ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
25/07/2009, 12:39:12
quote:
Είσαι όμως σίγουρος φίλε Ζιπ πως οταν μιλάει για γνώση δεν εννοεί κατανόηση?

Αν εννοούσε κατανόηση, θα το έλεγε, θα έλεγε ακριβώς την λέξη "κατανόηση". Ο Πλάτωνας δεν ήταν ανόητος. Ήξερε τι έλεγε.

quote:
Εγώ μιλάω για μια κατανόηση που έχει ρίζώσει στο συναισθηματικό κέντρο με αποτέλεσμα όταν δέχεσαι ένα αρνητικό ερέθισμα να μην υπάρχει καν αντιδραση του Εγώ(Θυμός κοκ)

Εδώ πας σε Σούφι κατάσταση ... δράση χωρίς αντίδραση, 'ντάξει, ok.

Λοιπόν, δεν την κοπανάμε τώρα για καμιά βολτίτσα μετά των απαραιτήτων μεσημεριανών εδεσμάτων συνοδευομένων μετά καταλλήλων οινοπνευματοειδών υγρών ; Άντε γιατί πείνασα και η Άθωνος είναι κοντά ... [βλ. http://www.youtube.com/watch?v=b3Jh5w_Mco8 ]

Edited by - zip on 25/07/2009 12:52:00

26/07/2009, 12:58:13
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde: Δεν έχω διαβάσει τη συγκεκεριμένη φράση του Πλάτωνα αν κάποιος ήξερε να μου πει πού υπάρχει θα με βοηθούσε πολύ. Είσαι όμως σίγουρος φίλε Ζιπ πως οταν μιλάει για γνώση δεν εννοεί κατανόηση?

Ο Πλάτων , πιστός στην βάση του φιλοσοφικού του συστήματος , θεωρεί το Αγαθό , σαν το μόνο που εξασφαλίζει την ευδαιμονία και του ατόμου και του συνόλου των ανθρώπων .

Το Αγαθό το βρίσκει στον αρμονικό συνδυασμό των τριών ψυχικών δυνάμεων , της γνώσης , της δύναμης και της επιθυμίας .

Ο Πλάτων ονομάζει τον αρμονικό αυτόν συνδυασμό δικαιοσύνη και πάνω σ’αυτήν οικοδομεί την «Πολιτεία» του .

Από αυτό , όμως , είναι φυσικό ότι έτσι όπως ορίζει το θέμα περιλαμβάνει δύο διακεκριμένα στοιχεία :

1) Το μεταφυσικό , θεωρητικό , της δικαιοσύνης στην ψυχική ζωή του ατόμου , και

2) το πρακτικό, της προσαρμογής της δηλ. στη ζωή του συνόλου.

Επειδή , όμως , πριν απ’όλα πρέπει να αποδειχθεί η αλήθεια του ορισμού της δικαιοσύνης (που ο ίδιος δίνει) , προτάσσει στο όλο σκεπτικό του , σαν προοίμιο , μια μεγάλη συζήτηση περί δικαιοσύνης, στην οποία αποδεικνύονται λανθασμένες η μία μετά την άλλη οι περί δικαίου αντιλήψεις της ρητορικής , της σοφιστικής και της τέχνης (331c – 368a , Βιβλίο Β΄).

Από αυτό το συμπέρασμα δημιουργείται η ανάγκη να δοθεί ο αληθινός ορισμός της δικαιοσύνης , και ο Πλάτων το επιχειρεί με την αναλυτική μέθοδο , αναζητώντας αυτήν στο πλαίσιο της ζωής της πόλης – κράτους , παρακολουθώντας την ζωή αυτή σε όλες τις εκδηλώσεις της από την πρώτη αρχή του σχηματισμού της πόλης μέχρι την πλήρη εξέλιξή της σαν κοινωνία και κράτος (368a -435a , Βιβλία Β΄, Γ΄, Δ΄) .

Για να καθορίσει , όμως , ακριβέστερα τον ορισμό του , ο Πλάτων ανατρέχει στην ψυχική ζωή του ατόμου σαν πρότυπο της ζωής της πόλης και διακρίνοντας τις τρείς εκεί δυνάμεις :

Το λογιστικό , το θυμοειδές και το επιθυμητικό (439 d , e – Βιβλίο Δ΄) και ορίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις (440 a – 441 c , Βιβλίο Δ΄).

