σου απαντήθηκε και σου αναλύθηκε το όλο θέμα ακόμη και με παραδείγματα αλλά μάλλον δεν κατάλαβες (ή δεν ήθελες) . Γι'αυτό και δεν το σχολίασες.

macedon

Edited by - macedon on 30/07/2006 07:59:57

samuel1974Μέλος
30/07/2006, 12:49:41
@ Ostria

Μου θύμισες ένα ωραίο τραγούδι

Ακόμα τούτη η άνοιξη
ραγιάδες ραγιάδες
τούτο το καλοκαίρι
Μωριά και Ρούμελη

Ωσότου να 'ρθει ο Μόσκοβος
ραγιάδες ραγιάδες
να φέρει το σεφέρι
Μωριά και Ρούμελη

Τα περι ρώσικης προπαγάνδας, που λες (και όπως τα λες) μου θυμίζουνε κάποιον Μωραϊτη, που τον λέγανε Παπαδόπουλο.

Εφόσον καταρίφτηκε το επιχείρημα σου για το ότι ο Όσιος Ανδρέας έζησε μετά εκχριστιανισμού των Ρώσων, το ρίχνεις τώρα στην εκ των υστέρων προσθήκη απο τους παπάδες. Εγκαταλείπουμε τη θέση μας, οπισθοχωρούμε και ταμπουρωνόμαστε σε σημείο, που βρίσκεται πιο πίσω.
Το ότι εφαρμόζεις αυτήν την τακτική οπισθοχώρησης είναι δείγμα ότι ξέρεις να πολεμάς, δεν οπισθοχωρείς άτακτα.

@ gigenis

Γράφεις:
καλως η κακως απο την στιγμη που δεν γνωριζω να υπαρχει ερευνα εκεινης της εποχης για σεισμογενη ρηγματα μονο υποθεσεις μπορω να κανω

Υπήρχε και μιά έρευνα εκείνης της εποχής για την κακή χρήση του διαδικτύου, απο κάτι βυζαντινόπουλα που κάνανε με τις ώρες surfing σε ιστιοσελίδες των Ούννων. Αυτό γινότανε καθώς ο Κολωκοτρώνης έπαιζε τάβλι με τον Θεμιστοκλή σε ένα καφενείο στο Buenos Aires. Ζήτω η Κύπρος!

samuel1974Μέλος
30/07/2006, 12:50:50
@ Ostria

Μου θύμισες ένα ωραίο τραγούδι

Ακόμα τούτη η άνοιξη
ραγιάδες ραγιάδες
τούτο το καλοκαίρι
Μωριά και Ρούμελη

Ωσότου να 'ρθει ο Μόσκοβος
ραγιάδες ραγιάδες
να φέρει το σεφέρι
Μωριά και Ρούμελη

Τα περι ρώσικης προπαγάνδας, που λες (και όπως τα λες) μου θυμίζουνε κάποιον Μωραϊτη, που τον λέγανε Παπαδόπουλο.

Εφόσον καταρίφτηκε το επιχείρημα σου για το ότι ο Όσιος Ανδρέας έζησε μετά εκχριστιανισμού των Ρώσων, το ρίχνεις τώρα στην εκ των υστέρων προσθήκη απο τους παπάδες. Εγκαταλείπουμε τη θέση μας, οπισθοχωρούμε και ταμπουρωνόμαστε σε σημείο, που βρίσκεται πιο πίσω.
Το ότι εφαρμόζεις αυτήν την τακτική οπισθοχώρησης είναι δείγμα ότι ξέρεις να πολεμάς, δεν οπισθοχωρείς άτακτα.

@ gigenis

Γράφεις:

Υπήρχε και μιά έρευνα εκείνης της εποχής για την κακή χρήση του διαδικτύου, απο κάτι βυζαντινόπουλα που κάνανε με τις ώρες surfing σε ιστιοσελίδες των Ούννων. Αυτό γινότανε καθώς ο Κολωκοτρώνης έπαιζε τάβλι με τον Θεμιστοκλή σε ένα καφενείο στο Buenos Aires. Ζήτω η Κύπρος!