Είναι αυτά που αποκαλώ: Γνώση, συγκίνηση και επιθυμία . Από τις παραπάνω παραγράφους (439 d , e - Βιβλίο Δ΄) και (440 a - 441 c , Βιβλίο Δ΄), αργότερα, θα παραθέσω το αρχαίο κείμενο και την ερμηνεία του.

Δικαιοσύνη ονομάζει την μεταξύ τους αρμονία στην εκτέλεση του έργου καθεμιάς από αυτές κάτω από την υψηλή εποπτεία του λογιστικού (της γνώσης) (441 d – 444 a , Βιβλίο Δ΄) , αδικία δε την μεταξύ τους δυσαρμονία .

Θα επιμείνω Dr Jekyll Mr Hyde , όμως, στο σημείο αυτό, με λίγα σχόλια των κρίσιμων σημείων του Βιβλίου Δ΄, στο επόμενο μήνυμά μου.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

26/07/2009, 13:57:08
Την ζωηρότερη εικόνα της τελειότητας της [ «Πολιτείας» ] του , ο Πλάτων την παρουσιάζει απαράλλακτη στην ψυχική ζωή του ατόμου , ο οποίος είναι το πρότυπο της ζωής του συνόλου της πόλης – κράτους .

Στην ψυχή :

το λογιστικό είναι η έδρα της σοφίας (της γνώσης).

το θυμοειδές της ανδρείας και

το επιθυμητικό των σωματικών και πνευματικών ορμών (435b – 441c , Βιβλίο Δ΄) .

Δικαιοσύνη δε η αρμονική των τριών αυτών συνεργασία κάτω από την ανωτάτη εποπτεία του λογιστικού , με το θυμοειδές να συγκρατεί τις ορμές του επιθυμητικού (441c – 444a , Βιβλίο Δ΄) .

Όπως δε στην ψυχή η διαταραχή της αρμονίας αυτής βλάπτει τη ζωή του ατόμου , έτσι και στην πόλη – κράτος η διαταραχή αυτή , όντας αδικία , καταστρέφει τη ζωή της πόλης , από το οποίο συνάγεται , βέβαια , ότι η δικαιοσύνη και ο δίκαιος άνθρωπος είναι προτιμότερος από τον άδικο (444a – 445b , Βιβλίο Δ΄), και άριστη πολιτεία είναι εκείνη όπου η δικαιοσύνη διευθύνει τα πάντα .

Φιλικά

Κηφεύς

27/07/2009, 01:12:13
quote:
Από τις παραπάνω παραγράφους (439 d , e - Βιβλίο Δ΄) και (440 a - 441 c , Βιβλίο Δ΄), αργότερα, θα παραθέσω το αρχαίο κείμενο και την ερμηνεία του.

Το ξανασκέφθηκα αν θάπρεπε να αντιγράψω τις παραπάνω παραγράφους του αρχαίου κειμένου και της ερμηνείας του και δεν βρήκα ότι θα προσέφερα πολλά μ'αυτή μου την ενέργεια:

1) Διότι μπορεί οποιοσδήποτε να τα βρει και να τα διαβάσει από την "Πολιτεία" του Πλάτωνα και
2) διότι οι Διάλογοι του Πλάτωνα δεν διαβάζονται αποσπασματικά. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειασθεί , ο αναγνώστης, να κινηθεί αρκετά πιο πριν ή μετά τις υποδεικνυόμενες παραγράφους για να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα του νοήματος που θέλει να μας μεταφέρει ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος.

Φιλικά

Κηφεύς

28/07/2009, 14:17:03
quote:

Dr Jekyll Mr Hyd
Σωστός ο zip!

Συμφωνώ .
Στρωμένα τα γράφει.
Απλά νεοελληνικά .
Το μόνο για το οποίο ανησυχώ ,είναι ότι , όταν χάνει η προσωπικότητά του την ψυχραιμία βρίζει άσχημα και δεν ζητάει συγγνώμη ,αλλά ισχυρίζεται ότι η άλλη προσωπικότητα πταιει που τον ώθησε έξω από τα όρια της ανοχής της .

Ίσως να έχει δίκαιο .

29/07/2009, 22:05:16
quote:
alfa-omega

Γιατί δεν μπορώ να συνεννοηθώ για απλά πράγματα με κάποιες προσωπικότητες ,ενώ με άλλες επέρχεται αβίαστα ,φυσιολογικά ?

Είναι θέμα γλώσσας.

quote:
alfa-omega

Γιατί δεν υπάρχει ενιαία αντίληψη σε αυτόν τον πλανήτη ?

Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του.

quote:
alfa-omega

Γιατί θα πρέπει να προσπαθώ να επιμένω στην προσπάθειά μου , να ξυπνήσουνε συνάνθρωποί μου ,οι οποίοι κοιμούνται βαθιά ,ξανά και ξανά και πάντα μέχρι να φύγω από αυτήν την ζωή ?

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο > Όσο νομίζεις πως οι συνάνθρωποί σου κοιμούνται βαθιά, εσύ θα προσπαθείς να τους ξυπνήσεις. Το ερώτημα είναι : ποιος από τους δυο κοιμάται πραγματικά ; εσύ ή οι συνάνθρωποί σου ;

quote:
alfa-omega

Τι εισπράττει μία προσωπικότητα η οποία ,μοχθεί για το καλό της ανθρωπότητας ?

Πες μου με ποιον τρόπο μοχθεί (τι κάνει δηλ. πρακτικά) και θα σου πω τι εισπράττει.

29/07/2009, 22:34:59
quote:
ποιος από τους δυο κοιμάται πραγματικά ; εσύ ή οι συνάνθρωποί σου ;

Για να σου εξηγήσω τι εννοώ με την παραπάνω ερώτηση, θα σου δώσω ένα παράδειγμα που μπορεί να το συναντήσεις ή να το έχεις ήδη συναντήσει σε πολλά βιβλία εσωτερισμόυ.

Κάποιος είναι φυλακισμένος. Εσύ είσαι ο ελεύθερος. Βλέπεις όμως τον φυλακισμένο στο κελί του και λες "ρε τον κακομοίρη, δεν πάω να τον βοηθήσω να ελευθερωθεί ;" κι όταν πλησιάζεις στο κελί του, τον ρωτάς :

- Φίλε, είσαι φυλακή, θες να ελευθερωθείς ;

Εκείνος σου απαντάει :

- Φυλακή ; Τι λε' ρε μεγάλε ; Μια χαρά ελεύθερο πουλάκι είμαι!

Εσύ επιμένεις, επιμένεις και προσπαθείς συνέχεια να κάνεις αυτό που νομίζεις πως πρέπει να κάνεις. Και πάντα πέρνεις αυτήν την απάντηση από τον "φυλακισμένο" : "Φυλακή ; Τι λε' ρε μεγάλε ; Μια χαρά ελεύθερο πουλάκι είμαι!".

Τώρα, τι νομίζεις ; Ποιος από τους δύο είναι ο πραγματικά φυλακισμένος ; Εσύ που επιμένεις [ και στην ουσία έχεις μπει σε μια διαδικασία που η ίδια αυτή η διαδικασία είναι η φυλακή σου ] ή ο "φυλακισμένος" ;

Για να προχωρήσεις σε μια οποιουδήποτε είδους "απελευθέρωση" ή "ξύπνημα", θα πρέπει [ το βασικότερο & πρώτο πράγμα ], να σου το έχει ζητήσει πρώτα ο "σκλάβος" ή ο "κοιμισμένος". Καταλαβαίνεις ; Άμα δεν στο έχει ζητήσει, τότε γι' αυτόν που εσύ νομίζεις πως είναι "σκλάβος" ή "κοιμισμένος", δεν τίθεται τέτοιο θέμα φίλε γιατί πολύ απλά, ούτε ο "σκλάβος", ούτε ο "κοιμισμένος" δεν έχει συνειδητοποιήσει την κατάστασή του. Δηλ. ο κοιμισμένος, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει Ο ΙΔΙΟΣ πως είναι κοιμισμένος και μετά να έρθει Ο ΙΔΙΟΣ σε σένα και να πει "ξέρεις φίλε, είμαι κοιμισμένος, μπορείς να με ξυπνήσεις ;". Αν δεν υπάρξει αυτό, τότε ο κοιμισμένος μια χαρά ξύπνιος είναι και δεν κοιμάται αυτός, αλλά εσύ.

30/07/2009, 07:57:13
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde

Τι είναι η ελευθερία ή τι είναι αυτό που καθιστά κάποιον ελεύθερο? Εσύ, εγώ(ποιος εγώ??) είμαστε ελεύθεροι πιστεύεις ?

Είναι μια συνειδησιακή κατάσταση.

30/07/2009, 09:29:59
Ευχαριστώ zip που βρήκες τον χρόνο ,για να μου μεταφέρεις κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες .
30/07/2009, 10:48:31
Να χαρώ κ εγώ τον διάλογο....,αν και έχω κάποιες ενστάσεις,
όσον αφορά το πόσο ο άνθρωπος συντελεί σε ότι γίνεται..Πόσο
του συμβαίνει κάτι και πόσο συμμετέχει...Θέλω, δηλαδή, να
πω, ότι ο άνθρωπος, εμφανίζεται ως αμέτοχος των όσων ουσιαστικά
διαδραματίζονται στο πέρασμα του χρόνου, όπως τα βάζουμε με
την λογική,αλλά υάρχουν παρεμβάσεις του και εξέλιξη πνευματική,
που δεν την εννοούμε, ή αντιλαμβανόμαστε κανονικά...
Πιστεύω ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται, εφόσον οι προσωπικές
μας μικροανάγκες, διαμορφώνουν την οπτική μας, ανάλογα και
γινόμαστε πρεσβύωπες, ή μύωπες, "αυτοτυφλούμενοι"σε ότι
πραγματικά συμβαίνει γύρω μας...Και μιλάμε για όλους μας, ότι
φερόμαστε έτσι...Δεν υπάρχει περίπτωση να έιμαστε κατα λάθος
μαζί, εδώ που είμαστε...Υπάρχει σοφία και αρμονία....
Βλέπετε,όπως έχω ξαναγράψει, όλοι μας είμαστε ένα σύνολο, που
δεν έχουμε μάθει να εναρμονιζόμαστε,αυτός είναι πιστεύω, ο
τελικός μας προορισμός, μια ένωση προσωπικότητας, με μια συνολική
αντίληψη των συντελομένων και του σύμπαντος ολόκληρου...
Η προσωπικότητα, η ατομική υπόσταση, η προσωπική συμπεριφορά, αποτελούν αιώνια προσόντα και ικανότητες, που εδώ εξασκούμε, ώστε
στο σταμάτημα του χρόνου, με το τέλος αυτού του χρόνου της ύλης που
ζούμε, να είμαστε ικανοί να σταθούμε στον κόσμο που έρχεται...
Ένα κόσμο πιο πνευματικό, με περισσότερες αλήθειες που δεν θα
στηρίζονται στην γνωστή μας λογική κι όπου τα σύνολα ανθρώπων,
δίνουν άλλες διαστάσεις, πλουτίζοντας την πραγματικότητα...
Αυτός ο θεός που θα γίνει ο ανθρωπος, είναι ...τρανσόρφμερ....
Αποτελείται απο υποσύνολα και μονάδες...Πρέπει όμως, αυτές, να
μάθουν να ενώνονται, πνευματικά και να δίνουν, εκ των ενώσεων των,
τα αποτελέσματα που μπορούν....
Όπως εδώ μέσα...Αν υπάρχει καλό πνεύμα διαλόγου, μπορούμε να δούμε
έννοιες, που δεν περιμένουμε....
"Όπου δυο και τρεις, όπου ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, εκεί κι εγώ, εκεί και το
πνεύμα...."
"Όταν συμφωνήσουν δο και τρεις για ένα πράγμα, τότε θα γίνεται.."
Η ατομικότητα, η προσωπικότητα, λειτουργούν όχι σαν διαχωριστικές
γραμμές μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ως ποικιλία, προκειμένου να
έχουμε σφαιρκότερη και συνολικότερη αντίληψη, αυτό αν το χρησιμοποιήσουμε συνειδητά, έχει δυνατότητες, θαύματος....
12/09/2003, 10:58:36
Το φτερόόόόό! Το φτερόόόόό!Το φτερόόόόό!Για να γράφω καλά κ να σταματήσει να με καταδιώκει από θέμα σε θέμα η Καποδίστρια γράφοντας λέξεις που τελειώνουν σε αααααας ή εεεεεεεε......
quote:
ΒΡΕ ΒΑΛΝΤΑΚΙ,
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΨΑΧΝΕΣ;
Ξεχάστηκες,ε; Περίμενα να γράψεις "ΒΡΕ ΒΑΛΝΤΑΚΙ,ΓΙΑ ΠΕΕΕΕΕΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΨΑΧΝΕΕΕΕΕΣ;"
quote:
ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΛΑΦΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ...
-ΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ;ΣΚΕΦΘΗΚΑ,ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ;
Χμμμ...Δεν θα μπορούσες να πέσεις πιο μέσα...
quote:
ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ...ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΒΑΛΝΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΚΥΛΟΞΩΤΙΚΟ...
Βλέπω γνώρισες και τον πρώην μου...

ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ...ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ...ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ...ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ...ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Communicating at an unknown rate...

12/09/2003, 20:58:12
Υ Π Ο Σ Χ Ο Μ Α Ι
ΒΑΛΝΤΑ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΟ ΝΑΖΙΑΡΙΚΟ ΥΦΑΚΙ...
ΚΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑ,ΕΔΩΣΑ ΕΓΩ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΛΝΤΑ;
Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΘΑΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ...
ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ...ΤΙ ΣΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΤΙ ΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

13/09/2003, 18:48:59
ΕΧΘΕΣ,ΑΡΓΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ
ΚΑΘΗΣΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΟΥ...
ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΓΕΜΑΤΟ ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗ...
ΕΙΔΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ...
ΤΑ ΜΑΖΕΨΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΜΟΥ,ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ ΟΝΕΙΡΑ...

13/09/2003, 20:01:20
ενα ζωηρο αστερακι με το φως του μηνυμα μου δινει,
αποψε να μην κοιμηθω,γιατι θα ερθει εκεινη,
πλαι του μοναχο -ποτε ξανα μην μεινει,
με το ζεστο χαμογελο της , η ιδια η σεληνη.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

14/09/2003, 12:21:36
στεκω μπροστα στη βουη του ακρογιαλιου,
που το χτυπαει το κυμα
και κλεινω μες'τη φουχτα μου
δεκα σπειρια μαλαματενιαν αμμο
δεκα σπειρια,ομως και εκεινα ακομα
πως γλυστρανε μες'απ'τα δαχτυλα μου
και χανονται στην αβυσσο,
ενω με παιρνει το κλαμμα,ποταμος το κλαμμα.
θεε μου!δεν μπορω,λοιπον,να τα κρατησω
λιγακι πιο σφιχτα?
δεν μπορω,θεε μου να σωσω ουτ'ενα
απο το κυμα το αδυσωπητο?
ο'τι θεωρουμε η φαινομαστε,δεν ειναι λοιπον,
ενα ονειρο μεσα σε καποιο ονειρο?

ονειρο ενος ονειρου εντγκαρ αλλαν ποε

με απεραντο σδεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

14/09/2003, 18:54:54
ΜΑΝΟ ΜΑΣ,ΦΙΛΕ ΜΑΣ
Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ!!!
ΚΑΙ Ο ΠΟΕ!!!
ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ...ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ...ΝΕΚΡΟΦΙΛΙΑ!!!
ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ...ΠΟΙΗΤΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!

Edited by - kapodistria on 14/09/2003 18:58:40

14/09/2003, 21:14:13
ονειρευτηκα πως ταξιδευα σε μερη που δεν ειχα ξαναπαει,
με πρασινα λειβαδια , με δαση και κρυσταλλινο νερο
στις λιμνες και τα ποταμια.
και ησουν και εσυ εκει-μια μελωδια ομορφιας σαν την μουσικη
που αναβλυζει απο την αρπα του οριωνα.
ο σειριος με ολοκληρη την λαμψη του στα μαλλια σου.
ανδρομεδα με καλεις στα καταλευκα ονειρα σου,
να κολυμπησω χωρις σκεψη στα κρυσταλλινα νερα σου,
να με ντυσεις με πορφυρα και χρυσα ενδυματα-
και κρανος να μου δωσεις με την χαιτη του πηγασου.
συντροφος σου ο αρης , συνοδειπορος στο μακρυ αυτο ταξιδι,
μια χρυσαφι-αστρικη σκονη μου δινει μαζι να παρω,
κανεις να μην πληγωσει τα αισθηματα μου αλλο.

ΕΜΜ.ΜΠΟΤς.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 14/09/2003 21:31:21

14/09/2003, 23:10:39
Ονειρευτηκα χτες βραδυ...
το κενο μου...
ηταν γεματο απο κουφια
σ'αγαπω...φιλια
αγευστα...ματιες
χυδαιες...
μα δεν τρομαξα
εκει...
στις σκεψεις...
ολες ηταν εκει...στριμωγμενες
στο τιποτα...
βουβες..να με κοιτουν...
χτες βραδυ ονειρευτηκα το κενο μου...
ολα ηταν εκει...
εκτος απο εσενα...γι αυτο
ηταν ΕΦΙΑΛΤΗΣ..

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ

alati13Μέλος
14/09/2003, 23:31:54
Η μέρα, που έρχεται, κουβαλάει χιλιάδες παραμύθια και προσπαθεί να τα πει στους ανθρώπους και να τους κάνει να τα ζήσουν. Αυτοί όμως δεν ακούνε ούτε βλέπουν και έτσι στεναχωρημένη, γυρίζει στο σπίτι του ουρανού. Εκεί όμως την περιμένει η αδερφή της, η νύχτα . Την βλέπει έτσι στεναχωρημένη και κουρασμένη και την λυπάται. Της παίρνει λοιπόν τον σάκο με τα παραμύθια από την πλάτη και σαν γεωργός πάει και τα σπέρνει μέσα στα όνειρα των ανθρώπων.

Τόσα και τόσα όνειρα βγαίνουνε σαν ξωτικά μπροστά μας κάθε μέρα.
ΑΡΑΓΕ τα προσέχουμε καθόλου;;;;
Μα ακόμα και σαν όνειρα όταν έρχονται ...
Τους δίνουμε σημασία και αξία;;;
Αν δεν δώσουμε σημασία στους φόβους μας και στα θέλω μας, τότε πως προχωράμε;;;
Όπως και να έχει , δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα όνειρα , όπως και τα παραμύθια, συμβαίνουν κάθε μέρα γύρο μας (όχι μόνο την νύχτα).

15/09/2003, 12:54:28
Kαταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους....γιατί μ' αυτά που γράφετε κάνετε αυτές τις σελίδες...μαγικές...
Κατά δεύτερον....θα ήθελα να δώσετε λίγη σημασία σ' αυτό...κ να το σκεφτείτε....
quote:
Η μέρα, που έρχεται, κουβαλάει χιλιάδες παραμύθια και προσπαθεί να τα πει στους ανθρώπους και να τους κάνει να τα ζήσουν. Αυτοί όμως δεν ακούνε ούτε βλέπουν και έτσι στεναχωρημένη, γυρίζει στο σπίτι του ουρανού. Εκεί όμως την περιμένει η αδερφή της, η νύχτα . Την βλέπει έτσι στεναχωρημένη και κουρασμένη και την λυπάται. Της παίρνει λοιπόν τον σάκο με τα παραμύθια από την πλάτη και σαν γεωργός πάει και τα σπέρνει μέσα στα όνειρα των ανθρώπων.Τόσα και τόσα όνειρα βγαίνουνε σαν ξωτικά μπροστά μας κάθε μέρα.
ΑΡΑΓΕ τα προσέχουμε καθόλου;;;;
Μα ακόμα και σαν όνειρα όταν έρχονται ...
Τους δίνουμε σημασία και αξία;;;
Αν δεν δώσουμε σημασία στους φόβους μας και στα θέλω μας, τότε πως προχωράμε;;;

...Καλημέρα......

Communicating at an unknown rate...

Edited by - Valnta on 15/09/2003 12:55:24